woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinaams ziekenhuis haalt artsen uit Filippijnen

Surinaams ziekenhuis haalt artsen uit Filippijnen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jul – Het Sint Vincentius ziekenhuis in Paramaribo laat artsen overkomen uit de Filippijnen. De artsen zullen worden ingezet in unit voor spoedeisende hulp., SEH De unit wordt nu opgezet en zal pas de tweede zijn in Suriname. Volgens het ziekenhuismanagement zijn er grondige redenen voor de rekrutering buiten.

Het management is dan ook niet over een nacht ijs gegaan. “We hebben deskundige SEH-artsen nodig . Maar aan die artsen is er een tekort in Suriname. Vandaar dat we nu uitkijken naar de Filippijnnen die actief zijn in het Carbisch gebied. We hebben goede ervaringen met Filippijnen en zij blijken wel interesse te hebben voor onze vacatures”, zegt ziekenhuismanager Manodj Hindori tegenover de Times of Suriname. Lokaal is wel naar specialisten gezocht.

Maar door het gebrek moest de blik ook gericht worden op het buitenland. Bij het rekruteren is hulp ontvangen van internationale organisaties. Intussen is al één Filippijnse specialist gearriveerd en de bedoeling is dat er nog zeker vijf volgen. De bedoeling is wel dat uiteindelijk Surinaamse artsen worden ingezet. De buitenlanders moeten net zo lang de leemte opvullen. Tot nog toe beschikt alleen het Academisch Ziekenhuis Paramaribo over een SEH-unit.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

54 REACTIES
  1. Suriname zal NOOIT zelfstandig worden,Nooit!!
    Suriname is gauw geneigd te leunen/steunen op hulp van derden liefst VREEMDEN nog erbij!!
    Zelfs gaan ze nooit moeite doen om het probleem waarmee ze kampen ,te lijf te gaan!
    Waarom worden er geen pogingen ondernomen door de artsen vereiniging in Suriname die moeten leiden tot het opzetten van een Instituut/faculteit die artsen moet opleveren waaraan Suriname een tekort heeft?


    Maak melding
  2. wat kan het onder narcose mij schelen wie opereert, als ik maar geholpen bent tog???

    maar dan!!!!

    een Su timmerman met 2 linkerhanden is duurder dan een door-*snee* Cubaanse arts en DADA heeft tog goede banden met Cuba?

    da waarom de Filippijnen 🙂


    Maak melding
  3. ja allocht deze mensen werken voor nog minder dan een appel en een ei. Maar wacht maar tot het fout gaat, bijvoorbeeld door taal problemen die zich voordoen en veel meer van deze onvoorziene problemen. En dan gaan ze ook nog eens ingezet worden op de spoedeisende hulp!! juist een plek waar men geen taal barriere mag hebben om accuraat en snel een prognose te kunnen stellen. Daarbij zijn het ook nog net chinezen, ze werken eenmaal 24 uur 7 dagen in de week zon en feestdagen 365 dagen per jaar tot ze over vermoeid zijn en fouten onvoorkomelijk zijn Maar dan is het te laat. SUCCES!!!!


    Maak melding
  4. Beste mensen,
    Jullie commentaar/kritiek op de artsen uit de Filipijnen is onterecht!
    In de jaren 70 hebben we in het Academisch Ziekenhuis gehad. Ze deden naast werkzaamheden op de afdeling anesthesie ook werk op de EHBO afdeling. En dat werk verliep over het algemeen heel goed. We leven in een globale wereld dus ik zie het probleem niet zo, een ieder kan een beetje Engels en er zijn nog altijd CO-assistenten (artsen in opleiding) en verpleegkundigen in de buurt om e.e.a toe te lichten.

    Ik ben het wel met degenen eens die zeggen dat het beter zou zijn om een deskundige op dit gebied naar Suriname te halen voor een periode van 6 maanden of 1 jaar om de gemotiveerde doktoren op te leiden en te begeleiden.


    Maak melding
  5. Het fenomeen was nog nooit zo alarmerend als vandaag, zegt dokter Jaime Galvez-Tan de directeur van het Nationaal Instituut voor Gezondheid in de Filipijnen. Niet alleen verpleegkundigen verlaten het land, maar ook artsen kiezen voor een carrièrewissel en scholen zich om tot verplegers.

