Gearresteerde goudhandelaar deed zaken met Suriname

27

De door de fiscale opsporingsdienst FIOD gearresteerde goudhandelaar Patrick O. van de Amsterdamse muntenfabriek European Central Mint (ECM), deed zaken met de de Centrale Bank van Suriname. O., voormalig zakenpartner van de bekende goudbelegger Willem Middelkoop, opende de fabriek begin 2012 en hield zich o.a. bezig met de uitgifte van een Surinaamse munt.

In 2012 verwierf hij het exclusieve recht van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) om zijn munten aan de Surinaamse dollar te koppelen. Diverse ingewijden rond het onderzoek melden dat ECM voor het ontwikkelen van de munt intensief contact had met president Desi Bouterse, aldus De Telegraaf

De munt zou een officieel betaalmiddel worden. Toen het bedrijf echter in gebreke bleef, werd de overeenkomst door Suriname beëindigd. Begin dit jaar werden twee bedrijven van O. failliet verklaard. Volgens ingewijden betaalde O. zijn rekeningen niet, werkte hij met valse adressen en kwam hij afspraken met klanten niet na.

Op onderstaande foto en in het filmpje is te zien hoe O. een nieuw geslagen munt aanbiedt aan de president van de Centrale Bank van Suriname Gilmore Hoefdraad:

PatrickO

- Advertentie -

27 REACTIES

 1. =Corruptie ten top in Suriname en toch zullen er mensen zijn die Bouterse ophemelen.
  =Straks krijg je te horen dat Nederland het heeft gedaan en niet Bouterse.

  =Je gaat toch geen munt zomaar koppelen aan je geld zonder vooraf een onderzoek in te stellen????

 2. De één na de andere schandaal duiken op , word het niet tijd dat mijn landgenoten de straat opgaan om deze monsters, criminelen en landverraders te verjagen.

 3. da hoef hoefdraad mij niet te vertellen waarom onze gowtu reserve is geslonken tog,

  gouden muntjes en een gouden kerst van…

  de Piet & de Sint,… zijn de reeds geslagen muntjes in de kluis v Obiamang????

  ai boi 🙂

 4. Met zulke boef moet je geen zaken willen doen.Ook de president van de Centrale bank in Suriname zet zichzelf voor schut.Hij zal zijn zakken ook hebben gevuld.

 5. DADA’S oplichters worden openlijk hier opgelicht door een notoire (oplichter) en wandbetaler.
  Ze zijn ook niet slim.

  En was die (Limbo Rock) ook aanwezig bij het overhandigen van deze (gouden munt) aan Gillmore Hoefdraad?
  Gelukkig dat de beelden zijn vastgelegd en kan men de oppositie niet de schuld hiervan geven.

  Een Surinaamse (Gouden munt) met een draadje van Hoef.

 6. Forumers, Odi odi.

  @pasew, fawaka mang?
  De “Schoonzoon”.
  Er is ook nog een “zoon” van “Jozef” als adviseur in het Kabinet van DADA & CO.

  Het is straks kerst en dan gaan wij in SU. ook nieuwe (Gouden kerst munten) beleven.
  Waar komen de “wijzen” van DADA vandaan tijdens de kerst?

 7. Het zou mij verbazen als de goudhandelaar geen zaken deed met Sur.Het zitten toch alle eerlijken en rechtvaardigen in het Suri bestuur.Geen één is verdacht van iets of heeft gebromd.

 8. Wie is nou die boef ?

  Die blanke of die donkere man ?

  Volgens mij is er geen verschil te zien !

  Samenspanning noemen ze dat !

 9. Als die bloedhonden geld ruiken gaan alle principes, normen en waarden overboord.

  Dat geldt voor:
  Bouterse…Desi en Dino
  Brunswijk
  Hoefdraad
  Steve Meye
  Cliff Limburg
  Lackin
  Abrahams
  en alle huidige en vorige DNA-leden.

  ROVEN, STELEN, LIEGEN EN BEDRIEGEN !!!!

 10. @GMAP
  Broeder, dat gaat niet geschieden, kost teveel moeite..
  Alleen voor GRATIS oud vreten gaan ze HARDLOPEN naar ocer..

 11. Boutje schijt groen geel rood en geel wat zijn dat mooie kleuren. Hoog in de top dat zij vlogen en nu droog achter de geraniums zitten.Boutje i teng doro kaba, waar ga je nu? waarom geen slm vluchten meer charteren voor je caricom bezoeken. Moet je niet bij een summit weer zijn?

 12. Hahahaaaaaa…zowel schoonvader als schoonzoon zijn betrokken bij deze criminele zaak.
  It runs in the family bouta.

 13. Soort zoekt sort in hun criminele netwerk. Gierige Gilmore en zijn schoonvader zijn geen uitzonderingen.

 14. Schandaal na schandaal, ik dacht eerst dat het niet erger kon. Maar het schijnt dat Desie in zijn djokkie zijn ambt gaat verlaten. ‘Best man 4 the job’ haha die man is grappenmaker 1ste klas

 15. Dit is letterlijk; same shit just other flys, Suriname blijft blunderen betreffende financiële economische en nu weer (internationale) frauduleuze illegale corruptieve praktijken met weer een gearresteerde waar nu ook de president bij betrokken is. En dat ook de Surinaamse Bank hierbij betrokken is met de president op de achtergrond. En dan te bedenken dat deze zelfde president een kruistocht tegen corruptie zou ondernemen, terwijl hij persoonlijk “de-kat-in-het-donker-knijpt”, wat een hypocriet is deze veroordeelde criminele president, zeer onbetrouwbaar en steeds met eigenbelang bezig, zijn positie soms subtiel en soms openlijk laat blijken het te misbruiken, het volk te desavoueren en schaamteloos je eigen gang gaan. Nog ruim anderhalf jaar en dan is het (spelletje?) af-ge

 16. Deze regering en de exponenten van deze regering hebben een neus om de rotte appels in de mand te vinden om bij voorkeur met die rotte appels zaken te willen doen. Als er een openbare inschrijving is voor het leveren van goederen voor de staat kiezen ze voor de hoogste inschrijver. De wereld barst van de integere leiders, maar ze worden vriendjes met Chavez, Obiang en Achmadinedjad. Bouterse kijkt uit naar een geestelijk adviseur en hij kiest uitgerekend voor Steve Meye, er zijn zoveel respectabele NGO’s in de wereld maar ze dachten met Hezbollah zaken te gaan doen, er zijn zoveel bedrijven die gouden munten kunnen slaan en hun keuze valt op de grootste boef binnen dat wereldje namelijk Patrick O. van de Amsterdamse muntenfabriek European Central Mint. Dit kan toch geen toeval of pech meer zijn?

 17. Het bevreemdt mij niet, want in de praktijk is het nu eenmaal zo, dat boeven elkaar opzoeken. Alleen begrijp ik niet waarom de regering niet de opdracht geeft aan het Consulaat of de Ambassade in Nederland om de wegen van potentiele zakenpartners na te trekken. In de Surinaamse veiligheidsdiensten heb ik sinds de arrestatie van Dino al geen enkel vertrouwen meer. Zij kunnen het gewoon niet.

 18. Begrijpend lezen is voor sommigen niet weggelegd.
  Er staat niet geschreven dat de centrale bank v Suriname en of de regring gestolen heeft.Er staat duidelijk±Toen het bedrijf in gebreke bleef,WERD DE OVEREENKOMST GELIJK BEEINDIGD.
  Jammer dat ze toevallig met het geboefte Patrick O. in zee gingen,edoch ze hebben gelijk de zaken in de prullen mand gedaan, very good.

 19. Dat De Surinaamse Bank niet gestolen heeft – wel is het zo, die laat stelen is ook een dief – is niet terzake doende, maar is weer ( DSB) betrokken bij Internationale illegale praktijken, dat is een feit. Ze verleenden hand en spandiensten aan duistere praktijken, waar ook de president persoonlijk (bewijs bestaat) bij betrokken is. Het was of is een duister bedrijf, want die baas is inmiddels gearresteerd, dus, wordt vervolgt. Wel; dossier Goudhandelaar vanuit Nederland is nog niet afgesloten, onderzoek nog steeds gaande, y kan tan teki, au span uku dyaso! In Suriname gebeuren zeer duistere gefrommelde meki nyan activiteiten plaats. En terwijl deze zelfde heerschap de mond vol had/heeft over corruptie bestrijden, en zelf de kat in het donker knijpen, puspusi e luku merki, gedoe! Deze is onverbloemd een arglistige president, een echte recidive crimineel, moet zo snel mogelijk plaats maken, wegens zeer ongeschikt gebleken sujet!

 20. Surinamers weigeren om zaken te doen met Surinamers omdat ze telkens volkomen onbetrouwbaar zijn, geen enkele afspraak nakomen en alleen hun eigen zakken vullen.

 21. Als je (zaken) wenst te doen met een (bedrijf) of (onbekende), dien je altijd vooraf alles na te trekken.
  En vooral als het om lands belang gaat.

  Even een kleine aanvulling op de gearresteerde (goudhandelaar) in Nederland.

  maandag 25 nov 2013
  Justitie vindt wapen bij goudhandelaar

  door Bart Mos en Esther Wemmers
  AMSTERDAM –
  De Amsterdamse politie heeft een illegaal vuurwapen aangetroffen bij de arrestatie van goudhandelaar Patrick O., eigenaar van de muntenfabriek ECM.

  Dit meldt een woordvoerder van het openbaar ministerie (OM) in Amsterdam. O. (49) werd eerder deze maand bij een inval door de FIOD aangehouden op verdenking van valsmunterij, witwassen en verboden vuurwapenbezit.

  Behalve de eigenaar van ECM werd ook een 67-jarige Amsterdammer aangehouden.

  Tot vandaag deed justitie geen mededelingen over O., omdat hij in verband met het onderzoek in alle beperkingen gevangen zat. Na de arrestatie werd het bedrijf ECM, gevestigd in het westelijk havengebied, volledig ontmanteld door justitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.