Honderden leerkrachten ‘bereid werk neer te leggen’

61

PARAMARIBO, 15 dec – Honderden leerkrachten staan klaar voor actie. Na de vakantie weliswaar. Volgens voorzitter Wilgo Valies van lerarenvakbond BvL mag de actiebereidheid niet worden onderschat. De leerkrachten bleken niet te vinden voor acties voor de vakantie. Een vergadering met andere onderwijsbonden liep op niets uit. “Dit keer zullen we niet bang zijn om harde acties te voeren”, belooft Valies.

Ruim vijfhonderd onderwijzers zouden maar al te graag de regering onder druk willen zetten. De ontevredenheid over de beloning is minstens even groot. “De leerkrachten ondersteunen ons volledig en zijn gezien de huidige ontwikkelingen, er niet over te spreken dat de regering tot nu toe niet wil kijken naar verbetering van hun positie”, zegt Valies tegenover de Times of Suriname. Een loonsverhoging van tien procent is kennelijk niet voldoende.

De loonsverhoging die terugwerkt naar begin 2012, geldt voor alle ambtenaren. Over aanpassing van de toelage voor ‘permanente educatie’ wordt nog onderhandeld. De bonden eisen tien procent. “Men gaat alles behalve positief om met leerkrachten en daarom gaan wij strijden voor een betere toekomst. We staan open voor overleg met de regering en geven de tijd tot en met de kerstvakantie. Ze hebben tien procent loonsverhoging gegeven en dachten dat ze van ons af waren”, aldus Valies.

61 REACTIES

 1. Zeer geachte onderwijzers,

  jullie waren tijdens wijdenbosch de aanjager, dank zij jullie kwamen er 10 duizenden op de been, dank zij jullie,..BOSJE WEG,..vandaag mogen jullie alweer zijn de motor,…

  stuur naar huis deze rattigheid,…wees niet bang voor een kogelbrief en/of CTU, want vandaag is Brazilie tov ’82 een wereldmacht die samen met usa gaat zorgen voor geen excessen in de achtertuin!!!

  !!!!!!!!!!!!! GOD BLESS YOU !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. @pasew

  Helemaal eens met jouw.
  Als deze staking de eerste stappen betekenen voor het doen wankelen en tenslotte de ondergang van deze criminele NDP regering,dan heten wij deze stap welkom !
  Onderwijzers laten jullie je niet intimideren maar zet de strijd voort.Power ,wij de rechtgeaarde surinamers ondersteunen jullie in deze!


  Maak melding

 3. =Ik weet niet beter dan dat het onderwijs bijna elk jaar wil staken.
  =Ik weet niet beter dan dat Bouterse altijd met geld heeft gestrooid.

  =Mijn grootste zorg zijn de kinderen die onderwijs moeten volgen.
  =Waarom denkt men dat kinderen de criminele kant opgaan??, omdat zij geen zin meer hebben om steeds te horen te krijgen dat zij niet naar school hoeven, omdat er gestaakt gaat worden en steeds een klas moeten over doen.
  =Wat denkt men van de achterstand die de kinderen oplopen??? (kennis en vaardigheden)

  =Wel 10% is te weinig, maar mensen maak je borst maar nat als het vandaag of morgen niet goed zou gaan in Suriname, zijn jullie dan bereid ook in te leveren??

  =Suriname zakt steeds weg op aller gebieden, omdat men kennis mist om zich zelfs en het land verder in ontwikkeling te brengen.

  =ACH JA, STUDEREN IN NEDERLAND.


  Maak melding

 4. @Lange
  Een regering die uit jonge leiders zal bestaan,.
  Een regering waar er geen plaats zal zijn voor criminelen ,ook niet voor zogenaamde amnesialijders en of lijders met Amnestie!Ook zal de nieuwe regering geen bejaarden tehuis betekenen voor Apatische en antieke lijders als bv Somo,dus het zal absoluut geen opvang huis betekenen voor niemand.
  Er zal plaats worden gemaakt voor de gestudeerden en geschoolden en de analfabeten als bv somo ,brunsie en bouta zullen de laan uitgestuurd worden!
  Suriname zal een gezonde regering kennen met als hoofd ,MENEER SANTOKHIE!


  Maak melding

 5. Als de overheid, met name het parlement en de regering zichzelf mag verrijken dan blijft het voetvolk heus niet achter.

  Zie onderstaand bericht over de salarissen van parlementsleden, minister, vice-president en president. Dit zijn salarissen die in Europa en de VS topinkomens worden genoemd. En een ontwikkelingsland betaalt mega-salarissen aan zijn volksvertegenwoordigers en politieke leiding.
  Voor Suriname zouden de salarissen in lijn moeten zijn geldende voor een raadslid (volkvertegenwoordiger), wethouder (minister), loco-burgemeester (vice-president) en de burgermeester ([president). En dan allemaal in SRD, geen Euros.

  Salarissen assembleeleden en regering ook omhoog

  Bij resolutie is bepaald dat de salarissen van assembleeleden, onderministers, ministers, vicepresident en president ook de lucht in zullen gaan. De bezoldiging van assembleeleden is gekoppeld aan een onderdirecteur van een departement. Het salaris van de leden van de regering is gekoppeld aan dat van de directeur van een ministerie. De verhoging gaat in per 1 januari 2012.

  Om de ‘schadeloosstelling’ van de volksvertegenwoordigers te berekenen, wordt het salaris van een onderdirecteur van een departement vermenigvuldigd met de factor 1.95. De 1 staat voor 1 x het salaris van een onderdirecteur, + 50 procent representatie toelage + 45 procent vervoerstoelage. Dat is dan opgeteld 95. Zo ontstaat 1.95. De bruto schadeloosstelling wordt dan 1,95 x SRD 8.091= SRD 15.777.

  Fractievoorzitters, de vicevoorzitter en assembleevoorzitter hebben een hogere vergoeding. Diverse assembleeleden zijn ambtenaar en hebben dubbele salarissen. Er is geroepen dat deze kwestie teruggedraaid zou worden, maar de daden zijn uitgebleven.

  Salarissen regering
  Het salaris van een minister wordt tweemaal het salaris van een departementsdirecteur. Een directeur van een ministerie ontvangt nu SRD 9.044. Het bruto salaris van de minister wordt dan 2 x SRD 9.044 = SRD 18.088. Met 25% representatietoelage ontvangt een minister per maand SRD 22.610.

  Het salaris van de onderminister 1,5 maal dat van de directeur van een departement.

  Vicepresident Robert Ameerali is 1,75 maal het salaris van een minister. Het bruto salaris wordt dan 1.75 x SRD 18.088 = SRD 31.654. Met 25% representatietoelage komt zijn salaris neer op SRD 39.567 per maand.

  President Desi Bouterse zal voortaan als basissalaris SRD 36.176 ontvangen als basisloon. Met 30% representatietoelage komt het maandelijkse salaris neer op ruim SRD 47.000. De president ontvangt tweemaal het salaris van de minister.
  Naast de salarissen zijn er nog diverse andere voorzieningen, zoals vrije geneeskundige behandeling van de functionarissen en hun gezinnen.


  Maak melding

 6. =Het probleem is dat de salarissen van de ambtenaren gekoppeld zijn aan die van de regering dus verhoging ten top.

  @Ray, je hebt een punt als het gaat om jonge leiders die plaats zullen nemen in de politiek. Mijn steun krijgen zij wel.

  =Men mag alles zeggen van Santhoki, maar een ding weet ik wel. Deze man zal alles doen om hoog opgeleiden in de politiek te krijgen als hij zou winnen.
  =Santhoki probeert mensen te stimuleren om zijn of haar best te doen, om zo iets te bereiken voor morgen.
  =Hij was ook de man die de uitspraak had gedaan dat men in de toekomst geen mensen meer in de politiek moet toelaten als zij geen diploma’ en een strafblad hebben.

  =Wat doet deze regering nu in het parlement??? RUZIE, RUZIE EN NOGMAALS RUZIE. Waarom??? WIE GAAT ER STRAKS WEER ZITTEN EN WIE KRIJGT STRAKS DE MEESTE STEMMEN??????

  =Mij part mogen ze allemaal op een boot zetten richting meneer Obiang die de gouden sleutel heeft ontvangen. DDB als hoofdleider op de boot.


  Maak melding

 7. Er is alles aan gelegen om Bouta weg te krijgen. Mocht deze staking daaraan bijdragen dan zal ik dat toejuichen. Voorts hoop ik dat de politie, de brandweer en ziekenhuis personeel ook het werk neerleggen. Bouta moet weten dat het volk niet alles pikt. Herverkiezing zal voor deze megalomane president niet inzitten.


  Maak melding

 8. Michael, je bent vergeten om bij het salaris van de president de vergoeding van zijn first lady ad. srd 6000,- in de maand erbij te tellen (huize Bouta heeft minimaal 53000,- srd in de maand te besteden, helemaal niet gek voor iemand met een middelbare sportdiploma, daar moet Valies met al zijn diploma’s als wiskunde leraar een heel jaar (als het niet meer is) voor zweten, hij krijgt zeker niet wat mevr. Bouta krijgt voor het af en toe doorknippen van een lintje en het zo nu en dan knuffelen van een gehandicapt kindje.
  Je bent vergeten te vermelden dat de assembleeleden vaker niet dan wel vergaderen, het komt vaker voor dat er geen quorum is om te vergaderen, laatst zei Tamsiran van de P.L. toen hem gevraagd werd waarom hij niet op tijd was op de vergadering voor de begrotingsbehandeling, dat hij eerst naar de KAPPER moest.
  Je bent vergeten te vermelden dat tijdens de vergadering om de amnestiewet erdoor heen te krijgen men overuren gedraaid heeft (waar men waarschijnlijk ook een vergoeding, desnoods in de vorm van eten en drinken, voor gekregen heeft) toen was het QUORUM PROBLEEM geen enkel probleem.
  Na dit alles in ogenschouw genomen te hebben, is het niet moeilijk meer te snappen waarom er van het doe jaar van de president tot nu toe niet veel terecht is gekomen, welke ambtenaar in Suriname is, na zoveel oneerlijkheid om zich heen gezien te hebben, nog bereid om hard te werken?
  De mensen die roepen om verjonging in de politiek vergeten dat het niet alleen om verjonging gaat, als we stemmen op jonge mensen zoals Misiekaba en Bouva, zijn we nog verder van huis, het is verwacht baar dat jonge mensen langer meegaan dan de oude garde, die met een been al in het graf staat. Jeugdigheid is volgens mij van ondergeschikt belang bij de rechtschapenheid van onze toekomstige bestuurders.


  Maak melding

 9. @RAY ik ben met je eens verjonging dus weg bouta weg somo weg brunsie maar jou alternatief deugt ook niet Santhoki en gasten als Jogi en Griasjing zijn ook niet corruptie bestending ik denk aan mensen als aan Breeveld en Harish Monorath , Bouva


  Maak melding

 10. Zaterdag 15 december 2012 om 15:45 uur, door naren
  suriname gaat vooruit !!!!!!!!!!! dus er zyn heel veel mensen die dit niet kunnen aan nemen

  volkomen met je eens hieruit blijkt dat maar HEEL WEINIG mensen vooruit gang zien .


  Maak melding

 11. het maak eigenlijk niet uit, hoe oud de leiders zijn, het gaat erom of je genoeg kennis van zaken heb om een land te besturen, en vooruit gang kan brengen, en dat je er bent om het volk te dienen.

  gr.schoerpioen


  Maak melding

 12. Bond van leerkrachten zijn nu aan SET.
  Deze regering wordt duidelijk gemaakt niet zo om te gaan met je burgers.
  Leerkrachten die steeds hun best moeten blijven doen om de generatie van morgen van onderwijs te voorzien.
  Deze mensen hebben ook recht aan een goed salaris waarmee ze voor hun eigen onderhoud moet zorgen.
  Leerkrachten van Suriname heel veel steun toegewenst in deze tijd.


  Maak melding

 13. Ik ben geen voorstander van Santhoki als president,
  want het geloof in de vhpers is nihil, corruptie zit eenmaal in hun bloed. Denk je dat al die vhpers in de assamblee hun positie zullen afstaan???. Had meer verwacht van deze regering Bouterse, maar blijkt dat ze een grote bedriegers zijn die alleen hun zakken vullen (alibaba). Suriname is een ontwikkelingsland en op deze mannier blijft altijd op dezelfde positie. Alleen de rijken en de politieken genieten van de welvaart van het land. Een ieder in Suriname wil weinig doen en veel geld verdienen, dus ga maar staken, zo bereik je je doel.


  Maak melding

 14. De kapitein zal ook deze blinde klip van de contra’s weten te omzeilen. De daadwerkelijke ontwikkeling van Suriname is niet meer te stuiten. Some monkeys can’t stop no show.


  Maak melding

 15. Basja, je denkt aan Bouva? What is wrong with you? Bouva is gewoon een kloon van Bosje,die zich, als hij de kans daartoe krijgt, uiteindelijk zal ontpoppen tot een mega Bouta omdat hij sluwer is dan Bouta.


  Maak melding

 16. Werktijden Leerkrachten 07.30 u-12.30 u of 08.00 u-13.00
  Dat is 5 uren werk per dag en 5 werkdagen per week (de meerderheid).

  Een Juffrouw dat ongehuwd is, is haar Salaris al voldoende.
  Een Meneer die ongehuwd is, is zijn Salaris al voldoende

  Een gehuwde Juffrouw, zij verdient en ook haar man, dus 2(twee) salarissen moeten voldoende zijn.
  Een gehuwde Meneer, en misschien werkt zijn vrouw ook, dus het geld dat beide verdienen moeten het ook voldoende zijn of hij moet zuinig ermee omgaan.

  Wie eist Salaris verhoging? Niet die Leerkrachten, maar die Fols en BVL die hun misleiden en vieze politiek aan het spelen is in het voordeel van NL en NF/Oppositie.

  Ik had mijn iedeen eerder al gegeven om geen verhoging van 10% aan hun te geven en dat ze mochten doen wat ze hebben willen en ook dat ze 1 (een) politieke partij vormen samen met NL/NF/Oppositie/Jongeren tegen Amnestie/ nabestaanden/..

  Nu kan de Regering tav de reactie zelf lezen wat de vuile en vieze plannen van de BVL(FOLS) zijn nml.
  1. Om deze Regering te saboteren.
  2. Om deze Regering uit een te laten vallen en naar huis te sturen.
  3. Te zorgen dat er nieuwe verkiezingen komen.
  Opmerking: Ze hadden eerder al geprobeerd met eventuele stopzetting van uitvoering van FISO om hun doel te bereiken, maar omdat de Regering pas aan de macht was en wou geen conflicten/stagnatie hebben en dus Fiso uitgevoerd door Belasting op brandstof te verhogen om hun daarmee te betalen, omdat er geen geld was.
  Wat zijden BVL/FOLS nadien? Ze wouden de Regering alleen maar bang maken.
  Laten we nu kijken wat ze doen en wat de echte plannen zijn.
  Ten slotte; Kan er niet iets gedaan worden dat ze geen power meer hebben bv
  Leerkrachten particulier maken, dwz wie wil werken mag werken en wie niet wil werken moet dan thuis blijven en er komt iemand anders in hun plaats.
  Dus die bonden moet dan ondergeschikt dragen aan de Eigenaren of Regering, dus samenwerken.
  Ik denk dat er nu de tijd aangebroken is om wat te doen met deze BVL/FOLS, omdat ze nu de hinderlaag zijn geworden, dus struikelblokken op de weg rg 2015.


  Maak melding

 17. Nog wat dat ik vergeten was nml.:
  1. De Leerkrachten werken niet in het regen.
  2. De Leerkrachten werken niet in de felle zon.
  3. De Leerkrachten verrichten geen zware werk.
  4. De Leerkrachten hebben de kortste werkdagen van ongeveer 5(vijf) uren per dag.(meerderheid)


  Maak melding

 18. @Radjkoemar Rajaram

  Hoeveel uren per dag zit je achter de pc .hoeveel blikjes sardien gebruik per dag of per week,aangezien je dit gratis krijgt hoef je niet voor te werken.een ding is zeker jou hersenen zijn aangetast door overconsumptie van sardien dat blijkt uit jou reacties.


  Maak melding

 19. @ bob ik niet eens met alles Radjkoemar Rajaram schrijft maar dat Wilgo Valies uit een bepaalde politiek hoek komt weet ik zeker en dat vakbondleiders over de rug van werknemers politieke doelstelling wil bereiken en positie versterken ala DERBY ,HOOGHART


  Maak melding

 20. O mensen, wees voorzichtig.

  Het verleden heeft al laten zien dat alles wat de huidige regeerders in de weg staan, opgeruimd c.q. omgelegd moet worden. Kijk maar naar Omskerk en kijk naar de dreigbrieven die mensen ontvangen als zij voornemens zijn actie te voeren.

  Jaren geleden werden de actievoerders in Nickerie in opdracht van de toenmalige DC van Nickerie Rashied Doekhie mishandeld door de MP.

  Doekhie die zijn beroep van heeft gemaakt om naar de splinter in andermans ogen te kijken ipv de balk in zijn eigen ogen.

  Het menselijke leven is voor deze duivels niets waard.

  In plaats van te regeren is men alleen maar bezig om persoonlijke aanvallen te openen op andere politieke partijen.

  Gelieg en gedraai hebben de overhand.

  Die Rashied was toch gebeld door de naasten van Lachmon met de mededeling dat zij bij de onthulling van het borstbeeld van Lachmon Santhoki niet erbij wilde, bla bla bla…..

  Vervolgens wilde deze zelfde Rashied Doekhie zgn scoren door vrede te sluiten met Santhoki?????

  Met andere woorden: Als het zwart maken niet lukt dan kiest Doekhie voor hem een meest gunstige weg??

  De man kan geeneens goed Nederlands.

  Kijkt u maar eens, de man zegt: ik ben gebeld geworden… ha ha ha.

  http://www.youtube.com/watch?v=snbhqSnqdKI

  Dus behoorlijk Nederlands kan hij ook al niet, geen wonder dat hij geen leraar meer is.

  Neemt u hier een kijkje, Santhokie wordt naar voren geroepen en weigert, wat logisch is gezien de zwartmakerij door Doekhie.

  http://www.youtube.com/watch?v=JJiGyBOyjxY

  Kijkt u nu zelf wie de echte wolf in schaapskleren is omdat Santhokie weigerde, kijkt u maar naar de echte Doekhie:

  http://www.youtube.com/watch?v=6LzA7GfOzKk

  Doekhie, je bent een misselijk makend wezen, jij hebt heel Suriname laten zien wat je waard bent.

  Ik hoop dat deze lezers het geheel in de juiste perspectief bekijkt.


  Maak melding

 21. Zij hebben 1 vinger gekregen ,en nu willen zij alle tien vingers.
  Su is een ontwikkelings land waar alle bruikbare middelen die goed zijn aangewend moet worden zo ook het onderwijs systeem die voor educatie moet zorgen,’dat wil niet zeggen dat men op vermoedens acties moet ondernemen om een bepaalde standpunt duidelijk te maken maar juist een leerstof ontwikkeld gebaseerd op bodem eigen .

  Die acties van valies vind ik ongegrond:
  Het leerproces loopt daardoor achterstand ,’.
  Er speelt duidelijk een politieke aspect hierin dat zijn invloed vanuit het buitenland vind.
  Wat voor voordeel zal het voor de leerlingen hebben en hoe gaat men het onderwijs methode aanpassen voor betere resultaten,”de lonen zijn verhoogd wat is dan de werkelijke toedracht van die acties.


  Maak melding

 22. @SRA dat de actie van Valies ongegrond is weet ik niet en kan niet oordelen. maar hij heeft wel punt de verhoging en reis toelage die de bestuuurder hebben gekregen is absurd dat buitenland erbij betrokken is ver gezocht ik wil dit nog hoe denk de oppositie over de verhoging daar hebben ze geen woord gezegd


  Maak melding

 23. Basja
  Het is een spelletje dat gespeeld word met als achterhoede front/holland .Valies weet heel goed dat zulke acties zinloos is maar is zelf ontevreden met de hoogte van zijn salaris”,door openbare acties te ondernemen zou hij een zekerheid stelling van zijn salaris kunnen verwezenlijken door gebruik te maken van die leraren ,’dat vind ik niet gegrond maar egoïsme.
  In de tijd van front regeer periode hadden de leraren ook geen goede salaris maar niemand die daarop wat te vermelden had ,nu zijn de lonen verhoogd”,en kijk hoe er gereageerd word.


  Maak melding

 24. Een voorbeeld van inhouding dagloon uit hun Salaris, wanneer de Leerkrachten staken;
  Aantal Werk dagen per maand zijn ongeveer 22 dagen.
  B.v als een leerkracht 1100 srd netto per maand verdiend en hij of zij staakt 1(een) dag dan moet er keihard 1100srd:22dgn= 50 srd ingehouden worden uit hun Salaris.
  Als een leerkracht 2200 srd netto per maand verdiend en hij of zij staakt 1(een) dag dan moet er keihard
  2200srd:22dgn= 100 srd ingehouden worden uit hun Salaris
  Opmerking:
  Pas wanneer er keihard uit hun Salaris geld afgetrokken zal worden dan pas gaan ze voelen/begrijpen dat het onnodig/waardeloos was geweest om te staken.
  Want hun dag loon per dag is hoog.
  B.v dag loon is 50 srd, dan wordt uurloon 50:5= 10 srd
  B.v dag loon is 100 srd, dan wordt uurloon 100:5= 20 srd


  Maak melding

 25. @Radjkoemar Rajaram en wat doe je met DNA leden die in grote getallen afwezig blijven tijdens vergaderingen soms voor hun nevenfunctie en krijgen ze toch loonsverhoging of Valies ook een verborgen agenda heeft laat ik het midden ik vind de bestuurders moeten een goed vb geven en daar verzuimen zowel coalitie en oppositie dus als de bestuurder dit willen voorkomen moeten ze eerst de handen in eigen boezem steken.


  Maak melding

 26. Het volk is een enorme speelbal geworden en daardoor de grote verliezer.zowel coalitie en oppositie schoppen er hard tegen aan om te scoren.beide partijen worden rijkelijk beloond met zakken vol geld of ze winnen of niet,terwijl de speelbal altijd wordt beloond met vernedering.


  Maak melding

 27. @Radjkoemar Rajaram
  Jij denkt als een ezel en balkt een ezel!

  WANNEER KIJKT DE LEERKRACHT HET GEMAAKTE WERK VAN DE LEERLINGEN NA?

  Wanneer bereidt de leerkracht zich voor op de volgende dag?
  Weet je dat?
  Tel je die uren ook er bij?OEN!!!


  Maak melding

 28. Zondag 16 december 2012 om 03:03 uur, door @Radjkoemar Rajaram

  EN DUBBEL OVERGEDRAAIDE EZEL,JE LULT VERDER:

  2. De Leerkrachten werken niet in de felle zon?
  3. De Leerkrachten verrichten geen zware werk?
  4. De Leerkrachten hebben de kortste werkdagen van ongeveer 5(vijf) uren per dag.(meerderheid)?

  Ga maar 5 uur per dag (exclusief de werkuren thuis) met 30-35 kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar in een temperatuur van 30 graden aan de slag!

  IK BEN BENIEUWD (AFGEZIEN VAN DE DEPLORABELE STAAT WAARIN JOUW TAALGEBRUIK VERKEERT)HOE LANG JIJ HET VOLHOUDT.


  Maak melding

 29. @Basja

  Santokhie is een leider die geen Amnesie nodig heeft om het land te regeren ,hij heeft geen moorden gepleegd noch een of andere misdaden begaan waarvoor hij Amnestie nodig zou moeten hebben. Hij is recentelijk nog de eervolle ex-voorzitter geweest van de CICAD,een taak of post waarvan je baasje bouta alleen maar dromen kan. Een voorzitter van een internationale organisatie als de CICAD wordt je ook nooit zomaar. De procedure om gekozen te worden zijn in ieder geval anders dan hoe men in Suriname gekozen worden voor het bekleden van een hoge post!
  Er wordt alleen maar geken of ze je baasje kennen en dan is hun poost al geregeld.
  Kennis en zo zijn helemaal niet verreist maar eewn echte MEELOPER van baasje en ..bingo…je bent al tot minister,ambassadeur en alles benoemd>
  Zie vb
  Somo ,brunsie ,bouta,amina,de amnesialijders en de 28 bouta amnestie indieners en allen die ervoor gestemd hebben.
  Dat Santokhie niet geliefd is bij de ndpers is internationaal bekend en het komt door het feit dat zij zich ervan bewust zijn dat Santokhie geduchte tegenstand zal bieden aan hun bassje,en dat de ndp baasje niet van nederlagen houd heeft hij alllang bewezen in het verleden en in het heden .Nu heeft hij Amnestie ,een crimineel met amnestie en dat kan je niet van SANTOKHIE zeggen!


  Maak melding

 30. @basja

  En bouva..die man zegt dat hij honden ,kippen en doksen vel krijgt wanneer hij luistert naar het volkslied. Het volkslied wordt gezongen door patriotten van een land, het is een eer om jezelve een burger van je land te noemen,
  Bouva loopt zij aan zij, in de d schoenen van je baasje bouta dag en nacht en die tevens de koelbloedigste moordenaar van Suriname is. Angst voor deze moordenaar heeft bouva niet ,dan krijgt hij geen kippen en honden en doksenvel van maar voor een volksliedje wordt hij huiverig van als hij ernaar luistert,.
  Bouva is een HUICHELAAR!
  Hij is een pseudo nationalist.


  Maak melding

 31. @Basja

  Wilgo Valies is een vakbondsleider en hij heeft alle recht om in het belang van degenen die hij dient in opstand te komen wanneer belangen van degenen die hij dient in gevaar komen.
  Daal die is ook een vakbondsleider geweest en we weten wat het eindresultaat is geweest toen hij zij stem wilde laten horen.
  Derby is ook een vakbondsleider geweest en we weten wat hij allemaal heeft moeten meemaken aan de handen van je baasje.
  Je baasje bouta de dictator gaat zich wel 100x bedenken alvorens proberen de heer VALIES te laten verdwijnen ,eerder was het hem wel gelukt zo te doen heden liggen de troeven anders. Zelfs amnestie zal je baasje niet kunnen redden dit keertje als hij hetzelfde met de heer Valies zal willen uithalen!


  Maak melding

 32. @ MEDUSA Dat is een vrije tijd besteding als een ontspanning en is snel gebeurd(ook doen ze dat op school)
  Er zijn ook Leerkrachten die een vaardigheid/ervaring hebben opgelopen door het zelfde jaren lang te herhalen, waardoor ze nu uit het hoofd lessen verzorgen, dus voorbereiding is niet meer nodig.
  Daarom tel ik die uren helemaal niet er bij,
  daarvoor krijgen ze al hogere salarissen.

  @ Basja Het is door de schuld van BVL/FOLS dat ze ook Loonsverhoging hebben gekregen.
  Het is de schuld van NL dat er geen eenheid is in SU
  Er is een Politieke partij van NL en zijn handlangers die ervoor zorgen dat er verdeeld heid is en onderling gehaald en getrek worden.

  Opmerking:
  De BVL/FOLS moeten een voorbeeld nemen van CLO van Mr Hooghart en dat is samen met de Regering gezellig en vriendelijk onderhandelen voor de belangen van de Arbeiders/mede mensen.


  Maak melding

 33. @RAY ik weet dat je de keffende hondje bent die over alles en wat blaft zonder inhoud ik heb je een keertje gezegd Bouterse kan mijn gestolen worden als jij BOUTERSE trauma hebt en dit site neemt als therapie gezondheid toegewenst of hebt je vleselijk gemeenschap met BOUTERSE gehad en het viel tegen van daar je fustratie moet je iemand anders zoeken om te ouwehoeren je bent een leeg hoofd net als Bouta Somo Brunsie bij elkaar je of misschien is het je maandelijk cyclus ben je nog niet in je overgang Viswijf


  Maak melding

 34. @Radjkoemar Rajaram
  @ MEDUSA Dat is een vrije tijd besteding als een ontspanning 😳 :oopps: 😳 😳

  VRIJETIJDSBESTEDING???
  Radjkoemar Rajaram MIE GADOOOOOOO pak gauw een woordenboek!!!
  Wat dom zeg!!
  Werk = Vrijetijdsbesteding!!Hihihihihihih.


  Maak melding

 35. @Radjkoemar Rajaram
  Stel maar dat je dat schaamteloos vrijetijdsbesteding noemt en wat heb je te vertellen over:

  Ga maar 5 uur per dag (exclusief de werkuren thuis) met 30-35 kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar in een temperatuur van 30 graden aan de slag!


  Maak melding

 36. Radjkoemar Rajaram, als het zo makkelijk is om leraar te zijn of worden, waarom word jij dan geen leraar? Jij bent waarschijnlijk iemand die in de felle zon zijn brood staat te verdienen, als putjesschepper (bronbere man) misschien? Ik kijk niet neer op het werk van een putjesschepper, dat werk moet ook gedaan worden willen we dat de samenleving gezond blijft, maar als jij als bronbere man gaat staken dan kan men, als het echt nodig mocht zijn, leraren inzetten om het werk van je te doen, omgekeerd gaat dat natuurlijk niet want eerst zou je jarenlang moeten studeren voordat je de bevoegdheid daartoe kreeg. Dus Radjkoemar Rajaram, je moet je niet alleen blindstaren op het aantal uren dat men moet arbeiden om een, voor een bepaalde functie, redelijk loon te verdienen. Het is alleen jammer dat men in Suriname voor de functie van volksvertegenwoordiger of president geen specifieke, hoge eisen stelt, waardoor elke oetlul van de straat die functie kan verwerven na de boel belazerd te hebben en er dan buitensporig veel voor betaald te krijgen omdat zij zelf mogen bepalen hoeveel ze moeten verdienen. Valies heeft gelijk om te willen staken, als de beleidsmakers er voor zorgen dat zij zelf niet zoveel verdienen, is het natuurlijk een ander verhaal, dan mogen de leraren zich best een beetje meer inzetten voor het welzijn van de hele Surinaamse natie, zonder meteen meer geld te eisen, Suriname is hoe je het ook draait of keert nog steeds een arm land, wij hoeven niet perse een salaris te verdienen zoals men dat verdient in de rijke landen, maar dat geld ook voor de leden van onze regering, de president van de Centrale Bank en de president.


  Maak melding

 37. @ Ray,

  je hebt helemaal gelijk, Bouva is een schijnheilige hypocriet, met zijn Surinaamse vlag dat hij kippenvel krijgt, en volgens hem moet er op iedere school een Surinaamse vlag aanwezig zijn, en moeten alle kinderen voor aanvang school bij de Surinaamse vlag het volkslied zingen, in wat voor een land denkt hij dat hij woont? want dat hoort in een dictatuur thuis, en bovendien is hij zo trots op zijn volkslied en zijn vlag, maar schroomt niet om de grondwet van zijn land te vertrappen, met het indienen van een omstreden amnestiewet, een grotere huichelaar moet ik nog tegen komen in Suriname.


  Maak melding

 38. Terugblik en toekomst suriname
  2010 NIEUWE WIND is reeds uitgewaaid
  2011 RIGHT MAN ON THE RIGHT PLACE tot heden niet op de juiste place
  2012 DOE JAAR het gedoe is ook al voorbij
  2013 LIVESTREAMING DNA FIGHT GALA olv JENNY
  2014 LAATSTE FASE LEEGROVEN STAATSKAS
  2015 INPAKKEN EN WEGWEZEN buit is al binnen bedankt domme volk


  Maak melding

 39. De kinderen zullen zoals gewoonlijk de dupe worden van stakende onderwijzers. Ik vind hun recht op onderwijs belangrijker dan het stakingsrecht van een stel onderwijzers die er alleen maar op uit zijn om een paar extra SRD’s maandelijks te ontvangen. Ik had gehoopt dat de onderwijzers verstandig zouden handelen door in het belang v.d. jeugd niet te gaan staken maar blijkbaar zijn ze dat niet. In dit geval zou ik het helemaal geen slecht idee vinden als het stakingsrecht van onderwijzers d.m.v. een wettelijke regeling beperkt zou worden want zoals ik eerder heb gezegd vind ik het recht op onderwijs belangrijker dan het stakingsrecht van onderwijzers die uit zijn op geld. M.b.t. die vakbondsleiders, over hun heb ik niets goeds te zeggen. Vakbonden hebben heel wat kapot gemaakt door iedere keer te gaan staken als hun eisen niet werden vervuld. Hun kinderen studeren allemaal in het buitenland of op privescholen waar er niet gestaakt wordt dus waardeloze en egoïstische figuren als Valies kunnen gaan staken wanneer ze willen want hun kinderen worden daar niet de dupe van.


  Maak melding

 40. @ray2 ik vind het kort om de bocht dat leerkrachten alleen uit zijn op een paar srd in de eerste plaats zijn leraren een essentieel factor voor de toekomst van een land en als bestuurders zich verrijken krijg je een ontevredenheid in een samenleving want hun vaste lasten stijgen ook dus ze komen op voor hun rechten en dat er vakbondsleider hun positie soms misbruiken gebeurt er ook ik vind dat de regering en vakbond in dialoog moeten gaan en blijven om een oplossing te vinden voor dit probleem


  Maak melding

 41. @ basja
  Ga je maar eerst in de feiten verdiepen voordat je wat gaat roepen. Feit is dat de onderwijzers een extra 10% loonsverhoging willen boven op de 10% verhoging die alle ambtenaren (waaronder de onderwijzers) al hebben gekregen en ze zitten te dreigen met stakingen als ze dat niet krijgen. Dus ja, ze zijn enkel op een paar extra SRD’s uit, dat is een terechte conclusie die uit de feiten getrokken kan worden en het is zeker niet te kort door de bocht om dat te doen. Vroeger waren onderwijzers idealisten die een haast heilige roeping voelden om te helpen de jeugd te ontwikkelen, tegenwoordig lijkt het er sterk op dat ze voornamelijk geinteresseerd zijn in het salaris. Ik heb het dan nog niet over de kwaliteit van de huidige onderwijzers want dat schijnt ook rap achteruit te zijn gegaan. Stakende onderwijzers zijn funest voor de ontwikkeling van de jeugd en als ze een hart hadden voor hun leerlingen en hun beroep dan zouden ze zeker niet gaan staken en al helemaal niet voor wat extra geld. Een goede onderwijzer weet immers dat het belang v.d. leerlingen voor gaat.
  Voor de rest ben ik het wel met je eens dat in Suriname de politieke bestuurders zichzelf zitten te verrijken en dat dat niet kan maar dat kan geen excuus zijn voor de onderwijzers om de ontwikkeling v.d. jeugd te gaan verkloten d.m.v. stakingen. Als ze willen gaan staken dan moet de overheid als sanctie hun loon inkorten voor iedere dag dat ze zitten te staken. Let wel, ik zie dit absoluut niet als een partijpolitieke zaak, de ontwikkeling v.d. jeugd is veels te ernstig om partijpolitieke spelletjes daarover te gaan spelen.


  Maak melding

 42. De Leerkrachten zijn vergeten dat wat ze ontvangen uit belastingen komen.
  Alleen in dienst van de Overheid kunnen ze staken/strijd voeren om Salaris verhogingen te eisen, maar bij een particulier is dat niet mogelijk, omdat de Baas jou weg jaagt of door de onderdrukking van de Baas men zelf ontslag neemt.

  Het spel van NL ziet als volgt uit;
  BVL/FOLS moeten staken zogenaamd dat ze weinig geld verdienen, ondanks dat ze redelijk tot goed verdienen.
  NF/Oppositie gaan hun families, vrienden en partij genoten ouders inzetten om de Regering te onderdrukken en te eisen dat hun kinderen onderwijs moeten krijgen.
  Zoals al bekend is is met 10% Salaris verhoging de prijzen in de winkel ook een beetje omhoog gegaan.
  En wanneer de Leerkrachten weer een 10% gaan krijgen, dan gaan de prijzen wederom omhoog.
  Wanneer alle prijzen omhoog is gegaan dan gaan de NF/Oppositie die ook medeplichtig is het volk misleiden door hun uit te leggen dat het niet goed gaat in dit land, alles is duur geworden, mensen komen niet uit met hun salaris, deze Regering doet niets en kan niet presteren om alleen meer aanhang/stemmen te krijgen rg verkiezing 2015 om wederom aan de Regeermacht te komen, omdat dat de echte plannen/wensen van NL zijn om wederom de Baas te spelen etc. etc. etc.


  Maak melding

 43. Ik sta 300% achter die leraren. Hopelijk zullen andere beroepsgroepen volgen. Rond deze regering hangt een walm van corruptie en exorbitante zelfverrijking. Hopelijk is dit het begin van het einde tijdperk NDP/Bouta.

  Herverkiezing 2015 kan hij sowieso op z’n buik schrijven.


  Maak melding

 44. @basja

  Bouta likker,ik weet dat jij je schaamt om openlijk toe te geven dat je een bouta likker bent.
  Dat doen al de paarsen hier. Eerst beginnen met …o,ik ben geen bouta fan ..of ik ben geen voorstander van bouta…en dan vervolgd het paasrse volk en jij met …ja maar bouta is goed!~
  Me mars,
  ik kom hier om mijjn mening te geven ,
  als het keihard neerkomt op jou des te beter dan!
  Ik ben in iedergeval niet iemand als jij die een huichelaar is.
  Bouta kontje likker dat ben jij!


  Maak melding

 45. @RAY IK HEB GEEN BOUTA TRAUMA HOOR IK BEN EEN ECHTE SURINAMER DIE VAN SURINAME HOU MAAR JIJ HEBT EEN TRAUMA VAN BOUTA EN JE BENT ZO OLIEDOM DAT JE NET ALS BOUTA OP DEZE SITE GEDRAAG DICTATOR JE HEBT ZEKER EEN PAARSE DILDO MET BOUTA OP GESCHREVEN WAARMEE JE AAN JE TREKKEN KOMT IEDEREEN MET EEN AFWIJKENDE MENING HEEFT PLAATS JIJ IN EEN HOEK ALS MEN OVER KLIMAAT PRAAT ROEP JE BOUTA ALS MEN OVER BUS VERVOER PRAAT ROEP JIJ BOUTA JE LIJDT AAN BOUTNESIA GA IETS NUTTIG VAN JE LEVEN MAKEN OF ALS JE NIETS ZINNIG HEBT OM TE SCHRIJVEN HOU JE MUIL DICHT ZONDE VOOR JE TIJD JOUW PROFIEL ZEGT ME AL DAT JE LEEGHOOFD BEN JE ROEPT IEDEREEN EN ALLES BOUTA JE BAASJE ALS DAT ZO IS ZIJN WIJ VOOR IETS GOED DAT TENMINSTE BOUTA EEN LEEGHOOFD WAT NUTTIG IN ONS ZIEN WAT IS DE NUT VAN JOUW BESTAAN OP DEZE AARDBOL IK DENK NIKS DAT JE BOUTNESIA HEBT OPGELOPEN ZIJN WIJ NIET DE SCHULDIGEN VAN DAN HAD JE MAAR BOUTERSE EEN KAPOTJE LATEN DRAGEN VOORDAT JE VLESELIJK GEMEENDSCHAP MET HEM KREEG, SCUMBAG


  Maak melding

 46. Vakantie/Vrije dagen van de Leerkrachten zijn:
  1 ste Vakantie 1 en een half Week.
  2 de–Vakantie 2 Weken
  3 de–Vakantie 1 en een half Maand
  Opmerking:
  Geen enkele andere overheid ambtenaren en particulier arbeiders genieten zoveel van vakantie dagen en toch spelen ze geweldig en willen nog staken en strijden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.