‘Effect Surinaamse amnestiewet aan het tanen’

44

PARAMARIBO, 30 jan – De uitwerking van de controversiële amnestiewet lijkt te tanen. Directe aanleiding is de recente uitspraak van het Hof van Justitie in de zaak van Edgar Ritfeld. De strafzaak tegen deze verdachte in het proces rond de decembermoorden mag worden voortgezet. Daarmee is de amnestiewet terzijde gelegd.

Het is waar de uitspraak van het Hof op neer komt. Het was precies de amnestiewet die het hele proces van de baan schoof en noopte tot ‘schorsing van vervolging.’ Die werkingskracht blijkt nu dus getaand. Volgens het Hof is d schorsing onrechtmatig vanwege de gehanteerde grondslag. Daar is een wetsartikel voor gebruikt dat alleen geldt voor geschillen van burgerrechterlijke aard. Dat kan dus niet gelden voor een strafproces als dat van de decembermoorden.

Juristen vinden dat nu de Krijgsraad aan zet is. Die moet het proces hervatten aan de hand van het besluit van het Hof. Nabestaanden van de vijftien geëxecuteerden verwachten dat de krijgsraad er nu wel toe over gaat een brief van hen in behandeling te nemen. Dat kon eerst niet vanwege de schorsing. In de brief wordt verzocht met name de zaak tegen hoofdverdachte Desi Bouterse te hervatten. “Daar zitten we in spanning op te wachten”, zegt Essed tegenover de Ware Tijd.


44 REACTIES

 1. Het geklungel van de NDP bende ten top, zelfs de amnestiewet is gepruts en houdt geen stand. Een opsteker voor de rechtstaat. Het wordt tijd dat de nabestaanden rustig slapen en de verdachten nachtmerries krijgen.


  Maak melding

 2. Quote: “Daar is een wetsartikel voor gebruikt dat alleen geldt voor geschillen van burgerrechterlijke aard.”

  En dat wisten de heren van het Hof dus niet eerder!
  Die zijn nu anderhalf jaar bezig geweest in de boeken te zoeken naar dit gegeven.
  Zegt ook veel over ons Hof!
  Maar… Liever te laat dan nooit, het recht zal zegevieren! Niet vandaag, dan morgen!
  Soms moet je eerst door donkere dalen en onbegaanbare paden!


  Maak melding

 3. Het paarse bolwerk staat op instorten. De veroordeling van Dino Bouterse moet haast wel als inspiratie werken voor de krijgsraad. Rechters en advocaten moeten lak hebben aan dreigementen vanuit de paarse kamp. Ze moeten fatsoenlijk hun werk kunnen doen.
  Desnoods onder bescherming. Ik geloof nog steeds dat recht zal zegevieren.

  En de boodschap aan Bouterse, you can run, but you can’t hide …

  Wees een vent en neem je verantwoordelijkheid !


  Maak melding

 4. Het gehele oud geworden paarse kliek is aan het tanen. vreselijk dat men niet massaal is gaan protesteren tegen deze onrechtvaardige wet. Ma kut, wat kan men verwachten van deze oude dictatoriale lijders, niet veel, allemaal paarse bluf.


  Maak melding

 5. Wie durft de tweede stap te zetten?
  Of komt misselijk-keba ook met een ander wetsvoorstel???????
  Zoiets als “amnestie verlenen aan alle veroordeelden” zodat er niet gezegd kan worden dat de nieuwe amnestie alleen voor de december veroordeelden geldt”
  Misselijkheid-keba ga je gang en zie waar het schip strandt. Ik denk de eerste stap uit het assamplee?


  Maak melding

 6. Er komt geen rechtszaak en hervatting ervan zal evenmin gebeuren. Ik ga hier geen dagen en jaren aan spenderen. Sommige mensen hebben hun hele leven in de deze zaak gebivakkeerd maar ik heb een leven. Wie zit te jubelen en denkt dat de zaak doorgaat moet maar afwachten. De krijgsraad kan de beslissing gewoon naast zich neerleggen.


  Maak melding

 7. De amnestiewet was en is een doodgeboren kind en altijd al in strijd geweest met de grondwet. Niet meer stemmen op die parlementsleden die voor deze wet hebben gestemd, want die zijn in mijn ogen de grootste stommelingen van Suriname.


  Maak melding

 8. De uitspraak van het Hof van Justitie in de zaak van Edgar Ritfeld eist een zeer grondige, uitgebreide en gemotiveerde uitwerking door deskundigen/specialisten nationaal en internationaal op rechtsgebied en wat dit betekent voor de overige daders van 8 december 1982.

  De krijgsraad en de rechtbank moeten hun verantwoordelijkheid nemen en zaken correct heel goed oppakken en uitvoeren, voor de families van de slachtoffers,het land Suriname, de bevolking, de rechtsstaat, de trias politica, rechterlijke macht, wetgevende macht, uitvoerende macht, de grondwet van de republiek Suriname, het wetboek van strafrecht, de daders, enz, en ons niet te kijk zetten nationaal en internationaal.

  Ook DDB de hoofddader ea, zijn advocaat, de adviseurs moeten zaken niet tegenwerken of op de lange baan schuiven.

  Suriname/rs zitten te lang in het donker en dit verdienen wij niet. Suriname heeft heel veel uitdagingen nationaal en internationaal die door deze zwarte bladzijde wordt tegengehouden. Surinamers behoren in het licht te staan en datgene wat niet goed is moet voor een iedere Surinamer, het land, buitenstander duidelijk zijn.

  remember:
  Martin Luther King, Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, enz, enz.

  Ook voor de Surinamers hoort te gelden:
  “Free at last, thank God mighty we are free at last”.


  Maak melding

 9. Uitspraak van het hof betekent niets zoals zovelen uitspraken gedaan in Suriname. Daadwerkelijke hervatting van het proces. Dat betekent pas wAt.

  Wel petje af voor die nabestaanden en voir degenen die dit proces volgen
  Mi no Bo mange yere.


  Maak melding

 10. Eens zal het recht zegevieren.
  Is het niet op aarde, dan wel ergens anders, bv, in de hemel of in de hel.
  Deze regering heeft van alles geprobeerd om het proces rond de decembermoorden te vertragen.
  Het zal mij niet verbazen als de krijgsraad het vonnis van het Hof naast zich neerlegt, want dat is Suriname anno 2014 ten voeten uit.
  Maar laat wel duidelijk zijn, dat deze regering met Bouta aan het hoofd er nooit in staat zal zijn om buitenlandse investeerders aan te trekken, waardoor de bevolking van Suriname financieel wat meer adem kan halen.
  Ik weet, dat ik nu weer heel veel weerstand oproep van de zgn. Boutisten, maar de waarheid is niet anders,
  Er zijn maar weinig landen, die zaken willen doen met een president, die een dubieus verleden heeft en dan druk ik mij heel voorzichtig uit.
  Niet voor niets gaat onze president – zonder voor Suriname iets in de wacht te slepen – alleen naar landen als Cuba, Venezuela, China en een of andere republiek in Afrika.
  Hij is als de dood, dat hij wordt opgepakt in een ander land, dan hiervoor genoemd.
  We hebben echt een waardig staatshoofd, maar niet heus en de amnestirewet maakt daarvan een belangrijk deel uit.


  Maak melding

 11. aah….moedig van juristen om enige geloofwaardigheid in een rechtssysteem overeind te houden.
  De clanleider zal niet blij zijn, maar de jurist ook niet.
  Stel je voor!
  Ja..Suriname is klein en je zou niet in een chineze winkel willen staan en achter je in de rij staan 5 zg bodyguards met de clanleider om een soft te kopen.
  Ja..je zou niet moeten denken dat hij je vraagt om de hand te schudden.


  Maak melding

 12. JA, het is oke de nabestaanden hebben het recht van praten de rest moet in feite stil zijn want nog steeds zijn zij nabestaanden en nazaten van de duizenden die heen gegaan zijn op nog wredere wijze en je hoorde en hoort ze niet daar hebben velen die hier nog gillen vrees voor tuurlijk moet en mag het recht zegevieren maar die recht van toen hoeft zeker niet en het gesloten dossier voor 60j hebben wij daar ook geen recht op want ook daarover hoor ik ze niet recht voor1 recht voor allen of niet.


  Maak melding

 13. De amnestiewet werkt juridisch niet, politiek niet, maar ook maatschappelijk niet. De verdeeldheid in de samenleving bereikt helaas langzaam een kookpunt, omdat uit de hoek van de paarse moordenaars eenieder die tegen amnestie is tot landverrader wordt bestempeld. Een etiket is zo geplakt en een grootdeel van de bevolking wordt weggezet als 3e rangs burgers.

  Zelfs binnen de NDP komen steeds meer rechtgeaarde Surinamers tot het inzicht dat de Amnestiewet slechts het vege lijf van één man moet redden ten koste van een verscheurde samenleving.

  De paarse aanhang kan moord en brand schreeuwen over een nederlands dossier dat voor 60 jaar achter slot en grendel zit echter de waarheidsvinding en het debat kan maar op 1 plaatsvinden en dat is de rechtszaal. Als Bouterse daadwerkelijk onschuldig is dan hoeft hij niets te vrezen voor een rechtszaak. Mocht Nederland op wat voor manier dan ook betrokken zijn dan kan Bouterse daar openlijk daarover praten. Dit laatste lijkt mij sterk aangezien Bouterse door een Nederlands rechtbank bij verstek is veroordeeld. Lijkt mij nog al een contradictie.

  De dec.moorden blijft als een donkere wolk boven Suriname.
  Dit moet zsm opgelost worden en de verantwoordelijken moeten gestraft worden.


  Maak melding

 14. @ Boegroe

  De MEEST WREDE wijze van afslachting in de geschiedenis

  van Surinam is geschied toen Blakabuba-coke-soldaten met

  een nog steeds cokegebuikende Blakabuba-coca-leider,

  onschuldige en ongewapende Blakabuba-landgenoten hebben

  gemarteld en daarna in koelen bloede hebben vermoord in

  Paramaribo en in Moiwana !


  Maak melding

 15. Jongoe, jongoe !! wat een onzin allemaal, het komt neer op moed, moed, en nog eens moed.
  Juridisch, sociaal, mentaal,.. is het allang voor iedereen duidelijk dat er zware misdrijven gepleegd zijn door ddb en zijn bende.
  We zijn ondertussen 34 jaar verder en nog aan het palaveren, ondanks de overweldigende schuldenlast.
  Ik vraag mij af of die criminele organisatie ooit zal worden aangepakt.
  Misschien kan dit gewoon niet in Su zelf, en anderzijds zijn de nabestaanden van de personen die zijn afgeslacht al die tijd niet in staat gebleken om de krachten te bundelen en actie te ondernemen; Surinamers zijn blijkbaar broekschijters.
  Ik wens toch nog iedereen veel kracht en vooral daadkracht toe in deze kwestie van een bende criminelen die al drie decennia een heel land gegijzeld houden.


  Maak melding

 16. @Boegroe

  De slachtoffers van dec 8 1982 executie,zijn surinamers geweest!!Surinaamse broeders!En jij denkt dat alleen hun nabestaanden moeten rouwen en om gerechtigheid moeten vragen?!
  Jij bent een idioot!
  Het is het recht van iedere Surinamer om namens de slachtoffers om gerechtigheid te vragen!

  Een van deze slachtoffers kon ook jou vader,broer geweest zijn !!
  En please wij leven en maken wreedheden mee in de 21ste eeuw . Wij leven niet in 3000BC.
  En wij gaan niet om gerechtigheid vragen voor de slachtoffers van toen,want die hebben geen van ons meegemaakt!Ik ga echt niet helpen om de nazaten van de slachtoffers van toen aan euro’s te komen gewoon omdat ze denken dat ze recht etrop maken,nooit,never!


  Maak melding

 17. Door het bewust tegenwerken en nalaten om de onberechte mensenrechtenschendende misdadigers en moordenaars te straffen moet het niemand verbazen, op de oliedomme aanhangers na als er ooit vervolg mocht plaatsvinden door navolgers van deze onberechte moordenaars in de politiek. Ma kut, zie Afrikaanse wantoestanden die in het verschiet liggen. Een geruststelling is dat de moordenaarstelg is opgesloten voor duistere praktijken in de VS. Ma paarse kut, het stinkt behoorlijk.


  Maak melding

 18. Wat nooit zal tanen is de onderlinge haat tussen 8 December 1982 en 21 juli 1986 nabestaanden. Die clash zal niet in de rechtszaal worden uitgevochten maar met het zwaard! Laat het recht en rechtvaardigheid zegevieren. Het moet een keer afgelopen zijn met dit kat en muisspel.


  Maak melding

 19. In een rechtvaardige democratie, zou deze omstreden amnestiewet nooit een kans van slagen hebben gehad, en deze massamoordenaar met zijn aanhang tijdens het 8 December moorden al 30 jaar opgesloten zitten, dat zegt al iets over omstreden figuren als profeet Misiekaba, Papagaai Panka, de alles beter wetende Bouva, en professor Abdoel, die grondwetrechtenschendingen niet uit de weg gaan vanwege Eigen belang.


  Maak melding

 20. @ Paraman
  Uw door NDP-Suriname betaalde baan, zet geen zoden aan de dijk! Iedereen heeft die bedreigende NDP-onzinpraat van u door !
  Nabestaanden EN het GEHELE Surivolk willen berechting van massamoordenaars van EIGEN BEVOLKING !

  Iedreen rouwt op zijn eigen manier en het is wonderbaarlijk dat u in de hersenen van nabestaanden kunt kijken !

  Uw NDP-DINO-HEZBOLLAH-NIEUWE-SURINAM-SLAVERNIJ is reeds in het zwaard gevallen !


  Maak melding

 21. @ Paraman

  “Die clash zal niet in de rechtszaal worden uitgevochten maar met het zwaard! Laat het recht en rechtvaardigheid zegevieren”.

  De voorgaande theatrale regels van uw hand kunnen zeggen heel veel. U heeft geen enkele realiteitszin en geeft aan tot welk niveau van waanzin mensen zich laten op jutten.

  Surinamers zijn niet zo van het Zwaard. Daar voor moet je moed hebben omdat je je tegenstander in de ogen moet kunnen kijken.
  Uw leider durfde zelfs de gemeenschap niet en zijn rechters niet in de ogen te kijken door gewoon zoals het betaamd naar de rechtbank te gaan toen hij daar toe uitgenodigd werd. Uw (mis)leider durft onder zijn aanhang in de Berm boute uitspraken te doen. Echter open en fair de discussie (het hedendaagse zwaardgevecht) in de DNA aan gaan durft hij niet. Dan is er altijd een smoes.

  De strijd met het zwaard zit er niet in. Een koningsdrama zit er wel in. Uw (mis)leider zal ongetwijfeld door diens eigen vazallen naar het schavot (figuurlijk) geleidt worden. Zijn zoon heeft daar al de eerste aanzet toe gegeven.


  Maak melding

 22. @ Srafu

  “Nabestaanden EN het GEHELE Surivolk willen berechting van massamoordenaars van EIGEN BEVOLKING !”

  Is niet waar wat jij zegt. Althans niet de gehele Surinaamse bevolking. Er zijn volop trouwe Bouterse aanhangers. Dat kan je niet ontkennen is gewoon een feit.

  Kijk naar Libie en Egypte. Daar was niet eens de hele bevolking nodig om Khaddafi en Mubarak weg te krijgen.

  Dus als het waar zou zijn wat jij zegt dan was het allang afgelopen voor Bouta en was hij niet eens president geworden.


  Maak melding

 23. @paraman, kijk maar uit dat je zogenaamde politieke vrienden Somo en Brunsie zich straks keren tegen DDB. Deze heren waren felle strijders tegen jouw baas en kan zo weer gebeuren.

  Hoe zit trouwens met je cassavefabriek? Is die al bereikbaar met de tram?


  Maak melding

 24. Srafu

  @ Paraman
  Uw door NDP-Suriname betaalde baan, zet geen zoden aan de dijk! Iedereen heeft die bedreigende NDP-onzinpraat van u door !
  Nabestaanden EN het GEHELE Surivolk willen berechting van massamoordenaars van EIGEN BEVOLKING !
  =====================
  Alles van deze fokkers is NDP en moordenaars terwijl er aan hun eigen fucking klavieters wel vaten vol met bloed kleeft, zo niet er zelf in baden. Voorlopig lijden wij in absolute stilte. Dat wil niet zeggen dat het ook zo gaat blijven. U daar achter die coulissen bent in voldoende mate bekend. Stelletjes judassen!!!


  Maak melding

 25. Aan paars gelul: 8 december daders en 21 juli daders zijn dezelfde. en meer nog ze zitten samen in de regering en jij vereert ze. Dus donderop met jouw nabestaanden, wanneer je de daders de hand boven het hoofd houdt. Met excuses aan de nabestaanden, ik probeer allen de judas te ontmaskeren.


  Maak melding

 26. @ Paraman

  U heeft deze baan zelf geacccepteerd, het is je verboden zelf te denken en je moet alles klakkeloos aannemen wat de Suri-dienst je voorkauwt ! U weet daarom ook niet dat u door massa-moordenaars bent ingzet.

  Hier een denkoefening :

  Oom Desi beveelt vrienden/bekenden van Dino om zich te melden en info te verschaffen over doen en laten/ relaties van zijn zoon.
  Maar misschien is dat een schijnbeweging van een bange Pres !

  Welkom in de werkelijkheid, stop uw brainwashing !!!


  Maak melding

 27. Aah….het is triest. Op alle manieren worden de stro mannetjes ingezet om de clanleider buiten de reikwijdte van de wet te houden. Politieke manipulatie van partijen die een coalitie zijn aangegaan en nu gedecimeerd worden.Nieuw Suriname en zelfs Pl zijn de evidente slachtoffers van tweedrachtszaaing en minimalisering van de achterban . Samenwerken met een populistische leider, ja een historische fout .
  Dan nu nog manipulatie van de uitvoering van wetgeving. Vertraging en schoffering van rechtsgang. Ja moedige juristen die nu in een puzzel van juridische formuleringen het spoor uit een labyrinth proberen te vinden.
  Maar de oplossing zal niet in dit veld worden gevonden.
  Want het steekspel speelt zich op ander terrein af.
  Het recent laten opvlammen van culturele rassensentimenten en afdraaien van het afgezaagde de/neokoloniaal verhaal laat zien welke massa wordt bespeeld. Ach hoe doorzichtig. Beschamend om te lezen dat er nog opgeleiden over het laatste,het neokoloniaal proces, nog een kritsche beschouwing gaven in de media.
  Een verkapte vorm van socialisme wordt nu naar de massa gepromoot. De belofte dat de armen rijk zullen worden door de clanleider blijft de lokkende worst. Alleen wordt het volk niet verteld dat hij en de clanleden de enige zullen zijn die in een Boss hemd zullen gaan lopen.


  Maak melding

 28. @paraman,

  Vrijdag 31 januari 2014 om 22:42 uur, door Paraman
  Kom op straat met jou gelul. dan zoeken wij het samen wel uit. Domme lafaard ???

  Soms last van je aambeien jochie ?


  Maak melding

 29. De amerikaanse justitie is meer geinteresseerd in Desi dan in Dino. Deze dienst is al jaren belastende bewijzen aan het verzamelen om Desi voor goed achter de tralie’s te zetten. Een van de eerste informanten was Etje (Boerenveen). Deze wannabe crimineel, futuboi van Desi heeft de amerikanen in ruil voor een beetje strafverminderng heel veel leuke verhaaltjes verteld over de handel en wandel bvan zijn broodheer. Ook beroeps crimineel Roger Khan heeft een paar duiten in het zakje van de amerikanen gedaan. Hij heeft zelf flink uit de doeken gedaan hoe de samenwerking tussen hem en zijn mati Desi gepaard ging. In het kader van het onderzoek tegen Desi luisteren de amerikanen reeds jaren zijn telefoongesprekken af, bewijzen te over vergarend.
  Toen kwam domme Dino in de amerikaanse visvijver terecht. Die zwom regelrecht de maswa in. Zjn garnalenhersenen zitten in zijn tolliekop (hoe anders 14 kinderen in deze tijd). Het was een makkie voor de Yanks om hem te schaken.
  Net wanneer je een picolet met bobbelgum op een stokje vangt.
  Deze pico fluit nu het ongelovelijk aantal van per minuut 60 slagen.
  Domme Dino is een soort encyclopedie voor deze Yanks geworden, een gouden vangst voor de Yanks. Hiep hiep hoeraaaaaaaa zegt Preet.
  De volgende die een bijdrage gaat leveren aan het bewijzen pakket tegen Desi is Muntje. Hij is bezig in Trinidad zijn borst alvast nat te maken
  Waarschijnlijk is hij al aan het overwegen om eieren voor zijn geld te kiezen. (Strafvermindering door te fluiten als een tigriman).
  Ali Baba Desi is nu met zijn 40 rovers bezig om in het geheim (denkt hij), plannen te maken om het Surinaamse volk wederom te schofferen door langs manipulatieve weg zijn macht te consolideren bij de komende verkiezingen.
  Het surinaams Wetboek van strafrecht is voor hen maar een onwelkome verzameling van regeltjes die steeds herschreven kunnen worden om het eigenbelang veilig te stellen.
  Als net goedschiks regeermacht verkregen kan worden dan moet het volgens deze criminelen maar kwaadschiks.
  Dit keer echter zullen zij lelijk op hun neus kijken. Leugens en bedrog zullen niet meer baten omdat het Surinaams volk geleerd heeft van de geschiedenis.


  Maak melding

 30. Effect Surinaamse amnestiewet merkbaar in de merkbaar….
  Bedrijf beroofd door gewapende criminelen
  Rover bijt in vinger slachtoffer
  Drie arrestanten ontvlucht uit politiecel Uitvlugt
  Neppolitiemannen maken US$ 6.000 buit
  Verdachte in levensberovingszaak Roman aangehouden
  Inbrekers maken USD 23.000 buit
  Kappartij tussen broers
  Dodelijke steekpartij in Livorno
  opmerkelijk is dat het gros der criminelen …baas als lijder zien. I’m nasty like the boss


  Maak melding

 31. Effect Surinaamse amnestiewet merkbaar in de samenleving..
  Bedrijf beroofd door gewapende criminelen
  Rover bijt in vinger slachtoffer
  Drie arrestanten ontvlucht uit politiecel Uitvlugt
  Neppolitiemannen maken US$ 6.000 buit
  Verdachte in levensberovingszaak Roman aangehouden
  Inbrekers maken USD 23.000 buit
  Kappartij tussen broers
  Dodelijke steekpartij in Livorno….
  Opmerkelijk is dat het gros der criminelen …baas als lijder zien. I’m nasty like the boss


  Maak melding

 32. SRAFOE,en omgekeerd wie heeft BRUNSWIJK amnestie verleent ik hoor daar niemand over hoe lang nog zal jij slaaf he blijven. en RAY ik een idioot heb jij dit mee gemaakt vertel eens wat er gebeurt is wie bepaalt wie wel en wie niet en wanneer er amnestie word gegeven jij zeker wie heeft BOTA, of NORJEGA amnestie verleend leg even uit en jij ben erger dan een idioot want jij kent en erkent dan niet de SU geschiedenis het is vergeven niet vergeten de NEDERLANDER en ISRAEL praten ook nog steeds over de DUITSERS waarom mag de SURINAMER niet praten en jij noemt mij idioot ga thuis kijken dan zie je waar de idioten zijn wat van jou is ooit positief niks over alles goed en fout praat jij negatief en die grote mond van de meesten hier is omdat ze niet echte naam gebruiken te schijterig en dan zeggen dat het volk laf is zoals KOOS DE JONG heb de ballen geef voorbeeld ga in SU en ga daar praten op podia sukkels.


  Maak melding

 33. @ Boegroe

  Ga eens een boek/stukken lezen en adviseer dat ook aan jouw opdrachtgevers !

  Wat zegt de Moiwana uitspraak vh Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten :

  Moiwana-vonnis
  Daarnaast speelt ook mee het Moiwana-vonnis uitgesproken door het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens.
  Hierin is de Staat veroordeeld tot het nemen van een aantal maatregelen waaronder punt ‘e’ het volgende :
  Suriname moet de ‘Amnestiewet van 1989’ intrekken en verklaren dat het van meet af aan (ab initio) nietig was.

  De ene massamoord is de andere moord niet en daarom moeten ONDERZOEKEN komen naar ALLE moorden in Suriname.

  Ongewapende staatsburgers vermoorden in wat anders dan militairen en gewapende groepen die mekaar beschieten !

  Een dorp als Moiwana met ongewapende burgers uit wraak
  met kogels doorzeven is niets anders dan massamoord !

  Jouw baas Bouta tracht met onwettige middelen in een van de grote onderzoeken, zijn berechting bij de Krijgsraad voor ZIJN massamoord, te saboteren !

  Dus u bent de Hezbollah-slaaf van Desi en Dino, alleen door de brainwash (de opdracht dat u niet zelf mag denken)snapt u dat nog niet !

  Yu na wan fokanti boegroe !


  Maak melding

 34. Dit is een hele mooier stap van de vechters voor het recht en nabestaanden van surinaame dit vindt ik super men laat weer zien van we zijn voor niets en niemand bang en we gaan door en men moet ook door gaan zeker voor de 15 slacht offers en voor meer want dit gaat over veel meer het gaat over surinaame maar het gaat echt om meer er is veel meer gebeurt dan dec moorden alleen wil surinaame echt door gaan zal dat aleen maar kunnen door het verleden goed af te sluiten en als dat gedaan is kan men in 2015 de goede weg in slaan dit zal heel goed kunnen met santoki van de vhp als president met de front partijen maar laat hij het goed doen zo als zijn groote voor ganger lachmon en aaron samen in broederschap en vriendschap gado bless surinaame leve nieuwfront leve pengel aaron venetiaan nps


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.