    In augustus 2004 vertrok het voormalig hoofd van de spoedgevallendienst van een topziekenhuis net buiten Manilla naar Canada, waar hij nu als verpleger werkt. Vier maanden daarvoor verliet ook topchirurg Emil Reyers Jacinto de Filipijnen om in het buitenland zijn geluk te beproeven als verpleegkundige. Opiniemakers noemden zijn beslissing toen een uitverkoop. Bij het vertrek van Jacinto meldde de POEA dat naar schatting 4.000 Filipijnse dokters zich al hadden omgeschoold tot verpleegkundigen. Verpleegkundescholen in de Filipijnen hebben zelfs speciale programma’s opgezet om dokters om te scholen

    Volgens Galvez-Tan is de exodus van Filipijnse verpleegkundigen toe te schrijven aan socioculturele en economische factoren, politieke instabiliteit, slechte werkomstandigheden en het regeringsbeleid van export van arbeid. De vraag naar verpleegkundigen is vooral hoog in ontwikkelde landen, waar de vergrijzende bevolking steeds meer nood heeft aan gezondheidsdiensten. Galvez-Tan: De Filipijnen zullen nooit kunnen concurreren met de salarissen en betere kansen in ontwikkelde landen, maar de regering mag deze braindrain niet tolereren. Het is hoog tijd dat er maatregelen komen om deze gezondheidsbedreigende situatie aan te pakken. (KC/PD)

    De filipijnen zijn netals de chinezen bereid te werken voor een minimale salaris elders zolang ze hun eigen land kunnen ontvluchten!!
    Tegenwoordig lijkt Suriname meer op een Opvanghuis!


    Maak melding
  6. Hopelijk praten en verstaan zij ook Surinaams of Nederlands!! je hebt nogal wat SU’s wier geen Engels kunnen spreken(ook analfabeten)! Tolken kost geld en alweer meer geld!!!

    Een verplicht cursus is dan wel dringend nodig!!

    @@ Barnie AZ destijds( voor 75 )was de allerbeste var de hele Caraibishe gebied!!! Hopelijk komen er geen Zusters of verpleegster naar toe!! je weet wel waarom niet!!!! dan is het inderdaad voor appel en een ei!!!


    Maak melding
  7. De criminelen die de diensten uitmaken (politiek) zorgen ervoor dat ook de artsen het land verlaten.

    Zolang de criminelen de diensten uitmaken zal er leegloop zijn.
    I.p.v. gebruik te maken van kennis maakt de gevestigde orde gebruik van kennissen voor top functies…


    Maak melding
  8. Deze gasten die klagen hier op het forum, vinden het niet erg als ze in een vreemd land door deze zelfde doctoren geholpen worden. maar kunnen hen niet tolereren in eigen land. Mensen get a grip in de VS worden ze met open armen ontvangen.


    Maak melding
  9. Hahaha, jongens wat betreft dit onderwerp lullen jullie gewoon uit je nek.
    Ik ben ervan overtuigd dat die artsen beter opgeleid zijn dan de Surinaamse. Vergeet niet dat de Amerikanen daar jaren een Militaire basis hebben gehad en veel in het land hebben geïnvesteerd wat betreft de gezondheidszorg.


    Maak melding
  10. @Takimang
    in de VS worden ze met open armen ontvangen..
    Jou stelling is niet juist…Een specialist uit de Filippijnen kan zijn werk niet voortzetten in USA. Hij/zij zal zich moeten omscholen (kwaliteit) naar USA maatstaven..
    ICT specialisten worden (tydelijk groene kaart) wel met open armen ontvangen..


    Maak melding
  11. @Takimang

    Is het werkterrein van Europese basisartsen tegenwoordig dus vrijwel heel Europa, buiten dit werelddeel wordt hun artsdiploma niet zonder meer erkend. Zo zal in bijvoorbeeld Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten eerst een examen moeten worden afgelegd om toegang te krijgen als klinisch arts. Het bekendste voorbeeld is het United States Medical Licensing Examination (USMLE). Volgens dr. Erik van den Berg is het afleggen van dat examen een vrij ingewikkeld, tijdrovend en kostbaar proces. Hij is educational advisor van het Fulbright Center in Amsterdam, een kennis- en expertisecentrum dat het hoger onderwijs in de Verenigde Staten promoot en de uitwisseling van studenten, wetenschappers en docenten tussen Nederland en Amerika bevordert.
    ‘Je moet eerst drie examens doorlopen, waarbij je telkens uitvoerig op je medische kennis wordt getoetst. Pas nadat je die hebt gehaald, kun je solliciteren voor een residency, waarbij je onder supervisie moet werken. Zo’n trainingsprogramma duurt nog eens drie tot vier jaar, en daarna mag je je pas Amerikaans arts noemen. Vervolgens moet je een vergunning bemachtigen om in die hoedanigheid te mogen werken. En daarmee is de klus nog niet geklaard. Iedere deelstaat kan nog eens afzonderlijk een examen laten afnemen. De eisen zijn per staat heel verschillend.’
    Alle afgestudeerde artsen vanuit de hele wereld die een vaste baan in de Verenigde Staten ambiëren, moeten deze certificeringsprocedure doorlopen. Van den Berg schat dat vijftig tot honderd Nederlandse artsen dit jaarlijks proberen en dat slechts een enkeling uiteindelijk een residency-plaats weet te bemachtigen.

    AMERIKA laat nooit zomaar artsen overkomen en Mogen ze nooit als arts te werk gaan zonder dat hun medische kennis getoest worden. Bovendien moeten ze een werkvergunning hebben nog erbij.

    Zelfs in Amerika heb je artsen uit andere landen die nu als verpleegsters werken in de hospitalen in Amerika,ze brengen deze offer omdat ze de daagelijkse misère in hun land proberen te ontvluchten!!

    Niet omdat je in het bezit bent van een diploma als arts uit een ander land,krijg je automatisch een werk als arts aangeboden in Amerika .


    Maak melding
  12. @Barnie

    Het amerikaanse leger was daar puur voor militaire doeleinden en niet om dokters op te leiden

    !De Filipijnen onderhouden sinds het verkrijgen van de onafhankelijkheid kort na de Tweede Wereldoorlog nauwe militaire banden met hun voormalig kolonisator, de Verenigde Staten. De Filipijnen steunden de VS in de loop der tijd in diverse conflicten, in ruil voor veel ontwikkelingshulp, militaire apparatuur en training.


    Maak melding
  13. @ Ray,

    Het is goed gebruik van veel landen,om in het buitenland hun expertise in stand te houden en hun kennis te delen met het land waar ze zitten.
    Kijk maar in Afghanistan, daar opereren ze ook afghanen, en niet alleen gewonde geallieerden. De nazorg van de afghanen doen de lokale artsen. Als ze geen kennis delen kunnen ze de mensen evenwel rustig door laten gaan.

    P.S.
    Ik weet waar ik het over heb, I’v been there, I’v seen it and I’ve done it. Zowel met de Fili’s in Suriname als met het leger in Ned.
    De anesthesist in het AZ in Suriname is jarenlang een Argentijn geweest, zijn naam Dr. Sarapura.(ga maar lekker googlen)


    Maak melding
  14. @Barnie

    Als je gewond raakt in een vreemd land wil dat niet zeggen dat jij als vreemde mag doodbloeden of rustig op je dood moet wachten.Natuurlijk zal je eerste hulp geboden worden door artsen van die landen zelf.
    Wanneer een leger een base heeft in een ander land reizen hun Eigen medische team met hun.

    Het is gewoon tijd dat suriname in staat moet zijn surinaamse artsen in te zetten ,en niet artsen laten overkomen bij de minste en geringste HOOFDPIJN AANDOENING!
    In andere landen wordt medische zorg nauwkeurig aangepakt en in Suriname hebben bepaalde het privilege om bij een kleine verkoudheid over te vliegen naar Cuba voor een behandeling,terwijl anderen moeten wachten op dokters uit Cuba,China of Filipijnen!!
    Doekhie was toch naar Nederland voor een doktersvisite?
    Waarom,kan hij die behandeling niet krijgen in Suriname zelf?!Sjeesjes,je moet je toch afvragen waarom Suriname niet over dokters kan beschikken die wel te vinden zijn in het buitenland?
    Dat komt omdat niemand zich wat geeft om de gezondheidssituatie in Suriname.
    Stel je voor ,de lijders heden hebben hun huisdokters elders behalve in Suriname .Ze reizen 1×24 uur,denk jij dat zij tijd hebben voor jou of mij als patienten ?!!


