Een parlement dat het te druk heeft met zichzelf

32

PARAMARIBO, 23 jul – Het Surinaams parlement heeft het te druk met zichzelf en is ook nog vol van zichzelf. Ongekende arrogantie is het die aan de dag wordt gelegd. Wat met nog geen jaar voor de verkiezingen niet denkbaar zou mogen zijn, volstrekt zich met het grootste gemak.

Het totale parlement slaagt er niet in bijeen te komen. Niet het debat, maar simpele gemakzucht lijkt de opgezochte weg. Wat ook als reden wordt aan gesleept, keihard feit is dat het belang van de samenleving weer eens niet is gediend. Want, laten we eerlijk zijn, het is niet de financiële ‘vergoeding’ van de dames en heren die op de agenda prijkt. Kennelijk weegt het belang van de samenleving niet zwaar genoeg.

Toch is het deze zelfde samenleving waar witte voetjes gemaakt zullen worden. Moeten worden en dat al heel gauw. Hoe verdedig je, rationaliseer je zulke luiheid. In plaats van het debat op te zoeken, elkaar desnoods verbaal af te maken, wordt de vergadering geboycot. De Nationale Assemblee, de nationale vergadering doet alles behalve vergaderen. En binnenkort gaat dit weer ijverig van alles beloven. De luilakken zijn dan niet meer te herkennen. Veel succes, samenleving, kiezer.

32 REACTIES

 1. Wel ja ,een bepaald aantal van deze parlementsleden is nooit in Suriname te vinden,eeuwig zijn ze aan het reizen ,zogenaamd gaan ze zaken doen,,Brics bijeenkomst Unasur-caricom-Acp bezoek,WK voetbal bezoek,noem het op en je vindt deze lummels daar.


  Maak melding

 2. Allemaal (die niet verschijnen), zijn ze bezig met eigen zaakjes te regelen, eigen dealtjes te sluiten, eigen pandjes te kopen, eigen bedrijfjes te runnen, eigen reisjes te boeken, eigen goudmijntjes te exploiteren, eigen handeltjes te drijven. Eigen paleisjes te bouwen.
  Een volle dagtaak hebben ze er aan.
  Geld maken is de drijfveer maar dan onder werktijd!
  Die vergoeding als parlementslid komt toch automatisch op de bankrekening. Waarom zouden zij er wat voor doen? Op hun gedrag worden ze niet aangesproken, wie zou dat durven?
  Daar hoeven ze niks voor te doen!
  Stelletje lapzwansen!


  Maak melding

 3. Met zulke voorbeeldfiguren is het te verklaren dat ca.de helft van de in Sur.geboren en nog in leven zijnde personen het land heeft verlaten. De stelling is ook omkeerbaar:door de massale emigratie komen kneusjes eerder aan bod. En in het land der blinden,ziet niemand!


  Maak melding

 4. En een oog (twee halve ogen)Desi, de President en regeringsleider van ons land kijkt er goedkeurend naar, precies in zijn verdeel en heers straatje.Hij propageert de verdeeldheid zelfs onder zijn eigen achterban (futubois). Zijn fantasieloze tirades en stand up comedies op de berm zullen eerdaags weer een aanvang nemen met de verkiezingen in het vooruitzicht. De redi musu’s van het Surinaamse volk zullen dan weer met volle teugen gaan genieten van njang dringi prisiri. En de grote leugen genaamd revo, gaat voort.
  Maar niet voor lang meer.


  Maak melding

 5. Als dit geen corruptie is in de reinste betekenis van het woord dan heeft die Surinaamse samenleving zich deerlijk vergist, zoals aanstonds weer staat te gebeuren.


  Maak melding

 6. En wie buit het land uit nu?
  Zijn het de Nederlanders?
  Altijd klagen we zijn uitgebuit 300 jaar lang.
  Let wel dat de politici belastinggeld opstrijken van man met de pet. Mensen die dagelijk moeten zwoegen om voor brood te zorgen voor hun gezinnen.


  Maak melding

 7. Maar dit was toch al voorspeld. Met een heel magere meerderheid in de DNA wordt het moeilijk regeren voor Bouta. Als ik in zijn schoenen stond had al nieuwe verkiezingen uitgeschreven. Waarom Bouta aanblijft is omdat hij weet dat hij nooit meer president wordt.


  Maak melding

 8. Tot aan de verkiezingen van volgend jaar zullen er geen besluiten meer worden genomen in de Assemble.
  Dat betekent feitelijk, dat er alleen besluiten per decreet worden genomen, dus ondemocratisch.
  Daaraan zijn alle partijen in de Assemble overigens schuldig.
  Iedereen heeft met het oog op de verkiezingen zijn of haar eigen reden en vooral eigen belangen om de besluitvorming te boycotten.
  In een echte democratie kan dit natuurlijk niet.
  Niettemin staan we er weer gekleurd op in het buitenland en dat bedoel ik in figuurlijke zin, voordat sommige posters dit weer letterlijk opvatten.
  Overigens ben ik het helemaal eens met John, dat deze gang van zaken was te voorzien.


