Hiaten in wetgeving presidentschap Suriname

54

PARAMARIBO, 31 jan – In de wetgeving op het presidentschap van Suriname zitten flink wat hiaten. Tot nog toe is daar te weinig aandacht aan besteed. Weliswaar zijn er andere prioriteiten. Het neemt niet weg dat er veel valt te sleutelen aan de wettelijke basis voor het presidentschap.

Dat er verbetering of aanpassing van de wetgeving nodig is, blijkt om de vijf jaar weer. In 2015 zal het weer zover zijn, na de algemene verkiezingen. Dan breekt de zogenaamde overgangsperiode aan. Een periode waarin de zittende president en zijn regeerteam blijven aanzitten totdat de vervanging gereed s over te nemen. Dat kan maanden in beslag nemen. Zoals bij de laatste verkiezingen. Toen duurde het bijna drie maanden voor de nieuwe president kon aantreden.

Het probleem hier is dat nergens vastgelegd is wat de zittende president mag en wat niet na de verkiezingen. Van een wettelijke demissionaire periode is geen sprake. De vertrekkende president kan vrijwel alles wat hij voor de verkiezingen al mocht. “We moeten dit in orde maken”, zegt parlementariër André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) tegenover de Times of Suriname. Hij hoopt dat er nog voor de verkiezingen aanpassingen komen, ook wat de vervanging van het staatshoofd betreft.

Bekijk ook:

54 REACTIES

 1. SURINAM Patriot, lees weer en probeer te begrijpen het is NEDERLANDS dat daar staat als niet lukt vraag dan om uitleg maar lees en begrijp en versta geen rotzooi als het er niet is daarom is alles bij jou soort fout.


  Maak melding

 2. BOUTERSE IS DE WEG VOLLEDIG KWIJT MET ZIJN ANTI KOLONIALE POLITIEK !

  PARAMARIBO- Het kan er bij president Desi Bouterse niet in dat Latijns-Amerika en het Caribisch gebied nog steeds te maken hebben met armoede en ongelijkheid, terwijl de landen een overvloed hebben aan natuurlijke hulpbronnen en kennis.

  Op de staatshoofdenbijeenkomst van Celac (Caribische en Latijns-Amerikaanse gemeenschap) heeft Bouterse enkele oplossingsmodellen aangedragen voor deze problemen. Belangrijk vereiste is een hechte samenwerking tussen Celac, Unasur en Caricom stelde Bouterse. Hoofdthema’s van bespreking op de bijeenkomst in Cuba waren armoedebestrijding en ongelijkheid.

  De oorzaak van armoede zit in de beperkte toegang tot technologie en educatie, gebrek aan geld en weinig of helemaal geen politieke inspraak. De Celac heeft het vermogen om af te rekenen met de armoede, gaf Bouterse aan. “We moeten eerst een inventarisatie maken van al onze potenties. Daarna moeten al de aanwezige natuurlijke hulpbronnen duidelijk in kaart gebracht worden”, stelde Bouterse voor. “De verzamelde informatie zal dienen als basis bij het opstellen van een effectief plan.”

  Hechte samenwerking regio

  Bouterse voegde toe dat in Unasur-verband al gewerkt is aan concepten over hoe om te gaan met de natuurlijke hulpbronnen. “Aangezien Suriname voorzitter is van de Unasur gaan wij een hechte samenwerking met Celac promoten. Dit moet de vooruitgang van de regio ten goede komen en het langs elkaar werken aan dezelfde doelen voorkomen.” Bij al de plannen moet rekening gehouden worden met de klimaatsveranderingen, voegde Bouterse toe. Ter illustratie haalde hij aan de hagelbui in Suriname en de stormen die enkele eilanden in het Caribisch gebied geselden. Dit is één van de oorzaken van het inkrimpen van de toerismesector. Volgens Bouterse ligt de afname ook in de reiskosten die door de Westerse landen bepaald worden. “Hun inkomsten komen in gevaar en in dit kader zou er een ‘Celac Caricom initiative’ moeten komen” gaf Bouterse aan.

  Vredeszone

  Bouterse stelde voor dat er een regionaal onderhandelingsorgaan opgezet wordt. Dit is nodig om een aantrekkelijker investeringsklimaat te helpen creëren en de onderhandelingspositie te verbeteren. Om het gebrek aan financiën op te lossen moeten de bankinstellingen en andere financiële instanties in de regio op elkaar afgestemd zijn. De toegang tot educatie kan vergemakkelijkt worden door de opgedane kennis en verworven technologie met elkaar te delen door academische opleidingen in de regio voor elkaar open te stellen.

  Bouterse juichte het toe dat op de vergadering is besloten om geheel Latijns-Amerika en het Caribisch gebied uit te roepen tot vredeszone. “We moeten niet vergeten dat de oude kolonisators niet altijd op één lijn staan met onze visies bij armoedebestrijding. Van elkaar afhankelijk zijn, moeten we niet als een probleem bezien. Globalisatie leert ons dat de tijd dat enkele landen over anderen domineren, voorbij is.”


  Maak melding

 3. ai boi….waar rook is is er vuur….
  de moordenaar gaat er ALLES aan doen om press te blijven zodat hy niet wordt opgepakt…

  Mijn gevoel zegt dat het niet zover gaat komen en dat de Amerikanen i.s.m. nederland deze moordenar gaan oppakken voor drugs en wapenhandel…net als baby de wolf…met dank aan Roger Khan.
  Deze moordenaar dient zijn STRAF te krijgen…


  Maak melding

 4. We willen Misiekaba op de TV.Die man heeft een gouden tand in de mond aan de amnestie wet over gehouden.En daar naar wil het volk kijken.

  En wetgevings producten is een pakkie aan van Paal van de PALU.Die heeft een amnestie wet en een PSA wet geslagen voor de PSA zonder de PSA in te kennen.Die man is helderziend.


  Maak melding

 5. “We moeten dit in orde maken”, zegt parlementariër André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP)

  Is deze misselijk-keba niet degene die ook in zette voor de amnestie wetgeving?????????
  Het zal er weer op uitdraaien dat er een wetsvoorstel uit zijn koker komt die het daglicht (lees ook dagelijks leven) niet kan aanschouwen.

  Suriname Patriot,
  Je hebt gelijk het ruikt naar rotzooi, maat het erge ervan is dat het geproefd zal worden door de sranang mang.


  Maak melding

 6. @ Roy. Waarom is Bouterse een moordenaar en waarom besteed je zoveel tijd aan hem? Wordt je leven beter van? Ik snap niet dat jullie de vruchtbaarste periode van jullie leven spenderen aan een man waarvan jullie feitelijk nooit hebben kunnen aantonen waar die haat tegen hem vandaan komt en waar jullie persoonlijk door hem zijn geraakt of benadeeld. Amerika nog Nederland en zeker niet onder het presidentschap van Obama zal het in haar hoofd wagen een zittende president in Zuid-Amerika op te pakken. Het een keer bij Noriega gebeurd maar dat was na een invasie. Zie jij Amerika Suriname binnenvallen alleen om Bouterse op te pakken? En heb jij je afgevraagd wat er tijdens zo een invasie gebeurd en of de kans niet bestaat dat er een burgeroorlog uitbreekt of dat je familieleden (ik neem aan dat je ze in Suriname hebt) misschien het slachtoffer worden van die actie? Denk goed ga voor je iets wenst en laat de Surinamers aub met rust.

  Misbruik het internet niet voor zulke onzinnige bezigheden, maar gebruik het om je intelligentie en kennis op te vijzelen en je aan je carrière te werken.
  Jij en die anderen die vele uren op Waterkant doorbrengen moeten jezelf afvragen wat je bijdrage is geweest aan de Nederlandse schatkist, want het is een feit dat deze uren nutteloze uren zijn.
  Jullie zijn al jaren bezig maar niks heeft Bouterse kunnen stoppen en neem van mij aan. Hij wordt glansrijk herkozen. Dat komt omdat jullie al jaren buiten de werkelijkheid leven. Daarom komt niks wat jullie zeggen uit. De Surinamers doen precies wat ze willen en neem van mij aan ze haten bemoeizuchtige Nederlanders. Als je de Surinamers voor jouw ideeën wil winnen dan adviseer ik jou en de andere haters om een andere toon aan te slaan dan de hooghartige die jullie al jaren tentoon spreiden.


  Maak melding

 7. De NDP bende is duidelijk bezig wat te broeden. Met de verruimde bevoegdheden na de verkiezingen kan Didibrie doorregeren mocht NDP de verkiezing verliezen. Men gaat dan uit van een lange formatie periode en dan kan Didibrie per decreet regeren. Laat Misjiekaba en de NDP bende afblijven van de kieswet en dergelijke want je ziet wat voor prutswerk ze van de amnestiewet hebben gemaakt. Santokhie heeft gelijk dat de huidige regeerders plannetjes broeden want ze zijn niet van plan de macht op te geven . Didibrie wil kost wat kost president blijven om de ons bekende reden. Een goed verstaander heeft een half woord nodig.


  Maak melding

 8. Niet moeilijk te raden wie in Mi-sjie-kaba zijn gedachten is/woont als hij besluit te gaan lullen aan de grondwet. Dat het dezastreuze gevolgen voor Suriname kan hebben getuigt de amnestie wet van bouta die door diktotariaal gedrag van mi-sjie – kaba per decreet werd uitgevaardigd!


  Maak melding

 9. ik vraag me af of bij de psa wel een degelijk onderzoek aan vooraf gegaan is of dat er alleen gewerkt is met onderbuikgevoelens.

  t.z.t. zou je wel willen toetsen, maar waaraan? of nee, natuurlijk toetsen hoeft niet.


  Maak melding

 10. @Koos de Jong
  broeder Koos, deze moordenaar is vergeten dat hy er debet aan is geweest aan het faillissement van SU….
  Hy speelt nu de barmhartige samaritaan…en het paarse gedrocht trapt er toch steeds weer in…
  wat gratis oud vreten en muziek in ocer allemaal kan doen…


  Maak melding

 11. Ali Baba met zijn veertig rovers praat over armoedebestrijding tijdens de Celac Conferentie in Cuba. Hij draagt oplossingsmodellen aan om de armoede in Su te bestrijden. Laat hij maar beginnen om de sing sing (gijzeling) van het Surinaamse volk te beëindigen. De ongegeneerde verrijking van zijn eigen inner circle aan te pakken. Dan zal Ali Baba een beetje geloofwaardiger bij mij overkomen.


  Maak melding

 12. @ Surinam Patriot
  Santokhie gaat de onrust bedachtzaam,gezond aanpakken en niet manipuleren als de voorganger,ook zonder interventie!
  V.H.P. soso faya lobie!!!


  Maak melding

 13. @Koos de jong, DDB vergeet te vermelden dat een belangerijke reden voor verarming van het volk corruptie en zelfverrijking door politici zoals bij fraudeur Abrahams. Laat DDB de corruptie beginnen aan te pakken.


  Maak melding

 14. CELAC-conferentie baja !
  Pres Desi wil armoede bestrijden en grondstoffen inventariseren !

  Ook moet heel Zuid-Amerika een Vredeszone worden !

  Dit zegt een Pres op de Celac-meeting in Cuba die grote concessies (oa 650.000 en 450.00 hectare, eigendom van het Surinaamse volk) weggeeft aan vrienden en aan zijn adviseurs, rare manier van armoede bestrijding !

  Een Pres die meer uitgeeft dan Surinam aan inkomsten genereert. Ook een nieuwe manier van armoede bestrijding!

  Een Pres die een zogenaamde goud-ordeningscommissie plus gewapende macht in het leven roept met als uitkomst GEEN meeropbrengsten voor de staat en de bevolking, maar verrijking van de betrokkenen bij de goud-ordeningscommissie en de daarbij behorende gewapende machten.

  Armoede bestrijding van deze Pres is tot nog toe mensen gratis huisvesting/woning en grond beloven, gratis ziektekostenverzekering, gratis on- en minvermogen-karta etc. , zonder dat er een meerjarenbegroting is, die aangeeft wie dat allemaal moet BETALEN !

  Een Pres die toestaat dat zijn zoon alle Sranangmangs wil verkopen aan terreurgroep Hezbollah, de slavernij wil herinvoeren ! Vreemde vorm van armoedebestrijding !

  Heel Zuid-Amerika en Caribisch gebied wordt uitgeroepen tot Vredeszone ! Een uitzondering is Surinam, daar lopen nog steeds personen vrij rond die veroordeeld zijn voor internationale drugshandel, die massamoorden op eigen volk hebben gepleegd en die democratieën hebben vernietigd ! Of bedoelt de Pres dat Surinam voor de vrede en de veiligheid ook een communistisch onderdrukkingsregime moet installeren zoals Cuba, Venezuela en China ? Hoezo VREDE ?

  Wat betreft wetgeving in Suriname : Er moeten stringentere regels met strafbedreiging komen (het moet strafbaar worden gesteld)voor President, ministers en DNA leden, die weigeren op hoofdpunten van beleid verantwoording af te leggen aan het volk of die regels in wet en Grondwet vertrappen ! Opsluiten deze saboteurs van de rechtsstaat !


  Maak melding

 15. Het probleem hier is dat nergens vastgelegd is wat de zittende president mag en wat niet na de verkiezingen. Van een wettelijke demissionaire periode is geen sprake. De vertrekkende president kan vrijwel alles wat hij voor de verkiezingen al mocht. “We moeten dit in orde maken”, zegt parlementariër André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) tegenover de Times of Suriname. Hij hoopt dat er nog voor de verkiezingen aanpassingen komen, ook wat de vervanging van het staatshoofd betreft.

  Een ding staat als een paal boven water, de duister enge belangen der paarse parasieten en stinkend rijk geworden poepvliegen en paarse apostelen gaat voor land en volk. Alles zullen deze creaturen die onberechte moordenaars en misdadigers aanhangen in het werk stellen om hun duistere wetten, zoals de amnestiewet door te drukken. de aanloop naar de verkiezingen zal niet zonder slag of stoot gaan, veel choas,onrust,onvrede, erger wordend moreel verval en stijging van de misdaad zal ergere duistere vormen aannemen. Zodat de oliedomme aanhangers het gevolg van hun keuze zullen ervaren. Ze sloegen wijze raad in de wind en krijsten paars beneveld ,..we wille moordenaars,geweldenaars en bij verstek veroordeelde drugsbonzen als onze lijder…….opmerkelijk dat na drie jaren ze zwijgen en blijven krijsen.. AFOUT A NO NEKS, WIENS WE k..SOSO LOBI MEKA cOMBI.


  Maak melding

 16. Waarom komt men nu pas met deze bestuurlijke vraagstukken en waarom niet ten tijde van de vele regeerperioden van diverse NieuwFront-regeringen. Dit zaakje heeft een vieze lucht. Het is rotte vis uit de koker van het NieuwFront.


  Maak melding

 17. @Tak Fi Fosi
  Je hebt weissman boter op je hoofd…laat het denken maar aan anderen over die het wel kunnen….
  types zoals jij vertonen ziekelijk gedrag…zelfs het eten van stront zien jullie als lekkernij….


  Maak melding

 18. En dan wil ik ook dat Misiekaba zich net zo vurig inzet dat Dassasingh een beschikking krijgt op de gronden waarop hij nu plant.De djoek’s hebben ook beschikking gehad over ge-occupeerde grond en dan moet er ook gelijk stelling getrokken worden door een landbouwer de gronden toe te wijzen die hij nu beplant.Je kan niet de ene wel geven en de andere weigeren!Onkan.


  Maak melding

 19. Admin das wel apart bij fileren telde mijn opgestoken duim voor 2 en bij RobG telde mijn duim die naar beneden wees ook voor 2x…. bij de anderen 1x zoals gebruikelijk….

  Any how Santokhi [zonder een E erachter beste mensen]voorziet al dat er iets gebroed wordt en zal zeker rekening houden hiermee. Tenminste iemand die wel eerst goed nadenkt alvorens stappen te ondernemen. Ik luisterde enkeek gisteren Apintie Tv en er is heel veel beklag in het land, kan me niet voorstellen dat deze regering weer gekozen zal worden. Men [DDB] gaat mensen charteren om te stemmen die NOOIT stemden, Chan moet zorgen dat hij [VHP] overal met zijn neus bovenop ziten deze mensne op VHP gaan stemmen 😀


  Maak melding

 20. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn nergens ter wereld zo klein als in Nederland. Nederland staat op nummer 1 van de Gendergelijkheidslijst van de Verenigde Naties.

  Voor de lijst wordt gekeken naar moedersterfte, het aantal vrouwelijke parlementsleden, het opleidingsniveau en de arbeidsparticipatie van de beroepsbevolking.

  Op nummer 2 staat Zweden, gevolgd door Denemarken (3), Zwitserland (4), Noorwegen (5), Finland (6), Duitsland (7), Slovenië (8), Frankrijk (9) en op tien staat IJsland.

  SURINAME STAAT OP PLAATS 105 !!

  Voor de geïnteresseerden zie :

  https://data.undp.org/dataset/Table-4-Gender-Inequality-Index/pq34-nwq7

  Dat investeerders wegblijven verbaast mij niets. Suriname is een bananen republiek.


  Maak melding

 21. UITBETALING LEERKRACHTEN……GFC-nieuws 31-01-2014.

  Lees dit ingezonden stuk…WAT EEN GROF SCHANDAAL !!!!!

  En die corrupte paarse roversbende, die uitsluitend hun zakken zitten te vullen, maar volhouden dat het zo geweldig gaat in dit land.

  SCHANDE…SCHANDE…SCHANDE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 22. Megalomaan DDB gaat nu zijn koeterwaals in Cuba verkondigen. Eerst heeft hij het Surinaams volk bedrogen met vele beloften. Armoede bestrijding me neus, als DDB dure Cadillacs voor zichzelf laat kopen, moni de toch. En voor degenen die nog steeds in ontkenning leven, DDB is een veroordeeelde drugscrimineel en een historische blunder van de NDP om hem president te maken. Mevrouw kaba en dat soort figuren brengen het land verder in de vernieling.


  Maak melding

 23. De president van Suriname heeft nauwelijks legitimatie, want hij wordt volgens een getrapt systeem gekozen. 51 idioten in een hok kiezen een voorman met verstrekkende bevoegdheden. In dit geval een halfwas vakman. De Grondwet moet terug naar de situatie, waarbij we een premier hadden en een ceremoniele president.


  Maak melding

 24. Wat deze profeet Misiekaba in orde had moeten maken heeft hij nagelaten nl. geen moordenaar als president, en tevens veroordeeld voor drugs, en totaal ongeschoold, allemaal punten waarvoor een persoon als bouterse nooit in aanmerking mocht komen voor het presidentschap.


  Maak melding

 25. Misiekaba, heeft zich versproken!

  “Hij hoopt dat er nog voor de verkiezingen aanpassingen komen, ook wat de vervanging van het staatshoofd betreft.”

  Als fouta in staat is om 2 dagen van te voren een nationale vrije dag de ether in te gooien, dan is het een makkie om de wet te veranderen in ‘pres for life’.

  Het zal mij echt niet verbazen.
  Die paarsen weten nu al, dat ze het veld moeten ruimen, dus ze zullen alles uit de kast halen, om hun huid te redden!

  Het is up to the suri’s, erop of eronder!


  Maak melding

 26. Echt een clown, die Fouta.

  Zijn eigen huishouding is niet eens in orde, maar meneertje komt met voorstellen voor armoedebestrijding in L.A.
  Aan wie wil je een signaal afgeven, het zijn loze woorden, voorlopig blijft dino vast.

  De situatie in suri is zeer schrijnend!

  “VN registreert nijpende demografische vraagstukken Suriname”
  28 jan 2014 (De West).

  Het United Nations Department of Economic and Social Affairs (DESA) heeft via zijn maandag jongstleden uitgebrachte rapport ‘Population, Development and the Environment 2013’ mondiale
  bevolkingsstatistieken gepresenteerd, waaruit blijkt dat voor Suriname dringende oplossingen gewenst zijn voor een aantal demografische vraagstukken.

  Het gaat daarbij onder meer om een hoge mate van ongelijke welvaartsverdeling die in Suriname apert is, het erg hoge percentage personen dat onder de armoedegrens leeft, het relatief weinige gebruik van anticonceptiemiddelen en het enorme aantal tienerzwangerschappen en kindersterften.”

  Naast de hoge Gini-coëfficiënt van 0,53 die voor Suriname is vastgesteld, leeft niettegenstaande het relatief hoge Bruto Binnenlands Product, 15,5% van de bevolking in schrijnende armoede van minder US$ 1,25 per dag. “

  Fouta, moet de bevolking vertellen waar de goudopbrengsten, olieopbrengsten en mijnbouw opbrengsten van de afgelopen 2jaar zijn gebleven.
  Hij heeft geen tijd voor de behandeling van de jaarbegroting van 2014, maar weet wel binnen een dag een wetsvoorstel voor een ambt sjerp door te drukken.

  Echt een schurk!


  Maak melding

 27. @Fileren
  Onvoorstelbaar dat er gedrochten zijn die een moordenaar, drugsdealer, verkrachter, terrorist adoreren als press…
  Normen en waarden klinken vreemd in hun oren…

  Zegt genoeg over hun mentaliteit…


  Maak melding

 28. CHRISTUS zegt;als jullie anderen hun
  misstappen vergeven, zal jullie hemelse
  vader ook jullie vergeven. geef dat ik
  van harte zeer ons vijand mag vergeven,
  zoals gij ons het leven. uw woord zij
  onderweg ons spijs,om zo onze ziel te
  voeden, ons te
  hoeden op weg naar t
  parsdijs. geleid gij ons ten goede.


  Maak melding

 29. Eén troost. In alle wetten zijn er hiaten. Denk b.v. aan de kieswet. Het nadeel van dit probleem is dat alleen de winnaar of profiteur van deze mazen de enige is die het kan repareren. Dat gaat hij niet doen. Bang om in zijn eigen vingers te snijden waardoor er niets gebeurt dan slechts te constateren dat er hiaten zijn in de wet. Een vicieuze cirkel dus of nog eenvoudiger: de beruchte cirkelredenering.


  Maak melding

 30. Deze parlementarier heeft gelijk , want door dat een regering nog blijft zitten krijgen ze de kans om kapriolen uit te halen zoals factuur vervalsing enz enz .


  Maak melding

 31. Roy ik denk dat je zeker uit een moordenaars familie komt , want je hebt het alleen maar daar over .
  laat iedereen in zijn waarde , jij bent niet de aangewezen persoon om de wereld te verbeteren laat dat over aan de natuur .


  Maak melding

 32. Vele decreten zoals tijdens de mislukte revopreiode zijn komende. Per decreet is altijd ook nog een mogelijkheid om te blijven las plezierdent, ma kut, dan moeten de paarse lijders welo gratis eten,drinken en kabouterhuisjes geven, want dan is het hek van de dam en zoals altijd maakt beloften schuld. Dan komt Suribabwe heel dichtbij.


  Maak melding

 33. fileren , heb je wel weet van wat je daar typt , kom met bewijzen .
  ik vind het zo jammer dat jullie in de tang van de colonisator zijn , maar dat neemt nog niet weg dat je een andere weg kan opkijken inplaats van te blijven afgeven op suriname , want je hebt het niet alleen tegen de regering maar ook tegen land en volk .


  Maak melding

 34. Wacht Even Wees Gerust,alles komt terecht.
  Al die k wetten worden weer geschrapt,als bouterse de grond wet vertrapt ,wie moet nog respekt voor deze idioot hebben.
  Waktie hij gaat strakjes zijn zoon vergezellen.
  Iedere bevolkingsgroep heeft een vrijdag,Wat een bananen-republiek.
  Is er soms nog respekt voor ons geliefd land SURINAME.GRONG-MAMA e djeme.


  Maak melding

 35. @Roy, het land wordt geteisterd door deze plaag, al meer dan 30 jaar lang. Maar de macht en geloofwaardigheid van DDB is tanende. Het volk ziet in dat je niks hebt aan loze beloften, als niet eens hun salaris op tijd gestort kan worden. Het is aan het volk om af te rekenen met deze DDB bende. Eerder is dit in 1999 al gebeurt toen de NDP regering onder pres Wijdenbosch werd afgezet omdat het land bijna failliet was.


  Maak melding

 36. Overal ter wereld hebben overgangsregeringen regeringen dezelfde bevoegdheid als een normaal kabinet. Dat de vorming van een nieuw regering lang kan duren is een ander probleem. Waar gaat deze oproep eigenlijk over ?


  Maak melding

 37. Bouterse heeft in 2015 nog maar 1 troefkaart:

  Per decreet regeren, wellicht voor nog 5 jaar met als reden de economische crises en in het lands belang. El presidente Maduro heeft ook hetzelfde kunstje geflikt.

  Een gelegaliseerde staatsgreep dus.


  Maak melding

 38. bij de laatste verkiezing duurde het 3 maanden eer DADA kon “aantreden”

  bij de komende verkiezing gaat Chan vanaf dag 1 aan de slag want;

  DADA & CO gaan de benen nemen, en dan gaan wij hun …op de vlucht… ie sabi tog 🙂


  Maak melding

 39. @ TAK FI FOSI, Je hebt gelijk, Nederland en Amerika zullen Suriname niet binnenvallen. Ze komen gewoon binnen wandelen, en niks niet burgeroorlog want Je moet niet denken dat didibrie gelijk is aan Bin laden khadaffi of sadam, ook al denkt hij (en misschien jij) dat overigens zelf wel maar in tegendeel bouta is niet meer dan een rottig fruitvliegje waar ze nog geen erg in hebben. Ze komen hem halen als een dief in de nacht en op een dag wanneer jij ’s morgens uit je nest komt gevallen ga je horen dat ze hem opgehaald hebben en hem verenigd hebben met zijn liefhebbende zoon. En jij hebt er niks van gemerkt!…haha het gaat zelfs zo snel dat baas b het zelf nog niet eens zal merken….


  Maak melding

 40. Er zijn teveel hiaten (sluipwegen voor kwaadwillige bestuurders). Zie onder andere de NEP-lening van de Centrale Bank opgenomen vlak voor het aftreden van pres Wijdenbosch.

  Een zeer strenge anti-corruptiewet zou helpen in combinatie met een echt onafhankelijk Openbaar Mnisterie, gesteund door een onfahankelijke Anti-Corruptie-Autoriteit (voor Onderzoek, analyse en preventie).

  Verder moet Suriname als strafbaar feit opnemen in de strafwetgeving het schenden van de Grondwet. ELKE schending van de Grondwet door President, regering of DNA, moet ZEER ZWAAR worden bestraft!

  Indien de totale Grondwet opzij wordt gezet moeten de daders automatisch vogelvrij worden, de rechter moet voor dat misdrijf tegen de staat de doodstraf kunnen opleggen !

  De praktijk wijst uit dat alleen dergelijke demonische straffen enige indruk maken op onderdrukkers/aanstaande dictators !


  Maak melding

 41. @ Dre
  De praktijk leert mij dat de PSA-ers alleen maar plichten hebben en geen rechten. Kijk maar naar de tarieven van de drempelgelden voor de SEH. De PSA-ers worden niet apart genoemd. Wedden dat wij als buitenlanders worden gezien en dat wij dus de hoogste tarieven moeten betalen?

  We mogen niet stemmen en we mogen ons ook niet verkiesbaar stellen (dus geen actief en passief kiesrecht). De PSA-wet geeft ons dus veel minder dan de toescheidingsovereenkomst tussen Nederland en Suriname. De PSA-ers zullen niet in aanmerking komen voor domeingronden. let op: ik ben zeer zeker niet volledig met mijn opsomming.
  We worden naar Suriname gelokt omdat ze ons geld, kennis en initiatieven nodig hebben en dat doen ze niet op een leuke manier. Wij PSA-ers worden straks de allochtonen in Suriname net als in Nederland, met één belangrijk verschil. In Nederland bepalen mensen met geld over de positie van de allochtonen. In Suriname bepalen mensen zonder geld de positie van de PSA-ers met geld. Wel, een ding wat ik zeker geleerd heb in het leven is dat mensen met geld de dienst uitmaken. Let op mijn woorden: de wet PSA is een doodgeboren kind. Een lang leven is voor deze wet niet weggelegd.


  Maak melding

 42. Die NDP klungels halen eerst de landbouwer Dassasingh naar Phedra om groente te verbouwen, daarna wordt hij daar weer verwijderd, door politie en speciale eenheden.
  Waar blijft Miss-kaba om deze occupant ook rechten te geven? Waarom komt hij niet op voor deze landbouwer, die werk verschaft aan tientallen mensen en groenten voor de export produceert.


  Maak melding

 43. @ Dre
  aanvulling over mensen met geld.
  Zo doen mensen met geld het. De vereniging Fa Tjouw Song Foei schenkt SRD 50.000 aan sociaal zwakkeren in de Surinaamse samenleving.
  Wedden dat volgend jaar niemand meer lult over het toekennen van een Chinese nationale vrije dag? Zo gaan de PSAers het ook doen. Legale Omkoperij.


  Maak melding

 44. Belgie heeft ook een lange formatie periode gekend.En juist in de tijd dat het land geen regering had,is het vooruit gegaan.Naar de berichten te oordelen,heeft Belgie minder te lijden gehad van de wereld crisis dan Nederland.
  Over welke gat praat Misiekaba dan?Dat het Bout enkele maanden ontnomen is om nog fikser met geld te strooien?Om het buitenlands gevoel te ervaren,had Bout alvast zijn in trek in Tor genomen.Dat schrijft de grondwet ook niet voor.


  Maak melding

 45. = Een draadje van Bouterse staat zeker los. Reden, hij geeft aan:::::Hoofdthema’s van bespreking op de bijeenkomst in Cuba waren armoedebestrijding en ongelijkheid.

  =Waarom spreekt hij de leiders inclusief zichzelf niet aan over al die rijkdommen???
  =Wie zijn de personen die achter de leiders staan en zichzelf rijk maken???

  =Begin ook vele tradities af te schaffen zodat er ook gelijkheid komt in alle dorpen van heel Zuid Amerika. Hier worden alleen families van de kapitein rijk gemaakt.

  -Zorg ook voor goed kader en goed geschoolde mensen die weten waarover zij het hebben, eerlijke en oprechte mensen die anderen ook kunnen helpen.

  -Leiders met vuile handen zullen NOOIT een land goed kunnen besturen. Zie maar om je heen Venezuela, Cuba,,,,,,

  =EEN GOED VOORBEELD BEN JEZELF LEIDERS VAN ZUID-AMERIKA!!!!!


  Maak melding

 46. Het is ongelooflijk maar toch waar zoveel beterweters hier kunnen zij geen partij vormen en het land dan gaan besturen want zelf 1 die zegt dat mensen zelf stront als lekkernij zien dat betekend dat hij er al van gevreten heeft en het niet lekker vindt en steeds niets anders dan moordenaar en verkrachter wel die persoon is ROY wie heeft hij verkracht je moeder,zus,tante,broer,vrouw , zeg het laat het weten en wie van jou vermoord en dat je anderen ook nog gedrochten noemt zegt ook veel van je zelf zeker nooit je zelf gezien ik weet zeker dat je dit niet onder je echte voor en achternaam durf te zetten 1 omdat je liegt 2bedriegt 3geen ballen 4wil zijn wat je niet bent en vergis je niet in dit wat ik schrijf ik zeg niet dat het niet waar is ik vraag het jou dus zeg maar wie en of je wel het lef hebt onder jouw echte naam want dan kan het gecontroleerd worden oke.


  Maak melding

 47. Laat ze gelijk regelen dat de President en het parlement van onbesproken gedrag moet zijn, lijkt me trouwens logisch voor een beschaafd land, alleen voor Suriname blijkbaar niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.