    Maak melding
  15. Ai baya,..weer zo iets,..hebben ze niet eerst gezocht naar artsen met een Surinaamse roots in Nederland bijvoorbeeld. En zo niet waarom niet in de regio?


    Maak melding
  16. Volgens mij is die boegroe naar jou leeghoofd doorgeschoten.
    Al deze problemen zijn ontstaan na 25 feb 1980, voorheen was het op medisch gebied goed geregeld in Suriname.Misschien was jij nog niet geboren ??
    Na de afslachting op 8 december 1982 hebben heel veel kaders Suriname verlaten en nu betalen wij met zijn allen de tol.


    Maak melding
  17. het is terecht,dat men buitenlanders in dienst neemt om arbeidt te verrichten in sme..

    antwoordt is,,de surinamer is oer-lui om te werken..

    ze hebben overal een grote bek over alles en niks maar prsteren hó maar..

    als je een sme in dienst neemt,komt hij/zij altijd te laat nooit gemotiveert altijd maar klagen ,sleelt alles wat los en vast is,de goede na gelaten.

    en als het even kan,laten ze je ook nog beroven..

    een buitenlandse medewerker is goed gemotiveert doet zijn best en leert in korte tijd veel v.b. kijk maar naar de chinezen..

    een buitenlander is vooruit strevender dan elk sme een sme blijft nog steeds wonen in die prasi-oso is niet voor verandering vatbaar..


    Maak melding
  18. =Dat er artsen uit de Filippijnen naar Suriname gaan??????Zijn deze artsen wel onderzocht of zij NIET in de fout zijn gegaan in eigen land??, en hebben zij wel de nodigde papieren??

    =Jammer dat in eigen land en diaspora, niet nagegaan is of er wel genoeg mensen zijn die het werk willen doen.

    =Hoe zit het met de mentaliteit van sommige Surinaamse medici, dit omdat er in het AZ problemen waren tussen de Cubaanse en Surinaamse artsen.
    Tot heden hebben sommige Surinaamse medici de Cubaanse artsen niet echt welkom geheten.

    =De communicatie kan mogelijk problemen met zich meebrengen.
    =Wie betaalt de kosten??


    Maak melding
  19. Goede ontwikkeling !

    Het begint met artsen voor de SEH, binnenkort een president, vice-president en ministers uit het buitenland importeren.

    Want aan de slechte mentaliteit van de gemiddelde Surinamer valt niets meer te veranderen. Dat is zo diep verankert, zelfs de beste klinisch psycholoog loopt tegen een granieten muur op.

    Nu schoon schip maken en opnieuw beginnen met mensen die bereid zijn de mouwen op te stropen en geen zeven-even mentaliteit hebben.


    Maak melding
  20. Ja baja een paar van die domme krakelingen als bogoeroe hebben noch steeds nieg in de gaten dat zij blij worden gemaakt met een dooie mus door hun idiote baas bouta. Die man kan nergens meer terecht. Hij bedelt nu bij armsten.
    Ik ben benieuwc wanneeer ze komen en watcde voorwaarden zijn.


    Maak melding
  21. Aangezien de meeste Filipijnse artsen perfect Engels spreken (tweede taal op de Filipijnen), zal de communicatie geen probleem zijn. Het gaat om de ervaring en efficiëntie. En een tweede SEH is zeker geen overbodige zaak in Su. Dus alle negativisme is spijkers op laag water zoeken.


    Maak melding
  22. Je kunt beter buitenlandse artsen hebben dan de corrupte artsen die je niet eens aanraken als je ze niet onder de tafel betaalt.

    Geloof me enkele artsen na zijn er artsen die erger zijn dan hyenas. Ze laten je gewoon sterven als je ze niet betaald.


    Maak melding
  23. Waar zijn de artsen hier op het forum gebleven??? comentaar leveren daar zijn jullie kampioen in maar studeren en een goede functie vervullen in de maatschappij, hoooo maar!! Waar jullie het lef vandaan halen om je mond open te doem weet ik niet!!!


