Somohardjo’s Pertjajah Luhur, ‘partij voor iedereen’

1

PARAMARIBO, 5 mei – Pertjajah Luhur, PL, voelt zich nog kiplekker binnen de coalitie. Dit zei PL-leider Paul Somohardjo tijdens de publieke viering van zijn zeventigste verjaardag. In het partijcentrum dichtbij de Wijdenboschbrug werden gasten getrakteerd op eten, drinken en toespraken. President Desiré Bouterse behoorde tot de eregasten.

Ook het staatshoofd is blij met de samenwerkingsgeest. Ondanks de financiële perikelen van het moment, met een regeerteam dat te veel heeft uitgegeven, is het cijfer voldoende. Somohardjo is trots op zijn partij, de tweede grootste partner in de coalitie. “We hebben steeds weer bewezen bij elke verkiezing groter te worden. En we hebben iedereen in huis, ook al vormen Javanen onze basis, we hebben een Hindostaan in het parlement en een creool als onderminister.”

Somohardjo laat niet de indruk van een bejaarde die er ook maar over peinst er gauw mee op te houden. “Ik voel me nog vitaal en zolang de almachtige het wil ga ik door”, heet het. Onder zijn ambities telt hij ooit nog uit te komen als geestelijke. Paul Salam Somohardjo is moslim, parlementariër en mag van Bouterse Suriname vertegenwoordigen als ‘bemiddelaar’ voor investeerders. Zijn levenspartner, Amina Pardi, is Suriname’s ambassadeur in Jakarta, Indonesië.

1 REACTIE

  1. Deze eikel van een Paul S wat denkt ie wel, partij voor een ieder. Maar goed het is een gatlikker, is ie altijd geweest. 2015 zal uitwijzen.


    Maak melding

Reacties zijn gesloten.