donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRechters niet bij afvloeiing vrouw Santokhi

Rechters niet bij afvloeiing vrouw Santokhi

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jul – Rechters zijn niet betrokken geweest bij de afvloeiing van Mellisa Seenacherry als kandidaat-rechter. De levenspartner van VHP-leider en ex-minister Chandrikapersad Santokhi is buiten de rechterlijke macht om geschied. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie houdt de lippen stijf op elkaar.

Toch wordt gefluisterd dat het besluit doorgevoerd is vanuit de top van het ministerie. “Ik ga niet in de publiciteit hierover treden. Dat is wat ik heb afgesproken met de mensen die er allemaal belang bij hebben”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. Mellisa Seenacherry en twee andere kandidaten mogen de zogenaamde Raio-opleiding niet langer volgen. Belfort zelf kondigde in het parlement aan dat ‘het kaf van het koren’ gescheiden zou worden.

Niet toegestaan zou worden dat ‘vriendinnen’ om hun relatie met hoog geplaatsten bij de rechterlijke macht terecht kwamen. De opleiding is opgezet om het tekort aan rechters versneld op te vangen. De opleiding is opgezet door Santokhi tijdens zijn periode als minister van Justitie & Politie. “Ik weet dat ze allemaal goed bevonden waren door het Hof van Justitie. Als ze zijn afgevoerd door de minister, betreuren wij dit ten zeerste”, zegt Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

52 REACTIES
 1. Er staat geschreven::::

  -De opleiding is opgezet door Santokhi tijdens zijn periode als minister van Justitie & Politie. “Ik weet dat ze allemaal goed bevonden waren door het Hof van Justitie. Als ze zijn afgevoerd door de minister, betreuren wij dit ten zeerste”, zegt Santokhi.

  -Ik zou zeggen als zij werkelijk de opleiding niet kan volgen door omstandigheden dan heb ik er geen probleem mee dat zij is afgewezen om verder te gaan.

  -Maar als Belfort dit gedaan heeft omdat hij Santhoki een les wil leren dan is dit vragen om problemen. Onderzoek had al laten zien dat Belfort dit al heel lang van plan was.

  -Als dit niet zo is dan moet hij gewoon transparant zijn en niet gaan vertellen dat een ieder zijn mond moet dicht gaan houden.

  =Belfort, vergeet niet dat je ook kinderen hebt dus ga morgen niet praten over discriminatie, omdat jou karma jou weer gaat straffen.

  =Mijn mening: maakt niet uit wie je bent, wat voor partij je hebt of wat voor kleur jij hebt, zolang jij een Surinamer bent en het land wil helpen om hoger op te komen, met goede kaders ben je van harte welkom.

  =Belfort de pot op.


  Maak melding
 2. Hoezo TRIAS POLITICA, Hoezo Democratie.
  Uitermate rare manier van besturen. Als allerlei commissies iemand toelaten, Als er in de opleiding geen redenen gevonden zijn om iemand af te vloeien, Dan is een ingreep van een minister in iets wat hem niet aangaat WAN BESTUUR, MACHTSMISBRUIK en dat met op de snelst mogelijke manier terug gedraaid moet worden.

  Eerst heel hard schreeuwen in de publiciteit, afgaan als een gieter om daarna in het geniep door te gaan. Besturen op basis van Rancune geeft aan hoe klein deze mini sterren zijn.

  Aangezien de Mini ster geen zeggenschap heeft over de rechterlijke macht is het zaak net zoveel acht te slaan als de Porknockers in de ROMA put doen. Niet luisteren naar deze rancuneuze man en gewoon door gaan met de opleiding


  Maak melding
 3. Hoe is de procedure geweest ? Als Mellisa Seenacherry voldoet aan de eisen die gesteld waren voor de vacature en reeds een heel traject heeft afgelegd en zo ver gekomen is, kan het volgens mij part niet aan haar liggen.

  Hier speelt een vuile spel van anderen, om deze persoon ea schade toe te brengen.

  Gelet op de personen die momenteel aan de touwtjes trekken en overal hun voelhorens hebben, kan ze nu maar rust op de plaats maken, totdat er een andere persoon komt die aan de touwtjes trekt.

  De personen die in de commissie zitten om kandidaten toe te laten hebben een heel groot probleem, omdat ze door de afvloeiing ook het brevet van ongeschikt hebben gekregen van Belfor. In wezen moeten er dus meer personen bedankt worden voor uitmuntende bewezen diensten. Zie dan wat er speelt als er zoveel personen die al jaren in dit vak zitten door de mini ster worden terug gefloten.

  Wie kaats moet de bal verwachten.


  Maak melding
 4. Lonnie mag naar school in baas – leest tijd v/h volk – zijn tijd!

  Belly gaat niet boeven vangen, maar in het Oosten de leraar uithangen!

  Betterson moet ouders vragen/smeken om kinderen naar school te sturen, immers, kennis is progressie!

  een paar eeuw geleden werd gezegd dat sommige volkeren TE DOM WAREN OM TE STUDEREN!!

  heden zijn wij onze geschiedenis vergeten en is een strijd gaande onder de onderdrukten van weleer….. AI BOI!!!

  maar met deze 3 gaat het goedkomen omdat zij per definitie ietwat hoger in opleiding zijn dan de muppet-figuranten van Tante Jenny!


  Maak melding
 5. Drie van de acht cursisten van de Raio, de opleiding voor aankomende rechters, zijn bedankt. Mellisa Seenacherry, de partner van ex-minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi, is één van de drie cursisten die is afgevoerd. De opleiding, die is 2010 is gestart, is in haar eindfase.

  De reden voor het bedanken zou naar Starnieuws verneemt zijn dat deze drie cursisten niet zouden voldoen aan de gestelde eisen. In mei dit jaar bleef minister Edward Belfort van Justitie en Politie hameren op een tweede antecedentenonderzoek. Eerder in 2012 stelde hij voor om onmiddellijk te starten met een tweede Raio om het tekort aan rechters op te heffen.

  Het Hof van Justitie heeft de cursisten voorgedragen voor benoeming en precies daar schijnt de schoen te wringen. De groep van 8 cursisten van de Raio is geselecteerd uit 60 sollicitanten. Tien kwamen uit de selectie, maar gaandeweg waren er twee uitvallers. De groep van acht heeft er een opleiding van bijna vijf jaar opzitten waar ze door Surinaamse en buitenlandse deskundigen zijn geschoold.

  Minister Belfort liet eerder in het parlement en bij diverse andere gelegenheden weten dat er een aantal zaken is verkeerd gegaan bij de selectie van de laatste groep voor de Raio. Hij vond dat ‘het kaf van het koren gescheiden’ moest worden. Er is veel kritiek geweest op de opmerking van de minister. NF-Fractieleider Rajkoemar Randjietsing merkte op dat er sprake was van rancune.
  De partner van VHP-voorzitter Santokhi is in zijn periode als minister toegelaten tot de Raio.

  De Raad voor de selectie voor rechterlijke ambtenaren in opleiding is belast met de selectie en opleiding van rechters en officieren van justitie. In de raad zitten leidinggevenden van het Hof van Justitie en het Openbaar Ministerie, deskundigen van de Orde van Advocaten, deskundigen van de Adek en de leiding van Justitie en Politie. Het gaat om een zware selectie en een lang selectietraject, waarvan onder andere deel uitmaken een sollicitatiegesprek, een opleidings- en ervaringsonderzoek, een milieuonderzoek, een psychologisch en gezondheidsonderzoek, waarbij nationale en internationale deskundigen betrokken zijn. De raad functioneert onafhankelijk


  Maak melding
 6. De drie afgevoerde kandidaten moeten gewoon naar de rechter stappen om deze onzin ongedaan te maken. Is de rechter toevallig ook een ‘futu boi’ van deze regering of een angsthaas, dan wachten ze gewoon tot na de verkiezingen, we hebben dan hopelijk een andere, wel competente regering en alles wordt gewoon teruggedraaid, ‘somaar a law man Tigri Barba e fermorso en ten nanga wi money’.


  Maak melding
 7. Nog zo een dictatoriale grap van deci.

  Revanche van presi deci uitgevoerd door zijn kawfoetoeboi bellie.
  Gekwalificeerde kandidaten kunnen geen rechter worden maar de moordenaar, drugsdealer en geeft zichzelf amnestie.


  Maak melding
 8. Hahahaaaaaaaaaaaaaa Een sherrif die geen echte surinaamse vrouw kan vinden. Muslie Chaneetjarie hahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

  Ik moet erom lachen want sjansie en chansie gaan niet samen hiihihihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


  Maak melding
 9. Edward ” Lagadjisa” Belfort ; ” dat is wat ik heb afgesproken met de mensen die er allemaal BELANG bij hebben ”

  Ik kan er maar 1 persoon bij bedenken die uitermate GROOT BELANG heeft bij deze afvloeiing namelijk DESIDERIUS, de leider van The Purple Dalton Gang.

  Stel je voor dat ” Desiderius, leider van de paarse Dalton Bende na zijn periode als president zou moeten verschijnen voor ” Judge Melissa “, de vriendin van de door hem alom gehate ” Sheriff “.

  Wie weet gebeurt dat nog. Zeg nooit Nooit.

  Jag önskar dig en trevlig middag ! CHAVÉZ


  Maak melding
 10. Minister Belfort heeft gelijk om deze corrupte figuren die een link heeft met een bepaalde etnische, racistische politieke partij VHP van de opleiding af te voeren. Omdat deze groep figuren duidelijk slechts een belang dient. Dat is hun eigen belang dat gestoeld is op corruptie en doorvoed is met etnische vriendjes politiek voering.
  Een eigenzinnige koloniaal achtig partijpolitieksysteem dat inherent is aan de VHP waarbij men geen andersdenkenden accepteert binnen hun gelederen die gebaseerd is op het oude kastenstelsel van India het moederland van een paalde groep zich Surinamers noemde hyena’s en tarantula’s die nooit genoeg heeft aan wat moeder Aisha hun gegund heeft.
  Nee, het eeuwige nooit lessende dorst aan macht zucht en hebzucht blijft als een eeuwige helle vuur in hun waan branden snakken naar meer en meer en meer, als maar meer, waarbij ze niets en niemand schuw om te misbruiken om hun doel hoe dan ook te bereiken.
  Wat ex-minister santokie deed door zijn vrouw aan te stellen als rechter in opleiding overschrijdt een zekere grens w.b.t. behoorlijk bestuur en corruptie en van belangenverstrengeling, misleiding, manipulatie. Omdat hij minister was van een belangrijk instrument van de trias politica welke een evenwichtige rechtelijke en handhavingsinstrument of instituut van het rechtssysteem grijpt hij deze aan misbruik deze om zijn vrouw/ vriendin aan te wijzen en aan te stellen als een der leden van de raio. Hierbij begeeft hij zich op glad ijs en pleegt hierdoor corruptieve handelingen en machtsmisbruik van zijn positie en bevoegdheid.
  Duidelijk onrechtmatigheid en dictatoriaal gedrag van santokie door dat te doen als minister om zijn vrouw te bevoordelen t.o.v. andere gegadigden.


  Maak melding
 11. Nou begrijp ik waarom Santokhi altijd met Pasen, Kerstmis en Pinksteren met een boodschap komt betrffende Onze Lieve Heer en met Divali, Holi en Guru Purnima zijn kaken stijf op elkaar houdt. Hij heeft een christelijke levenspartner en heeft zich waarschijnlijk bekeerd tot het christendom.

  Ik vind dat een partij als de VHP niet geleid kan worden door een christen, of iemand die thuis dagelijks bestookt wordt met christen-ideeen, zolang de grote meerderheid van de VHP-leden en -aanhangers hindoestanen zijn.

  Laatst was er al te horen dat men binnen de partij niet tevreden is over de heer Santokhi. Dit komt waarschijnlijk door z’n bovenproportionele christen-invloed. Hij begrijpt de hindoestanen niet meer.

  De heer Santokhi doet er dan ook goed aan af te treden en het roer over te laten aan een echte VHP’er.


  Maak melding
 12. Als Santokhi ‘president’ (???) van Suriname is geworden moet de first lady haar handen toch vrij hebben voor charity aangelegenheden ?
  Die mevrouw kan dan toch geen kantonrechter en lintjes knipster tegelijk zijn ?
  Ik vind het helemaal niet erg dat ze uit die opleiding is geknikkerd, anders hadden we één homogene groep mensen die de gehele trias politicas zouden gaan bestieren !
  En dat kan nimmer gezond zijn voor een land want dat noemt men ook anders, nl: dictatuur !


  Maak melding
 13. Belfort wil aantonen aan baasje dat hij de man met ballen is en namens de NDP de meest geschikte nieuwe presidentskandidaat is. A mang ei loer ing kans!


  Maak melding
 14. Beste “sommige Surinamers”?,

  -Wanneer zal het ophouden om goed onderzoek te doen voordat men gaat oordelen?

  -NIET Santhoki volgt die opleiding, maar een vrouw die haar eigen kennis benut om hoger op te komen.

  -NIET Santhoki heeft haar gescreend om toe gelaten te worden voor die opleiding, maar een commissie waar meneer Santhoki niets meer te maken heeft gehad.

  -Ik zou zeggen laar Belfort Brunswijk maar toelaten of zich zelf.


  Maak melding
 15. te gek voor woorden

  Minister Belfort heeft gelijk om deze corrupte figuren die een link heeft met een bepaalde etnische, racistische politieke partij VHP van de opleiding af te voeren. Omdat deze groep figuren duidelijk slechts een belang dient. Dat is hun eigen belang dat gestoeld is op corruptie en doorvoed is met etnische vriendjes politiek voering.
  Een eigenzinnige koloniaal achtig partijpolitieksysteem dat inherent is aan de VHP waarbij men geen andersdenkenden accepteert binnen hun gelederen die gebaseerd is op het oude kastenstelsel van India het moederland van een paalde groep zich Surinamers noemde hyena’s en tarantula’s die nooit genoeg heeft aan wat moeder Aisha hun gegund heeft.
  Nee, het eeuwige nooit lessende dorst aan macht zucht en hebzucht blijft als een eeuwige helle vuur in hun waan branden snakken naar meer en meer en meer, als maar meer, waarbij ze niets en niemand schuw om te misbruiken om hun doel hoe dan ook te bereiken.
  Wat ex-minister santokie deed door zijn vrouw aan te stellen als rechter in opleiding overschrijdt een zekere grens w.b.t. behoorlijk bestuur en corruptie en van belangenverstrengeling, misleiding, manipulatie. Omdat hij minister was van een belangrijk instrument van de trias politica welke een evenwichtige rechtelijke en handhavingsinstrument of instituut van het rechtssysteem grijpt hij deze aan misbruik deze om zijn vrouw/ vriendin aan te wijzen en aan te stellen als een der leden van de raio. Hierbij begeeft hij zich op glad ijs en pleegt hierdoor corruptieve handelingen en machtsmisbruik van zijn positie en bevoegdheid.
  Duidelijk onrechtmatigheid en dictatoriaal gedrag van santokie door dat te doen als minister om zijn vrouw te bevoordelen t.o.v. andere gegadigden.
  .
  .
  .
  .

  Applaus je hebt mijn denkwijze verwoord! Klap klap klap klap klap klap klap klap klap klap


  Maak melding
 16. @keihard,

  Wat vindt je ervan dat Bouterse eerst Abrahams ontslaat (zonder opgaaf van reden) em hem vervolgens benoemt als staatsadviseur?
  Wie zijn die andere 2 cursisten die verwijderd zijn en wat was daar de reden van?
  Gaan die overgebleven 5 cursisten nu luiers kopen?


  Maak melding
 17. Het voordragen van deze mevrouw De schijn van onpartijdigheid zou ver te zoeken zijn als mevr.Mellisa Seenacherry tot rechter zou worden benoemd. Het leven van deze vrouw is een wirwar van belangenverstrengelingen met politieke vrienden, een ongezonde situatie voor de geloofwaardigheid van het rechterlijke ambt.Deze vrouw as niet geschikt om als rechter te kunnen functioneren.


  Maak melding
 18. Amafo is de ‘nicht’ van Brunswijk, de zaakgelastigde van Suriname in den Haag is de dochter van Doekhie, onze ambassadeur in India is dochter van Irwin Kanhai, de vrouw van Lackin is directeur van de cassavefabriek waar miljoenen aan belastinggeld in gestopt is en die desondanks nog steeds niets produceert, de vrouw van de in ongenade gevallen Somo was ambassadeur in Indonesië, de nicht van Lackin was directeur (of iets dergelijks) op het ministerie van onderwijs en zo kunnen we eindeloos lang doorgaan. Het kan daarom niet tot Belfort doordringen dat sommige vrouwen verticaal, zonder kruiwagen, op eigen kracht iets kunnen bereiken in Suriname. Omdat deze mevrouw vriendin is van Santokhie zal ze in Belfort’s verziekte geest wel geregeld moeten zijn.

  Tigri Barba, om ambassadeur of directeur van een fabriek, die niets produceert, te worden heb je in Suriname geen specifieke vooropleiding nodig, je kunt bij wijze van spreken daarvoor teloh en pitjel verkocht hebben in een warung. Om toegelaten te worden tot de Raio-opleiding moet je een rechtenstudie van enkele jaren afgerond hebben, de kans dat deze drie, door jou afgevoerde kandidaten, geregeld zijn, is daardoor wel heel erg klein, zeg daarom gewoon dat je ze om politieke redenen niet graag rechter ziet worden, doe je dat niet, dan ben je i.p.v. Tigri Barba, gewoon een @#$% Dagu @#$%.


  Maak melding
 19. Zo zie je dat de vrouw door deze regering niet geaccepteerd wordt in hoge funkties. Ik hoop dat de ogen van alle vrouwen opengaan. Deze regering vindt ze alleen goed als stemvee. Wij vrouwen zullen ons wreken bij de verkiezingen. Tang luku.


  Maak melding
 20. Santhoki heeft ook de Dochter van Assemblee lid Doekhi verboden om rechter te worden en plaats zin EX die een ontroerend goed koop van Sege Bai Rara ??????


  Maak melding
 21. zowel voor als tegenstanders van de huidige regering moeten deze actie een slechte vinden. stel dat mevr santhokie naar willekeur zou kunnen oordelen in haar functie dan zegt dat iets over het slecht functioneren van het rechtssysteem. dat belfort dit kan doen is een bevestiging van een slecht functionerend systeem. onder deze kop stond “gewapend geweld neemt toe”. duidelijk dat belfort geen grip heeft op de dingen waar hij grip op hoort te hebben. door db zn schoothondje te zijn mag hij straks misschien weer minister zijn, niet vanwege zijn resultaten maar zijn loyaliteit. de kruik gaat net zolang te water tot hij barst.


  Maak melding
 22. Herman

  Santokhi heeft ook de Dochter van Assemblee lid Doekhi verboden om rechter te worden en plaats zijn EX die een ontroerend goed koop van Sege Bai Rara
  was dat geen groot nieuws of weet ik dat of is dat weer een andere vrouw ??????


  Maak melding
 23. Deze actie van de minister zal ongetwijfeld teruggedraaid worden door de rechtbank.Ik vraag mij af hoe Belfor aan zijn bul is gekomen.
  Wie zijn zijn adviseurs? Het lijkt alsof ze allemaal geen gevoel voor de rechtstaat hebben.


  Maak melding
 24. @@Randwijk
  Sommige mensen hier willen in het binnenland mensen nomineren tot rechter, mensen die misdrijven hebben gepleegd .
  Onze rechtstaat is naar de klote geholpen kijk maar naar Afrika.
  Dat systeem willen ze in Suriname invoeren. Iedere boerenlul uit het binnenland tot rechter benoemen baja het wordt emigreren voor velen. Afrika komt steeds dichterbij.

  quote

  Baja en vooral als we een blik werpen op India met de vele criminele verkrachtingen en vermoorden van onschuldige, kleine meisjes, door groepen met tientallen leden van hoge beschaving.

  Deze barbaren tonen geen enkel respect voor wet en recht in dat land gedrag.

  Slechts een ding dat telt dat is het bevredigen van hun seksuele oerdriften met de dood tot gevolg en daarna ophanging. Aai Baja het is wat met deze barbaren in India.


  Maak melding
 25. @Jako,

  Wie beschermd wordt door een Bakroe, niemand kan hem kwaad toebrengen. Wil je veiligheid en overwinning? Zoek je toevlucht tot een Bakroe.


  Maak melding
 26. Wie zeg ik uit India kom?
  Ik ben een Surinamer en schaam me voor me eigen soort.

  Kijk maar in de branding.

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=10360

  Wie zijn de daders hoef je lang niet voor na te denken.
  Werken no way kennen ze niet.
  Liever lui dan moe.
  Studeren ho maar nee komt door de slavernij trauma.
  Bedelen nummer 1 overal ter wereld.
  Enzzzzzzzz….


  Maak melding
 27. Heel goed dat deze mevrouw afgevoerd is. Santokie heeft zijn vriendin net voor hij is afgetreden op de lijst geplaats.

  Zijn andere vriendin had hij als beleisadviseur aangenomen op juspol, hij had zichzelf ook als beleidsmedewerker aangesteld op juspol, gelukkig heeft venetiaan daar een stokje voor gestoken.

  Santokie is dood en door corrupt zoals die hele vhp.


  Maak melding
 28. @@Randwijk
  Wie zeg ik uit India kom?
  Ik ben een Surinamer en schaam me voor me eigen soort.
  Kijk maar in de branding.
  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=10360
  Wie zijn de daders hoef je lang niet voor na te denken.
  Werken no way kennen ze niet.
  Liever lui dan moe.
  Studeren ho maar nee komt door de slavernij trauma.
  Bedelen nummer 1 overal ter wereld.
  Enzzzzzzzz….

  quote

  Beste randwijk,
  Ik pas er wel voor om te delen in jouw minderwaardigheidssyndroom.

  Nee geef, mijn portie maar aan fikkie!!!

  Ik heb geen minderwaardigheidscomplex omdat ik weet wie ik ben. Ik heb niemand nodig om me te komen uitleggen hoe of wat ik ben.

  Ik denk dat je totaal buiten de werkelijkheid leeft en ontvreemd bent van realiteitszin.

  Ik raad je aan gauw hulp te gaan zoeken bij een psycholoog of psychiater.

  Ik kan niet helpen dat jij je eigen geschiedenis niet kent wat betreft het slavernijverleden.

  Indien je dat wist zou je niet zulke onzin lopen uitkraaien.

  Ik zou zeggen laat je goed informeren dan zal je allicht een beter perceptie krijgen over jezelf.


  Maak melding
 29. @te gek voor woorden,

  Enkele dingen die je te danken hebt aan India:

  – tiendelig stelsel
  – grammatica
  – sinasappel
  – mango
  – astronomie
  – wiskunde
  – schaakspel
  – navigatie
  – filosofie


  Maak melding
 30. @@Mujrim

  @te gek voor woorden,

  Enkele dingen die je te danken hebt aan India:

  – tiendelig stelsel
  – grammatica
  – sinasappel
  – mango
  – astronomie
  – wiskunde
  – schaakspel
  – navigatie
  – filosofie

  Beste Murjim uitvindingen van zwarte mensen van afrikaanse origine.

  de door jou boven vermelde uitvindingen zijn gedaan door afrikaanse mensen.Laat je beter informeren a.u.b.

  air conditioning unit Frederick M. Jones July 12, 1949
  almanac Benjamin Banneker Approx 1791
  auto cut-off switch Granville T. Woods January 1, 1839
  auto fishing devise G. Cook May 30, 1899
  automatic gear shift Richard Spikes February 28, 1932
  baby buggy W.H. Richardson June 18, 1899
  bicycle frame L.R. Johnson October 10, 1899
  biscuit cutter A.P. Ashbourne November 30, 1875
  blood plasma bag Charles Drew Approx. 1945
  cellular phone Henry T. Sampson July 6, 1971
  chamber commode T. Elkins January 3, 1897
  clothes dryer G. T. Sampson June 6, 1862
  curtain rod S. R. Scratton November 30, 1889
  curtain rod support William S. Grant August 4, 1896
  door knob O. Dorsey December 10, 1878
  door stop O. Dorsey December 10, 1878
  dust pan Lawrence P. Ray August 3, 1897
  egg beater Willie Johnson February 5, 1884
  electric lampbulb Lewis Latimer March 21, 1882
  elevator Alexander Miles October 11, 1867
  eye protector P. Johnson November 2, 1880
  fire escape ladder J. W. Winters May 7, 1878
  fire extinguisher T. Marshall October 26, 1872
  folding bed L. C. Bailey July 18, 1899
  folding chair Brody & Surgwar June 11, 1889
  fountain pen W. B. Purvis January 7, 1890
  furniture caster O. A. Fisher 1878
  gas mask Garrett Morgan October 13, 1914
  golf tee T. Grant December 12, 1899
  guitar Robert F. Flemming, Jr. March 3, 1886
  hair brush Lydia O. Newman November 15, 18–
  hand stamp Walter B. Purvis February 27 1883
  horse shoe J. Ricks March 30, 1885
  ice cream scooper A. L. Cralle February 2, 1897
  improv. sugar making Norbet Rillieux December 10, 1846
  insect-destroyer gun A. C. Richard February 28, 1899
  ironing board Sarah Boone December 30, 1887
  key chain F. J. Loudin January 9, 1894
  lantern Michael C. Harvey August 19, 1884
  lawn mower L. A. Burr May 19, 1889
  lawn sprinkler J. W. Smith May 4, 1897
  lemon squeezer J. Thomas White December 8, 1893
  lock W. A. Martin July 23, 18–
  lubricating cup Ellijah McCoy November 15, 1895
  lunch pail James Robinson 1887
  mail box Paul L. Downing October 27, 1891
  mop Thomas W. Stewart June 11, 1893
  motor Frederick M. Jones June 27, 1939
  peanut butter George Washington Carver 1896
  pencil sharpener J. L. Love November 23, 1897
  phone transmitter Granville T. Woods December 2, 1884
  record player arm Joseph Hunger Dickenson January 8, 1819
  refrigerator J. Standard June 14, 1891
  riding saddles W. D. Davis October 6, 1895
  rolling pin John W. Reed 1864
  shampoo headrest C. O. Bailiff October 11, 1898
  spark plug Edmond Berger February 2, 1839
  stethoscope Imhotep Ancient Egypt
  stove T. A. Carrington July 25, 1876
  straightening comb Madam C. J. Walker Approx 1905
  street sweeper Charles B. Brooks March 17, 1890
  thermostat control Frederick M. Jones February 23, 1960
  traffic light Garrett Morgan November 20, 1923
  tricycle M. A. Cherry May 6, 1886
  typewriter Burridge & Marshman April 7, 1885

  Dit strookt niet met het waanbeeld dat de racisten verspreiden, van de
  “domme zwarte”.
  Vroege zwarten hebben o.a de volgende uitvindingen en ontdekkingen gedaan:
  de beschaving, democratie, het schaakspel, het alfabet, petroleumgebruik,
  het schrift, wiskunde, div. kalenders, het fokken van dieren, kunst,
  literatuur, filosofie, spirituele systemen, mijnbouw, wetenschappelijke
  geneeskunst, geloof in één god, stenen architectuur, hoger onderwijs,
  landbouw, arbeid, economie, principes als de menselijke geest, de ziel,
  geesten, spirituele transformatie, leven en dood, wederopstanding en het
  hiernamaals, voorouderschap, onsterfelijkheid, de schepping, de universele
  orde, ideeën, wilskracht, het denken, spraak, geheugen, leren, menselijke
  ontwikkeling, moraliteit, menselijke natuurm zelfbewustzijn, onderbewustzijn,
  onderbewustzijn en vele anderen.
  Latere zwarten hebben o.a de volgende zaken uitgevonden: de helikopter,
  ijsjes, de scheepspropeller, de mobiele telefoon, de lift, de gasbrander,
  bloedbanken, de bougie, de airconditioner, pindakaas, de golf tee, de
  telefoon, het fietsframe, het luchtschip, de puntenslijper, de
  vliegtuigpropeller, de grasmaaier, de ijskast, de programmeerbare
  afstandsbediening, de haarborstel, de lantaren, de paarde schoen, de gitaar,
  het toilet, de brandblusser en de kroontjespen.

  deze voorbeelden en nog meer te vinden op het. Kom je niet uit wil ik een paa site voor jou plaatsen


  Maak melding
 31. vervolg

  Charles Drew

  Charles Drew researched blood plasma and transfusions in New York City. It was during his work at Columbia University where he made his discoveries relating to the preservation of blood. By separating the liquid red blood cells from the near solid plasma and freezing the two separately, he found that blood could be preserved and reconstituted at a later date.

  Charles Drew’s system for the storing of blood plasma (blood bank) revolutionized the medical profession. Dr. Drew also established the American Red Cross blood bank, of which he was the first director, and he organized the world’s first blood bank drive, nicknamed “Blood for Britain”.
  quote:
  Otis Boykin

  Boykin’s most famous invention was likely a control unit for the artificial heart pacemaker. The device essentially uses electrical impulses to maintain a regular heartbeat.

  One of his early inventions was an improved electrical resistor for computers, radios, televisions and an assortment of other electronic devices. Other notable inventions include a variable resistor used in guided missiles and small component thick-film resistors for computers.
  quote:
  Frederick McKinley Jones

  Developed a highly successful automatic refrigeration system for long-haul carriers. Prior to Jones’ invention, many people were primarily limited to eating food grown locally, because perishable goods could not be efficiently transported over longer distances.
  quote:
  Richard Spikes

  Directional lights, first installed on a Pierce Arrow automobile in 1913
  quote:
  Percy Julian

  He came up with a soy protein concoction that put out gas and oil fires not extinguishable by water. This material, known as “bean soup”
  quote:
  Henry Sampson

  African American inventor Henry Sampson is a brilliant and accomplished nuclear physicist who invented a Gamma-Electrical Cell. Henry Sampson’s patent (US 3,591,860) can be viewed in its entirety online or in person at the United States Patent and Trademark Office. View Portions of the patent below.

  The present invention is directed to a gamma-electric cell and to a method of manufacturing and a method of using the gamma-electric cell so as to produce a high voltage output when the gamma-electric cell is subjected to radiation. For example, the gamma-electric cell of the present invention may be subjected to radiation from a nuclear reactor and the output of the gamma-electric cell may be used as a measurement of the radiation of the nuclear reactor. Also, since the voltage output of the gamma-electric cell is relatively high compared with prior art cells, the cell itself may be used as a subsidiary source of power so as to increase the overall efficiency of the nuclear reactor system.

  One particular embodiment of the invention uses the principles of the present invention so as to provide for the shield for the nuclear reactor wherein the shield itself converts the radiation and specifically the gamma rays in the radiation so as to produce a high output voltage signal which, as indicated above, may be a subsidiary source of power.
  quote:
  Granville T Woods

  In 1888, Granville T Woods developed a system for overhead electric conducting lines for railroads, which aided in the development of the overhead railroad system found in cities such as Chicago, St. Louis, and New York City. In his early thirties, he became interested in thermal power and steam-driven engines. In 1889, he filed his first patent for an improved steam-boiler furnace. In 1892, a complete Electric Railway System was operated at Coney Island, NY. In 1887, he patented the Synchronous Multiplex Railway Telegraph, which allowed communications between train stations from moving trains. Granville T Woods’ invention made it possible for trains to communicate with the station and with other trains so they knew exactly where they were at all times.

  Alexander Graham Bell’s company purchased the rights to Granville T Woods’ telegraphony patent enabling him to become a full-time inventor. Among his other top inventions were a steam boiler furnace and an automatic air brake used to slow or stop trains. Wood’s electric car was powered by overhead wires. It was the third rail system to keep cars running on the right track.
  At Odds With Thomas Edison

  Success led to law suits filed by Thomas Edison who sued Woods claiming that he was the first inventor of the multiplex telegraph. Woods eventually won, but Edison didn’t give up easily when he wanted something. Trying to win Granville Woods over, and his inventions, Edison offered Woods a prominent position in the engineering department of Edison Electric Light Company in New York. Woods declined preferring his independence.
  Zie: http://inventors.


  Maak melding
 32. De ware tijd
  Te gek voor voor woorden:

  En pruiken hebben jullie ook uitgevonden????

  de pruik is uitgevonden door de donker witten! ( jij bent niet zwart, jij bent donker wit hahahaha)


  Maak melding
 33. Mijn afgedankte haar is toch ergens goed voor he?
  Wat zijn jullie vrouwen echt blij want een kroeskop met dat potteschuur is geen porum.


  Maak melding
 34. @Keihard
  Wanneer ging het fout in Suriname
  Wat dacht u van 25 februari 1980 of van 8 december 1982.

  De afgelopen 34 jaar heeft Suriname 20 jaar regeringen gehad die gestuurde werden door hosselende onderofficieren. Daarnaast heeft het ongeveer 15 jaar regeringen gehad die de schade van de 20 jaar hebben moeten herstellen.


  Maak melding
 35. Theorie van Keihard :

  In de wet van Keihard staat dat je ongestraft ongewapende Sranang-burgers mag MARTELEN en VERMOORDEN !

  Als gevolg van slavernij en kolonialisme maak je voor dat doel een NEP-amnestiewet !

  Grondwet en mensenrechten hebben wij ook niet uitgevonden, dus de prullenbak in daarmee !

  Nog zo’n Suri-UITVINDING : Het OM in de USA heeft Roger
  Khan, de zware Guyanese crimineel, als getuige ingebracht in de rechtszaak tegen drugshandelaar/terrorist DINO B. en anderen.
  Ba suku ba UITVINDING ba tjari !

  Suirname had net UITGEVONDEN dat deze DINO B de meest geschikte man is om de Anti-terrorisme-macht van Sranang, de CTU, te leiden !!


  Maak melding
 36. Wat mij bijzonder opvalt is de stilte onder de Surinaamse intelligentia. Niemand bij het Hof durft (publiekelijk) commentaar dan wel kritiek te leveren op de verwijdering van personen van de opleiding. Personen die (gevraagd) hierover wat zeggen houden zich aan de vlakte.
  Het effect van de 8 dec.moorden werkt tot heden in de Sur samenleving!. ‘Neks no fout’,scanderen ze in Paramaribo.


  Maak melding
 37. Dommies, de uitvinders hebben een Engelse achternaam omdat slaven geen Afrikaanse namen mochten hebben van de slavenhouders. Ze moesten zich bekeren tot het christelijk geloof en ze moesten Europese voornamen en Europese achternamen aannemen. Dat was verplicht gesteld door de slavenhouders. Dat zouden jullie moeten weten. Niet voor niets hebben veel Surinaamse creolen een Europees klinkende achternaam (Nederlandse achternaam, Engelse achternaam, Portugese achternaam, Duitse achternaam, Spaanse achternaam en sommigen hebben zelfs een Russische achternaam). Als slaven geen Europese achternaam en Europese gewoonten overnamen, werden ze gemarteld en doodgeslagen. Het is verbazingwekkend dat jullie dat niet weten.


  Maak melding
 38. Te gek voor woorden, klopt je bent inderdaad gek, met je uitvindingenlijst, en mocht er maar de helft van kloppen wanneer is jullie degeneratie in Afrika en Suriname dan begonnen


  Maak melding
 39. kijk dit is wat men noemt suriname multi culti.nou ik als indiaan moet lachen, want ik heb nog nooit zoveel onderlinge discriminatie in een land gezien.hindoestanen en creolen die vechten om macht en rijkdom.wel!is het niet beter dat jullie opdonderen uit het land naar India en Afrika, dat zou voor rust zorgen in het land.mijn volk van wie het land is gaat een keer opstaan die stroom palen van affoebaka naar paramaribo zijn kwetsbaar 1 vuurpijl in het centrum en al die houten huizen en gebouwen daaag paramaribo,daaag diepvries en al je stroom.en wie zal er niks van merken de indiaan,want die heeft geen stroom nodig die kan nog terug naar de natuur.dan wil ik jullie in je mooie huizen met bewaking en airco weer in de ogen kijken.want aan mij volk zal je eten en water vragen als jullie niks meer kunnen.ik ben niet bang voor wat ik schrijf,mijn opa heeft voor desi de oorlog gewonnen en nooit daarvoor een woord van dank,en meneer brunswijk heeft geluk gehad dat mijn oom zijn bewaker eerst moest doden en hij kon net weg springen en de hendel van speedboot indrukken,maaar toch een kogel in zijn hand(zie beelden toen hij in nl op tv was met hand in verband.) dus ga zo door maak elkaar maar lekker af ik kom wel opruimem. want indianen hebben ook kinderen en die komen straks voor hun rechten op en niemand houd ze tegen wij hebben nogmaals geen leger nodig het oerwoud is mijn kazerne en aan mijn joeka broeders die armbanden helpen niet.ik heb er 76 van mijn opa gehad.Afrikaanse boenoe werk niet in het land van indianen.mijn opa heeft de wapens gepakt toen hij hoorde dat brunsi zijn volk vrouwen verkrachten en vermoorden.dat weten jullie niet in su.alleen een ka momument van moiwanna en wat indianen die niks met jullie oorlog te maken hadden waar is hun monument.wel die komt heel snel.


  Maak melding
 40. @@@@@jimmy
  kijk dit is wat men noemt suriname multi culti.nou ik als indiaan moet lachen, want ik heb nog nooit zoveel onderlinge discriminatie in een land gezien.hindoestanen en creolen die vechten om macht en rijkdom.wel!is het niet beter dat jullie opdonderen uit het land naar India en Afrika, dat zou voor rust zorgen in het land.mijn volk van wie het land is gaat een keer opstaan die stroom palen van affoebaka naar paramaribo zijn kwetsbaar 1 vuurpijl in het centrum en al die houten huizen en gebouwen daaag paramaribo,daaag diepvries en al je stroom.en wie zal er niks van merken de indiaan,want die heeft geen stroom nodig die kan nog terug naar de natuur.dan wil ik jullie in je mooie huizen met bewaking en airco weer in de ogen kijken.want aan mij volk zal je eten en water vragen als jullie niks meer kunnen.ik ben niet bang voor wat ik schrijf,mijn opa heeft voor desi de oorlog gewonnen en nooit daarvoor een woord van dank,en meneer brunswijk heeft geluk gehad dat mijn oom zijn bewaker eerst moest doden en hij kon net weg springen en de hendel van speedboot indrukken,maaar toch een kogel in zijn hand(zie beelden toen hij in nl op tv was met hand in verband.) dus ga zo door maak elkaar maar lekker af ik kom wel opruimem. want indianen hebben ook kinderen en die komen straks voor hun rechten op en niemand houd ze tegen wij hebben nogmaals geen leger nodig het oerwoud is mijn kazerne en aan mijn joeka broeders die armbanden helpen niet.ik heb er 76 van mijn opa gehad.Afrikaanse boenoe werk niet in het land van indianen.mijn opa heeft de wapens gepakt toen hij hoorde dat brunsi zijn volk vrouwen verkrachten en vermoorden.dat weten jullie niet in su.alleen een ka momument van moiwanna en wat indianen die niks met jullie oorlog te maken hadden waar is hun monument.wel die komt heel snel.

  Beste jimmy,

  Als te je veel gedronken hebt, ga maar lekker uitslapen, goed uitrusten en straks ben je weer jezelf. Rust goed uit jongen!

  Wel te rusten


  Maak melding
 41. en die dino is een bobo jantje zijn pa denkt ik maak hem hoofd terror brigade dan worden mensen bang haha dommie. want de planning was dat hij na zijn pa het land overneemt,haha wat voor ka school heeft hij gehad.waarschijnlijk de huishoudschool want daar leer je kinderen maken, hij heeft er twaalf die kunnen samen nieuw regering vormen.en jullie als volk zijn schijterts bang voor alles in uniform en een beetje gezag bij verkiezing dansen en springen daarna niks te eten geen scholing voor je kind geen werk.en je ouderdoms dag die kan je vergeten. ik hoor het wel volgend jaar of surinamers zo dom zijn om een dictator,coke handelaar als president te kiezen.succes ik wacht in mijn hangmat in jungle rustig en neem nog een beker kassieri,proost.


  Maak melding
 42. Mensen jullie dwalen weer af van het originele verhaal, Een relatie van wie dan ook met dit als gevolg is fout. Maar ja Suriname heeft niet genoeg inwoners, dus deze relatie is niet te vermeiden. Oppassen geblazen. Houdt het aantal rechters volledig onafhankelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES