Parlementariër krijgt boete, belt minister

41

PARAMARIBO, 27 jul – Wat ligt het meest voor de hand als je je verheven voelt boven de rest en plotsklaps een verkeersboete komt neervallen? Zomaar uit de blauwe hemel? Je negeert je lot en… belt minister Edward Belfort van Justitie & Politie.

Het gaat om een parlementariër. Een parlementariër die te hard reed en werd betrapt. De politie deed zijn werk en legde een boete op. Dat getuigt van durf, tenminste vanuit het oogpunt van de parlementariër. ‘Hoe durft ie’, moet de brave politicus door het hoofd zijn geschoten. Alle praat over voorbeeldgedrag lijkt op zo’n moment vergeten. De wet mag voor de kiezer gelden, maar niet voor de keizer. Hoe zou je anders op het idee komen de minister te bellen.

Die moest maar zorgen dat de boete ongedaan werd gemaakt. Niet dus. “Zij die beboet worden in het verkeer, weten dat er wordt gewerkt”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Dat hij werd gebeld, is in zoverre goed dat er een positieve conclusie uit te trekken valt: “De politie doet zijn werk.” Het inperken van verkeerscriminaliteit is topprioriteit. De parlementariër zou bij de eersten moeten zijn, die zulk beleid schragen.


41 REACTIES

 1. De minister van Justitie heeft betere dingen voor het land te doen dan de telefoon op te nemen voor zulke snert verhalen. Jaren geleden heeft de Nederlandse Politie wijlen Prins Bernard van Nederland toch ook bekeurd vanwege DUI (Driving Under Influence)? De twee dochters van ex-President George Busch van Amerika zijn toch ook eens door de politie van Washington DC gearresteerd vanwege DUI? Zo, wie is een parlementarier om de minister te bellen? Dit wordt nu te gek!


  Maak melding

 2. Waarom zou deze naamloze parlementariër, het niet proberen? Brampie mocht toch ook, tijdens en na zijn ministerschap, zonder gevolgen voor zijn persoon, buitensporig hard stoeien met overheidsgeld?


  Maak melding

 3. Ach, zie het gewoon als een moderne TelefoonCoup…

  Net zoals de Massamoordenaar, Drugscrimineel en Democratisch Verkozen Dicator Baas Delano Desiré Bouterse jaren terug al heeft gepleegd.


  Maak melding

 4. dit is water naar zee dragen en elkaar de schuld geven ,
  men moet gewoon de namen openbaar maken en nog vele dingens die niet in de openbaar wordt gezet .vriendtje politiek.


  Maak melding

 5. Deze man is gewoon heel dom. En deze noemt zichzelf parlementarier. Overigens zijn er vele personen met deze arrogantie of louter schier een verbeelding van macht. Zij denken op basis van hun maatschappelijke status en klassenjustitie aan de wet te ontkomen.
  Deze zogenaamde omhoog gevallen personen leren niets en blijven steken in hun eigen domheid en arrogantie of anders in hun oude corruptieve gewoontes.

  Indruk willen maken dat je meer bent dan een ander en daarop teren, is een typisch Surinaamse kwaal om behagen te scheppen. Plat gezegd is de constatering ook al te vaak ”van boven bont maar van onder stront” en er valt nog veel en veel meer over te zeggen. Het is dan ook geen wonder dat het sociale moraal bij velen ook zo laag blijft. Ik denk dat mensen met zo’n attitude, Suriname dan ook geen vooruitgang zullen brengen. Te verwachten is dat deze zogenaamde elite in de samenleving dan ook steeds verder zullen komen te staan van het gewone volk. De kloof tussen rijk en arm blijkt immers nu ook al veel groter te worden.


  Maak melding

 6. Gaat het om dezelfde minister die zijn woning heeft laten opknappen door gedetineerden, waarbij eentje is ontsnapt? Nu probeert deze minister moraalridder te spelen, wie kan me helpen met dat spreekwoord, dat van zon, boter en kop???


  Maak melding

 7. ach dit is een verhaal om de edward belfort die nu slecht af geschildert wordt door hooghart in het zonetje te zetten hoe goed deze man wel niet is dat jullie er allemaal in trappen in dit deze onzin heeft ronnie dit zelf bedacht of de baas wat een onzin


  Maak melding

 8. Name and faces please.
  Zo een figuur ongeacht de partij moet openbaar worden gemaakt.
  Deze denkt zeker als zijn Pres de wet aan zijn laars lapt, moet dat mij ook lukken. En zo doet dan weer volgen bij de rest van het volk. Zie de criminaliteit cijfers


  Maak melding

 9. owprachtig
  en om welke parlementarier gaat het?

  Ikdenk eerder eentje uit de gelederen van ABOP/BEP

  Dezeparlementarier zal tot veel in staat zijn als hij zo redeneert


  Maak melding

 10. Ja dan moet de politie ook geen snelheidsbekeuringen uitdelen in een bepaalde gebied van het land. Daar heerst anarchie en heeft de centrale overheid niet voor het zeggen. Je belt in dat geval je ondergeschikte op en die moet het maar oplossen.

  Een keer raden wie dat kan zijn, RB soms?


  Maak melding

 11. Deze gasten uit het paarse clubje lopen nog met het idee dat zij onder en boven de wet zijn. Powerplay is ook het enige wat ze goed kunnen. Men waant zich nog in de tachtiger jaren. Ik vraag me af of de minister werkelijk afwijzend zou reageren op het verzoek van de parlementarier, als dit geval niet in de media was verschenen. Dat de parlementarier de minister heeft durven bellen voor een verkeersovertreding,zegt al veel.


  Maak melding

 12. Als een boslandse minister zoveel leed en verderf kan zaaien in de surinaamse gemeenschap,hoe zal het dan zijn als we een boslandse president hebben?
  Haast iedere burger heeft zich al bewapend tegen deze mensenvloek om zijn gezin te beschermen.


  Maak melding

 13. Zeker iemand uit de coalitie. Trouwens als hij de boute ongedaan wil maken is hij toch aan het verkeerde adres. Hij zou zich moeten wenden tot het Openbaar Ministerie. Want die is belast met de opsporing en vervolging en niet Belfor. Domme parlementarier, die liever zijn zetel kan teruggeven!


  Maak melding

 14. Nee, die parlementariërs mogen alles, de Surinaamse wetten en regels zijn niet op hen van toepassing, alleen de kiezers zijn de lul met alles. Rokende vriendjes van Bouterse mogen alles, coke, buiten roken en hard rijden, mensen intimideren en ga zo maar door….


  Maak melding

 15. Parlementariers vormen de minst gerespecteerde groep in de Surinaamse samenleving.

  1) verdienen een wereldsalaris maar werken 3 dagen in de maand

  2) behoren tot de meest corrupte groep mensen i Suriname

  3( Eigen belang gaat voor belang bevolking


  Maak melding

 16. Als het in deze zou gaan om parlementarier van de oppositie, was dit zeker met naam en toenaam in de media verschenen. De minister zou er goed aan doen alsnog de naam van deze grapjas te publiceren, kan het volk bij de volgende verkiezing de juiste keuze maken. Oooh Lord, Sorry was vergeten dat deze generatie stemvee niet de juiste keuzes kan maken.


  Maak melding

 17. Het is goed dat de media hierover gewag maakt, wel zou het hen sieren wanneer deze schuinsmarcheerder als publieke-functionaris bij naam en toe naam genoemd zou worden. Nu lijkt het niet duidelijk, gaat het om een minister of een assemblee lid, want daar zit ook het verschil in. Dat deze corrupteling dacht dat hij boven de wet stond, in een rechtsstaat zou deze wetsovertreder op het matje geroepen worden. In Nederland wordt zonder aanzien des persoon geverbaliseerd. Bijvoorbeeld minister Van Agt toen minister van justitie, en nog enkele andere hoge functionarissen moesten het ontgelden, en zo hoort het ook. Wel weet ik dat wanneer het minister Belfort zelf zou betreffen, wat de reactie hieromtrent zou zijn geweest.


  Maak melding

 18. Mijn vraag :s deze meneer noch parlementarier .

  Het zou de exelentie Bouterse sieren Persoonlijk hier in te grijpen en dat dit geboefte verdwijnt uit het parlement en nooit meer in aanmerking komt voor een overheids functie.

  De heer Belfor heeft zijn werk al gedaan (proficiat) en nu nog de president en andere goedwillende zichzelf respecterende parlementsleden.

  Massaal boycotten .


  Maak melding

 19. Maxima is ook beboet voor een verkeersovertreding. Ze zou het toch niet wagen om de minister van Justitie te bellen? In Suriname weet men echt niet hoe het hoort. Een Bananenrepubliek bij uitstek.


  Maak melding

 20. Vervolg van Zaterdag 27 juli 2013 om 22:48 uur.

  Suriname Quo vadis?
  Het woord rassenstrijd wordt door politici in Suriname niet makkelijk in de mond genomen. Kennelijk is men er bang voor dat er wellicht een opruiende werking vanuit gaat. Ik vermoed dat men liever de kop in het zand stopt, dan dit op de politieke agenda te plaatsen.

  Mijns inziens is er echter sprake van een tikkende tijdbom waaraan men niet voorbij mag gaan en als men de krant leest zijn de tekenen reeds langere tijd manifest. Brute berovingen, verkrachtingen en zware mishandelingen i.c folteringen en moord zijn aan de orde van de dag. Het beeld is duidelijk dat men zint op wraak. Het lijkt mij niet onwaarschijnlijk dat men uiteindelijk het recht in eigen hand zal nemen in plaats van lijdzaam toe te zien.

  Typerend bij deze delictplegingen is, dat het vaak slachtoffers van Hindostaanse of Chinese afkomst betreft. Het feit is ook dat er vaak wordt geroepen, dat de schuldigen onder de Marrongroep moeten worden gezocht. Berichtgevingen in de krant in verband met opsporing en vervolging doen ook hun aanwijzingen en opmerkingen over het achterland van Suriname waar diefstal en geweldpleging jegens chinesen ook plaats vindt.

  Met foto’s, naam en toenaam van deze justitiabelen uit Brokopondo en Marowijne wordt opgemerkt; men komt naar de stad Paramaribo,pleegt delicten om vervolgens hun toevlucht weer te zoeken richting thuisland. En de plaatselijk bevolking weet van niets. Anders wordt er uitgeweken naar Frans Guyana. De gevangenissen in Paramaribo geven niets anders dan het beeld met gedetineerde zwarte mensen van deze bevolkingsgroep.

  Ik ben de mening toegedaan dat discriminatie en haat jegens deze bevolkingsgroep steeds meer zal worden aangewakkerd en uitsluiting van deze onaangepaste niet verder verwijderd zal komen te liggen. Dit ten koste van de algehele harmonie. Het is een farce te moeten geloven dat Suriname nog steeds een vredelievend land is. De onderlinge raciale verschillen en opvattingen zijn dermate aanwezig dat het op den duur de neergang van dit prachtig land zal betekenen. Sociologen doen er goed aan onderzoek te doen om dit scenario te willen voorkomen.


  Maak melding

 21. Hallo,weten jullie nog de tijd van minister Adhin van justitie?
  Dat was nog erger hij reed op het trottoir de heer Pengel zijn been aan waar hij dat later kwijt raakte.
  Van zijn oom Jopie Pengel mocht Adhin aanblijven als
  minister van justitie.
  Dus er wordt op dit forum maar iets geschreven zonder dat men weet of het waar is.
  Dus schoenmaker hou je bij je lees.


  Maak melding

 22. @Sjang, je vergelijkt appels met peren. Lees de casus van de Parlementarier goed door. Deze man is beboet en probeert middels de minister van Justitie ongedaan te maken. Dat is iets heel anders dan het geval van Adhin. Geen domme dingen zeggen svp!


  Maak melding

 23. Het woord parlement bestaat uit twee franse woorden: parler, bv je parle = ik spreek en mentir, bv il ment = hij liegt.

  Parlementariers zijn mensen die liegen wanneer ze spreken en het parlement is het gebouuw of de vergadering waarin ze dat doen, die liegebeesten.


  Maak melding

 24. @ Tell me,je krijgt 100 thumbs up van mij.
  Ik had de Surinamers veel intelligenter ingeschat, maar helaas is dat land een grote racistische club.


  Maak melding

 25. De parlementariër moet de eer aan zichzelf houden en opstappen. Doet hij dat niet, dan moeten er in het assemblee vragen worden gesteld aan de minister en/of de assemblee voorzitter en behoort hij alsnog (gedwongen) het veld te ruimen. Dat is pas democratie Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.