vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse weg van New World Order

Bouterse weg van New World Order

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 jul – President Desiré Bouterse is helemaal weg van de idee van een nieuwe wereldorde. De basis die de zogenaamde Brics-landen nu leggen, spreekt kennelijk aan. Suriname kan er zijn voordeel mee halen.

Het glimpje dat het staatshoofd opving in Brasilia liet sporen na. Diepe sporen. “Het is onvoorstelbaar wat zich daar heeft afgespeeld. We moeten als samenleving kijken hoe als klein land voordeel te halen uit de ontstane situatie. We moeten er gebruik van kunnen maken voor onze nationale ontwikkeling”, zegt Bouterse. Tijdens persconferentie stak het staatshoofd zijn bewondering niet onder stoelen of banken. “We kunnen spreken van een historisch moment.”

De Brics, Brazilië, India, China en Zuid Afrika, willen meer samenwerking buiten het westen om. Onder meer wordt gedacht aan een eigen munteenheid. Ook een ontwikkelingsbank behoort tot de aanzet tot de nieuwe wereldorde. “Wij zaten daar (Brasilia, red.) om te kijken naar nieuwe mogelijkheden, die meer evenwicht brengen. Waar we naar toe moeten is dat achtergestelde groepen ook mee profiteren van de economische groei. De ontwikkeling van ons land moet een behoorlijke push krijgen”, aldus Bouterse.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

46 REACTIES
 1. Een kinderhand van een simpel kind is snel gevuld. Nu is het de njang brik aroma. Democratiese, transparantie, integriteit, staan niet hoog op de brik landen speciaal dat Rusland wordt verdacht van het neerhalen van de Maleisische jet. Presi dezie denkt dat met het bezoeken van de brik landen hij 2 centen legimiteit kan kopen.
  de lijders van presi desi favorite landen
  Vandaag Bric (omdat njang in het vooruitzicht staat).
  4 jaar geleden Venuzuela, Chavez dood,
  14 jaar geleden Cuba, Castro is voor all praktiese redenen dood.
  24 jaar geleden Libie Ghadaffi dood.


  Maak melding
 2. Er is nog nooit 1 film uitgebracht met daarin een ‘new world order’ die goed is afgelopen… het gebruiken alleen al van zo’n naam spreekt van megalomanie… gekkies dus….


  Maak melding
 3. het woord nieuw wereldorde betekent voor de blanken weereldheerschappij door hun een kleine selecte groepje blanken de minderheid van de wereldbevolking, die de wereld wilt en zal regeren en zeggenschap krijgt over alles en iedereen waar je ook bent op de planeet aarde. Dit doen ze door nieuwe instituten te creëren zoals een wereld president een wereld politie en militaire macht en de planeet aarde in ZONES te verdelen voorbeeld heel Zuid-Amerika wordt 1 zone en krijgt een blanke superminister die daar de baas zal zijn,. zelfde verdeling zal gebeuren in Afrika, noord Amerika en Europa. De superministers leggen verantwoordelijkheid af aan de wereld president en de wereldpresident wordt gestuurd door de kleine elite blanken die onzichtbaar zijn voor iedereen. Bouterse bedoelt met de nieuw wereld orde is dat de meerderheid van de wereld bevolking het niet toe zal laten dat een selecte groepje over iedereen in elk land zal regeren zonder democratie, respect en eerlijkheid. We hebben een nieuwe instanties nodig die niet geheerst wordt door de elite blanken zoals de JODEN die de Wereldbank, FED, en de IMF besturen. De Brics landen worden gesteund door 80% van de niet Europese landen en je hebt landen als Portugal. Griekenland, Spanje hebben hun steun aan de Brics gegeven. Doel van de Brics landen zijn dat alle landen zich met financiële hulp kan ontwikkelen zonder dat er bemoeienis in hun interne politiek zoals dat nu gebeurd door de IMF en Wereldbank. Brics landen zijn goed begonnen en over 5 jaar zal hun aantal met 500% verdubbelen. De Wereldbank van de Brics landen komt in China de opkomende economische reus en de eerste president van de nieuwe Wereldbank is een Indiër. Kijken jullie naar de Wereldbank en de IMF en de federale bank in Amerika en je zult zien dat alle hoge functies in handen zijn van blanken en voorral de joden hebben 90% macht in alle drie instituten ze beslissen alles over de wereld bevolking en voor degene die zegt dat het niet zo is doe je onderzoek Google de namen van al die personen en hun etnische achtergrond en je krijgt de schrik van je leven!. Kijk naar facebook die je gegevens opslaat door verkoop een aan de spionagediensten in Amerika levert. Google is bezig met een project om wereldwijd internet aan te leggen om de wereldbevolking zogenaamd met elkaar te verbinden, het is meer om iedereen in elk land elk plek te controleren en bespioneren. Alle mail service zoal Hotmail, gmail, Yahoo, AOL waarbij je gegevens naar de spionagedienst NSA wordt gestuurd zodat ze een profiel van iedere wereldbevolking kunnen maken dit onder het mom van terrorisme bestrijden. Dit zijn voorbereidende instituten die in handen zijn van de kleine groep blanken elite die allemaal lid zijn van het zelfde GROEP. De NIEUW WERELDORDE


  Maak melding
 4. Bouterse mag wel weg zijn van de New Worldorde oa omdat deze landen op (kern)wapens, leger wel wat voorstellen, eveneens hun industrialisatie en financieel- economische betekenis, grote mensen massa, maar het westen is op al deze vlakken een geduchte partij, die haar macht al heel lang bezit.

  Het is ook de vraag of de BRICS landen de NEW wordorde worden, want als USA, NATO haar belangen onder dreigt zien gaan zal ze alles doen om zich aan te passen, mee te gaan en te handhaven en als het niet anders kan zullen ze niet schuwen hun militaireindustrie, kennis en hun leger in te zetten. Nu is al is de USA, NAVO bezig om het luchtruim en de zeeen, derde wereldlanden te overheersen ook met hun handel en economie.

  Nieuwe Wereldorde, we zullen het niet meemaken, USA, NATO zijn heel sterk, ook zonder Brazilie, China en India, die nu ook met hun samenwerken als het om kernerergie, oorlog en vrede gaat in de wereld of financieel-economische en andere zaken.

  Weer zo’n luchtkasteel van Bouterse en het Surinaamse volk voor de gek probeert te houden.

  Bouta: tik joe boendroe dai hoepel op!


  Maak melding
 5. -Bouterse ik weet dat jij in persoon niets van het westen en Europa moet. De vraag of die lande waarmee jij echt zaken wilt gaan doen wel goed voor het volk zijn. Mijn antwoord is NEE.

  -Zie maar de de Chandi’s die het land al 60 jaar in de greep hebben en waar meer dan 100,000 mensen op straat leven.

  -Ik zou zeggen let maar op de Chinezen die straks heel Suriname in bezit zullen hebben en dat het volk straks niet meer voor het zeggen zal hebben. Zie al die leningen die betaalt moeten worden aan China.

  =De eenheid in heel Afrika is ver te zoeken en zie maar het gevecht om geloof en de stammenoorlog.


  Maak melding
 6. hallo Nato Navo wat doen ze aan de dreiging van Vlad,helemaal niets.Kijk maar om jullie heen wat er in de wereld gaande is.
  Doen jullie maar alsof het Palesteinse probleem alleen hun probleem is.

  odi odi Mundo


  Maak melding
 7. ach,…het is fijn vertoeven tussen de ‘ grote jongens toch’

  maar wie zijn deze grote jongens!

  Brasil…. teveel favela
  India….. immense armoe
  China… immense armoe
  S-A…….idem

  totale populatie brics = bijkans 3 miljard!

  Beste DADA,

  deze brics is buiten de grenzen op zoek naar mogelijkheden om hun EIGEN volk te voeden, immers eerst het hemd dan de rok toch!

  de vraag is,….hoe duur zal jij ons rokje verkopen opdat wij niet bloot & skeer achterblijven?


  Maak melding
 8. “President Desiré Bouterse is helemaal weg van de idee van een nieuwe wereldorde. De basis die de zogenaamde Brics-landen nu leggen, spreekt kennelijk aan.”

  Klinkt als:
  “Suriname wil partners die het wiel al hebben uitgevonden.”

  Zitten op je luie reet en wachten tot een andere jou de helpende hand toereikt.


  Maak melding
 9. BRICS is een economische pact, maar geen nieuwe wereld orde. Bijvoorbeeld China en India zijn reusachtige landen met gigantisch bevolkingen. Maar de sterke groei in deze landen wordt slechts in enkele regio’s gerealiseerd. Het welvaartsniveau is vrij laag vergeleken met de VS en EU, ondanks hoge groeicijfers. Het zal me niet verbazen dat deze landen uiteindelijk in kleinere landen uiteenvallen. India is een federale staat, maar er zijn grote etnische en religieuze verschillen tussen de deelstaten. Brazilie is ook een federale staat, heeft ook zijn problemen, maar in de laatste decennia is de opkomst van de middenklasse het groots van alle BRICS landen. En voor Suriname is het grootste voordeel dat we als buurland van Brazilie mee kunnen profiteren van hun economische groei.


  Maak melding
 10. =Even nog dit:: uit onderzoek vanuit India zelf is aangegeven dat er niet echt een economische groei is in India. Dit wordt vanuit de politiek naar het volk en de buiten wereld bekend, maar in feite is het anders. Het land kampt met enorme problemen.

  -Grote delen van het volk van China,India, Afrika, Brazilië leven in enorme armoede en wordt niets aan gedaan.
  Zie Brazilië waar men gezinnen op straat heeft gezet vanwege de WK en die gezinnen leven nu in tenten zonder water en licht.

  =Teveel corruptie zal deze landen een keer de nek omdraaien.


  Maak melding
 11. Nu zit hij weer verlekkerd te kijken naar de BRICS landen die met hun geldbuidel gaan rammelen.

  Meneer Bouterse, rekent u zichzelf niet rijk. Alleen de zon gaat voor niks op, voor al het andere moet u diep door de modder baggeren.

  De 2 belangrijkste BRICS landen, China en India, hebben behoefte aan delfstoffen en grond voor de voedingsindustrie. Suriname heeft allebei in overvloed. Om deze redenen is Suriname een gewillige en hulpbehoevende partner in hun uitbuitingsstrategie. Ziedaar de vele pogingen van China en India om Suriname te paaien met schenkingen en boterzachte leningen.

  Behoedt uzelf voor deze sprinkhanen en werk aan een duurzame ontwikkeling van uw land, zonder het land op te zadelen met torenhoge schulden voor de volgende generaties.

  Er zijn meerdere wegen die leiden naar Rome, de weg van de BRICS landen is bezaaid met kiezelstenen. Daarover is het moeilijk lopen op uw blote voeten.

  Onderstaand artikel geeft en duidelijk beeld hoe het is gesteld met de Surinaamse politiek: handen ophouden voor schenkingen en zachte leningen om de bevolking zoet te houden.

  Quote

  President garandeert bouw Wanica ziekenhuis

  20 Jul, 07:00

  President Desi Bouterse garandeert dat het Wanica ziekenhuis te Vredenburg zeker zal worden gebouwd. Er is een delegatie uit China hier om gesprekken te voeren en onderzoeken te verrichten. De president merkte op een persconferentie zaterdag op dat velen niet meer geloven in het ziekenhuis, maar hij gelooft er wel in.

  Het ziekenhuis wordt gebouwd met een combinatie van een schenking en een zachte lening. De stagnatie heeft aan de Surinaamse zijde gelegen, deelde de president mee. China heeft een soortgelijk ziekenhuis op Trinidad & Tobago gebouwd. Die deskundigen zijn hier om het technisch onderzoek verder te verrichten. Er zijn goede rapportages over het project.

  Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zei dat de deskundigen uit China zich ter plekke georiënteerd hebben. Zij hebben ook een onderhoud gehad met minister Rabin Parmessar van Openbare Werken over de bouw. Lackin heeft ook een gesprek gehad met de Chinese delegatie. Er moesten nog enkele technische zaken in orde worden gemaakt. Toegezegd is ook dat er extra middelen beschikbaar gesteld zullen worden tegen een zachte lening.

  UNQUOTE

  Bron: Starnieuws


  Maak melding
 12. De ‘ arme BRICS landen vs het westen.
  Hahahaaaaaaa..ze streven naar een Eigen munt eenheid die Bricslanden en Suriname volgens bouta,
  Is deze gek bouta vergeten hoe hj eerder ons waardeloos geld gedegaradeerd had tot waardeloos geld en heden voelen wij het effect nog !
  ‘het is onvoorstelbaar wat zich daar afspeelt’ zegt gekke bouta.
  Wat speelt zich daaraf dan,wat heeft gek bouta daar gezien dat door de wereld nog ontdekt moet worden?!
  Heeft gek bouita niet ontdekt dat dit termijn van regeren het eerste en laatste is voor Dilma liefje.
  China en India bv doen zaken met Amerika in DOLLARS.Wat denkt gek bouta dat deze landen hun geld eenheid van de een op de andere dag gaan verwisselen voor een munteenheid die bekend zal staan als ‘ARMGELD’ ?

  Bouta die is zo geisoleerd geraakt door het westen dat hij heft besloten dat de surinaamse bevolking zijn lijden moet delen !!!
  Zijn stoties na terugkomst van zijjn reisjes worden alsmaar Bizarder.

  het kopstuk hier moest luiden,
  BOUTA IS DE WEG KWIJT.


  Maak melding
 13. Het verkrijgen van goedkope brandstof en ureum, het opzetten van oogstfaciliteiten, het terugdraaien van de government take, het opzetten van een landbouwinvesteringsfonds, allemaal beloften die door de huidige president Desi Bouterse zijn gedaan in 2010 aan de rijstboeren in Nickerie, vlak voor de verkiezingen. Niet eens één van deze beloften is gerealiseerd door Bouterse die al vier jaren aanzit als president van het land. De president kent de rijstsector niet, hij heeft nooit naar ons omgekeken’, zegt de voorzitter van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) Harrynannan Oemraw vandaag, zaterdag 19 juli 2014, in het Dagblad Suriname.

  Hij kan het zich nog als gisteren herinneren ‘dat Bouterse in 2010 vlak voor de verkiezingen op elk politiek podium in Nickerie al de beloftes opratelde, wat hij allemaal zou doen voor de rijstboeren’. Toen betaalden de boeren Srd 1 aan government take. Bouterse sprak vol afgunst hierover en hield de rijstboeren voor, dat wanneer hij deel mocht uitmaken van de regering, hij deze per onmiddellijk zou terugdraaien. De rijstboeren waren laaiend enthousiast om Bouterse aan de macht te helpen brengen.

  Helaas, vanaf augustus 2010 zitten zij nog steeds reikhalzend uit te kijken naar het moment waarop ze zo lang gewacht hebben: ‘het realiseren van de beloftes die door Bouterse zijn gedaan’. Integendeel blijkt dat de government take meer dan Srd 3 bedraagt en zitten zij nog dieper in de put dan voorheen. ‘Vier jaren zijn voorbij en de president heeft geen moment naar ons omgekeken’, aldus Oemraw.

  De SPBA heeft talloze brieven gestuurd naar het staatshoofd en er zijn diverse petities aangeboden. Alles ten spijt, de stukken schijnen in de prullenmand te zijn gestopt, schrijft de krant. Oemraw heeft er geen geloof in dat de regering van enige betekenis kan zijn voor de boeren gedurende de resterende tien maanden voor de verkiezing in 2015.

  De SPBA-voorzitter zegt dat hij vaak hoort van regeringskopstukken, dat de Staat heel veel investeert in de sector door het ophalen van lozingen en het renoveren van sluizen. ‘Maar dat is nou eenmaal de taak van de overheid, de primaire lozingen vallen onder hun beheer. Ik ga als burger toch geen school of een polikliniek bouwen? Dat is niet mijn verantwoordelijkheid.’

  Volgens Oemraw zou het staatshoofd een voorbeeld kunnen nemen van de president van Guyana die de rijstsector behoorlijke injecties geeft en hen te allen tijde ondersteunt. ‘Daarom bloeit de rijstsector in Guyana, maar wanneer we hier in Suriname onze stem laten horen dat het niet goed gaat met de sector, dan krijgen we te horen dat we alweer klagen.’
  July 19, 2014


  Maak melding
 14. Nou doet hij voorkomen alsof hij niet alleen maar toehoorder was voor een dagje maar ook mede beslissings- bevoegdheid had.Voor een paar Chinese kruimels kruipt hij al op de knieen rond.Voor wat restjes uit de 50 miljard van de brics is hij tot alles in staat.Van likken tot moord.


  Maak melding
 15. Er zyn idioten die nooit zullen begrepen dat na de afschaffing van de barbara, slavernij, er een systeem is geschapen die alleen de belangen va het westen dient. De ontwikkelingslanden leveren alleen maar grondstoffen. Deze nieuwe wereld orde is er om de belangen van deze te die en.

  Eigenlijk hoort het onderwijssysteem ook aangepast te worden want Arron, Essed,Bruma, etc. hebben westers onderwijs gehad maar hebben geen moer gedaan voor Suriname.

  Desi is de enige die dat probeert te doorbreken. Onze president


  Maak melding
 16. Zoals Ram Singh zegt. Een kinderhand is snel gevuld. Het artikel geeft nergens aan wat DDB dan wel zo geweldig vindt, hoe SU daarvan kan profiteren, etc.

  Het gehele artikel is samen te vatten in “DDB ging naar BRICS en vond het geweldig” Wel ik ging onlangs naar een feest en vond dat ook geweldig.

  Het is schandalig dat journalisten dergelijke INHOUDSLOZE ONZIN plaatsen. Hebben ze geen enkele zelfrespect en beroeps eer


  Maak melding
 17. waarom reist er geen media man/vrouw mee die sme vertegenwoordigt in het land..

  dan kunnen ze hele opnames maken hoe en met wie deze moordenaar gesproken heeft en op radio en t.v. verslag doen in sme.,dan kan het moviena volk zien wat de grote lijder bereikt heeft.


  Maak melding
 18. New World Order was een uitvinding van die reptiel Bush, die wilde aangeven dat de VS + Azie ipv de VS + Europa voortaan de toonaangevende continenten zouden zijn.

  Wat Bouterse eronder verstaat mag hij zelf weten, maar de BRICS heeft zichzelf nooit als de toekomst van de mensheid gepropageerd. Ze zijn zelf een soort ex-slaven die wat onafhankelijker willen worden van de slavenhouders (het Westen).

  Bouterse zegt: Waar we naar toe moeten is dat achtergestelde groepen ook mee profiteren van de economische groei.

  Achtergestelde groepen? Hij bedoelt zeker de marrons? Wie heeft de marrons achtergesteld? Ze krijgen meer subsidies dan wie dan ook en klaarblijkelijk is dat nog niet naar Bouterses tevredenheid.

  Zo te zien denkt Bouterse dat de BRICS-bank een soort Voedselbank is waar iedereen gratis wat krijgt toegestopt.


  Maak melding
 19. Henk Molenaar, je gaapt veel laatste tijd. Je roti’s worden nu groter en zwaarder zeker. Of eet je al je onverwerkte verdriet weg met die roti’s. Zeg het maar.


  Maak melding
 20. BRICS bank gaat in het begin alleen maar lenen aan bedrijfjes uit de BRICS landen zelf. Geen kans (voorlopig) voor Suriname dus om tegen gunstige voorwaarden te lenen. Wat wel mogelijk is, is dat BRICS bank bedrijven uit BRICS geld leent om in andere ontwikkelingslanden (zoals Suriname) bedrijfjes op te starten. Misschien dat Bouterse daarop kikt en nog meer Chinese bedrijfsactiviteiten in Suriname verwacht.


  Maak melding
 21. BRICS gaat Suriname niks brengen.
  De BRICS landen verdienen ontzettend veel in het westen dat laten ze niet links liggen.

  Suriname probeert altijd mee te liften ipv zelf te innoveren en een eigen visie uit te stippelen. Dit komt voort uit de hosselcultuur. Altijd maar zoeken naar kansjes om weer een dag voort te kunnen ploeteren.


  Maak melding
 22. Paramaribo, 20 juli 2014.

  Van onze verslaggever.

  De Surinaamse topeconoom, Prof Dr Drs Des D. Boutje, die aanwezig was bij het BRICS overleg in Brasilia, zegt getuige te zijn geweest van een nieuwe wereldorde. Dit werd hem duidelijk toen de voortrekkers van deze orde, de zgn BRICS landen (BraRuInChiSA) hun plan voor een gezamenlijke bank ontvouwden. De bank, goed voor een beginkapitaal van 50 miljard $US, komt te liggen in China met een roterende voorzitterschap.
  Volgens de wereldvermaarde Boutje, die zelf gesproken heeft met de BRICS leiders, zal de handel van deze landen in eerste instantie in $US verlopen, maar gaat de wereld langzaam aan toe naar een nieuwe munt: de Brics.
  Boutje gelooft dat de Brics zal leiden tot een betere waardering van de munten van andere, m.n. de ontwikkelingslanden en dat zij door rechtstreeks te handelen met de BRICS, meer inkomsten zullen vergaren. Bovendien zal de positie van de nieuwe handelsblok enorm verhoogd worden, daar zij de grondstoffen en voedingsmiddelen van de arme landen zullen opkopen en aan de Westerse landen zullen doorverkopen. Hierin ziet Boutje een verslapping van de greep die de Westerse landen hebben op de kleine economieen. Dit zal leiden tot een enorme concurrentieslag tussen de BRICS en het Westen waardoor het Westen genoodzaakt zal zijn meer te betalen en gunstigere voorwaarden te scheppen voor rechtstreekse handel met de minst ontwikkelde landen.
  Boutje is zeer onder de indruk van de vastbeslotenheid en de daadkracht van de BRICS leiders en is derhalve zeer enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling, dat een einde zou kunnen maken aan de oude wereldorde.
  Vooral de achtergestelde groepen in de samenlevingen ziet Boutje de komende jaren profiteren van de nieuwe orde. De monopolie van het Westen eindigt en er komen dus 2 machtige economische blokken die zullen strijden om de gunst van de ontwikkelingslanden. Volgens Boutje, die hoopt mee te mogen werken aan het Surinaamse economische beleid, moet Suriname optimaal profiteren van de aankomende ontwikkelingen.


  Maak melding
 23. Boutertje…infantiel fossiel dat je bent. Het schoolreisje is weer voorbij, dus slaap maar weer verder terwijl heel suriname in brand staat.


  Maak melding
 24. Altijd zul je gasten hebben die heel negatief zijn ingesteld. Lees maar!

  ReddFoxx is 100% eens met Baas

  Soso lobi

  Greetings,
  ReddFoxx and Crew


  Maak melding
 25. De ontwikkeling van ons land moet een behoorlijke push krijgen”, aldus Bouterse.

  Ja, hij moet iets verschrikkelijk positiefs vertellen aan/ voor zijn achterban. Het gaat uiteindelijk in de uitvoering in Suriname allerlei dingen goed mis!!!!!

  Deng mang No Capabel genoeg om ingewikkelde projecten tot één goed einde te brengen!!!!!
  Wat gaan zij hier aan doen????? Zoals hij niet capabel is, zijn job goed te door zien.

  Ram Ram,Groet,Goeda Hafies,(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 26. De nieuwe wereldorde BRICS stelt in de praktijk niets voor om een heel eenvoudige reden:
  China, India en Brazilie hebben ontzettend veel geld uitstaan in de westerse wereld of beter gezegd belegd.
  Daar verdienen die landen miljarden dollars mee per jaar en dat geven ze niet op.
  Zuid Afrika is nog steeds erg afhankelijk van westers geld en is bovendien de kleinste partij in het geheel.
  Mag meedoen, maar meer ook niet.
  Het zou veel verrassender zijn als China zou zeggen met een eigen wereldmunt te komen, die met de dollar kan wedijveren.
  Dat zou veel meer zoden aan de dijk zetten, dan deze papieren wereldorde.


  Maak melding
 27. Sranang is bezig met een grote komedie !

  Wil nog MEER geld LENEN,voor ONPRODUCTIEVE doeleinden !
  GEEF ME EEN BRIX !!

  Hoe DOM kun je zijn !!

  Monetaire reserves zijn WEDEROM gedaald !! Waarvoor ??? Waardoor ???

  Regering en Pres WEIGEREN te bezuinigen, integendeel !

  De Suri-regerings-maandlasten worden omhoog geschroefd door de rentelasten en aflossingen op leningen, een nieuw hospitaal dat draaiend moet worden gemaakt tegen een hoge maandprijs, een sociaal stelsel dat rust op een te gering aantal WERKENDEN die weinig of geen belastingen afdragen !

  Moro hebi e kong !!!


  Maak melding
 28. De BRICS worden zwaar over gewaardeerd. Het BNP per inwoner is lager dan dat van Suriname om maar niet te spreken van de VS en Europa.
  Het zijn heel veel mensen (bijna 50% van de wereldbevolking) die arm zijn. De kracht van deze landen zijn of grondstoffen of goedkope arbeid. De kennis en financiële power ligt elders. Als de VS en Europa niets meer kunnen kopen valt de groei in die landen heel snel stil.
  Als de BRICS te duur worden verplaatste de handel zich heel snel naar andere landen die nog goedkopere arbeid hebben. Als de grondstoffen te duur worden dan gaat men over naar alternatieven, efficienter gebruik en recycling.

  Alles hangt samen en de BRICS zijn geen machtsfactor die enorme wijzigingen kan afdwingen.


  Maak melding
 29. Ik ben vandaag droge koeienpoep gaan halen voor mijn groenten in de tuin. Heb nl. zoveel in de vuilniszak gevuld dat ik niet meer kon tillen en meenemen!! Ha ha haaaaa!!

  Bouta ey denki tak na so kaw ka e fat koro!!


  Maak melding
 30. Wie van jullie gaat investeren in aandelen van deze internationale Briks Bank? Ik niet, Zuid Afrika en Brazilie nauwelijks in staat om hun eigen bonen te doppen. Rusland is te corrupt, India en China hebben honderden biljoenen in “non performing loans”, en ze gaan natuurlijk eerst hun eigen zaken spekken en kruimels naar landen als Suriname gooien tegen woekerrente. Van liefdadigheid worden alleen de gevers beter. Kijk maar hoe China de Afrikanen in Afrika behandelt, kolonialisme reinvented.


  Maak melding
 31. De nieuwe wereldorde van Bouta is er een, waarbij personen, die misdaden tegen de menselijkheid hebben gepleegd, daarmee wegkomen. Laat deze zwetser alsjeblieft zijn gore smoel houden.


  Maak melding
 32. Deze president liegt, houdt iedereen voor de gek en Suriname gaat weer bedelen om iemands anders geld. Corruptie blijft groeien in dat land voor eigen partij financiering de NDP. Duidelijk dat deze regering ontwikkelings visie heeft op corruptie.


  Maak melding
 33. Ongelooflijk dat er nog Surinamers zijn die deze blaaskaak nog serieus nemen.
  Zijn BRICS en nieuwe wereldorde verhaal klopt van geen kanten. Dre kawpoepe inderdaad.
  Desi blert maar wat. Hij moet met een verhaal komen dus grijpt hij wederom naar fantasy poeder.
  Desi doet voorkomen alsof Suriname na de vier landen van BRICS het volgend belangrijk land is. Ja, zo kan het ook.
  Deze leeghoofdige moordenaar drugscrimineel, vader van een internationale terrorist durft het weer om de Surinamer met een poepverhaal op te zadelen.
  Van internationale poltiek heeft hij totaal geen weet, slechts van verdeel en heerspolitiek want daarmee houdt hij zich staande in zijn partij.


  Maak melding
 34. volgens bout is sme weinig of niet bekend in de buiten wereld op allerlei vlakken….

  dat is pertinent een grote leugen,de zoveelste..

  sme is de meest bekende land in de wereld als het om drugs gaat en dat weet deze pres.

  ook voorbeeld de zoon die wereld wijdt bekend is en uit sme komt..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES