Insel Air dreigt met boycot SLM

13

PARAMARIBO, 20 aug – Het Antilliaanse Insel Air is er niet over te spreken dat het niet rechtsreeks mag vliegen tussen Suriname en Aruba. De Surinaamse luchtvaartautoriteiten geven geen krimp.

Er is toestemming gevraagd maar er komt geen reactie. Insel Air heeft vaker aangedrongen op een reactie, maar van Surinaamse zijde wordt maar niet gereageerd. “De luchtvaartdiensten van Aruba en Curaçao hebben per brief aangegeven waarom het wel mag, maar Suriname blijft de zaak traineren, alleen maar om de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij te beschermen”, zegt Insel Air’s directeur Edward Heerenveen tegenover de Ware Tijd.

De autoriteiten blijven erbij dat een tussenstop moet worden gemaakt. Insel Air zegt verliezen te lijden, wat al gebleken is tijdens de inaugurele vlucht. De kosten zullen op Suriname worden verhaald. Bovendien komt er een stevige reactie als rechtstreeks vliegen niet mag. “Als Suriname dit niet toestaat, kan ik zeggen dat zowel Curaçao als Aruba zich gereedmaakt om de vluchten van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij naar hen toe te boycotten”, aldus Heerenveen.

13 REACTIES

 1. Nog een klap voor Suriname erbij. Het ziet er niet goed uit voor de SLM op de lange termijn. Starks gaan de Amerikanen VS-SR-NL vliegen waardoor SLM alleen NDP’ers gaat vervoeren.


  Maak melding

 2. Ik kan er met mijn kop niet bij, waarom er zo word gehandeld door Suriname. Het lijkt mij alleen maar een winstgevende situatie indien er meer maatschappijen op de Jap airport vliegen. Onze nationale luchthaven hoort een belangrijke functie te hebben in de ontwikkeling van economische groei die weer van belang is voor meer welvaart in Suriname. Klm en Slm of Nederland en Suriname houden dit al veel te lang in stand. Of de Slm stand blijft houden in een keiharde politieke en zakelijke wereld is niet van belang. Het gaat erom dat de luchthaven de functie van een dynamische en attractieve plek op deze wereld krijgt die vele mensen en bedrijven uitnodigt om een bezoek aan ons mooi Suriname te brengen. Met alle gevolgen van dien.. Ik denk dat dat de richting is die men uiteindelijk moet gaan kiezen. In stand houden van tradities heeft ook in dit geval geen zin. We moeten vooruit.. Nodig die antilliaanen en de rest van de wereld uit om vaker een bezoek aan ons land te brengen. Suriname is wat deze wereld van ellende en verdriet nodig heeft. Een paradijs op aarde, weg van alle oorlogen en conflicten. Kom naar switi sranang… Ai boi.


  Maak melding

 3. Het is een kwaal van de SLM om geen reactie te geven aan hun partners, dat is wel eerder gebleken. Ook geeft de SLM geen reactie aan hun klanten die weken vastzitten in Suriname, omdat er een vliegtuig van de SLM defect is. Wat dat betreft mag de directie van de SLM nog veel leren.


  Maak melding

 4. Voor bepaalde tussen ons is het beter om meer te google dan zullen ze minder hard praten/spreken.
  Zolang je niet in de bestuur van de luchtvaart autoriteit zit kan je weinig zeggen, regels lay, enzo maar een regel negeren kan gevolgen met zich mee brengen. Hier hebben jullie 2 nieuwsberichten. In beide berichten kan je niet halen wie gelijk heeft(als je der geen kaas van hebt gegeten). Een surinaamse gezegde luid als volgt: tang tirie a no dong.

  http://www.nieuws-suriname.nl/inselair-geeft-toelichting-op-vluchten-tussen-aruba-en-paramaribo/

  http://www.noticiacla.com/news/751


  Maak melding

 5. Insel Air heeft vaker aangedrongen op een reactie, maar van Surinaamse zijde wordt maar niet gereageerd.

  Dit geen nieuws noch publiek geheim dat Suriname geen gelegenheid voorbij laat gaan om geen reactie noch teken van leven te geven om bijzondere urgente zaken.
  Geen actie en geen reactie op vragen geen uitleg in DNA

  Aanname anticorruptie wet —> DNA
  Onderzoek occupatie Santodorp —–> justitie —> Belfort
  Onderzoek fraude en oplichting —> justitie —> Belfort
  Raio kwestie —-> justitie —> Belfort
  Rechtszaak december moorden –president —> Bouterse
  en ga zo maar door.
  Geen onbekend verhaal en toch maar hopen, tegen beter weten in, dat zij als winnaar komen uit de strijd in 2015.


  Maak melding

 6. Struisvogelpolitiek van deze ongemanierde, onbeschofte, onopgevoede, ongeletterde en a-sociale Surinamers.
  Het internationaal isolement groeit gestaag. Heerlijk vooruitzicht.


  Maak melding

 7. Ik heb al eens eerder gepost, dat ik SLM een hopeloze vliegtuigmaatschappij vind.
  Als je met verschillende maatschappijen vliegt, zie je hoe groot het verschil is.
  Hoe meer rechtstreekse vluchten naar Suriname worden uitgevoerd hoe beter, dus ook door Insel Air.
  Door de protectionistische houding van het SLM-management en het mismanagement van de SLM-leiding in het algemeen zal deze maatschappij zichzelf alleen maar dieper in de problemen werken.
  Als je als vliegtuigmaatschappij een goed product aanbiedt, heb je niets te vrezen, maar dat is bij de SLM niet het geval.
  Het is daar gewoon een grote puinzooi.


  Maak melding

 8. RUDINHO.MOOI GESCHREVEN.IK BEN AL 6 JAAR GESTOPT MET DEZE AMATEURS.GEWOON VIA FRANS G EN DE BEHANDELING IS SUPER,KOST IETS MEER MAAR SCHEELD ZOVEEL ERGERNIS.TROUWENS OP ZANDERIJ EERSTE CONTROLE WORDT JE AL BEHANDELD OF JE ZE KOMT BESTELEN.IK WACHT AL 6 JAAR OP GELD WAT IK NOG VAN SLM KRIJG. HAHA


  Maak melding

 9. Sad isn’t it. They ignore, delay and don’t answer.
  A few make money in the government, people keep voting for them and nothing changes. Suri-vuela.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.