maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse neemt stelling tegen blokkade Cuba

Bouterse neemt stelling tegen blokkade Cuba

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/HAVANNA, 1 feb – President Desiré Bouterse heeft zich weer eens uitgesproken tegen de Amerikaanse economische blokkade jegens Cuba. Dit gebeurde in Havanna waar de tweede topconferentie plaatsvond van de Economische Gemeenschap voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, Celac.

De blokkade is besproken tijdens de top en ook tijdens een ontmoeting tussen Bouterse en de Cubaanse leider Fidel Castro. Volgens de Times of Suriname gaf Bouterse aan dat het Surinaamse standpunt, “dwars door alle regeringen heen”, steeds is geweest dat de blokkade een onmenselijke en onterechte maatregel is. Volgens Bouterse zijn de Cubanen er desondanks in geslaagd hun land te ontwikkelen. Er was ook een ontmoeting met de Cubaanse president Raul Castro.

Tijdens de top zijn de economische en sociale problemen van de regio aan de orde geweest. Bouterse deed namens Suriname enkele voorstellen. Hij opperde onder meer het idee om gezamenlijk middelen te vergaren voor het samenstellen van een gemeenschappelijke sociale agenda. De staatshoofden bespraken ook de spionageactiviteiten van de Verenigde Staten. Celac wil meer gaan samenwerken met China via een nog op te zetten ontwikkelingsforum.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

61 REACTIES
 1. ….de blokkade een onmenselijke en onterechte maatregel is….aldus de paarse lijder…..over onmenselijkheid gesproken…..oma zou hebben gezegd…..didibri e tang didibri…..wiens a takie mooi sanie, wiens a lokoe leki wang engel….nooit bribi ing….want soso dongsma ai kiezie…..ieja sma moes de oliedom en dwaas foe bribi deng didibri sprookjes en verhaaltjes………over beloftes gesproken………na soso luchtkasteel…..trasma fout ai sjie..nooit na eng schuld…..ma kut…..every dog has his day.


  Maak melding
 2. Een zich democratisch noemende president van de rechtsstaat Surinam moet zich in de eerste plaats inzetten voor de mensenrechten van de Cubaanse mens !

  De Cubaanse bevolking wordt al heel lang gekneveld door een communistische dictatuur van Castro ! Geef de Cubanen hun vrijheid terug, geef Cubanen al hun mensenrechten terug !

  Volgens Bouta moet er een onwikkelings-forum worden opgezet met China, ook een communistische dictatuur zonder mensenrechten ! Bestudeer eerst de verschrikkingen van de Chinese kaalslag en wrede manier van bedrijfsvoering in Afrika, alvorens in dezelfde val te trappen !

  Nu de USA via DINO, aan de oppervlakte brengt wat voor regime Surinam eigenlijk heeft, namelijk een verkapte dictatuur met zeer gevaarlijke trekjes (herinvoering van de slavernij in Suriname via Hezbollah-terrorisme- dictatuur), tracht de mini-republiek Surinam oorlog te voeren tegen Obama !

  Bouta denkt nog steeds dat hij te redden is door Cuba of Venezuela indien blijkt dat hij mede-verdachte is in de Dino-drugssmokel-wapenhandel-terrorisme-rechtszaak !

  De dictatoriale betweter Bouta, wil NIET bezuinigen in Suriname en wil maar niet snappen dat het zogenaamde nieuwe socialistisch model van Chavez en Cuba faliekant is mislukt ! In feite niet bestaat !

  Ma tan pi, den 8-december nanga den Moiwana kunu e tjokro Pres moro nanga moro !

  PS : De blokkade van Cuba is ook niet eeuwigdurend, zodra de Castros de Cubanen meer vrijheid geven zullen de sancties worden opgeheven/verzacht !


  Maak melding
 3. De blokkade van Cuba is de langste uit de moderne geschiedenis. Celac is een anti-Amerikaanse organisatie, America en Canada zijn uitgesloten. De burgers van Celac zijn op termijn weer de dupe van dit soort experimenten van hun leiders.


  Maak melding
 4. Me neus! Cuba is er niet in geslaagd ontwikkeling te brengen voor de bevolking. Ik ben vaker op het eiland en de ellende in de vorm of armoede, prostitutie, en woningnood nemen alleen maar toe. Over transport praten we helemaal niet. De communistische leugen die ons in Suriname door de Jaren heen is aangeleerd dat alles in Cuba vrij is en dat een ieder gelijk is, is een bunch of BULL SHIT (sorry for my language, meneer, de redacteur). Men moet niet naar Cuba afreizen als gast van de “revolutie,” maar als tourist. Bezoek de “solars” en de achterbuurten, dan zal men zelf de ellende zien. Maar over de embargo gesproken, een vraagje aan de communisten. Waarom mag ik bij aankomst in Havanna met mijn Amerikaans Paspoort lekker door de douane heen stappen zonder problemen, maar moet mijn Cubaanse echtgenote lekker door de controle? Wie houdt wie voor de gek? Er is toch geliikheid?


  Maak melding
 5. Spuit elf geeft ook nog modder, ik denk dat Obama nu slapeloze nachten doormaakt. Misschien ontslaat Obama nu, van schrik, zoonlief eervol uit de Amerikaanse gevangenis.


  Maak melding
 6. Weet u wat onmenselijk is :

  1. mensen zonder enige vorm van juridische proces afslachten alsof je god bent.
  2. de bevolking in de maling nemen met valse beloften en niks waar maken
  3.de schatkist plunderen en jezelf en je maatjes verrijken ten kosten van de bevolking
  4. de rechtsgang opzettelijk dwars bomen om het 8 december proces te doen stoppen
  5. foute corrupte ministers eervol ontslaan
  6. onnodige reisjes maken die Suriname niks nada op leveren
  7. kritische jongeren voor staatsvijanden maken en trakteren op kogelbrieven.


  Maak melding
 7. De Amerikanen rillen bij de gedachte dat Bouterse, de zeer gerespecteerde president van Suriname met een strafblad van hier tot Bagdad en met een zoon die op heterdaad is betrapt op drugs- en wapensmokkel….stelling neemt tegen de blokkade van Cuba…


  Maak melding
 8. Hij rept met geen woord over de bezetting van zijn eigen land door Guyana. bouterse je hebt een te grote broek aan, jou mening of standpunt betekend geen moer.


  Maak melding
 9. Bouterse deed namens Suriname enkele voorstellen. Hij opperde onder meer het idee om gezamenlijk middelen te vergaren voor het samenstellen van een gemeenschappelijke sociale agenda. wat een blabla. Eigen broek ophouden is en blijft moeilijk!


  Maak melding
 10. Hahahaaaaaawhahhaahaaaaaa…..
  Waarom gaat BOBOJANTJE bouta niet naar Amerika met zijn voorstel?!!!Ah,hij heeft niet eens de durf/lef om de vrijlating van zijn crimin ele zoontje aan de amerikaanse autoriteiten in Suriname aanwezig te eisen. Nu gaat hij naar Cuba zogenaamd om cuba te ondersteunen …hahahaaaaa, hai boi bouta mondje dicht houden okay niemand op deze aardbol heft zin naar je te luisteren,alleen je dictator vriendjes hebben alle tijd en aandacht voor je..SOORT ZOEKT SOORT!


  Maak melding
 11. Onze president heeft werkelijk k@ in zijn hoofd. Hij gaat zich bemoeien met een probleem dat al is opgelost. Raoul zal de banden met Amerika, conform de wens van de hele wereld, direct herstellen zodra zijn broer Fidel dood is. Wat onze president doet is wat men noemt mosterd na de maaltijd noemt en hij loopt de kans om de gebeten hond te worden zodra dit probleem is opgelost. Bouterse heeft dus niet namens mij, maar namens zichzelf gesproken, daar ik geen onnodige en onterechte problemen met de Amerikanen wil. Waarom hij dit gedaan heeft? Wraakactie omdat hij de hete adem van de Amerikanen reeds in zijn nek voelt. hij wordt zeker door de Amerikanen opgehaald. Let op mijn woorden.


  Maak melding
 12. In juli 1989 liet Fidel Castro generaal Arnaldo Ochoa Sánchez en drie andere hoge functionarissen executeren, omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij de handel in cocaïne.

  BOUTERSE MOET DIT GOED IN ZIJN OREN KNOPEN!
  Fidel Castro weet dat;hij weet dat DDB veel met drugs te maken heeft!
  Hij heeft hem in de smiezen!!
  Dus DDB is in de verre verte (niet alleen qua opleiding)niet met de grote Fidel te vergelijken,al doet hij dat voorkomen.


  Maak melding
 13. John daar kon je best eens gelijk aan hebben, bij het eerbetoon aan Nelson Mandela zag je Obama Raoul de hand schudden en een paar woorden wisselen, Bouterse was in geen velden of wegen te bekennen


  Maak melding
 14. Cuba is en blijft Cuba. Het schijnt geen einde te nemen. Er is een hele Cubaanse generatie die in Blokkade is geboren en nu zelfs kinderen hebben die ook weer in een Blokkade zijn geboren. Het grootste gedeelte van het volk kent alleen maar blokkade en depressie. Ik was in Cuba, ik heb de goeie en de slechte kanten leren kennen. Er word op kleine schaal geleefd en dagelijks word improviseert om een bestaan bij elkaar te krijgen. Het is heel triest. Maar ik moet het uit spreken Fidel Castro houd dat hele Cubaanse volk als zijn privaten gijzel, als of ze hem behoren. Ik kan die dingen die Fidel Castro met zijn volk doet niet goed keuren. Hij heeft deze vriendelijke mensen helemaal verkeerd op gevoed. Daardoor doen ze gewoon onpasselijke dingen uit de nood, een constante nood. Ik praat over Prostitutie en bedelen of proberen de zogenaamde rijke toeristen af te zetten. Dit komt allemaal van Fidel Castro uit, het volk kan zijn dood bijna niet meer afwachten. De mensen zijn helemaal wanhopig en spreken hun ontevredenheid direct uit. Je schrikt gewoon als ziet dat een familie een met U$15,- per maand ( dat wat ik in een avond in restaurant uitgeef) door moet komen, het is helemaal niet te halen. De grootste talenten die alle kansen in een leven verborgen blijven, geen mogelijkheden…Gewoon zielig….Cajosh


  Maak melding
 15. ach…ons Desireetje, de grootste meeloper en kontkusser van heel Zuid-Amerika.

  Obama heeft tijdens de begrafenis van Mandela de hand van Castro reeds geschud. Dus de kou is reeds uit de lucht.
  En nu komt onze luchtfietser ook om de hoek kijken.

  Deze man is niet goed in zijn hoofd.


  Maak melding
 16. JA, de neus 1 kant op zullen wij ook praten over IRAK,OF AAFGAANISTAN wie heeft deze morserij gemaakt wat doet ISRAEL waar in de wereld welk land heeft plekken waar geen 1 ander bevolking komt niet om wat goed te praten maar de meeste oorlogen nu door wie welk land heeft CUBA,RUSLAND,CHINA aangevallen welk land heeft gezorgd voor landverdeling in andere landen zeg mij niet dat de anderen beter zijn waarom worden derdewereld landen bedreigt of geboycot als ze niet naar de pijpen van het westen dansen dus als jullie vinden dat AMERIKA moet optreden of het westen laat ze maar alvast naar CHINA,RUSLAND,OF IRAN,NOORDKOREA toe gaan of boycotten want die zijn toch erger wat mensenrechten betekend waar van het recht dat 1 EUROPA mag maar UNASUR bijvoorbeeld niet waarom mogen zij geen eenheid vormen leg eens uit heeft en maakt ISRAEL geen kernwapens wie maakt zijn ……. daarover open zijn de ZUIDAMERIKAANSE landen minder dan het westen of zijn wij ook mensen zoals zij dus gelijkwaardig wat niet schijnt dus de PRESS is toevallig de leider nu dus moet praten volgen jaar heeft een ander land de leiding van UNASUR dan is het zijn beurt dus wat is de ophef en denken jullie nou echt dat de AMERIKANEN zich net zo druk maken als jullie wat het praten betreft nee ze maken zich druk dat om te voorkomen dat UNASUR mislukt en uit elkaar valt meer niet maar ja het gaat jullie niet om wat er word gezegd maar om wie het zegt omdat jullie haat koesteren dus al zou hij wat goeds zeggen zou voor jullie niet goed zijn dus dat.


