donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister wil geen 'geroezemoes' rond project

Minister wil geen ‘geroezemoes’ rond project

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 jun – Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, OW, wil zoveel mogelijk geroezemoes voorkomen. Het is ook waarom het nieuwste project van OW met de nodige omzichtigheid is aanbesteed. De projectkosten belopen de veertig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer tien miljoen euro).

Geen kattepis en al helemaal niet voor Surinaamse begrippen. Voor het plaatsje Domburg, in het district Wanica, moet een oeverwering worden aangelegd. Normaal doen ambtenaren van het ministerie zelf de aanbesteding. “Om geroezemoes te voorkomen, hebben we gezegd, laat technici de beoordeling doen”, zei Parmessar bij het ondertekenen van het uitvoeringscontract. Het werk is uitbesteed aan Kuldipsingh Infra, dat is uitgekozen door een consortium van ingenieursbureaus. Een novum is het wel.

Politici, ministers en ambtenaren staan er bekend om publieke projecten graag te beheren en te beheersen. Volgens Parmessar wordt nu ingezet op zekerheid. De aanliggende marktplaats en woongemeenschappen worden bedreigd. De gevolgen van de zeespiegelstijging zijn er duidelijk te merken. De Suriname rivier spoelt met regelmaat de marktplaats binnen met alle last tot gevolg. “Er zijn structurele maatregelen nodig om de marktplaats en de woongemeenschappen te beschermen tegen de elementen”, aldus Parmessar. De nieuwe wering moet minimaal vijfenzeventig jaar mee gaan.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

15 REACTIES
 1. Deze aanbesteding moet voor deze regering het symbool worden van schone politiek, die zij in de periode naar de verkiezingen toe naar hartenlust zullen misbruiken om vragen over de door de voorganger van Parmessar – Abrahams – bedreven corruptie te omzeilen.


  Maak melding
 2. toen de openbare aanbesteding niet meer openbaar was.

  anderen willen ook weten wie waarvoor ingehuurd wordt. mag de clad het trouwens wel weten?


  Maak melding
 3. Springvloed veroorzaakt wateroverlast Weg naar Zee > jaarlijks terugkerend<

  Dam Nickerie gebroken!!!

  dus niet zeuren over "geroezemoes" anders is straks ook Domburg moe-ras-man


  Maak melding
 4. Hoezo geen geroezemoes. Als de minister en staf het werk goed doen zal er geen geroezemoes ontstaan. Simpel

  Echter 40.000.000 SRD uitgeven voor 500 meter damwand. of wel SRD 80.000 per meter lijkt wel heel erg veel ook al wordt het helle achterliggende terrein op nieuwe aangelegd en de rivier uitgediept en de bodem tegen erosie beschermd. Het is heel erg veel.


  Maak melding
 5. Veertig miljoen dollar!

  Wow, wordt de oeverwering van goud gemaakt?
  Bij een openbare aanbesteding, heeft elke burger recht op inzage, dus ook op de geraamde projectkosten.
  Oppositie gaarne uitzoeken…..

  Trouwens leuk die projectkosten…, de dekking van het budget is afkomstig van?
  Wss is het budget afkomstig van ‘het project: weg naar Brazilië”, dit projectje ging helaas vanwege onvoorziene omstandigheden en gewijzigde beleidsinzichten niet door.

  “De projectkst ‘belopen’ de veertig milj $.”
  Tsja, ‘belopen’, das wss voor de initiële projectfase….. de rest is een verrassing, whahahahaha.

  Par-misser,
  je hebt hebt weer mis!


  Maak melding
 6. Een novum is het wel, liever te laat dan nooit zullen we maar zeggen.

  ‘Na Brampie de zondvloed’ staat echter nog steeds als een paarse paal boven water.

  Wanneer het Surinaamse volk verdronken is zal Parmesar het verdwenen geld uit Brampie’s bodemloze put halen.


  Maak melding
 7. Het is nooit goed en zo zal het altijd blijven onder ons SURINAMERS vraag je zelf gewoon af is dit goed voor het land of niet en vraag je ook af waarom de vorige regeringen het niet gedaan hebben had ons tenminste een stuk land bespaart alles afkraken daar zijn wij meesters in net als de oppositie maar zelf aan die noden geen moer gedaan anders hadden wij ze vandaag de dag niet of wel en wel in 15j en nu ineens zouden zij het beter doen hoe dan in 15j niet en nu wel zijn ze nu wakker geworden daar een ander het probeert terwijl zij toen geen oog voor hadden en nu de deskundigen uit hangen.


  Maak melding
 8. trouwens mensen die zeggen wat een geld en het is te duur weten jullie wat het zou kosten als een buitenlands bedrijf het zou moeten doen en is ons land en veiligheid in geld uit te drukken O ja sorry wij willen alles gratis ESMERALD.


  Maak melding
 9. @Boegroe
  MNOVervat resp. Boskalis kan je als lokaal bedrijf zien die voor grote projecten kennis invliegt.
  Weet u voor hoeveel zij pak weg 20 km dijken (coronie en commewijne) aan zouden leggen resp. aangelegd hebben. Ongeveer $ 120.000.000 of wel ongeveer $ 6.000.000 km of wel $ 3.000.000 per 500 meter.
  Het zou wellicht zinvol zijn eens uit te zoeken wat de kosten voor Waterkant geweest zijn en u zult zien dat de kosten in Domburg een veelvoud zijn.

  Helaas liegen de feiten niet. Denk ook eens aan de Brandweer aanbesteding het Suri shopping en oordeel dan over de capaciteit van de regering om doelmatig in te kopen.

  Ook de verwijzing naar de vorige regering slaat nergens op. De vorige regering heeft vanuit een volledig gestagneerd land de economie op nieuw moeten opstarten, schulden moeten afbetalen voor dat het kon gaan investeren in de infrastructuur etc.
  Roep dan niet dat deze sanering met Nederlands geld gebeurde want dat was nog maar een druppel op de gloeiende plaat (gemiddeld euro 40.000.000/jaar).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES