‘Goudenregen’ moet passagiersleed SLM inperken

66

PARAMARIBO, 8 jul – Het derde Boeing-toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij heet Goudenregen. Het vliegtuig, een Boeing 737-300, is op de luchthaven gedoopt door vicepresident Robert Ameerali. “Een grote aanwinst”, zo noemt Ameerali de aanschaf. Speciaal de regering is blij, ook in het licht van de kritiek op uiteengetrokken vliegschema’s.

Dat heeft veelal te maken met het reisschema van president Desiré Bouterse. Daar wordt een SLM-toestel voor ingezet, dat dan net beschikbaar is voor de reguliere vluchten. Passagiers en ook de oppositie maken zich daar enorm kwaad om. Volgens Ameerali komt de presidentiële reservering niet uit de lucht vallen. “Al in oktober 2010 hebben we kenbaar gemaakt aan SLM dat we hen als nationale carrier zullen gebruiken.”

Dat is administratief netjes afgewikkeld. De SLM vaart er wel bij, dus is het geen kwestie van afgedwongen liefdadigheid. “We hebben een contract getekend met de SLM en zo alle reisbureaus uitgeschakeld. We vinden het natuurlijk verschrikkelijk dat we SLM uit route moeten halen. Aan de andere kant betrekken wij de nationale carrier, dus schakelen we geen buitenlandse maatschappij in”, aldus Ameerali. Met de Gouden Regen moet het presidentiële reizen wat minder golven opleveren. Bekijk een FILMPJE hierover op Suriname.NL.

slm.nieuw
(Foto: SLM)

66 REACTIES

 1. Hahahaha, ai migado wat is deze man toch een mislukkeling! Wat een idioot..
  Schandalig dat deze soort onverlaten nog in de politiek terecht komen, ik snap het niet hoe deze amerali woorden nog in zijn mond kan nemen. Gouden regen , en toch blijven de dure tickets betalen. Mensen laten wij onze hsnden in een slaan en laten wij de straat op gaan. Dit kan niet.


  Maak melding

 2. leraren van de naschoolse opvang wachten al maanden op hun geld en deze Multi-crimineel schaft een eigen vliegtuig aan. Het is om kotsmisselijk van te worden.
  Na de gouden kerst nu de goudenregen.
  Maar het is niet alles goud wat er blinkt.


  Maak melding

 3. wie is op het idee gekomen om dat toestel zo te noemen? Het land Suriname heeft zoveel alternatieven op flora, fauna, cultuur, zeden en gewoonten, geografie, geschiedenis,gebruiken, personen die iets hebben gepresteerd, enz om het toestel een naam te geven en daarmee het land en de bevolking op de wereldkaart te plaatsen, waar dit toestel zou landen en komen.

  Ik heb nog nooit gouden regen in Suriname of ergens in de ruimte op de aarde zien vallen. Weer een misser van domme mensen.

  Als je een persoon, voorwerp, vliegtuig een naam geeft dan is hier goed over nagedacht.

  Gouden kerst, brug over de Corantijn, brug over de Marowijne, snelweg naar Brazilie, Zeehaven, 18000 woningen, graanschuur van het Caribischgebied, enz, enz.

  Wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding

 4. Aanschaf van een derde vliegtuig.

  Ik snap dan het probleem niet waarom vliegt Bouterse niet met een van de twee? Of is hij te klein voor lange vluchten?

  Ik heb op internet gekeken en zie alleen de:
  Boeing 737-36N.
  Is de tweede dan alleen voor binnenlandse vluchten en voor Zuid-Mmerika omdat hij te klein is?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. correctie:

  goed in Suriname bestaat de Goudenregenstraat op Zorg en Hoop, maar toch vind ik dit zwak om een vliegtuig zo te noemen.

  Dit zal wel toeristen naar Suriname brengen om naar deze straat te komen kijken, de Goudenregenstraat. Verder onthoud ik mij van verdere commentaar over deze straat.


  Maak melding

 6. Laten we leren om niet te kijken naar de persoon. U weet wie hij is maar kijk naar de dingen die de regering doet voor jou land. Daar moet je kritiek opleveren zonder je gevoelens erbij te betrekken, wat kritiek lever je met het verstand en niet met je gevoel. Iemand schreef na een reactie van mij over de slavernij dat ik de juiste naam heb gekozen ” blackmaster”, als ook daarop word gereageerd dan missen we iedereen de essentie van een goed reactie.


  Maak melding

 7. Bakra Basi, de goudenregen is een mooie boom met gele bloesems. De plant komt in Suriname en in heel veel andere landen voor. Ook in Europa kent men de Goudenregen. Google even naar de naam Gouden Regen en klik vervolgens op afbeeldingen.


  Maak melding

 8. Oordeel niet opdat gij niet geoordeeld word. Als je niets goed te zeggen hebt, zeg dan liever niets.
  Inplaats dat men elkaar maar bevecht, laten we elkander steunen. Suriname dient opgebouwd te worden en daar helpen negatieve reacties niet bij


  Maak melding

 9. @RobG

  Bedankt voor je antwoord… ik heb het gedaan en krijg alleen maar afbeeldingen van mensen die over elkaar heen plassen

  http://bit.ly/12fcdDq [let op : NSFW!!!!]

  Ik ken het begrip ‘gouden regen’ uit Suriname, maar in de wereld is ‘golden shower’ een heel andere term…


  Maak melding

 10. Ik dacht de regering zou gaan bezuinigen,…dus niet,..ach wat maakt het uit,..er is toch geld zat.
  De naschoolse opvang wordt netjes betaald. De buschauffeurs klagen niet. Openbare werken heeft een overschot in financiele middelen. Die 18000 woningen zijn al opgeleverd. Die super snelweg is bijna klaar.Dus koop gewoon een vliegtuig voor die man….laat die man lekker reizen toch.


  Maak melding

 11. @Blackmaster,

  Yep, gevoelloos hebben ze gestemd op die crimineel
  Gevoelloos, maken ze een puinzooi van de toekomst van hun kindjes.
  Gevoelloos, ondergaan ze alle corruptieve handelingen van deze regering.

  Nou, wij zijn niet gevoelloos; zolang hij daar zit, zul je het moeten aanhoren: Je pres is een crimineel!
  Hij heeft er al 113 reizen op zitten, schandalig!!!


  Maak melding

 12. @Bakra Basi

  Hallooooooooooooo………………………
  Je kon een warning geven,…
  mang…………..

  Strax wordt ik op het matje geroepen, en dan is het jou schuld!


  Maak melding

 13. @Henk Molenaar,..tis Dino,..of heeft Bouterse ook een dochter Dina,..of heeft Dino een geslachtsverandering onder gaan,..let me know,..misschien loop ik achter de feiten.


  Maak melding

 14. @surinam patriot

  Dank je.

  Af en toe opladen en vervolgens terug.
  Ik volg jou rake opmerkingen ook.
  We strijden voor een goede zaak, en dat geeft energie.

  ciao!


  Maak melding

 15. @WWJD
  Suriname dient opgebouwd te worden…
  hiermee ben ik volledig mee eens echter een normaal weldenkend mens gaat toch geen moordenaar, verkrachter, veroordeelde drugsdealer, kortom een CRIMINEEL als press kiezen…terwijl hij bezig is zich te verrijken pinaart en slaapt de rest.
  SORRY, voor mij geen moordenaar als press.

  Een press moet van goed gedrag (onberispelijk) zijn, hij heeft tevens een voorbeeld functie. Deze strontzak is een CRIMINEEL… Zij die ongeletterd zijn kijken tegen soortgelijke criminelen aan…
  Alo zij maatjes hebben een crimineel verleden…Hoe ga je in hemelsnaam jou land in het buitenland vertegenwoordigen…een moordenaar is immers een moordenaar al loopt hy in een apepak rond..


  Maak melding

 16. Waar is het geld gebleven???

  Minister van Openbare Werken(OW), Rabin Parmessar, heeft een chaos aangetroffen op het ministerie. Dit werd het afgelopen weekend duidelijk na een presentatie van de bewindsman over de financiële situatie aan de vaste commissie van DNA. Gebleken is dat alle middelen voor het dienstjaar 2013 van OW al op of zijn gecommitteerd.
  Er zijn geen gelden meer over op de begroting om aannemers te betalen. Parmessar zal een suppletoire begroting van ca. SRD 300 miljoen indienen.


  Maak melding

 17. het is ook nooit goed eerst klagen nu komt er een oplossing nog meer klagen alsof jullie allemaal engelen zijn


  Maak melding

 18. @surinam patriot
  Het gaat goed met SU, het volk slaapt verder…
  De rovers worden royaal beloond en de hardwerkenden met kennis moeten plaatsmaken voor kennissen die dagelijks als rovers door het leven gaan.
  Triest maar waar.
  Eens een gezegende land.
  GOD heeft ons geliefde land verlaten welke geregeerd wordt door demonen.


  Maak melding

 19. De jaloerse toeschouwers moeten geen kritiek hebben op de president omdat de vliegtuigen worden gebruikt voor de buitenlandse bezoeken.Men moet maar kritiek gaan leveren op het management van de SLM omdat de directie het nalaat om extra capaciteit in te huren. Er is in een contract vastgelegd dat de regering gebruik mag maken van een vliegtuig. Het is allemaal stemmingmakerij van enkele onbelangrijke personen die de aandacht op zich willen vestigen.


  Maak melding

 20. Mr. President please get your own private jet. it should be a corporate jet with the Republic of Suriname logo on the tail. let it be dedicated to presidential use only.


  Maak melding

 21. bla bla als je er achter komt wat alle wereld leiders hebben gedaan weet je meteen ”WIE” de wereld regeert
  (the world is run by criminals als dat nog niet ziet leef je echt in een sprookje, als je er niks aan/gaat doen waarom verspil je je adem


  Maak melding

 22. de usa is door crimineele en slavendrijvers en zo zijn er nog meer maaar dar hoor je niemand over klagen ne want in andere landen goed het al zo goed vergelekn met su, als je alles vanaf 1 kant bekijkt kan het in jou ogen slecht lijken maar als je bijden kant onderzoekt zal mischien van mening kunnen veranderen


  Maak melding

 23. Het is bij de beesten af dat slm een 3e tst moet aanschaffen omdat een geisoleerde president niet met een areguliere vlucht durft te vliegen. Regelrechte aanslag op de portemonnee van de slm vliegers. Slm kan zich dit niet veroorloven. Na 2015 ligt dit tst ergens weg te roesten omdat de wolf de verkiezingen heeft verloren.


  Maak melding

 24. Ha ha ha ha ha ha ha ha!
  Luister naar de naam van wat een ZOGENAAMD trotse koloniaal gedachte vrije vliegmaatschappij HOORDE te zijn.
  GOUDEN REGEN!!!!
  HOE HOLLANDSER KAN DIT DUS NOG????????????
  AAN DE ENE KANT IS HET ONS EROM TE DOEN,ALLE NAMEN DIE ONS AAN HET KOLONIAAL VERLEDEN DOEN HERINNEREN TE (LATEN)VERWIJDEREN EN NU DIT!
  EEN GEMISTE KANS DUS!
  Onze eigen nationale namen z.a. Gonini,Powisi,Akka etc.schuiven we SCHAAMTELOOS aan de kant.

  Wie houdt wie voor de gek!


  Maak melding

 25. GMAP, ik zat gisteravond relax in Amsterdam naar een live nieuwsuitzending van ATV te kijken.Ik zag een reportage van president Bouterse die een bezoek bracht aan de St. Thomas van Aquinoschool op Zorg en Hoop. Hij gaf op zijn oude basisschool het startsein voor de gratis medische verzorging voor jongeren en ouderen in Suriname.

  In het interview vertelde de president dat hij na de Sint Thomas van Aquinoschhol, bij de buren van deze school, namelijk de Sint Pascalisschool de Mulo had afgerond.GMAP, je zou het niet willen geloven. Op beide scholen heb ik gezeten.Alleen zat de heer Bouterse ver voor mijn tijd op deze scholen.Ik heb er geen moeite mee dat de president op deze scholen heeft gezeten. Hij is een slimme man. Voor de ander zal het misschien een pijnlijke gewaarwording zijn.


  Maak melding

 26. @RobG,

  D8 ik het niet, sinds de basisschool maties.
  Beide in dienst van het Koninkrijk der Nederlanden.
  Beide deserteurs.
  Beide 70 plus.
  Uniek hoor, maties voor life, met een lange EF.
  En ook nog je kostbare, zwoele, zondagavond opgeven om naar dibri op tv te kijken, arrrrgggggghhhhh

  Net echt, whahahahahahaha

  Jammer maar hij kent je niet meer, hij lijdt aan geheugenverlies, vanwege een klap op de kop in de jaren tachtig!


  Maak melding

 27. @ tedje alle straaten het is levende geschiedenis het zijn nog steeds de zelfde gebouwen als toen NL President zijn baan veel beter deed <sarcastisch

  .[reactie]: welke nederlands gerecht valt er nou te vreten?
  en welke nl'er is er nou niet rasistisch tegen andere rassen van welke soort dan ook?

  (er is nog steeds een verschil tussen regen en shower of hebben jullie dat niet tijdens de engelse les geleerd dommies


  Maak melding

 28. RobG,
  je hebt mensen die gratis naar school zijn gegaan, en je hebt mensen die voor niets naar school zijn gegaan.
  Jij en bouterse behoren tot de tweede groep.in suriname kan je met een mulo diploma en een criminelen achtergrond gewoon president worden.
  RobG, je een grote smoel over hoe goed het met Suriname, wanneer rot je op naar Suriname? niets is goed hier in Holland maar je blijft wel teren.


  Maak melding

 29. jullie mogen alles en wij niks nl zet zelf surinaamse worden in een nl van daalewie loopt er nou achter wie aan dei surinaamers weten wel wat die worden betekenen)

  @ GMAP ja na wat jullie hebben gedaan in surinam hebben wij ook wel en recht om nl uit tebuiten( even eerlijk dat recht hebben we tog?.. zelf meer dan dat)
  de euro is nog steeds veel waard

  .beter is niet gelukkiger.


  Maak melding

 30. Goudenregen wordt ingezet voor vluchten om aan boord “golden shower-spelletjes te doen, deelmemers zijn DDB en RobG(eil), als klasgenootjes. Ameerali en Piet-lul Paniek.

  Ik wil het niet graag visualiseren.


  Maak melding

 31. @Hallo hierboven

  GA JE BAASJE VRAGEN WAT HIJ DE SURINAMERS IN DEZE EEUW HEEFT AANGEDAAN !!!
  WIE GAAT ERVOOR MOETEN BOETEN DAN …ZIJN NAZATEN EN JOUW NAZATEN MISSCHIEN??!!!


  Maak melding

 32. Maandag 8 juli 2013 om 15:41 uur, door Ray

  @Hallo hierboven

  GA JE BAASJE VRAGEN WAT HIJ DE SURINAMERS IN DEZE EEUW HEEFT AANGEDAAN !!!
  WIE GAAT ERVOOR MOETEN BOETEN DAN …ZIJN NAZATEN EN JOUW NAZATEN MISSCHIEN??!!!

  Is bestemd voor…

  Maandag 8 juli 2013 om 15:30 uur, door jullie mogen alles en wij niks nl zet zelf surinaamse worden in een nl van daalewie loopt er nou achter wie aan dei surinaamers weten wel wat die worden betekenen)


  Maak melding

 33. Als SLM nu eerst eens probeert de vertrek- en aankomsttijden aan te houden en een keer op schema vliegt, daarna de service naar de passagiers verbetert, juiste voorlichting geeft en niet zo’n grote broek aantrekt, dan zou er zowel op de intercontinentale als regionale lijnen niet zoveel kritiek zijn. Nu is iedere vorm van kritiek gerechtvaardigd.
  Voorbeeld: Mijn kleindochter kwam vorige week met de ingehuurde kist aan, een uur te laat. Geen koffers. Er werd doodleuk in het vliegtuig gemeld dat er “enkele” koffers waren achtergebleven in Amsterdam, maar dat deze de volgende dag nagestuurd zouden worden. Handbagage moest ingecheckt worden, want er was geen plaats voor in de cabine. Uiteindelijk bleken er meer dan 100 (!) koffers nog in Amsterdam te staan. Na veel formuliertjes en uren wachttijd later konden we de volgende dag weer de rit naar Zanderij maken om de koffers op te halen. Weer ruim 2 uur wachten, en uiteindelijk na veel geharrewar de koffers mee kunnen nemen. De organisatie was gewoon slecht, heel slecht.
  Als SLM al aan klantenbinding doet, denk ik dat ze nog 1 passagier overhouden: De president en zijn gevolg. Triest.


  Maak melding

 34. @hierboven en wie gaat er voor al die verkragten en gevierendeelde en vermoorden surinaamers boeten natuurlijk jullie en jullie nazaten
  of probeerde ze alleen maar de bevolking iets bij teleren (waarschijnelijk is die invloed overgewaait)
  je moet het tog van iets of iemand leren


  Maak melding

 35. @denken dan doe/ zeggen

  DAAROM GAAT JULLIE BAASJE NOOOOOOIT VERGEVEN WORDEN DOOR ONS OMDAT WIJ,ALS MENSEN OP AARDE IN DEZE EEUW,DE NAZATEN VAN DE SLAVEN NIKS AANGEDAAN HEBBEN!!!
  SORTOE Ka VERGEVEN EN VERGETEN!!!
  WAT JULLIE DE NAZATEN VAN DE SLAVEN TOCH NIET ALLEMAAL DOEN OM AAN GELD TE KOMEN!!!
  GA WERKEN VOOR JE EIGEN ZAKGELD,LUILAK!!


  Maak melding

 36. Airforce One!

  Het wordt tijd dat de president van Suriname een eigen, presidentieel toestel krijgt. Daarmee kan hij vliegen waarheen en wanneer hij wil. Als we het nut van al deze reizen bij elkaar optellen dan kunnen we niets anders doen dan het toestel te dopen met de naam AIRSTRONT ONE!

  Belachelijk dat de VP met de brede kant van zijn mond zegt dat hij alle reisbureaus heeft uitgeschakeld. Wat moet er van dit land worden als je zulke leiders hebt?


  Maak melding

 37. Musk, wat moet er van dit land worden als je zo een leider hebt? aangevuld met wat moet je met die dombo’s die op hem stemmen en als er een stel slaafse honden achter aan lopen


  Maak melding

 38. En dan nu het laatste nieuws!!! Het toestel de gouden regen zou vandaag vertrekken naar Belem maar helaas zoals we gewend zijn, hij ging niet. Er was een STORING!!!
  Die SLM toch, wat een f**king klote maatschappij hahahaaaaa
  Wat moeten we daar toch mee, opdoeken die bende


  Maak melding

 39. Maandag 8 juli 2013 om 15:39 uur, door henk

  Ga jij effe met je naam en landgenoot spelen!
  Zoals gewoonlijk zitten jullie al elkaars rug te scrobben hier op het forum.
  Met jullie zogenaamde beste bedoelingen voor Suriname en ingezetenen.
  Maat Ik laat me niet uitmaken door een of andere Landverrader dat ik een Dbb fan ben!
  Dat moet je maar terug nemen.
  Moeten jullie niet naar Nederland Rutte assisteren ipv hier haat En Onrust zaaien.
  Wat heeft Dbb persoonlijk jullie aangedaan?
  Want jullie klagen dat Surinamers niet snel zijn en lui zijn etc.
  Afspraken niet nakomen!
  Nogmaals rot dan toch lekker op stelletje parasieten !


  Maak melding

 40. He ik krijg minnetjes als ik tegen Henk en zijn rugdekking in ga!
  Nou kom maar op met de minnetjes dan.
  Maar ik heb een hekel aan landverraders die in ons land komen vertellen wat recht en krom is. Terwijl ze over ons klagen.
  Dit zijn voor mij typies die Nederlanders die zogenaamd jevriendjes zijn omdat jij toch anders bent dan die andere Surinamers. Want die andere zijn lui en komen hun afspraken niet na!
  En ze zijn corrupt etc. Deze soort is net zo als onze president Dbb. Je hebt niks aan deze gasten. Ze zitten hier voor hun eigen gewin. Haat en onrust zaaien om onrust te krijgen tussen de verschillende bevolkingsgroepen.
  Lees het nog maar eens rustig en kom maar met de minnetjes.


  Maak melding

 41. Wij weten allemaal als sranang mang hoe we zijn. Ik wil eerst toegeven dat ik één keer maar bent gaan stemmen in Suriname en 2 keer in Nederland. Wat ik al de jaren heb geleerd is dat je het zelf zal moeten doen. Het wachten op een regering heeft geen zin. Dan zeg ik niet dat je hen niet moet bekritiseren en controlen, maar je moet doorgaan met je eigen ontwikkelingen en toekomstplannen voor je kids. Met en vrouw zij aan zij de gedachten van samen staan we sterk. Mijn ervaring is dat politiek overal in de wereld een spel is waar de minstbedeelden altijd onder leiden. Doe je mee aan de top dan ben je in het spel. Mijn moeder heeft in de tijd van Johan Adolf Pengel een papier gekregen voor een perceel. In de tijd van Henk Aaron ook. Mijn schoonmoeder heeft van de NDP de toezegging gekregen dat ze de materialen van de tent waar er werd vergaderd op haar Erf zouden vernieuwen. Bij geen van de 3 is het een succes geworden. Ik heb hiervan geleerd en wacht in mijn leven op niemand. Politiek is een stukje koek en wie geluk heeft om aan de top te komen, mag dan indien men hem mag, meedoen en een stukje meeproeven. Sranang mang OPO YU AI stap uit je bed ga werken voor de toekomst van je kinderen. Surinaamse mannen leer leven met een vrouw NO LUKU TRAWANG. Wees een vader en niet een verwekker. Surinaamse meisjes, dames stel je niet op als een product maar wees een vrouw. De genen die het goed doen, yep ding wang di no mang ma wani. Wacht niet op een ander of een familie uit Nederland of Amerika, maar leer te leven met wat je heb, met miljoenen doen dan ook. Bid en werk


  Maak melding

 42. even terug naar het onderwerp….!!!!!!!
  GFC-nieuws 9-7-2013
  GOUDENREGEN staat met mankementen aan de grond, vlucht naar Belem geannuleerd, ander toestel ingezet.
  Wat een amateuristische teringbende…


  Maak melding

 43. Er zijn Surinamers, die vaak als ze praten of schrijven, ze het over: we/wij praten.

  Voor mij hoeft geen enkele Surinamer te praten.

  Suriname bestaat uit etniciteiten en verder uit het het individu. Net zoveel mensen Suriname telt/inclusief of buiten het aantal die in andere landen wonen, zoveel verschillende soorten als individu zijn er.

  Laat mensen daarom op passen om mensen onder een noemer te plaatsen en zeker ik niet.

  Mensen verschillen op talrijke gebieden, opleiding, wie ze zijn, enz.

  praat en schrijf voor je zelf, vooral als je geen onderzoeker ben en onderzoek verricht over mensen en hun gedrag enz.


  Maak melding

 44. gouden regen heeft een valse start gemaakt..

  eerste vlucht al mislukt, hoe diep kun je vallen..

  gelukkig was het niet in de lucht


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.