Brunswijks Abop ‘leeft nog in stenentijdperk’

79

PARAMARIBO, 27 jul –Abop, de politieke partij van Ronnie Brunswijk, leeft nog in het stenentijdperk. Dit stelt vakbondsleider Ronald Hooghart. De tijd dat bedreigingen tegen tegenstanders en critici gangbaar waren, is al lang voorbij. Alleen Abop lijkt dit niet door te hebben. Hooghart voelt zich bedreigd.

Dit na een verklaring van Abop naar aanleiding van kritiek op minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Hooghart vindt de minister niet deugen en rijp voor ontslag. Abop vindt de kritiek misplaatst en onverteerbaar. “Als een politieke partij zich bedient van bedreigingen naar burgers, dan houdt het op. De minister voldoet niet, waarom mogen we dat niet zeggen als vakbond”, zegt Hooghart tegenover Apintie. Het heeft er alles van dat oude tijden terug keren.

Juist nu het er op lijkt dat argumenten het kunnen winnen van geweld, tekent zich weer een angstscenario af. “De hele vakbeweging wordt bedreigd en de politieke cultuur die goed op weg is, wordt terug geworpen naar het stenen tijdperk”, aldus Hooghart. “Als we kijken naar Abop, zien we dat ze bezig zijn met terreur, je kunt burgers niet bedreigen omdat ze kritieke leveren. Blijkbaar is dit zijn aanpak, de man is wrokkig en rancuneus.”


79 REACTIES

 1. Meneer Hooghart,..advies,…. begint u alvast uw koffers te pakken, want kritiek op Belfort, is kritiek op Brunswijk, en is meteen kritiek op de marrons.


  Maak melding

 2. Dit krijg je wanneer omgeschoolde criminelen de macht hebben in jou land.
  Brunswijk doet het persoonlijk, de president laat het doen door CTU.
  ik zelf hebt geen hoge pet op voor Hoogie, maar we moeten uitkijken dat iemand met andere mening de mond word gesnoerd middels bedreigingen.


  Maak melding

 3. Te joe njang wang blaka jonko dan joe e BABA ja.
  Feit is dat BOSLANDCREOLEN oftewel DJOEKAS een vloek is voor Suriname.Die beesten kunnen zich niet aanpassen.


  Maak melding

 4. Ik pero heb het meerdere keren gezegt,venetiaan heeft lonnie die mandaat gegeven om handelingen te plegen die niet door de beugel kunnen,deze blauwkop van marrons de goede nagesproken,bezorgen dat land alleen maar ellende.venetiaan na pe joe pot mie.vene heeft deze blauwkop gemaakt voor wat nu de achterban van deze marron doet .90% van berovingen wordt gepleegt door deze beesten.
  Hun leider lonnie heeft geen goed voorbeeld gehad van vene toen deze in front was. Deze macht wellustige vene dacht maar aan een ding ,regeren met lonnie .


  Maak melding

 5. Forumleden, houd u op met raciale uitspraken en laten wij ons focussen op het thema. Hooghart is niet altijd terecht, maar hij heeft wel het gelijk aan zijn zijde wanneer hij als burger wordt belet kritiek te leveren op het beleid van een minister. Minister Belfort heeft in elk geval de criminaliteit in Suriname niet onder controle.


  Maak melding

 6. Suriname heeft een seriues probleem met deze plyers deze blauwkops van marrons,de goeie nagesproken er zijn niet veel van.95%van deze beesten mishandelen en beroven mensen ,ze geven suriname een slechte naam .
  Sinds vene lonnie in zijn front regering heeft genomen is het land bergafwaarts gegaan wat criminaliteit betreft. Het is pijnlijk om te zien hoe lonnie die djoekas geen goed voorbeeld kan geven,vene het zelfde die wiesatie jaloerse verliezer van de verkiezing van 2010 ,het is bedroevend om te zien hoe een man als vene geen goed voorbeeld heeft kunnen geven als waardige verliezer van de verkiezingen van 2010 waar zijn die schone vingers van deze lelekoe,front is de boosdoener. Deze vene is volgens mij ook een marron ,het kan niet anders.vene en lonnie geven geen goed voorbeeld aan hun achterban,ding mang dies na hutu nanga tutsie.
  ik kan het echt niet begrijpen met deze marrons ,joe kang poeroe na agoe uit na boesie ,maar joe no kang poeroe na boesie uit na agoe,wang blauwkop tang wang blauwkop,loekoe ding mang ede je kan ze niet helpen ding ede tranga na soet joe moe soet ding mang dies zodra ze je erf betreden.
  Het zijn beesten die terug moeten ver van de bewoonde wereld.


  Maak melding

 7. Zaterdag 27 juli 2013 om 20:11 uur, door Eduard Lupson

  You a bie letie. In een democratie moet men kritiek kunnen leveren. En men moet tegen kritiek kunnen.

  Wil Hooghart soms ook een job binnen de regering? Zal mij niet verbazen. Dat hij op deze wijze ernaar solliciteert.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 8. Henk ik heb het hier over die marron ,wat den jij,dat die hindoestaan beter is .
  Jullie kenmerken zijn bekent ,corrupt kort londje als het om jullie vrouwen en meisjes gaat,zuuplappen taliban opvoeding,slijmen ,alles wat slecht is onder de vloermat vegen drugshandelaren ,kom in de gevangenissen kijken in duisburg en santoboma dan zal je zien dat de meeste hindoestanen in de gevangenis zitten wegens alcoholisch misbruik mishandelen van hun vrouw of het vermoorden van gun vrouw,incest en oplichterij. Denk niet dat jullie beter zijn .niet voor niets plegen de meisjes zelfmoord in suriname,ik hoor in nederland ook al .weg met jullie taliban gedachte doe het buiten suriname,jullie vuile was altijd verbergen en wel over een ander willen praten .niemand is beter dan de ander geen enkel ras ,het gaat mij erom dat mensen met name leiders een goed voorbeeld geven.
  Henk niets kan je verbergen ,die hindustaan staat bekent om hun vuile was te verbergen en te slijmen .ik ken velen ik woon tussen ze ,ik kam niet alles over een .
  Maar hun mentaliteit ken ik ,als ik met ze praat weet ik precies wat ik zeg, ik spreek zelfs die hindustaanse taal mie boi.ram ram nemeste henk domme taliban.


  Maak melding

 9. “Te joe njang wang blaka jonko dan joe e BABA ja.
  Feit is dat BOSLANDCREOLEN oftewel DJOEKAS een vloek is voor Suriname.Die beesten kunnen zich niet aanpassen. Aldus LEONARD”

  Meneer LEONARD. Dankzij die DJOEKAS kan je nu deze rotzoois schrijven. Want als die DJOEKAS de wapens niet hadden opgepakt, was Bouterse nog steeds met zijn militair dictatuur heersend over ons geliefd Suriname.
  Geen enkele stads creool durfde iets te doen. Wat er nu gebeurd, zijn waardeloze berichten op deze site plaatsen. De geschiedenis heeft zich herhaald. Tijdens de slavernij en ook in de jaren 80. Ik ben daarom trost dan ik een DJOEKA ben. (Hoe je het ook noemen wilt). De rol en gedrag van RB laat ik buiten beschouwing. Daar distantieer ik mij van af.
  Misschien is het goed dat je de Surinaamse geschiedenis tot je neemt. Misschien krijgt je een andere beeld wat wij DJOEKAS voor Suriname hebben en nog steeds betekend.
  Met vriendelijke groet,
  Een trotse DJOEKA

  NB: Een hindostaan uit Paramaribo schelt nooit een hindostaan uit Nickerie uit. Maar wij blakamans… Het zei zo.


  Maak melding

 10. Henk nog wat,jullie zijn kampioen in het grijpen naar die katlies houwer .vwle hindustaanse vrouwen kunnen het gelukkig nog na vertellen sommigen niet meer.
  ook als het om (paisa geld) en grond gaat,dan wordt het gevaarlijk henk .hebben jullie dan geen kort londje als het om deze ingredienten gaat.


  Maak melding

 11. als er geen hindoestanen in Suriname zou wonen ,zouden jullie allemaal hongersdood gaan ,die brunswijk is nu een van de rijkse heeft hij van zijn voorouders geerfd, denk van niet samen met bouta oorlog voeren en alles roven,gaan jullie eerst goed politek voeren en volgen, niet rassenhaat zaaien.


  Maak melding

 12. hindostanen heb nog hun cultuur gehouden ,wat voor cultuur hebben jullie over gehouden ,alles gratis krijgen van de vriendjes politiek ,hindoestanen betalen de meeste belasting om jullie alles gratis te vergoeden.


  Maak melding

 13. Beste Pero(fiel), meer dan 2 decennia ben ik met een Hindoestaanse getrouwd en vandaar ook veel andere Hinestanen maar ook creolen ,javanen en zelfs indianen in zowel NL. als in Su leren kennen, ik kan je we vertellen dat je bij alle groeperingen leuke, aardige en lieve mensen hebt, maar ook ontiegelijke kloothommels hebt, maar als ik moet kiezen ga ik toch liever met mijn schoonfamilie om dan met van die maloten zoals jou, want zouje die teveel bij elkaar teenkomen waan je je eigen toch echt in een gekkenhuis met patienten die met oogkleppen rondlopen, achterlijke gladiool.


  Maak melding

 14. Rik wees blij dat je in suriname bent geboren mie mang,mijn buurman is hindoestaans india is hel op aarde ,ze creperen van de honger in zuid azie het is geen pretje daar te wonen weet wat je zegt ,vrouwen hebben het moeilijk meisjes nog erger hou er mee op mie mang ,wees blij dat je in suriname of nederland bent
  Kom niet stoer doen ,zie wat er in zuidazie gebeurt.er is in suriname geen hongersnoot ,wees blij dat de creool koopt bij de hindoestaan en dat de creool niet plant ,dan heb ik het over sommige creolen die niet planten ,deze creool plant dus aan mij ga


  Maak melding

 15. wat is verschil met een bosnegers en en stads negers
  beiden komen uit een land Afrika als slaven en mogen elkaar niet ,wie is nou dom en wie is nou slim ??beiden kunnen elkaar vermoorden als het kan.


  Maak melding

 16. Djoeka
  Geef mij een brik et je lonnie,in dat bos gaat hij president worden niet de natie gaat hij dienen.lonnie zijn hele gezicht lijkt op president,laat lonnie president voor pero komen spellen, lonnie kan nog geen eens engels spreken laatstaan een erewacht inspecteren,djoeka je bent netzo achterlijk als die brunswijk.bouterse heeft goed werk gedaan en hij is en blijft op dit moment de onbetwiste president .
  Lonnie mag blij zijn dat hij nog rond loopt ,die marrons veroorzaken alleen maar ellende in ons geliefd suriname,djoeka leer je mensen zich aan te passen ,we leven in het heden worden jullie wakker ,oeng no voevoeroe gaan jullie werken ,mensen bewapenen zich tegen jullie die mensen beroven ,genoeg is genoeg, als mensen om vijf uur in de ochtend opstaan en gaan werken maken deze blauwkoppen deze plyers deze djoekas aanstalten om ze te gaan beroven,djoeka je moet met ze gaan praten ,jullie roepen alleen maar haat.oeng dong no ka


  Maak melding

 17. @RIK
  Je vraagt:”wat is verschil met een bosnegers en en stads negers”?
  En je zegt pontificaal:”beiden komen uit een land Afrika als slaven en mogen elkaar niet”!

  IS AFRIKA EEN LAND? 😳
  WAAR LIGT DIE? 😳
  WIE WONEN ER? 😳

  Je stelt jezelf vervolgens de vraag:”ie is nou dom en wie is nou slim ??

  Het antwoord is nu dus niet meer zó moeilijk te raden denk ik! :lol 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 18. Rik
  Hoe je het ook wil bekijken maakt niet uit ,ik ben nog stads creool nog bosland creool ik ben een creool en durf deze creolen aan te spreken ,
  Leg mij uit het verschil tussen een taliban moslim en hundoe jullie zijn allemaal het zelfde mie mang ,al diedoen en laten ijn het zelfde alleen verbergen jullie het probleem omdat defamilie eer gered moet worden ,welke fuking eer hebben jullie. Mensen bommen vrouwen vermoorden ,neus af snijden,zoutzuur over de vrouwen en meisjes gooien,9en 12jarigen uithuwelijken,jonge vrouwen verkrachten,en kinderen van 5jaar verkrachten,dit alles gebeurt reeds jaren in zuid azie india maar de politie is zo corrupt dat ze voor een paar roepias hun ogen sluiten voor de ellende van de vrouwen en meisjes.ik heb duizendmaal meer respect voor de surinaamse politie dan dat ik het ooit voor die corrupte indiase politie zal hebben.


  Maak melding

 19. somo had ook kritiek op mevrouw amafo van sosavo en ze konden niet door één deur,totdat de zelfde brunsie somo bij de kraag heeft gepakt en toen was het muisstil..

  somo had bedreigt uit de coaltie te stappen als amafo niet zou worden opgeofferd..

  nu zijn ze weer dikke vrienden en eten uit de zelfde bord letterlijk..

  by the way,,

  ddb is nog steeds uitgedaagt door el vene om een openbaar debat in het poppenkast van ddb..

  die hij ddb al maanden niet meer bezoekt..

  wat is trouwens het nieuws uit brazilië..

  we wachten af..


  Maak melding

 20. @ Djoeka
  Waarom glij je af om enkele forumleden van repliek te dienen? Velen in Paramaribo weten niet eens waar het woord Djuka vandaan komt. Ik ben jaarlijks met mijn echtgenote in Suriname en zo zoetjes aan kent ze ieder dorp en elke Marronstam in Suriname. Hoe vaak doen mensen uit de kustvlakte en zelfs mensen uit het buitenland niet een beroep om Marrons om hun medisch en cultureel bij te staan? O, ja daar zijn de “Djuka’s” wel goed voor. Persoonlijk heb ik jaren gewoond en gewerkt in het binnenland van Suriname en ik ben er erg dankbaar voor dat ik die kans gehad heb. We moeten in Suriname leren om wat in de politiek gebeurt te scheiden van de dagelijke intermenselijke verhoudingen. Deze verhoudingen regelen de standaarden hoe wij als geciviliseerde burgers met mekaar omgaan.


  Maak melding

 21. Als je de reactie,s van menig reageerders hierzo leest, dan weet je precies waarom het nooit goed komt met Suriname..
  Hooghart is een domme oemawentje…


  Maak melding

 22. Zaterdag 27 juli 2013 om 20:29 uur, door Marwina

  Jaloezie, door de komst van de zogenaamde domme djukas van ABOB bestaat de NPS niet meer en dat doet pijn hoor. ABOP wordt aan alle kanten tegen gewerkt en toch wordt er goed gepresteerd, we gaan zo door tot 2020…

  DOORGAAN TOT 2020. en dat zegt een aanhanger van het korte termijn denken. het moet niet gekker worden.


  Maak melding

 23. ik zeg u oude tijden gaan weer leven het knalt straks weer in paramaribo hoe dat kom omdat geen een die nu aan de macht is er zit voor surinaame ze ziten er voor geld en macht niemand zit er met hart alleen maar met hooft geld geld geld in plaats van laten we samen ja samen elk ras het land op bouwen en boeien maar nee afbreken roofen ruzie bedrijging en brunswijk wil president worden nou hij weet nog niet eens wat een school meester is laat staan president maar dat kan hij ook niet weten want zijn vriendje desi delano bouterse geeft hem verkeert onderwijs mensen onder de echte president ging het ook niet allemaal goed en snel maar venetiaan deed zijn best en dat was 1000 x beter als deze rovers bende mensen venetiaan is de echte president van heel surinaame bouterse was soldaat en ronnie rebel leider dat is heel wat anders als president spelen leve nieuwfront voor een eerlijk en vrij surinaame god bless sur


  Maak melding

 24. Brunswijks Abop ‘leeft nog in stenentijdperk’
  ja je weet het , het zijn djoeka’sss, dus veel moet je ook niet verwachten


  Maak melding

 25. Zaterdag 27 juli 2013 om 19:56 uur, door Leonard

  Was deze steek nu echt nodig? Want niemand op deze forum weet waar deze soort zich echt heeft kunnen aanpassen!
  En dan bedoel ik de soort: lui en nog eens lui, en type lui dat alles gratis moet en eisen veel geld en spenderen meer dan ze ontvangen. Type vandaag leven en morgen zien we wel hoe we onze honger van mezelf en Oja onze kinderen stillen.
  Type dit is van mij want mijn voorouders waren slaaf.
  Tjonge ik moet hulp krijgen want ik ben een neger.
  Ik heb op de kleine bosneger Indiaan gestemd dus waar blijft mijn rotikip?
  Type he baas ik wil snuif en poeder.


  Maak melding

 26. @RIK
  Afrika is geen land ,maar de slaven zijn vandaar gekomen uit welke land ,ga maar uitzoeken .

  Ga maar uitzoeken?
  GA JIJ MAAR NAAR SCHOOL!IK HEB ALLES REEDS UITGEZOCHT!
  NU JIJ NOG!


  Maak melding

 27. Suriname, het land van racisme en discriminatie.
  De racisten zijn weer aan het feesten, op enkelen na.
  Jammer dat zo een mooi land als Suriname het thuisland is geworden van sommige burgers die geen positieve bijdrage weten te leveren aan haar opbouw.

  @pero,hopen/wensen dat anderen doodgeschoten worden vanwege hun afkomst, bewijst alleen maar dat je zelf ook een moordenaar in je draagt. Je bent dus geen haar beter dan de criminelen.De haat zit in je gegrifd en dat heeft niet alleen met de criminaliteit te maken.Het zit gewoon in je.
  Gelukkig ligt ons bestaansrecht niet in jouw handen,maar in handen van de Almachtige. Anders,hadden wij, boslandcreolen, een groot probleem.


  Maak melding

 28. Hooghart heeft inderdaad gelijk, en deze crimineel Brunswijk, zijn rol is straks uitgespeeld in 2015, want voorspel dat de Ndp deze aggressieve boslandcreool niet meer nodig heeft, en bovendien betekend deze crimineel Brunswijk alleen maar stilstand voor Suriname.


  Maak melding

 29. gasten die hier reageren denken dat zij suriname uitmaken en model staan voor de surinamer geen van jullie haalt het en gelukkig maar ook suriname is gezegend en we komen samen eruit maar jullie zaullen er niet bijzijn .negativisten.
  \


  Maak melding

 30. Djoeka
  Je bent dom ziet er dom uit praat dom beoordeeld anderen dom .
  Geef toch toe dat er mensen in de bosland gemeenschap zijn die er een potje van maken,ik ben indiaan en neem aan dat je een marron bent.sommigen van de marrons plegen zware misdrijven en vluchten daarna naar het binnenland.
  Ik geef pero en leonard hebben gelijk ,je moet je kunnen aanpassen djoeka of ga terug in de bush go weer joe panjie in na boesie bakka .jullie maken dat land onveilig.


  Maak melding

 31. Rik
  Waar heeft deze rik het over, ga toch terug naar pakistan of india .
  Kom anderen niet bekritiseren terwijl jullie geen haar beter zijn.
  Je hebt het over de creool maar je durft niet in eigen omgeving te kijken.
  De hindustaan is inport de creool is inport ,durf je die blanke te bekritiseren rik nee
  Als die blanken jullie niet hadden verscheept met die lalarookh zat je te bedelen en sliep je op straat in zuidazie,of pleegde je bom aanslagen.die ellende die armoede in india is duizend maal erger dan die afrikaanse landen.heel veel wat er in india gebeurt wordt niet belicht, het komt niet naar buiten ,alles wat naar buiten komt gebeurt dankzij de buitenlandse pers ,en dat vinden indiers niet leuk.
  Aids is een ziekte die miljoenen indiers treft omdat de mensen arm zijn maar als het aan de indiase autoriteiten ligt komt er niets naar buiten.dankzij de documentaires van de bbc krijgen de indiers hulp van buiten af .wezen jullie blij dat je in suriname tussen de creolen indianen javanen en chinesen woont .in india hakken jullie onderling het hoofd af ,zie die stammen oorlogen in india,volg de bbc en you tube
  De wereld is klein geworden .de problemen in india met name zuid azie zijn onoplosbaar of de helft van alleen de bijna 1miljard indiers moeten het land verlaten,maar dat willen ze graag de armoede ontvluchten.rik prijs je gelukkig in suriname en nederland en dim .


  Maak melding

 32. 1 ding ben ik wel blij mee. Als ik in een djoeka dorp naai ik me helemaal suf met die prachtige donkere djoeka vrouwen. Kleur intereseert mij niet, van binnen is elke vrouw toch roze.

  Sommige dorpen hebben geen mannen dus heb ik vrij spel !!


  Maak melding

 33. Duidelijke woorden van Hooghart die ik onderschrijf. Je hoeft het niet eens te zijn met Hooghart, maar je gaat hem niet bedreigen. Het lijkt erop alsof die tijden van de jaren 80 terug zijn. Recentelijk zijn er ook verschillende journalisten bedreigd. Hooghart is weliswaar een vakbondsman, maar het lot van Cyril Daal en Fred Derby, zal ik nooit vergeten. 8 december 1982 mag nooit meer terugkomen!


  Maak melding

 34. De Surinaamse politie, justitie, hof van Justitie en de rechtspraal is al jaren rijp voor de sloop!

  Worden ze nu pas wakker?

  Criminelen zetten criminelen op hoge posten zodat hun wandaden niet naar buiten komen. Dit was Suriname, dit is Suriname en dit blijft Surinamer zolang ongeschoolde lege hoofden menen kundig te zijn.


  Maak melding

 35. Vele Surinamers, en ook diegenen die een hoog ambt bekleden, kunnen niet tegen kritiek. De woorden van Hooghart hebben hun doel getroffen. In een democratie behoren vakbonden kritisch te zijn op de regering, in Suriname leidt dit tot lange tenen en onvoorspelbare reacties.


  Maak melding

 36. Er wordt over vrijheid van meningsuiting maar wat ik hier hoor is kan er gewoon strafbare feiten uit gehaald worden. Het zijn niet alleen beledigingen maar flink ook wat bv wat Sopi Pengel schrijft God weet als hij ook minderjarigen misbruik in zon geval.
  Dat is makkelijk te achterhalen wie die gasten zijn die zich op de site misdragen en gewoon uitsluiten van reactie.
  Met vriendelijke groet,
  lona


  Maak melding

 37. Sopi Pengel dus jij bent een van die primitieve figuren die zijn pik achterna loopt, vadertje en moedertje speelt, zijn snikkel afveegt en weer vertrekt, nou respect hoor


  Maak melding

 38. @Eduard Lupson,HEEL HARTELIJK BEDANKT.

  =Je hoeft niet van de Universiteit te komen om te zien en te weten dat de criminaliteit in suriname aan het toenemen is. Nu zelfs op een “terrorisme” manier. heel erg.

  =Ik hoop dat velen dit ook zullen gaan beseffen, omdat Bouterse toen had aangegeven dat de Surinamers niet meer achter dievenijzer op de balkon hoeven te gaan zitten.!!!!!!!


  Maak melding

 39. @sopi pengel, het geen wat je over marron vrouwen schrijft duidt geen respect van jou kant.
  =Pas op, want alles wat je wens en zo beschrijft ligt op de voordeur bij jou thuis.

  -Het zijn mensen als jou die geen goed voorbeeld kunnen geven in de opvoeding, en morgen klagen dat je het moeilijk hebt om rond te komen.

  –De overheid mag dan alles gaan oplossen. Vergeet niet de belastingbetaler van een ander terwijl je zelf niet werkt.


  Maak melding

 40. Opvallend is dat de overheid geen daadkrachtige afstand neemt van dit soort bedreigingen. Integendeel. Men speelt struisvogelpolitiek. Hiermee laadt de overheid het odium op zich ‘mee te werken’ aan dit soort persoonlijke bedreigingen. Deze regering MOET wel beseffen dat indien er geen verantwoording BINNEN het parlement wordt afgelegd, er een soort buitenparlementaire oppositie zal ontstaan in de media. Logisch dat er dan keiharde kritiek komt op dit falende beleid. Abop heeft geen reden om boos te worden laatstaan mensen te bedreigen!!!


  Maak melding

 41. De ndjuka`s zijn altijd harde werkers geweest totdat een moordenaar bigie ai kreeg en besloot su te annexeren,de corrupte politici besloot om de ndjuka`s in te zetten om zogenaamd een normaal klimaat te laten ontstaan zo is et gekomen dat lonnie macht kreeg en de nieuwe djukas dachten als het lonnie kan overkomen moeten we ook zo doen dus begonnen ze met roven en lonnie begon zijn aandeel in grote drugs smokkel en mocht van de corrupte politice 1000m2 ha grond opstrijken gewoon geschiedenis.Su zal altijd in deze situatie blijven omdat de politici waar het volk voor kiest er wilt komen om zijn zakken te vullen en de kiezers denken ook zoals hen dus blijft het in de ronde cirkel in surinaamse geschiedenis heeft nog geen enkele politici bewezen dat hij/zij oprecht is en als zodanig kan handelen.bouta is er weer en vanaf het begin wist de wereld de kas gaat leeglopen en wat blijkt idd kas is leeg dus gaat hij bedelen en wat nu china zegt ok je krijgt geld maar 25% van alle inkomsten is voor mij bouta gaat akkoord want hij heeft geen andere uitweg.Geen enkele zwarte regering lees dit geldt ook voor de javanen en hindoestanen in de wereld hebben kunnen bewijzin oprecht te zijn en als ze dat zijn zoals lachmon die arm is gestorven dan nog zijn ze corrupt door hun mensen rijk te maken met bv import vergunning en gunning een vb de rechters in suriname worden geplaats en verschoven zodra er een nw party aan de macht is is dat vhp dan verschuiven ze zelfs nw advocaten als rechters naar voren is het ndp dan zijn het zelfs creolen die hun studie pas hebben afgerond die als rechters worden benoemd.
  Su je bent mooi en swietie maar jou mensen hebben dollars in hun ogen waardoor je moeilijk vooruit komt.als su-nederlanders niet meer steunen en niet meer naar su gaan dan is su gedoemd….jammer en toch schelden die mensen ons uit voor aardappel en petat


  Maak melding

 42. Ze moeten die Marrons naar de gaskamer brengen. Preventief opruimen die troep. Onze president had destijds moeten afrekenen met Lonnie.


  Maak melding

 43. Wat had Meneer Hooghart verwacht na zo’n opmerking over Abop? Persoonlijk vind een zo’n opmerking denigrerend en inspelen op heersende onderbuik gevoelen jegens de Marons.


  Maak melding

 44. Sopi pengel dit wat je zegt getuigd van weinig respect.het is een moeder die jou heefd gebaard,ik neem aan dat je ook zussen hebt of nichtjes.
  Heb een beetje gevoel van respect.ik vraag mij af als deze man een vrouw heeft.
  Thuis bij hem zal hij echt geen goed voorbeeld kunnen zijn.wat je zaait zal je oogsten mie mang.uit frustratie wat deze marrons doen geef ik mijn pittige mening maar om zo vernederend te praten mie mang dink a torie mie nanga joe na mang nengre.ben wel een beetje geshrokken toen ik zoeven opstond en moest zien wat deze man heeft gezegd,boi joe no habie sjing.


  Maak melding

 45. Zondag 28 juli 2013 om 13:43 uur, door Dagoebalsingh

  Heb jij een klein zwart snorretje toevallig?
  En heb jij het spoor al gereed met wat wagonnetjes voor het transport naar de douche cabines?
  Jij groet je leider ook altijd met je linkerhand schuin omhoog ofnie?

  Sorry maar wat jij hier schrijft klopt gedeeltelijk. En dat is:
  HET WORDT TIJD DAT ZE JOUW PRESIDENT NAAR DE GASKAMER BRENGEN!


  Maak melding

 46. Wie is er bang voor de Sranangman, Krioromang, Koeliemang, Jampanesi mang, Snesiemang, Djoekamang. Ik niet, jij wel ? Zongen ze in Land te Koop, Land te huur.


  Maak melding

 47. Armand, bedankt, door het bericht van jou, herinnerde ik mij het gedicht van Robin Ravales, hier voor iedereen in Su de laatste strofe; Wan Pipel
  someni wiwiri
  someni skin
  someni tongo
  wan pipel
  misschien iets om over na te denken als je de neging hebt om een landgenoot voor rotte vis uit te maken


  Maak melding

 48. Abop mag zo’n opmerking “misplaatst en onverteerbaar” vinden. Om dan een hele bevolkingsgroep te criminaliseren gaat te ver. Meneer Hooghart mag een keer goed in de spiegel kijken.


  Maak melding

 49. Meneer Hooghart, is ook de boel op de spits aan het drijven. Met andere woorden hij gaat voor een openlijke confrontatie met Ronnie Brunswijk en de minister van Justitie.Dit conflict heeft met het proces van organisatie verandering te maken.


  Maak melding

 50. Ik vraag mij af als de abop leiders wel het goed voorbeeld aan deze blauwkops geven.sinds er marrons in de regering zitten is dat land in een spiraal van geweld delicten,van het beroven,verkrachten en vermoorden van mensen. Ik vindt dat men makkelijk aan een wapen vergunning moet kunnen komen om deze parasieten te kunnen verdelgen.ding djoeka dies joe no moes tik kans gelijk neer knallen als ze je erf betreden ,wang tranga bong abie wang tranga aktie vanodoe. Vergis je niet,niet een ieder heeft diefijzer geplaatst maar dat wil niet zeggen dat men niet aan veiligheid heeft gedacht. Ding ka blauwkop dies no habie sjing het enige wat ze doen is suriname in anarchie dompelen .brunswijk heeft nooit een goede voorbeeld aan deze beesten kunnen geven.ik ben boos op deze beesten,de goeie marrons lijden onder de kwade,sommigen van deze djoekas hebben geen enkele mede dogen .ding beest no habie ontzag gie ouroe sma .ik ben dan ook blij wanneer de mensen de kans krijgen om deze ratten neer te knallen .ding djoeka dies joe no moesoe borgoe na schieten dan laten liggen en daarna uit je erf slepen en in een goot dumpen.klinkt hard maar een ander oplossing is er niet.


  Maak melding

 51. Bouterse,brunswijk, Somo,Dino bouterse,Alibux,Wijdenbosch,E.Boereveen zijn naar mijn mening geen voorbeeld voor de samenleving..
  Meneer Brunswijk eet u wild? nee ik eet rustig.
  Meneer Brunswijk wat is u visie? jarabaka, krobia en pataka.


  Maak melding

 52. Als vene normen en waarden had zou deze lelekoe nooit een regering moeten vormen met lonnie ,wie a zegt moet ook b zeggen .
  Dat mie bing wan takie .


  Maak melding

 53. Het volk heeft gekozen voor de regering waar het recht op heeft.Ik denk dat de NieuwFronters en met name die van de NPS zich bij moeten neerleggen. Maar de NieuwFronters, en m.n. die van de NPS zijn totaal in verwarring. Hun fantasie verhalen worden met de dag grenzelozer. Gisteravond tijdens een uitzending van Radio Tamara in Amsterdam, vertelde de fantasievolle reltante alias calamiteiten Lisbeth alleen maar leugens over de regering in Suriname. Deze gevallen NPS propagandiste en corrupte groot grondbezitter vertelde dat Suriname onbestuurbaar was.


  Maak melding

 54. En verder wil ik kwijt dat bouterse goed werk doet in dit land ,belfort mag voor mij nog een keer minister van justitie wezen ,ben het wel niet eens met zijn uitspraken over hooghart maar ieder zijn mening, belfort is de juiste man op de juiste plaats .
  Niets aantrekken van de oppositie zoals bouterse zich niet laat beinvloeden door de oppositie. Me bar joeiiiiiiiiiiii bouta kraktie mie mang.


  Maak melding

 55. Deze creool is een trotse creool die weet wat normen en waarden zijn.
  Een reool die weet wat aanpakken is ,en een creool die van zijn ouders heeft geleert om mensen te respecteren die het verdienen gerespecteert te worden.
  Lelekoes als deze bos aap marwina djoeka neger kan ik niet respecteren, ik heb aangegeven dat ik creool ben maar deze bosaap begrijpt niet wat neger betekent en zegt hij dat hij neger is , ik ben en wil niet zo achterlijk zijn als deze marwina neger zoals hij zegt. Nogmaals marwina neger ik ben een trotse surinaamse creool die eerlijk aan zijn kost komt.verder geef ik je mee dat deze creool jou kan leren wat aanpakken is op het velt ,als je in olland tussen die ollanders of in su bent leer een ding van mij ,ik ben niemand wat verschuldigd,zwart geel of wit .bezint eer gij begint. Marwinadjoeka neger succes met dat woord neger ik ben creool een echte surinaamse reool .


  Maak melding

 56. Hoogie kletst, totnu toe heeft hoj het minst presterende minister in dit kabinet. Die minister doet zo weinig dat ik zijn naam vergeet. Ja, Miskin, ja, wat doet miskin? Neits, nada noti, Miskin zitnmaar te lachen en zijn tanden e pieren.


  Maak melding

 57. Was het niet Ronald Hooghart die als een peuter op de is gegaan met Jack Kross
  Qua fatsoen is deze bejaarde dwaas geen haar beter dan R.Brunswijk.
  Deze dwaas kent geen principe dan praat hij over vakbond,de vakbond van winti wai
  Lanti pai


  Maak melding

 58. 29 juli 2013

  Van Brunswijk, als persoon, is zijn term van praten en handelen al bekend.Als politicus en zeker als vertegenwoordiger van een regeringspartij is zijn uitspraak onacceptabel.

  Maar Ronald Hooghart krijgt met de uitspraken van Ronnie Brunswijk een koek uit eigen deeg terug.

  Srika volgt deze Ronald Hooghart als sinds 1977 en weet dat deze man rap van tong is, de confrontatie steeds uitlokt en zeer manipulatief en zeer tweespletig kan zijn.Een echte kankergezwel voor de vakbond en de NPS, en een zonder moraal!! Althans, zo ziet Srika deze man.

  Daarnaast is het Srika bekend dat arbeiders/ collega’s die niet meegingen in het denken en doen van Hooghart door deze man weggewerkt werden.

  Voorts is hij altijd een graaier geweest in de vakbondskassen van werkorganisaties die hij toen (mede) leidde. Van LBB/NH is het een-en-ander, van toen, wel bekend. Srika heeft het geluk gehad, enkele jaren terug nog oude vakbondsstukken te mogen inzien en waar zijn daden duidelijk te ontdekken zijn.

  Als hij nu in conflict wil gaan met Brunswijk, moet hij dat maar doen.Misschien zal hij eindelijk ontdekken dat ‘mang de moro mang’.
  Srika


  Maak melding

 59. @ ling,ik ben het zeg maar eens met je,maar wat ik van jullie Surinamers niet begrijp(ik zeg jullie omdat ik geen Suri ben, wel van boslandcreoolse komaf)is dat jullie je op zeer negatieve wijze en met volle overtuiging uitlaten over de toekomst van Suriname.Why???
  Wordt het geen tijd om de hoop en idealen voor dat land voorop te stellen ipv zeker te zijn dat het nooit meer goed zal komen? Waarom zou het niet meer goed kunnen komen?


  Maak melding

 60. Wanneer men het heeft over creool dan gaat het daadwerkelijk over een creool. Wat je hoort te weten is dat een boslander geen creool is. Het verschil is dat een creool geciviliseerd is, heeft weet van normen en waarden. Je kan vinden wat je wilt, maar dat kan je in de verste verte niet van deze geweldenaar en zeer laaggeletterde crimineel zeggen, laat dat duidelijk zijn. Deze hufter kan zich met heel veel moeite in de officiële taal uitdrukken, en dan te bedenken dat deze schurk voor het hoogste ambt gaat. Wel zeg ik; “naar deze man luisteren is zou je zeggen, het zelfde als een koe in de kont kijken”!


  Maak melding

 61. waarom komt deze lijder van de marrons niet een keer in amsterdam bij kwa-koe om zijn volk toe te spreken..

  hij reist het hele land met een helie van de staat door en door ,laat hij de oversteek maken met die zelfde helie-kopter met zijn beste vriend ddb..


  Maak melding

 62. @door Dagoebalsingh:
  “Ze moeten die Marrons naar de gaskamer brengen. Preventief opruimen die troep. Onze president had destijds moeten afrekenen met Lonnie.”
  ——
  Dagoebal-singh, je doet je naam eer aan!


  Maak melding

 63. je hoort tegenwoordig niks meer over de gouden-kerst die onze pres. ons had belooft..

  eerste week zijn we al skeer december nadert al langzaam langzaam..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.