Suriname profiteert het eerst van sociaal program VS

57

PARAMARIBO, 5 mei – Suriname wordt het eerste land waar een nieuw Amerikaans sociaal hulpprogramma wordt uitgevoerd. Het driejarige programma voorziet in hulp voor ontspoorde jongeren. In samenwerking met de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, en de Pan-American Development Foundation, wordt ruim vier miljoen dollar geïnvesteerd. Jongeren die te vroeg van school gingen of in aanraking kwamen met de justitie krijgen een ‘tweede kans.’

Via trainingsprogramma’s zullen vaardigheden worden bijgebracht. De jongeren moeten uiteindelijk in staat zijn een baan te bemachtigen of een eigen bedrijfje op te zetten. “Veel jongeren in andere landen in de Amerika’s blijven hun hele leven lang in de criminaliteit. Ze weten niet anders en hebben vaak ook geen uitweg. In Suriname hoeft dit niet zo te zijn”, zegt Albert Ramdin, assistent secretaris-generaal van de OAS, tegenover de Ware Tijd.

Om succes te verzekeren zal ook worden gesleuteld aan wetgeving. Het jeugdstrafrecht zal zodanig worden gemoderniseerd dat het meer aansluit op resocialisatieprogramma’s. De overheid en lokale ngo’s zullen meedoen bij de uitvoering in Paramaribo, Nickerie, Brokopondo en grensplaats Albina. Ramdin gelooft dat het programma de ontplooiingskansen van ontspoorde jongeren echt kan verbeteren.

57 REACTIES

 1. =Persoonlijk vind ik het een heel goed initiatief en hoop dat de jongeren inderdaad het rechte pad op zullen gaan.
  Zelfs hoop ik ook dat het breed wordt ingezet en het project ook slaagt, omdat andere landen ook van kunnen gaan profiteren.

  Dank je wel Amerika, dit project is een win win situatie.

  =Ik hoop dat de negatieven hier op deze forum de blanken niet weer de schuld zullen geven en deze keer zijn het de blanke Amerikanen en niet de Nederlanders.

  =Samenwerken maakt sterk.


  Maak melding

 2. O Schijnbaar gaat het toch niet zo goed in Surimarbo, want een eigen sociaal programma, moet als alle andere sociale programmas alweer door het buitenland worden opgezet en gesteund.

  Zelf hebben ze het te druk met grootgraaien met hun grijpgrage handen…..


  Maak melding

 3. Dan gaat het ook afgrijselijk slecht met Nederland. Nederland ontvangt vele tientallen miljoenen van de EU voor dergelijke programma’s.
  Nietszeggende opmerking dus.


  Maak melding

 4. Blanken zijn pas goed als ze hun beurs opentrekken.
  Je leest niets over slavernij en koloniale tijd.
  Je hoort niets over Guantanome Bay, Iran of Irak.


  Maak melding

 5. RINI DANDY:Nederland is de grootste contributeur van Europa,dus voor wat hoort wat….

  Wel bij de les blijven of eerst je huiswerk maken….

  Have a nice day….


  Maak melding

 6. Suriname profiteert het eerst van sociaal program VS……U ziet de kop hierboven plus wat er onder staat…….maar toch wordt het een blanke/Europa verhaal…..zijn deze mensen wel heel of na don din don so…reageer op de inhoud een hoop bij zaken hebben hier niks aan toe te voegen.


  Maak melding

 7. Geldtekort Suriname ondanks voorspoed

  PARAMARIBO –
  Aan de ene kant een hoge waardering van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) voor Suriname, aan de andere kant de regering-Bouterse die een tekort heeft aan contant geld. De regering probeert de uitgaven acuut te remmen door bijvoorbeeld dienstauto’s niet meer te laten tanken en aannemers later te betalen.

  Wat vinden jullie hier van dan? Argumenten graag.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 8. Ik zit nog steeds te wachten op de eerste die begint over Bouta en de NDP. Misschien zijn onze vaste gasten een beetje grieperig?


  Maak melding

 9. PTATA TROLL: Er wordt niet gereageert op zwakzinnigen die zelf niets over het onderwerp te melden hebben……

  Have a nice day….


  Maak melding

 10. GMAP en Who cares,zoals we gewend zijn gaan jullie weer kort door de bocht.Met ongenuanceerde uitspraken wek je de indruk weinig op de hoogte zijn van het financieringsvraagstuk m.b.t. het jongerenbeleid.Het heeft allemaal met economie en sociaalbeleid te maken.Elk beleid heeft een kostenplaatje.


  Maak melding

 11. Je bedoel gereageerd? Misschien kunnen je Hollandse maties je een beetje bijscholen. Een ieder weet dat ze het beste voor hebben met Surinamers toch?


  Maak melding

 12. PTATA TROLL: Misschien ben ik zelf een hHollander, dus heb ik die matties niet nodig.

  En nu je toch ambities hebt om Nederlandse les te verzorgen, misschien kan jij je nuttig maken bij DDB en zijn 40 struikrovers, want die kunnen het stuk voor stuk wel gebruiken.

  Doe ook maar gelijk een cursus ethiek en moraal, niet dat het iets zal uithalen, maat niet geschoten is altijd mis…

  En iedereen heeft het beste voor met Suris, behalve de Suris zelf…

  Maar had je zelf ook nog een mening over de topic?

  Have a very nice day…….


  Maak melding

 13. De moraal van het verhaal is dat jongeren die niet hun best doen op school en ontsporen kunnen rekenen op buitenlandse dollars en euro’s als hulp voor hun ‘prestatiets’. Wanneer worden jongeren die hun best doen op school en niet ontsporen eens beloond daarvoor??? Er wordt geen goed signaal afgegeven als je losers beloont voor hun falen. Reken er maar voorts op dat de ontspoorde jongeren die in aanmerking zullen komen voor hulp niet de representatieve dwarsdoorsnede zullen vormen v.d. Surinaamse bevolking maar voornamelijk zullen bestaan uit ontspoorde jongeren van 1 bepaalde etnische groep (de djoeka’s).


  Maak melding

 14. Wat jammer toch dat dit niet eerder gebeurd is, het is nu te laat voor de huidige Surinaamse beleidsmakers, ze zullen tot hun dood crimineel gedrag blijven vertonen (denk maar aan de vos, zijn haren en zijn streken), figuren als Brampie en DDB zijn onverbeterlijk.

  Ira, dat je erop komt om in deze tijd etniciteit erbij te halen; wat blanken? De blanken vormen zo langzamerhand een minderheid in dat land. De V.S. is een multi-etnisch land, nog multi-etnischer dan Suriname, als het je nog niet opgevallen is, de president van dat land is een ‘moksi’. Het zou goed zijn als je als Surinamer, het apartheidsdenken voortaan achterwege laat, dat leidt slechts af en lost niets op.


  Maak melding

 15. PTATTA TROLL: Het is een Nederlandse site, dus de ptatas behouden zich het recht voor om de sfeer van de eigen site te verzieken.

  De paarse randdebielen verzieken hun land en volk dus dat is dan mooi geregeld.

  Maar Trolletje zou jij je niet nuttig maken met Nederlandse taalles voor je paarse staatsdebielen, inplaats van op onze site je krankzinnig gewauwel uit te storten?

  Have a nice day….


  Maak melding

 16. “Het jeugdstrafrecht zal zodanig worden gemoderniseerd dat het meer aansluit op resocialisatieprogramma’s.”

  Lees: jonge criminelen zullen nog meer vertroeteld, verwend en geknuffeld worden en de slachtoffers van hun criminele daden zullen uiteraard in de kou gelaten worden.


  Maak melding

 17. O jee, nieuw talent heeft zich aangemeld onder de naam kippenboer.

  Ik heb onze ptata troll verjaagd met mn postings waar ze niets van terug heeft, en ze stuurt nu haar handlanger voor wat moral support…

  De salmonellabacterieen komen mij tegemoet.

  Gauw wat citroensap halen, om een en ander te stabiliseren.


  Maak melding

 18. betekent dit dat straks onze kettingrukker gaat repareren een > fietsketting <

  moeten wij als vanouds weer gaan knikkeren/vliegeren, djomo futu spelen??

  mogen wij niet meer schuren tijdens de wandelmars, niet meer met een dikkebuik in de klas, geen kaboela-feest meer, niet meer "hangen" bij winkel chinees???

  he bah….Zuriname wordt Zaai 🙂


  Maak melding

 19. Het gaat helemaal niet goed in Suriname. Bouterse blijft sinterklaas spelen en de rekening wordt binnenkort gepresenteerd. Lees de telegraaf van vandaag. Bottomline de schatkist is leeg !

  PARAMARIBO – Aan de ene kant een hoge waardering van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) voor Suriname, aan de andere kant de regering-Bouterse die een tekort heeft aan contant geld. De regering probeert de uitgaven acuut te remmen door bijvoorbeeld dienstauto’s niet meer te laten tanken en aannemers later te betalen.

  De economische situatie is verwarrend in Suriname. De werkgevers spreken van een slechte planning en controle, maar vinden dat niet problematisch. De oppositie is kritisch en vreest dat corruptie op de loer ligt.

  Volgens Ferdinand Welzijn, voorzitter van de werkgeversorganisatie Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), is er een simpele reden waardoor de regering te weinig geld in kas heeft: er is meer uitgegeven dan er in de staatskas zit. „Maar er komt straks weer genoeg geld binnen uit onder meer de olieverkoop en belastingopbrengsten. Door onvoldoende controle hebben ministeries al te veel uitgegeven. De regering is dus boekhoudkundig niet zo handig bezig geweest”, meent de werkgeversvoorzitter.

  Dat S&P de waardering voor Suriname van stabiel naar positief heeft verhoogd, is te danken aan de grote investeringen die de regering en binnen- en buitenlandse bedrijven in de mijnbouw- en oliesector doen. Ook de stabiele monetaire situatie en een aangekondigde belastinghervorming dragen bij aan het vertrouwen van S&P, aldus de organisatie zelf.

  Oppositieparlementariër Ronnie Asabina van de partij BEP ondersteunt de analyse van de werkgeversvoorzitter over de slechte planning en controle. Ook het veelvuldig niet openbaar aanbesteden van werkzaamheden door de regering speelt volgens hem een rol. Corruptie ligt daardoor op de loer. „Er is een comptabiliteitswet, maar die wordt niet in acht genomen. Daardoor worden de regels niet nageleefd en dat legt een voedingsbodem voor onjuiste handelingen. Er staat immers weinig op papier waardoor er speelruimte is om meer geld te besteden dan nodig is. Wat overblijft kan dan verdeeld worden onder de belanghebbenden”, aldus een kritische Asabina.

  Hij krijgt bijval van collegaparlementariër Carl Breeveld, die al jaren pleit voor de invoering van een anticorruptiewet. Die is hard nodig, omdat er nu maar heel weinig mensen zijn die misstanden aan de kaak durven te stellen. „Suriname is een kleine samenleving, mensen zijn bang hun positie kwijt te raken als ze corruptie bekend zouden maken. De conceptwet regelt bescherming voor klokkenluiders, maar ook sancties voor de plegers”, aldus Breeveld.


  Maak melding

 20. Who cares

  bekend is als de antisociale persoonlijkheidsstoornis.persoonlijkheidsstoornis waarbij de gewetensfunctie, die zich in baby- en peuterfase ontwikkelt!


  Maak melding

 21. O jee onze kippenboer is gepromoveert tot melkboer.

  De stank van koeienstr*nt is hier prominent aanwezig, maar toch beter als de stinkriolen en varkenstallen waar de paarse kuddedieren en het klootjesvolk normaal hun huishouding voeren……


  Maak melding

 22. zou er een verband zijn tussen het zich kiplekker voelen van Somo in de coalitie dat onze kippenboer maar melkboer is geworden?


  Maak melding

 23. Een gestoorde professor als who cares is veelal omringd met “wetenschappelijke” apparaten (redimusu)die voornamelijk visueel attractief zijn en verder weinig tot geen nut lijken te hebben voor het eindelijke plan van de professor.


  Maak melding

 24. het gaat bgoed heel goed met suriname ..daar !!!gaat het niet goed waar jullie redimusus zitten .die splinter in de ogen van olland zien ze niet wel die balk in anders mans ogen zien deze riool ratten als who cers en consorten .deze regering is geen front het is paars die regeert …waar het dreigt mis te gaan gaat deze president ingrijpen neks no fout .als er op o.w duistere praktijken plaats vinden gaat bouta ingrijpen mocht blijken dat abrahams fout bezig is.bouterse houdt van zijn land zoals pero van zijn land houdt .front ,vhp nps mogen suriname niet regeren ding mang moe tang in na oppositie daar horen ze thuis 40 jaren hebben ze de kans gehad om goed bestuur te voeren maar olland deelde de lakens uit en wij maar achter lopen door deze antieke partijen waar ik vroeger op heb gestemd ding mang moe gwe . als abrahams corrupt bezig was moet die man verdwijnen van het toneel en voor het gerecht als het aan mij ligt maar het moet eerst bewezen worden .
  de geruchten machine van front is gaande en ze zijn niet te vertrouwen …koste wat kost willen ze dicht bij die suiker pot komen .ze zijn jaloers dat het goed gaat en dat suriname hulp krijgt van bevriende naties dat isoleren heeft niet geholpen .front nanga ding redimusus e jaroesoe na so wo tang ….no wang mang no e poer dies president zolanga na volk tenap na ing bakka !!!!!!!!!!!!
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang …herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  bouta go go


  Maak melding

 25. Zondag 5 mei 2013 om 14:51 uur, door Who cares

  ” O jee onze kippenboer is gepromoveert tot melkboer.”

  Het wordt eens tijd dat jij ook eens in je leven ergens op promoveert, maar de kans daarop is uitermate klein.
  je constante puberaal en dom geleuter als een kip zonder
  kop heeft nu zelfs de aandacht van een kippenboer gewekt.

  p.s de juiste spelling is gepromoveerd, met een(d}.


  Maak melding

 26. @Koos, het probleem in Suriname is het feit dat er een bestuurlijk probleem is.
  -Er is een directeur is b.v 4 auto’s heeft.
  -Vliegreizen die gewoon betaald worden en niet verantwoord worden.
  -Er wordt meer geld uitgegeven die naar binnen komt.
  -Er is geen beleid.
  -Een cultuur probleem, omdat men gewoon praat dat er wel geld is dus men hoeft zich geen zorgen te maken, dit terwijl het niet waar is.
  -Er zijn geen dollars meer.

  -Venetiaan heeft toen een groot probleem aangenomen die weer recht getrokken moest worden, maar heel erg moeilijk was vanwege corruptie en geld die er niet was. Men moest passen en meten.

  =Vandaag wordt Bouterse in de hemel geprezen, maar niemand wilt hem op zijn fouten aanspreken.Venetiaan krijgt de schuld, maar ik ben bang dat hij toch gelijk zal krijgen.

  @henkes,in ben voor alle culturen en landen om samen mee te werken.
  Het gaat mij erom dat er velen zijn die de blanke steeds weer de schuld geven op deze forum dus hoop ik niet dat het gebeurd.
  =Men moet leren dat als je een land meer aanzien wilt geven je samen moet gaan werken.

  =Zie wat in Venezuela en Bolivia gebeurt waar mensen worden opgevoed met haat en hoop dat het nooit zover mag komen in Suriname.


  Maak melding

 27. jullie kunnen alleen maar jaloers zijn op paars dat standaar en poor paars prijst wat de financiele kant betreft .hulde aan hoefdraad en wijnerman houden zo .
  mik oeng libie ding japie die riool ratten hopen dat ons land olland komt bedelen ze denken dat bouta zit te springen om hulp .het is geen paars die bedelt ,het is front die zich vernedert voor olland .kijk die vene en kijk naar naar die redimusus in olland ,als olland ze niet helpt hebben ze niets .ze zijn jaloers dat suriname bevriend is met andere naties .ding redimusu moe sjing dat ding sidong ini olland dang ding hoor kraak dat a no go boeng ini sranang .het zijn bevriende landen hebben olland opgebouwd en nu zijn mensen als who ceres en consorten gaan profiteren ..ik heb jullie al een paar keren gezegd oenoe na so so boto kaka oeng no habie ik weet het duizend maal zeker .echte surinederlanders hebben belangen hier in su niet jullie redimusus .zoals jullie geen moer hebben zo willen dat su ook niets moet hebben .vene heeft jullie verkeert op gevoed en daarom we ka .tang in oeng kouroe .
  bouta go go


  Maak melding

 28. OKRAD: Nu effe niet ik luister naar het progamma “Niet zomaar een gesprek ” op radio apintie met de Econoom Stanley Raghoebarsingh over de teloorgang en de corruptie in de Surinaamse economie en politiek.

  Misschien toch nog daarover een proefschrift om te promoveren “De teloorgang en de corruptie in de Surinaamse economie en politiek.

  Of misschien dat boek van Julian With Het komt nooit meer goed.

  Have a nice day.

  Ik nodig je uit als het zover is……


  Maak melding

 29. @Who cares, dank je wel
  -Ik heb toevallig ernaar geluisterd vandaar dat ik ook bepaalde punten heb aangegeven,

  =Er is duidelijk gezegd dat de jaren 80 signalen de kop opdrukken als het gaat om de munt. Straks heeft de Surinaamse munt geen waarde meer als men niet gaat ingrijpen.


  Maak melding

 30. Zondag 5 mei 2013 om 15:47 uur, door Who cares

  ” Misschien toch nog daarover een proefschrift om te promoveren “De teloorgang en de corruptie in de Surinaamse economie en politiek.”

  Je verwaandheid kent werkelijk geen grenzen.
  Denk je nou echt dat er iemand hier om een scriptie verlegen zit, geschreven door een junk midden in een methadon traject in Nederland ?
  Blijf vooral dromen en hallucineren.


  Maak melding

 31. Bouta e seti na kondre
  En dat kunnen de redimusus niet hebben.
  Het lijken wel een stelletje gestoorde jaloerse maloten die erop gebrand merk zijn om suriname in alles te dwarsbomen en stagnatie teweeg te brengen,redimusus/frontjes club is al bekend als su afkrakers.
  Wat hebben jullie nog meer te zeggen.


  Maak melding

 32. oeng nanga ragoebarsingh zijn het zelfde .het zijn fronters die het vertellen en daarom zout er over heen .
  als fronters aan het woord zijn dan weet je genoeg .
  oeng tang boeng
  bouta gog o go go .


  Maak melding

 33. koos honderd het gaat goed in suriname ,beter dan olland.
  als je werkt ga je eten ,als je lui bent gaat het niet goed koos …bij jou gaat het niet goed joe lissie en jij niet alleen .zie wat er in olland gebeurt als je over su wil praten .
  bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 34. Ai,..het goed in Su ,..roofovervallen zijn aan de orde van de dag,…
  Het gaat pas goed met Su als je met ramen en deuren kan gaan slapen.
  Als alle kinderen genoeg te eten hebben.
  De zwervers uit het stadsbeeld zijn verdwenen.
  Als Bouterse en co voor goed achter slot en grendel zijn opgesloten.


  Maak melding

 35. Boeren zitten in een paradoxale positie.
  Ze zijn rijk omdat ze beschikken over een
  geweldig vermogen in de vorm van land en
  gebouwen, maar tegelijkertijd zijn ze arm
  omdat dit vermogen nauwelijks rendeert
  waardoor ze rond moeten komen van een
  schamel inkomen.’ Ze leven dus arm en
  sterven rijk…


  Maak melding

 36. Het ruikt hier naar Salmonella, kunsmest en koeienstr*nt dus voor nu pas ik even, en ga uit eten.

  OKRAD: Do I sense some yealousy in the air???
  Mn uitnodiging voor mn feestje, nadat ik gepromoveerd ben staat nog steeds…
  Jammer dat je de vorige gemist heb…. bye…

  Bouta go go go go… to hell high water… and back!!


  Maak melding

 37. Wat een sprookjesverhaal en jullie geloven het als een openbaring. De VS kunnen hun eigen ontspoorden (numeriek vele malen de bevolking van Suriname) helpen en ze komen dat doen in Suriname.
  Laat ze ons eerst de formula geven wat werkt en wat niet en kijken of het toepasbaar is onder Surinaamse omstandigheden.
  Het lijkt mij meer op een trucje van de DEA om de oren of “first hand inteligence” aan de grond te krijgen. Als ze dan nog de North Dakota home guard gaan sturen dan kunnen basja bobo en zoonlief dino beter linea recta naar Caracas rennen.


  Maak melding

 38. suri partriot en consorten weet je hoe het komt van die roof overvallen …door jullie die lui zijn om de handen uit de mouwen te steken en daarom vindt ik dat belfort moet doen wat hij moet doen …95 procent van de roof overvallen komt door dat sommige stad creolen niet willen werken en ook sommige bosland creolen …dit alles hebben wij te danken aan jou soort die deze criminelen beschermen met zogenaamd zomaar neer geschoten zoals die vier criminelen die als het ware aardige jongens waren …vinden jullie het vreemd dat deze gasten worden neer geknald .als ik belfort was had ik de politie volmacht gegeven om deze rovers neer te knallen .eerst schieten dan praten zou het moeten .
  en mag je niet zeggen uit welke bevolkings groep die boeven uit komen !!!geef mij een brik!!! mie na wang negre toe maar ik voel mij niet aangesproken mie mang .
  ik had graag gewild dat bouterse deze boeven en moordenaars een ticket had gegeven richting olland zoals die nolty oeng tik ding in olland geef ze een uitkering zoals jullie een uitkering hebben van de staat .lisie voevoeroe dat zijn sommige land genoten van mij ze willen het niet leren om te gaan werken .brada nanga sisa ik praat echt uit ervaring ding mang wan tik sma sanie zonder er voor te werken .het komt uit de beste familie voor ..kijk hoeveel bevolkings groepen in suriname zijn maar 80 procent is creool of bosland creool …de overige genangenen zijn hindustanen voor andere vergrijpen .wij de creolen voeren de leiding en dat moet opgehouden worden .
  jullie proberen het goed te praten wat deze mensen doen a no kang en daarom gaan dit soort riool ratten door oem sjing .werken voor je geld dat is trots niet wat deze riool ratten doen .hier kan je geen enkele regering de schuld geven als wat jullie doen .vinden jullie het vreemd adat anderen de creool uitmaakt voor lui .suri patriot met opgeheven hoofd zeg ik een stand beeld van belfort is op zijn plaats in paramaribo.
  bouta go go


  Maak melding

 39. Als wij de naam van pero zijn posting vervangen met Wilders zijn naam dan waren de rapen gaar op WKN
  Pero, wij moeten ons afvragen waarom de criminaliteit is toegenomen en verruwd na 25 feb 1980.
  Wat zijn de gevolgen van de binnenlandse oorlog.
  Wat zijn de gevolgen van de revo op de gehele samenleving.
  Wat voor voorbeeld geeft je aan de samenleving om een drugs veroordeelde crimineel als president te kiezen.


  Maak melding

 40. gmap jou argument en die van al die redimusus kennen wij maar waarom heeft die javaan die hindustaan die indiaan ook als grote bevolkings groepen dit probleem niet!!!met wat voor argumenten kom jij .de overige bevolkings groepen werken toch ze gaan niet op boeven en verkrachtings pad .waardeloos argument breng jij naar voren joe moes sjing foe tak datie .waarom die andere bevolkings groepen niet mensen beroven geef mij daar antwoord op .dus de mensen die lijden onder het juk van deze criminelen hebben een punt om mensen te gaan beroven en vermoorden .vandaar dat jullie moord en brand roepen als er criminelen worden neer geschoten maar ik herhaal voor mij krijgt de politie volmacht mie mang .do poeroe ka gie ding .


  Maak melding

 41. gmap en who ceres willen die criminelen in het slachtoffers rol .dus met andere woorden zijn de slachtoffers de daders .niet verwonderlijk dat er zoveel pedofielen criminelen junks ,bankrovers ,boelers ,alles wat god verboden heeft wordt gedoogd …zelfs homos mogen trouwen .dang joe kang sabie olatie ong de .

  in su gedogen wij niet wo poeroe kaka gie oeng .
  bouta go go


  Maak melding

 42. WHO CARES gaat uit eten? Whahahahahaha. Hij gaat zeker weer een wit biertje nemen?
  Uit eten op je kamertje met een glas koud water erbij zeker! Brood met kaas!
  Whahahahaha! Ben je niet vergeten om boodschappen te halen WHO CARES?
  Uit eten, laat me niet lachen, je bent verslaafd aan WKN! En nog meer!
  Je zit de heeeeeeeele dag met je hoofd in SU!
  Je zit de heeeeeeeele dag gevangen in NL.
  Arme WHO CARES!
  Lonely and blue!
  So sad, so true!
  Jezus redt en geneest! Er is hoop!


  Maak melding

 43. Read between the lines!

  Wat er met Venezuela gebeurt, mag absoluut niet in suri gebeuren, daar zal de VS wel een stokje voor steken.

  Een van de stokjes is het pompen van geld in dropouts. We weten allen dat bouta op de loer ligt met zijn dienstplicht…..
  Het zijn juist deze ontspoorde jongeren, die erg makkelijk zijn te manipuleren.
  Mooie kans voor een betere toekomst, ipv afhankelijk te zijn van een crimineel die je baas moet noemen…..
  Goed gedaan VS.

  Ze worden op de voet gevolgd…………..


  Maak melding

 44. GROENTEBOER: Ik begrijp je jaloezie, maar dit word erger als ik je vertel dat ik gegeten heb ik Noorwijk aan Zee een viersterren restaurant met op het menu aardappel gratin met creme fraiche en witte asperges en gekruide rollade en pesto.

  Het voorgerecht was Peruaanse brocolli soep, en als toetje had ik Tiramisu.

  Groentesoep dat is natuurlijk iets anders dan bana nanga batjaw die jij elke dag voorgeschoteld krijgt en vettige zoutvlees, met hypertensie en diabetes als gevolg.

  En als je denkt dat Jezus redt zou ik daar maar als de gesmeerde bliksem naar toe gaan, ik denk zelf dat je niet meer te redden bent.

  Ik geloof niet in sprookjes,net als dromen want die zijn meestal bedrog.

  Have a nice day…..


  Maak melding

 45. Idem dito de VS, dit bedoel ik.

  Ned doet hetzelfde, velen vinden het niet leuk, meestal moet je verder kijken dan je neus lang is.

  Relatie met het artikel hier boven, in jip en janneke taal, geef ze een hengel…..

  “Nederlands geld naar Somalië.

  Bollebozen in Somalië krijgen met Nederlands geld een beroepsopleiding, zodat zij zich niet meer in de piraterij storten. Ook gaat ons land extra bijdragen aan de versterking van de grenscontrole van Somalië, aan de opsporing van piraten en aan de bouw van gevangenissen in het Afrikaanse land.
  Bovendien wordt het land geholpen met het verbeteren van zijn immigratiedienst. Dat moet de terugkeer van vluchtelingen en andere migranten van Nederland naar Somalië vergemakkelijken.

  Deze beloften zal minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) vandaag doen tijdens de internationale Somalië-conferentie in Londen waaraan vijftig landen meedoen. Bij elkaar trekt Nederland 3 miljoen euro extra uit voor aanpak van piraterij en de wederopbouw van het door oorlog en non-bestuur verscheurde land.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.