    Maak melding
  24. Het heeft helemaal geen zin om te studeren in suriname,kijk alleen maar die figuren die het voor het zeggen hebben in het land, allemaal ongeschoolde criminelen. president tot de mulo school, derde voorzitter van het parlement ongeschoold.


    Maak melding
  25. @ Ira, eerlijk ik ben het nu met jou eens!
    De mentaliteit en arrogantie van vele Surinaamse is niet om over naar huis te schrijven. De Cubaanse artsen hebben ervaren hoe zij werden tegengewerkt in Suriname. Voormalig minister Waterberg is zelfs het woord “sabotage” genoemd.

    Er zijn niet veel Surinaamse artsen in diaspora die zitten te springen om terug te keren en te werken in Suriname. Mijn inziens zijn er weinig tot geen barrieres voor de van oorsprong Surinaamse artsen. Ik heb het idee dat zouden zij kiezen voor Suriname dan willen zij evenveel verdienen zoals in bijvoorbeeld Nederland. Ik ken 4 Surinaamse artsen in Nederland (waaronder 2 familieleden) die met een Suriaanmse beurs hun opleiding in het buitenland hebben afgerond, maar na afronding van de studie nooit meer zijn teruggekeerd om te werken in Suriname.

    Het Surinaamse volk is te verdeeld en blijft maar klagen over alles! Ook nu bij het aantrekken van Buitenlandse artsen. Sommigen weten niet eens dat het gaat om een particulier ziekenhuis in Suriname. Het bestuur van het ziekenhuis meent artsen uit het buitenland te moeten aanttrekken, toch geven sommigen de huidige regering de schuld. De Surinaamse regering heeft hier niets mee te maken.

    Iets anders nog, op een Spoedeisende hulp wordt acute medische behandeling gegeven en wordt over het algemeen weinig gecommuniceerd met patienten. Als communicatie noodzakelijk is, hoeft de taal absoluut geen barriere te vormen. De Fillepijnen spreken ook Engels net als de meeste Surinamers.


    Maak melding
  26. Neem van me aan dat het gros van de Surinaamse artsen niet blij zullen zijn de komst de Philipijnse collega’s.Als er meer doktoren werkzaam kunnen de Surinaamse artsen minder hoge bedragen aan de patient in rekening brengen.

    Onder druk van de NPS/VHP artsenlobby besloot de NieuwFront regering onder Venetiaan om diverse Cubaanse artsen en medische specialisten geen werkvergunning te geven.Deze medici bleven maanden aan de kant zonder werkzaamheden uit te voeren.Een van de artsen pleegde zelfmoord en de hoofdschuldige is ex-president Venetiaan die met vuil spel dit in de hand werkte.Venetiaan heeft de dood van deze arts op zijn geweten.

    GMAP en zijn meelopers,jullie kunnen makkelijk praten.Ga naar een avondschool en haal je VWO-B diploma en ga vervolgens een aantal jaren medicijnen aan de universiteit studeren.Na de studie wil ik dan weer met jullie praten.


    Maak melding
  27. Forummers, Odi odi.

    @pasew, fawaka mang?

    Maar ik hoop van harte, dat de SU. Ziekenhuizen ook de berichten uit de EU. goed in de gaten houden.
    Er mag geen enkele uitzondering hierop worden gemaakt.

    09 jul 2013

    EU-landen alarmeren elkaar over foute artsen.

    Als een arts een beroepsverbod of een andere maatregel krijgt opgelegd, gaan de EU-landen elkaar daar vanaf 2015 van op de hoogte brengen.

    Het waarschuwingsmechanisme geldt voor artsen en alle andere medische beroepen, zo verklaarde minister Edith Schippers (Volksgezondheid) dinsdag na beraad in Vilnius met haar Europese collega’s.

    Vooruitlopend op 2015 gaan de autoriteiten in een kleinere groep landen (naast Nederland ook bijvoorbeeld Luxemburg, Engeland, Zweden) elkaar meteen informeren over maatregelen die zijn genomen tegen medisch beroepsbeoefenaren. Ook met Duitsland, België en Frankrijk zijn afspraken gemaakt. De nauwere samenwerking moet voorkomen dat artsen als de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur die in eigen land hun werk niet meer mogen uitoefenen, uitwijken naar een ander EU-land.

    Schippers is al 2 jaar bezig om een Europese zwarte lijst van disfunctionerende artsen vorm te geven. Het is de bedoeling dat alle maatregelen tegen ‘medische prutsers’ uiteindelijk zoveel mogelijk openbaar zijn voor bijvoorbeeld patiënten die meer willen weten over hun behandelaar.
    Op de Nederlandse internetpagina van het zogeheten BIG-register wordt al doorverwezen naar vergelijkbare informatie uit Engeland, Noorwegen en Denemarken.

    Minister Schippers is blij met de voortgang: ,,Het is een doorbraak dat we in Europa nu niet alleen meer elkaars kwalificaties erkennen, maar dat we nu ook snel op de hoogte zijn van elkaars sancties.” De volgende stappen zijn erkenning van elkaars sancties en maatregelen en transparantie ervan. Want: ,,Dat is belangrijk om Europa geen ‘safe haven’ voor medische prutsers te laten zijn. We hebben goede voortgang gemaakt, maar er is nog wel een lange weg te gaan.”


    Maak melding
  28. Zijn er ook Surinaamse mannen/vrouwen te traceren in het navolgende artikel?

    Want ik heb nog geen (recent) bericht hierover gelezen in de SU. dagbladen.

    Artikel overgenomen van (Prensa Latina News Agency):

    07/07/2013.

    CUBA TO GRADUATE OVER 2.700 MEDICINE STUDENTS

    Imagen activa Havana, Jul 7 (Prensa Latina)

    The University of Medical Sciences of Havana (ELAM) will graduate more than 2,700 new health professionals this academic year, said Cosme More Cuesta, chief of Information of the higher educational institute.

    From the total of graduates, over 800 of them come from 29 nations, which have joined the Latin American School of Medicine project, with leading participation of Bolivia, Ecuador y Guatemala.

    The first group of students from the People’s Republic of China will graduate the current academic year.

    More Cuesta said that the central Graduation ceremony for medicine students in stomatology, nursing, psychology, and health technology specialities will take place on

    July 23 in the Cuban capital. The ELAM will also make a farewell activity to foreign scholars on July 24.

    Recent data, published by experts from the Cuban Ministry of Health, revealed that more than 10,500 students will receive their degrees of Doctor in Medicine this year. Of that total, 5,683 are Cubans and 4,843 of them come from 70 nations.


    Maak melding
  29. Fer.E, ik hoop dat er ook Surinaamse studenten onder de afgestudeerden zullen zijn. Jammer dat dit aantal aan de lage kant is. Het zouden er veel meer moeten zijn maar de regering Venetiaan (NieuwFront)was er niet van gecharmeerd dat Surinaamse studenten in Cuba een artsen opleiding gingen volgen. Ze wierpen allerlei soorten van hindernissen op om van de mogelijkheid gebruik te maken.Daarom zeg ik dit. Een NieuwFront regering is niet goed voor Suriname.


    Maak melding
  30. Het is schokkend, afgestudeerden hier van Anton de Kom vluchten naar het buitenland omdat er voor hun hier geen werk te vinden is. De cultuur van gezichten zorgen voor een continue uitstroom van kennis naar Europa en de vs.

    De echte talenten komen hier gewoon niet aan bod.

    kijk naar de klucht in het Fransiscus Ziekenhuis..
    Mijn vrouw is Pediator, kan hier gewoon geen werk vinden. Ja in NL werk zat..


    Maak melding
  31. Surinaamse doctoren weigeren in het St Vincentius te werken onder leiding van Manoj Hindorie.

    Het ministerie van Onderwijs/Gezondheid moeten een beleidsplan maken en vooral van die Cubanen leren hoe ze artsen opleiden en geen artsen importeren want dat lost geen structurele aan de supply side problemen op.

    Met een bevolking van ongeveer een half miljoen en de zelfde tropiese ziekten als in Guyana, T&T zou je met 20 deeltijd professors jaarlijks zo een 25 tot 30 artsen locaal kunnen opleiden voor 2,5 miljoen USD/jaar. 1,5 Miljoen voor salarissen en 1 miljoen aan faciliteiten etc. Als de professors de andere deeltijd in de hospitalen werken ben je gecoverd voor hun full time baan.

    Maar als je kritiek (met of zonder zout of peper) gaat leveren wordt je snel de laan uitgestuurd of met verlof gestuurd.


    Maak melding
  32. Als rijke landen als Duitsland, de V.S. enz. een gebrek hebben aan specialisten (b.v. ICT mensen), dan stellen ze hun grenzen open voor die specuakusten uit alle hoeken van de wereld. Waarom moeten wij in Suriname daar een probleem van maken? Nu hebben we een tekort, wanneer het zover is dat wij onze eigen mensen opgeleid hebben, dan is het tijd genoeg om het stop te zetten.


    Maak melding
  33. Dan is SU een bevolkingsgroep rijker want ze gaan nooit meer weg!
    Veel te leuk hierooo; hoe meer zielen, hoe meer vreugde!
    Filipinos son personas muy amables (lieve, lieve mensen)
    Ook 300 jaar overheerst door de Spanjaarden!
    En heel goed bekend met Corruptie binnen hun maatschappij! Wij hebben dus veel overeenkomsten!
    Bienvenido a los Filipinos! (welkom)


    Maak melding
  34. Henkes en de rest van die domme achterlijk paarse kudde,de vergelijking die jullie maken met andere rijke landen gaat niet op, om in die rijke landen te komen werken moet je goede kwaliteiten beschikken.
    Hoe wil of gaat Suriname controleren of de papieren die deze mensen hebben wel echt zijn.


    Maak melding
  35. @henkes
    Kennis/kader moet je koesteren..
    De gevestigde orde blinkt uit om gebruik te maken van kennissen ipv kennis.

    Op top posities kom je “ongeletterden” tegen die niet eens het verschil weten tussen een vulpen en een potlood…
    Je merkt dan ook dat goed opgeleide mensen het land verlaten en elders anders aan de bak gaan. Ik vind het jammer maar van de andere kant geef ik ze geen ongelijk. Je zal maar een “baas” hebben die niet eens de taal machtig is maar omdat hy een kennis is van de press of consorten een top functie gaat bekleden.


    Maak melding
  36. Ram Singh,in Guyana worden artsen en tandartsen opgeleid aan de Taxile American Medicine School.De studenten komen voornamelijk uit India,China en Afrika.Het is een particuliere opleiding.De studenten, die in hun herkomst land niet de kans krijgen om tot arts opgeleid te worden moeten veel geld betalen voor de opleiding. Het zullen dus kinderen zijn van rijke ouders.Cuba zou Suriname kunnen helpen om de opleidingscapaciteit van de medische faculteit op te voeren.In een aantal Afrikaanse landen heeft Cuba een medische faculteit opgezet.Met steun van de Verenigde Naties krijgen de studenten boeken, microscopen,enz.


    Maak melding
  37. Ik heb vernomen dat Cubaanse artsen moeite hebben om nog in Suriname te komen werken.Ze zijn in het verleden geboycot en beledigd door Surinaamse artsen die steun kregen van de NieuwFront regeringen o.l.v. Venetiaan.Een van de Cubaanse artsen pleegde zelfmoord. Het St. Vincentius ziekenhuis is daarom genoodzaakt om Phillipijnse artsen aan te trekken.Venetiaan heeft smerige handen.


    Maak melding
  38. wat hier gebeurd is niet niet nieuw, tijdens de revolutie periode werden ook artsen uit de Filipijnen gehaald.werkzaam gesteld te Diakonesse ziekenhuis.uit die lichting zijn er een paar blijven hangen in SU, inmiddels ras echte surinamers geworden tevens genaturaliseerd. uit die generatie zijn er een paar als huisarts nog steeds werkzaam. waar hebben wij het hier over.


    Maak melding
  39. Zijn er artsen in de forum? ik denk het niet.

    Er staat. Het Sint Vincentius ziekenhuis in Paramaribo laat artsen overkomen uit de Filippijnen. De artsen zullen worden ingezet in unit voor spoedeisende hulp., SEH De unit wordt nu opgezet en zal pas de tweede zijn in Suriname. Volgens het ziekenhuismanagement zijn er grondige redenen voor de rekrutering buiten.

    Het management is dan ook niet over een nacht ijs gegaan. “We hebben deskundige SEH-artsen nodig . Maar aan die artsen is er een tekort in Suriname. Vandaar dat we nu uitkijken naar de Filippijnnen die actief zijn in het Carbisch gebied. We hebben goede ervaringen met Filippijnen en zij blijken wel interesse te hebben voor onze vacatures”, zegt ziekenhuismanager Manodj Hindori tegenover de Times of Suriname. Lokaal is wel naar specialisten gezocht.

    Als ze welkom zijn in Canada, Australie en U.S.A waarom niet in Suriname. Alleen moet er echt geconroleerd worden naar wie ze zijn en dergelijke.

    Hebben sommige mensen in deze forum wel eerst gekeken alvorens ze reageren. of krijgen ze gewoon een kick van als ze direct negatief over Suriname reageren.

    ay mi boi!


    Maak melding
  40. Buiten de EU is het lastiger. Want daar wordt je diploma niet zonder meer erkend. In verschillende landen moet je bijvoorbeeld eerst een examen afleggen om te kunnen solliciteren. En dan is het nog niet vanzelfsprekend dat je als arts zelfstandig aan de slag kunt. In de VS dien je bijvoorbeeld eerst nog vier jaar onder supervisie te moeten werken alvorens je je Amerikaans arts mag noemen. Een lange weg dus!

    @Henkes en zijn staartjes,


    Maak melding
  41. gmap heb je famillie in su ?
    als het zo is , moet je niet lullen , maar bidden dat ze ook mogen genieten van welvarend suriname .
    en nog wat , durf je je poot aan land te zetten of blijf je in je kamertje op de achste etage de boel bedonderen .
    zondag 14 juli weer een vervolg pagina , patvinderij , wat je niet wil komt er wel sukkel .


    Maak melding
  42. HALLO MENSEN..

    IK HEB EEN PAAR REACTIES GELEZEN EN IK BEN HET ER GEDEELTELIJK MEE EENS.

    WAAROM IK DIT ZEG;…
    IN HET VERLEDEN EN NU OOK NOG STEEDS GAAN ER MEER VERPLEEGKUNDIGEN HET LAND UIT OM HET ELDERS BETER TE HEBBEN. WAT IS DAN HET VERSCHIL DAT OOK PERSONEN VAN EEN ANDER NATIONALITEIT DAT OOK DOET. EN DAT ZIJ IN SURINAME BELANDEN IS PER TOEVAL. DAT ZIJ UIT HUN LAND VERTREKKEN OM HET ELDERS BETER TE HEBBEN WETEN WIJ ALS MAAR TE GOED.
    TE WEINIG SALARIS, GEEN GOEDE KANS OM TOT ONTPLOOING TE KOMEN. POLITIEKE BEMOEIENIS EN NOEM MAAR OP.
    ALS DE OUDEREN DIE HET VOOR HET ZEGGEN HEBBEN DE JONGEREN GEEN KANS GEVEN ZAL HET ALTIJD ZO BLIJVEN. EN DAN OOK NOG LID ZIJN VAN EEN BEPAALDE POLITIE KLEUR,….PFFFF. DAT ZEG AL HEEL WAT.
    IK KAN DAN OOK EEN HEEL LANG VERHAAL HIERIN PLAATSEN MAAR WAT VOOR NUT ZAL HET HEBBEN ALS WIJ ALS MENS EN ALS SURINAMER ONZE DENKWIJZE NIET VERANDEREN EN ALLES ERUIT PUTTEN WAT WIJ KUNNEN VAN ONZE EIGEN MENSEN ( MAAR DAN GOED BELOONT OOK ) ANDERS GAAN DIE OOK WEG. VAN EEN VRIEND MOEST IK ALTIJD HOREN DAT HIJ EEN GEZEGDE VAN AMERICA ALTIJD HOOG HOUD.
    (( WACHT NIET TOT WAT HET LAND VOOR JOUW KAN DOEN, BEGIN TE DOEN WAT JE KAN VOOR JE LAND ))

    ALS WIJ DAT ZOU KUNNEM DOEN ( OOK DE POLITIEK EN ZELF ZUCHTIGE MENSEN ) ZAL HET LAND BLOEIEN EN DAN KUNNEN WIJ ZEGGEN ALS WE OUD WORDEN……. KIJK KLEINTJE,…KIJK WAT WIJ GEDAAN HEBBEN VOOR HET LAND EN PROBEER DAT TE OVER TREFFEN…

    DENK ER EENS OVER NA


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES