donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijIngezetenschap: diasporawet bijt nationaliteitswet

Ingezetenschap: diasporawet bijt nationaliteitswet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 dec – Het wetsvoorstel Personen van Surinaamse Afkomst, PSA, staat haaks op de Wet Nationaliteit wat betreft de betekenis van ‘ingezetenschap.’ Dit stelt parlementariër Anton Paal (Mega Combinatie/Palu). Volgens de PSA-wet mogen ook personen in het buitenland ingezete zijn van Suriname. De Wet Nationaliteit is veel enger.

Volgens artikel twintig is iemand uitsluitend Surinaams ingezetene als die in Suriname woont. “Het laatste woord is nog niet gezegd, maar dit is alvast mijn conclusie”, zegt Paal tegenover de Ware Tijd. Met het ingezetenschap komen uiteraard rechten mee en dat kan vergaande gevolgen hebben. Daarom moet het voorstel flink worden doorgepraat. De opstellers hebben klaarblijkelijk ook geen rekening gehouden met wetgeving uit 1921 over ingezetenschap.

Volgens die wetgeving moet aan een reeks voorwaarden worden voldaan om aanspraak te maken op ingezetenschap. De PSA-wet snijdt door alles heen en verleent het ingezetenschap onmiddellijk. De tegenstellingen zullen dus eerst moeten worden opgeheven. Als voorzitter van de commissie die de debatten voorbereidt, ziet Paal het voorstel wel zitten. Alleen zijn hier en daar wat aanpassingen nodig. Meer ontvankelijkheid naar Surinamers in het buitenland is niet meer dan logisch.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. Wat wil Suriname nou eigenlijk? Diaspora iniatieven hebben niets te maken met allerlei juridische zaken, het gaat om wederzijds respect en het gevoel dat iedereen blij met elkaar is. Diaspora Surinamers willen maar een ding horen: Ik ben blij dat je weer terug bent. En niet, doe goed en kijk niet om.

  Het recht op stemrecht of duaal staatsburgerschap, who cares? Ik heb neks aan rechten, ik wil die grani!


  Maak melding
 2. Dat een zwarte die niks bij draagt aan de ontwikkeling van het land met rechten en al komt spreekt voor zich hoe bekropen zijn verstand niet is.
  Dat velen na de onafhankelijkheid naar Nederland zijn gegaan is te danken aan de NPS.Deze partij vol leeg hoofden met een grote ego hebben en brengen het land naar de afgrond.Hun aanhangers kunnen alleen voor die mooie lijder dansen.
  Ik wil je aan geven dat wetten gemaakt zijn om de mens te dienen en niet andersom.
  Als je het niet snapt beleg een kroetoe.


  Maak melding
 3. @Savioen ik als afro suri met een nederlandse paspoort voel me geroepen om te reageren Ten eerste hebt jij geen zwarte vrienden? als dat zo is dan ben je heel grote huigelaar het woord Kroetoe hebt je van hun geleerd en dit heeft niks te maken partij politiek het gaat over een artikel in de nationaliteit wet @Masrae van wie wil je grani als diaspora Surinamers hoeft ik geen grani en ook geen dubbele paspoort ik heb toendertijd bewust voor Ned gekozen om lotsverbetering als ik terug wil gaan wonen en bepaalde rechten wil hebben in SU doe ik afstand van mijn Ned nationaliteit want de mensen met dubbele paspoort zijn de eerste die het land verlaten wanneer het minder gaat in SU.


  Maak melding
 4. Dat men van Paal van de Palu nog geen planken heeft gezaagd!Maar waarom moeilijk doen.Het geboren worden in Sur.moet wat rechten kunnen verschaffen.Chinezen gaan tot in Canada om te baren voor wat rechten in dat land.Als een Surined zijn paspoort bewijst dat hij in Sur is geboren,moet hij meer kunnen doen in Sur.Zonder enige uitsluiting.Misschien van het passief kiesrecht?Maar alle andere mogen doen zonder dat er drempels worden opgeworpen.Sur.kan zich de luxe niet permitteren om zoveel kennis en geld buiten de deur te houden.Of moet men willen dat het een land van chinezen en djoeka’s wordt.

  Cobie


  Maak melding
 5. De broodschrijver John Brewster heeft middels een artikel VHP-voorzitter Santokhi en het diasporabeleid van de partij in een kwaad daglicht gesteld. Het schijnt dat de broodschrijver John Brewster, het spoor volledig bijster is.

  Als je niet weet hoe de vork in de steel zit, is het adagium: schoenmaker blijf bij je leest. Hetzelfde geldt ook voor minister Winston Lackin. In mijn eerdere artikel onder de kop ‘Heil of hel samenwerking NDP nu’ had ik reeds aangegeven dat de VHP en haar voorzitter, het mikpunt zijn van aanvallen vanuit de NDP. Met het ingezonden artikel van de broodschrijver John Brewster is dat weer gebleken
  John Brewster als broodschrijver van de NDP, c.q. de regering, verdient aardig wat Euro’s bij, door de opdrachten van zijn werkgever keurig uit te voeren. Minister Winston Lackin heeft een week terug in het parlement gezegd dat de regering wel een diasporabeleid heeft en geen “die-ras-spora beleid”. Hij bedoelde daarmee dat de VHP een diasporabeleid heeft ontwikkeld waarbij alleen maar Hindostanen zijn gekend. Dit is natuurlijk een kletsverhaal van hem.

  Minister Lackin is duidelijk racistisch bezig. De baas van Lackin, president Bouterse, had tijdens een vergadering in Ocer, in 1987, ook beledigend uitgelaten over de Hindostanen. Toen had hij gezegd dat de Hindostanen de hele dag bezig zijn met kakaré, kakaré. Bouterse en Lackin gebruiken de Hindostaanse kiezers als stemvee en wanneer ze hun doel bereikt hebben worden die kiezers snel in een vergeethoekje gedumpt
  Uit het onzinverhaal van zowel John Brewster als van Winston Lackin is het duidelijk geworden, dat geen van beiden een visie hebben met betrekking tot het diaspora beleid. Het is evident, dat zij zelf een ‘die -ras-spora beleid’ voeren. Ergens wil ik Lackin niet serieus nemen, because he is lacking intelligence.

  Als minister Winston Lackin beweert dat de regering wel een diasporabeleid heeft, laat hij dat aan de gemeenschap presenteren. De VHP heeft zowel aan de regering als het parlement een rapport over het diasporabeleid aangeboden. Het enige wat de regering moet doen is een ontwerpwet met betrekking tot het diasporabeleid indienen bij het parlement.
  De huidige regering heeft nooit een diaspora conferentie gehouden laat staan een diasporabeleid ontwikkeld. De scribent zegt in zijn artikel dat je een nationaal onderwerp als diaspora als politieke partij niet kan gijzelen of claimen. ‘Het is daarom zinloos aanbevelingen zonder draagvlak, aan het hoogste orgaan van een land aan te bieden.’ Ik stelde aan het begin van dit artikel dat de broodschrijver het spoor volledig kwijt is geraakt, maar nu blijkt dat hij ook nog aan selectief geheugenverlies lijdt.

  De diaspora conferentie van 14 januari 2012 was mede gericht op het scheppen van een breed nationaal draagvlak. Er werden daarom deelnemers uitgenodigd uit relevante en functionele groepen uit de gemeenschap zoals vertegenwoordigers van alle politieke partijen die in DNA aanwezig zijn, DNA fracties, afgevaardigden van ministeries, het bedrijfsleven, de vakbeweging, niet gouvernementele organisaties en consultants.

  In totaal hebben 140 participanten deelgenomen aan de conferentie. De NDP was vertegenwoordigd door Melvin Bouva, bovendien waren er ook andere NDP’ers aanwezig. Uit de participantenlijst blijkt dat er een brede dwarsdoorsnede van de gemeenschap aanwezig is geweest welke actief heeft geparticipeerd. De Indonesische ambassade had een vertegenwoordiger afgevaardigd. Op http://www.vhp.sr kunt u het volledige verslag lezen

  De scribent struikelde ook over het feit dat fundamentele idealen van de VHP nog steeds op het Hindoeïsme zijn gebaseerd. Hij gaf aan dat als je nog geen 3 jaar geleden de Shanti-politiek als motto hebt verkondigd en alle rituelen en symbolen nog steeds gedomineerd worden door het Hindoeïsme, zal deze partij niet tot een volwassen nationale partij uitgroeien.
  Meneer Brewster, de VHP is een partij die haar idealen ontleent aan moreel-ethische en universele normen en waarden en niet aan het Hindoeïsme. De scribent geeft niet aan dat Shanti (vrede) een universele wens is van de mensheid, vandaar dat de VN, 2 kctober, de geboortedag van Mahatma Gandhi, heeft uitgeroepen tot ‘Dag van Geweldloosheid’.

  Het Hindoeïsme wordt zwaar onderuit gehaald door de scribent; hier is er duidelijk sprake van opzet. Moet ik ook zeggen dat de ideologie van de NDP gebaseerd is op het christendom, omdat daar een geestelijke leider een christen is? Nee, we moeten respect hebben voor alle geloven. Ik citeer Steve Meye: ‘Wie niet voor amnestie is, is een staatsvijand’.

  De NDP is beslist geen nationale partij maar een etnische partij, Als er in de partij Hindostanen, creolen, Chinezen en Javanen zijn, betekent dat nog geen nationalistische partij. De NDP is op etnische ideologie gestoeld. Wil zij behoren tot een nationale partij, dan moet ze haar fundamentele idealen van etniciteit overboord gooien.

  Ik heb bij dit artikel 3 foto’s van de diaspora conferentie toegevoegd. De broodschrijver kan deze foto’s zelf bekijken, en zelf zijn pseudo filosofische associatie tussen de conferentie en het etnische logenstraffen.

  Naipal. A.I


  Maak melding
 6. Savioen heeft te weinig in de Surinaamse geschiedenis verdiept, daarom blijft genoemde beste alles zwart/wit zien en zich steeds aan dezelfde steen stoten.

  Maar beste afvallige zo simpel zit de zaak natuurlijk niet in elkaar. In paradijs Suriname gebeurd heel veel in de rokerige achterkamertjes qua politiek en alles draait om geld, voor 1975 was dit zo en na 1975 nog meer!

  Wat betreft de diasporawet cq nationaliteit, in de Surinaamse politiek is nog niet goed doorgedrongen dat het geven van een Surinaamse nationaliteit aan zonen en dochters in den vreemde flink geld kan opleveren voor het land en politici. Op dit moment vreest de politiek gewoonweg dat hun huidige positie en verworvenheden door nieuwelingen flink zou kunnen worden aangetast, daarom is men huiverig en houd men de xenofobische gedachtegoed onder het helaas goedgelovige Surinaamse volk springlevend!!


  Maak melding
 7. Discriminatie in Suriname de orde van de dag.

  Ga eens in de stad lopen als Hindoestaan met bijvoorbeeld een blanke collega omdat je samen in Suriname voor je werk bent. Dankzij deze regering wordt je vies en vuil voor homo, koelie en wee ik veel wat alles uitgescholden.

  Deze Negers en djoeka’s zitten zowat de hele dag in hun geblindeerde auto vlak voor het politie gebouw drugs te roken. De politie kijkt voor hen de andere kant op.
  Maar probeer jij het eens als een hindoestaan dit te doen. Dan krijg je alle agenten op je nek en hangt er maanden lange straf boven je hoofd.

  Dit is Suriname anno 2012 met dank aan deze criminele regering. Brunswijk en Bouterse hebben alle negers op voorhand gratie verleend.

  Voorop gesteld: ik discrimineer absoluut niet, maar dit zijn de feiten.


  Maak melding
 8. ik betwijvel of de mensen staan te trapelen om welvarende nederlandse documenten om te ruilen voor een beperkt niets zegende reis papier waar je niet overal welkom bent of vele vloeren moet plat lopen voor een visa..

  de tijd zal het leren..


  Maak melding
 9. “De opstellers hebben klaarblijkelijk ook geen rekening gehouden met wetgeving uit 1921 over ingezetenschap”.
  Sterker nog, de huidige zgn. PSA-wet rammelt aan alle kanten. En dat geld in versterkte mate voor de Amnestie-wet. Dat is onvermijdelijk als avonturiers gekozen worden tot parlementariërs!

  De opstellers zijn wel democratische gekozen, maar dat is uiteraard geen garantie dat zij ook deskundigheid zijn op dit vrij ingewikkeld juridisch dossier. Maar de arrogantie van deze machthebbers belemmerd hun om samen te werken met en een beroep doen op rechtsgeleerden uit de oppositiepartijen.


  Maak melding
 10. Als ik al jullie onnozele racistiese uitlatingen lees moet ik denken dat de ollanders in de handen wrijven en lachen. Hun heers- en verdeelspolitiek werkt moeiteloos uit tot in de volgende generaties. Onafhankelijk van onze kleuren en geuren blijven wij Surinamers, wij hebben meer met elkaar gemeen dan met wie dan ook, onze DNA is samengesteld uit atomen van de zelfde origine en locatie. AUB boosheid is een zwakte en begin bij jullie frustraties niet meteen op achtergrond te schelden. I hou van zelfs mijn susje Anna_Z en ik mis haar. 😉


  Maak melding
 11. @Soekroewatra, in Suriname zijn er geen treinen, treinstations en koelies. In Nederland is alles geautomatiseerd en heb je er ook geen koelies.
  Overigens heeft @resto gelijk. In Suriname, m.n. rondom de centrale markt, wemelt het van de (bos)negers die alles wat niet negers is wantrouwt en vijandig gezind is. Ze handelen daar illegaal in goud en bedreigen er toeristen die daar foto’s nemen, mogelijk omdat ze vrezen dat hun gezicht en zwarte handeltje op de foto komt en bij de politie beland.
  En het zijn vaak de djoeka’s die dit doen. Ondanks dat de djoeka’s beloond worden met allerlei regeringsprojecten, daalt de criminaliteit onder deze groep nauwelijks. Misschien is het bos toch wel een betere plaats voor de criminelen onder hen.


  Maak melding
 12. @paraman, look who’s talking

  ooh wat grappig , moet jij zo nodig zeggen, als gevluchte militair die jarenlang in dienst was van de ned krijgsmacht.

  Hoelang moet je nog, of ben je de 57 reeds gepasseerd?
  Jij leeft toch ook bij de GRATIE van Ned, met je militairen -pensioen?

  Jullie allemaal op het forum, ex-dienders van de ned krijgsmacht ontvangen een militairen-pensioen.

  Over vreten van twee walletjes gesproken……….

  Daarom geven ze de documenten niet vrij, anders hangen jullie, met naam en toenaam staan jullie erin, niet alleen je bassie…eikel!!!!!


  Maak melding
 13. VHP en het Die-Ras-spora spook

  maandag, 10 december 2012 12:19

  COLUMN – Legt Santokhi nu niet de fundamenten van zijn macht, dan zal hij dit later met grote persoonlijke inspanning misschien nog kunnen doen, maar dit zal gepaard gaan met moeilijkheden voor de bouwmeester en gevaren voor het bouwwerk. Idealen, dromen, mooie verwachtingen komen nog niet op of ze worden door de gruwelijkste werkelijkheid getroffen en zo totaal verwoest. Ze zijn de kleuren van een blinde en de oorsuizingen van een dove. Een nationaal onderwerp als diaspora kan …

  je niet als politieke partij gijzelen of claimen. Het is daarom zinloos aanbevelingen zonder draagvlak, aan het hoogste orgaan van een land aan te bieden. De VHP zal daarom het Die-Ras-spora spook steeds moeten weerleggen of ontkennen. Niet alleen omdat het echt zo is, maar vooral omdat haar fundamentele idealen nog steeds op het Hindoeïsme zijn gebaseerd. Bij alle bijeenkomsten die de VHP heeft georganiseerd over diaspora waren er overwegend partijgenoten aanwezig.

  Aanbevelingen aangenomen in een bijeenkomst met alleen geestverwanten, hebben per definitie de smet van partijdigheid, zo niet eigenbelang. Natuurlijk moet het mogelijk zijn binnen de eigen gelederen het diaspora beleid te bespreken, maar geef dan andere maatschappelijke organisaties de gelegenheid om erop te schieten. Durf open te staan voor kritiek, laat je zelfingenomenheid, intellectueel geprikkeld worden en voorkom tunnelvisie. Zo geef je de ruimte aan alle Surinaamse belangen organisaties om een bijdrage te leveren aan het diasporabeleid.

  Veroudering kun je niet tegenhouden, vernieuwing wel
  Het idee om de VHP zelfstandig tot een nationale partij uit te laten groeien is een illusie, laat staan dat de VHP de president van Suriname zal leveren. De enige mogelijkheid om bovenstaande te bereiken is als zij haar fundamentele ideologieën overboord gooit. Of een samenwerking zoekt met andere partijen, zoals binnen het front. Maar hopelijk zal de VHP zich niet wederom zo kwetsbaar opstellen door een samenwerking aan te gaan met partijen die mogelijk bij de volgende verkiezing nog meer zetels zullen kwijtraken.

  Als de jonge Santokhi de VHP echt tot een nationale partij wil maken, zal hij er voor moeten zorgen dat de partij haar religieuze veren kwijtraakt. Of hij zal meerdere religiën evenveel zeggenschap of mogelijkheden tot agenda beïnvloeding moeten geven, maar dat zien wij de komende 10 jaar niet gebeuren: onze hoop is de jongere generatie. Maar deze jongeren hebben dubbele moeite zich te handhaven binnen een partij waarin al het idealisme vernield en verpletterd wordt, waarin leden zich van hun lelijkste kant zullen laten zien en getwijfeld wordt aan waarheid, recht en God. Idealen overvragen, net als marktschreeuwers; laat men zich als koper met hen in, dan gaat men afdingen, ook op zichzelf.

  Verjonging is geen vernieuwing
  Als je nog geen 3 jaar geleden de Shanti-politiek als motto hebt verkondigd en alle rituelen en symbolen nog steeds gedomineerd worden door het Hindoeïsme, zal deze partij niet tot een volwassen nationale partij uitgroeien. Er zijn namelijk genoeg Surinamers die hun belangen daadwerkelijk beter behartigd zien worden door de VHP, maar zij zal nooit een warm onderkomen kunnen bieden aan deze andere groep Surinamers.

  Zolang de VHP niet echt een nationale partij is geworden, zal zij blijven vechten met haar erfenissen. Zelfs de voor het oog jongere voorzitter zal deze erfenissen, die onderdak vinden in heilige huisjes, met tact moeten elimineren. Maar dit zal wederom gepaard gaan met moeilijkheden voor de bouwmeester en gevaar voor het bouwwerk. Het is daarom te hopen dat bij Santokhi verjonging, ook vernieuwing betekent. Van de gehavende partij elite zal deze paradigmashift niet komen, zij zijn namelijk voor vooruitgang, mits die geen veranderingen meebrengt.

  De beste manier voor de jongeren binnen de VHP om te leren met veranderingen om te gaan, is om ze zelf te bewerkstelligen. En zij zullen dan ook moeten accepteren dat leren een levenslang proces is om op de hoogte te blijven van veranderingen. De meest urgente taak is elkaar te leren, hoe te leren. De uitdaging is dan heilige huisjes af te breken, zonder de partij te laten imploderen

  John Brewster


  Maak melding
 14. basja

  @Savioen ik als afro suri met een nederlandse paspoort voel me geroepen om te reageren Ten eerste hebt jij geen zwarte vrienden? als dat zo is dan ben je heel grote huigelaar het woord Kroetoe hebt je van hun geleerd en dit heeft niks te maken partij politiek het gaat over een artikel in de nationaliteit wet @Masrae van wie wil je grani als diaspora Surinamers hoeft ik geen grani en ook geen dubbele paspoort ik heb toendertijd bewust voor Ned gekozen om lotsverbetering als ik terug wil gaan wonen en bepaalde rechten wil hebben in SU doe ik afstand van mijn Ned nationaliteit want de mensen met dubbele paspoort zijn de eerste die het land verlaten wanneer het minder gaat in SU.
  dit soort gespui moet je geen antwoordt geven. het zijn de chamars als hem die in denhaag zitten, maar willen genieten van twee wallen(su en Ned). en sen un psa koeli hebben ze maar een ding voor ogen al moeten ze hun eigen familie naar het hiernamaals sturen MONI MONI MONI!


  Maak melding
 15. [email protected]

  Discriminatie in Suriname de orde van de dag.

  Ga eens in de stad lopen als Hindoestaan met bijvoorbeeld een blanke collega omdat je samen in Suriname voor je werk bent. Dankzij deze regering wordt je vies en vuil voor homo, koelie en wee ik veel wat alles uitgescholden.

  Deze Negers en djoeka’s zitten zowat de hele dag in hun geblindeerde auto vlak voor het politie gebouw drugs te roken. De politie kijkt voor hen de andere kant op.
  Maar probeer jij het eens als een hindoestaan dit te doen. Dan krijg je alle agenten op je nek en hangt er maanden lange straf boven je hoofd.

  Dit is Suriname anno 2012 met dank aan deze criminele regering. Brunswijk en Bouterse hebben alle negers op voorhand gratie verleend.

  Voorop gesteld: ik discrimineer absoluut niet, maar dit zijn de feiten.
  zijn het feiten die je aanhaalt of zijn dit uit de lucht gegrepen incidenten? heb je een onderzoek gepleegd om te kunnen staven dat hetgeen je uitkraait waar is? kom met de stastistieken.


  Maak melding
 16. savioen resto@

  deze taliban heeft echt problemen met zijn geweten .die taliban is een boeler ,kan zich niet uiten in zuidazie met name india ,pakistan ,afghanistan srilanka en bangladesh en komt zeggen dat hij niet vrij kan lopen aan de saramacca straat met zijn vriend .ik heb nog nooit gehoord dat je in suriname wordt gediscrimineerd wat deze taliban savioen in suriname kan met zijn boeler vried kan hij niet doen in zuidazie of de genoemde landen in zuid azie .wees blij dat je in nederland of suriname bent .kom niet stoer doen terwijl je weet dat het azie van toen en nu nog steeds middeleeuwse praktijken voorkomen wat homos onthoofding van vrouwen en meisjes betreft .alles wijst men op het nieuws wat er in zuidazie en denhaag nickerie gebeurt met die vrouwen en deze zakazakakoerie probeert het goed te praten door te doen alsof het niet waar is .schaam je terwijl de wereld ziet wat er gebeurt met die vrouwen .op houden met die ere moorden .in turkye heb je ook het zelfde wat ze die vrouwen aan doen .de vrouwen in turkye gaan naar schietles om zich te verdedigen tegen de mannen die ze bedreigen …toch niet normaal .savioen niemand heeft gezegt dat je geen homo mag zijn maar in suriname moet niet gaan provoceren anders krijg je klappen zoals ze hier ook klappen krijgen als ze provoceren en dat is normaal .in zuidazie durf je niet met een boeler te lopen je wodt onthoofd en dat weet je .de vrouwen en meisjes plegen zelfmoord omdat jullie mannen zuipen en over gaan tot mishandelen van die vrouwen .savioen mie boy je bent jaloers op die zwarte vrouw die zijn sterk en komen voor hun eigen op .maar die vrouwen bij jullie worden onder de duim gehouden vandaar die zelf moorden .jullie zuipen en gaan over tot mishandelen en moorden van de vrouwen .overal gebeurt het dat de man een vrouw vermoord maar bij jullie is dat niet normaal hoog zie ook turkye .het komt niet van mij het is bewezen van de week nog .jullie maken die vrouwen en meisjes radeloos dat ze geen heil meer zien in het leven .ik heb toevallig ook een hindustaanse buurman gehad die met een blanke vrouw was getrouwd twee kinderen en nu is die vrouw weg omdat deze taliban alleen maar aan het zuipen was en die vrouw in elkaar sloeg ..die vrouw is weg nadat er voor de zoveelste keer politie aan de deur kwam omdat hij losse handen had .
  deze charma had tegen ons gezegd dat als het een hindustaanse vrouw was hij haar had neer gestoken .
  ik vroeg hem waarom zou je die hindustaanse vrouw steken …toen kwam er een heel verhaal naar buiten .
  deze chrama verteld mij dat zijn oom het vermoeden had dat zijn hindustaanse vrouw overspel pleegde toen hij werken was …naderhand is hij zich gaan bezuipen kwam thuis en stak die vrouw 16 keer in haar schaam streek .
  het is geen leugen wat ik hier vertel …charma op zijn beurt vertelde mij verder dat als hij een hindustaanse vrouw had het zelfde zou doen ..omdat die hindustaanse vrouw weet hoe de cultuur van de hindustaanse man is maar die blanke weet het niet daarom heeft hij haar niet gestoken .toen hij dat zei moest ik wel rillingen krijgen hoor .ik geloofde hem wel dat hij het kon doen omdat ze altijd bezopen zijn .inmidels is charma uit zeeland en woont nu in denhaag zonder vrouw .weet niet wat hij nu doet wie weet is hij boeler geworden en zuipt nog steeds .wel blij dat hij niet meer in zeeland woont .weet wel dat hij een vrouw was aan het zoeken in suriname via familie .als hij een vindt !!! ik hou mijn hart vast voor die vrouw .na wang takroe koerie a mang datie .savioen je kan in gezelschap van deze man komen hij woont in denhaag ik in zeeland .of heb je een zus voor charma hij is 44 jaar jong .ding taliban lai denhaag mie sjie ding .


  Maak melding
 17. Volgens mij is die Ben een bekeerde Hindustaan die zijn nieuwe geloof vol passie hier probeert aan te prijzen door zijn oude cultuur en gewoonten na te trappen: hij moet zich immers bewijzen bij zijn nieuwe vriendjes.
  Bennetje weet blijkbaar niet dat de katholieke kerk het homohuwelijk en homo relaties afkeurt. Zouden er dan in Suriname geen ouderwetse katholieken wonen?
  Bennetje weet ook niet dat het in Zuid-Azie heel normaal is dat jongens/mannen hand in hand op straat lopen. Bennetje weet een hele hoop niet, hij l.lt maar raak. Voor hoeveel zilverlingen is hij bekeerd?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES