Bouterse: ‘waardering voor wie waarheid zegt’

128

PARAMARIBO, 3 okt – “Ik heb waardering voor mensen die dingen zeggen die waar zijn.” Dit zei president Desiré Bouterse bij een speciale kerkelijke dienst voor vijftig jaar Volle Evangelie gemeente Gods Bazuin. zijn waardering geldt speciaal bisschop Steve Meye, voorganger van de gemeente.

Bouterse, zelf ook lid van de gemeente, heeft Meye door de jaren heen ervaren als man met een recht voor zijn raap karakter. “Deze bisschop zegt je gewoon wat hij je wil zeggen en ik weet dat vele mensen dat niet waarderen. Ik heb juist wel waardering voor mensen die dingen zeggen die waar zijn, ook al lijkt het niet zo vriendelijk”, zei Bouterse. Meye is officieel geestelijk adviseur van het staatshoofd. Bouterse noemde het een bijzonderheid.

Het zou de eerste keer zijn dat de gemeente een ‘geestelijk adviseur van de president’ leverde. “En de eerste door het geloof vervulde parlementariër (André Misiekaba, red.).” Uit Gods Bazuin zijn tientallen gemeenten ontstaan. Bouterse prees ook het sociale werk dat geïnspireerd wordt door geloofsovertuiging. Hij ziet de overtuiging nationaal doorwerken: “Door middel van gebed zal dit land gered worden.”


128 REACTIES

 1. Dit noem ik een open deur intrappen.
  Een aantal leugens van bouterse op een rijtje.
  1) op de vlucht doodgeschoten.
  2) Door zonnesteek getroffen
  3) Al die beloftes die op podia heeft gemaakt
  4) nooit met Brunswijk kunnen Samenwerken.
  Bouterse is EEN GROTE LEUGENAAR,BEDRIEGER, OPLICHTER, VOLKSMISLEIDER EN DRUGSCRIMINEEL.


  Maak melding

 2. Dit is hilariteit. Bouterse heeft waardering voor wie waarheid zegt, maar hij en zijn kerkgenoten kraaien constant leugens en idioterieën uit. Hij en zijn duivelse consorten bedoelen waarschijnlijk zijn interpretatie van waarheid. Deze man en zijn kliek heeft onheil over zijn gelovige volk afgeroepen. Ow kon dji Bouta, Dino is nog maar net het begin van alle ellende in Suriname. Het is nu even stilte voor de storm, de rest komt als een donderslag bij heldere lucht, want ik heb jullie God gevraagd om spoed te zetten achter de vernietiging van de Surinaamse voorouderlijke verraders en hielenlikkers, want God straft toch alleen degenen die in “Hem= de Here” geloven. Zo te zien en te horen is de zuivering in Suriname al in volle gang, because God is the Devil himself en Seytaan is Lucifer in hoogsteigen persoon.
  django


  Maak melding

 3. Dat van de moordenaar verantwoordelijk voor de moorden van 8 december 1982, Moiwana en vele anderen. Waarom gaat hij niet naar Boxtel om voor het militair gerechtshof de waarheid vertellen, of naar Damsko om zijn variatie van de waarheid te vertellen.


  Maak melding

 4. Tussen fase van aantasting van je hersenen door drugs gebruik en een slecht geweten.
  Bij ddb is het echt te merken. Volk van su : Pas op en wees op je hoede.


  Maak melding

 5. Kom maar op met je mooie verhaaltjes,
  ik heb ze allemaal al wel een keer gehoord.
  Want jij praat in zoveel verschillende taaltjes.
  Vind je het gek dat iedereen zich aan je stoort?

  Met al je duistere handeltjes, dat je zegt.
  Kijk is goed in de spiegel man, je bent niet echt.

  En die poep die je praat, vult meerdere magen.
  Maar wat wil je nou bewijzen,
  en tegenover wie?

  Allemaal praatjes zoals ik het zie.
  Maar jonge, je gaat maar lekker je gang.
  Ik heb je wel door.

  Met jou praatjes maak je niemand meer bang.
  Jij kan er ook niks aan doen,
  zeggen we dan in koor.

  Don Gallo


  Maak melding

 6. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden!

  Bron Parbode.

  Stukkies: ‘colom Facebook discussies’.

  “Hoewel discussies tussen voor- en tegenstanders van Bouterse per definitie fel zijn, lijkt het alsof hier nog een extra dimensie aan toegevoegd wordt als de woordenstrijd gaat tussen een Surinamer versus een Surinaamse Nederlander (SuriNed).

  Meestal komt het erop neer dat de Surinamers vinden dat SuriNeds zich met hun ‘eigen’ land (Nederland) moeten bemoeien en als ze politieke zeggenschap willen in Suriname, dan moeten ze eerst maar eens terugkomen.

  Het tegenargument van de SuriNeds luidt vaak, dat ze volgens de Toescheidingsovereenkomst het recht hebben om te allen tijde als Surinamer te worden bejegend. Bovendien, als ze later terugkeren naar Suriname willen ze liever in een democratische rechtsstaat terechtkomen en niet in één of ander rovershol.

  Een behoorlijk deel van de Surinaamse bevolking heeft daarom een sterke neiging om juist het tegenovergestelde te doen van wat geroepen wordt vanuit de Noordzee.

  Als je er goed over nadenkt,dan zou het eigenlijk slimmer zijn als de tegenstanders van president Bouterse in Nederland voortaan precies het omgekeerde zeggen van wat ze eigenlijk bedoelen.

  In plaats van hem te bekritiseren, kunnen ze de president beter overstelpen met complimenten voor zijn beleid.
  Pas wanneer de Noordzeegangers consequent dit geluid laten horen, zullen sommige Srananmans zich misschien wat kritischer opstellen tegenover het beleid van hún president.”

  graag jullie mening.
  thx.


  Maak melding

 7. Als waardering voor het verkondigen van de waarheid word je:
  Gemarteld en “op de vlucht doodgeschoten”.
  Bedankt met een kogelbrief.
  Ontheven vanwege gewijzigde beleidsinzichten
  Betiteld als landverader en volksvijand


  Maak melding

 8. Zoals ik eerder heb aangegeven heeft zelfs GOD ons geliefde land geruime tijd verlaten.
  Eens een zo gezegende land wordt nu geregeerd door een DUIVEL welk wordt aanbeden door DEMONEN (UITSCHOT) gekleed in paars..
  Een duivel blijft een duivel ongeacht hij 1000x naar de kerk gaat….een varken blijft een varken.
  Een varken blijft immers zijn gekrulde staart ook altijd behouden…

  De wolf liegt zelfs tegen zijn eigen schaduw.


  Maak melding

 9. @Emerald – Parbode

  als surinamer uit nederland vind ik dat wij wel e.e.a. te zeggen hebben, uitgaande van eigen mening.

  wij zijn (ik ben) indertijd suriname uitgegaan, omdat ik vond dat mensen zich niet druk genoeg maakten om de dingen die verkeerd gingen. (1985) in 1981 ging ik juist weer terug omdat ik hoop had dat iedereen wilde werken aan een goede toekomst.

  mensen in die tijd kwamen veelal niet verder dan waar komt mijn volgende maaltijd vandaan. jammer genoeg blijkt dit nog steeds het geval.

  toentertijd heb ik zelf de beslissing genomen verder te gaan en ik vind dat ik zelf de beslissing mag nemen om terug te gaan naar suriname en ik vind dat ik recht heb om te ventileren over dingen waarvan ik vind dat zij beter moeten kunnen.

  ik vind bijvoorbeeld dat suriname/surinamers over heel veel dingen een onvolwassen standpunt hebben. weinig geinformeerd en veelal: dan donder je maar op, terug naar de noordzee, zulke dingen.

  ik vind dat ik nu volwassen ben, suriname ook, suriname is al 40 jaar oud en zou bepaalde dingen volwassen moeten kunnen bekijken en beoordelen. ik vind dat het wiel al is uitgevonden en dat het nu maar moet draaien. ik vind dat suriname moet springen op de ontwikkeling, zoals die nu gaande is. ik vind dat dat al op de basis/lagere school moet beginnen met kinderen mondig maken en argumenten moeten leren maken.

  ik vind dat surinamers die in nederland wonen een wezenlijke bijdragen kunnen leveren aan het land, ik vind dat er tussen ons een leider moet opstaan die ons allen meetrekt en dat wij als een volk gaan werken voor het land. ik vind dat er zoveel buitenlanders naar suriname moeten mogen komen als mogelijk is: allemaal met regels en voorwaarden.

  ik vind dat surinamers uit suriname er rekening mee moeten houden dat surinamers uit nederland dezelfde surinamers zijn, alleen met meer informatie. verkregen bijvoorbeeld via scholing, werkervaring, internet, vooral noem maar op. en dat die informatie gebruikt moet kunnen worden. in plaats van verguisd.

  ik vraag me bijvoorbeeld af, waarom je in de 21e eeuw nog steeds in staat bent in groot Paramaribo een school te bouwen, zonder wc en die voor de helft in de open lucht zich bevindt, overgelaten aan de elementen.

  ik vraag me af waarom mensen er geen punt van maken dat de kinderbijslag eens in de zoveel tijd een keer wordt uitbetaald.

  even tussendoor: ik heb die spontane vrouwenmars gelopen, in 1983 of zo, en was er iemand om naar ons te luisteren? neehj! ik ben aanwezig geweest op de vergadering van de moederbond met Daal, kort voor 8 december, dat is straks, eind oktober al weer tig jaren. de stemmig was hoopvol, ik vind dat er momenteel in suriname geen hoopvol meer is.

  het kan zijn dat ik raaskal, maar ja, tsja.

  en nu hoor je dus dat bouterse waardering heeft voor mensen die de waarheid vertellen. Hoe laat hij dat weten? ik heb nog een paar hele warmen voor je?

  sorry voor mijn relaas, ik houd er niet van om zoveel woorden te gebruiken, dat komt spontaan wanneer je een open vraag stelt over suriname.


  Maak melding

 10. Nou Dance Pres, dan is de waardering welke je voor jou zelf hebt zeker een dikke NUL. Want je liegt alles bij elkaar. En nu is het dus duidelijk voor een ieder. Als iemand zichzelf niet kan waarderen is het niet te verwachtten dat deze het voor een ander kan opbrengen.

  Je zit dus gewoon weer onzin uit te kraaien in het luchtledige.

  Toch nog 1 vraag: hoe moet deze uitpraak geplaatst worden in het licht van de recente arrestatie van jou geliefde zoon?


  Maak melding

 11. ja, surinaamse nederlanders bemoeien jullie je met nederland, laat ons land met rust. WIJ hebben voor desi bouterse gekozen en 2015 doen wij het weer. kijk maar naar de politiek daar (zien jullie niet dat zelfs de nederlanders jullie daar niet willen hebben?. kijk hoe daar de politiek is. KIJK EERST NAAR DE BALK IN JULLIE OgEN, IPV DE SLINTER IN DE OgEN VAN DE SURINAMERS. WIJ VINDEN hEM PERFECT. BEMOEI JE MET JE EIEN STINKENDE ZAKEN…………..

  OEN NO BOIKOT MI LEIDER WANT NA VOLK POT INg DRAPIE EN OEN
  NE TWIJFEL


  Maak melding

 12. Vuile hypocriet.
  Nu gelovig doen, maar intussen met je handel en wandel duizenden mensen hun leven kapot maken door je lust naar geld.
  Hoe zit met de mensen welke je hebt vermoord (hebt laten vermoorden)? Waar was toen je geloof en naastenliefde?
  Had je toen ook even overleg met een gesstlijke? En wat zie die dan? Goed Desi, lekker hun kop kapot schieten!
  Rot toch lekker op vent. Ga lekker je zoon vermaken in de cel daar en neem dat andere gespuis om je heen ook lekker mee.


  Maak melding

 13. Voor SRD. 6000,- in de maand willen de twee awari domri Steve en Andre hem alle ‘waarheid’ dat hij graag wil horen, desnoods zelf voor hem fabriceren, en het hem keer op keer, weer vertellen zodat hij het op den duur gaat geloven.


  Maak melding

 14. DiDiBrie mie e bigie joe.Wat gebeurt er met je? DiDiBrie je hebt nog noooooiiit(sind 25 febr 1980)de waarheid gesproken.Je pleegde die coupe vol/met leugens.DiDiBrie je vermoorden onze dierbaren op 8 dec 1982 met een CIA-leugen.DiDiBrie je loog dat Dinaapje de beste man was om de(CTU)Unie te leiden je ontsloeg hem zonder dat iemand’t wist.DiDiBrie je loog dat je de beste leider van Su zou zijn,maar nu blijkt’t tegendeel.DiDiBrie je loog over dat Surinaamse financieelbeleid, 1 keer zeg je er is wel geld en de volgende keer zeg je er is geen geld voor dit/dat.DiDiBrie je spreekt ook niet de waarheid als je de Suries niet vertelt dat je einde nadert.DiDiBrie waka joe pasie IDIOOT.Odi.
  Glenny


  Maak melding

 15. Dit is echt luguber van papa Bouterse, terwijl zijn liefhebbende zoon onder de martelingen van de Amerikanen bezwijkt en daardoor fluit als een Picolet, pleit hij voor “de waarheid”. Hmm, dan zal de heer Bouterse ook geen moeite hebben dat zoonlief momenteel de waarheid zeer lief heeft dan de pai-pai van psychologische en fysieke aard die hij al deels tijdens zijn verhoor heeft ondergaan. Om het land te beschermen is alles geoorloofd volgens Amerika(zie Guantamo bay perikelen). In name of God mag alles geschieden. Wees niet verbaasd wanneer hij zich zogenaamd heeft verhangen o.i.d. Hij is in handen van gelovigen, dan weet men in het algemeen al lang hoe laat het is. Dit is meelijwekkend, want ook de Surinaamse gemeenschap is momenteel in handen van de gelovige meerderheid en wordt ook derhalve aan haar lot overgelaten! Om Dino een hart onder de riem te steken zeg ik: “Tide ye fré, ma tamara yo krei”.
  django


  Maak melding

 16. Het moet niet uitmaken of je “SurNed of Sraman” bent, je bent en blijft – in Suriname geboren – Srananman en daar valt niets en dan ook niets van af te dingen, laat dát duidelijk zijn.. Het is toch alom bekend dat we met een schaamteloze pathologische leugenaar te doen hebben. Dat hij een religieuze gemeenschap en dé voorganger misbruikt om zijn misdadig gedrag te verhullen, is zijn goed recht zou je zeggen. Ware het niet dat hij de status van zeer onbetrouwbaar heeft. Wel weet ik dat deze bisschop de personificatie van de duivel aan het zalven is. Dit is pure paarse poppenkast, wetend dat deze president een lijkenpikker is en over lijken gaat om zijn doel te bereiken. Wie denkt deze onbetrouwbare sujet voor de gek te houden met zijn zedenpreek. Waarom is de rechtsstaat buiten functie gesteld? Waarom worden de ministeries naar het presidentiële kabinet over geheveld? Dus, het wordt van kwaad tot erger, dat is een feit. Kan de bisschop hem misschien influisteren dat dat geen democratische handelingen zijn. Hoeveel waarheid liefhebbende heeft hij niet onder de zoden laten verdwijnen? Je kan met een gerust “hart” stellen, dat de leugen regeert.


  Maak melding

 17. Forumers, Odi odi.

  @pasew, fawaka mang?
  Het gaat ‘ons’ goed hoor! Want wij spreken en schrijven alleen maar de ‘waarheid’.

  Ze wensen de Waarheid, de ganse Waarheid en niets anders dan de Waarheid.
  Vervolgens de naakte Waarheid.

  DADA & CO. zijn daarin niet te traceren.

  Wie denkt DADA met zo’n goedkoop verhaal voor de gek te houden?

  Blinde Waarheid en ziende Waarheid!

  DADA is wederom ingefluisterd door een zogenaamde bisschop STEVE MEYE WONDER.
  En natuurlijk met wat aanvulling van die andere grappenmaker Misiekaba.

  Deze gasten Bazuinen me wat.


  Maak melding

 18. @Esmerald (rweactie op het Parbode artikel)
  Ik heb maar een korte reactie/opmerking!
  Ik heb nooit geslijmd om wie dan ook te pleasen.
  Ik kan het ook niet;zou direct door de mand vallen.De Surinamers zullen daarmee moeten leren leven,dus het advies in Parbode leg ik langs me neer!


  Maak melding

 19. Wat is dit voor een grote onzin. De heer Steve Meye is geen bisschop van de Katholieke Kerk in Suriname en zodanig ook niet benoemd door de Paus.

  Steve Meye is een zelfbenoemde bisschop van de Volle Evangelie gemeente Gods Bazuin en in die hoedanigheid slechts ” voorganger ” van de gemeente.

  Bouterse is zoals gewoonlijk weer uit zijn nek aan het lullen en verdraait de waarheid zoals het hem uitkomt: een pathologische leugenaar , iemand die een onbedwingbare dwang heeft om steeds te liegen !

  Zie hieronder deze zoveelste grote leugen van Bouterse :

  quote

  Bouterse, zelf ook lid van de gemeente, heeft Meye door de jaren heen ervaren als man met een recht voor zijn raap karakter. “Deze bisschop zegt je gewoon wat hij je wil zeggen en ik weet dat vele mensen dat niet waarderen. Ik heb juist wel waardering voor mensen die dingen zeggen die waar zijn, ook al lijkt het niet zo vriendelijk”, zei Bouterse.

  unquote

  De BISSCHOP van Paramaribo is Wilhelmus de Bekker !

  Wilhelmus Adrianus Josephus Maria de Bekker
  Bisschop van de Katholieke Kerk

  Geboren 27 april 1939
  Plaats Helmond
  Wijdingen
  Priester 25 mei 1985
  Bisschop 30 januari 2005
  Kerkelijke loopbaan
  Huidige functie Bisschop van Paramaribo
  Apostolische successie
  Voorganger Aloysius Zichem
  Portaal Christendom

  Wilhelmus Adrianus Josephus Maria de Bekker (Helmond, 27 april 1939) is een Nederlands geestelijke en bisschop van de Katholieke Kerk.
  De Bekker doorliep de lagere school in Helmond en Rotterdam. Hier bezocht hij ook de driejarige HBS. Hij studeerde hierna aan de Kweekschool St. Thomas Morus in Rotterdam. Na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid werd hij onderwijzer aan verschillende lagere scholen. Daarnaast trachtte hij in zijn vrije tijd een gymnasiumdiploma te halen. In 1968 behaalde hij een colloquium doctum aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij studeerde hier vervolgens culturele antropologie en sociale antropologie en behaalde in beide richtingen een doctoraal. Na nog enig postacademisch onderwijs te hebben gevolgd, vertrok hij naar Suriname. In Paramaribo studeerde hij vervolgens theologie. Hij werd daar in mei 1985 priester gewijd door bisschop Aloysius Zichem. Hierna werkte hij als pastoor in Paramaribo. Hij vervulde daarnaast verschillende maatschappelijke functies.

  In 1995 werd hij vicaris-generaal van het bisdom Paramaribo. Van 2003 tot 2004 was hij apostolisch administrator van datzelfde bisdom. In november 2004 benoemde paus Johannes Paulus II De Bekker tot bisschop van Paramaribo. Hij ontving in januari 2005 zijn bisschopswijding uit handen van de Rotterdamse bisschop Ad van Luyn.

  Mgr. De Bekker werd in 1998 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau en tot ridder in de Surinaamse Ere-Orde van de Gele Ster.


  Maak melding

 20. Het kan verkeren Bouterse die praat over de waarheid en houden van mensen die de waarheid spreken. wat was in 1982 weer de vraag van Lesley Rhaman en welke prijs heeft hij betaald(de dood). wat was de waarschuwing van Horb en wat heeft hem gekost( de dood). wat waaren de adviezen van Frank Playfai en Ernie Brunings weer en wat is met hen gebeurd(weg gejaagd uit Ocer) Bouterse moet ik door gaan. wie verklaarde dat de slachtoffers van december 1982 op de vlucht zijn dood geschoten. Ja u ja. Nog geen vier maanden terug zei nouterse er is voldoende geld en nu moeten we op de rem trappen. Hoeveel van de problemen van de mensen die bij srs waren hun problemen heb je al opgelost ebn ben je al ermee begonnen. Houd je wel van Dino want die heeft constant gelogen, zie daar het resultaat. Je houd van Su Maar daarom is su nu een leugen voor de rest van de wereld. Je komt je zelf wel tegen heb een prettige werk dag en rij aub minder hard op de antondragten weg en minder geblinderde ruiten zodat ook ik mijn volkspresident kan zien. Boldewijn u zag venitiaan met een krantin de auto, maar zie je Bouterse als hij langs rijd of soliciteer je om nong langer te blijven werken. Arme august geef de jongeren een kans want zij die voor je waren je geen kans hadden gegeven dan kende we je nu ook niet.


  Maak melding

 21. Waarheid en amnestie hebben zeker dezelfde betekenis of was het acute vergetelheid en amnestie.
  Een ding is zeker amnestie en strafvervolging zijn niet het zelfde.


  Maak melding

 22. “Bisschop” Steve Meije denkt bij zichzelf ik doe gewoon mee en kan zo genieten van alle rijkdommen en geld wat deze regering hem kan bieden.
  Ik hoop dat de waarheid die hij predikt ooit inslag mag vinden in de harten van zijn volgelingen zoals de regering van Suriname.
  Al de waarheden die hij de afgelopen tijd aan zijn president heeft verteld er is NOOIT naar hem geluisterd.
  Zijn salaris is wel gewaarborgd.Allemaal leugenaars.


  Maak melding

 23. Om zo praten probeert hij de armen en nog heel veel andere onbewuste in de vewarring de gooien en voor altijd totdat hij leiderschap heeft alles blijft ontkennen want zijn draagkracht is uit balans,hij en zijn familie zit in een vette knoop die nooit meer los kan.


  Maak melding

 24. @moeilijke meid,

  Bedankt voor je reactie,
  Zou je kunnen uitleggen waarom de Nederlanders, mij bijvoorbeeld, hier niet willen?
  Met z’n tweeën dragen wij 104% (2×52%)belasting af… daar kan het niet aanliggen.

  Met de politiek gaat het hier uitstekend, geen problemen mee, je stemt 1 keer in de 4jr en vervolgens ga je rustig verder met jezelf opbouwen.

  Dat jullie hem ‘allemaal’ perfect vinden, hoewel ik dit betwijfel, moeten jullie zelf weten. Er zijn ook mensen die een andere mening op na houden, of mag dit niet?

  Dat hij in 2015 pres wordt valt nog te bezien.

  Dat het volk hem daar heeft geplaatst klopt niet, het is maar 40% van de 70% (= 28%) van de totale Surinaamse bevolking heeft op de ndp gestemd.


  Maak melding

 25. Als een leugenaar waardering heeft voor mensen die altijd de waarheid spreken…
  Als een dief waardering heeft voor mensen die eerlijk zijn …..
  Als een bedrieger waardering heeft voor mensen die integer zijn…..
  Als een duivel naar de kerk gaat om God te loven….
  Als een drugsdealer waardering heeft voor het wek van de Narcotica brigade…
  Als de bisschop zijn hand houdt boven het hoofd van de duivel…

  Dan is de wereld omgekeerd en leven wij in een NIEUWE WAARHEID, de WAARHEID van DDB:
  NEKS NO FOUT!!


  Maak melding

 26. M.b.t. de December Incidenten heeft Bouterse altijd de waarheid gesproken. Alleen is het moeilijk voor sommigen zoals GMAP om de waarheid te accepteren.


  Maak melding

 27. Voorlopig zal Kenia niet blij zijn dat ze de liefhebber van de waarheid doortocht hebben verleend.Wat hij achter liet voor dat land is een vernield aankomst hal,de pres.naar het int.gerechtshof en dan de West gate vernieling.Straks vernietigd een aardbeving de Chinese universiteit of wast een moesson het weg.


  Maak melding

 28. Elke mens maakt fouten, maar het is aan de kinderen van God elkaar niet te oordelen op ons verleden. Bouterse is democratisch gekozen door het Surinaamse volk en voert geen wanbeleid in Suriname. Laten we dan ophouden om hem en het Surinaamse volk te bejegen.
  Als je naar andermans fouten wil kijken, kijk dan eerst naar jezelf. De Heer heeft tenslotte het laatste oordeel.


  Maak melding

 29. Niks anders dan de waar heid.Mensen pinaren niet niks anders dan de waarheid.
  De tramverbinding is kins anders dan de waarheid .Kortom onze Bouta droomd alleen van de waarheid,en zijn zoon dinootje zal ook de waarheid spreken.
  Dan zal je zien hoe de waarheid weggaat rennen.
  Pres tang Boeng jere.!


  Maak melding

 30. @moeilijke meid, je schrijft:::::::
  ja, surinaamse nederlanders bemoeien jullie je met nederland, laat ons land met rust. WIJ hebben voor desi bouterse gekozen en 2015 doen wij het weer.

  =Allereerst hoop ik ook dat “jullie” weer in 2015 winnen, maar de consequenties moet je ook kunnen aanvaarden.

  Ook hoop ik dat je wat van Dre zijn verhaal hebt geleerd.

  -Ik zou niet weten waar jij je opleiding hebt gevolgd en welke opvoeding je mee hebt gekregen, maar een ding is zeker, je niveau is heel erg laag als het gaat om het denkproces.
  –Daarom geef ik Dre in deze een 10 als cijfer, omdat het gewoon klopt wat hij aangeeft vooral dit stukje tekst van hem:::::
  =ik vind dat surinamers uit suriname er rekening mee moeten houden dat surinamers uit nederland dezelfde surinamers zijn, alleen met meer informatie. verkregen bijvoorbeeld via scholing, werkervaring, internet, vooral noem maar op. en dat die informatie gebruikt moet kunnen worden. in plaats van verguisd.

  ==Zonder de buitenlanders en de Surinamers in het buitenland zal het heel erg moeilijk worden en zijn om Suriname voorruit te brengen. Dit vanwege hun denkwijze.
  “@moeilijke meid” is een heel goed voorbeeld van.

  ====bisschop Steve Meye, leer Bouterse nou wat echte waarheid betekent zodat hij zijn verantwoordelijkheid neemt om zelfs naar de rechtbank te gaan om een verklaring te geven over de moorden van toen. Misschien krijgt hij vergeving.


  Maak melding

 31. Vergeetachtigheid komt met leeftijd. Dus geexcuseerd. Maar de waarheid achter Miss Amalia is toch kersvers. Misschien nu vertellen dan als leeftijd 110 bereikt wordt.


  Maak melding

 32. @Medusa,

  Bedankt voor je reactie.
  Je hebt een goed punt.
  Ik vermoed dan men eerder kiest voor ‘struisvogelpolitiek’ in plaats van ‘the naked truth’!

  Ach ja…


  Maak melding

 33. Bouta de oude vos verliest niet alleen zijn haren maar ook zijn streken.Waarheid was de dood .Meye durft wel met zn srd 6000 per maand.Een bonuman zou het voor minder doen want die doen dezelfde flauwekul als Meye .Met MEYE is de zoon toch ook een Didribri geworden.Met 6000 srd erbij kan Meye de zoon ook helpen.Want moni de.


  Maak melding

 34. Bouterse: ‘waardering voor wie waarheid zegt’

  tegenstanders.

  er wordt vaak gezegd,wat niet weet,dat niet deerd,’maar hebben jullie jou zelf niet afgevraagd waarom jullie president Bouterse op negatieve manieren bejegenen,zonder dat ,hij, jullie ooit iets misdaan heeft(gij zult niet oordelen),of is het door euro media invloeden van nieuws berichten die negatief gepresenteert wordt,dat,jullie,met ziel en al geloven en jullie manier van denken beinvloed om zulke uitspraken te uiten.

  er wonen surinamers die in su geboren zijn in NL,maar het blijkt dat zij nog verder wegzakken in een duistere wereld dat hun niet bekend is of afkomstig van hun voor ouders zijn, met die negatieve elementen groeien zij, zolang zij in euro landen wonen mee en accepteren zij wat niet in hun aard past of voorkomt.

  positieve praktijken door de pres en zijn team worden vaak over het oog gezien en niet gewardeerd,inplaats daarvan is de surinamer in NL bezich het land,volk,regering ten gronde te werpen niet wetende dat afstand met geboorte land groter wordt en straks niet meer welkom zullen zijn,omdat,het land hun zal uitbraken.
  wees voorzichtig met jullie uitspraken over su,volk,regering(Bouterse),want,het zal een grote schok voor jullie zijn als blijkt dat de president;Onschuldig is.


  Maak melding

 35. de rechtgearde surinamers in NL,laten zich niet door negatieve uitspraken of nieuws misleiden om uitspraken te uiten dat hun manier van positief denken beinvloed.


  Maak melding

 36. Huh…..?Dit snap ik even niet!
  :”Met z’n tweeën dragen wij 104% (2×52%)belasting af… daar kan het niet aanliggen.”

  HOE IS DIT REKENKUNDIG MOGELIJK? 😳


  Maak melding

 37. Het is weer bal. De aanhang probeert met meer dan 30 maal inloggen de (not) like’s te manipuleren.

  Alleen leugenaars doen moeite de waarheid te verhullen.
  Grote leugenaars doen extreem hun best.

  Triest dat er nog steeds idioten zijn die achter deze leugenachtige psychopaat aanlopen en schandalig dat er schoften als Meye zijn die hand en spandiensten verlenen.


  Maak melding

 38. Moet ik dit forum als voorbeeld nemen waar ze een ~monkey mind~ gedrag vertonen. Met hun gedachten van de hak op de tak springen. Heb je het over A. Hebben zij het over Z.
  Heb je het over Z hebben zij het over A. Total of disconstriction.


  Maak melding

 39. Deze president durft. Hij zwijgt sinds 8 december 1982 over de waarheid en wil zelfs in de rechtszaal geen verantwoording afleggen. Wat een hypocriet.


  Maak melding

 40. Ze wensen de Waarheid, de ganse Waarheid en niets anders dan de Waarheid te horen van DADA & CO.

  Vervolgens de naakte Waarheid.

  DADA & CO. zijn daarin niet te traceren.

  Wie denkt DADA met zo’n goedkoop verhaal voor de gek te houden?

  Blinde Waarheid en ziende Waarheid!

  DADA is wederom ingefluisterd door een zogenaamde bisschop STEVE MEYE WONDER.
  Want voor zijn maandelijkse uitkering van SRD 6000,- netto per maand, moet hij ook zijn nutteloze bijdrage leveren aan DADA & CO.

  En natuurlijk met wat aanvulling van die andere grappenmaker Misiekaba.

  Maar wanneer gaat DADA & CO de echte WAARHEID vertellen?


  Maak melding

 41. Daarom zijn er maar weinig mensen die waardering voor deze moordenaar hebben die als de grootste leugenaar van het land door het leven gaat.


  Maak melding

 42. Wanneer gaan jullie de VS helpen?
  Ze zitten in moeilijkheden van alle kanten.
  Jullie zijn toch de aanhangers van dat land of niet dan.
  En laten jullie sranang met rust.


  Maak melding

 43. Zie hier de macht van Bouterse,..

  De moeder van Dino Bouterse, tevens ex-vrouw van president Desi Bouterse, Ingrid Figueira, heeft de bescheiden die ze had toegeëigend van een veroorzaker van een aanrijding, terug laten bezorgen vanuit het buitenland. De stukken zijn afgeleverd bij de politie. Figueira hield de papieren langer dan een maand bij zich. Na een aanrijding op donderdag 29 augustus 2013 pakte Figueira de autobescheiden en het rijbewijs af van een Chinees, die een winkelzaak runt aan de Indira Gandhiweg. Volgens de Chinese man vond de aanrijding plaats aan de Wilhelminastraat. Hij vertelt aan Dagblad Suriname dat hij tegen het voertuig van Figueira was aangereden. De moeder van Dino Bouterse vroeg de autobestuurder naar zijn bescheiden en de bestuurder overhandigde deze aan haar. Hij probeerde nog de zaak ter plekke af te handelen, maar Figueira koos ervoor om met de bescheiden ervandoor te gaan.

  Het geval deed zich voor op de dag dat zoon Dino Bouterse in Panama werd gearresteerd. De Chinese man zegt dat hij gistermiddag omstreeks 14.00 uur zijn rijbewijs en zijn autopapieren terug heeft gehad van de politie. Hij wenst geen verdere vervolging in deze zaak. Hij deed daarom ook geen aangifte.


  Maak melding

 44. Paar waarheden als een koe.
  * 8 december was een mythe. De vijftien van 8 december hebben collectief zelfmoord gepleegd. Drie van hen hebben aan zelfcastratie (Rambocus, Daal) gedaan. Dit om de militaire machthebbers in een kwaad daglicht te stellen. En op de vlucht hebben ze zichzelf ook nog in hun rug geschoten.
  * Gooding had liefdesverdriet. Heeft zich ook in de buurt van Zeelandia van het leven beroofd. Hopende dat mensen men laarzen de schuld zouden krijgen.
  * Door de mondiale klimaatverandering waarbij de gemiddelde temperatuur gestegen is, hebben een hoop rekruten in Su een zonnesteek opgelopen.
  * De militaire elite heeft zich nooit verrijkt en hebben nooit van de staatskas gesnoept. Ze gaan nog steeds als arme sloebers door het leven.
  * Amnestiewet is echt niet in het leven geroepen om de psychopathische moordenaars van Suriname van strafvervolging te laten ontsnappen.
  * Amnestiewet is een nationaal gebeuren geweest. Het was goed voor de natievorming.
  * Cocaïne in Suriname. Een vies woord. Een ver van mijn bed show. We zijn toch geen Colombianen.
  * We hebben leiders die binden en niet leiders die verdelen.
  * De waarheid deugt ieder keer opnieuw, terwijl de leugen blijft heugen.


  Maak melding

 45. Meneer Bouterse heeft toch de verantwoordelijkheid op zich genomen van de duistere periode tijdens in de geschiedenis van Suriname? Wat willen de mensen nog meer ? Is beter dan leiders in de beschaafde westerse wereld die alles en iedereen negeren.


  Maak melding

 46. Steve Mey ken ik van de radio, draai wel een aan de knop. Heb toevallig gehoord hoe mooi hij het vind dat mensen in Nederland met moeite het hoofd boven water kunnen houden ivm met huizen/hypotheekcrisis. Hij genoot er oprecht van in zijn hatelijke monoloog. Ik ben ongelovig ook, maar zo ken ik christenen niet, ze hebben meestal het goede voor met de medemens. Nou Steve is duidelijk anders. Ik ken de bijbel wel goed, zijn type wordt er wel mooi in beschreven. Daar laat ik het maar bij, ik geloof er namelijk niets van dat Bouterse de waarheid waardeert.


  Maak melding

 47. Een vermaning lijkt op het moment zelf geen
  Vreugde te brengen, slechts verdriet,maar
  Op den duur plukt wie erdoor gevormd is
  Er de vruchten van:een leven in vrede en
  Gerechtigheid


  Maak melding

 48. Heeft niks met waardering van zichzelf te maken. Angst, intimidatie en terreur. Dat regeert nu in Su.
  Die Chinees kijkt wel uit. Hij gaat de doos van Pandora niet open zetten.


  Maak melding

 49. Als wat hij zegt waar is, heeft hij geen waardering voor zichzelf.

  Niets bijzonders, er zijn veel Surinamers die geen waardering voor zich zelf hebben, kijk maar naar de Bouterse aanhang, hebben die wel waardering voor de waarheid? zoals hun baas


  Maak melding

 50. En, wanneer begint Bouterse zelf met de waarheid te zeggen? Dat is mijn vraag!

  Antwoord: Nooit van zijn leven!

  Bouterse, je dagen zijn gewoon geteld, heet is over en uit met je you saka saka boy


  Maak melding

 51. Zijne Excellentie pres DDB heeft het heel goed gezegd en vooral die laatste regel van de text tussen aanhalingsteken.
  Yajna/God aanbidden door middel van mantra/gebed en sloka/vers reciteren is een ieder mens dharma/plicht.
  Zolang DDB Pres van dit land is komt alles goed.


  Maak melding

 52. @Surinam patriot.

  Jij… bent gewoon jaloers, dit blijkt uit jou postings. Jij zou graag Dada Bouta willen zijn nòh. Je bent doorzichtig baia en erg bemoeizuchtig. Dat je nog geen kogels in je lijf heb gekregen is verbazingwekkend. Let goed op, ook jij kan een verdwaalde klap oplopen door een matie van je.


  Maak melding

 53. Waarom geen waardering voor de protesterende jongeren tegen jou onmenselijke amnestiewet,waarom geen waardering voor jou tegenstanders op 8 december 1982,waarom geen waardering voor degenen die jou een incompetente criminele drugshandelaar vinden.


  Maak melding

 54. Grappig dat de grootste leugenaar en vloek uit de Surinaamse geschiedenis van na de onafhankelijkheid het het waardeert als mensen de waarheid spreken.

  Hoe kan een duivel nou altijd de waarheid willen horen.


  Maak melding

 55. Oke nog een keer dan!, de lijfspreuk van bouta : hello my name is pinokkio sit on my nose and i tell you a lie. En zo zit de hele paarse bende een voor een op zijn neus….


  Maak melding

 56. beste mensen wie heb in zen leven geen fout gemaakt vroeger dacht ik ook bouta is slecht natuurlijk zijn er er in suriname veel mensen omgekomen in de strijd van de militaire en geleerde opgepakt op school studenten en ook vermoord maar in de wereld is veel gebeurd vroeger nu nog en dit zal nooit ophouden want wij mensen zijn zelf de oorzaak van alles en gunnen elkaar niks jaloers en veel meer en ook alles wat er geburd in de wereld of gebeurd is heb een rede god keek toe god zeg ook zoek zelf jullie maar naar oplossing dus wij mensen dus laat we nu bouta ook maar nu vergeven men zal denken wat praat ik maar zie het zoo elke land in de wereld heb wat en ook zelfde probleem en ook wie berecht deze mensen tot nu toe is niks gebeurd ook de tijd van slaven zoo veel doden en zijn deze mensen ooit berecht nooit de mensen van afrika weten zijn echte achtenaam niet eens ze lopen allemaal nederlands achter namen of portugees en is hier ooit een werk van gemaakt nooit als je terug kijk spanje engeland portugal nederland hebben zoo veel slaaf dood gemaakt em hard laten werken zijn deze land de koning ooit berecht nooit tot nu nooit maar we geven bouta wel snel voor alles de schuld ik zal zeggen laat deze man maar suriname regeren als hij maar de land voor uit breng en maak mij niet uit met wat of drugs want alle europa landen zitten zelf diep in drugs en de landen worden ook gedraaid door buitenlanders is mij mening en god vergeef ieder mens als je maar op tijd aan god denk en van af geboorte was alles van een mens al beinvloed door de verhaal van adam en eva en de slang dus denk na oke groetjes


  Maak melding

 57. @medusa

  Tsja.
  Vrouwtje levert 52% van ‘1,5 jan modaal’ in.
  Mannetje levert 52% van ‘2x jan modaal’ in.
  Das totaal 104% van….
  Jij bent het rekenkundig wonder ikke niet..dus.


  Maak melding

 58. Over welke waarheden heeft alias b. het?

  Wat heeft meije verkondigt met zijn gekopieerde bisschopsdiploma…

  ‘ Gebed zal dit land redden.’
  Tsja, blijf bidden, wie weet komt je zoon vrij…………..


  Maak melding

 59. @roberto
  Ji zegt:”beste mensen wie heb in zen leven geen fout gemaakt …..”

  Iedereen maakt fouten.Grote en kleine.
  Zij die grote fouten maken gaan altijd voor de bijl!

  P.S.Je lijkt op “Boegroe”!
  Je schrijft evenals hij,geen hoofdletters en zet geen punten achter de zinnen.


  Maak melding

 60. @roberto,

  Het zal je maar gebeuren dat een crimineel jou, ongewapende vader, uit zijn bed licht en zonder enige vorm van berechting of verklaring executeert.

  Tsja, foutje bedankt.

  Ik snap die kronkel in het hoofd van sommigen echt niet……

  Gruwelijk, afschuwelijk en ziekelijk.


  Maak melding

 61. Leti, het is Surinan patriot die de waarheid schrijt in dit geval, iets waar Bouta zogenaamd respecteert, alleen zijn aanhang blijkbaar niet, gezien jouw reactie en verkapte bedreiging, wat trouwens niet op zich zelf staat, wanneer er NDP’érs in de buurt moet je gewoon op je woorden letten, wil je niet het risico lopen in elkaar geslagen te woorden , en dat is dus iets waar ik geen RESPECT voor heb, integendeel, ik vindt het een verachterlijke mentaliteit en velen met mij


  Maak melding

 62. @ Roberto…hahaha jij bent een echte Surinamer, wat een gebrekkige taalgebruik zeg. Zelfs jouw God zou hiervan in de war raken wanneer hij dit leest. Jij bent totaal gestoord man. Jouw relaas geeft duidelijk aan dat je niet weet waar jij het over heb. Wat een bullshit zeg. Voor jouw geldt; er zijn ook eikels die op twee benen lopen.


  Maak melding

 63. Nog een aantal waarheden als een koe:
  -Tjoekoe betalen om bonafide overheidshandelingen (volgens de wet gewoon rechtmatig)gedaan te krijgen, vindt echt niet plaats in Su. komt niet voor in de vocabulaire voor van ministers, DC’s en andere overheidsdienaren.
  – Ministers en DC’s zijn de meest onbaatzuchtige dienaren van het volk. Tjoekoes eisen werpen we ver van ons af. En als iemand toch wil beweren dat hij tjoekoe heeft moeten betalen, dan gaan toch gewoon naar de kantonrechter. Want we bezitten toch een hoop gratis geld. En dan vragen we nog aan de rechter een forse schadevergoeding. Wat een mooi systeem hebben we in Su. Een zelfverrijkend systeem. Allemaal gratis geld. Want stel je voor dat een burger het in zijn hoofd haalt om onze goede naam en eer aan te tasten. Waar halen ze de brutaliteit vandaan. En we hebben de rechter en het geld aan onze kant. Mooi dat er klassejustitie is. Dat hebben we zelf niet uitgevonden. Maar we gaan het systeem wel helemaal uitmelken
  – Onze leiders zijn sociaal- en onbaatzuchtige gidsen van het volk. Waar zouden we zijn zonder deze leidsmannen. We zouden allemaal verdwalen in deze boze wereld.
  -Wij die de kruis bezitten in Su, zegenen echt niet onszelf hoor. We snoepen echt niet van de staaskas hoor en maken geen misbruik van onze bevoegdheden.
  – WE leven in een utopistische paradijs, vrij van harde criminaliteit, roof, hebzucht en moord.
  – WE geven altijd het goede voorbeeld. OOk als we straal bezopen zijn, pissen we niet in onze broek.
  – O ja, een spreekwoord luidt: “Al is de leugen nog zo snel, de kogel achterhaalt hem wel”. Ha, ha grapjas dat je bent. Zelf een kanonkogel zal de leugen in Su niet kunnen achterhalen. Denk maar aan al die blinde muren die we om SU hebben opgetrokken. O, ja we zijn wel een tikkeltje bang voor de NSA. Eerlijk is eerlijk, er is altijd baas boven baas.


  Maak melding

 64. @leti
  Let op je woorden wanneer je iemand anders verwijt.
  Je maakt die fouten ook en bent dus niet brandschoon.
  Kijk maar:
  Gebrekkig(e) zonder “e” taalgebruik!
  waar jij het over hebT (stam + t)
  Voor jou(w) zonder “W” geldt;
  BEWARE!!!!!


  Maak melding

 65. BACK TO SCHOOL!
  Donderdag 3 oktober 2013 om 17:21 uur, door MEDUSA

  Huh…..?Dit snap ik even niet!
  :”Met z’n tweeën dragen wij 104% (2×52%)belasting af… daar kan het niet aanliggen.”

  HOE IS DIT REKENKUNDIG MOGELIJK? 😳

  EN TOCH ZIJN ER LIEDEN DIE DIT NIET SNAPPEN WAAR DE FOUT ‘M IN ZIT!
  Als ik €1200,= verdien en mijn partner €1800,= verdient en we moeten elk 52% aan belasting betalen,kan dit onmogelijk 52% + 52% = 104% bedragen.
  DAT IS KLINKKLARE ONZIN!
  52% van €1200 (= €624,=) + 52% van €1800,= (= €936,=) geeft samen €1560,=
  EN DAT IS NOG STEEDS:
  €1560,=/(€1200,= + €1800,= ) x 100% = 52%

  52/100 is wel 104/200 maar blijft toch voor eeuwig 52%.
  Kom nou mensen met jullie minnetjes,maak je niet belachelijk!
  😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 66. @W.Whome

  Mijn God,die arme chinees!
  Als je aanvaller bouterse heet doe je geen aangifte uit angst voor vergeldingsacties. Mijn God toch,het zou echt leuk zijn geweest als de kop van deze Ingrid de eerste in de amerikaanse bladen en news te zien zou zijn onder de sektie..WANTED!!Dan zouden wij verlost zijn geweest van deze twee criminele bouterse in 1 klap!

  Mijn God dit is echt serieus,ik ga je link lenen en copie paste doen ergens anders. Zulke nieuws moet onder de aandacht van een ieder gebracht worden!!Thanks!


  Maak melding

 67. Arme,zielige ndpers,
  kijk hoe ze in hun wanhoop de minnetjes links en rechts uitdelen. Mijn God , wanneer gaan zij het eindelijk begrijpen dat men niet moet kijken naar de namen die een reaktie plaatsen maar juist moeten letten op de inhoud ervan?!

  Hallo idioten bij de ndp,minnetjes plaatsen betekend niet dat jullie gelijk hebben,het wekt eerder medelijden met jullie op!!


  Maak melding

 68. @medusa

  Sangdatie…. zoals ik eerder schreef ben jij het rekenwonder van wkn.
  Naast het taalwonder ook nog het rekenwonder.
  Dus…..van mij krijg je een plusje, trouwens ik geef je altijd plusjes.

  ‘back to school’, whahahahaha, d8 het niet, it’s weekend!

  Oke, oke, voor mijn gevoel is het 104% en mijn gevoel is belangrijk, whahahahahahahahaha

  Net echt,

  L.B.
  Lekerrrrrrrr Belangrijkkkkkkkkkkk


  Maak melding

 69. @Esmerald
  Als een stel (52% + 52%)104% van zijn salaris aan belastingen overdraagt,dan betalen zij meer dan ze bezitten!
  Hoe kan dat nou?

  Hahahahaha!
  Maar ik snap je(gevoel voor humor ook en dat is belangrijk)voor mijn gevoel! 😆

  P.S.
  Een heel fijne reactie van je trouwens.
  Ik heb anders meegemaakt.

  grt,
  MEDUSA (the one and only).


  Maak melding

 70. Wij van paars zijn goed in minnetjes. Elk van ons telt voor 10 minnetjes. Over negativiteit gesproken. We zijn kampioenen in minnetjes. In minnetjes geven, of te wel in negativiteit zal niemand het van ons winnen. lallend, zuipend en zingend gaan wij het paarse paradijs in met overal minnen.


  Maak melding

 71. “Als een stel (52% + 52%)104% van zijn salaris aan belastingen overdraagt”

  Baas B wordt 65 jaar, zijn vrouw zal ergens tussen de 50 en 55 jaar zijn.
  Stel 53.
  Samen zijn ze 118 jaar. Oei.. Ze hadden al lang dood moeten zijn! 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 72. ,,,,, de waarheid,,,,

  op de vlucht dood geschoten,

  het waren zij of ik

  ik ga ze kontant betalen en het klein geld mogen ze houden,zo is het geschiedt

  de brand-weer mocht niet uit-rijden in opdracht van de bevelhebber

  moro é doro


  Maak melding

 73. “Het land zal door gebed gered worden”.
  Gebed door wie en waarvoor? Indien iedereen voor de vervulling van z’n eigen (egoistische) behoeften gaat bidden, naar wie moet God dan luisteren?
  Daarom luistert God ook maar naar diegenen die nooit iets slechts voor een ander vragen, zou je denken.
  Zou die Steve Meije niet stiekem (of openlijk) bidden dat het Christendom mag bloeien en de andere godsdiensten (die zij als heidens omschrijven) moge verwelken? Heeft die Christelijke God niet zelf de opdracht gegeven (in de Bijbel) dat de mens de dieren maar moet gaan uitmoorden en opeten? Dus als iemand hem om moord van een mens zou vragen, zou hij daar dan moeite mee hebben, want met de moord op dieren heeft hij (de Bijbelse God) geen enkele moeite. Ook niet op het moorden van mensen trouwens. Mozes mocht zijn gang gaan en op de trektocht naar het Beloofde Land de dorpen en vee van de andere stammen inpikken en de bewoners doden. Zijn God vond dat kunnen. Nou begrijp ik wat die Steve Meije Bouterse misschien heeft aangepraat: Mozes mocht doden voor het behoud van zijn volk en aangezien jij, DDB, ook gedood hebt voor lijfsbehoud zal God je dat niet kwalijk nemen.


  Maak melding

 74. Beste mensen,gelezen alle reacties vanaf gelopen tijd krijg ik niet het bewijs van “liefde voor Suriname”. Onze President is door het volk gekozen, dus geen commentaar.
  Je zou je land en afkomst nooit verraden, je zal altijd je land en volk beschermen en niet kwetsen. Kortom de souvereiniteit beschermen tevens ook voor land en volk. Al wie dan ook die op een positie zou komen te zitten, dienen voor het volk te werken. Suriname zou alle medewerkers die op een positie zitten of te wel een overheidsinstantie vaker te controleren op zelfverrijking, bij overtreding afstraffen. Suriname heeft zijn eigen indentiteit zoals wij allemaal die vandaan komen. Ik zou pas de dienstgeheim schenden in opdracht van de President van Suriname, anders zou ik deze nooit schenden.
  Denk na voordat je wat over je land schrijft. Suriname is voor Suriname rijk aan alle culturen, het teamverband of eenheid of een vuistmaken is nu onze uitdaging. Niet alle vingers van je hand zijn gelijk, maar je kan een vuist maken.


  Maak melding

 75. @ de volgelingen van veroordeelde drugscrimineel bouterse.
  De waarheid en feiten kan je niet tegenhouden, dus al die minnetjes werken op den duur in jullie nadeel .


  Maak melding

 76. Ook een gekozen president heeft de plicht om de waarheid van de 8 decembermoorden te zoeken en te vinden! Een volk is het beste gediend van als de komende generaties worden opgevoed met een goed rechtsgevoel.


  Maak melding

 77. @tim
  Hey Medusa muggenzifter, ben je weer bezig?

  Het zijn de muggenzifters die de wereld hebben gemaakt tot wat het vandaag is.
  En bovendien …… MEDUSA houdt jullie scherp,want het is soms huilen met de pet op (met jullie)!


  Maak melding

 78. Nog een paar waarheden.

  – Ik D.D.B houd van mijn volk. Al houden ze niet van mij ik zal altijd van jullie blijven houden. Tot de dood ons scheidt zou ik zeggen. Een bewijs dat ik heel veel van de kleine luiden hou, is dat ik geen gebruik meer van de diensten van de SLM. Ik wil het arme volk die met de SLM reist niet continu duperen. Ik wil absoluut zijn in deze. Ik zal niet meer deel nemen aan intercontinentale vluchten Als ik de bevlieging krijg om weer te gaan vliegen, dan pak ik toch de vliegtuig naar Asin den Hopo. Het binnenland is altijd mooier dan het buitenland.
  Trouwens als jullie pres. had ik toch mijn eigen vliegtuig verdiend.
  – Volk ik hou heel veel van jullie. Trouwens jullie zullen het toch wel een beetje kunnen begrijpen. Verschil moet er altijd wezen. Ook altijd geweest hoor. Mijn inner circel weten voor de gekkigheid niet meer waar ze hun voeten moeten neerzetten. Allemaal grootgrondbezitters. Minstens 100 ha per kop. Trouwens Su is toch het land van de onbegrensde mogelijkheden. Kijk maar naar mijn zoon. ik stuur er gewoon 4 advocaten erop af. En wie betaalt de rekening denk je?? Als pres. moeten jullie mij toch iets gunnen, arm volk. Niks voor niks ben ik jullie pres.
  O, geheimpje. Wil ik nu wel aan jullie verklappen. Kanhai hou ik als reserve. Dat is mijn geheime wapen. Als die 4 er niks van bakken. Ik hoop dat jullie het nog begrijpen.
  – In het parlement zitten mijn mensen. Denk aan al die lieden die de voortrekker waren van de Amnestie wet. allemaal van die kleine goden. Hebben ze er effe voor gezorgd dat mensen weg kunnen komen aan meervoudige moord.
  Want ik weet dat in geen enkele cultuur en samenleving ter wereld moord wordt vergeven. Maar ik zeg het toch. Ik heb mijn mensen zullen Simon, Miesekaba, Bouva, Paal. De rest zijn gewoon niksnutters. Ja knikkers. Hielenlikkers.Hebben weinig in hun cabeza. Niet doorvertellen hoor. In intellect zijn we niet zo sterk. Moet ik ook niet hebben hoor. Ik wil geen kritische- en onafhankelijke geesten in het parlement. Ik wil mensen hebben dat ik als ik een beetje schreeuw, ze in hu broek pissen. Toppunt van democratie zou ik zeggen.


  Maak melding

 79. tegenstanders.

  jullie zeggen;waarom komt of zegt president Bouterse niet de waarheid over het gepleegde coup.

  wat bezield jullie die in lering van demonen zijn en alles wat waarheid en rechtvaardig is verdraaid hebben, en dat als waarheid aan het wereld bevolking door verdrukking opgelegd heeft.

  nederland zegt en beschuldigd de pres van crimmienele activieteiten en hebben door geluids opname valse gegevens doorgegeven dat als waarheid aangenomen is,nu op dit moment heeft nederland besloten om de documenten waar alle informatie van het gepleegde coup in suriname staat vermeld voor 60 jaren verborgen wordt,”wie verbergt of wil niet de waarheid naar voren halen”is het Bouterse(suriname)of nederland die hem beschuldigd,maar,in de tussentijd verbergen zij wel de documenten waar de waarheid in staat(als het niet al vervalst is).
  Bouterse heeft niet kort geschoten en het valt niet aan hem te verwijten dat nederland de documenten voor 60 jaren verberg.

  jullie zeggen ook, steve meye dit en dat of valse profeet”oke,wie zegt dat steve meye de geloofs traditie en overtuiging van de europeanen volgt,’misschien heeft hij ook gezien dat die hele christelijke of relegie gedoe niet van europees oorsprong is maar ontstaan is in kemet(egypte)en door invasie(AZIATEN,ARABIEREN,EUROPEANEN) en moorden van de afrikanen die de juiste ballans van wat wij geloof noemen hadden,en die form van geloof zelf aangenomen hebben(jij ziet wat een ander volk aan cultuur heeft,jij vemoord,plundert en verkracht hun en zegt daarna aan de wereld dat het jou cultuur is en dat jij de ontdekker van relegie bent”ben jij dan niet een grooote slang)
  dus laat steve meye voor wat hij is en oordeel hem niet,zelfs hij heeft jullie nooit iets misdaan


  Maak melding

 80. De Amerikanen hebben alle informatie over de coup. Ik zou het van hen gaan opeisen.
  Als het aan hen had gelegen hadden ze die rovershol allang uitgemest.Pres. Reagen vroeg nog toestemming aan Nederland om na gedane arbeid in Grenada Suriname aan te doen. Kregen geen toestemming van de Noordzee. Want onze held zou de Afobakka dam even opblazen. Arm volk. De meesten kunnen niet zwemmen. Ik zou niet al teveel kankeren op de Hollanders. Hebben altijd B in bescherming genomen.

  Wanneer komen jullie nou er achter dat God ons niet heeft geschapen. We hebben God geschapen.
  Er bestaat echt geen leven na de dood. Wij mensen houden van deze aardkloot lijkt het wel. We kunnen geen afstand ervan nemen. Daarom als troost na dit leven, wacht ons het paradijs.
  Nee, toch. We leven voort in onze kinderen. Over eeuwig leven gesproken. En in onze goede of slechte naam. Meer krijgen we niet en meer hebben we niet. Er bestaat echt geen leven na de dood. Na de dood is er niks meer. We zijn toch kinderen van sterren. Zal ik het een keertje uitleggen.
  Afrikanen zijn vermoord door eigen soortgenoten. Denk aan de mooie heren Idi Amin. Bokassa, Mobutu, de interne oorlogen om slaven te maken, denk aan de Hutu’s die meer dan 1 miljoen Tutsi’s met primitieve wapens naar de andere wereld hebben geholpen. Naar het paradijs.


  Maak melding

 81. @Mario Moesan
  alle vingers zijn gelijk , omdat ze allemaal dezelfde bewegingen kunnen maken vandaar dat ze een vuist kunnen vormen .
  Denk na……..????????


  Maak melding

 82. Meye let wel op als grote voorganger. Iemand die over ons wil bepalen als we moord vergoelijken.

  * Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.
  * De mens is een wezen die die zit in de stront en staart naar de hemel.
  * Waarheid maakt vrij.


  Maak melding

 83. jij verkeerd nog steeds in de ontkenningsfase, zoals een kind van 5 jr.

  Vooral je ogen blijven sluiten voor de realiteit in Su., en je kop in het zand steken als een struisvogel.


  Maak melding

 84. je moet liegen en bedriegen,dan krijg je groene cijfers..

  dat is de waarheid van deze bende moordenaars..

  de leugen regeert dat is de harde waarheid,,

  geef het volk brood en spelen..

  op de vlucht dood geschoten..


  Maak melding

 85. @Max
  Jij zegt:”Medusa, je huilt ALLEEN”!

  Huilen is menselijk!Thanks voor de opmerking want je gaat wel’s aan jezelf twijfelen op dit forum.
  Maar met “de pet op huilen” is maar een bepaald soort wezen gegeven!
  😆 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 86. @joop piet
  Huh ……….. ?
  Jij zegt aan Mario Moesan:”alle vingers zijn gelijk , omdat ze allemaal dezelfde bewegingen kunnen maken vandaar dat ze een vuist kunnen vormen .
  Denk na……..????????

  Dit begrijp ik niet!
  Geen enkele vinger is gelijk aan de andere!
  Met de duim bijvoorbeeld kan je heel andere bewegingen maken dan met de andere vingers!
  Je kan de duim makkelijk t.o. alle andere vingers aan een hand zetten/raken.(Geld,een kaartje of muntje etc. hou je makkelijk m.b.v. de duim i.c.m. een andere vinger vast).
  Dit dankzij het zadelgewricht bij de duim,dat bij de andere vingers ontbreekt.
  Daarom zegt men dat de duim “opponeerbaar” is.
  Zelfs apen kunnen dat niet,omdat ook bij hun dat “zadel gewricht” bij de duim ontbreekt!
  Think about it!!!!!


  Maak melding

 87. Navy Seals pakken leider Al-Shabaab op in Somalië. Terroristen mogen nergens in deze wereld zich veilig wanen.
  Als ze je willen oppakken, dan komen ze je ophalen.
  Grenzen zijn niet meer heilig in deze wereld. Seals without boundaries.


  Maak melding

 88. Ik voel mee met de mensen die de waarheid van Bouterse
  niet willen zien,horen of begrijpen.
  En toch weet ik en velen met mij,dat iedereen zijn eigen waarheid heeft en vaak met verve verkondigd,and that’s the triple thruth Ruth Amen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.