Opbrengsten goud Suriname onvindbaar

96

De Surinaamse regering heeft de afgelopen jaren honderden miljoen euro’s aan inkomsten uit goudroyalty’s niet verantwoord op de begroting. Dit blijkt uit een analyse van de Volkskrant. Onder meer de royalty’s die het Canadese goudbedrijf Iamgold vanaf 2004 aan de staatskas heeft afgedragen, zijn tot aan 2011 onvindbaar in de cijfers die zijn voorgelegd aan het Surinaamse parlement; de Nationale Assemblee.

Volgens de krant kunnen de gaten in de begroting het gevolg zijn van zowel slechte boekhouding als van corruptie. Het Surinaamse ministerie van Financiën wil niet ingaan op vragen over de goudinkomsten van de Staat door de huidige en vorige regering. Ook de Centrale Bank van Suriname wil er niets over kwijt.

In 2011 bedroeg het gewonnen goud volgens de cijfers van het ministerie van Financiën ruim 1,5 miljard dollar. Ruim eenderde hiervan is betaald door het Canadese mijnbedrijf Iamgold.

Lees hier meer over in de Volkskrant.

96 REACTIES

 1. Vanaf 2004 zijn de gelden dus spoorloos.Dat is maar een schijntje van wat de Canadezen verdiend hebben in Suriname.We moeten maar afwachten en de reacties van de vorige en huidige regering volgen of het verhaal van de Volkskrant wel klopt.


  Maak melding

 2. Beste Koos: Dan nog. Als je hierover als journalist je moed houd, ben je geen knip voor je neus waard en moet je ander beroep zoeken.

  We zeiken over plagiaat maar het echt nieuwe laten liggen??????


  Maak melding

 3. Dit is een bericht om de onrust in de NDP ff uit het nieuws te houden een beproefde methode van deze regering.
  Zo waren er ook onderzoeken inzake de grondproblematiek.
  Intussen is er ééntje van DDB met eervol ontslag weggegaan nadat hij vele hectare grond voor zichzelf had geregeld. Hoezo Goud en – Grond ordening. We zullen straks horen hoe het met de royalty zit.


  Maak melding

 4. Ook financieel specialisten en belastingexperts van het Surinaamse parlement kunnen desgevraagd niet achterhalen waar de goudinkomsten zijn gebleven

  Wha Ha.
  Dat zijn dus geen specialisten. 🙂


  Maak melding

 5. Hang them by their balls till they die. Op het midden van het plein ook.

  A no sari tak deng buitenlanders e gwe nanga alla gowtoe, deng srananman, deng zogenaamde financieel specialist sref a naai a volk.

  Sorry to say, but this will never stop until you start punishing those found responsible for the coruption.


  Maak melding

 6. Al deze wantoestanden zijn prima te achterhalen echter wil niemand de paarse kogels terugkoppen. In singapore krijg je de doodstraf hiervoor. Suriname moet de doodstraf weer in ere herstellen. Kan makkelijk want afgeschaft is deze nooit geweest.


  Maak melding

 7. 🙂 Het Surinaamse ministerie van Financiën wil niet ingaan op vragen over de goudinkomsten 🙂

  Adelientje heeft last van PSA

  !!! Persoonlijke Surinaamse Administratie !!!


  Maak melding

 8. @RobG en Infocus en de rest van de NDPers’

  WAAR ZIJN DE GOUDOPBRENGSTEN! Is het IN DE KLUIS VAN JULLIE BAASJE VERBORGEN?!!

  Zijn het niet jullie die de goudopbrengsten van Suriname dagelijks bijhouden en de miljarden aan de winsten die gemaakt worden ,in ellelange verhaaltjes aan ons doorgeven?!Volgens jullie boert de goudindustrie het best sinds je baasje het heeft overgenomen!!
  Kom ,komen jullie nu verantwoording afleggen!!
  Je baasje gaat zeggen ; A NO MIE!!dat is zijn verdedigingstactiek in alles. Wij zijn deze regel al gewend!!
  @RobG
  Ga je geschiedenis leren kennen ,in 2011 was Venetiaan niet de president meer van Suriname!!


  Maak melding

 9. Onder meer de royalty’s die het Canadese goudbedrijf Iamgold vanaf 2004 aan de staatskas heeft afgedragen, zijn tot aan 2011 onvindbaar in de cijfers die zijn voorgelegd aan het Surinaamse parlement; de Nationale Assemblee.

  De verantwoordelijken/minister van financiën, boekhouders, enz van toen en nu hebben een verklaring af te leggen aan het Surinaamse volk. Ook Ronald Venenitiaan moet hierover stevig aan de tand worden gevoeld.

  Het geld kan niet als sneeuw voor de zon gesmolten zijn. Actie voor onderzoeksjournalisten, economomen, enz. Ook Iamgold en Newmont moeten een verklaring geven op welke rekeningen de royalist zijn betaald, op welke datum en hoe groot, door wie, welke banken, enz.

  Het geld zal wel ergens zijn gestort en wie hadden toegang tot die bankrekeningen, bij welke bankinstellingen.

  Dit moet tot de bodem worden uitgezocht en wie zijn/haar billen heeft gebrand moet op de blaren gaan zitten. El Vene en DDB hebben wat uit te leggen.


  Maak melding

 10. Het probleem is dat je verdachte nummer 1 op Clevia zou gaan moeten oppikken maar niemand in Su heeft de balls om dat te doen.

  Shit rolls down the hill
  As long as unu lek srananman tan verhemel Bouta en tan denki tak no wan tra sma mang lom a kondre wang boeng fasie wo tan yere den soort tori dis.

  Daddy(in this case Prez) sets the example, and the kiddies follow.

  But to be fair to DDB this sh!t has been going on long before he took power.
  Its just an infection in Su
  En man zowel vrouw doen evenhard mee


  Maak melding

 11. Er staat geschreven:::Het Surinaamse ministerie van Financiën wil niet ingaan op vragen over de goudinkomsten van de Staat door de huidige en vorige regering. Ook de Centrale Bank van Suriname wil er niets over kwijt.

  =Dit betekent dat de regering van Venetiaan tegenover die van Bouterse verklaring moeten geven. Wie gaat er winnen???????

  =Ik vraag mij af of het gaat om goud die de staat eerlijk heeft verdient en belasting heeft betaalt of goud die Brunswijk heeft verdient en GEEN belasting heeft betaalt.

  =Het is afwachten.


  Maak melding

 12. Venetiaan heeft de STAATSKAS goed gevuld achtergelaten!!
  Dit verklaart ook waarom de criminele ministers van de huidige ndp regering elke minuut van de dag in een andere land te vinden is!!
  Gratis reizen en met veel ZAKGELD !


  Maak melding

 13. Hopelijk dat de Surinamers inzien dat politici, het ministerie van Financiën, ministerie van NH, Grassalco en anderen niet deugen. Ook de DNA heeft haar werk niet naar behoren gedaan.

  Weg met deze boeven en schurken. Volk van Suriname zorg ervoor dat geen enkele coalitie langer dan 10 jaren in regering blijft zitten, tenzij jullie door hen willen worden bedonderd. Met deze geldsbedragen konden heel wat huizen zijn gebouwd, oav, minimumloon invoeren, enz, enz.

  Hier wordt ik zo boos over en zie hoe de armoede in Suriname door deze lieden veroorzaakt wordt en in stand gehouden wordt.


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar
  Je stelt:”Waarom hebben Surinaamse journalisten dit niet onderzocht”??????

  Twee dingen!!
  1.Surinaamse journalisten hebben dat niveau niet!
  We weten toch zo zoetjes aan wat dit beroep inhoudt?

  2.Daarom zou ik in dit geval niet van Surinaamse journalisten willen spreken maar van “vragen stellers” of “nieuws brengers”!
  Suriname heeft(nog)geen journalisten!
  Let maar zelf op het niveau op TV,radio en in de kranten.


  Maak melding

 15. Wie zegt dat Bouta en zijn zijnen dom zijn, zijn GEK!! zo slim als hij zie je nergens ter wereld!!

  Hij leest les voor de Suri’s!!! Bij mij moet hij niet durven!!!! Ik ben wel meerdere stapjes verder in zijn doen en denken!!!!


  Maak melding

 16. Er van uit gaan dat het bericht in de volkskrant klopt even de zaken op een rijtje. Want door hun tunnelvisie is het voor sommigen lastig om te begrijpen wat er staat.

  1. Van 2000 tot en met 12 augustus 2010 was de regering Venetiaan aan de macht.

  2. Van 2004 tot aan 2011 is het goud volgens de volkskrant niet in de begroting opgebracht. Spoorloos volgens deze krant

  3. Van 2000 tot en met 2011 is er met de begroting van de regering Venetiaan gewerkt.

  Vraag, wie is nu de dief als het bericht van de volkskrant klopt?


  Maak melding

 17. =Zie maar een ander tekst::::::::

  Nieuw Front constateert veel zorgpunten in gouddeals
  05 Feb, 02:00

  Het Nieuw Front heeft maandagavond in een eerste vergadering over de gouddeals met Iamgold en Surgold veel zorgpunten geconstateerd. Volgens ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan en NPS-voorzitter Gregory Rusland (ex-minister van Natuurlijke Hulpbronnen) staat nu al vast dat er teveel onduidelijkheden en open vragen zijn waarop de regering antwoord moet geven. “Ik constateer dat er binnen regeringskringen te vroeg lofzangen zijn geuit”, zegt Venetiaan aan Starnieuws.

  De Nieuw Front oppositie wil nu niet in details treden over de vele zorgpunten in de deals. Toch laat Venetiaan doorschemeren dat onder andere de kwestie rond de royalty’s en vooral dat de ‘Erea of interest’ binnen de beide deals aandachtspunten zijn die volgens hem zorgen baren. Rusland plaatst vraagtekens achter de participatie van Suriname in de deals. In het geval van Surgold zegt Rusland dat de Nieuw Front regering al onderhandelingsgesprekken had gevoerd voor een 20 procent participatie. “Wij zijn wat dat betreft benieuwd te vernemen wat Suriname heeft moeten inleveren om nu 25 procent te hebben kunnen afdwingen”.

  Geen antwoord NH
  Venetiaan vindt het jammer dat minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen geen informatie verstrekt en vragen beantwoordt van de parlementaire commissie die deze deals onderzoekt voordat ze in het parlement worden behandeld. “Ik heb begrepen dat de minister de commissie pas tijdens de openbare behandeling zal antwoorden”, merkt Venetiaan op. Zowel Rusland als Venetiaan zeggen dat het verdere traject, van advies van de commissie naar het parlement een moeilijke zal zijn. Belangrijk is dat er teveel onbeantwoorde vragen zijn en veel onduidelijkheid over de deals.

  “Ik hoop dat De Nationale Assemblee goede nota neemt van wat er nu allemaal boven water komt over de deals. Het parlement heeft een zware verantwoordelijkheid. Het is het wetgevende orgaan. Ik ben benieuwd of het wordt dat hoe dan ook de regering de vrijheid krijgt op deze manier verder te gaan, of dat de deals worden afgekeurd, of dat er voorstellen worden gedaan om wijzigingen aan te brengen”, zegt Venetiaan.

  Generaties binden
  Vóór de vergadering van het Nieuw Front, heeft de NPS eerst een eigen bijeenkomst belegd. Venetiaan en Rusland zeggen dat de partij eerst een goed en duidelijk zicht wilde hebben voor zichzelf. Ontkend wordt dat de NPS een afwijkend standpunt heeft. De partij had er behoefte aan om eerst intern overleg te voeren voordat met de andere partners de deals geëvalueerd werd.

  Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) die zich eerder pessimistisch heeft uitgelaten over de deals, zegt dat niet uit het oog moet worden verloren dat het hier om en nationale zaak gaat en het beste eruit gehaald moet worden. Hij blijft er bij dat sommige afspraken, zoals die nu zijn vastgelegd in het principeakkoord met de beide goudmaatschappijen, Suriname voor generaties lang zal binden. Het is daarom dat over alle zorgpunten er duidelijkheid komt, benadrukt Gajadien.
  De bijeenkomst van het Nieuw Front was naast een goede oriëntatie ook om afstemming te plegen en een strategie te bepalen hoe de oppositionele combinatie in het parlement zal participeren tijdens de beraadslagingen over deze gouddeals.


  Maak melding

 18. Zoals ik al zei: op dit forum reageert men altijd emotioneel. JULLIE MOETEN BETER LEZEN! Er staat dat dit het geval is geweest vanaf 2004 tot en met 2011. DAT IS NOG ALTIJD TIJDENS DE NIEUW FRONT PERIODE GEWEEST. DE NDP REGERING ZAT ER PAS VANAF EIND 2010. En toch heb je op dit forum een paar idioten die de schuld geven aan de NDP regering……


  Maak melding

 19. de sjoer-nalist van Su kan maar 3 vragen stellen!

  let op!

  Lonnie fawaka?

  is gaat wel gang mang!

  hoe is met het gezin?

  veeeeeel goed mang?

  kunnen wij inzage krijgen in uwer belasting afdrachten???

  weetje wie ik ben,… zwaaiend met zijn pistool

  DADA zegt;…pasop….Dino poets zijn geweer beter dan zijn tanden!!!

  arme journalisten 🙂


  Maak melding

 20. @ pasew
  Je vergeet nog één belangrijk ding waar ze goed in zijn:ZINGEN VOOR DE PRESIDENT OP ZIJN VERJAARDAG voor er een interview volgt. 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 21. Forummers, Odi odi.

  pasew, fawaka mang!

  (Opbrengsten goud Suriname onvindbaar.)

  Onze speurders zijn thans op zoek naar de Buitenlandse en Geheime Bankrekeningen van DADA & CO. alsmede van sra & Paraman.

  Maar om het leed alvast wat te verzachten voor de aanhangers van DADA & CO, heeft Carl Breeveld van partij DOE een schriftelijk voorstel ingediend in het DNA.

  05 feb 2013
  EZELBELASTING TEGEN MISMANEGEMENT IN SURINAME:

  Paramaribo- Een ezelbelasting in Suriname moet de penibele schuldensituatie van de overheid oplossen.
  In het binnenland van Suriname alsmede de districten Marowijne en Nickerie grenzend aan Frans Guyana & Guyana, krijgen ezelbezitters voortaan een aanslag van 1000 SRD per lastdier. Elk jaar dient het bedrag in januari bij de Centrale Bank van Suriname te worden betaald.

  Het opmerkelijke verzoek van DOE, leidt tot grote kritiek op de regering van DADA & CO.
  Ezelbezitters zijn over het algemeen namelijk niet de rijkste burgers in de Surinaamse samenleving.

  Voor Carl Breeveld van DOE is de argumentatie echter simpel: ook eigenaren van auto’s betalen belasting. Een ezel is een andere vorm van vervoer, dus is ook een aanslag gewenst.
  Want niet uitgesloten is, dat ze op een heel slimme manier (illegaal) het GOUD vervoeren naar de Grensplaatsen.

  De ezeltaks staat straks symbool voor een groter probleem in Suriname: de enorm toegenomen schuldenberg, in een groeiende economie vol Chinezen.

  Onze (sra-JUDESKA)& Paraman hebben straks een extra probleem met hun Geliefde DADA.


  Maak melding

 22. “gold Income” what else

  Natuurlijk is die verantwoording er niet.
  We hebben immers te maken met een onverantwoordelijke regering, welke louter en alleen voor eigen gewin gaan.
  Ook een kritische noot aan de regering daarvoor, als zij een degelijke systeem voor verantwoording hadden opgezet dan had het volk er ook wat aan.
  Wat een schande is dit.
  Ik zeg er moet een onderzoek’s commissie komen die alles in kaart brengt en die de juiste mensen kunnen aansturen om een degelijk systeem kunnen opzetten.
  Want de Surinaamse bevolking verdient duidelijkheid.
  Ik kan me namelijk niet voorstellen dat onze voorouders die hard gevochten hebben voor onze vrijheid dit zouden willen zien


  Maak melding

 23. Pongosaqoui perfecte analyse, de Front bende heeft problemen met begrijpend lezen, ze zien een bericht en beginnen als een kip zonder kop te kakelen terwijl het allemaal in de regeerperiode van de “schone vingers” plaats heeft gevonden.

  Schoon?


  Maak melding

 24. @Pongodingens en Bally
  In de jaren voor 2010 werd er ook nooit beweerd dat de goudopbrengsten van voorheen aan miljarden bedroegen.De bedragen die sinds 2010 aan het publiek doorgegeven worden wat betreft de goudopbrengsten heden kunnen allemaal niet eens op 1 blaadje meer passen,het zijn astromische bedragen die doorgegeven worden door de ndp regering!
  Zo ..waar zijn de goudopbrengsten dan?!!!
  Bij baasje thuis in zijj kluis,bij brunsie,somo,parmessar,waar, waar is het!!??


  Maak melding

 25. MEDUSA

  @Henk Molenaar
  Je stelt:”Waarom hebben Surinaamse journalisten dit niet onderzocht”??????

  Twee dingen!!
  1.Surinaamse journalisten hebben dat niveau niet!
  We weten toch zo zoetjes aan wat dit beroep inhoudt?

  2.Daarom zou ik in dit geval niet van Surinaamse journalisten willen spreken maar van “vragen stellers” of “nieuws brengers”!
  Suriname heeft(nog)geen journalisten!
  Let maar zelf op het niveau op TV,radio en in de kranten.
  het zijn vragenstellers, mut je je zien haasten wanneer deze vragenstellers iets in de krant publiceren om het te lezen en of uitzenden op de radio en de tv. toch hebben deze vragenstellers iets meer moed en durf dan jij want ze komen met naam en toenaam in de publiciteit. jij verschuilt je achter een nick name. have a fucking life.


  Maak melding

 26. redimuses zoeken een stok om baas te slaan. ze gaan bij baas niets vinden. baas is een goede president voor sranang. in 2004 waren die front beesten aan de macht toch. redimusus moeten thuis bij vene en al die andere corrupte vhp ers kijken. daar gaan ze die klompen goud vinden. weer proberen jullie vanuit olland de boel te saboteren. gaat niet lukken redimusus wij ware surinamers zijn een sterk volk.


  Maak melding

 27. Lijkt wel een scenario afkomstig uit het duister ndpkamp. Een paar maanden terug werd er nog goud geroofd afkomstig uit Suriname. Opmerkelijk naast de vele drugsvangsten wordt er steeds verwezen naar de vorige regering. Ondertussen blijven de aanhangers bleren en krijsen, is nie erg. Hun misleiders hebben zichzelf en co rijkelijk gezegend en bevoordeeld met allerlei riante salarissen,hoge posten,vergunningen en aanbestedingen, naast huizen en grond. Is nie erg tok, krijsen de aanhangers. halleluja wordt er uit volle borst gezongen door de valse anp apostelen en profeten. Wat een land, wat een leiders. Wee het deel van het volk dat de ogen en oren bewust sloot voor het gevolg van hun keuze. het komend gevolg zullen ze zevenmaal erger ervaren en beleven als in de jaren tachtig. Wacht maar af en zie en luister naar wat nog meer komen gaat.


  Maak melding

 28. @Bigi Kill

  You are big for NOTHING!!

  Bigi Kill zegt

  ‘redimusus wij ware surinamers zijn een sterk volk’

  Hai baja bigi kill de pseudo surinamer,
  Een sterk volk met een zwakke criminele lijder met Amnestie!!

  Bouta – amnestie = zwak ,crimineel,Santo boma!!


  Maak melding

 29. @Ray:” In de jaren voor 2010 werd er ook nooit beweerd dat de goudopbrengsten van voorheen aan miljarden bedroegen.”

  Dat is dan precies de reden om te gaan onderzoeken of dat wel of niet terecht was, want dat weet je op dit moment dus niet.

  Je zou dus op z’n minst die onderzoeksresultaten kunnen afwachten i.p.v nu al je ‘ baasje, brunsie, somo ‘ onzin hier te plaatsen.


  Maak melding

 30. Bigi Lolo en ZaadBally behoren tot de verloren generatie. Deze mensen verheerlijken het moreel verval in Suriname en hebben geen oog voor realiteit. Stelletje losers in het kwadraat…


  Maak melding

 31. Oke oke, van 2004 tot 2011,zijn de opbrengsten onvindbaar toch.Nou Vene en zijn boevenbende moeten dan verantwoording afleggen over 6 a 7 jaar.

  Ira wanneer heeft Vene die nonsens allemaal gevraagd?Zo ja probeert die zot op die manier zoals gewoonlijk het volk zand in de ogen te strooien,denkende dat ze nog steeds dom en NPS-gek zijn?
  Gelukkig ,als het zo is tenminste,heeft Bouterse en de rest maar over pak weg 2 jaar en 2 maanden verantwoording af te leggen.
  Dus who’s the thief? Ai baja begrijpend lezen is ook een bezigheid.
  Aub Ray ga het artikel goed lezen en niet alleen de kop.


  Maak melding

 32. @OkraD

  De goudopbrengsten van voorheen ,daar werden de cijfers nooit overdreven .Met wat heden beweerd wordt door de criminele lijder van de ndp zullen de opbrengsten van voorheen bezwijken onder de astronomische bedragen van heden!
  En dat bouta en co sinds profiteert van de goedgevulde staatskas achter gelaten door Venetiaan kan niet ontkend worden!
  Als je de vele reizen van deze criminele ndp regering opteld dan kan ik je verzekeren dat geen enkele wereld leider zoveel gereisd zullen hebben tezamen!!
  Waar komt het geld vandaan!?Betalen ze zelf voor hun reisjes! ze gaan toch niet met lege zakken naar hun snoepreisjes!?
  Somo lijkt wel alsof hij de oversteek maakt bijna dagelijks tussen meerzog en paramaribo,alleen is het djakarta naar suriname nu!
  Al het goud in het binnenland zij hebben hun eigenaren ..JA brunsie,bouta en dino!
  Het onderzoek zal gedaan worden door bouta zijn poppetjes!
  Wie gaat deze grappenmakers nou geloven?!Wel neen hoor niet de gezonde ,weldenkende surinamers maar de ndp ezels zoals jij bijvb.
  En zoals altijd ;
  het is nooit de schuld van je baasje ,altijd van de anderen!
  Je ONSCHULDIGE BAASJE MET AMNESTIE,je denkt dat ik hem moet geloven!!!?
  NOOIT,NEVER!!!


  Maak melding

 33. @i know
  Bouta en co moeten sinds 25 feb verantwoording afleggen!!
  Dus over een periode van 33 jaren vol met terreur!
  Om die verantwoording niet hoeven af te leggen kwam hij met AMNESTIE,JA TOCH!!


  Maak melding

 34. Waar zijn de schone handen van Venetiaan en zijn Nieuw Front.De rillingen gaan over de lichamen van de Nieu Frint aanhangers.EEN DRAMA VOOR NPS,VHP.


  Maak melding

 35. @Ray,”De goudopbrengsten van voorheen ,daar werden de cijfers nooit overdreven .”

  Misschien wel bewust laag gehouden ?
  Nogmaals dat weet je dus niet.

  @Ray,” Als je de vele reizen van deze criminele ndp regering opteld dan kan ik je verzekeren dat geen enkele wereld leider zoveel gereisd zullen hebben tezamen!!
  Waar komt het geld vandaan!?Betalen ze zelf voor hun reisjes! ze gaan toch niet met lege zakken naar hun snoepreisjes!? ”

  Het valt op dat jij nogal wat moeite hebt met cijfers en getallen.
  Honderden miljoenen en enkele ‘snoepreisjes’ hebben voor jou ongeveer de zelfde waarde.

  @Raytje, vraag even aan je mammie om een schone luier, en ga niet te laat naar bed.


  Maak melding

 36. Het artikel in de Volkskrant is suggestief.Er wordt een vermoeden gepresenteerd,maar er komen geen antwoorden of bewijzen.
  Ik ben al enkele dagen bezig na te gaan of de goed gekeurde begrotingen van de Republiek Suriname online toegankelijk zijn.Echter zonder resultaat.Is er iemand die kan helpen?

  Ik heb ook vermoedens over gelden die mogelijk achterover gedrukt worden door regeringen.Voorbeeld: hoe worden de miljoenen SRD’s die besteed worden aan sociale woningbouw na verkoop van de woningen terugbetaald aan de overheid? Op welke post worden deze inkomsten bijgechreven.Je kunt er het fijne van weten als je de goedgekeurde begroting zelf kan napluizen.

  Ik weet van een Surinaamse President die een kamer vol geld had.Stapels en dozen vol bankbiljetten.Het grootste deel daarvan is verdampt in een dure verkiezingscampagne,die hem geen zetel opleverde.


  Maak melding

 37. Zolang er geen massale volks opstand komt zoals, in de Noord Afrikaanse landen en het Midden Oosten, waarbij er onvermijdelijk weer doden gaan vallen, helaas, zullen alle regeerders van nu en later denken dat ze gewoon alles kunnen mogen en doen……(stelen)

  Surinamers hebben alleen een grote mond tegen elkaar, maar enige akties, demonstraties, opstanden in het land, tegen de diefstal en corruptie van de regering zie ik niet zo gauw gebeuren, het volk vind de openlijke corruptie heel gewoon en normaal.

  Er moet een geheel onafhankelijk orgaan in het leven geroepen worden welke de gangen van deze regeerders goed controleert…en welk volledige transparantie naar buiten brengt.


  Maak melding

 38. @OkraD
  Hoe vliegen de NDP criminele ministers dan?!
  maken ze niet gebruik van een vliegtuig?Hoe draait het vliegtig dan..op water of lucht misschien.
  Waar logeren ze?
  In een hutje of een tentje ergens?!
  Neen hoor in een 5 star hotel!!
  Gaan ze met lege zakken reizen?!
  Neen hoor met geld uit de staatskas!!
  En de delegaties die gewoon als showmannen meereizen met baasje ,gaan ze mee zonder een koper cent in hun zak!?Rust baasje uit in een 5 star hotel en zij ergens midden in de straten van een vreemd land?!Wie betaalt voor hun uitgebreide maaltijden met rundvlees zonder de gekkekoeien ziekten en de sightseeing tours?!
  Ja ja de Staatskas!Wie betaald voor de hoertjes met wie ze plezier hebben zogenaamd tijdens een ‘business’ trip..jajaja…Staatskas.Ahum ,als je weet dat bepaalde ndp ministeries meer tijd doorbrengen in het buitenland dan thuis met hun vrouwtjes…
  Het onderkomen van de crimineel naarendorp in frankrijk gewoon zomaar voor de grap daar,wie betaalt ervoor?!
  Juist de Staatskas!!
  Heb jij over deze zaken nagedacht?!
  neen natuurlijk niet!
  Je hersenen zijn te slap hiervoor!!

  Jonhen ga liever het sprookjes boek van de gebroeders GRIMM lezen. Het GROTE SPROOKJESBOEK VAN BOUTA BEZORGD JE ALLEEN MAAR NACHTMERRIES.


  Maak melding

 39. bigi kill: “wij ware surinamers zijn een sterk volk.

  Ik vraag mij nog steeds af hoe de crimineel het heeft gewonnen van een ‘ware sterke’ surinamer als Bigi Kill

  Whahahaaaaaa……


  Maak melding

 40. De oorzaak van al deze ellende is de NPS/VHP.
  Zie wat Bouterse niet gedaan had met het afkoop geld dat Nederland niet betaald had in de jaren 80. Op Telesur had hij een veroordeelde crimineel als directeur neergezet.Venetiaan moet zijn mond open doen en de waarheid naar buiten brengen maar dat doet hij niet omdat hij zelf een grote boef is.Wie moet je in Suriname vertrouwen.Alle zwarten zijn dieven ze hebben geen eigenwaarde.Kijk om je heen is er een.


  Maak melding

 41. God beware Suriname als binnen 10 jaar de goud voorraden zijn uitgeput.

  In plaats van het geld te investeren in industrie, landbouw en toerisme wordt alles opgemaakt vb een enorm zinloos ambtenaren apparaat. Weggegooid geld.

  Korte termijnpolitiek optima forma.


  Maak melding

 42. Passant en Paagal,

  Passant is boos en Paagal zoekt een oplossing.
  Beste mensen, het volk van Suriname is laks en laf. Men laat de politiek met zich sollen en ze doen niets.
  Vorige en huidige politici doen en laten wat ze willen met het volk. Ze bedriegen de boel en staan vervolgens weer gewoon op de kieslijst.

  De oplossing voor Suriname is een ZAKENKABINET. MAAR DAARVOOR MOET HET VOLK IN OPSTAND KOMEN EN DE POLITIEK VOOR LANGERE TIJD VERBANNEN.
  Politiek is het slechtste wat Suriname kan overkomen.


  Maak melding

 43. Goud is niet enige wat mist!

  Gaten in de begroting zijn volgens critici van de Surinaamse regering een hardnekkig probleem.
  Tijdens de begrotingsbehandeling in december beklaagden oppositiepartijen zich al over de volgens hen onoverzichtelijke en ‘corruptiebevorderende’ …
  05/02/13 00:00
  Aldus Jeroen Trommelen

  De rest van het verhaal is te lezen in de VK.
  Kan iemand die lid is v/d de VK dit berichtje mss kopiëren, bedankt!
  Google op ‘Suriname’

  Hoe betrouwbaar is dit bericht afkomst van een gesubsidieerde onderzoeksjournalist?
  Deze persoon heeft eerder berichten mbt goud in suri gepubliceerd, zoals: De tien golden boys”.

  Ook een tjoekoe ontvangen jeroenneke.
  Wie zal het zeggen……….


  Maak melding

 44. @I&I-SUPARR

  Ohhh is dat zo, oké…
  Volgens mij was de (wijlen)ex-governor van de Centrale Bank een integere man. Gaat erbij mij niet in.

  Kun je aub in het kort vertellen wat waarheid is.
  periode 2004-2010.
  De rest na 2010 is bekend!

  Trots op wie, die crimineel, sorry hoor…neeeeeee


  Maak melding

 45. @Roy

  Yep, dat stuk gaat over de begrotingen.
  Ik doel op het ‘vermiste’ goud tussen 2004-2010, zoals Trommelen beweert in het stuk van de VK.

  Sorry, ben niet duidelijk geweest.


  Maak melding

 46. tja wat zal ik zeggen? Niks denk ik want ieder letter, ieder woord, iedere zin, ieder verhaal wordt toch afgedaan met “laat ze lullen mang want neks de no mang doe mi. Want ma oenoe abie na kondré”.
  Dus tja ik zeg al niks meer


  Maak melding

 47. Willen jullie weten wat de GROOTSTE kostenpost in SU is, op alle facturen, nota’s, begrotingen enz van de overheid?

  De post DIVERSEN!

  Meestal is die post een aantal goudstaven groot, en is te vergelijken met de Bermuda driehoek.


  Maak melding

 48. Ronald Venitiaan, DDB en minister van Financiën, ‘waarom zijn de honderden miljoenen euro’s aan inkomsten uit de gouddelving niet op de regeringsbegrotingen te vinden?” Waar is het geld gebleven? Het geld kan onmogelijk als sneeuw voor de zon gesmolten zijn. Het gaat om de periode 2004 tot 2011.
  Hoe komt het dat deze gaten in de begroting door slechte boekhouding of corruptie komen? Wie waren belast men deze werkzaamheden, toezicht en aan wie legden zij verantwoording af en hoe?

  De minister van financiën en de Centrale Bank ea moeten een specificatie en verklaring geven over het ontbreken van de royalty’s. Het Surinaamse volk heeft recht om dit te weten wat er met het geld dat ook van hen is, is gebeurd.

  In andere westerse landen belanden deze personen die hun billen hebben gebrand achter de tralies en moeten ze op de blaren zitten.

  Onderzoeksjournalisten, DNA-leden moet een diepgaande onderzoek hierover in stellen.

  De verantwoordelijken moeten met een verklaring komen. Het volk heeft recht op een verklaring.


  Maak melding

 49. Suriname wordt al jaren leeggeroofd.
  De opbrengsten uit mijnbouw zijn vele miljarden.
  Ik vraag mij stellig af waarom er nog zoveel arme Surinamers zijn.

  http://www.iamgold.com/English/Operations/Operating-Mines/Rosebel-Gold-Mine-Suriname/default.aspx

  Bouterse en zijn kliek en voor hem anderen willen niet delen met de bevolking.
  De rijkdommen van Suriname behoren toe aan de bevolking.

  Het lijkt beter te gaan in Suriname, maar een paar dat is slechts uiterlijke schijn.


  Maak melding

 50. Het enige wat er voorheen werd gezegd is van: monie no de, monie no de !!

  Onze oudjes werden voor de gek gehouden en ontvingen een habbekrats van 275 SRD per maand aan AOV want monie no de !

  Nu blijkt dat a monie wel beng de, maar het zat ergens tussen 10 schone vingers !!

  Holy smoke Runaldo Venetiaan; talk to the people, talk to the crowd !!!

  Ik ben benieuwd naar de reactie van het NieuwFront !!


  Maak melding

 51. Een bizar verhaal, en nu wat, komt er nog wat van, komt eea boven tafel, dus nooit meer, en wij maar schelden, en de vinger wijzen, en die gasten die eea achterover gedrukt hebben lachen in hun vuistje, en denken, lullen jullie maar daar overzee, het gaat lekker hier.


  Maak melding

 52. De rovers van de NPS en de VHP moeten verantwoording gaan afleggen. Waar zijn de honderden miljoenen US Dollars aan goud inkomsten gebleven in de periode 2004 tot 2011. Dit is de periode van de regering Venetiaan/Sardjoe geweest.


  Maak melding

 53. @ alleen
  YOU TOO GO AND HAVE A FUCKING LIFE!
  Waarom verschuil jij je dan ook achter een nickname?
  Let niet op anderen,maar op jezelf!
  Geef jij maar jouw werkelijke naam op dan,DOMME GECASTREERDE HAAN!
  Je kan ook solliciteren voor vragensteller of nieuwsbrenger,tenzij je dat beroep natuurlijk al niet uitoefent,want je valt qua niveau duidelijk door de mand.


  Maak melding

 54. Ben trouwens benieuwd naar de na(a)m(en) van de eigena(a)r(en) van de boot,waarop de goudstaven (afkomstig uit Suriname met een waarde van €20.000.000,-),op Curaçao werden geroofd!


  Maak melding

 55. GM, MEDUSA.

  Ik had ook al geprobeerd info, daaromtrend in te winnen.Over die BOOT en van wie of op wiens naam het staat.
  Ik heb toen met BAKANA TORI VAN SKY gebeld,maar tot heden geen RESPONS.

  EN IK DENK NIET DAT WIJ HET OOIT ZULLEN WETEN.

  GOD BLESS SURINAME.


  Maak melding

 56. corruptie komt overal in de wereld voor.ik heb het al een keer hier op dit forum geschreven en zal het nogmaals doen.Amerika heeft landen omgekocht om Irak binnen te vallen.ik denk dat wij Sranamans naief zijn om te denken dat het niet in switi Su gegeurt.het hoort bij het dagelijks leven.
  get use to it.

  odi,odi Mundo


  Maak melding

 57. Directeur Sergio Akiemboto van NV Grassalco vindt het ronduit belachelijk dat het Nederlandse dagblad de Volkskrant Suriname in diskrediet tracht te brengen. Volgens eigen analyse van de krant zouden de afgelopen jaren honderden miljoen euro’s aan inkomsten uit goudroyalty’s niet worden verantwoord op de begroting. Akiemboto zegt aan Starnieuws dat deze bewering nergens op slaat en zeer suggestief is.

  De Nederlandse krant stelt dat het Canadese goudbedrijf vanaf 2004 royalty’s aan de staatskas heeft afgedragen. Deze zouden tot aan 2011 onvindbaar zijn in de cijfers die zijn voorgelegd aan De Nationale Assemblee. Akiemboto merkt op dat de Nederlandse journalist beter graafwerk had moeten verrichten om de cijfers te kunnen achterhalen. Er is een constructie over hoe de royalty’s worden gestort door de multinational. Dit is in 2004 afgesproken, toen de regering-Venetiaan aan de macht was. Ex-minister Humphrey Hildenberg van Financiën en de toenmalige governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), André Telting (intussen wijlen) hebben een constructie bedacht over de inning van de royalty’s. Dit systeem wordt nog steeds toegepast.

  80% voor de staat
  De royalty’s worden gestort op een rekening van Grassalco bij de CBvS. De staat wordt binnen het bedrijf vertegenwoordigd door de ministeries van Financiën en Natuurlijke Hulpbronnen. De overmaking van de royalty’s worden minutieus bijgehouden door de CBvS. 80% van de inkomsten gaat gelijk naar de staat en 20% is bestemd voor Grassalco.

  Akiemboto merkt op dat op basis van de delfstoffenovereenkomst de royalty’s zijn gestort. Deze zijn overzichtelijk bijgehouden. Hij vindt dat Financiën en CBvS geen verantwoording af te leggen hebben aan de Volkskrant uit Nederland. “Dat land kan zich rustig bezighouden met zijn Europese crisis. We lossen onze eigen problemen hier zelf op”, stelt de directeur van Grassalco die direct betrokken is bij deze zaak. Hij merkt op dat Suriname vanaf 2005 ruim US$ 165 miljoen aan royalty’s heeft ontvangen van Rosebel Gold Mines
  En wie heeft nu gelijk????????


  Maak melding

 58. Aanvulling over genomen uit De Ware Tijd.

  PARAMARIBO – Het is onwaarschijnlijk dat de royalty’s die goudbedrijven aan de Surinaamse staat betalen, niet op de juiste plek terecht komen. Dat zegt fiscaal jurist Roy Shyamnarain in reactie op een bericht uit de Nederlandse Volkskrant van dinsdag.

  In dat bericht staat dat de Surinaamse regering tussen 2004 en 2011 de royalty’s van de goudproducenten niet heeft opgevoerd op de begroting. Dit zou het gevolg kunnen zijn van een slechte boekhouding of van corruptie, aldus de krant.

  Shyamnarain legt uit dat Iamgold zijn royalty’s betaalt aan het staatsbedrijf Grassalco NV en die maakt het geld over naar de staat. “Ik kan me niet voorstellen dat dat geld niet bij de staat terechtkomt”, aldus Shyamnarain. “Anders zouden we niet zulke goede monetaire reserves hebben.”

  Grassalco-directeur Sergio Akiemboto bevestigt dat Grassalco de royalty’s ontvangt, maar wil niet vooruitlopen op de publicatie van de jaarcijfers. Tot nu toe maakt Grassalco zijn jaarverslagen niet openbaar, maar daar moet dit jaar verandering in komen, zegt Akiemboto tegen de Ware Tijd. “Ik wil een transparant beleid voeren, het minimale wat je kunt doen is openbaarheid geven aan de financiële cijfers”, aldus Akiemboto.


  Maak melding

 59. Akiemboto of hoe hij ook moge heten is een arrogante kwast. “We lossen onze eigen problemen op” zegt hij. Dat is een typisch en een veelgebruikte NDP creetologie als men in het nauw is. Waar er rook is is er vuur en deze zaak zien we het vuur al branden.
  De minister van Financien moet tekst en uitleg geven aan DNA. Maar dat laatste zal niet gebeuren.


  Maak melding

 60. MEDUSA

  @ alleen
  YOU TOO GO AND HAVE A FUCKING LIFE!
  Waarom verschuil jij je dan ook achter een nickname?
  Let niet op anderen,maar op jezelf!
  Geef jij maar jouw werkelijke naam op dan,DOMME GECASTREERDE HAAN!
  Je kan ook solliciteren voor vragensteller of nieuwsbrenger,tenzij je dat beroep natuurlijk al niet uitoefent,want je valt qua niveau duidelijk door de mand.
  en dat bedoel ik wanneer je niet uit je woorden kan komen dan gaat ie schelden wel have a fucking life


  Maak melding

 61. Ik snap dit niet, er was een, men noemde hem 10 schone vinger schone of handen mi boi…Ik lees steeds keer op keer rotzooi van deze mensen.
  NPS, NPS u kaba tu, nanga law…zijn jullie zo dom en achterlijk……Kom en leg uit of de 10 vingers behoorlijk in krote hebben zitten vroeten of wroeten.
  En wie geld heeft zitten roven…OPSLUITEN en kaal plukken.
  Want hij/zij laten anderen zwerven….door hen bewust te laten pinaren.


  Maak melding

 62. De ‘gemiste’ goudopbrengsten!

  “80% voor de staat
  De royalty’s worden gestort op een rekening van Grassalco bij de CBvS. De staat wordt binnen het bedrijf vertegenwoordigd door de ministeries van Financiën en Natuurlijke Hulpbronnen. De overmaking van de royalty’s worden minutieus bijgehouden door de CBvS. 80% van de inkomsten gaat gelijk naar de staat en 20% is bestemd voor Grassalco.”

  Zoo, klaar, we weten nu waar de opbrengsten liggen.
  Zaak is dat Grassalco hun jaaropgaves tussen 2004-2010 publiceert, om die paarsen de s’mond te snoeren..

  Blijft nog over het onderzoek naar de drie miljard op de rekening van Bouta.
  Hoe komt die man aan dat geld.

  Binnen 2jr 3 miljard, das nou een groot schandaal!
  Jammer voor jullie ‘paarse’ foetoeboi’s, kijk eerst in je eigen keuken voordat je roeptoetert!!!!!
  Hoe komt jullie baas aan die 3 miljard?

  De paarse regering wilt bewust niet reageren, alleen maar om de aandacht te verleggen van de grote gaten in de begroting!
  Helaas voor ze………


  Maak melding

 63. De goudbedrijven betalen slechts 3 % royalties
  De Surinaamse burger moet veel belasting betalen.
  ook de Surinaamse ondernemers worden zwaar belast.

  De oudjes krijgen 100 euro, nauwelijs genoeg om van te eten.
  De kinderen krijgen 10 euro per maand.

  Bouterse en zijn Kliek zorgen wel goed voor hun zelf. OOk zijn vrouw staat op de payrl.
  Bouterse en vrouw staan voor 150.000 euro op de payrol.
  Ik heb het niet over de tientallen miljoenen die hij achterover drukt.

  Ik vraag mij af waarom Surinamers zulke misselijke dieven zijn.
  Stelen van ouderen en ouderen.
  Vele Surinaamse vrouwen met kinderen moeten zich prostitueren om de eindjes aan elkaar te knopen.

  Ik vind als Surinamer dat de Surinamers slappe zielige mensen zijn.
  Power to the people.
  Het wordt tijd voor een nieuwe revolutie.
  Al die graaiers het land uit schoppen of levenslang in de bak.


  Maak melding

 64. @lie-a-tjam
  Je zegt:”Over die BOOT en van wie of op wiens naam het staat.Ik heb toen met BAKANA TORI VAN SKY gebeld,maar tot heden geen RESPONS”!

  Dat bedoel ik nou met amateuristisch “journalistiek” in Suriname!(journalistiek opzettelijk tussen aanhalingstekens geplaatst).
  Men zou toch moeten roepen:”Werk aan de winkel voor de nieuwsbrengers?”
  Maar nee,men zit weer op z’n achterste op hulp van de Nederlandse journalisten te wachten,die voor hun de kastanjes uit het vuur moeten halen!
  Surinaamse nieuwsbrengers kunnen dit niveau niet aan;ze zijn ONBEWUST ONBEKWAAM!


  Maak melding

 65. @alleen & Pimba!!!!
  Waarom verschuil jij je nog steeds achter een nickname,ruggengraatloze FUCKER?
  Ik dacht vanmorgen achter de computer te merken dat je de daad bij het woord had gevoegd en dapper je echte naam zou hebben prijsgegeven(zoals jij dat van mij eist).
  Gezien jouw vertoonde karakterloosheid op dit forum was een voorspelling van het tegendeel niet zo moeilijk.
  JIJ VERWIJT ANDEREN VAN FEITEN WAAR JIJ JEZELF SCHAAMTELOOS OOK NIET AAN HOUDT!
  GO TO HELL FUCKER and I still wish you a damnfull fucking life!!!

  P.S.
  Ik zou wel mijn werkelijke naam willen prijsgeven (als jij dat zo graag wil maar ook hetzelfde deed)met tegelijkertijd ook een daaraan vast gekoppelde ontmoeting.
  Dan mag je deze grote bek weer opzetten!


  Maak melding

 66. @alleen & Pimba!!!!
  Dat je boos bent en ook DOM (had ik toch voorspeld Pimba schuilnaam in een schuilnaam) kan ik me best voorstellen AWARIE DOMRIE!
  Maar denk tegelijkertijd ook aan je verkalkte kransslagader en geërfde maar tegenwoordig lekkende varkens hartkleppen!!! 🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 67. @alleen & Pimba!!!!
  Zijn we nu op de Engelse toer?
  We zoeken nu onze heil in een andere taal!
  Ook een manier hoor eenzame Pimba dotie!
  🙂 🙂 🙂 🙂
  Neem nog een andere schuilnaam erbij … en nog een … en nog een … en nog een!
  Mijn buurman zegt vaak :”ZELFDE HOOPJE STRONT,ANDERE VLIEGEN!” 🙂 🙂 🙂 🙂
  SRA ZOU ZEGGEN ANDERE SABRAFEFE’S!


  Maak melding

 68. MEDUSA,
  A cada cuerpo le viene su San Martín!

  Bye, bye, Silly
  Alles wat je zegt over een ander, zegt meer iets over jezelf!
  In de Psychologie heet dat “Projectie”. Je hebt ons onbewust een aardig beeld gegeven van wie je werkelijk bent. Anderen zullen dat voor je invullen.


  Maak melding

 69. @alleen alias dotie Pimba!
  Nederlands,Engels,Spaans,psychologie,komt straks ook Grieks,Latijn,wijsbegeerte erbij??? 🙂 🙂 🙂 🙂
  En nu ook nog anderen (het hele forum voor mijn part)mobiliseren;dat alles bij elkaar,na elkaar of voor elkaar zal je niet helpen, hr/mevr.alleen alias dotie Pimba! 😳

  ALLEEN,je ALLEEN DUBBEL verschuilen met een schuilnaam EN TEGELIJK EEN ANDERE SCHAAMTELOOS BEKRITISEREN OVER ZIJN ENIGE SCHUILNAAM IS JE OP HET LIJF GESCHREVEN,LAFAARD!
  Dat had ik eigenlijk wel van je verwacht vanaf het moment waarop jij je neus in andermans zaken stak en daarbij jouw koker tegen mij open deed!
  Daar ga ik gretig OP AF!!!!!!!!!
  Zoals een leeuw op zijn prooi AFGAAT!!!!!!!!
  Die “dubbel overgehaalde lafheid” ligt allemaal IN je opgesloten!
  Je hebt HULP nodig van een “diepte psycholoog”;hij zal misschien redding brengen door een ALGEHELE PSYCHO-CATHARSIS op je toe te passen!


  Maak melding

 70. Rectificatie:
  Herhaling: Pimba is Pimba.
  Pimba is niet dezelfde als “alleen”
  Fout ingeschat Medusa, het lijkt alsof je overspannen aan het raken bent, je hallucineert.
  Dat wil ik niet op mijn geweten dragen.
  Jij kunt je niet voorstellen dat er meer mensen zijn op WKN die tegen je ingaan.
  Wacht maar af.


  Maak melding

 71. De klote reactie van (Plato en anderen )op deze forum spreken boekdelen en geven precies aan op welk niveau deze gasten denken. Een simpele benadering zou direct het hele bericht in de prullen mand doen belanden . Zelf een imbeciel zou deze bericht als een mop ervaren .

  De vraag die wel gesteld moet worden is voor wie schrijf de volks krant deze valse berichtgeving .

  Werk aan de winkel voor Surinaamse journalisten om het nu op te nemen voor te Regering

  Deze valse berichten zijn naar mijn analyse niks meer dan een scenario van politiek Den Haag of een bevestiging van wat Jan Smeulders in Info act stelde dat in andere landen Journalisten de Regering ondersteunen . Deze berichten moeten het buitenlands beleid van politiek Den Haag tegen Suriname ondersteunen om zodoende verwarring te brengen bij publieke opinie . Maar het overgrote deel van Surinamers bevolking heeft dit allang door .

  En als het waar zou zijn zou de hele oppositie inclusief Ex president Venetiaan tot grote en absolute olie domme assemblee leden kunnen worden gekwalificeerd .

  Dit zou nooit de oppositie passeren alleen maar klootzakken en olie domme gasten op deze forum als Plato en anderen die dat niet kunnen overzien .

  Wat een Klote verhaal ongelooflijk.


  Maak melding

 72. Ach ja,Herman S.,
  Sommige respondenten,proberen zo hun frustratie te botvieren hiero.Deze site wordt steeds meer gebruikt om anderen neer te halen ,als het aan sommigen ligt mag men geen eigen mening hebben een ieder die pro de Surinaamse regring is wordt bespuugd,uitgescholden voor alles wat dies al niet meer zei.
  Men reageert helemaal niet op het artikel ,maar reageert wel op anderen hun reaktie vooral als er positief wordt getypt over de Surinaamse regering o wee dan zijn de rapen gaar.
  Ze slaan op hun borst dat ze Nederlanders zijn,no way,want op de Nederlandse sites,lees Ad,Telegraaf,NRC enz.enz. daar hebben de respondenten respekt voor elkaar ze reageren enkel op het artikel en niet op een ander hun mening,maw zo hoort het en niet anders.
  Nogmaals typ ik :respondenten die elkaar afmaken hiero ga daar eens een lesje leren nl:Vrije Menings Uiting.
  BTW waterkant.net werkt er keihard aan mee om deze site tot mamjo te maken,hoe meer de reakties tegen de Surinaamse regering zijn, met scheldpartijen,verwensingen anderen voor beesten uitmaken, hoe meer ze worden gewaardeerd hoe zotter kan het worden.
  Hieronder staat duidelijk aangegeven:Reakties moeten INHOUDELIJK zijn en iets TOEVOEGEN aan het bericht,persoonlijke aanvallen worden verwijderd.Reakties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd.
  Wie houdt wie nou voor de gek pffffff.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.