Arubaan wint Staatsolie zwemmarathon voor de tweede keer

0

PARAMARIBO, 7 jul – De Arubaan Renze Postma is weer winnaar geworden van de Staatsolie zwemmarathon in de Suriname rivier. Postma slaagde er met overmacht in voor het tweede opeenvolgende jaar de afstand het eerst te overbruggen tussen Domburg in Wanica en de marinetrap bij Paramaribo. Dillon Willems, ook uit Aruba, haalde de tweede plek tijdens de negen en dertigste editie van het zwemevenemment.

De twaalfjarige Jaël Touw Ngie Tjouw was de eerste Surinamer die binnenkwam en dat als derde snelste. Renze Postma liet een tijd noteren van twee uren en zeventien minuten. Willems kwam twee minuten later aan.

Ruim tachtig deelnemers meldden zich bij de afzetplek te Domburg. De start ging redelijk vlot, hoewel een half uur later dan gepland. Het oponthoud had alles te maken met de natuur, het getij moest eerst gunstig genoeg bevonden worden. Sajali Singh was de eerste dame die binnenkwam.