Zwarte lijst van slecht presterende aannemers

16

PARAMARIBO, 12 sep – Het ministerie van Openbare Werken, OW, beschikt voortaan over een lijst van aannemers die slecht presteren. Dit zegt minister Rabin Parmessar. De lijst moet voorkomen dat aannemers van bouwwerken de overheid een tweede keer neppen.

OW zelf heeft heel wat ervaring met slechtpresteerders. Menig opdracht is in het honderd gelopen, wat deels ook aan de eigen organisatie geweten wordt. Afdelingen van het ministerie communiceren slecht meet elkaar. “Wanneer een aannemer zijn afspraken met een afdeling niet nakomt, wordt het niet doorgegeven aan de andere afdelingen. Zo komen de malafide aannemers weer binnen. Maar nu zijn we aan het ordenen en we houden een lijst bij”, zegt Parmessar tegenover de Ware Tijd.

Met zoveel woorden wordt dus toegegeven dat de overheid het systeem in stand houdt. Door het uitblijven van sancties kunnen aannemers wanprestaties blijven leveren. Aannemersvereniging AAV wijt het aan een zekere inslag bij de overheid. “Ik weet niet of leden van mij tot de groep malafide aannemers behoren, maar het is ook de overheid die altijd kiest voor de goedkoopste bieder bij aanbestedingen en betalingsverplichtingen laat nakomt”, zegt AAV-voorzitter Tony Wong.

16 REACTIES

 1. Het lijkt mij dat de regering de hand in eigen boezem moet stekken en beter controles moet doen op met wie men in zee gaat, dat men vakkundige opgestelde offerte aanvragen doet, voor opdracht verlening controleert om men begrepen heeft wat de bedoeling is en bij uitvoering goed controleert of gedaan wordt wat overeengekomen is en vooral niet betaald als er gebreken zijn die niet opgelost zijn.

  Het is van belang dat men zelf competenties heeft om te kunnen bepalen wat klopt en dat men niet steeds na praat.

  nu off topic een voorbeeld van de gevolgen van na praten en niet oordeelkundige woordvoering:

  SLM verklaard dat haar reguliere dienstregeling even niet functioneert omdat een reguliere A check in Parijs uitgevoerd wordt en dat daardoor de komende vluchten door derden uitgevoerd worden.

  Zie ingevoegde link: Een A check is een vrij beperkte controle die tussen 20 en 100 manuren vergt en die regulier gewoon aan de gate plaats vindt.

  http://www.vliegangstcursus.com/vliegangst-tips/vliegtuigonderhoud-controles/

  Regulier en planmatig onderhoud mag de dienstregeling niet verstoren en zeker niet op de wijze die nu plaats vind.

  Mijn link met het OW verhaal men kakelt weer uit de nek en probeert de burger en consument met sprookjes het bos in te sturen.

  De zwarte lijst is er alleen maar als excuus om achterstallige betalingen heel lang uit te stellen en aan te vechten. Ofwel de schulden van de staat te verbergen.


  Maak melding

 2. Hahahaaaaaa……Waarom niet een lijst voor LIJDERS met een slechte naam en verleden?
  Ik kan een heleboel opnoemen,enkelen met namen de rest in groepsverband.

  We beginnen bij de zogenaamde top,
  1 bouta en zoon
  2 brunsie en zonen
  3 parmessar
  4.de amnesialijders van Suriname
  5 naaarendorp en de rest van de ambassadeurs in voor ons verre ,verre lanen
  6.Abrahams en familie

  Maar even hoor,
  al het werk komt toe aan de chinezen en israelieten.en anderen behalve de surinamers zelf , zo hoe in godsnaam komt deze parmessar die zelf ook aan malafide handelingen doet ,aan deze lijst ?!!!!
  Of is hij gewoon van plan weer vreemdelingen vergunningen te verstrekken en moet hij het natuurlijk zogenzmd goed praten en proberen ons te overtuigen dat anderen dit werk verdienen en niet de surinamers !
  Deze Parmessar die was toch gestart met vuilophaal gedoe met als resultaat…EEN RAMP.


  Maak melding

 3. Ik ken vele aannemers die de minister alsook ex ministers te vriend houden en dus rijst bij mij de vraag of deze aannemers dan ook tot de groep van slecht presterende aannemers zullen behoren.
  Ik denk het niet. Ik kan er zo een tiental aanwijzen. Je hoeft maar voor de port te staan wanneer de minister of ex ministers hun jaardag vieren en dan zie je al dat onderkruipsel uit hun schuilplaats tevoorschijn komen om zogenaamd de jaardag mee te vieren.


  Maak melding

 4. Die zwarte lijst is een lijst waarop ondernemers staan die niet mee wilden doen aan de witwaspraktijken.
  Wie wel wil meewerken aan de fraude komt terecht op de witte lijst.


  Maak melding

 5. Als Parmessar zo van zwarte lijste houdt;

  Waar is zwarte lijst van de daders van 8 dec 82

  Zwarte lijst van illegale politieke giften

  Zwarte lijst illegaal verstrekte vergunningen

  Zwarte lijst van illegale gebouwen

  Zwarte lijst van wanbetalers

  Zwarte lijst van corrupte en criminele politici

  Met deze snelheid raakt all zwarte inkt op in Suriname


  Maak melding

 6. De pot verwijt de ketel. Laat de overheid de hand in eigen boezem steken. Als overheid de grootste draagkracht voor corruptie,geld aannemen voor gunningen, ja eerder kwantiteit dan kwaliteit,dus parmisser stp dit lijst ergens ver weg en geef eerst het goede voorbeeld hoe he moet. Heb je intussentijd ook een rekening op een switsersebank,en de onderdirecturen voor all hun tjokoe’s

  Tj


  Maak melding

 7. Abraham verkocht tijdens de regering Venetiaan vis op straat om het hoofd boven water te houden. Sinds 25 mei 2010 is er de regering DDB, waarvan Ramon Abraham minister was van het ministerie van OW en tijdens zijns periode is er meer dan 110 mijoen US-dollar spoorloos verdwenen en hij kan dit niet verantwoorden in de DNA.

  Ook is bekend dat deze ex-minister die vis verkocht nu heel veel ha grond gekocht heeft van plantage Peperpot. hoe komt ij aan dat geld om dat te kunnen betalen?


  Maak melding

 8. waar is de zwarte lijst van de meest criemieneel die door de interpol gezocht wordt..

  de zoon is voor alle zekerheid al in bewaring genomen na de verkiezing van 25 mei a.s. zal de vader volgen..

  parmissar jij volgt ook nog en die hele kliek..


  Maak melding

 9. Wat gebeurt er in Su, de naam van Abrahams wordt genoemd als mogelijke bestuurder van een voetbalclub. Als dit waarheid wordt, vraag ik mij af of de samanleving daar slaapt. Deze man is schaamteloos. Hij is de corruptiebaas van Su. Zijn er geen integere mensen meer in ons geliefd Suriname?. Abrahams, hou de eer aan jezelf en ga nou eindelijk iets nuttigs doen voor de mensheid en dat is achter de geraniums zitten wachte n op wat er komen zal, want ook voor jouw geldt “aan alles komt een eind”


  Maak melding

 10. Nederland is niet beter dan Suriname,en Suriname is ook niet veel beter dan Nederland. Mijn prive zaken hier regelen is soms meer dan een ramp, de samenwerking is schrikbarend. Mijn vader heeft een domijn perceel achtergelaten. Ik wil nu huur betalen voor het domein perceel. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. Mevrouw u moet naar burenstraat en dan moet ik maar uitzoeken waar van buren straat. Oke, uiteindelijk, kom ik binnen, mevrouw u moet niet hier zijn, maar Prins Hendrikstraat. Kunt u mij zeggen tot hoelaat ze open zijn? Ik weet het niet gaf een man antwoord. Inmiddels was het al 13.15 uur. Oke, geeft u mij een telefoonnummer zodat ik zelf kan informeren.heb ik niet was het antwoord. Dus mijn zoon die ook met vakantie was, zijn wij opzoek naar domeinkantoor aan de prinsHenrikstraat. Geen bord en geen huisnummeraan de voorgevel hangen. Komen wij eindelijk binnen, zit een jongeman achterover, zijn hoofd steunend, als of dat zo neer zou vallen. Goede morgen zei ik, ik kom om voor een domein perceel te betalen. Gaan jullie maar zitten, er komen mensen jullie halen. Zijn jullie al geholpen? Vroeg de tweede de persoon weer, neen meneer. Die jonge heer zei, mensen komen jullie halen.die meneer nam de oude kwitantie aan die mijn broer mij had gegeven, kwam terug. En hij zei hier mee moet u naar de Burenstraat. De volgende dag kom ik aan, ik wees mijn oude kwitantie. Mevrouw, u mag op de derde afdeling,God zij dank ben ik niet slecht ter been, anders hadden mijn benen zeker geweigert. Boven aangekomen, mevrouw ik kan niet zien hoeveel u moet betalen. U moet met de kwitantie komen waarvan al reeds betaald is. Lang verhaal kort maken. Ik mocht voor 2014 tot 2017 6.70 cent betalen. Mevrouw, u moet naar het commisariaat, t.o.v Torarica gaan betalen, mijn onderbroek zakte bijna van mijn lijf. Mevrouw hoe heet die straat, ik weet het niet. U ziet het van zelf wel. Dus lopend om vervolgens een PGbus te pakken, God zij dank in de PG-bus wordt er geen harde ordinaire muziek afgedraaid. Wat een rust.nou uit eidelijk commissariaat mocht ik naar kassa 2 om te betalen. Ik groet, die mevrouw achter de balie, zij had moeite haar mond open te doen. Nou, dat ging gelukkig snel om die 6.7o te betalen voor 4 jaar. Die mevrouw aan de Burenstraat zei trouwens dat het bedrag verhoogd zal worden van 1.70 naar 100SRD’ wat een lachertje. Nou ik vroeg die dame bij wie kan ik een klacht indienen, zij wees mij braaf, daar bij de ingang, werkelijk er stond met koeie letters;klacht hier indienen. Kom ik daaraan. Nou, mevrouw ik heb niet zozeer een klacht meer, maar ik zou mijn medemens deze rompslomp willen besparen. Ik vertelde hoe ik van dat kastje naar de muur werd gestuurd, kost tijd, geld en onnodige energie. O mevrouw u kunt bij die meneer. Nou mijn frustratie en alle ellende vertelt aan een meneer, hoofd van het bestuur denk ik. Die zei; mevrouw gaat u naar de pers, want het werkt niet met al die ministeries samen. Het is een ramp mevrouw. Mag ik u naam?neen neen, neen. Ik vind het goed dat u dit wilt vertellen. Living is giving, Giving is living.


  Maak melding

 11. Talita
  Excuses, maar ik heb erg moeten lachen om je verhaal. Komt me zo bekend voor.
  Hopelijk kan je tegen een grapje, toen ik je achternaam las dacht ik: wat wil je ook met zo een achternaam.


  Maak melding

 12. Ja dit is hier schering en inslag ik heb eens voorgesteld laat iedereen op alle ministeries op papier zetten wat hij of zij doet om de dag door te komen dan wordt meteen zichtbaar hoeveel dubbele functies en zinloos werk er wordt gedaan Dit is ook de reden waarom automatisering wordt gesaboteerd


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.