  Maak melding

 9. Off topic.
  Ik heb gelezen dat iemand 15 liters kokosolie heeft gestolen. Opbrengst van deze diefstal is 15 x 20 Srd = 300 SRD.
  Voor 300 SRD zou ik niet lopen zeulen met ruim 15 kilo olie. Neen, dit is hard werken en ik zou dit zware werk liever in een normale baan willen uitvoeren.
  Volgens mij hebben de Surinamers en psychologisch probleem.
  Ze leggen de accenten verkeerd. Ik denk dat ik mijn voordeel daarmede kan opdoen. Hoe?
  Wel, neem een Surinamer in dienst, zeg hem dat je illegale dingen doet en hij werkt zich kapot, want als hij weet dat je legaal bezig bent doet hij geen moer.


  Maak melding

 10. Niet vergaderen komt de president goed uit. Nu worden er geen beslissingen genomen en gaat hij in de berm de democratie/de oppositie de schuld geven voor 5 jaar wanbeleid.

  Het is dom van de oppositie geen quorum te geven. Als ze het wel doen op het laatste formele moment geeft het de onmacht van de coalitie aan.

  De echte BAAS lijkt nu Brunslijk te zijn want hij blijft weg terwijl hij zelfs plaatsvervangend voorzitter is. Hij negeert de belangen van zijn achterban.
  Goed voorgaan als Baas doet goed volgen. Als de Baas geen zin heeft voor het afleggen van verantwoording in de DNA waarom zou de Bovenbaas dan wel komen.


  Maak melding

 11. Maar wie zijn er nu het stomst , de gasten die met hun reet in het pluche zitten (afwezig zijn) en het geld opstrijken, of de kiezers die op hun gestemd hebben, nog steeds willen ze in de loze praatjes en beloften geloven, vaak omgekocht door de spiegeltjes en kraaltjes, nu vervangen door, T-shirts, Petjes, zelfs mobiele telefoons die de NDP wil gaan uitdelen aan de nieuwste lichting jonge kiezers, wanneer worden de kiezers eens verstandiger en minder hebzuchtig, en sturen ze dit zooitje naar huis?


  Maak melding

 12. Kennelijk weegt het belang van de samenleving niet zwaar genoeg ????
  Het parlement is niet de schuldige maar de schaamteloze honden die hun stem hebben uitgebracht op moordenaars en criminelen. Deze honden waren in de veronderstelling dat ze alles gratis zouden krijgen.
  De gevestigde moordenaars/criminelen delen de buit enkel maar met elkaar en families terwijl de schaamteloze honden met een hongerig gevoel zullen blijven toekijken, pinaren en hopen op gratis oud vreten in ocer ..
  In elk geval kan ik geen enkel land noemen die vooruit gaat met criminelen en moordenaars aan de macht.


  Maak melding

 13. ondanks een auto met chauffeur…

  of kan het zijn dat zij vaker een “verkeerde” afslag nemen ie sabi tog ,.. in dat geval moeten de chauffeurs vele geheimen kennen wat ooit een mentale last kan worden

  wie weet geven zij dan een boek uit… 🙂


  Maak melding

 14. Het wordt tijd dat zij geld gaan inleveren, zij vangen onnodig teveel geld. Waar men (de burger) duidelijk ziet dat de prestaties gewoon nihil zijn.
  Zomaar krijgen deze mensen geld…zomaar, ge
  woon te gek voor woorden.
  Dit kan niet, en het mag zo niet langer doorgaan.


  Maak melding

 15. -Het is verschrikkelijk om te lezen hoe de belastingbetaler zijn geld wordt vergooid.

  -Ik hoop dat de eerst volgende president keiharde wetten en regels aanneemt dat men verplicht is 60 uur het volk te dienen. Dus keihard werken.
  Zie Brunswijk en vele andere die zaken hebben en geen tijd hebben voor het volk.

  =Men moet het wachtgeld ook afschaffen, omdat velen voor dat geld in de politiek zitten of gaan.

  =Men moet ook ongeschoolde, mensen die met krachttermen praten, mensen die geen ervaring hebben en mensen die voor eigen belang de politiek ingaan niet aannemen in de politiek.

  -Wat nu gebeurt is deels ook de schuld van Bouterse. Toen Venetiaan aan de macht was zijn het deze heren die niet kwamen opdagen. Bouterse is nu zelfs president en heeft zelfs geroepen dat het poppenkast is om steeds te gaan vergaderen, omdat er genoeg andere zaken zijn te doen.


  Maak melding

 16. De mensen buiten Sur. die nog twijfelden aan de status van Sur.is hier de bevestiging van dat Sur. een banana republiek geworden is.Met een drugs veroordeelde als pres.en de alom aanwezige gewapende rovers,heb je prachtige afrikaanse toestanden.En dan worden bepaalde mensen boos als er dat gezegd wordt.


  Maak melding

 17. Over het verzuim van de DOORGEWINTERDE ZAKKENVULLERS tijdens vergaderingen van het Surinaams parlement moet men in feite als Niet- ingezetene in bijzijn van sommige Surinamers letten op je woorden want kritiek op de voortdurende AFWEZIGHEID van de DNA-RADDRAAIERS wordt jou niet altijd in dank afgenomen.

  Bij een deel van de Surinaamse bevolking valt deze VERKWISTING van hun eigen belastinggeld helemaal niet op, willen het niet zien of proberen het zelfs te VERDEDIGEN/ GOED TE PRATEN.

  Getuige dit voorbeeld tijdens mijn vakantie en uit mijn EIGEN omgeving.

  Ik had een heftige discussie met een familielid omtrent het feit dat de DNA-RADDRAAIERS vanwege een WK wedstrijd ( Brazilië – Colombia ) niet hadden vergaderd !!!!!

  Het LABIELE, SCHLEMIELIG, BELACHELIJK en OERSTOMME antwoord van het familielid was , ” ze hebben ook ONTSPANNING nodig “. Een aanwezige kennis knikte goedkeurend.

  Ik kon mijn oren niet geloven. Daar zit je dan als NIET-Surinaamse belastingbetaler.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 18. Wat wil dit artikel nou?

  1. Het parlement is te druk met zichzelf.
  Bedoelt waarschijnlijk dat individuele parlementsleden er blijkbaar andere bezigheden op na houden

  2. Het voltallige parlement daag niet op
  Waarschijnlijk niet hiertoe gemaand door de voorzitter en de partijen

  3. De vergadering wordt geboycot
  Blijkbaar is er dus eerst een geschil dat opgelost moet worden

  Waardeloos artikel.


  Maak melding

 19. De schrijver van het artikel moet niet zo verontwaardigd doen.
  Hij/zij weet al jaren dat er geen verplichting rust op DNA-leden om op te draven voor discussies e.a. zaken.
  Het is tegen deze regel dat hij/zij zich had moeten keren.
  Hij/zij heeft vast wel gehoord van ‘gelegenheid cre-eert de dader’.
  Hij/zij heeft nooit geprotesteerd tegen deze ‘gelegenheid’. Misschien zou hij/zij hetzelfde doen als DNA-lid.
  Dus ik raad haar/hem aan om die regel te (laten) veranderen. Zodat de voorzitter een stok achter de hand heeft om mensen te royeren of te dwingen tot aftreden.


  Maak melding

 20. als bouta zelf dat ding een poppenkast noemt en zijn kiek als hoofd verdachte moordenaar opperhoofd van deze poppenkast buiten aan de waterkant neemt,wat verwacht je dan van het stemvee..

  land besturen heeft hij geen bal van kaas gegeten weet niet eens waar het over gaat..

  hij kan zelf een voor geschreven a4 niet voorlezen,weet niet de betekenis ervan,begrijpt er geen donder van..

  hij zal durft niet eens een buitenlandse journalist in het openbaar aan te spreken..


  Maak melding

 21. Steenhard De Waarheid,

  Geldt dat royeren of dwingen tot aftreden ook voor leden van de regering of hanteer je daar andere normen voor ?


  Maak melding

 22. Wees nuchter mensen;als de oppositie korum geeft en er zitten bij de aanvang van de vergadering meer oppositie leden in de vergadering dan leden van de coalitie,dan zal voorzitter Simons de vergadering onmiddellijk schorsen of verdagen.


  Maak melding

 23. Het is een schande hoe dit parlement onder leiding van Simons functioneert. Stelletje volksverlakkers van de NDP steunen een bouterse regering die lak heeft aan het parlement. Een ongeschoolde crimineel is ondervoorzitter van het parlement. La me nie lachen…


  Maak melding

 24. Bouterse heeft lak aan de assemblee en democratie dus als zijn krappe meerderheid straks wegvalt gaat hij rustig verder. Of de assemblee functioneert of niet interesseert deze incompetente president geen zier.


  Maak melding

 25. Als we deze dictator president mogen geloven rijd er dit jaar een tram naar Para en zal het ziekenhuis in Wanica geopend worden. La me nie lachen. De regering wordt overeind gehouden door 2 omgekochte Bep parlementariërs, want Brunswijk had er officieel maar 2.


  Maak melding

 26. Mensen jullie praten en praten en praten, maar praatjes vullen geen gaatjes. Als je de situatie wil veranderen, huur dan in mij of een collega Bakroe. Wij kunnen iedereen en alle leven hypnotiseren en verlammen. Maar geef ons wel mooiste vrouw.


  Maak melding

 27. zijn tijd is naderende komt eraan..

  als die laffe suris hem niet kunnen afzetten achter de tralies kunnen krijgen, of de laffe pg-om niets kan ondernemen,zal de amerikaanse hof deze moordenaar oppakken en meenemen naar de usa.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.