  Maak melding
 17. Bouterse neemt stelling tegen blokkade Cuba. Een land dat geen mensenrechten en vrijheden voor haar burgers kent. Dit tabak valt niet te pruimen. Democraten/kiezers kunnen hier geen chocola/skratie van maken.
  Fibel Castro is een dictator en zijn opvolger Raul Castro is ook een dictator die het Cubaanse volk alle rechten en vrijheden ontnomen heeft. Chavez was ook bezig hetzelfde te doen met de burgers van Venezuela en zijn opvolger Maduro vaart ook op deze koers. DDB, het kleine indiaanse jongetje met drie Ara veren op zijn hoofd uit Casewinica, wil ook dezelfde koers op met de REPUBLIEK Suriname en de Surinamers in de 21 ste eeuw. China is ook een totalitaire staat.
  – Castro heeft problemen met de USA omdat het een totalitaire staat is;
  – Maduro heeft ook problemen met de USA om het beleidt dat hij voert en de koers die hij met
  Venezuela vaart;
  – DDB heeft ook problemen met de USA op grond van persoonlijke problemen met de USA en de koers die hij met Suriname op wil.
  Zie ook welke landen vrienden van DDB zijn en waar hij op bezoek gaat.
  Surinamers/kiezers/remember de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw onder het bevel van DDB. Remember verder de regering Jules Wijdenbosch nu een adviseur van DDB en Errol Alibux. A kondre bing skeer. Remember geen medicijnen, Surinaams geld had geen waarde (wissel!, wissel! Beatrix, Reagan), winkelschappen in de winkels ( geen pindakaas, geen toiletpapier, geen uien, geen gele erwten, enz) leeg, zie ook Venezuela a kondre skeer. Cuba hele grote armoede geen vrijheden, mensenrechten, armoede en een heel kleine groep rondom Castro die rijk is en het aan niets ontbreekt. Hetzelfde geldt voor Maduro en zie DDB en the Gang.
  Hopelijk dat de Surinamers/de kiezers dit ook door hebben. Slavernij en contractarbeid zijn al vele tientallen jaren in Suriname afgeschaft. De afstammelingen van de slaven, contractarbeiders ea, de huidige Surinamers moeten daarom hun ogen, oren goed de kost geven. Surinamers/kiezers wees rationeel en nemen jullie het juiste besluit als u moet kiezen tussen DDB de demagoog of de rechtsstaat/democratie. Ook de leiders van de verschillende etnische politieke partijen, die sterk het geloof en het vertrouwen hebben in de democratie en de rechtsstaat, deze kennen en hiervan niet willen afwijken, moeten de democratie/rechtsstaat in stand houden.
  Mijn advies aan u en de kiezers die kunnen denken, het juiste besluit kunnen nemen is: samen bundelen en een combinatie maken voor de Democratie/Rechtsstaat TEGEN DDB en zijn totalitaire staat.


  Maak melding
 18. @ John
  He mi mati, the man DDB knows better. Als ik de president van een land ben, en mijn zoon zit opgesloten in een ander land voor iets dat hij “zogenaamd” niet gedaan heeft, pak ik het eerste en beste vliegtuig en route New York. So, in this case, something is fishy.


  Maak melding
 19. Een bekende cabaretier zou Bout vragen wie zijn vader en wie zijn moeder is dat hij durft zijn bebloede vingers naar Obama te heffen.En daarna:

  “mens,trek het niet te ver open.Anders zou je daar gehouden kunnen worden voor een waterbourding”


  Maak melding
 20. Eduard Lupson, jij bent een geïndoctrineerde Surinaamse vluchteling in Amerika.Cuba is op alle fronten dwarsgezeten door het Amerikaanse beleid en dat durf jij te ontkennen.HOE DURF JE!!!!!!!!!


  Maak melding
 21. @Euduard Lupson

  Hahaha…neen,bouta is een lafaard!
  Zie maar hij laat zijn zoontje vierkant stikken in Amerika alleen maar om zijn huid te redden!!
  Hij heeft wel alle tijd om naar Cuba te gaan voor een plezierbezoekje maar dinootje bezoeken in Alcatraz,neen hoor , daaraan denkt hij helemaal niet aan!
  UIT HET OOG,UIT HET HART,zo denkt lafaard bouta over zijn criminele zoontje.


  Maak melding
 22. Of Bouterse dit nu zegt of een boomstam uit het Surinaamse bos, het is allemaal om het even.
  Onze pres wordt maar in een paar landen van de wereld serieus genomen en ik vraag me soms af of dat wel serieus bedoeld is.
  Cuba, Venezuela en China.
  Alle drie landen hebben hun eigen redenen om contacten met Suriname te onderhouden, maar vooral uit eigen belang.
  Volgens mij heeft onze pres dat helemaal niet door, zoals hij heel veel dingen niet door heeft.
  Ligt meer dan waarschijnlijk aan het niveau van ons staatshoofd.


  Maak melding
 23. De Cubaanse bevolking heeft al lang geleden afs cheid genomen van het communisme en hunkert naar echte democratie en kapitalisme.
  De VS boycotten Cuba vanwege de Cubaanse stemgerechtigden in Miami en vanwege hun haat tegen het communisme.
  Door de politieke stellingname van zowel de VS als van Cuba is de Cubaanse bevolking de dupe.
  Jammer dan ook dat Bouterse het niet opneemt voor de Cubaanse bevolking, maar het opneemt voor de Cubaanse regeerders.


  Maak melding
 24. ”Timmermans forceerde doorbraak Cuba”31 januari 2014

  De Europese Unie zet de deur open voor handelsbetrekkingen met Cuba. In het diepste geheim hebben gesprekken plaatsgevonden, die moeten leiden tot een handelsovereenkomsten en ‘dialoog over mensenrechten’. Een doorbraak die door minister Timmermans is geforceerd!

  ,,nu moet de US komen met *gewijzigde beleidsinzichten*, dan is Cuba binnen 1 decennia veel verder (economisch,mensenrechten) dan Su en mag DADA dat land niet meer in want zij gaan hekelen de amnestie wet,,!!!

  ik voel mij hier thuis hahaaaa 🙂


  Maak melding
 25. Look who’s talking.
  Bouterse en zijn adviseurs maken zich hiermee weer belachelijk. Wie luistert nou naar iemand die een rechtstaat niet respecteert.


  Maak melding
 26. Narco-Bout bezoekt seniele, demente Fidel
  Limbootje, zwak, ziek en misselijk(makend).
  Ameeraliietje, ligt (beetje moe) in zijn geruite pyamaatje onder de wol
  Lackin, oorverdovend stil en spoorloos.

  Stuurloos landje dus.


  Maak melding
 27. Als het aan bouterse ligt wappert in suriname straks ook de rode vlag met een hammer en een sikkel. We weten allemaal dat het socialisme een verkapte versie van het communisme is. 1 volkspartij met het politbureau gevestigd in paramaribo.

  Sluit niks uit in 2015. Dat Bouterse nu deze landen bezoekt is zorgelijk. Hij voert iets in zijn schild uit.


  Maak melding
 28. Bouta Bakadina Taki (Zee Lach Conference) :

  Den Yanks takru jere, den man e blokkeer her’Cuba, den man onmenselijk !

  Mi egi blokkade fu mi massamoordproces nanga wan bakbawinkri-amnesti na noti !

  Bika den amerkan takru ekte takru, w’o froisi Sranang kondre go na China.

  Den snesi lobi Sranangman, nanga un kondre, den lobi den gudu san de na ini Sranang gron !

  Baka te un froisi, wi kondre o kisi wan brandnju neng : China Provincie “Njang Kauw Ka”

  Ma Sranang people un no spang, neks no fout !

  PS : Dino de na ini den anu fu devil-yankee, ma mi o go fri mi poti boi nanga jepi fu Castro nanga Maduro!


  Maak melding
 29. Zijn hele peperdure niet te betalen Pampers van hem raken bijna op!Helaas,
  dat bedrijf waar hij een contract heb afgesloten of de leverancier is wegens financiele redenen{achteroverdrukken} nu ook al failliet in 2014! Trouwens,sedert 1980 hebben de verrotte cubanen dat zeer slechte soort tongen bezitten en met de gewelddadige{bloeddorstige}slachtingen van 1982 ook zich stilletjes betrokken waren en met fenomenale adviezen het land in te stellen wat tot heden een hoop van calamiteiten{akelige toestanden voor gezorgd heb en nu! Hoe moet het verder beste mensen?want,de goede arme mensen willen verder met of zonder gezinnen en voor keer dat je iets vernieuwt in een land dan ook nieuwe integere leiders op een gegeven moment de verantwoord-ingbank op zich dragen en met oprecht zullen/kunnen het land gaan gouverneren!!!!V.H.P.soso safri safri nanga tranga lobi!
  bhaai.


  Maak melding
 30. Feit is dat een front lijder NOOIT zo’n speech zou kunnen houden, want de speech zou niet goedgekeurd worden door Nederland.

  Santokie bijv. zou ook niet naar zo’n conferentie mogen afreizen, zijn reis zou niet worden goedgekeurd door zijn bazen.


  Maak melding
 31. @RobG
  Het is die Surinaamse vluchteling en zijn kerk in Amerika die zorgt dat Surinaamse leerlingen in het binnenland jaarlijks studiebeurzen krijgen om door te studeren in Paramaribo. Net zoals Fidel Castro een moordenaar is, zo is jouw leider ook een beroepsdrugsdealer en een laffe moordenaar. Cuba verpaupert, laffe revolutionair, en dat moet je goed in de oren knopen. Zelfs de CELAC-leiders die Fidel prijzen hebben duidelijk laten doorschemeren dat ze zijn hervormingen niet zullen overnemen (lees DWT 1-2-2014).


  Maak melding
 32. Aah….onder Raoul wordt de beknotting van de cubaan reeds wat verlicht…weliswaar geen elemantaire zaak maar men mag nu wat jongere auto’s opknappen die als wrak mogen worden gekocht. De clanleider zal de Suri’s zeggen dat de amerikanen onder zijn druk dat nu toestaan.
  Geloven zullen ze het ook.


  Maak melding
 33. @seng-sang
  Jij zegt dat;”bepaalde surinamers hebben een zwart hart , vooral op dit forum.”

  Hier geef je niet aan op grond waarvan zij dat zijn.Laat mij jouw daarbij even helpen.
  Hij heeft een zwart hart die;
  -Zijn zoon verlochenen in bad time.
  -Ongewapende burgers middels bruut wapen geweld uit bed laten lichten en martelen,verminken,vernederen tot de dood.
  -Openlijk aan drugshandel doen, dus de mensheid vernietigd
  -Weerloze burgers bedreigen
  -Staatsgelden.dus gelden van de gemeenschap verbrassen
  -Haat laten zaaien onder vredelievende SU en wanneer hij ziet dat het averechts begint te werken,dan laat hij het ophouden.
  -Verkiezingsbelofte niet nakomen.dus zijn kiezers beduveld.

  Welk kleur hart zal die man niet hebben in het echt.
  Echt een duivelse hart hoor.


  Maak melding
 34. ja wat fidel in de tijd heeft gedaan juich ik toe! een communistische strijd ver weg van Amerikaanse belangen want die Amerikanen zijn net als chinezen en russen en Duitsers uit op geld en macht. maar de grootte fout wat ik vind dat meeste dictators maken is dat ze na een tijd niet meer vechten voor de belangen van de peepz meer voor hun zelf. als alle zuid- Amerikaanse landen samen gaan werken kunnen ze machtiger worden dan heel Europa. Caricom is goed begin maar kan veel uitgebreider en ik denk dat bouta dat snap, wat ik niet snap is waarom bouta China zo hoog houd.


  Maak melding
 35. Daar zal de VS van schrikken ja. Een drugsveroordeelde crimineel en verdachte van diverse moorden die zich gaat bemoeien met internationale politiek en de VS terecht gaat wijzen. Je kunt jezelf net zo belangrijk als je zelf wilt..


  Maak melding
 36. Deze moordenaar kan beter stelling in zijn Eigen land nemen, en al die problemen die er zijn oplossen, hoewel hij die capaciteiten niet in hem heeft, i.p.v. hoog van de toren blazen in een communistisch land als Cuba.
  Deze moordenaar kan straks nog meer die Amerikanen vervloeken wanneer hij het vonnis van zoontje lief heeft aangehoord.


  Maak melding
 37. S.ASAGI,Denk je dat deze bouters kennis van zaken heeft .
  Dez man heeft geen kaas gegeten van politiek
  Zijn eigen regionale politiek,kan hij zelfs niet bij benen .Loopt weg voor verantwoordelijk heden.
  Kan niet eens een debat voeren met zijn eigen parlementsleden.
  Kan alleen schreeuwen op de berm!
  Lastaan internationale-politiek.
  Wereldtaal als engels kan hij niet eens praten,luister maar naar zijn speech in cuba soso k,
  Lekker in nederlands praten.en een cubaan vertalen.JAJA WERELDLEIDER DESIE!!!!!


  Maak melding
 38. Sabidieri, dan zijn wij toch benieuwd waarom Bouterse tijdens de herdenking van Mandela geen spreektijd heeft gekregen. Voor de goede orde, Bouterse is voorzitter van Unasur toch ? Wie wel spreektijd kreeg was de president van Brazilië.

  Ach Sabidieri, niemand zit op deze moordenaar te wachten. Zulk racistisch uitschot verdiend geen respect. Suriname slaat met deze man een pleefiguur t.o.v. de rest van de wereld. De beloofde investeringspoorten blijven ook potdicht want niemand wil in zee met Bouterse en consorten. En zo geliefd is hij ook niet in Suriname, anders bestel je geen 6 gepantserde auto’s.

  Als Suriname morgen een referendum uitschrijft voor terugkeer naar het koninkrijk dan zul je raar opkijken van de uitkomst. Het huidige Suriname is armer dan voor de onafhankelijkheid en de bevolking weet dat maar al te goed. Als je het zo bekijkt dan maar Santhoki die werkt in opdracht van Nederland. En trouwens jij geniet ook van de voordelen die de zgn witmangs je bieden. Dus je anti koloniale retoriek valt niet te rijmen.

  Heb het al eerder tegen je gezegd, als nederland je niet bevalt geef alles dan op en ga Bouterse helpen in Suriname. I rest my case …


  Maak melding
 39. Eduard Lupson, ik heb weinig affectie met leugenkranten die bol zijn van leugenberichten.Jij pretendeert goed bezig te zijn met acties voor de bewoners van de binnenlanden van Suriname.een ieder kan een doos vol schriften en pennen naar Suriname zenden voor scholen in de binnenlanden.Maar waarom rekruteer je geen Amerikaanse artsen/tandartsen om diep in de binnenlanden van Suriname gezondheidswerk te doen.Nee, dat is een brug te ver voor onze selfmade weldoener.

  In Latijns Amerika, Afrika, het Midden Oosten en Azië werken op dit moment tienduizenden Cubaanse artsen,tandartsen, verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers.Daarnaast krijgen duizenden jongeren uit de VS,Latijns Amerika,Afrika,Azië en het Midden Oosten de mogelijkheid om een medische opleiding op Cuba te volgen.Geïndoctrineerde vluchteling, wiens brood men eet wiens taal men spreekt, HOE DURF JIJ CUBA door het slijk te halen?


  Maak melding
 40. aahh…de kans bestaat dat een volks-referendum in dit jaar wordt geforceerd waarbij de president rechtstreeks door het volk wordt gekozen en voor meerdere ambtstermijnen. Dit staat dan los van de politieke verkiezingen.
  Soh.. dan krijgen we een president voor het leven.

  Suri’s: je moet er maar niet aan denken!


  Maak melding
 41. Eh die RobG is echt een slechte criticus!!! alleen maar leugens vertelt ie hier!!! hoe durft hij?!??!?!? NDPr’s toch hai baia!! en Bouterse toch?? heeft hij wel hersenen in zijn hoofd????????????? wel laten we kijken wat de ontwikkelingen zijn in het land!!!!


  Maak melding
 42. @RobG
  De uitspraak “wiens brood men eet, diens taal men spreekt,” moet op jouw konto geplaatst worden. Cuba is verplicht artsen en andere specialisten de wereld in te sturen omdat het land geen raad weet met ze. Verder, idioot, het salaris dat zij verdienen gaat voor 80% naar de moordenaar Castro c.s. Cuba is zo goed dat de Cubanen hun leven riskeren om de oceaan over te zwemmen naar Miami. Het communisme is zo prachtig dat de coupleiders van Suriname niet op Cuba, maar in Nederland (het land dat ons 300 jaar heeft uitgebuit) zijn opgeleid. Waar woont Harjoprajitno nu? Niet op Cuba hoor of Noord-Korea, maar in Nederland. RobG, jij bent een politieke prostitute van DDB en zijn bende die van de gebroken plantage Cuba een paradijs wil maken. Ik praat niet van horen zeggen, maar uit ervaring. Maar, no spang, het geduld van de vredelievende Cubanen houdt eens op. Bye the way, ik heb zelf in het binnenland van Suriname gewerkt en ik kom er nog steeds. Oooh, een minuut stilte voor de Cubaanse Generaal Otjoa en de 15 vermoorden in Suriname. Hun ziel ruste in vrede!


