OAS-topman Ramdin: Suriname goed op weg

53

PARAMARIBO, 5 jan – Suriname is economisch goed op weg. Ook wat het inpassen en uitbouwen in de regio betreft gaat het de goede kant uit. Dit zegt Albert Ramdin, assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Economisch boert het land goed en het begrotingsgedrag van de overheid valt mee. Dat is op zich al een heel verschil met andere Zuid-Amerikaanse en Caribische staten.

Een aantal van deze landen zit vooral met enorme buitenlandse schulden. Ook de overheidsschuld drukt zwaar op de economie. Al tijdens de vorige regering werd dit buiten de deur gehouden. “Ik ben blij te constateren dat Suriname hoort bij de weinige landen in het Caribisch gebied die een goede economische groei hebben doorgemaakt en ook nog in staat is gebleken een financieel monetair beleid te voeren binnen acceptabele marges van inflatie”, zegt Ramdin tegenover de Ware Tijd.

De kunst is nu wel het minstens zo te houden. Onder de huidige economische omstandigheden is het makkelijker investeerders aan te trekken. Suriname doet er dus goed aan het klimaat nu aan te wenden voor het vestigen van een duurzame ontwikkelingsbasis. “Dit zijn zaken waar de OAS naar kijkt. Zonder ontwikkeling, zonder werkgelegenheid te creëren, zonder investeringen wordt het moeilijk om een vreedzaam en vredig klimaat te scheppen”, aldus Ramdin.

53 REACTIES

 1. Er staat geschreven (een stukje tekst):::

  Een aantal van deze landen zit vooral met enorme buitenlandse schulden. Ook de overheidsschuld drukt zwaar op de economie. Al tijdens de vorige regering werd dit buiten de deur gehouden.

  Onder de huidige economische omstandigheden is het makkelijker investeerders aan te trekken.

  =Als de tekst goed gelezen wordt zal men gauw merken dat het goed gaat in Suriname dankzij Venetiaan en zijn beleid van toen.
  Dit is al de zoveelste keer vermeld en toch wil men dit niet inzien.

  =Ik wil daarom aan de personen zeggen die het steeds hebben over “” Wat heeft Venetiaan in die 15 jaren gedaan””? het antwoord is:::

  =Een land zonder schulden en met rust achterlaten voor het volk. Vandaag geniet Bouterse ervan alsof hij de persoon is het het land voorruit gaat brengen.

  =Daarom zeg is ook dat de meeste projecten ook al kant en klaar waren en het komt niet van Bouterse zijn regering.

  =Ik hoop het beste voor land en volk.


  Maak melding

 2. Ach, ja dan heb je deze Ramdin nog!
  Praat alles goed wat niet goed gaat in Suriname!
  Altijd doet hij aan damage control voor zijn baasje!
  Gewoonlijk hoor je niks van hem!


  Maak melding

 3. Daar heb je alweer, onze hooligans.

  Als Barcelona met Messi wint onder trainer Josep Guardiola (Venetiaan). Vertrekt Josep Guardiola naar Bayern München en blijft Barcelona alsnog winnen onder trainer Tito Vilanova (Bouterse) en gaat zelfs nog beter presteren. Conclusie: beide goede trainers. De één (Bouterse) heeft de ander (Venetiaan) opgevolgd zoals gebruikelijk in het politieke landschap en het gaat relatief steeds beter.

  Als het verkeerd/fout zou zijn gegaan was het op conto beland van desbetreffende President in dit geval Bouterse. Nu het goed gaat, zijn alle credits ook voor de huidige President Bouterse. Zo werkt de politiek nu eenmaal. Want voor hetzelfde geld, was er een zooitje van gemaakt.

  Zonder de traditionele “steun” van Nederland in de rug die men min of meer aan gewend was, is dit een fenomenale prestatie totnogtoe. Sowieso valt er nog meer te halen en te verbeteren. Bouterse weet drommels goed dat hij er zeker nog niet is. Maar de richting is veelbelovend.

  Een voldoende minimaal, rechtvaardigen zeker de tussenrapportcijfers van de regering Bouterse/Ameerali.

  We waren blij met Venetiaan, nu zijn we blij met Bouterse. Hooligans zijn trouwens nooit blij. Laat staan twee keer (termijnen) achter mekaar blij zijn.

  Deze buiten proportionele onware aantijgingen mogen wij als verstandige mensen nooit boos om worden. U wist/weet toch dat “komedie”, zoals dagelijks hier op de site en op de koop toe gratis, een vermakelijke vorm van kunst was/is?

  Niets van aantrekken mensen. Deze hooligans, hebt u zeker weten de meeste van hen met hun “dagelijkse kost”, reeds weten te traceren op dit forum.

  Hooligans zijn nou eenmaal raddraaiers. Trekt u zich daarom dus niets van aan. Laat ze absoluut niet weten dat ze gestoord zijn. Anders bestaat de kans dat wij ons vertier zowat mislopen.

  U zegt gewoon tegen uzelf: daar heb je ze alweer, onze hooligans. Erom lachen is het allerbeste.

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 4. Mooi getypt he he.
  Sommigen willen zo graag dat geboefte van NF,terug ,waarom denk je dat het volk eindelijk VHP en NPS een lesje hebben geleerd?
  Ik vind dat deze regering hard zijn best doet om Suriname naar grote hoogte te brengen.Maar dat is ze niet gegund,enkel om die Bouterse,maar die vent laat die doemdenkers ver achter zich en gaat stoer door zijn volk een betere toekomst te geven.
  DEAL WITH IT,HOOLIGANS.


  Maak melding

 5. kijk dit zijn de verdienste van onze president. de man doet zijn werk en het wordt beloond door OAS. redimusus staan weer met lege handen hahahahaha


  Maak melding

 6. @hé hé, je schrijft Hooligans zijn nou eenmaal raddraaiers.

  =Ik denk eerder dat het mensen zijn die gehersenspoeld worden met geld, gronden, computers ect ect.
  =Ook zijn het mensen die helemaal GEEN inzicht hebben hoe de politiek in elkaar zit. Ik mis ook een stukje GESCHIEDENIS bij die mensen.
  =Verder zijn het ook mensen die NIET tegen hun verlies kunnen. v.b

  =@i know, ooit schreef je dat Frans-Guyana nog steeds kolonie is van Frankrijk, en dat Frankrijk goed voor hun mensen zorgt.
  Ik had geen zin om te reageren, maar kan jou bij deze zeggen dat Frans-Guyana al jaar en dag GEEN kolonie meer is van Frankrijk. Ik laat de rest aan jou over.

  =KEN DE GESCHIEDENIS


  Maak melding

 7. Daar is Ramdin de hielenlikker van Bouterse die weer eens van zich laat horen, want wanneer je een vreedzaam en vredig klimaat wilt scheppen, moet je zoal geen moordenaar als president hebben, en nog die 2 andere malloten brunswijk als drugsdealer en bankrover, en die somohardjo als zedendeliqwent.


  Maak melding

 8. i know ‘blijven hopen tegen beter weten in’ kan vaak knagen aan de psyche van sommige mensen.

  Zie hier de hooligans op dit forum. Het is echt schrijnend om te moeten constateren dat mensen uit blinde haat hun “verstand” opofferen en weigeren normaal te functioneren. Je mag ze haast typeren als iemand die daadwerkelijk in hongerstaking gaat en derhalve weigert te eten.

  Hooligans blijven nou eenmaal letterlijk domweg hooligans, het zijn fervente raddraaiers. Zo kom je ze nauwelijks tegen. Laat ze het liefst alsjeblieft niet weten dat ze (soms prettig) gestoord zijn. Denk ook aan de mensen die vertier uit de aantijgingen van deze hooligans weten te halen.

  We benne bebieuwd!


  Maak melding

 9. @he he,de hijger

  Liefde is blind…past letterlijk bij jouw.
  Je liefde voor je baasje heeft je blind gemaakt. Je hebt alle realiteit voor het leven uit het oog verloren .
  Vandaag ben je hopeloos verliefd op een crimineel met Amnestie!
  Echt zielig!!


  Maak melding

 10. @i know

  Je baasje moet verantwoording afleggen sinds 1980. Wij zijn al 33 jaren verder en die criminele baasje van je zwijgt nog steeds als een graf!
  Hij blijft zwijgen in alle talen,en nu met Amnestie,hij is blij dat hij nog verder zwijgen kan!


  Maak melding

 11. (Ray) réétje, de aantijger. Jou verstand is op het zeer bedenkelijke hooligan niveua. Dat komt ervan als je jezelf met haat en ziekelijke wrok vervult. Hoofdzaak, jij hebt iets te doen en wij vermaken ons dermate, réétje. In afwachting van jou volgende onware aantijging, lachen wij zo gauw mogelijk

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 12. Kort gezegd is dat Suriname nu naar duurzame economie moet.Dit is kapot gemaakt door de NPS.De witte meesters die geven het advies van industrialisatie en dit werd blindelings opgevolgd door de zwarten.In Africa is dit schering en inslag waardoor het eigen volk de landbouw aan de kant hebben gezet. Resultaat is dat er voedsel wordt geimporteerd en de veeteelt en landbouw op zijn gat ligt.Suriname gaat ook die kant op.
  De NDP doet het heel goed maar moet het roer om gooien en dat is het advies van deze man.

  De Nederlandse ontwikkelings hulp is Suriname nooit ten goede gekomen tracht dit in te zien.
  Het maakt je kapot.


  Maak melding

 13. Ramdin maakt zich belachelijk door vandaag beweringen c.q. meningen te verkondigen die een totaal verkeerd/onrealistisch beeld van Suriname geven.

  Volgens Creditratingagencies heeft Sme de zogenaamde “Junk Status” wat betreft investeringsrisico.

  De regering BA werkt met valse begrotingen. Bovendien worden staatsinkomsten uit de staatskas gehouden. Om het in simpel volkstaal uit te drukken. Miljarden worden uit de staatskas gestolen.

  In Suriname is sinds januari 2011 extra belastingen geheven (accijnzen op brandstof etc.). Sinds april 2012 is door de regering BA prijszetting bevolen van specifieke levensmiddelen. Prijszetting is communistische economische politiek en is de voorbode van rampzalige inflatie en destabilisatie van de economie. Pertjahah Luhur/Somohardjo is leverancier van aardappelen, knoflook en kleding geworden. Koopkrachtdaling wordt door de Surinamer ervaren. Een grote groep is halverwege de maand reeds “scheer”. Eind van de maand als ze hun loontje hebben gehad is het pas weer druk in het verkeer.
  Het Algemeen Bureau voor de Statistiek publiceert valse cijfers over de hoogte van het Bruto Binnenlands Product.

  Lees http://www.suparr.com, dan zal je zien dat Bouterse sinds 12 augustus 2010 meer dan 3 miljard euro rijker is geworden. Het is geld van de Staat. Nu nog uitzoeken waar het werkelijk is.

  Ramdin is een Foetoe-boi. Volksverlakkerij. Zand in de ogen strooien. Ze wisten dat de Volkskrant vandaag een artikel zou publiceren over de verdwenen goudinkomsten e.d.

  In opdracht van iemand die jullie kent is hij met deze uitspraken gekomen.

  Vraag je af waarom Starnieuws/ABC/Apintie/DWT het publiekelijk bekende onderzoek verzwijgt. Ze plegen passieve censuur.

  Volk, wie ben je, wie zijn jullie, wat maakt jullie bang?


  Maak melding

 14. Te erg!

  Dit bericht volgt direkt na het bericht dat er vanaf 2004 goudopbrengsten zijn verdwenen of niet in de begroting zijn opgenomen. Suriname doet het goed; zeer goed!
  Als je met deze uitspraken de bevolking wil bedriegen dan moet je echte lef hebben. Suriname zal het met haar politieke leiders never goed doen! Never!!

  En het ergste is dat men pertinent weigert om uitleg te geven. De verantwoordelijke personen weigeren om met de pers hierover te praten en de pers pikt dat ook?

  Maar wel mooi weer spelen door te zeggen dat Suriname het goed doet. Wie bedriegt wie?


  Maak melding

 15. waarom zou de moordenaar, crimineel, veroordeelde drugsdealer aan de macht willen blijven kosten wat het kost ??Eens een moordenaar/rover blijft een moordenaar/rover.
  Macht wil men niet delen dus de wolf gaat er alles aan doen om aan de macht te blijven. Valse nieuws aankondigingen door zijn kontelikkers zullen verspreid worden, zo dadelijk gaan ze vertellen dat een cirkel rond is..
  Intussen pienaart en slaapt het volk nog steeds alsof er niets aan de hand is…..


  Maak melding

 16. Beste Roy, de wolf moet aan de macht en wel om 3 redenen:

  1) amnestie kan opgeheven, in dit geval komt verblijf Santo Boma een stukje dichterbij

  2) uitlevering naar nederland, (dipl. ontschendbaarheid)

  3) voorzetting drugs-wapenhandel zonder bemoeienis van justitie

  De wolf is alles aan gegelegen om president te blijven. Echter een nieuwe staatsgreep lijkt mij uitgesloten. In dat geval hakt de surinaamse leger zijn ballen af. Hij heeft geen grip meer op de krijgsmacht. De verhoudingen liggen nu anders.


  Maak melding

 17. @ Wiep-Ding,
  Stelen, fraude, altijd bij grote projecten kosten laten verhogen… enz.
  Vind overal plaats, check Amsterdam(noordzuid lijn) of wil je meer.. (Duitsland; Berlijn vliegveld, of Treinstation van … of Nieuw Spaans vliegveld verlaten)
  Los van de zaken bij SNS Bank ( te overzien)

  Hou je bril zodanig, dat dit soort zaken kan overzien!

  Jou bijdrage zou ik graag evenwichtig willen zien!

  Plaats de zaken in perspectief, wil je !


  Maak melding

 18. wel als ramdien dat zegt als een topman van de OAs dan mogen wij trots zijn op Su maar niet op deze regering want het voorbereidend werk is gedaan door de vorige regering en dezen profiteren ervan,maar zonder kader kom je niet ver daaromis een grootmacht in de politiek su ndig en dat is de VHP en hopelijk krijgen we bij de volgende meer hoop


  Maak melding

 19. wAAROM MOETEM ALTIJD DE EX KOLONISATOREN NA HET VERWERVEN VAN ONAFHANKELIJKHEID DOOR KOMEM LULLEN IN ANDERSMANS ZAKEN,EEN SOEVEREINE STAAT?hEBBEN ZIJ NIET AL ZOVEEL LEED IN HET VERLEDEN BEZORGD EN ONS ALS ZOWEL SLAVEN MET DE MEEST MENSONTERENDE STRAFFEN GEDIENT ALSOOK AAN DE CONTRACT ARBEIDERS.dEZEN HEBBEN ZICH VAN NIETS TOT EEN VAN DE BELANGRIJKSTE GROEP IN SURINAME GEVORMD DOOR EIGEM KUNNEN.SCHOLING ETC. ETC. eN NU HET BETER LIJKT TE GAAN KOMEN JULLIE HOLLANDERS WEER KOMEN BEMOEIEN OMDAT BELANGNE OP HET SPEL STAAN. IK STEL ME VOOR HOE JULLIE NEDERLANDERS NU ZICH ZULLEN VOELEN BIJ DE ONTDEKKINGEN VAN DE VELE RIJKDOMMEN DIE SURINAME NU BLIJKT TE HEBBEN.aLS JULLIE DAT HADDEN GEWETEN ZOUDEN JULLIE NOOIT DE ONAFHANKELIJKHEIDS VERKLARING HEBBEN GETEKENT EN WIJ NOG STEEDS NAAR JULLIE PIJPEN ZOUDEN MOETEN DANSEN,MAAR JA GOD SLAAPT NIET EN HEEFT JULLIE OGEN EN KENNIS BEKNOPT GELATEN ZODAT WIJ….SURINAMERS MOETEN GENIETEN VAN DE RIJKDOMMEN EN NIET JULLIE AAN DE NOORDZEE .JULLIE WATERTANDEN NU HE, .GODS MOLEN EN VOOR JULLIE KOMT NOG DE ZONDVLOED.WATCH OUT.


  Maak melding

 20. RAJDJAH: Gaat het goed met je? Of ben je vergeten je ADHD pilletje in te nemen?
  En het constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan, maar zoals gewoonlijk hebben jullie uit Surimaribo weer lak aan regels…..


  Maak melding

 21. @@ Liba eerlijk gezegd, ik snap jou definitie absoluut niet!! Wat jij hier doet, is een Liba vergelijken met een Zee! neen niet doen!!!! We hebben over SU en geen andere landen!! Wat de anderen doen is hun pakkie aan!! Wij proberen de welvaart van SU omhoog te krijgen en als kan op nr 1. Je kunt nieteens kijken wat er in je eigen huis gebeurt, laatstaan!!!!!!! Kom volgende keer met iets zinnigs!!!


  Maak melding

 22. réétje, de problematische vastgoedtak wordt afgescheiden van SNS Reaal. Wist mijn beunhaasje réétje dat?

  De kosten voor de Nederlandse Staat van deze maatregelen zijn 3,7 miljard euro. Deze kosten bestaan uit 2,2 miljard euro aan nieuwe kapitaalinjecties, 0,8 miljard euro als afschrijving van de eerdere steun, en 0,7 miljard euro voor het op afstand plaatsen van het vastgoed.

  Daarnaast verschaft de Staat 1,1 miljard aan leningen en 5 miljard aan garanties.

  Wat vinden onze raddraaierss van dit “intelligente beleid”?

  Was het de verjaardag van Amafo van een paar duizendjes SRD’s, dan waren de rapen gaar. Dit is wereldnieuws en zet Nederland op de kaart als bacovenrepubliek.

  Waarheden hebben nooit de aandacht van raddraaiers oftewel hooligans gekend. Daar zijn ze niet voor in de wieg gelegd.

  Of zeggen sommige van de hooligans nu: geef m’n portie maar aan Fikkie!

  Hooligans, door 35 (ruimschoots) delen. Dan pas Su en Holland eerlijk vergelijken. Dan weten jullie voorgoed, wie corrupt(er) is. Dan hebben wij het over een bank, het topje van de ijsberg. Die mogen de aantijgers eveneens door 35 delen.

  En het werd toen even stil, en de hooligans vielen massaal in slaap. Jongens niet uit jullie hangmat vallen, want hou er rekening mee, jullie zijn al zo vaak op jullie achterhoofd gevallen.

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 23. Als het aan dat handjevol a-socialen ligt, mag Suriname zo snel als mogelijk in de blubber zakken! Louter omdat onze president Bouterse heet? Catch him if you can, stel lafbekken!


  Maak melding

 24. Woensdag 6 februari 2013 om 00:03 uur, door Paraman
  Als het aan dat handjevol a-socialen ligt, mag Suriname zo snel als mogelijk in de blubber zakken! Louter omdat onze president Bouterse heet? Catch him if you can, stel lafbekken!

  Deze Paraman durft wel!! Hi hi hiiiiii!!!
  1. asociaal
  2. Su ligt als in de blubber
  3. neen niet onze president maar van pariaman
  4. Jawel lafbekken zijn die Baas van jou en zijn zijnen!!!
  5. jawel hem pakken!! die tijd komt nog, alles op zijn tijd!! Wij maken onze handen niet vuil, het is gewassen in onschuld!!!

  Paraman hi hi hiiiiiii!!!!!!! Gowtu gwe!! A zungu ina Liba en ano deh fu feni!! liba zwaring!! Na ju Asema!!!


  Maak melding

 25. @koos
  broeder Koos, ballen heeft hy niet . Door zijn vertrouwelingen goed te belonen probeert hy zich sterk te houden. Let goed op zijn vertrouwelingen , allemaal oude vrienden om hem heen. Op alle posten heeft hy een oude vriend als spion…
  Hy geroofde rijkdom brengt hy ook al onder in Afr. landen..


  Maak melding

 26. Ira, jammer voor je,maar Frans Guyana is nog steeds een kolonie (overzees departement)van Frankrijk.
  Ben benieuwd waar jij die wijsheid vandaan haalt.De FransGuyanezen hebben nog steeds een Franspaspoort en de euro is daar ook ingevoerd in 2012.
  De Frans Guyanezen hebben ook alle sociale voorzieningen net als de Fransen,dus nogmaals inderdaad Frankrijk heeft en zorgt nog goed voor de Frans Guyanezen.
  Ik kan het weten want een familielid/leden wonen sinds jaar en dag in Cayenne en neen ze profiteren gelukkig niet van de sociale voorzieningen.
  Ken je geschiedenis.


  Maak melding

 27. Het gaat goed in Su met D.BOUTERSE aan de leiding .
  De redimusus zeggen dat venetiaan voorbereiding getroffen heeft “;laat venitiaan maar eerst uitleggen waar het goud van al die jaren gebleven is,”hij heeft toch tien schone vingers .


  Maak melding

 28. Henky ka penky de mollenaar

  Bouterse hoeft niks uit te leggen”heel simpel “en als jij het wil weten”móet jij in Su zijn en hem persoonlijk vragen,’het zou ook een teleurstelling voor jou zijn als jij erachter zou komen dat hij niemand vermoord heeft.


  Maak melding

 29. Directeur Grassalco vindt bericht Volkskrant ‘belachelijk’

  De royalty’s worden gestort op een rekening van Grassalco bij de CBvS. De staat wordt binnen het bedrijf vertegenwoordigd door de ministeries van Financiën en Natuurlijke Hulpbronnen. De overmaking van de royalty’s worden minutieus bijgehouden door de CBvS. 80% van de inkomsten gaat gelijk naar de staat en 20% is bestemd voor Grassalco.

  EN DAN KOMEN wij i/h jaar 2010 t/m heden??????

  DADA…waar is het gebleven?????????


  Maak melding

 30. Ik denk dat die meneer Ramdin niet zomaar uit zijn nek lult, hij zegt het eea, ja wij lezen en horen dat, en ja dan gaat het los, ie sabie, ik vind het prima, voorlopig stort de zaak niet in daar overzee, ze leven, eten drinken, rotsooien, waar niet, lieb deng mang jongoe.


  Maak melding

 31. HahahahahHahaha

  Pasew,roy

  Blijven jullie maar dromen.

  Sra,mijn schatje heeft de afgelopen nacht weer bij mij geslapen .

  Hij weet hoe hij een vrouw moet behagen en lief hebben,het was lekkerrrr.
  Ène blijven jullie maar dromen.


  Maak melding

 32. Ray

  @I know

  Waar zijn de goudopbrengsten ?!!
  Begin dit te verklaren?!!
  welke goudopbrengsten??? heb je het bericht goed gelezen???? of lees slechts een deel, vooral het deel tot 2011????


  Maak melding

 33. Henk Molenaar

  Sra: laat Bouterse uitleggen voor de rechter hoe het is toch mogelijk is dat 15 gemartelde burgers op de vlucht zijn neergeschoten.
  leg de wereld uit hoe een hele peloton heeft kunnen toe zien op de moord van meer dan 5000 moslim in srebnicia.


  Maak melding

 34. Woensdag 6 februari 2013 om 11:09 uur, door sra
  Het gaat goed in Su met D.BOUTERSE aan de leiding .

  De redimusus zeggen dat venetiaan voorbereiding getroffen heeft “;laat venitiaan maar eerst uitleggen waar het goud van al die jaren gebleven is,”hij heeft toch tien schone vingers .
  ……………………………………………..

  Mi Gudu Switi (sra-JUDESKA)!
  Je had ons te Berg en Dal in het geheim verteld, dat jij het GOUD in bewaring had genomen voor venitiaan.
  Je had het toen bewaard in je (kluis).

  @pasew fawaka mang!

  Vandaag is onze (sra) aardig bezig op het ‘forum’.
  Ik heb thans schriftelijk een klacht ingediend bij DADA & CO. tegen mijn (sra-JUDESKA).


  Maak melding

 35. Attentie attentie attentie!

  Speciaal voor de low life paarsen:

  “NDP-voorzitter Bouterse: Grootste vijand van de NDP is de NDP’er zelf!
  De grootste vijand van de NDP is de NDP’er zelf. Dit zei president Desi Bouterse zondag tijdens de opo yari-bijeenkomst van de partij te Accaribo in het district Para. Waar volgens Bouterse de partij in eenheid moet samenwerken om meer zetels te behalen, vliegt men elkaar in de haren.”

  Helemaal mee eens……..voor het eerst een goeie opmerking!

  bron?
  Zoek het maar zelf uit paarse trollen.


  Maak melding

 36. @Who Cares
  Whahahahahahaha, klopt helemaal.

  Hun baas heeft het zwaar en hij moet nog 2 jr.
  Ze gedragen zich als ongeleide projectielen, geen land mee te bezeilen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.