Nieuw Front geeft verzet tegen amnestiewet niet op

69

PARAMARIBO, 19 jun – Het Nieuw Front, NF, blijft elke gelegenheid aangrijpen om de bezwaren tegen de amnestiewet te benadrukken. De wet zou nietig moeten worden verklaard, schrijft de oppositionele combinatie in een brief aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. De wet is in strijd met nationale en internationale wetgeving. Er zal dus op geen enkele manier worden mee gewerkt.

Dit is precies de reden waarom NF-parlementariërs wegbleven bij een presentatie over de instelling van een waarheidscommissie. De commissie wordt voorgeschreven in de amnestiewet. De instelling wordt gezien als de eerstvolgende logische stap. Voor het NF is elke stap onacceptabel. “Wij verzoeken U wederom te willen bevorderen dat de nietigheid van deze wet wordt vastgesteld”, staat in de brief. Het vaststellen zou dan in het parlement zelf moeten gebeuren.

Volgens de opstellers van de brief, Radjkoemar Randjietsingh, Chandrikapersad Santhoki, Winston Jessurun en Arthur Tjin-A-Tsoi, is het parlement de meest terechte plek. De wet zou zijn doorgedrukt, ondanks de wetenschap dat deze in strijd was met het recht. Dit zou neerkomen op “misbruik van bevoegdheid van de regeringsfractie.” De wet biedt amnestie voor alle gewelddaden vanaf 1980. Daar vallen ook de decembermoorden onder.

69 REACTIES

 1. zo is dat…er moet alles aan gedaan worden dat de daders/lafaards hun straf niet ontlopen…

  Het recht zal zegevieren…

  Gods molen maalt langzaam…


  Maak melding

 2. Dus is een toekomstige samenwerking met Bouterse ook uitgesloten of niet ? GRAAG ANTW. VAN NF EN VHP !!! Alleen dan kom je geloofwaardig over. Alleen VHP Nederland was hier duidelijk over.


  Maak melding

 3. GEEF HET NOOIT OP!!

  VERNIETIG HET,TREK HET IN ,VERTRAP HET,VERMORZEL HET!!!

  DEze waarheiscommissie is gewoon een verlengde van het BOXEL show!!!
  Het is geheel gebasseerd op het vertellen van LEUGENS aan het volk.


  Maak melding

 4. Zo zo zo
  De grote verkiezings issue is al geboren
  na het bekende 8 december issue op de podia’s tijdens propoganda time werd gebezigd om na het behalen van de vereiste aantal zetels weer in de koelkast te verdwijnen voor 5 jaar

  Hebben we nu al het stokpaardje voor 2015 tijdens propoganda time
  Het wordt een en al amnestie
  Vandaar dat sommo altijd de karavaan talk bezigde,


  Maak melding

 5. De wet biedt amnestie voor alle gewelddaden vanaf 1980. Daar vallen ook de decembermoorden onder.

  Wie heeft er belang bij dat allen die gewelddaden vanaf 1980 gepleegd hebben, niet vervolgd worden?
  De criminelen! Hoe kan een regering een wet doorvoeren die allerlei criminelen vrijpleit, van verkrachtingen en gewapende bankovervallen tot moorden?
  Dan kan de regering net zo goed de strafwet afschaffen.
  En tot wanneer loopt die amnestie? Van 1980 tot heden?


  Maak melding

 6. Strafvervolging in zetten tegen de DNA voorzitster, immers zij moet weten dat deze door machtsmisbruik tot stand gekomen is en dat de wet in strijd is met het recht ondanks dat lipe zij vorop om het door het parlement heen te jassen binnen 48 uur.
  Straf vervolging is hier m.i op zijn plaats.


  Maak melding

 7. De NPS/VHP zouden zich beter kunnen inzetten om hun achterban te verbroederen dan de rasistische beleid die ze al die jaren hebben gevoerd.Door deze koloniale beleidsvoering hebben ze het land naar de afgrond gebracht.Hun achterban hebben deze minderwaardigheid complexen in hun adderen waardoor ze niet helder kunnen nadenken.Zie de geschiedenis hoe ze met elkander omgaan
  Hun moeder hebben ze verkocht aan derden.Voor ons land is het noodzakelijk dat wij verbroederen onze bindmiddel moet Suriname zijn en niets anders.
  Kijk hoe jullie leiders het land verkopen aan buitenlanders.De een aan de Chinezen en de andere aan haar meester de turken.Jullie hebben nooit een goed mens als leider gehad.Denk waarom niet.


  Maak melding

 8. Weg moeten uit de Surinaamse wetten:
  1. Alle wetten die indruisen tegen de soevereiniteit van elke geboren Surinamer
  2. Elke Amnestie wet
  3. Alle wetten die koloniseren, zoals de verouderde mijnbouwwet
  4. Alle concessiewetten die Surinamers in een achtergestelde positie doet manoeuvreren
  5. Alle P.S.A. wetten die Surinamers discrimineren
  6. Alle belastingwetten die Surinaamse AOW’ers vanuit de diaspora discrimineert
  7. Alle wetten die de toegankelijkheid tot het stemrecht en woongenot van de diaspora P.S.A. beperkingen oplegt


  Maak melding

 9. In plaats van mee te helpen met de opbouw , zijn de heren van het nieuwfront bezig alles te destabilieseren ,er is een surinaams spreekwoord die zegt njang mang no lobbie njang mang .
  ze hebben meerdan 15 jaar het volk als loslopend vee gezien , nu daar er orde op zaken wordt gestelt is het niet goed .
  nieuwfront is bezig zich zelf in het nouw te drijven , maar ze moeten uitkijken met paniek zaaien want dat kan ze duur komen te staan , het volk slaapt niet meer .
  en dit nog bouterse heeft schiphol niet nodig om te kunnen reizen onthoud dat goed .


  Maak melding

 10. Parlementaire perikelen: vergadering Assembee uitgesteld vanwege onvoldoende quorum en afwezigheid Bouterse – Nieuw Front dringt bij voorzitter Assemblee aan op nietigheid Amnestiewet

  De openbare vergadering van De Nationale Assemblee die vanmiddag om half een had moeten beginnen, werd om tien minuten voor twee uitgesteld door Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Er waren niet genoeg leden aanwezig om de vergadering te kunnen houden.

  Tijdens de vergadering zou de regering antwoord geven op dringende vragen die gesteld waren door Assembleeleden. President Desi Bouterse had zich afgemeld.

  Slechts 21 Assembleeleden tekenden de presentielijst in de vergaderzaal. Om rechtsgeldig te kunnen vergaderen, moeten er minstens 26 leden aanwezig zijn. Diverse Assembleeleden van de coalitie zijn niet in het land. De oppositie had beloofd quorum te zullen verlenen, maar heeft hiervan afgezien.

  Chandrikapersad Santokhi (VHP) zegt vanmiddag, dinsdag 18 juni 2013, op Starnieuws, dat de oppositie de presentielijst niet heeft getekend, omdat vernomen werd van de parlementsvoorzitter dat president Bouterse niet zou komen opdagen. Sinds vorige week dinsdag dringt de oppositie aan op uitleg van de president over het ontslag van ministers. Ook de coalitie wenst graag geïnformeerd te worden. De oppositie vindt het niet acceptabel dat de president de volksvertegenwoordiging op deze manier behandelt, aldus Starnieuws.

  Het Nieuw Front heeft verder vandaag in een brief er bij Simons op aangedrongen om de nietigheid van de Amnestiewet te bevorderen. De fractie heeft niet geparticipeerd in een presentatie vandaag door deskundigen van de commissie ter voorbereiding op een ontwerpwet over de instelling van een waarheidscommissie, die gehouden werd in de vergaderzaal van De Nationale Assemblee.

  Fractieleider van het Nieuw Front Radjkoemar Randjietsingh en de Assembleeleden Chandrikapersad Santhoki, Winston Jessurun van DA91 en NPS’er Arthur Tjin-A-Tsoi wijzen er nogmaals op, dat de positie die is ingenomen tijdens de behandeling van de wijziging van de Amnestiewet 1992, ongewijzigd is. De fractie acht deze wet in strijd met zowel nationale- als internationale wetgeving.

  ‘Naar onze mening is deze Amnestiewet tot stand gekomen in De Nationale Assemblee ondanks de wetenschap van strijdigheid met het geldend recht, hetgeen misbruik van bevoegdheid van de regeringsfractie in De Nationale Assemblee betekent.Wij verzoeken U wederom, te willen bevorderen dat de nietigheid van deze wet in Uw Assemblee wordt vastgesteld’, aldus de vier briefschrijvers.
  June 18, 2013


  Maak melding

 11. Seng Sang

  Jammer dat 15 jaar geleden de ndp entourage in de regering nooit heeft aangedrongen om stappen en harde maatregelen te nemen tegen hun baasje!
  Ze speelden toen struisvogel politiek..IK ZIE JOU NIET ,JIJ ZIET MIJ NIET!!
  Nu nog mooier,
  nu met de bouta amnestie wet denken zij …nu zien jullie ons helemaal niet vooral niet ons baasje!


  Maak melding

 12. nieuwfront je wordt betaald door het surinaamsvolk , maar jullie verichten werk voor je blanke baas .
  en dat maakt jullie waardeloos .


  Maak melding

 13. Woensdag 19 juni 2013 om 13:03 uur, door Seng -sang

  het nieuwfront zal altijd met zijn neus in de hollandsekont blijven hangen

  …En de ndpers aan de kont van hun amnestie’held’ !


  Maak melding

 14. Woensdag 19 juni 2013 om 13:07 uur, door Seng -sang

  nieuwfront je wordt betaald door het surinaamsvolk , maar jullie verichten werk voor je blanke baas .
  en dat maakt jullie waardeloos

  ..en seng sang,
  Waarvoor wordt jij betaald door de NDP!?
  Voor het goedpraten van hun misdaden,voor het in bescherming nemen van een crimineel?!Voor het roepen van’lang leven amnestie?!


  Maak melding

 15. Seng -sang

  nieuwfront je wordt betaald door het surinaamsvolk , maar jullie verichten werk voor je blanke baas .
  en dat maakt jullie waardeloos .

  hahahaaaaaaa…..boi je kir mi!

  ndp moet het hebben van Cuba/haitie noh!


  Maak melding

 16. Aldus Seng Seng, zielige NDP uitwerpsel eerste klas. Ook deze paarse pauper krijgt zijn verloning in de vorm van een broodje bakkeljauw met een blikje Fernandez. Ik verklaar hem hierbij medewerker van de maand.


  Maak melding

 17. Je kunt gerust concluderen dat de voorstanders van Bouterse de mensen zijn die het thans beter hebben dan onder Venetiaan. Zouden deze mensen van mening veranderen indien ze het ineens slechter zouden krijgen?


  Maak melding

 18. Deze NF Combinatie die krijgsgevangenen zijn van de Kolonisator/NL moeten strikt de instructies volgen van hun Baas. Sabotage, allerlei strategieen en val plaatsen voor deze Pres DDB/Regering is hun de allergrootste taak.


  Maak melding

 19. Seng zang wat ben jij toch 1V/ DE DOMSTE CHINEES van SURi .Jullie hebben het goed,vandaar zie je GEEN STRAAT HONDEN en KATTEN meer.MA KAU>O.


  Maak melding

 20. Seng Sang is het prototype van de oerdomme Paarse Pauper die alles recht lult wat krom is en dan verwijst naar Nederland als de boosdoener.

  Dit Paarse Truukje is na 3,5 jaar wel uitgewerkt,

  De Rovers bende heeft de SLM airbus gekaapt en de hele zooi gaat op staatskosten feestvieren in China en dupeert duizenden passasiers, gooit de naam van de SLM te grabbel en zorgt voor miljoenen srd aan (image) schade.

  Resultaat van de wereldreis is voorspelbaar: GEEN ENKEL RESULTTAAT zoal al die andere tientallen dienstreizen die niets hebben opgeleverd.


  Maak melding

 21. @ Seng-sang
  En voor wie werken jouw paarse lafaards? Waarom kan jouw coalitie nooit quorum opbrengen om het parlementair werk voortgang te doen vinden? Bouva zit met een delegatie in China, terwijl jouw president de normale SLM-Lijndiensten blokkeert om op dienstreis te gaan naar China, Kenia, en Nicaragua. Fu Sang! Venetiaan heeft dit nooit gedaan hoor! Als jouw mannen zo goed functioneerden in de regering, waarom wordt er dan gereshuffeld. Het gaat hier niet om Front, maar om NDP-ministers die altijd wat te lullen hadden over het Front. Bye the way, de bewoners van Phedra laten vragen wanneer de weg wordt hersteld zodat de arme kinderen naar school kunnen gaan. Jullie bouwen toch dure fly-overs en 18.000 woningen. What about onze Phedra weg?


  Maak melding

 22. Er zal verdeeldheid in SU bestaan zolang deze NF combinatie(Krijgsgevangenen v/d Kolonisator/NL) zal bestaan.
  Het volk moet dit goed inzien.
  SU telt ongeveer 500.000 (een half miljoen) inwoners en alle politici wonen dicht van me kaar en de mogelijkheden zijn om onderling te discusieren en menings verschillen weg te werken en een eenheid te vormen in het voordeel van dit land, maar het lukt niet met deze krijgsgevangenen.
  De kiezers moeten deze NF combinatie verlaten en zo snel mogelijk aan sluiten bij de NDP/MC + AC(ABOP) + PL, zodat deze NF Cobinatie(krijgsgevangenen v/d Kolonisator/NL) niet meer bestaat.
  Mentaliteit v/d Bakras/Kolonisator zijn dat ze hun strijd nooit opgeven alleen om alsnog te winnen, maar ze kunnen van alles doen en zal deze wet strijd 100% verliezen. Kijk hoeveel keren ze verloren zijn;
  1. Onafhankelijkheid 1975 – NL verloren.
  2. Staatsgreep 1980 – NL verloren.
  3. Coup 1982 – NL verloren.
  4. Binnenlandse oorlog 1987 – NL verloren.
  5. Val plaatsen van achteruitkijkspiegel dat DDB NDP een moordenaar is om de verkiezing 2010 te winnen – NL verloren.
  Nu/heden willen ze de Amnestie wet intrekken – Zal NF/NL het ook verliezen.
  Ik bid God Krishna laat hij aub kennis geven aan de kiezers om nooit meer voor NF te stemmen, zodat ze verlost worden van de Kolonisator/NL.


  Maak melding

 23. @Radjkoemar Rajaram <- ik bid God Krishna laat hij aub kennis geven aan de kiezers om nooit meer voor NF te stemmen, zodat ze verlost worden van de Kolonisator/NL.

  Rajaram,

  Bhagvan Shri Krishna helpt Dharmi's en bestrijdt Adharmi's.


  Maak melding

 24. @GMAP,
  Yes, men moet nu de straat opgaan alla de lotgenoten in Brazilie. De regering geeft miljarden dollars uit aan WK-Voetbal terwijl mensen sterven in favelas. DDB pakt de SLM-Airbus schaamteloos om zijn macht te tonen aan de wereld terwijl de kinderen van Phedra niet naar school kunnen. Toch zijn er mensen die in 2015 wederom hun stem op deze moordenaar zullen uitbrengen.


  Maak melding

 25. Zolang deze boevenbende aan de macht is zal het verzet tegen de amnestiewet weinig zin hebben, en zullen deze grondwetrechtenschenders die deze omstreden wet hebben ingevoerd altijd herinnerd blijven worden dat ze hebben meegewerkt aan het tot stand komen van een omstreden wet die moordenaars straffeloos maken en tevens nationaal en internationaal veroordeeld word.


  Maak melding

 26. Bouta heeft nog een ding van Somo en Brunsi nodig hun handtekening onder de waarheidscommissie. Wanneer dat is afgerond mag deze regering vallen toc dan is het nog hori tai. Het is een tijdelijke gijzeling . Bouta weet dat deze heren opportunistisch zijn en hij wacht zijn moment af en dan bay bey somo bey bey Brunsi…


  Maak melding

 27. De waarheid is dat Bouterse en zijn kompanen er mee weg komen.
  Zijn surinamers dom? Laf? Lui? Of leiden ze aan lethargie?

  Ik denk het laatste.


  Maak melding

 28. Ja,broer je bent de grootste aller tijden.
  Ze krijgen allemaal schijt water ,jammer hé!
  Overal kom je op nieuws,ze buigen voor jou.
  Ze blijven maar praten en schrijven en maakt jou groter,groter en sterker.
  Sranag wie lobie joe.
  Groetjes,


  Maak melding

 29. sommige lui zien liever dat sur. destabiliseerd.
  niet doen jongens, sur. heeft stabiliteit nodig.
  als de regering het niet goed doet zullen ze in 2015
  weggestemd worden.
  vrede zij met U.


  Maak melding

 30. GMAP, waarom moeten de mensen klagen als het ze goed gaat in Suriname. Een paar van mijn collega’s kwamen net terug uit Suriname en ze waren heel lovend over de ontwikkelingen die nu op dit moment gaande zijn. De economie bloeit, er is een flinke bedrijvigheid, de winkeliers en marktventers verdienen goed en veel buitenlanders zoeken hun heil in Suriname. GMAP, waar klaag jij over????? De mensen in Suriname zien het nut van je klaagzang en opruiende taal niet in. Ga toch naar Suriname en je zal merken dat je met je ideeën in een wildvreemde omgeving terecht bent gekomen. Men zal zich niet herkennen in jouw gedachtegang.


  Maak melding

 31. @Ana: Bouta weet dat deze heren opportunistisch zijn en hij wacht zijn moment af en dan bay bey somo bey bey Brunsi…

  Hij moet dan wel nieuwe coalitiepartners vinden. De vraag is of die wel zo happig zijn.


  Maak melding

 32. @Seng -sang, blijf weg van deze forum, omdat de tekst niet over Nederland gaat.

  =Mensen van de NDP hebben een ding gemeend en dat is de schuld geven aan een ander als het niet goed gaat.
  Zelfs gaan zij nooit na waarom iets niet goed gaat om verbetering aan te brengen.
  =Een stelletje leeghoofden zijn het.


  Maak melding

 33. En terecht!
  Nooit opgeven.
  Brazilie is ons voor……..

  hallo paraatje, ik zit nu naast je in de cyber.
  je weet wel wie…
  Mi gado mang, heb je een korjaal voor me,want a pasie songoe..ik moet naar Zuid, mang..

  Luitjes, het gaat niet goed in Suriname.
  Als ik terug ben doe ik wel mijn verslag.

  je weet wel wie…whahahahahahahahaha.
  Ja ikke!


  Maak melding

 34. Front zegt “De wet is in strijd met nationale en internationale wetgeving.”

  En de rechter heeft gezegd “De wet is NIET in strijd met nationale en internationale wetgeving”.

  Maar hoe wil front dat de volksvertegenwoordiging die de wet heeft aangenomen deze nietig laten verklaren dan, ergo deze wet is al een staatsbesluit.

  Wie gaat de fronters een keer vertellen hoe dat ding precies werkt.


  Maak melding

 35. @Sabidieri

  Tja …toen keek de rechter in de loop van een Uzi!!
  En het bevel om te zeggen …wetgeving niet in strijd met nationale en international wetgeving ,kwam van je baasje!!De rechters moesten het lezen uit een vodje geschreven door je baasje,en de arme en bange rechters volgden zijn bevel op!!Ze weten dat ze je baasje blij moesten maken want je baasje houdt niet van teleurstellingen!!
  Als het niet in strijd zou zijn geweest zou je baasje vliegen via Nederland naar china!!
  Nu gaat hij via boropasies naar china reizen om zijn vakantie dagen daar door te brengen!!


  Maak melding

 36. @ sabidieri

  “En de rechter heeft gezegd “De wet is NIET in strijd met nationale en internationale wetgeving””.

  Help mijn geheugen even Sabidieri aub. Welke rechter heeft de Amnestie wet getoetst aan welke grondwet of welke internationale regelgeving.

  Bij mijn weten heeft de krijgsraad gevraagd aan het Constitutionele hof (dat nog niet bestaat) de amnestiewet te toetsen aan de Surinaamse grondwet. Meer kan voorlopig niet. Er is geen enkele Surinaamse rechter die uitspraken kan doen of de wet wel of niet voldoet aan de internationale verdragen, wet en regelgeving.

  Ik mag toch wel antwoord op deze vraag of gunt u mij dat ook al niet.

  Zodra het constitutionele hof een uitspraak doet zal bij een beslissing “de amnestie wet voldoet aan de grondwet” de weg openstaan om naar de internationale rechtscolleges te gaan. Niet eerder.


  Maak melding

 37. @JoJo, het constitutionele hof wordt benoemd door de president cq verdachte van de decembermoorden. Dit hof gaat pas een uitspraak doen als Pinksteren en Pasen op 1 dag vallen. Het is één grote poppenkast net als de waarheid en verzoeningscommissie. Dit proces moet niet in Paramaribo gevoerd worden maar in Den Haag bij het internationale strafhof. Suriname is niet in staat dergelijke processen te voeren. Volgens Sabidirie kan de amnestiewetging niet teruggedraaid worden. Vreemd ?? Bij een meerderheid in het parlement kan iedere wetgeving aangepast worden, zie vb Chili en Argentinië. oa Videla is berecht voor misdaden tegen de mensheid..

  De vraag is zijn de Surinamers überhaupt bereid om Bouterse te berechten ? Zo ja dan kan dit dossier met evt hulp van de VS of Nederland in 12 mnd afgewikkeld worden. Bewijs ligt op het kerkhof. Zo simpel is het.


  Maak melding

 38. @ Vijay Dharma(Plicht) is bij Pres DDB/MC+AC/APOB+PL en
  Adharma (Geen Plicht) is bij NF.
  De Pres DDB had aanvallen vanuit de Kolonisator/NL verdedigd, zodat ze dit Land SU niet meer konden overnemen nml.; Kolonie-, Afhankelijk-, Slaaf-, Knecht-, ondergeschikte maken en daarna op een sluwe manier al het rijkdom van SU zouden uitmelken. En dit was Dharma(Plicht) van DDB/NDP.
  De NF waren vrienden v/d Kolonisator, slijmballen en waren daarna omgekocht met steekpenningen, daarna krijgsgevangen genomen en moesten helpen om de DDB/NDP/SU aan te vallen. En de NF is nog steeds ermee bezig. Ze gaan telkens om de beurt naar NL voor al die instructies.
  En dit is Adharma(Geen Plicht) van NF.
  Opmerking: Het Probleem van SU moeten Surinamers onderling oplossen, maar door de onzichtbare hand NL van NF blijf het maar stagnaties oplopen.
  Note: Tijdens de verkiezing van 2010 was er 2(twee) opties voor NF (totaal 14+7+6= 27 zetels) nml.:
  1. Verkiezing winnen en SU Kolonie, Afhankelijk, Slaaf, Knecht, ondergeschikte etc maken van NL.
  2. Verkiezing verliezen en SU bevrijden van de Kolonisator.
  NF hadden op een sluwe manier gekozen voor optie 2. Verkiezing verliezen en SU verlossen van de Kolonisator.
  Dit hadden ze gerealiseerd door 2(twee) partijen uit de NF combinatie te verwijderen.
  Dus dwz dat NF SU verlost had in 2010 van de Kolonisator/NL.
  En wat moet het volk van SU bij deze de kiezers doen?
  Niet meer stemmen op de NF, zodat al die politici van NF ook verlost worden van de Kolonisator/NL.
  Ten slotte; De NF(Hindostanen en Javanen) hadden in het verleden verkiezing van 1996 laten verliezen door hun Assemblee leden te laten uitlopen naar de NDP, maar het volk is dom en begrijp het niet.
  Ik hoop dat ze het nu goed begrijpen.
  Mijn Respect en waardering aan wijlen Papa Lachmon, Ex VP Ram, en Ex Pres Vene en een ….. Javaanse naam.


  Maak melding

 39. @Rajaram

  Mahatma Tulsidas zegt:
  dayaa dharma ka moel hai, paap moel abhimaan,
  Tulsi dayaa na cchoriye, jab lag ghat mein praan.

  De kern van Dharma is DAYAA (compassie, mededogen, vriendelijkheid, behulpzaamheid) en daaruit volgt plicht. De kern van Adharma is een zelfzuchtige ego, valse trots.

  De verwijten aan Bouterse zijn dat hij mensen heeft vermoord en de staatskas heeft geleegd. En de NDP gebruikt om straf te ontlopen.
  Als dit waar is, dan is dit geen Dharma, maar Adharma en is de NDP een Adharmi partij.

  Is het waar? Is het niet waar? Een onderzoek is er nooit naar gekomen.


  Maak melding

 40. @JoJo, bedankt voor je uitleg. Heb je niet door dat sommige NDP’ers gewoon iets uitkraaien zonder dit te gaan onderzoeken.

  =Bouterse doet “soms” ook hetzelfde vandaar dat het ook mis gaat. Bouterse heeft nooit onderzocht of er geld was in staatskas. Hij heeft het volk een heleboel te beloofd en zie wat er vandaag gebeurd.

  =Straks mag het volk alle leningen terug gaan betalen met en enorme rente!!!!


  Maak melding

 41. deze ndp en bouterse plus de reve vrienden moeten allemaal weg het beste in buiten land gevangenis meer als 30 jaar waneer houdt het op dit kan alleen in sur drugs dood oplichting ge rommel af schuifen zaken vullen grond gerommel deze regeering is niks en dan ook nog zeg van de kas was leeg dat vindt deze president gaat de boeken in als de roof president goldfinger haha wat een roof bende


  Maak melding

 42. Die NDP paupers blijven liegen en bedriegen, als je het maar vaak genoeg blijft roepen gaat een ander dat uiteindelijk wel geloven, denken ze. Ze weten niet dat tegenwoordig heel veel op internet te controleren is, zo dom zijn ze.


  Maak melding

 43. @Radjkoemar Rajaram…
  …hoezo ‘Nederland kolonisator’ van Suriname?
  Wél van Nederlands Indië/Indonesië of Nieuw-Guinea.
  Dáár woonden al sinds mensenheugenis de verschillende volken.
  OK! In Suriname bevonden zich -toen de Hollanders er zich vestigden- de verschillende Inheemse stammen (alleen wanneer bepaalde ‘critici’ zich positief inzetten vóór die inheemsen, heeft men enigszins recht van spreken).
  Uiteindelijk is ‘Suriname’ een zogeheten VOLKSPLANTING en net als die scholen, dijken, polders, sluizen, gebouwen, binnenlandse hospitalen en poli’s, spoorlijn, ministeries, vliegvelden, fabrieken, ziekenhuizen en ga zo maar door, een CREATIE van Nederland.


  Maak melding

 44. @ Vijay
  In de Mahabharata had Arjuna iov God Krishna zijn Grootvader, Guru, Ooms van moederkant, neven, vrienden en kennissen vermoord. Was Arjuna Dharmi of Adharmi.
  Hij was dharmi( plicht uitgevoerd ).
  Boven genoemde mensen waren adharmi (handelden buiten hun plicht). Probeer het aub dit goed te begrijpen.
  Kas was niet leeg maar het geld was gebruikt voor het bouwen van 2(twee) grote bruggen etc. (voor ontwikkelingen)
  Hij is de Leider van de Partij, hij was in het verleden, ook nu en zal ook in de toekomst blijven.
  Het volk heeft hoop en vertrouwen in hem.
  Er is helemaal geen sprake van ontwijken van straf, omdat alle democratische wegen bewandeld worden.
  Het volk en de nationale Assemblee hebben DDB gekozen tot Pres van SU.


  Maak melding

 45. @ Engel!
  SU was voor 1975 Kolonie van NL.
  NL had die periode op een sluwe manier al het rijkdommen van SU geroofd en geplunderd en naar hun eigen Land gebracht en moderne land gemaakt.
  Vanaf onafhankelijkheid van SU in 1975 op een sluwe manier door wijlen papa Lachmon door mondelinge beloften aan Kolonisator/NL dat ze aandelen zouden krijgen in alle rijkdommen van SU was dat tot stand gekomen en omdat mondelinge zaken niet geaccepteerd zullen worden door het volk had NL geen voordelen meer in SU.
  Alleen om wederom voordelen te halen in SU was NL na de onafhankelijkheid door gebleven met slijmen/ sluwe manieren alsof ze nog steeds de Baas was van SU en om dat in het werkelijkheid ook te worden.
  Omdat het hun niet gelukt is door toe doen van DDB/NDP zijn er zoveel sabotage en aanvallen op hem.
  Maar de recht gaat het zegevieren, omdat SU is van Surinamers en niet van de Kolonisator/NL.


  Maak melding

 46. De gevolgen van 8 December 1982 worden in voldoende mate bekend verondersteld. Wij zijn ook ontzettend benieuwd naar de oorzaak. Die waarheidscommissie gaat die vieze billen van het front blootleggen! Is dat jullie problem stelletje jakhalzen?


  Maak melding

 47. R.Rajaram

  Je kan de surinaamse geschiedenis vervalsen maar ga aub de Bhagwat GEETA en zijn heilige Boeken niet door het slijk halen met je domme achterbakse vertaling van de BHAGWAT GEETA,

  Krishna kwam op aarde om af te rekenen met de slechterikken in dit geval de Kauravas!
  Hij stond aan de zijde van de goeden en dat waren de 5 gebroeders de Pandavas!
  Hij kwam op aarde om de onderdrukten te leren op te komen voor hun rechten al zouden zij in gevecht moeten gaan met hun Eigen bloedverwanten!
  Krishna zei aan Arjun;
  Ga en voer strijd, koester geen liefde voor je vijanden!
  Verder zei hij,jij arjun jij bent een mens die nooit heeft gezondigd en het is je plicht de onderdrukte mens te helpen bevrijden van de zondaar,maak je niet druk om wat de gevolgen zullen zijn ,de uitkomst dat bepaal IK.


  Maak melding

 48. Paraman stikt in zijn eigen leugens:

  “Die waarheidscommissie gaat die vieze billen van het front blootleggen! Is dat jullie problem stelletje jakhalzen?”

  die waarheidscommissie komt er helemaal NOOIT

  Bouterse is niet gebaat bij de waarheid want dn wordt hij ontmaskerd als gore moordenaar met bloed aan zijn handen.


  Maak melding

 49. Paraman is ‘benieuwd naar de oorzaak van de moorden’

  Ik ben alleen benieuwd naar de waarheid. Wie heeft de opdracht gegeven om de 15 kritische Surinamers als beesten af te slachten.Geen enkele oorzaak kan deze moordpartij goed praten


  Maak melding

 50. @Paraman

  JE DENKT DAT DE WERELD ZIT TE WACHTEN OP EEN WAARHEIDSCOMMISSIE DIE NIETS ANDERS DAN LEUGENS GAAN ZITTEN VERKOPEN AAN HET SURINAAMSE VOLK!!??
  Waarom kan je baasje niet in OCER gaan prediken wat werkelijk is gebeurd op die nacht van 8 December 1982.
  De oorzaak was niks,je baasje leed aan HALLUCINATIE SYNDROOM!!Als hij geen ZONDAAR zou zij zou er ook geen reden voor hem bestaan te hallucineren dat men hem dood wilde hebben!!En als hij zooo ONSCHULDIG was zoals hij heden doet voorkomen, dan zou hij ook geen reden hebben zich te camoufleren met Amnestie!!
  Sjeesjes…..


  Maak melding

 51. NF is een copy van het NL politiek die erop gebrandmerk zijn een ander te pakken met de wetten die zij zelf gemaakt hebben,NF kan niet een eigen beleid uitspraak voeren en heeft dus die valse kennis van euro-nl nodig om mentale strijd tegen het su regering te voeren.
  NF,jullie baasje die jullie die info geeft heeft die amnestie wet zelf bedacht om hun onmenselijke misdaden te ontlopen,het zou beter zijn als zij eerst hun eigen rotzooi opruimen.
  de bedoeling is duidelijk dat jullie president Bouterse zogenaamd volgens de wetten willen pakken,wetten gemaakt door de kolonialisten en slaven handelaars”het is dus duidelik dat jullie nog slaven zijn van wetten gemaakt door die rovers en moordenaars.

  jullie hebben niks te zeggen,ik zeg ook dit,”dat dit jullie laaste adem is”nog even dan bestaat front niet meer en dan mogen jullie ook naar huis gaan en van jullie pensioen genieten of oprotten uit suriname.


  Maak melding

 52. @RobG,paraman, Sabidirie het is duidelijk onder welk deel van de bevolking bouterse populaire is, jullie reactie is duidelijk genoeg.
  buriki,Agu,Kaw, donkaw.


  Maak melding

 53. nu probeer jij weer jou verdeel en heers methode aan te passen”denk jij dat het su volk jou trukjes niet door heeft,gaymap.
  daar trappen wij niet meer in.


  Maak melding

 54. @issem
  Het is je baasje die de trucjes doos steeds opent!
  Laatst nog deed hij zo toen hij Amnestie uit de trucjes doos tevoorschijn haalde en dat nog VOORHEMZELF!!


  Maak melding

 55. Als Bout zijn 36-1[CHEUNG] schapen vertelt wat de waarheid is dan is geen commissie of wat dan ook nodig.Heel het volk kent de waarheid behalve de ondersteuners van de amnestie wet.

  Als ik Panka hoor hoe hij als een volwassen man onwetend speelt,draait mijn maag om.En aan deze onkundige lieden zijn wij overgeleverd.Laat de zondvloed van gisteren zich een jaar volhouden.Worden wij tenminste verschoond van zulke waardeloze figuren.Bah.


  Maak melding

 56. Jacobus,
  Je hebt gelijk over die Panka, in en in triest vindt ik deze gasten die met gemeenschap geld dit soort misdadige, leugenachtige en wangedrag vertonen.


  Maak melding

 57. @Rajaram,

  Er is niemand die Bhishmapitamah een Adharmi noemt. Ook Heer Krishna zei dat er niemand op de aarde was die zo zuiver was als Pitamah.
  Waarom koos Bhishmapitamah dan voor de verkeerde partij in de oorlog? Op die vraag van Draupadi gaf Bhishmapitamah de volgende verklaring: wiens brood men eet, diens lof men zingt (denl hieraan Pero, Abaisa en al die anderen!!).
  Bhishmapitamah was in dienst van de onrechtvaardige koning Dhritraashtra en ondanks dat Dhritraashtra al het onrecht van zijn zoon Duryodhan tolereerde, is Bhishmapitamah nooit opgestapt. Dronacharya en Kripacharya ook niet. Die andere intellectuele reus uit zijn tijd, Vidur, wel. Vidur echter werd door de koning gedwongen weerhet hoofdministerschap te aanvaarden.
  Dus: Bhishmapitamah verklaart dat wanneer je je afhankelijk maakt (broodwinning) van onethische personen, dan zul je altijd negatief beinvloed worden. En derhalve koos hij voor de onethische partij in de grote Mahabharat oorlog. En niet omdat hij een Adharmi was.
  En ook vandaag de dag zien we dit overal op de wereld gebeuren. Op zich goede mensen die zich in laten met dictators enz. en voor eeuwig bezoedeld raken. De Mahabharat (waarin de Bhagvad Gita) en de Ramayan zijn de grootste leerboeken van de mensheid betreffende een eerzaam, deugdzaam en ethisch en spiritueel leven. Het concept van Dharma wordt in deze geschriften heel goed uitgelegd. Maar je meot ze wel bestuderen onder leiding van iemand die het zelf heeft begrepen, anders krijg je rare eigen interpretaties.


  Maak melding

 58. Ray
  En wie denk jij dat die trucjes doos gemaakt heeft ??!,ja jij raad het al “jou baas ,nl,
  Truwes jou baasje gebruikt elke dag zijn trucjes doos ,alleen merk jij het niet .
  Maar jij schreeuwt moord en dood slag van de pres,jij woont niet in Su,jij kent de pres niet persoonlijk,jij ken niet het Su volk,maar jij Scheld hun wel uit.
  Ray,ben jij gelukkig met jou zelf.


  Maak melding

 59. @Radjkoemar Rajaram!!
  Jij gaat níet in op die opsomming van mijn bericht…

  …net zoals al diegenen, die hun eigen geschiedenis in elkaar brabbelen en hier & daar een plukje ‘van horen zeggen’ in elkaar flansen!
  (En ook nog om te huilen, zo slecht).
  Wanneer er een (historische/feitelijke) waarheid voorbij komt: geven de ‘eigen-geschiedenis-makers’ zoals steeds, NIET THUIS.

  Maar wanneer je met dit soort ‘foute’ vereerders gaat discussiëren, komt er uit zichzelf de shit naar boven…
  …bij deze dan:
  (Dus wanneer zelfs Nederland niet aan de orde is: om binnen ‘no time’ het KOLONIALISME-stokpaardje te berijden).

  Kijk toch eens om je heen: Switi Sranang is alláng gekoloniseerd door CHINA.
  Je weet wel, die nakomelingen van die oude, hardwerkende beroepsgroep uit Macao e.o. die 24 uur per dag klaar staan voor álle Suri’s, maar daarvoor op een zeer grove manier door veel Suri’s behandelt, of letterlijk gediscrimineerd worden!
  De Chinees lacht vriendelijk naar je, en de wraak komt zoetjes aan…

  WÁN PIPEL…náh?!


  Maak melding

 60. Ik wil in het kort zeggen aan al die mensen die tegen de Amnestie Wet zijn het volgende nml.;
  Amnestie wet komt in de grondwet voor en mag ook toegepast worden.
  Dat geval van 1982 is op zijn plaats om dat toe te passen.
  Als het niet i/d wet was zou het ook nooit toegepast zijn.
  Wij zijn geen lichamen maar geestelijke zielen en niemand kan een ander vermoorden en ook nooit gaat iemand dood, omdat een geestelijke ziel geen begin noch einde kent, eenmaal geboren blijft het voor altijd bestaan.
  We blijven treuren om lichamen dat ongeveer meer dan 30 jaren geleden versleten waren, toen de democratie wereldwijd nog niet van toepassing was.
  Na al die gevallen in het verleden heeft de mens bij geleerd door Democratie nationaal en internationaal, dus wereldwijd toe te passen, zodat zulke gevallen nooit meer plaats vinden.
  Laten we nu en in de toekomst blijven streven om de democratie hoog in de vaandel te houden.
  Laten we onze kostbare tijd niet blijven maar verspillen, maar doorgaan met positieve zaken om mensen power te geven.


  Maak melding

 61. @Radjkoemar Rajaram!!

  “Dat geval van 1982″…
  Durf je het nóg grover te maken (overigens spreken jouw Grote Voorbeelden altijd over ‘dat Ding’)!

  De Amnestiewet in deze vorm is VORIG VOORJAAR ontstaan en in elkaar geflanst met maar één doel…
  En om deze misdaden van de 80-er jaren voor jouzelf én jouw Grote Voorbeelden dragelijk te maken, verkoop en verpak je dit in een zéér slechte poging tot filosoferen!

  En je leest (en leert) niks van wat ik eerder opmerkte over ‘jouw eigen geschiedenis maken’:
  “de democratie was ongeveer 30 jaar geleden WERELDWIJD nog NIET van toepassing…!” of: “de lichamen waren ongeveer 30 jaar geleden VERSLETEN…”!

  Wie denk je wel niet dat je bent,om zó iets respectloos te schrijven, of om zó over DEMOCRATIE te schrijven; laat staan over een MOORDPARTIJ!!

  (Alhoewel: ‘MOORDpartij’?! Is dát het aantrekkelijke…)?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.