Na protest: importinspectie vooraf opgeschort

68

PARAMARIBO, 27 jul – De zogenaamde pre-shipment inspecties zijn opgeschort. Dit meldt het Kabinet van de President. De regering heeft het besluit genomen tijdens spoedoverleg met het bedrijfsleven. Het betekent niet dat de inspecties van de baan zijn. President Desiré Bouterse leidde de regeringsdelegatie.

Ook vicepresident Robert Ameerali woonde het overleg bij. Het bedrijfsleven protesteert al sinds de aanvang van de inspecties in juni. De inspecties in de haven van aanvoer zou te omslachtig en tijdrovend zijn. Dat zou de kosten alleen maar opjagen daarmee ook de detailprijs uiteindelijk. De regering hakte de knoop door en besloot de pre-inspecties op te schorten. Er komt nu een overlegorgaan onder leiding van vicepresident Robert Ameerali.

In het overlegorgaan komen vertegenwoordigers te zitten van zowel de overheid als het bedrijfsleven. Het orgaan moet komen tot een ‘werkbare constructie’, die malafide praktijken uitsluit. De pre-inspecties moesten juist dit soort praktijken de kop indrukken. Het overleg is bijgewoond door vertegenwoordigers van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Associatie van Surinaamse fabrikanten, de Kamer van Koophandel & Fabrieken, de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname en de Algemene Aannemersverenging.

68 REACTIES

 1. Ervan uitgaan dat de importeurs te goeder trouw handelen. Steekproeven nemen zoals de snelle afhandeling in de EU met als risico dat er ook illegaal spul het land binnenkomt.Bij overtreding een zeer zware boete opleggen en vervolgens alle importen van deze importeur aan een 100 procent controle onderwerpen.


  Maak melding

 2. Tuurlijk, gewoon opschorten tot na de verkiezingen, je moet je als president en NDP toch niet Impopulair gaan maken, bij het bedrijfsleven en middenstand, dan gaat het je zeker stemmen kosten


  Maak melding

 3. Dit is de ondergang van het surinaamse bedrijfsleven. Er komt nu een overleg orgaan baja en wat houd dat in, dit kost meer tijd en gelul . De oplossing is eral . Geloof me als dit zo doorgaat dan zal het nooit meeer goedkomen. Wat een idote gedoe zeg, wat een domme achterlijke idoten. Mensen menern waar zijn deze mensrn mee bezig , ze vernietigen het land. Ai booi e kan see tak na soso boerki de ini a regering.


  Maak melding

 4. Onze huis professor weet hoe hij een paarse draai aan dit bericht moet geven.
  Ervan uitgaan dat Suriname bestuurd wordt door veroordeelde criminelen.


  Maak melding

 5. De balling weet dat het in Nederland elektronisch gaat maar hij weet natuurlijk niet dat het een erfenis is van een behoorlijk aantal jaren NewFront regeringen. Wat hebben die NewFronters daar al die tijd zitten doen?

  Daarnaast weet de balling natuurlijk niet dat er een gedragsverandering bij de douane in Suriname moet gaan plaatsvinden.Er zijn in feite minder van deze ambtenaren nodig.De werkwijze moet veranderen mede als gevolg van Surinames lidmaatschap van de Caricom en de Unie van Zuid Am. Republieken.De bureaucraten bij de douane denken aan hun positie.

  NieuwFronters en meelopers,bij voorbaat dank aan de extra minnetjes die mij wederom ten deel vallen.Het effect is nihil.


  Maak melding

 6. Typische reactie van een bananenrespubliek.
  Als volgende week wordt geprotesteerd dat de verkeerslichten de doorstroom van het verkeer ophouden schakelen ze deze uit.

  Decemberproces wordt amnesty
  Crimineel stiefzoon Bouterse krijgt gratie en daar een hoge functie bij de CTU waar hij zwaar bewapend rondloopt.

  Zoon Dino: zwaar crimineel: wordt hoofd van de CTU

  Moordenaar/drugsdealer Bouterse wordt president.

  Zijn er uberhaupt Surinamers die die zich doodschamen voor hun eigen land????


  Maak melding

 7. Natuurlijk is het effect van minnetjes bij jou nihil, ik herhaal nog maar eens , “laat het beeld wat je van jezelf hebt mede bepalen door wat anderen van je vinden” en dat is niet zo heel best, maar dat zal wel niet door de plaat voor je kop heenkomen, zelfingenomen kwast


  Maak melding

 8. GMAP

  Zo kan je zien wat voor incompetente slappe lul bouterse is.
  In Nederland gaat electronisch.

  Liever incompetent dan impotent jo roodhuidige boeler jo.


  Maak melding

 9. Verbeter de wereld begin bij je zelf.
  Het is altijd de schuld van anderen, nooit is het jullie eigen schuld. kijk wat vaker in de spiegel zou ik zeggen.Jou baasje is vanaf 1980 bezig om Suriname vooruit te brengen daar hoor ik jou niet over, hij heeft onze munteenheid en economie kapot gemaakt met alle gevolgen van dien.
  samen met Goedschalk en Bosje hebben deze landverraders doelbewust ons land beroofd van als zijn waardigheid.
  Suriname kan pas vooruitgaan na dat deze criminele berecht worden, je kan geen land opbouwen met troep, op troep.


  Maak melding

 10. Hahahahaaa,zelfingenomen kwast, hans die zit, vindt ik een hele goeie.
  Ik hebt het over huis professor en hij voelt zich gelijk aangesproken hahaha.


  Maak melding

 11. Dit gedrag geeft duidelijk aan dat we hier met incompetente “bestuurders” te doen hebben. Ook zie je dat men adhoc te werk gaat van pragmatiek is hier geen sprake. Dat deze president niet in wil zien dat hij helemaal geen waarde hecht aan het landsbelang. Juist de instantie die zorgen moet voor de inkomsten van de staat, wordt niet goed gerund. Met dank aan deze zich overal bemoeiende leeghoofd en nergens van stand van hebben. Zo loopt de staat belangrijke inkomsten mis, door een straatjongen die duidelijk de economische ontwikkelingen in de weg loopt.


  Maak melding

 12. het *grote* bedrijfsleven,…..ma dat zijn tog de sponsoren van NDP???

  waarom denk je dat vandaag ook een Dilip S op de schoot van DADA zit???

  deze actie van DADA is zuiver om 2015 campagne veilig te stellen!


  Maak melding

 13. Juist ja, adhoc beslissingen, natte vinger werk door incompent bestuurders en als het fout dreigt te lopen noemt men dat kinderziektes. De populistische besluiten die momenteel worden genomen hebben slechts ten doel verkiezingswinst te behalen bij de komende verkiezing.
  Onthoud dat een politicus slechts denkt aan de volgende verkiezing, daartegenover denkt een goede staatsman aan een goede toekomst voor generaties die volgen. De vele leningen die nu worden gemaakt en die moeten worden afgelost door vele generaties na ons. Think about it!!!!!!


  Maak melding

 14. Suriname heeft de extra opbrengsten vanuit de importinspectie hard nodig want deze regering gooit het geld met bakken in bodemloze putten….

  Hoe zit het eigenlijk met de financiering van de IamGold deal. is de 400.00000000 usd al gevonden…?

  De Canadezen liggen ondertussen in een deuk. Delen in de winst als aandeelhouder betekent namelijk ook bijdrage in het verlies.

  En de goudprijs op de wereldmarkt ligt onder de kostprijs van het winnen van Surinaams goud is er weining winst te verdelen…..

  Gouden Toekomst?? Pffffffffffff


  Maak melding

 15. Maar een gedeelte(klein percentage) van de Nederlandse invoer wordt elektronisch gecheckt.Maar onze vrijwillige balling denkt dat in elke Nederlandse haven gigantische scanners zijn geplaatst om de containers te controleren.Het zijn allemaal ‘ kort door de bocht ‘commentaren.


  Maak melding

 16. Logisch dat de importeurs tegen zijn. De inspectie aan de bron bij verzending is goedkoper, efficiënter, niet beïnvloedbaar en digitaal. Sjoemelen is dan echter niet meer mogelijk. De aard, de omvang en de waarde van de goederen staat zonder enige twijfel vast.

  Neemt de regering een slimme beslissing, minder douane personeel (kunnen ze alle incompetente Fronters vanwege economische redenen afvloeien), meer inkomsten, minder risico’s, aansluiten bij de wereldstandaards, etc.
  Draait de president dit na wat gebrul van de belanghebbenden (behoefte aan niet transparante invoer) maar zo terug.

  Wie kan dit beleidsmatige gezwalk van de regering volgen: Efficiënter, Effectiever, Transparanter, Minder kosten, Afvloeien van Front ambtenaren, Meer inkomsten en toch voor druk van wat belanghebbenden 180graden bijdraaien. Het is niet fraai.

  Kan RobG dat verklaren. Dit gedraai maakt een neutrale observant duizelig.


  Maak melding

 17. Henk Molenaar,als men niet break-even kan draaien in de goud mijnbouw,dan moet men gaan saneren.De waterhoofden, die NieuwFront naar binnen heeft gehaald,de mensen aan de top van I AM GOLD met dikke salarissen moeten maar met ontslag.Er zal gesneden moeten worden in de kosten.Deze lieden gaan zelf niet de mijnen in om het goud te delven.


  Maak melding

 18. @Henk Molenaar, 12:27

  Graag bij het topic blijven en niet alles op een bult gooien.

  Ten tweede aub wel de feiten kennen en niet ongefundeerde eigen aannames de wereld in slingeren.
  De goudprijs in nog lang niet onder de kostprijs gezakt. zie website IAM Gold en hun aandeelhouders presentaties. actuele markt ongeveer $ 1.330, kostprijs 2012 ongeveer $ 780 en in Suriname iets lager. Ofwel er zit nog duidelijk een meer dan gezonde winst in de productie van het spul.

  Beste Henk
  Ongefundeerd anti zijn leid niet tot resultaten en alleen maar tot tegenstand en sluit de rangen van hen die u als tegenstander ziet.

  Ondanks het goede track record van Venetiaan (enorme economische groei tussen 2.000 en 2010) heeft zijn anti houding hem, zijn coalitie, de verkiezingen gekost en Suriname het genoegen gegeven een regering te hebben die 100% opportunistisch is en niets voor elkaar krijgt.
  Neem als voorbeeld dit topic deze regering haar eigen beleid binnen de kortste keren in slikt en omdraait.


  Maak melding

 19. de Pres de pre-shipment inspecties welke per juni zijn ingegaan tot nader order heeft opgeschort.
  Na goed overleg met de stakeholders zal dit weer starten.

  Wat mag de conclusie zijn:
  Voor de zoveelste keer laten ze hun brevet van onvermogen zien.
  Wat een geklungel.
  Echt hard van stapel lopen, veel ruis maken en als het erop aankomt er niets van bakken.
  Donder toch lekker op man. Wat is het makkelijk om met geld van een ander te rommelen. Jullie zitten belastingen gelden zomaar over de balk te gooien.
  Waarom worden ambtenaren en ook ministers niet aansprakelijk.
  gesteld voor hun wanprestatie. En de sanctie moet ook financieel zijn.
  Wat een amateurs daar zeg.


  Maak melding

 20. Jojo, de pre-shipment inspectie is vooral gericht op het minimaliseren van de onder-facturering bij de import van goederen.De werkzaamheden worden uitgevoerd door een externe partij i.s.m. de douane. Dat de handelaren in verzet komen heeft o.a. met het volgende te maken. Men weet dat handelaren, en vooral bij de auto-import, tussen de 20 en 40 procent onder de werkelijke waarde opgeven. Ook bij de import van andere producten uit het buitenland loopt de overheid door deze praktijken gigantische invoerrechten mis.Bij de verkoop van de producten aan consumenten maken de handelaren winstmarges tot wel 500%.


  Maak melding

 21. HAhaha GMAP wie noem jij slape lul de press schaam je dood man wat ben jij dan kan zeker niet beter zijn ik wet 100% DAT JIJ NOG SLAPER BENT en ook dat jij geen surie bent tenminste geen echte en hans de press impopulair laat dat aan de surienamers over jij hebt geen reeden nog recht van spreeken overaal en in ieder gat je neus stoppen daar zijn jullie soort goed in Henk molenaar als jij je begint te schaamen voor wat je bent dan mag je praaten over moordenaar drugsdealer enwat nog meer weet je wat er in su gebeurt is in de slaafen tijdt en wat Eropa nog steets wil en doed met derde wereld landen over schaamte gesprooken je moest wensen dat je niet gebooren was want dat allemaal om eerlijk te zijn was erger dan wat de duitsers hebben gedaan dus ik schaam me niet ben trots dat k een surie ben en zo moet een ieder dat kunnen zeggen maar als jij surie beleedigt en denk te vertrapen heb je het mis dus zal niet zeggen wat je doen moet zal me niet verlaagen zo als jij ga vriendt de DUIVEL ZEGENE JOU


  Maak melding

 22. Aldus professor Kodongo van de kumakoisi universiteit.
  Een echter surinamer is in mijn ogen niet iemand die dictatuur,onderdrukking,massamoord,vernedering drugs criminaliteit aanmoedigd of verheerlijkt.
  bouterse is en blijft een slappe LUL


  Maak melding

 23. En voor de mensen die dit niet begrijpen en gelijk weer praaten om het praaten en niet om wat te zeggen of om onrust te zaaien opschorten wil niet zeggen dat het van de tafel is in wel land word er niet weleens wat opgeschort beter nu dan laater met meer probleemen laat ze bekijken wat de voor en wat voor nadeelen het heeft mag dat of zijn jullie blij dat het gebeurt en hebben jullie wat te praaten want jullie zeggen toch niks de douane werk komt maar op zn tijdt wacht af en dan geblaf


  Maak melding

 24. RobG
  Dat de importeurs als gevolg van een niet professioneel douane systeem enorme extra winsten maken en de overheid inkomsten er bij inschiet is mij geheel duidelijk.
  Daarin zijn wij het 100% eens.

  Mijn verzoek om duiding slaat op iets anders. Neemt deze regering een duidelijk en goed onderbouwd besluit met het voornemen tot invoeren van een goed controleerbaar importsysteem. Komt de regering na overleg van belanghebbenden met de President (hoofd van de regering BA) per omgaande terug op haar goede voornemens en houdt zij haar besluit aan tot ……

  De president ondergraaft met dit soort (ADHOC) beslissingen zijn geloof waardigheid en maakt van zich zelf een draaitol.
  De president wekt minstens de indruk dat zijn regering niet geheel op de hoogte is van de verschillende machtsfactoren, beïnvloedbaarheid van beleid en de consequenties van haar voornemens.

  In andere delen van de wereld heeft zo iets draaikonten gedrag, amateurisme en incompetentie.


  Maak melding

 25. Draaikonten gedrag,amateurisme een incompetentie, zelfde gedrag die onze huis professor hier dagelijks laat zien.
  Hij probeerd met alle middelen recht te praten wat krom is, paarse DOGMA.


  Maak melding

 26. boegroe, GMAP heeft in zijn glazen bol gezien wat de werkelijke oorzaak van het opschorten van de inspectie is.Hij weet maar al te goed dat belastingontduiking tot een nationale sport werd verheven onder het corrupte NieuwFront regiem.Ik weet dat er bij de export van goederen van Nederland naar Suriname met dubbele facturen wordt gewerkt.Op bijv. de vrachtbrief staat altijd een veel lager tarief aangegeven, of er staan andere goederen op de vrachtbrief vermeld.


  Maak melding

 27. In de vingers snijden.

  Het bedrijfsleven snijdt zichzelf in eigen vingers. Nu moet men niet alleen aan Duaniers kadootjes geven maar ook aan de leden van het Overlegorgaan. Zeker weten dat de prijzen van de producten voor de consument daardoor toch omhoog gaan.

  Een slap besluit met als gevolg dat de Staatskas wordt beroofd van inkomsten en het volk de prijs moet betalen.


  Maak melding

 28. De grootste corruptie praktijken hebben plaatst gevonden tijdens bouterse zijn militaire dictatuur.
  Het ergste is gebeurd na 8 december 1982 toen er een schaarste was van alles Suriname,die militairen en hun handlangers hebben het arme volk uitgebuit.
  Jij weet niets van suriname dus hou je mond dicht.


  Maak melding

 29. z.a. ik al eerder heb gezegd,alles wat deze lijder aanraakt is gedoemd te mislukken..

  alleen het feit dat hij ddb naar ministerie van financiën kijkt,devalueert het munt eenheid srd.

  tot nog toe alles en en ook alles van deze meneer is mislukt.

  zie maar ,de kinder bijslag is totaal mislukt
  de ouderdom verhoging is totaal mislukt

  de goud deal kerst-deal genoemd,is totaal waardeloos

  zo kan je doorgaan en niks is bereikt in de afgelopen drie jaar..

  weg met deze lijder lieger bedrieger..

  wat heeft hij gebracht uit brazilië..

  al die valse hoop brengt je alleen maar in verwaring..


  Maak melding

 30. het *grote* bedrijfsleven,…..ma dat zijn tog de sponsoren van NDP???

  waarom denk je dat vandaag ook een Dilip S op de schoot van DADA zit???

  deze actie van DADA is zuiver om 2015 campagne veilig te stellen!


  Maak melding

 31. Vorig week vertrokken Uit Suriname na 2 maanden.
  Bij aankomst stond de SRD op 4.28 en bij vertrek op 4.40.

  En ik voorspel: voor einde jaar op 4.70


  Maak melding

 32. De pre-shipment inspection was gewoon een behoorlijk ondoordachte actie. gericht om een probleem in de eigen keuken op te lossen. Tijdens de presentatie bij de kkf was de vertegenwoordiger van SGS niet bekend dat de meeste goederen worden verstuurd vanuit Miami en NL.
  Die had nog niet het huiswerk gedaan…

  Natuurlijk is onder facturering een probleem. Maar om nu gelijk een paardenmiddel in te zetten die alleen bij enkele landen zonder enige douane wordt toegepast..

  SGS is wereldwijd een speler op gebied van kwaliteitscontrole van goederen en diensten. Lijkt me dat daar meer eer te behalen is. Dat stop misschien de stroom afgekeurde rommel naar Su.

  Dat in combinatie met een gedegen controle van de douane activiteiten zal veel meer opleveren dan de PSI.

  Overigens is onder factureren feitelijk dom. Hierdoor maakt het bedrijf meer winst en moet dan meer belasting afdragen. Links of rechtsom. Om 30% invoerrechten te ontlopen op de inkoop gaan ze 38 % belasting betalen over meer winst..
  goede ondernemers….


  Maak melding

 33. GMAP, een burger die een stuk doomein grond aanvraagd wordt letterlijk het onvruchtbare bos ingestuurd, net als die NDPer.VHP-NPS hebben alle vruchtbare grond onder elkaar verdeekd.


  Maak melding

 34. Oorspronkelijk waren invoerheffingen bedoeld de locale markt te beschermen tegen goedkopere producten uit een ander land. Helaas gebruiken de meeste landen de invoerrechten om inkomsten voor de staat te genereren.
  Met daaromheen een heel groot controle apparaat die een groot deel van die heffingen weer consumeert.

  Feitelijk is invoerheffing geld onttrekken uit de eigen economie. De invoerheffing wordt voor de importeur gewoon meegenomen als kosten en met marge weer door belast aan de afnemer. Die daar ook weer marge op zet voor het bij de consument beland..
  Ondernemers verdienen aan de invoerheffingen en uiteindelijk betaald de consument alles. Die kunnen vervolgens niet rondkomen van hun inkomen en gaan meer geld verlangen voor het zelfde werk.

  zie daar de negatieve prijsspiraal en inflatie veroorzaakt door dezelfde overheid die zelf ook meer geld dan kwijt is voor producten diensten en personeel.

  Overheid bescherm de markt tegen slechte producten!


  Maak melding

 35. Dilip Ramlakan, als dat al zou zijn zoals jij het stelt dan zijn jullie wel zo stom geweest om je toen de kaas van het brood te laten eten, net zo stom als jullie nu zijn om daar nu verandering in te brengen, wat wil je ook met zo’n President, met een heel beperkte opleiding en halve analfabeten in zijn gevolg zoals Boegroe die voor mij bepaalt dat ik niet mag reageren, ik zal je uit de droom helpen, dat bepaal ik zelf wel, niemand hoeft tegen mij een grote bek te hebben, die heb ik zelf wel als het nodig is


  Maak melding

 36. Overleg kabinet en bedrijfsleven??? Waarom zeggen ze niet gewoon overleg tussen Bouterse en Charles Palad, onder het genot van een Bacardi in de vissersboot van Abrahams.


  Maak melding

 37. @boegroe, ik wil niet vervelend doen, maar heb je wel taal in het pakket gekregen op school???

  =Je hamert dat anderen je niet goed begrijpen, maar hetzelfde geldt ook voor jou.
  =Weet je, ik zou mij zorgen gaan maken om al die criminaliteit in suriname. Waarom!!!!

  ==Bouterse had toch geroepen dat wij NIET MEER met dievenijzer hoeven te slapen en dat er vrijheid zou komen??? IK DACHT HET NIET.

  =Deze regering gaat eerst handelen en daarna nagaan of alles goed is.


  Maak melding

 38. Dilip Ramlakan
  Henk Molenaar jij wisselt je geld om in het illegale circuit.Lekker goedkoop profiteren ten kosten van de burgers.

  Illegale circuit?
  Ik ben nog nooit aangehouden als ik geld wissel bij één van de 800 gambio’s.

  Wat is trouwens de koers vandaag?


  Maak melding

 39. het enige wat dilip in zijn leven gewisseld heeft zijn z’n tanden.
  Buitenlands geld heeft hij nog nooit gezien, want bij hem in de bush ruilen ze nog met kralen en spiegeltjes


  Maak melding

 40. Dilip Ramlakan, tjonge wat kun jij uit je nek lullen man, wie gaat er zoiets ongewapend tegen een moordenaar zeggen die ook nog altijd een paar bodygards in de buurt heeft, hoe gek kun je zijn,.
  Over lafaard gesproken, wie dacht je die een aantal jaren geleden toen er een gezamenlijke oefening van het Surinaamse en het Nederlandse leger in Suriname plaats zou vinden in eens voor iedereen onvindbaar was geworden en zich in het binnenland had verstopt bang dat een paar mariniers de opdracht hadden gekregen hem op te pakken , wat trouwens niet het geval was, over een angsthaas gesproken


  Maak melding

 41. Dilip Ramlakan, over een kleine maand wandel ik weer een paar weken door het nog altijd mooie Suriname, waar dacht jij dat ik mijn euro,s wisselde, niet bij de banken en de officieele gambio’s, maar bij de handelsondernemingen, die blij zijn met mijn euro’s daar kunnen zij hun goederen mee betalen bij de buitenlandse leveranciers die het vertikken om de srd’s aan te nemen, omdat ze geen zak waard zijn, mede te danken aan dat beleid, of beter gezegd het gebrek aan, van de huidige regering, en ik word er ook nog wat beter van, mag ook wel want datzelfde Suriname pleegt nog elke keer bij binnenkomst in Su diefstal van zijn voormalige burgers, in de toescheidingsovereenkomst , staat toch duidelijk vermeld dat alle voormalig surinamers geboren voor 1975, behandels moeten worden als ware het Surinamers, waarom moet dan onterecht toch een visum of toeristenkaart gekocht worden, zij nemen toch al genoeg doekoe mee vanuit Nl. om uit te geven in Su


  Maak melding

 42. er zal wel wat te verbergen zijn he of afleiding voor wat anders maar ja waar is het geld van ons goud want daar heeft bouterse nog niks over gezegt


  Maak melding

 43. Ik snap het niet!
  HEt was tochhet probleem van onderfactureren watmaakte dat men de pre shipment inspektie invoerde?
  Wat nu?
  Waarom een klein groepje tevreden stellen?
  ZUllen we nog iets merken van transparantie????
  AUB!


  Maak melding

 44. hans,heeft altijd van die praatjes(hik)die ontstaan tijdens zijn lekker goedkope cognac-whisky(hik) parties.Je euro’s omwisselen op de zwarte markt geeft vleugels(hik).


  Maak melding

 45. Waar het hart vol van is loopt de mond van over, zijn het niet de hindoestanen waar in Suriname de alcoholisten het sterkst vertegenwoordigd zijn?


  Maak melding

 46. 28 juli 2013

  Oh!, oh!, Srika moet hier toegeven, dat hier zwakte van pres.D.D.Bouterse te bespeuren valt. En dat de opschorting van de pre-shipment inspecties zelf indruist tegen het eigen geschreven beleid van de NDP.

  Terecht moet er ook transparantie zijn in het bedrijfsleven en zijn de pre-shipment inspecties een ‘must’, zeker bij het beschermen van de bevolking t.a.v. importproducten.

  Maar kapitaal en politiek spreken een hardere taal dan het geschreven beleid van de NDP.

  Politiek gezien heeft de NDP het bedrijfsleven, VSB, ASFA, enz., nodig om te overleven en een goede vertrekpunt te hebben naar de komende verkiezingen toe.

  En volgens het denken in ‘het kapitaal’ willen deze heren van het bedrijfsleven, in het belang van de gewone burgers, economisch niet inleveren en wordt de zwakte van de regering t.a.v. de kapitaalmiddelen duidelijk.
  Srika


  Maak melding

 47. De opschorting hoeft nog geen afstel te betekenen.Het is mogelijk dat door kinderziektes bij de implementatie wachttijden ontstaan die funest zijn voor kwetsbare goederen.Het uiteindelijk doel van deze werkwijze is dat de documenten en goederen reeds in de haven van verzending ingeklaard worden.Maar zo te zien blijkt er flink wat mis te zijn en dat geeft aanleiding tot verzet bij de handelaren.


  Maak melding

 48. 28 juli 2013

  Lees eerst de onderstaande informatie!

  Pre-shipment inspectiediensten (of PSI’s) van SGS helpen overheden wereldwijd hun importomzet te beschermen, handel te faciliteren en het risico op illegale import te minimaliseren.
  Wij voeren een grondige inspectie uit op goederen, facturen en andere documenten zodat voor verscheping een correcte identificatie kan plaatsvinden van:

  Kwaliteit
  Kwantiteit
  Tariefclassificatie
  Geschiktheid voor import

  Exportmarkt prijs en/of waardering voor de douane
  Deze identificatie faciliteert de correcte vaststelling van invoerrechten en belastingen of de goederenwaarde voor toezicht op vreemde valuta. Pre-shipment-inspectie is ook belangrijk voor overheden die willen voldoen aan de WHO-overeenkomst voor douanewaardering.(Bron: Logistiek Rotterdam)

  Nu ter zake:
  Aan de ene kant is PSI bedoeld om de juiste invoerrechten op het product te berekenen en ten tweede is het bedoeld om de gezondheid van de consumerende bevolking bij deze geïmporteerde producten te garanderen.

  Deze ‘heren’ van het bedrijfsleven zijn al decennia bezig andere informatie te verstrekken aan de Surinaamse autoriteiten, wat voor hen wel flinke winsten oplevert(minder invoerrechten en in verhouding duurdere verkoopprijzen) en lak hebben aan de verantwoorde veiligheid naar de consumenten toe.

  En hier zie je dus de economische onmacht van de regering in Suriname. Deze regering had moeten beseffen
  dat het invoeren van PSI op veel tegenwerking zou stuiten – de handelaren zouden dan minder willen importeren en zo tekorten op de eigen markt creëren – en dat de regering hiertegen met eigen financiële middelen- dan zelf importeren, met het ‘lange-adem-principe’- en zo de strijd met deze handelaren aangaan tot zij in het gareel van de overheid gebracht worden.

  Maar wie zijn deze handelaren?
  Volgens informatie van de neven van Srika zijn deze handelaren te vinden voornamelijk in de VHP, en ook komen een aantal uit de NPS en een enkeling zelf uit de NDP.

  Geldwolven zijn het, met geen oog op de gezondheid en veiligheid van hun eigen mede Surinamers.
  Srika


  Maak melding

 49. @hans; Waar het hart vol van is loopt de mond van over, zijn het niet de hindoestanen waar in Suriname de alcoholisten het sterkst vertegenwoordigd zijn?

  —–

  Wie in Suriname drinkt er nou geen Parbo? Of heb je oogkleppen op en zie je alleen Hindoestanen in Suriname?


  Maak melding

 50. Jammer dat men niet doorgaat met pre-shipments. Reguleren van Import is hard nodig. We hebben werk nodig in Suriname, dus stimuleren van eigen Produktie. Import van luxe goederen extra belasten.


  Maak melding

 51. Srika, een verhelderende uiteenzetting over de importinspectie.Het komt heel vaak voor, ook in het welvarende Nederland dat handelaren andere goederen importeren dan op de vrachtbrief vermeld staat. of ze ontduiken de invoerrechten door zelfs nieuwe auto’s te importeren en op de vrachtbrief staat vermeld dat het om tweede handse auto’s gaat. Daarnaast speelt de bescherming van de volksgezondheid een grote rol.

  Er is wereldwijd een honderden miljarden dollars handel in namaak voedingsmiddelen,namaak grondstoffen voor de consumptie en cosmetische industrie,namaak medicijnen, namaak medische apparatuur,namaak whisky’s en cognacs, enz. Het is bekend dat er ook op grote schaal wordt gehandeld in namaak vliegtuig onderdelen van zeer slechte kwaliteit.Kortom naast het beter innen van de invoerrechten gaat het om de gezondheid en veiligheid van mensen.

  I


  Maak melding

 52. blanke, ik heb even snel door de pagina’s gebladderd en het gaat dus ook o.a. om de controle op radio actieve stoffen,kwik,verboden kanker verwekkende stoffen en materialen, ozon aantastende gassen,smokkel van dieren,bescherming van dieren,enz. Het gaat vooral ook om de verbetering van de kwaliteit van het leven van mensen.


  Maak melding

 53. beste rob, die lijst bestaat al..

  het gaat hierom :
  Quality & quantity (For Customs purposes only)

  dat wil zeggen alleen wat van belang is voor de douane!

  Dus afgekeurde rommel die over de rest van de wereld wordt geweigerd gaat het niet. Dus alleen staat het op de verboden lijst j/n of op de restrictielijst.
  Voor de rest gaat het alleen om aantallen en de juiste prijs.
  De regering was voornemens 250 miljoen us per jaar extra douane inkomsten te verkrijgen. Dat is 450 usd per hoofd van de bevolking links of rechtsom


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.