Parlementariër Castelen: ‘In feite moet de regering naar huis’

50

PARAMARIBO, 29 aug – “In feite moet de regering naar huis.” Dit stelt parlementariër Guno Castelen (Nieuw Front/SPA). Het bewust overschrijden van de staatsbegroting zonder toestemming van het parlement, is niet goed te praten. Toch heeft minister Adelien Wijnerman van Financiën geld vrijgemaakt voor het betalen van ambtenarensalarissen.

Dat het gebeurde zonder toestemming mag niet zonder gevolgen blijven. “Je kan niet willens en wetens de begroting overschrijden. Het ministerie van Openbare Werken heeft het nog bonter gemaakt. Er is meer geld verbonden dan de overheid op haar begroting had. Dat betekent dat je de staat verbindt zonder dat het parlement toestemming heeft gegeven, er debat is gevoerd over of de samenleving bepaalde projecten wil of niet”, zegt Castelen tegenover Apintie

Gebeurt het toch, dan is er sprake van onbehoorlijk bestuur. “Er zijn regels en als men geld uitgeeft buiten de regels om, dan zijn er gevolgen. Als je een bepaald bedrag hebt om uit te geven en allerlei schulden maakt, neemt niemand je meer ernstig. Zo’n regering is een grap”, aldus Castelen. De oppositie laat het niet over haar kant gaan. “Ik denk dat we een signaal moeten geven dat we slecht bestuur afkeuren. We willen een regering die vooruitziet en behoorlijk bestuur voert.”

50 REACTIES

 1. Guno, NU je zakken gevuld zijn probeer je een ander te verwijten voor iets waar jouw regering al 30 jaar zich schuldig aan maakt. Gewetenloze criminelen zijn jullie. OP een bevolking van nauwelijks een half miljoen, kunnen jullie met al die miljaren steun en corruptie nog steeds geen fatsoenlijk bestaan genereren. Schande


  Maak melding

 2. al draagt een aap een gouden ring hij is en blijft een lelijk ding .
  en dit noemt men een na APER .
  er gaat niemand naar huis , we zijn al thuis .
  of bedoeld kassie dat het frontje buigt voor zijn blontje .
  a kabba nanga taktakie now oeng di wakka retie pasie .


  Maak melding

 3. je hoeft niet doorgeleerd te hebben om te constateren dat deze regering er de afgelopen 3 jaar 1 grote teringzooi van heeft gemaakt.
  Maar de afrekening volgt nog, maak je borst maar nat.
  Als deze corrupte bende eenmaal weg is gaat de beerput pas echt open.
  Wie zijn reet brand moet op de blaren zitten.


  Maak melding

 4. Laat DDB maar aanblijven tot de volgende verkiezing zodat mensen kunnen zien dat hij er niets van gebakken heeft.

  Een land besturen en de Clown uithangen in Ocer is andere koek.

  Als ik mij niet vergist werd er al een maand of drie geleden al gewag gemaakt van het feit dat ministeries in financiële problemen zaten.

  Een opmerking van onze CLOWNpresident was dat ze minder RED LABEL maar moesten gaan drinken op de diverse ministeries.


  Maak melding

 5. Henk Molenaar,

  Treffend verwoord!
  Die oppositie, inclusief Castelen, is inderdaad zooooooo voorspelbaar met hun kritiek..
  Als Bouterse een puf laat roepen ze met hun allen al
  dat het stinkt…
  Deze gasten hebben op alles maar dan ook echt alles kritiek. zooooooo voorspelbaar.

  Henk, goed zo. je bent zeeeeeeer opmerkzaam..


  Maak melding

 6. Hey ie boy Castelen,

  Je moet je schamen.Jij en jouw broertje die bij de CID zat hebben veel drugs samen met Santhokie gestolen.Al het inbeslag genomen drugs werd vervangen door nep drugs.Jij hebt onschuldige mensen in het AZ onder schot gehouden en bedreigd toen je mini-ster was.Wat kom je nu hier lullen.
  Booi,……Drai koprie dai tongo joe go jere.Neem Henk Molenaar en die andere flikker ook mee


  Maak melding

 7. Ja meneer Castelen, wat hebben jullie in Front tijdperk gedaan, ieder politiek partij of een parlementarier die gaan puur voor hun eigenbelang. De een die het land aan het pikken is de ander die zijn zakken aan het vullen is. Welk parlementarier zie je in armoede leven na het verlaten van de politiek??? Niemand gunt een stuk domein grond te ontwikkelen voor een goed doel, als recreatie, park of een sportcentrum. Heeft de regering straks grond nodig voor een bepaald doel dan moeten ze voor die zelfde stuk domein grond een hoge prijs betalen.


  Maak melding

 8. Heer Castelen,

  Er zijn inderdaad regels. Een van die regel is dat het
  de bevolking (electoraat) dat bepaalt of de regering mag blijven of niet. Datzelfde electoraat heeft uw partij in 2010 al naar huis gestuurd. In 2015 mag het electoraat ook bepalen wat met de huidige regering moet gebeuren.
  Tot die tijd dient u uw mond maar dicht te houden over het naar huis sturen van de huidige regering.

  Dank u


  Maak melding

 9. Heer Castelen,

  over het overtreden van regels gesproken.
  Was het niet u die in 2010 overging tot schending van het stemrecht door stembriefjes te merken?
  Heeft dat voor u ook gevolgen gehad?

  Dank u


  Maak melding

 10. GUNO,
  GA MAAR NAAR HUIS.

  WANT JE BENT TOCH GEEN DRUGSDEALER???????

  BALESAR HAD 50.000.00 GENOMEN, EN HIJ MOEST BROMMEN. DEZE GASTEN NEMEN TOT HET HUN NEUS GATEN UIT KOMT EN ZE HEBBEN NIET GENOEG.

  LAAT ZE DAT EENS KOMEN VERKLAREN. STELLETJE………….NJANG..DRINGI..PARTIJ.


  Maak melding

 11. Heer Castelen,

  Wanneer u vindt dat er regels zijn overtreden
  dan heeft u het recht om een motie van wantrouwen
  in te dienen tegen de regering.
  Kiest u ervoor om dat niet te doen dan heeft het roepen van allerlei dingen langs de lijn totaal geen zin.

  Dank u


  Maak melding

 12. Laten die zakkenvullers maar het land kapot maken.De regering heeft geen verstand van economie en daarom maken ze een rommeltje ervan.De regering beslist allen.Het parlement heeft niets te vertellen.Die leiders weten niet hoe je een land moet besturen.


  Maak melding

 13. De man die toentertijd voor 2 uurtjes per week ‘werken’ als Commercieel Directeur bij de NV Havenbeheer 4000 USdollar per maand ontving. En let op, want hij ontving dit bedrag 15 keer per jaar (dus zijn jaar salaris bedroeg 60000 USdollar voor totaal 104 uren werken !!!)

  Hij en z’n mattie Def (John Defares) hadden het allemaal goed geregeld daar bij NV Havenbeheer !

  Nadat deze regering hem de wacht had aangezegd, kwam hij bijna huilend op de radio vertellen wat hij allemaal voor NV Havenbeheer heeft betekend ?!?!

  Volgens hem was hij tijdens z’n ‘havenopleiding in Belgie’ in staat om vanuit Antwerpen de NV Havenbeheer gedurende 1,5 jaar zelf te runnen ?????

  Wat een liegbeest is deze vent want wie geloofd er nou nog dat dit wel kan !!

  Guno, shut up & go home ! En neem al de SPA figuren ook mee !


  Maak melding

 14. Sanggg het wemelt hier van de paarse kakkerlakken. Castelen raakt een open zenuw en de paarse kliek reageren als getergde honden.

  Als Bouterse de volledige staatskas stort naar z’n bankrekening op Equatoriaal Guinea dan staan jullie nog te klappen voor het NDP, stelletje malloten. Ik heb dit nu ongenuanceerd verwoord, maar in grote lijnen komt het daar op neer. Een begroting stel je niet voor de lol op. Iedere SRD moet verantwoord worden.

