maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie‘Kruistocht tegen corruptie’ blijft papieren tijger

‘Kruistocht tegen corruptie’ blijft papieren tijger

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 dec – De kruistocht tegen corruptie die president Desiré Bouterse zo fiet aankondigde bij zijn aantreden, blijkt niet meer dan theorie. De lage scores die Suriname blijft halen bij Transparancy International, TI, spreken voor zich. Een anticorruptiewet is wel aangekondigd, maar invoeren lukt maar niet om een of andere duistere reden.

De vraag is haast of het bij Bouterse om onwil gaat of onmacht. “De president heeft zich uitgesproken tegen corruptie, maar helaas is hij niet in staat om corrupte personen in zijn kabinet uit te schakelen”, zegt parlementariër Carl Breeveld (Doe) tegenover de Ware Tijd. Het komt er maar niet van en het ene corruptieschandaal na het andere dient zich aan. Geen mooi imago voor een staatshoofd en een team die het zoveel beter zouden doen dan de voorganger.

Het was ook de NDP van Bouterse die vaker fel uithaalde naar kennelijk corrupte praktijken tijdens vorige regeringen. Toen is menige minister zelfs achter de tralies beland. En dat zelfs zonder het bestaan van een speciale wet. Bouterse beloofde ooit in het parlement dat hij de ‘hele VHP’ zou laten opsluiten. De politieke partij van Chandrikapersad Santokhi zou betrokken zijn bij corruptieschandalen. Het is er nooit van gekomen. Breeveld vindt het wel tijd worden voor echt bestrijden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

44 REACTIES
 1. De verkiezingsbeloftes van Bouterse is ook een papieren tijger.

  De politieke partij van Chandrikapersad Santokhi zou betrokken zijn bij corruptieschandalen. Waarom hij nog vogelvrij rondloopt. ER ZIJN GEEN BEWIJZEN

  Chandrikapersad Santokhi is de grootste bedreiging voor Bouterse. Als Bouterse de kans krijgt om hem op te bergen zal hij dit niet na laten.

  Chandrikapersad Santokhi is een integere maar voor al een kundige bestuurder. Bij gebrek aan alternatief zal hij een goede president zijn voor ons Suriname.


  Maak melding
 2. Hahahahaa , het is toch over duidelijk dat die drugs crimineel Bouterse doet wat hij niet heeft,wat hij beloofd heeft doet hij niet.
  Breeveld haal die stront uit je ogen.


  Maak melding
 3. Je kan lullen wat je wil ,maar tijden Vene gingen ze wel de bak in.Dat was pas een president met daadkracht ,en niet zo een slappe hap als de crimineel die zich nu president noemt.


  Maak melding
 4. __________________________________________________________________
  Bouterse zelf is een papieren tijger. Veel geblaat, weinig wol.
  __________________________________________________________________


  Maak melding
 5. anti-corruptiewet is niet zo eenvoudig als een amnestiewet hoor.

  voor beiden geldt: het is alleen bestemd voor belanghebbende!!!!!!

  WAT EEN MICKEY MOUSELAND


  Maak melding
 6. Ha ha ha ha de wolf heeft jullie weer in de maling genomen, hy laat jullie horen wat julie willen horen..

  Oeng tang sribie…..zo dadelijk weer gratis oud vreten nanga warang bierie


  Maak melding
 7. Bouterse staat synoniem voor corruptie en misdaad. Hoe kan de gemeenschap verwachten dat de corruptie bestreden zal worden. De slager zal zijn eigen vlees toch ook niet afkeuren???


  Maak melding
 8. Als er zo een wet komt dan ben ik bang 75% van het volk opgesloten wordt.Want nu is het schande in Sur.als je niets oneerlijks hebt gedaan of doet.Heel Sur.lijkt razend snel te veranderen in een grijze circuit.Van de parkeer wachter tot de pres.Ze zitten allen aan de andere [verkeerde]kant van de wet te koekeloeren.

  Cobie.


  Maak melding
 9. =Vreemd genoeg heeft deze zelfde Carl Breeveld (Doe)gezegd dat het hem niet uitmaakt wie als president gekozen is en zit.

  =Schoon schip maken voor de volgende verkiezingen, zodat Carl Breeveld (Doe)weer kan winnen.

  =Ik zou zeggen , begin die Fransen toestemming te geven om Brunswijk op te pakken, en begin de rechter toestemming te geven om Brunswijk op te sluiten.
  Maak een begin.


  Maak melding
 10. Roy,
  Hij doet wat hij niet beloofd heeft, en wat hij beloofd heeft is hij vergeten.
  Het is toch schandelijk en minachten hoe hij omgaat met die ezels die hem aanbidden, hij kijkt neer op die domme aanhang, en maar roepen dat goed met Suriname.
  Roy hoe komt het dat onze landgenoten van na de jaren 80 zich zo makkelijl laten misleiden?? help me want ik kan er met mijn pet niet meer bij.


  Maak melding
 11. =Zie maar op welke plaatst Suriname staat. Een deel van de tekst :::::::

  Suriname doet dit jaar twee stappen naar boven op de lijst van de Corruption Perceptions Index 2012 (CPI) van Transparency International. Vorig jaar stond Suriname op de 100ste plaats van 183 landen. Dit jaar deelt hij met een score van 37 de plaats met Marokko, Malawi, Swaziland, Thailand en Zambia.
  Met zijn 88ste plaats van 176 landen is Suriname nog steeds zeer corrupt.


  Maak melding
 12. Breeveld snapt volgens mij zelf niet waar hij mee bezig is. Ik denk dat de mensen die op hem gestemd hebben erg veel spijt hebben. Ze hadden evengoed op Somo, Brunsie of Bouta kunnen stemmen. Hij gaat toch voor ze door het vuur.
  Het nieuws van Suriname volgend maakt mij en vele mensen die echt van Suriname houden diep, diep triest.

  De leeghoofden die juichen en het beleid prachtig vinden vraag ik om mij uit te leggen wat er goed gaat met Suriname.


  Maak melding
 13. @ Barnie het is klinkklare BS dat je uit over Breeveld naar mijn weten is hij niet besmet metgrond perikelen in SU de achterban van Bouta zowel Santhoki het zijn ordinaire dieven en vergis je niet dat er een verwevenheid tussen die NF en MEGA combinatie wat corruptie betreft. Barnie weet je wat constructief oppositie voeren is had SU meer van Breeveld in de DNA zou het beter gaan wat ik van Breeveld heb gemerktis dat hij niet voor de coalitie door het Vuur gaat maar voor SU en hij als hij zo doorgaat zal je merken hij met grote marge bij de volgende verkiezing in de DNA komt


  Maak melding
 14. @ Barnie je hebt gelijk!

  Ik zag de partij van DOE als de enige partij die recht en waarheid hoog in het vaandel hebben. Maar met de domme uitspraken van Breeveld is de politieke toekomst van deze partij gedecimeerd! Ik zeg: hef die partij maar op!


  Maak melding
 15. @Basja

  Breeveld zou het volk van Suriname een eer doen als hij zou oproepen dat de bouta amnestie wet nietig verklaard wordt en je baasje bouta de gevangenis in wordt gestopt.
  Als breeveld iets voor de surinamer wil doen moet het deze zijn .
  Breeveld mag het vegen dat hij serieus overkomt bij het surinaamse volk!
  Amnestie voor je zelve bepalen is al CORRUPTIE,deze is de grootste Corruptie scenario allertijden in Suriname!!!
  BOUTA EN ZIJN AMNESTIE BEIDEN ZIJN CORRUPT!!!


  Maak melding
 16. door Plato

  @ Barnie je hebt gelijk!

  Ik zag de partij van DOE als de enige partij die recht en waarheid hoog in het vaandel hebben. Maar met de domme uitspraken van Breeveld is de politieke toekomst van deze partij gedecimeerd! Ik zeg: hef die partij maar op!
  beste plato doe ons een genoegen HEF je zelve op wat zal de wereld blij zijn


  Maak melding
 17. Bouterse heeft al zoveel onzin uitgekraamt, zoals kruistocht tegen corruptie, en sociaal contract met het volk en we staan op een kruispunt, en dit jaar is het doe jaar, en aktie en prestatie, allemaal woorden die totaal geen inhoud blijken te hebben, netals die info acts programma,s die in een dictatuur thuis horen, zijn allemaal propaganda rotzooi om het volk te misleiden, en met dit soort rotzooi van een moordenaar, en zijn info acts programma,s die de belastingbetaler bakken met geld kosten, word je dagelijks mee geconfronteerd, dit zelfde zie je o.a. ook in cuba waar je castro dagelijks op de televisie ziet, en in venezuela met Chavez, kotsmisselijk wordt je ervan.


  Maak melding
 18. ijn de volgende woorden niet van Somohardjo in de DNA:
  “Voorzitter, 50% van de aanwezigen zijn corrupt”
  reactie van de Voorzitter “geachte heer Somohardjo worden met een dergelijke strekking zijn niet te tolereren in dit Huis. u neemt deze worden terug”
  Waarop Somohardjo reageerde met “Voorzitter ik neem mijn woorden terug. 50% van de aanwezigen is niet corrupt”

  Somohardjo mag gezien worden als ervaringsdeskundige. Ofwel ten aanzien van dit onderwerp wil ik hem graag geloven.

  Politiek in Suriname is een slecht toneelstuk. Meneer de president doe wat u belooft heeft en pak de corruptie echt aan. U heeft nog 2 jaar 5 maanden en wat dagen om dit op te lossen. Ik ben echter bang dat dat er niet genoeg tijd is of dat u dan 50% van uw regering moet laten arresteren.


  Maak melding
 19. Meneer de president kan moeilijk de hele coalitie en de oppositie de laan in sturen duh. De anti corruptie wet zal nooit verwezenlijkt worden, niet in suriname.


  Maak melding
 20. NDP is wel de beste partij allertijden maar hun baas Bouterse niet. Front zal ze zeker verslaan in 2015.
  Kan ik mischien de volgende president worden en suriname en de paaseieren voor een appel en een ei verkopen.


  Maak melding
 21. @Ray bij mijn weten is Breeveld nooit pro amnestiewet geweest dus het is kolder dat je daar verklaard en ten tweede Bouta is mijn baas niet. Een blaaskaak als jou ken mijn niet door kortzichtigheid reageert je zo Soms moet je het kaf en koren kunnen scheiden dat doet Breeveld heel goed ik weet dat Bouterse niet zijn eerste keus als president is in SU maar hij is een democraat weet je wat democratie betekent Charlatan hij is niet gek om vanaf 2010 tot 2015 te zitten schelden en dat helpt SU geen stap vooruit


  Maak melding
 22. @GMAP
  Broeder, ik heb hetzelfde probleem, ik kan het ook niet verklaren.
  De wolf heeft ongewapende burgers AFGESLACHT,
  Bevolking werd geterroriseerd dmv machtsmisbruik.
  Land ging bankroet.
  enorme drugs import waardoor nu de prijs wordt betaald….
  Jeugd is de toekomst echter verpest door de slachter.
  devaluatie van onze gulden wat eens de harde gulden was.
  Mede door zijn terreur zijn vele mensen (veel kader) vertrokken naar het buitenland.
  Kinderen konden hun school/studie niet tydig afmaken.
  primaire levensbehoefte konden haast niet worden voorzien.
  pinarie op en top.
  geen toilet papier om je reet af te vegen.
  geen olie om te koken.
  stront gemixt met pindakaas werd te koop aangeboden..
  een algehele pinarie aan ALLES.
  geen medicamenten, schaarste aan doktoren.
  Je zag letterlijk de dood in de ogen van velen.
  DANKZIJ de steun vanuit HOLLAND konden heel VEEL het hoofd boven water houden..
  AZ ziekenhuis super vervallen..was voorheen het parade paartje.
  Noem maar op …
  Broeder, is het uit rancune ??
  Is het uit onwetendheid ??
  Moreel verval ??
  plichtsbesef ontbreekt ??
  Jaloezie richting de vakantie gangers uit NED ondanks dat mijn broeders vanuit HOLLAND zoveel hebben gedaan voor de broeders aldaar ??
  ziel verkocht voor oud vreten en warme bier onder begeleiding van muziek ??
  gemakzucht ?
  ziekelijk gedrag ??


  Maak melding
 23. Jo JO het is niet somohardjo die het gezegd had maar het is de vader van Willy Soemita (iding Soemita) die het gezegd had.
  Anti curruptie wet of kruistocht tegen corruptie zal niet komen. welke dief gaat een gevangenis bouwen en welke moordernaar gaat ervoor zorgen dat de rechtsgang goed functioneerd. Breeveld leeft in een wereld dat niet bestaat. Hij is een heel goede man maar leeft niet in de realiteit. Velen vinden hun extra inkomen door het nemen van tjoekoe’s. wil je dat een overheids ambtenaar een dienst bewijs en wil je het snel gedaan hebben dan geef je een lekkers. die lekkers kan zijn een limonade maar soms staat het helemaal niet inverhouding. Corruptie is geinstitutionaliseerd in dit land. Tot in kerken gebeurt het. Als we luisteren naar geestelijke die oproepen dat mensen als ze het kunnen missen of niet drie procent van hun inkomen moeten geven aan hen zodat zij in luxe kunnen leven. Dus wie gelooft dat Bouta wat eraan gaat doen heeft het glad mis. Zagen jullie niet hoe hij het Sur volk uitlachte toen hij het lied samen met Max Nijman zong. Mini nanga lobi kon trong pre sanie. groetjes Su


  Maak melding
 24. Mooi verhaal jullie hebben een drugs veroordeelde crmineel en massmoordenaar president laten van onze mooie land Suriname en als er terechte kritiek komt dan worden wij beschuldigd dat wij een verkeerd beeld van Suriname geven.
  Ik hoop dat je hebt gelezen wat Amnesy Internationaal vandaag heeft gezegd?


  Maak melding
 25. @Allain
  De show die Bouterse hield was meer een kot’odo in de richting van de nabestaanden hun sympathisanten en zijn politieke tegenstanders.
  Velen hebben die odo niet begrepen!
  Luister een keer goed naar de woorden van Max Nijman!


  Maak melding
 26. De ene keer is Breeveld de held als hij oppositie voert tegen Bouterse voor de Frontkudde. En de ander keer de waarheid verkondigd wordt hij gekruisigd door de frontkudde.Een stelletje domme idioten zoals GMAP, RayMAP en KoosMAP.Het is duidelijk dat deze kudde niet en nogmaals niet tegen de waarheid kan.

  Er verschijnt een artikel in verband met 30 jaar dood van de 15 ex-revolutionairen en de domme idioten vragen zich niet af waarom deze organisatie niet eerder met zo een artikel komt. Het is een artikel en zo zal het altijd blijven op papier zoals Breeveld het zegt. Zelfs om deze wet terug te draaien heb je een meerderheid in de DNA nodig en die krijgt geen enkele partij naast de NDP zetels. Al mocht NDP verliezen bij de komende verkiezingen zal er geen meerderheid van stemmen mogelijk zijn de komen 20 tot 30 jaar.


  Maak melding
 27. @Ray

  Dag sinterklaas, daaaagdagdag, daaaaagdagdag
  En als asielzoeker @Ray terug vertrekt naar Suriname zingen de Hollanders dag ZWARTE PIET. Opgeruimd staat netjes.

  Volgende Patient van het FRONT aub.


  Maak melding
 28. De grootste corrupteling in Suriname is D. Bouterse.De man heeft grote stukken grond zich toegeëigend, hij heeft aandelen in bijna alle bedrijven in Suriname afgedwongen. Zijn rijkdom komt niet door werk maar door roven van ons land. Vraag deze moordenaar waar de goudreserve van Suriname is gebleven ten tijde van zijn zogenaamde revo.
  Was het niet deze moordenaar die bedrijven geld liet betalen voor die zogenaamde revo.
  Vergeet niet dat De Vries hartaanval kreeg door chantage van Bouterse, hij leende 70 miljoen harde Surinaamse gulden van De Vries maar wilde de man zijn geld niet terug betalen. D. Bouterse zei tegen De Vries “je hebt Suriname lang uitgebuit je krijgt geen geld van mij terug”.
  Laat D. Bouterse komen verantwoorden wat hij met het geld van Suriname gedaan heeft.Het geld werd in kisten door Goedschalk naar Bouterse’s huis gebracht.Als deze monster wordt berecht moet men al zijn bezittingen confisceren ten gunste van ons land.


  Maak melding
 29. Ze pakken geheel niets aan.

  Ik persoonlijk heb de minister van Justitie en het secretariaat van Bouterse persoonlijk op de hoogte gesteld van openlijke corruptie waarbij mijn beste vriend in Suriname is opgelicht. Ik ben bedrijfsadviseur van de benadeelde en ben met hem naar Suriname meegereisd ten einde een comparitie van partijen bij te wonen.

  Rechter Charan die eerder bij vonnis februari 2009 de vordering van mijn vriend afwees, was plots op 14 februari 2011 een ander mening toegedaan. Deze rechter gaf tijdens de comparitie van partijen dat hij partijdig heeft geoordeeld. De gedupeerde stelde aan de rechter voor om de zijn oplichter ( de broer van de gedupeerde)2 machines te geven zodat hij verder een leven kon opbouwen. En ja, daar waar de rechter eerder de vordering van gedupeerde geheel afwees, draaide hier dezelfde rechter 360 graden om. De rechter vond dat de oplichter hier genoegen mee moest nemen. Toen de oplichter hier niet mee akkoord ging, werd de rechter boos op de oplichter. Waarom hield deze rechter zich eerst van de domme?. Waarom heeft deze rechter gedupeerde willens en wetens op zoveel kosten gejaagd en benadeeld?. Waarom is nimmer tegen deze rechter opgetreden?

  Uiteindelijk heeft de oplichter zelf zijn praktijken op de televisie 1voor12 bekend gemaakt in februari 2012. Hij bekend voluit zijn gedupeerde broertje te hebben opgelicht. Tevens bekende de oplichter zijn dat hij samen met zijn vrouw zijn demente vader te hebben opgelicht van zijn stukje land ad 3 hectare. De oplichter bekende dat de akte is opgemaakt bij notariskantoor Soerdjbalie en ene Kalpoe zou de papieren in orde hebben gemaakt.
  Vraag anders maar de opname op bij 1voor12 o.v.v. oudere broer ligt vader en nabestaanden op, Henar!
  Dit alles is op de televisie geweest. Dit is een zaak op zich dat justitie uit eigen beweging een onderzoek dient in te stellen bij de notaris Soerdjbali, de heer Kalpoe en de oplichter.
  Wie denkt dat de Surinaamse justitie wakker ligt van corruptie door notarissen en rechters kan het vergeten.
  Het kan nog erger, wij kwamen in februari 2011 een mevrouw tegen voor de rechtszaal in Nickerie die zeer geëmotioneerd was. Betrof een weduwe met 2 kinderen waarvan de man zelfmoord had gepleegd.
  Zelfmoord omdat ze met een rechtszaak bezig waren, hun advocaat was Frank Truideman. Truideman was ooit zelf rechter maar werd de laan uitgestuurd door zijn betrokkenheid bij een drugsschandaal. Deze advocaat heeft die arme mensen tot op hun bod financieel gemolken en geheel niets voor deze familie gedaan. De man kon niet meer betalen omdat ze al uitgekleed waren door Truideman en pleegde zelfmoord. Een ander advocaat genaamd Sunil Ramrattansing heeft deze zaak voor de weduwe geheel kosteloos gedaan en ook nog gewonnen. Dit noem ik nog eens klasse advocaat met hart en ziel!

  Dit wilde ik even kwijt. S. Mulder


  Maak melding
 30. Corruptie viert hoogtij, dat is toch geen nieuws, het is al een tijd zo, dus wat!!!!
  De volgende clan gaat er gewoon mee door, ze vullen hun mik, gaan pleite, en zo gaan het maar door.
  In de tijd dat ik daar woonde in de jaren zestig, liepen ze al te rommelen, dus!!!! La maar gaan.


  Maak melding
 31. Mulders, je verhaal is duidelijk, maak je niet druk
  zo werkt het daar, niets gaat veranderen, matie pree,
  doekoe torie, wel triest, maar ja!!!!
  Ik was daar niet zo lang geleden, sari baja, het komt daar nooit meer goed, het wordt erger!!!!!


  Maak melding
 32. het gaat goed met suriname zolang bouterse en hoefdraad aan het roer zijn .de mensen die redimusus die steeds roepen dat het niet goed gaat …moeten wij negeren het zijn wanhoop geroep ..front weet niet hoe zich op te stellen tegen de opmars van paars .front die steeds roept wat paars heeft gedaan moeten dimmen ..ze weten heel goed wat er is gebeurt in die let wel 2,5 jaar en we zijn pas op de helft .god zij dank paars regeert en paars zal tot na 2015 regeren .

  bouta kraktie mie mang
  pero takie .


  Maak melding
 33. Bouterse is de zwakste president ooit in Suriname.
  Hij heeft geen visie en daadkracht om het land te sturen.
  Door te reizen ontvlucht hij de problemen in het land.
  Beslissingen worden Ad-hoc genomen, zonder overwegingen.


  Maak melding
 34. Front is aan het uitsterven”met hun wanhoop daden zullen zij in hun eigen gat vallen.
  Zij zullen van een muis een olifant maken om het volk te misleiden ,maar zal zonder succes blijven.
  Front heeft zijn kansen gehad en hebben niet hun verantwoordelijkheid kunnen dragen maar op een onzelfstandig manier het land ten gronde gericht.
  Nu dat er inderdaad zelfstandig stappen door ndp ondernomen word”word er tegenwerking door hen aangeheven om die stappen van de regering te boycotten.


  Maak melding
 35. Sra,

  Dat gaat van DiDiBri Bouta en de NDP is erg groot. Als ze erin vallen zullen ze onmogelijk nog eruit kunnen kruipen. Dat van de Fronters valt nog mee, want moord, doodslag, coups, etc. staat niet op hun naam. Ze zullen sltijd weer boven komen.


  Maak melding
 36. Bifa

  Jij hebt gelijk”front word door olland van hun slechte daden gedekt om bouterse de schuld te geven “wat ben jij toch zielig.
  Nogmaals ,front gaat de afgrond in en daar kan jij noch front of olland wat aandoen.


  Maak melding
 37. De parlementariër Carl Breeveld (Doe) doet in elk geval een poging om zijn werk als volksvertegenwoordiger op een integere wijze uit te oefenen. Het is dan ook belangrijk dat hij daarvoor meer draagvlak zoekt m.n. bij de oppositiepartijen en daarmee de druk opvoert.
  Maar, hij moet wel beseffen dat corruptie bestrijding een ‘mission imposseble’ is voor de huidige president. Dit omdat hij zich omringt weet door uitsluitend opportunistische politici. Deze mensen (lees: bijvoorbeeld Somo, Brunsie) heebn hem bij de president verkiezingen gesteund, juist om in ruil daarvoor om te mogen corrumperen.
  Conclusie: meneer Brreeveld zal moeten wachten tot de volgende verkiezingen in 2015 voordat corruptie is SU daadwerkelijk kan worden aangepakt.


  Maak melding
 38. Breeveld komt niet verder dan wat geleuter ind e marge. Hij praat al jaren over aanpakken van corruptie en wordt gewoon als excuus truus gebruikt.

  Wanneer gaat hij eens wetvoorstellen, etc indienen? Gewoon opvragen bij parlementariesrs in andere landen, door de google translater gooien en dan als basis gebruiken voor je eigen aangepaste voorstel.

  Breeveld je tories zijn al net zo geloofwaardig geworden als de OCER shit.


  Maak melding
 39. die hele KRUISTOCHT is onder weg verloren gegaan en nu zitten ze met handen in het haar..

  hoe nu verder..

  jaar é tapoe, doe jaar is voorbij ,wat moet nu verzonnen worden,alle beloftes zijn de mist in gegaan,wie gelooft nog in sprookjes, fabeltjeskrant bestaat niet meer.

  de poppenkast zit op springen zelfs de coaltie is in de war

  ondanks dat somo brunsie niets nuttigers zijn,kunnen ze ook niks bijdragen ze hebben toch geen VISIE of te wel onder ontwikkeld netals baas de kruisdrager..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES