Burgemeester snijdt langste Surinaamse kerstbrood aan

10

Om aandacht te vragen voor stille armoede en vereenzaming onder Surinaamse ouderen, organiseert Stichting Dunya Nederland voor het vierde jaar op een rij de Kerstbroden actie. Afgelopen woensdag sneed Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen het meterslange Surinaamse kerstbrood aan, als aftrap van de actie. Komende weken zullen onder Haagse ouderen en vrijwilligers ruim 1.500 kerstbroden worden verdeeld.

De actie wordt geheel gefinancierd door donaties van ondernemers. Juist nu in deze tijd van economische crisis vallen de klappen het hardst bij onze ouderen, aldus het Haagse PvdA raadslid Rajesh Ramnewash. Ze ontvangen een onvolledig AOW en vaak geen of weinig pensioen omdat ze niet lang genoeg in Nederland hebben gewerkt en gewoond. We mogen deze ouderen, die er in een generatie voor gezorgd hebben dat het nu zo goed gaat met ons in Nederland, niet vergeten.

Hij roept de landelijke politiek op om voor oudere migranten dezelfde rechten toe te kennen als voor alle andere Nederlanders. Voor Surinaamse ouderen is de tol dubbel zo hard. Voor de onafhankelijkheid van Suriname mochten ze wel belasting afdragen aan de Nederlandse staat, maar mogen nu de vruchten niet delen. Dat is oneerlijk, aldus Ramnewash. Directeur Robin Goelela van Tapijttegelhuis is een drijvende krachten achter de actie. Hij roept ondernemers in andere steden op, om ook in actie te komen. We laten onze ouderen toch niet in de kou staan!

10 REACTIES

 1. Proficiat aan de organisatoren! Bewijs dat niet alle Surinaamse organisaties steunbehoevend zijn. En schande aan het address van de nederlandse staat om deze in het koninkrijk geboren individuen geen complete AOW te verschaffen.


  Maak melding

 2. Goeie actie en juist er moet aandacht komen aan die uitbuiterij van voor de onafhankelijkheid want dat is het als de Surinamers gekort worden.

  Wel betalen maar geen recht!

  Ze moeten Suriname niet vergelijken met andere landen, de eerste Surinamer bestaat pas sinds 25 november 1975 daarvoor waren ze allemaal Nederlanders aan de andere kant van de oceaan. Dat ze Turken, Marokanen enz korten is ze goed recht maar Surinamers en Indonesiers zijn een ander verhaal.


  Maak melding

 3. 1975 je praat als iemand zonder kennis.
  Elk ouder heeft recht op een tegemoetkoming. Surinamers, Antillianen, Indonesiërs, Marokkanen, Turken etc….
  Sterker nog, de gastarbeiders Marokkanen en Turken hebben meer recht op ze waren al in begin jaren 60 hier om Nederland op te bouwen. Wie denk je heeft de provincie Zeeland bevrijd in de tweede Wereldoorlog? Dat waren Marokkanen in het Franse leger, maar dat wil de politiek en de Nederlanders niet weten. Ze willen alleen maar profiteren en zijn egoïstisch over de ruggen van anderen. Soms krijg je zelfs een mes in je rug van ze. Dus respect aan alle ouderen .


  Maak melding

 4. WEL WEL MENSEN WAT EEN STELLETJE LAFAARS WAS ER GISTERAVOND TE ZIEN OP DE NEDERLANDSE TY VOORAL BORGER DE JUDAS.DE NEDERLANDERS HEBBEN WEER KUNNEN SMULLEN VAN EEN STELLETJE DOMME SURINAMERS VERGEET 1 DING NIET VERLOCHEM JE EIGEN MENSEN NIET WANT WAT HIER IN NEDERLAND GEBEURT IS NIET MIS HELAAS ZIJN ER OOK SURINAMERS DIE NAAR DE VOEDSELBANK GAAN. HET GAAT VEEL BETER IN SURINAME. BESTE MENSEN DIE VOORAL ALTIJD DE MENSEN IN SURINAME UITLACHTEN KIJK WAT ER HIER MAAR GEBEURT AL WONEN WIJ AL JAREN HIER WE ZIJN EN BLIJVEN OOK BUITELANDERS VOOR HEEL VEEL NEDERLANDERS. HET NU OK TIJD OM WEER TERUG TE GAAN NAAR ONS SWITI SRANAN VOOR DEGENE DIE HET MENEN MET SURINAME TANG BUN KONDRE MAN. EN FAM BREEVELD JULLIE MOETEN JE SCHAMEN OM ZO ONS LAND BELACHLIJK TE MAKEN MET JULLIE INTERVIEUW.


  Maak melding

 5. Beste bigaman form surinam.

  u krijgt een kusje van mij. Want ik ben het helemaal met u eens. Surinamers in holland zijn de weg kwijt.
  Zijn nergens van bewust. En de domme hollanders sollen met de domme surinamers. En de surinamers zijn zo dommm dat het niet tot hun doordringt.


  Maak melding

 6. Wij als surinamers leven tog als een groot familie met elkaar.Zou denken geen sprake van vacuum.
  Als ik naar de foto kijk is best gezellig hoor in Nederland.
  Waar zijn de normen en naaste liefde voor de ouderen en vooral vanuit het loof bij de hindustanen.
  Of worden de ouderen ook uitgebuit komt wel vaak voor bij de hindustanen .


  Maak melding

 7. Ik sta achter de actie en vind herstel betalingen ook op zijn plaats.
  Als Suriname goede en betrouwbare politici krijgt dan zul je zien dat het voor Surinamers beter word.
  Kijk naar de Turken en de Marokanen de regerings leiders aldaar doen het goed voor hun burgers die in Nederland worden.
  Als we dat en die benadering hier in Suriname snappen, zullen we veel meer potten kunnen breken.


  Maak melding

 8. Ik vraag me af hoe groot die groep is?

  Een aantal van die suri-babyboomers, hebben het heel erg goed.
  De werkende klasse die hun tropenjaren mochten meenemen.
  Tropenjaren tellen dubbel.
  Volgens mij zaten ze met hun 40jr al thuis, genietend van een pensioentje + aow.

  Velen wonen nu erg riant in suri.


  Maak melding

 9. hahahahahahhaha .deze ouderen die een generatie er voor gezorgd hebben dat het zo goed gaat met Nederland?????Waar haalt deze man die wijsheid vandaan????Het waren de gastarbeiders:Turken,Marokkanen,Italianen,Spanjaarden en Portugezen die daar debet aan zijn,dat weet ieder weldenkend blanke Nederlander.Professor Heertje zei het en publiek:De Nederlandse economie staat heel goed dankzij de gastarbeiders en daar bedoelde hij zeker niet de Surinamers en Antillianen mee.

  ps,vanochted het journaal gekeken:allochtonen wo Surinamers,Antillianen en Turken worden gediscrimineerd bij uitzendburo”s .De Marokkanen worden minder gediscrimineerd voor een baantje.Dit bewijst wederom dat de Surinamers niets hier in de pap te brokkelen hebben,sommige Surneds denken dat ze bij de blanken behoren ,dit onderzoek heeft ze weer de mond gesmoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.