  GRAAG NIEUWE VERKIEZINGEN, NU !


  Maak melding

 15. Deze regering,moet nog een termijn blijven.

  Want de puinhopen en de schulden die ze hebben gemaakt spreekt voor zich. ZE MOETEN ZIEN WAT ZE HET SURINAAMS VOLK HEBBEN AANGEDAAN. ZE MOETEN NIET DOOD GAAN OF VLUCHTEN. ZE MOETEN ERMEE GEKONFRONTEERD WORDEN.

  Ik vind het alleen jammer dat het VOLK dat zich niet met zulke DWAZE GEMEENE EN CORUPTE HANDELINGEN bemoeid de TOL gaat moeten BETALEN.

  ZELFS DE PARLEMENTARIERES DIE HUN LINKER HAND NIET VAN HET RECHTER KUNNEN SCHEIDEN WETEN DAT HET GOED FOUT ZIT.

  Ik vind het jammer want mijn kinderen zitten nu al met school problemen. Ze moeten straks weer naar school

  HOE DAN…


  Maak melding

 16. Namen!

  In de politiek in Suriname komen steeds weer dezelfde namen naar voren. Of men heeft kritiek, of men heeft gestolen, gemoord, geblunderd, verkracht of valsheid in geschrifte gepleegd.
  Vindt 1 eerlijke politicus in Suriname is het nieuwste spelprogramma op Radio Apintie. En ik ga meedoen.


  Maak melding

 17. Johannes,

  Jouw kennis van de economie wil ik niet ter discussie stellen hoor. Ik kan alleen over mezelf spreken.
  Persoonlijk heb ik weinig kaas gegegeten van de economie. Mijn mening baseer ik daarom
  op beoordelingen van specialisten met betrekking tot de economie van Suriname.
  Zoals je weet wordt elk land elk jaar beoordeeld door de economen van bijvoorbeeld internationale instanties zoals Fitch, Standard& Poors, IMF, IDB…
  Zie het als een soort jaarlijkse rapportcijfer.
  Als ik het onderstaande lees dan zijn internationale
  instanties niet ontevreden over de economische vooruitzichten van Suriname. Als je als regering van
  Suriname geen verstand van zaken had dan zou het onderstaande nooit en te nimmer bewerkstelligd kunnen worden.

  Onderstaande is een deel van de beoordeling van een internationale instantie van de huidige economische situatie van Suriname. Nergens lees ik dat de huidige regering van Suriname geen verstand van de economie heeft.

  Quote;

  Suriname stijgt als land van B+ naar BB-. Fitch Ratings heeft het land op drie niveaus opgewaardeerd. De kredietwaardigheid van vreemde valuta en lokale valuta op lange termijn gaan eveneens van B+ naar BB-. Volgens de kredietwaakhond geeft Suriname ook een B voor zijn vreemde valuta beleid op korte termijn. De opwaardering van Suriname weerspiegelt de expliciete verbintenis van de autoriteiten om de begrotingsonevenwichtigheden in toom te houden en om de prijs en wisselkoersen stabiel te houden. Ook geeft het de positieve investeringscyclus en de groeiperspectieven van het land weer, schrijft Reuters.

  Surinames status wordt ook gesteund door de kracht van de belastingen en de externe balans ten opzichte van collega’s. De sterke kredietpunten van het land worden op dit moment in balans gehouden door de institutionele capaciteitsbeperkingen, het relatief zwakke macro-economisch beleidskader en recente hoge inflatiecijfers en de schommeling van de wisselkoers.

  Bovendien ondernemen de autoriteiten stappen om een zelfstandige welvaartsfonds te creëren en zijn ze bezig de budgettering te rationaliseren en het belastingstelsel bij te stellen. De uitvoering van deze hervormingen zou volgens Fitch Ratings een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van de onvoorspelbaarheid van het beleid en aan het versterken van de flexibiliteit van de openbare financiën.

  Johannes,
  Als je de beoordeling van de economie van Suriname door mensen die gespeciaseerd zijn in de economie een rommeltje noemt dan weet ik ook niet meer wie ik moet geloven. De oppositie of gerenomeerde economen uit het buitenland.


  Maak melding

 18. Een motie van wantrouwen indienen!

  Alle mismanagement-activiteiten vergaren, opslaan en gebruiken bij de verkiezingen in 2015.
  Zoek een goede spinner!

  – kiest u ervoor om nogmaals, maanden op uw geld te wachten?
  – kiest u ervoor om s ’avonds, ruw uit uw slaap gewekt te worden door gewapende criminelen?
  – kiest u voor waardeloze importproducten?
  – kiest u voor een groep die zich steevast schuldig maakt aan corruptie?
  Etc. etc.

  Alvast een opzetje voor de verkiezingen in 2015.


  Maak melding

 19. Koos,

  De discussie over paars of niet paars vind ik persoonlijk een onzinnige discussie omdat een mening hebben over een bepaalde ontwikkeling in Suriname niet hetzelfde is als voor een bepaalde partij kiezen.
  Maar als jij meent een mening hebben over iets als paars te moeten kwalificeren dan is dat geheel voor eigen rekening.

  Koos,

  Je hebt het over het woord ‘getergd’. Mooi woord, overigens maar niet geheel passend bij dit geheel.
  Niet wat mij betreft tenminste.
  Persoonlijk zou ik het woord ‘verbouwereerd’ gebruiken.

  Castelen, iemand die in de vorige regering geen moeite
  had om samen te werken met gasten als Brunswijk en Somohardjo. Somohardjo die vrijelijk grote lappen grond
  kon toeëigenen. Brunswijk die lak had aan alle regels.
  Castelen hoorde het, zag het, maar zweeg toen als het graf.

  Natuurlijk is het nu niet veel beter maar Castelen is de laatste persoon die hierover moet zeiken.

  Koos, je weet net als ik dat nieuwe verkiezing geen
  ene reet zou uitmaken. Het zou louter en alleen zijn om de ene ‘dief’ te vervangen door de andere ‘dief’.


  Maak melding

 20. SAANG…

  kortom, het maakt geen enkel verschil welke poppetjes er aan de touwtjes trekken…het is en blijft een corrupte bananenrepubliek die sinds 1975 steeds verder afglijdt naar een bedenkelijk niveau.

  Met stijgende verbazing zie ik de gelaten, laffe angstige houding van het volk, er is helemaal niemand die enig initiatief durft te nemen om dat dievengilde aan te pakken.

  Dus klagen heeft geen zin, want het volk vreet het als zoete koek en zal tot in lengte van dagen blijven pienaren.


  Maak melding

 21. De geldschieters trekken zich langzaam, één voor één terug!

  C. Palhad een verwoed ndp’er, en het gezicht van de ndp in het distr. Wanica, voelt zich bedrogen.
  Vishnudatt trekt zich ook terug.

  Wie volgt?

  De pres, is bang:
  “President Desi Bouterse heeft woensdagmiddag ingegrepen tijdens een persconferentie van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit (Adek).”
  “We kunnen op dit moment geen explosie hebben en dat soort situaties. Want u weet het de universiteit heeft een geschiedenis en dat mag zich nooit meer herhalen. Nooit meer'”, aldus Franklin.
  Bron:DWT

  Doekhie vreest niet voor boobytrap ndp.(zie Dagblad Suriname)
  Ook jij zal het veld moeten ruimen.

  Het klettert en knettert behoorlijk binnen de ndp.

  Ze gaan vanzelf naar huis.


  Maak melding

 22. @Shanice
  In de IMF rapportages worden de gegevens van maanden en zonu een dan een jaar geleden verwerkt zoals door de bevoegde instanties (CBvS/Min v Fin) verstrekt worden.

  zie de zin uit uw bericht
  “De opwaardering van Suriname weerspiegelt de expliciete verbintenis van de autoriteiten om de begrotingsonevenwichtigheden in toom te houden en om de prijs en wisselkoersen stabiel te houden”.

  Er staat “expliciete verbintenis van …” . Natuurlijk verbind de overheid zich (verbaal) aan het in toom houden ban begrotingsonevenwichtigheid” Het is echter de realiteit die duidelijk maakt dat er een enorme onevenwichtigheid in de begroting zit. 4 maanden voor het eind van het jaar is de regering Skeer, geeft zij geld uit waartoe zij, gezien de wetgeving, niet bevoegd is en moet zij om het jaar uit te zingen ongeveer 15% extra dekking zien te vinden.

  Shanice
  Er is dus een verschil tussen wat men zegt / aan het IMF etc verklaart en wat men feitelijk doet.


  Maak melding

 23. @Duuh
  Het gaat niet om wie iets zegt en wat deze ooit zelf gedaan heeft.

  De DNA moet de regering aan de wet houden en dat houd in dat de regering geen geld uit kan geven dat zij niet gedekt heeft middels de begroting.
  De DNA heeft alle recht verklaringen voor het armzalige financiële beleid en beheer te eisen voor dat er nieuw geld beschikbaar gesteld wordt.


  Maak melding

 24. @Jojo,

  ‘Het gaat niet om wie iets zegt en wat deze ooit zelf gedaan heeft.’

  oooo JoJo?

  Als ik zo vrij mag zijn om jouw stelling te beschouwen dan bedoel je dus dat dingen die in het verleden gezegd en gedaan zijn in het heden niet terzake doen.

  Dan ben ik zeer benieuwd; is deze stelling van jouw alleen van toepassing op de oppositie of ook op anderen
  buiten de oppositie?

  ‘Het gaat niet om wie iets zegt en wat deze ooit zelf gedaan heeft.’

  Jouw stelling zal als muziek in de oren van Bouterse klinken.

  Jojo, picture this;
  Rechter; ‘heer Bouterse, u heeft in het verleden stoute dingen gedaan’

  Bouterse; ‘maar meneer de rechter, het gaat toch niet om wie iets zegt en wat deze ooit zelf gedaan heeft’.

  wel grappig!


  Maak melding

 25. Het woord principe kennen de ndp-ers en co niet en dat is een feit.
  Ndp spat zo uit elkaar omdat ze de buit niet eerlijk verdelen.
  De beerput opent zich simultaan met de gevangenisdeuren.


  Maak melding

 26. @Latour

  Ja. als je die zin nader beschouwd dan is het erg wazig wat Castelen eigenlijk bedoelt.
  ‘In feite’ betekent ‘eigenlijk’
  Als je een zin met ‘in feite’ begint dan volgt er altijd een ‘maar’ daarachter.

  ‘In feite zou de president van Suriname een onbesmet
  verleden moeten hebben, MAAR dat heeft hij niet’

  De zin van Castelen is grammaticaal gezien IN FEITE een samengestelde zin, MAAR die 2e zin na de komma heeft Castelen gemakshalve ingeslikt.
  De zin had moeten zijn ; ‘In feite (eigenlijk) moet deze regering naar huis, MAAR dat hoeft niet echt persee’.

  Denk ik zo.


  Maak melding

 27. Henk,

  als ik jou was zou ik maken dat ik per omgaande wegkwam uit die ‘bananenrepubliek’.
  Jij zou niet de eerste zijn.

  Je bent namelijk aan niemand verplicht om die laffe angstige houding van het volk te blijven aanschouwen.

  Dat jij je nog bezighoudt met Suriname wil eigenlijk 2 dingen betekenen;

  Ondanks jouw niet in te tomen kritiek ben je toch zo verknocht aan Suriname dat je bereid bent om je zelf daarvoor te kastijden.

  Of je bent ondernemer die zeer goed boert dat het eigenlijk gek zou zijn om Suriname te verlaten.

  Je zou natuurlijk ook een of ander kwaal kunnen hebben waardoor je niet mag vliegen en daardoor voor eeuwig
  verbonden bent aan Suriname.

  hoewel.. je zou dan ook met een schip kunnen overvaren..


  Maak melding

 28. De heer Castelen heeft boter op mijn kale hoofd. Hij durft niet toe te geven dat de regering Venetiaan dit kabinet heeft opgezadeld met de FISO 2 regeling die Venetiaan de ambtenaren in het vooruitzicht had gesteld.De huidige regeerders zitten met de gebakken peren.


  Maak melding

 29. Ruim 15 jaar geleden roofden Alibaba(bux)en de zestig boeven(ieder rond deze staatsadviseur) van de Nieuwe Duizendeneennacht Partij onze staatkassen leeg. Vanaf 2010 tot heden zijn deze boeven uitgegroeid tot superboeven hebben wederom de staatkas leeggeroofd en ontlopen elke vorm van vervolging voor welke misdaad danook wordt begaan. In Su is het de maffia regeert, moraal van de duivel geld, want het schijnt des te verdervelijker men zich opsteld zo succesvoller is men.
  Wij zijn hard op weg een serieuze bananenrrepubliek te worden.


  Maak melding

 30. Minister Adelien Wijnerman van Financiën: ‘Alles onder controle’,Minister van Financiën: ‘Alles onder controle’,Minister van Financiën: ‘Alles onder controle’,Minister van Financiën: ‘Alles onder controle’,Minister van Financiën: ‘Alles onder controle’,Minister van Financiën: ‘Alles onder controle’, Minister van Financiën: ‘Alles onder controle’role’,Minister van Financiën: ‘Alles onder controle’.Hoera,hoera,hoera,hoera voor de regering Bouterse.We love you!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 31. @Duuh
  Oprecht je hebt mijn onzorgvuldigheid goed gefileerd.
  Respect ik geef toe slecht doorgedacht te hebben.

  ik wilde zeggen (aub geen woordspelletje van maken en mij te schande maken).
  Dat in de casus waar het omgaat niet redelijk de aandacht van de zaak af te leiden door te verwijzen naar het handelen van de spreker in het verleden. Het gaat om het onderwerp en niet de persoon. Het alles er bij slepen leidt af en wie weet heeft de persoon ooit boete gedaan, spijt gekregen of diensleven gebeterd. Kan ook voor “Bouterse” gelden. De woorden op face value aanvaarden.

  nu de persoon Castelen
  Natuurlijk zijn de meneren Castelen en Defares (oid) van de SPA met hun fantastische contracten (opzeg termijn langer dan de volgende regering aanzit) onoprechte namaak volks vertegenwoordigers die van meerdere walletjes eten.
  Ik vindt dat als serieuze socialist / ondernemer meer dan afschuwlijk en onbehoorlijk.
  Echter het mag zijn dat de spreker inconsequent is maar het doet niets af van de uitspraak of de stelling.

  Het rare is dat in het Surinaamse politieke systeem heel goed betaalde parlementariërs hun andere banen bij de overheid schaamteloos aanhouden (het nieuwe NDP DNA lid schijnt hier een positieve uitzondering te zijn) of zich zelf nog volhangen met allerlei adviseurs schappen op ministeries die zij als bezit beschouwen.
  Het maakt in dat geval niet uit welke regering aanzit heb ik het idee.

  Duuh
  bedankt voor jouw scherpe commentaar.


  Maak melding

 32. Hoofdazijnpisser en racist Vijay schrijft: “De regering moet niet naar huis, maar naar de gevangenis!
  Tenzij de wetten van het land niks meer voorstellen.”

  Neem de helft van de vorige regering dan maar gelijk mee in die gevangenis. Te beginnen met die corrupte Hindoestaanse VHP-kliek. Denk je nou werkelijk dat we achterlijk zijn hier in Suriname. Hoeveel schandalen waren er wel niet in de vorige regering. Gelijke monniken gelijke kappen, zou ik zeggen, maar dat zal je nooit van een Hindoestaan horen met een bunker voor zijn ogen en een racistische gedachten in zijn hoofd. Voor zulke lieden zijn marron-overvallers de grote dieven van Suriname, daar raken ze niet over uitgepraat, maar die smerige corrupte bende van VHP Hindoestanen die dit land als hun eigen wingewest beschouwen met zwarten als trouwe kopers van hun rotzooi, nee daar hebben ze geen problemen mee. Ik spuug op zulke lieden met slechts één oog voor de werkelijke problemen van dit land.


  Maak melding

 33. hallo désie,,

  je hebt nog een paar uren de tijd om met de s.l.m/k.l.m. te vleigen van-avond nog uit zanderij en meldt je aan op schevingen morgen-ochtend..

  ik kom je begroeten en zal die ticket geld ook nog betalen..

  zie je later op schiphol..

  dan is sme bevrijdt van alle ellende ,,

  bedank..


  Maak melding

 34. Ik trek me echt niets aan van de kritieken van het NieuwFront en haar aanhang hier op Waterkant.Wat ze ook zeggen en wat ze ook beweren is aan een hyper-inflatie onderhevig.Niemand hecht waarde aan hun leugenberichten.


  Maak melding

 35. Saang…

  de antwoorden op jouw vragen cq suggesties zijn:

  * MIS…
  * MIS…
  * en nogmaals MIS…

  Blijf maar verder raden, maar jij komt nooit tot de kern, want daar mis je nog teveel voor.


  Maak melding

 36. Mr Castelen u hebt misschien gelijk dat deze regering over gebruik hebben maar eerlijk u ziet dat er wat word gedaan misschien te duur en word er 150 gezegd terwijl het 75 gekost heeft maar vergeet niet dat er niks gebeurde terwijl er zoveel geld weg was waar is het geld van 10j eigenlijk 15 maar die 5 laat ik even achter wege en dat u met santokie eigenlijk verantwoordelijk waren voor de grote partij drugs die verdween en tot op heden is er ook niks van gehoord maar ja dat was geen voor de gek houden van het volk wel hou me liever voor de gek dan dat je schijt aan me hebt want zo hebben jullie het gedaan toen en nu heilig boontje O en weet niet of het waar is maar hoorde dat santokie alvast zijn bankrekening in INDIA heef aan gelengd en dat het geheim is tussen hem en hoge pieten daar is het waar waarom niet in Europa En KOOS paarse kakerlakken en getergde honden hoe kan jij een WC Worm mensen zo noemen en wat verbind jou met su o ja wij kunnen jou best helpen aan eten we hebben nog een paar oude WC en daar zou jij je rijk en gelukkig voelen of niet


  Maak melding

 37. Ooh shit, daar heb je onze DDBmalloot weer, ik had gedacht dat RobG in Het Achterwerk van DDB was blijven steken.

  RobG, je werkt op mijn lachspieren, mie e broko mie fatoe tapoe you !!!!

  Jij bent echt een DDBgek.Je bent helemaal idolaat van DDB, een moordenaar/COCAdealer


  Maak melding

 38. Henk,

  Even voor de goede orde hoor. Het zal mij echt een dikke worst weten of jij Suriname en haar bevolking inclusief de overheid voortdurend de grond in boord terwijl je het aan de andere kant wel zeer prettig
  vindt om je met Suriname en Surinaamse zaken bezig te houden. Maar zeer opvallend en met name die contradictie is voor mij aanleiding mijn wenkbrauwen te fronzen. Niks meer en niks minder.

  Op de manier hoe jij je uit over Suriname en haar bevolking kan ik mij echt niet voorstellen dat jij je happy kunt voelen als het om Surinaamse aangelegenheden aankomt.

  Henk, er is namelijk ook zoiets als een keuze.
  Jouw keuze is in elk geval duidelijk. Laten we het daar maar op houden. Jij hebt hoogstwaarschijnlijk een haat-liefde met Suriname en Surinaamse zaken.
  Ook dat is natuurlijk een keuze!


  Maak melding

 39. dit is eigenlijk heel simpel. het geld is verdampt en de lonen kunnen niet betaald worden. Om geen problemen te krijgen met de ambtenaren (lees oproer/stakingen)doen ze er nu alles aan om de betalingen te regelen. Helaas zegt niemand dat ze met hun poten uit de snoeppot moeten blijven dus ook al komt er nu geld bij zal er weer een moment komen waarop de lonen niet uitbetaald kunnen worden. Wij zijn niet aan de goden maar aan de democratisch gekozen geldrovers overgeleverd


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.