  Maak melding
 43. Nou de wereld is wakker geworden dankzij de stellingen en uitspraken van DDB.
  Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat de VN een spoedvergadering gaat uitschrijven om deze zaken te bespreken.


  Maak melding
 44. Forumers, Reageerders, Odi odi.

  Bouterse neemt stelling tegen blokkade Cuba.

  Maar (DADA) heeft helemaal niets gezegd over acties tegen DRUGS in onze regio.

  En een andere Caricom-lid van Trinidad & Tobago bracht bij haar terugkeer uit Cuba dit wel naar voren.
  Want dit is degelijk besproken tijdens de CELAC-conferentie.

  PM: Laws to tackle illegal drug trade in region coming.

  http://www.newsday.co.tt/news/0,190090.html


  Maak melding
 45. Papa ddb is boos op het grote Amerika omdat zijn criminele zoon domme Dino is opgepakt en wordt berecht. Dus geeft ddb nu af op Amerika nu hij de kans krijgt. Dit is
  Een verdachte actie van ddb die Surinameook schaadt.


  Maak melding
 46. Ik lig in een deuk van deze omhoog gevallen VOLKSMISLEIDER,hahahahaa ai bouta yu tjading no moer.
  De conclusie die wij kunnen trekken, is dat revo geen ontwikkeling en vooruitgang brengt, ik denk dat velen Cubanen zullen blij zijn wanneer castro de pijp uit gaat.
  Deze gasten leven in de waan dat zei de gevestigde orde kunnen verslaan.En die domme massa maar geloven dat deze populistische halfgare idioten vooruitgang en ontwikkeling zullen brengen, ellende , armoede achteruitgang en moreel verval veroorzaken deze klootzakken.


  Maak melding
 47. Cuba, cuba, cuba, Bouterse laat zich graag inspireren door dictators!

  Ik voorspel u mensen en tegelijkertijd hoop ik dat het niet waar zal zijn……….

  Bouterse zal alles eraan doen om eeuwigdurend de president van Suriname te blijven. Eerder opperde een van zijn partijleden dat het beter zou zijn het Engelse taal als moerstaal in te voeren. Dit zei Bouterse ergens tussen 1990 en 1993 keer op keer en nu zegt hij het niet zelf maar laat hij het schrijven!

  Mensen, Bouterse weet als geen ander dat voor hem geen leven meer bestaat als vrije man op het moment dat hij geen president meer is.

  Mensen, waar zijn we in Suriname mee bezig??? Surinamers waar is jullie verstand dat jullie onrechtmatig mee hebben gewerkt aan:
  1. Presidentschap en Amnestiewet!
  2. Dat de veroordeelde zoon voor zo een zware misdrijf teven amnestie kreeg van hoogstpersoonlijk zijn vader Desi Bouterse.


  Maak melding
 48. Ach, misschien kijkt men toch in de toekomst….Heel wat hebben straks een logeeradres nodig buiten onze grenzen. En natuurlijk verblijf je het liefst bij je eigen soort !


  Maak melding
 49. Velen leven in de waan dat ontwikkeling alleen kan gaan via het westen. Dat leiders zoals Fidel Castro of Hugo Chavez dictators zijn. Obama, Cameron of Rutte is voor hun het ideale beeld van vrijheid of democratie. Hoe onbenullig is het voor hun. Totaal geen beeld hebben van wat er op deze aardbol gebeurt. Telkens Bouterse afschilderen als de duivel. Hij heeft fouten gemaakt maar de bad guy is hij niet. Wat Bouterse probeer te doen is goed, alleen is Suriname niet klaar ervoor. De bevolking is jong en naief. Als men Iran zo kan naaien of Syria weet je wat Suriname te doen staat als hij doorgaat. Zelfde gebeurde een paar jaren terug in Venuzuela. Als je wilt weten wat ik bedoel, begin dan veel te lezen. Over politiek en globaal niveau.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES