Fokker van DAE maakt voorzorgslanding in Suriname

6

Een Fokker 100 van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij Dutch Antilles Express (DAE) heeft gisteravond een voorzorgslanding in Suriname gemaakt. Een aantal passagiers heeft na de landing op luchthaven Zanderij medische hulp gekregen. Ze hadden ademhalingsproblemen meldt de NOS.

Voor de start had het toestel al problemen met de motor. Toen die verholpen waren vertrok de Fokker 100 alsnog. Kort na de start bleek de motor opnieuw problemen te hebben, waarna de cabinedruk wegviel. Het vliegtuig heeft nog enige tijd boven de luchthaven gevlogen om overtollige kerosine kwijt te raken.

De passagiers vertrokken uiteindelijk gisteravond om 23.00u lokale tijd alsnog naar Curaçao. Er zaten aanvankelijk 89 passagiers aan boord. Zestien besloten om niet meer af te reizen met deze vlucht.

6 REACTIES

 1. Net als de SLM een vliegende doodskist.
  De luchtvaartautoriteiten in Venezuela hebben de vergunning van DAE geruime tijd geleden ingetrokken op de route Curacao-Maracaibo omdat de toestellen niet aan de gestelde veiligsheidsvoorschriften voldoen.


  Maak melding

 2. Alleen al de naam van het vliegtuig (Fokker) voorspelt niet veel goeds. Mogen deze oude kisten van Nederlandse makelij wel in Nederland vliegen of zijn ze verworden tot ex kolonie opfokkers?


  Maak melding

 3. @ Henkes,

  American Airlines, US Airlines, Swissair en nog ruim 40 andere landen vliegen nog steeds met de Fokker 100. Een van de beste en veiligste vliegtuigen ter wereld. KLM vliegt er ook nog steeds mee. Als jij een Maserati of een Ferrari koopt en je doet er vervolgens geen onderhoud aan, dan stort hij ook binnen drie jaar in elkaar. Het is een kwestie van onderhoud. En dat – en dat weet jij ook – is in deze regio “not done”. Een elastiekje en tweecomponentenlijm, duim omhoog, en hij vliegt weer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.