Bijgeschoolde sportleiders in Nickerie

1

Met financiële ondersteuning van de Nederlandse Ambassade en de logistieke ondersteuning van het Commissariaat in Nickerie heeft de Ilonka Elmont Foundation 18 enthousiaste en deskundigere (sport)leiders afgeleverd in Nickerie. Adjunct District Secretaris Dhr. Mahadewsing drukte bij de opening van de training de cursisten op het hart dat zij met de aangereikte kennis en tools het verschil kunnen betekenen voor kinderen met een beperking en de sportontwikkeling in Nickerie.

Extra bijgeschoolde sportleiders
De Foundation organiseerde van 18 tot en met 21 juli het Ready&Able train-de-trainer programma in het rijstdistrict. De training bestond, net als de vorige training gehouden in december jl., uit een theorie, praktijk- en certificeringsonderdeel. Als belangrijk onderdeel van het certificeringonderdeel werd door de cursisten een sportdag voor kinderen met een beperking georganiseerd. Zo werden de aangeleerde vaardigheden van de cursisten gemonitord en hun handelingen geëvalueerd. De organisatie van de sportdag was succesvol en zowel de cursisten als de kinderen hebben enorm genoten van hun sportdag. Vrijwilligers hebben hun hulp aangeboden, waarvan de jongste een jongetje van 8 jaar was. Hij verdient een pluim!

Na het succesvol verloop van de dag beschikt het rijstdistrict over 41 Ready&Able gecertificeerde sportleiders uit alle gelederen van de bevolking. Bijzonder te vermelden is dat ook leden van het Korps Brandweer Nickerie aan de training hebben deelgenomen. Ook zij komen binnen en buiten hun werkterrein in contact met mensen met en beperking.

Ready&Able
Het Ready&Able train-de-trainers programma richt zich op docenten, sportbegeleiders, trainers die met mensen met een beperking werken of dat binnen de nabije toekomst zullen gaan doen.
De training stimuleert meer sport- en bewegingsactiviteiten voor kinderen met een beperking onder leiding van meer deskundige sportleiders. In tegenstelling tot het eerste Ready&Able programma van december jl. is er naast het reguliere programma ook aandacht besteed aan de huidige situatie in Nickerie (verzorgd door cursisten 2013), (Algemene) Veiligheid in Sport (EHBSO*), Awareness, een Gezonde levensstijl, lesvoorbereiding en organisatie. Ook zijn onderwerpen als Betrokkenheid van Ouders en andere actuele praktijkvoorbeelden uitvoerig besproken.

Donatie
De Ilonka Elmont Foundation heeft ook namens de Nederlandse Ambassade een aantal EHBSO boekjes gedoneerd aan het District Commissariaat van Nieuw Nickerie en Coronie die op hun beurt deze zal verspreiden over de scholen, internaten en sportverenigingen.

De Ilonka Elmont Foundation kijkt zeer tevreden terug naar de afgelopen dagen en de afronding van Ready&Able Nickerie 2014

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.