Bescherming Surinaams bos streepje intenser

14

PARAMARIBO, 1 feb – De mate van controle en bescherming van het Surinaams regenwoud, zal worden geïntensiveerd. Dit zegt minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Zo de burger het niet gewend is, de controle zal danig worden opgevoerd.

Het oogluikend toelaten van illegale houtkap en -smokkel moet volledig tot het verleden behoren. De nieuwste controlepost van houtkapwaakhond SBB, te Tibiti, in Para, moet het allemaal bevestigen. “Door het ontbreken van controleposten, werden grote hoeveelheden hout naar de stad gesmokkeld. En dat niet eens bijnacht, maar openlijk overdag. Er komen nog meer controleposten”, zei Relyveld bij de opening van Post Tibiti. De illegale kap heeft meerdere gevolgen.

Aan de ene kant is er het derven van inkomsten voor de overheid. Maar ook ontbreekt elk zicht op milieuaantasting. Bezitters van houtwingebieden of concessies moeten maar wennen aan het idee van iemand die over hun schouders mee kijkt. “We gaan voor duurzaam bosbeheer. Het hout moet volgens bepaalde richtlijnen worden gekapt. Veel concessiehouders leven de richtlijnen na, maar sommigen ook niet. We moeten ons bos als longen van de wereld, beschermen”, aldus Relyveld.

- Advertentie -

14 REACTIES

 1. Als wij kijken hoe het in de goudsector aan toe gaat dan ben ik bang dat het weer zou een nepotisme oplossing zal worden.

 2. Na Dalla Post te Tibiti.
  Wang 50 US$ dan joe kang rij gewoon nanga a vracht go lever af.

  Ik heb weinig geloof in deze soort posten.

 3. No Denkie Partij geeft eerst vele concessies uit maar doet niets aan controle tot er zich leegkap en gevaarlijke situaties doen. Voorbeeld van eerst doen dan denken beleid van deze incompetente regering.

 4. hoe gaat met Brownsberg??

  vandaag is ook Para aan het *verminken* en telkens als het een proportie **miskraam** is roepen wij……ach ja,… maar wat roepen wij eigenlijk???

  Multinationals doen aan herbeplanting zegt men!

  *Multi-locals* doen aan miskramen van ons Lonnie-oerwoud!

  en als beloning krijst Misiekeba huhu-foedoe-luja en staat Amofo strak in het sweetpak te verwelkomen de nieuwe gratis inwoners van Wanica!

  🙂 I love gratis Suriname 🙂

 5. Op zich lijkt het een goed besluit, maar er schuilt een addertje in het gras. Vrienden zullen vrijbrief hebben en politiek anders denkenden en anderen zullen aan de regels moeten houden.Ik zie niet dat deze regering in staat is zonder aanziens des persoons op te treden. Inderdaad is het ook zo in de goudsector.

 6. Bescherming Surinaams bos streepje intenser. Dit zegt minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB.

  Niet streepje!!!! Eén vette dikke STREEP!!!!!De twee grootste concessiehouders(contracten)om hout te mogen kappen, Brunswijk en Paul Somohardjo moeten flink aangepakt worden!!!!

  Zij maken daar alles kapot. Gaat weer jaren duren voor dat het in oude staat komt.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)

 7. Wat gebeurt als ik kap boom in mijn eigen tuin? Is dit ook overtreding voortaan onder nieuwe wet?

 8. Kom op Surinamers steun deze aanpak om dat prachtige land enigszins te beschermen tegen de rovers van zowel het hout en van de vele mineralen die nog in de grond aanwezig zijn.

 9. De zoveelste belofte, waar waarschijnlijk helemaal niets van terecht komt.
  Veel te veel lullen en alleen maar zakken vullen.

 10. Suriname weet niet eens waar hun grenzen zijn vastgelegd. Lonny wijst Frans-Guyana aan als deel koningkrijk der Lonny Brunswijk. Die indiase heli’s zijn afgeschreven rotzooi die van mijlen ver hoorbaar zijn. Hiermee wil de rekering over bosrijke gebieden vlieke om illekale houtkap teken te kaan, aldus lonny

 11. alhoewel ik mijn twijfels heb zal ik deze gasten het voordeel van de twijfel geven .corruptie heb je van hoog tot laag in dit mooie land .dan heb ik het niet alleen over de huidige regering maar ook van voorgaande regeringen .toch is bouterse de beste van allemaal .een ieder weldenkend surinamer ziet dat bouterse zijn best doet maar hij kan niet overal zijn .het surinaamse volk ziet wel dat deze president zijn best doet en daar ben ik blij om .chandrika santhoki segebai wil koste wat kost die macht in handen ,maar ik weet een ding dat deze vhpers die zich de vernieuwing noemen lood om oud ijzer is .ding taliban dies dink dat ding e kies na volk het surinaamse volk weet wel beter .ik blijf er bij dat de vhp een hokjes partij is ,wolf in schaaps kleren .verder moet de regering maatregelen nemen om de koloniale gebouwen te restaureren.
  het zijn de slaven die aan deze gebouwen hebben gewerkt en dat mag niet verloren gaan .de vhp gaat er niet voor vechten om deze gebouwen instand te houden ,de nps is dan ook een waardeloze partij .ik ben dan ook in hard en nieren ndper en dat zal ik blijven tot de laatste snik .
  zie in amerika waar die koloniale gebouwen worden onderhouden in amerika prachtige gebouwen zijn dat ,de ndp moet een voorbeeld zijn voor alle rassen in suriname .ik herhaal dat die vhp een etnisch denkende partij is ,iets anders kan ik niet van maken .ze zien liever tempels in paramaribo waar ze hun honderden goden kunnen dienen .overal in het land zie je beelden van goden ik vraag mij af ,zijn wij in su of zijn wij in zuidazie .men mag mij voor racist uitmaken dat ben ik niet ik zeg de waarheid .
  de vhp moet op de schop .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  bouta go go

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.