dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOppositiepartijen betuigen medeleven bij vliegramp

Oppositiepartijen betuigen medeleven bij vliegramp

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jul – De oppositiepartijen in het parlement en hun toekomstige partners betuigen hun medeleven met de families van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Er is een gemeenschappelijke verklaring uitgegeven.

In de verklaring wordt onder meer deelneming en steun betuigd met de families. De Samenwerkende Politieke Partijen in Suriname, de VHP, NPS, SPA, DA’91, PL, BEP en de KTPI, hebben geschokt kennis genomen van de verschrikkelijke vliegramp met vlucht MH17 van Malaysian Airlines, waarbij tweehonderd en acht en negentig personen op tragische wijze zijn omgekomen.

In naam van het Surinaamse volk betuigt de leiding van de samenwerkende partijen haar oprechte deelneming en steun aan de families en naasten van de vele slachtoffers. Gehoopt wordt dat het inmiddels aangekondigde internationale, onafhankelijke onderzoek spoedig klaarheid brengt over de precieze omstandigheden van deze tragedie en dat de verantwoordelijken snel worden geïdentificeerd en berecht. De regering zal ook een officiële steunbetuiging uitbrengen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Menselijk gezien begrijp ik het wel, maar de meeste Surie´s hebben toch een hekel aan de Ptata´s vanwaar deze medelevend gevoel ??????
  Uiteraard wil ik niet iederéén over kam scheren,maar dat merk ik als ik in Sranang met vakantie bent !
  Terwijl mi na wan Sranan man, mi kumba tètè birie na ini Sranan kondré.


  Maak melding
 2. @Keihard de Waarheid

  Je baasje bouta speelt politiek hier,hij haat Nederland in hart en nieren,Niemand neemt zijn krokodillen tranen en condoleance boodschap ernstig op,hij heeft toch ook gemoord eerder?!
  Wat betreft voor de rest van de surinamers – de ndpers,
  wij rouwen oprecht voor al de slachtoffers gemaakt door Putin en rebellen.


  Maak melding
 3. Natuurlijk is het verschrikkelijk wat er gebeurd is. Het kon iedereen gebeuren.Als je bedenkt dat een stelletje branieschoppers bij tijd en wijle elk willekeurige vliegtuig ui t de lucht knalt.Het is anno 2014 dit gebeurt niet in Afrika maar in Europa waar zoveel informatie systemen aanwezig zijn.Deze actie is nooit gerechtvaardigd.


  Maak melding
 4. Beste Keihard de Domste:

  Ga je nu weer lekker verder om over de ruggen van 300 onschuldige burgers die op een vliegvakantie uit de lucht zijn geschoten waaronder 80 kinderen en baby’s je haatgevoelens de vrije loop te laten?

  Wat ben je voor minderwaardig onderkruipsel ?


  Maak melding
 5. Keihard de Domste: “Dappere Nederlander ben jij geen wonder dat de Nederlanders alle moderne oorlogen hebben verloren dapperheid is je grootste vijand!”

  Ach het Surinaamse leger heeft nog nooit een schot afgevuurd op een andere gewapende militair. Wel honderden onschuldige en ongewapende burgers, vrouwen en kinderen afgemaakt.

  Laten we het dus niet over dapperheid hebben…..


  Maak melding
 6. Keiharde Domste”: Nederland heeft duizenden kinderen en vrouwen vermoord toen ze proberen Indonesië weer te koloniseren maar ze kregen de pakslaag van hun leven, ga jij maar je Nederlandse geschiedenis onderzoeken zwerfhond!”

  Wikipedia: “Tijdens de bijna vier jaar durende militaire aanwezigheid van Nederland in Indonesië lieten circa 5.000 Nederlandse militairen het leven, waarvan ongeveer de helft door gevechtshandelingen en de overigen ten gevolge van ziekten en ongevallen. Aan Indonesische zijde viel een veelvoud daarvan: naar schatting 150.000.[1] Dat waren zowel slachtoffers van Nederlands militair optreden als van geweld uitgeoefend door de Indonesische nationalisten tegen politieke tegenstanders en vermeende pro-Nederlandse elementen onder de eigen bevolking.

  Wie kreeg hier dus een pak slaag?


  Maak melding
 7. Steenhard de Waarheid
  Henk Molenaar,

  Wapenfeit van het Sur. leger: ze hebben een tegencoup door Rambocus succesvol neergeslagen.

  Ben je nu echt serieus????

  Even een stuk geschiedenis:

  Rambocus zou op deze avond ( van de tegencoup) Bouterse hebben uitgedaagd om zowel hem als Bouterse zelf een Uzi te geven, waarna beiden het geschil zouden kunnen uitvechten zonder dat onschuldigen erbij betrokken waren.

  Op 8 december werden Rambocus, Sheombar, en de vier gearresteerde advocaten te Fort Zeelandia gemarteld en vermoord. Ook een vakbondsleider, een zakenman, enkele universiteitsdocenten en journalisten werden omgebracht. In totaal vielen er vijftien slachtoffers. Deze gebeurtenissen staan bekend als de Decembermoorden. Volgens sommige getuigen die tussen 10 en 13 december in mortuarium van het Academisch Ziekenhuis waren geweest en het lijk van Rambocus hadden gezien, was de tong van Rambocus afgesneden. Ook zou hij fysieke littekens van uitgedrukte sigarettenpeuken in het gezicht hebben.

  Op 23 maart 2012 verklaarde Ruben Rozendaal, ook verdachte in het Acht December strafproces, onder ede voor de krijgsraad dat Desi Bouterse destijds persoonlijk Rambocus en Cyrill Daal had vermoord.

  En jij noemt dit een wapenfeit?????????


  Maak melding
 8. @Ray,

  Ik noem het een wapenfeit (dat verstrekkende gevolgen heeft gehad). Ik heb niet gezegd dat het een positieve of heldhaftige wapenfeit is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES