Pertjajah Luhur laat kritiek om dijk niet zinken

26

PARAMARIBO, 1 nov – Pertjajah Luhur, PL, is niet van plan de kritiek op de aanpak van het dijkpan voor Commewijne te laten voor wat die is. De politieke partij van Paul Somohardjo zal blijven hameren op de noodzaak een complete rivierdijk neer te zetten. Volgens parlementariër Tommy Tamsiran doen coalitiegenoten alsof hun neus bloedt. PL laat zich niet met een kluitje in het riet sturen.

Het wordt niet gepikt dat in werkelijkheid slechts een deel van de dijk wordt gebouwd. Een ander voor plaatselijke bewoners belangrijk deel, wordt dan niet meer aangeld. “Daar hebben we het over. En dan wil men het doen voorkomen alsof de dijk wel gebouwd wordt. Men wil doen voorkomen alsof we dom zijn”, zegt Tamsiran tegenover de Times of Suriname. De partij wacht daarom nog even met het intrekken van een interpellatievoorstel in het parlement.

Het voorstel opent de mogelijkheid de regering te dwingen vragen te beantwoorden. Sinds een gesprek met president Desiré Bouterse, wordt niet meer aangedrongen op behandeling van het voorstel. Bouterse beloofde Somohardjo dat de dijk alsnog volledig wordt opgeleverd. Het steekt Tamsiran buitengewoon dat het zover kon komen. De vorige regering had alle geld voor de dijk al gereserveerd. “Er was genoeg geld om de dijk te bouwen. We willen weten waar het nu is.”

26 REACTIES

 1. Het geld is OP!
  De vele snoepreisjes van de ndp zogenaamde ministers kosten gelden .Ook Somo die hier met vakantie is die vliegt toch niet gratis djakarta -Paramaribo en Paramaribo-Djakarta?!


  Maak melding

 2. Tommyheeft gelijk. De PL wil zich nu profileren als een volwassen partij die bereid is ook binnen coalitie verband zaken aan de orde te stellen. Dit kan een begin zijn het politiek-emancipatorisch proces van onze Javaanse broeders. De PL heeft nu in de gaten dat ze door de NDP werden gebruikt voor stemvee en doordrukken van de omstreden Amenstiewet. Met de perikelen rondom ‘de Dijk’ zijn de ogen van PL opengegaan.


  Maak melding

 3. Soeverein Su is een dijk van een land,

  maarr…watertandend kijk ik uit naar de beloften van DADA,…dat hij liegt staat als paal boven water,..

  voor mij is geen water te diep, maarr…ndp zwemt in “gestolen water” , het water stijgt mij nu aan de lippen,…..laat Gods wateren vloeien over mijn akker,……anders….

  DE KRUIK GAAT TE WATER…


  Maak melding

 4. Pertjajah Luhoer staat voor de zoveelste maal gebukt voor het NDP. Die dijk komt er niet ! Calimerohardjo moet man een paard noemen. Trek die stekker uit en laat Bouta in z’n eigen sop gaar koken.


  Maak melding

 5. Tommy Tamsiran volhouden.
  DADA & Co. krijgen het thans benauwd.

  Somohardjo wijst op mogelijk tekort bouwvakkers
  01/11/2012 Bron: (dwt).

  PARAMARIBO – Assembleelid Paul Somohardjo (PL) houdt rekening met een tekort aan bouwvakkers als het huizenbouwprogramma van de regering in volle gang is. Ook de werkattitude en instelling van Surinaamse bouwvakkers baren hem zorgen. Die zouden volgens hem niet van flink aanpakken weten.

  Somohardjo verwacht dan ook niet dat de regering de beoogde 2.000 tot 3.000 huizen per jaar zal realiseren.

  En bij deze gaat onze (schijndood SOMO) 30.000 werkloze Indonenesiërs laten overkomen naar SU.
  Deze zullen ook worden ingezet bij de totale afbouw van de ‘Dijk’ in het distr. Commewijne.

  @pasew:
  maarr…watertandend kijk ik uit naar de beloften van DADA,…dat hij liegt staat als paal boven water,..

  Maar hij heeft reeds een ondersteunende PAAL in het DNA.


  Maak melding

 6. Investeren in infrastructuur betekent ook investeren in dijken. Men moet niet alleen dijken versterken maar van de gelegenheid gebruik maken delen van de gebieden onder water laten lopen, uitbaggeren en kunststranden aanleggen of een deel aan viskwekerij doen. Suriname moet meer aan viskwekerij doen dan allen maar de natuurlijke komst van vissen afwachten. Er zijn zoveel mogelijkheden om aan viskwekerij te doen. Ook aan de waterkant kan men een kunststrand aanleggen, uitbaggeren en dijkversterking. ‘De Waarheid’.


  Maak melding

 7. @De waarheid

  of….je je kan ons ook voorstellen of wij liever niet midden in de/op de suriname rivier willen gaan wonen en dan komt de suriname rivier wonen op het onafhankelijkheidsplein en omgeving of gewoon langs de waterkant op het begane grond.Dus dan hoeven we alleen maar onze adres aan te passen passen.Van land naar Rivier.


  Maak melding

 8. De PL wil onder de samenwerking uit. Het is of stoppen of meer krijgen in ruil voor de dictatoriale houding van de NDP.

  Kromosoeto is wat mij betreft van zijn voetstuk gevallen. Ik vond hem altijd een capabele en integere man die in de verkeerde parij zat. Nu zie ik dat hij òf net zo corrupt is, òf te laf om eerlijk te zijn.


  Maak melding

 9. ddb kan ook een batterij negers uit het land van obiangoo laten halen,die niets nuttigers aldaar..

  kunnen ze lekker in su. door modderen onder het genot van een blaka téé dopoe..


  Maak melding

 10. Somo die moet de eerste zijn die de boel moet opruimen, hij vlieg GRATIS van SUR -NED en INDO-. en omgekeerd en allemaal kosten van Sur. Nu is het geld op.Hij verkoop goed koop produkten vanwaar dat geld .Dus Somo jij ben en de grootste boef en als javaan doen jullie dit al jaren van deze partij naar die partij waar jullie ,jullie eigen volk voor de gek houden.


  Maak melding

 11. Van een minister die zegt een half miljoen uitgeven te hebben aan een toiletpot kan je van alles verwachten.

  Hoe kun je zo iemand zes miljoen dollar toevertrouwen, je laat een poes toch ook niet je melk bewaken tuis…..

  Het volk verdient gewoon een regering waar het op gestemd heeft.


  Maak melding

 12. `Alleen maar nette mensen`…………..vroeg of laat komt de shit toch naar boven……he? Of niet GMAP ????

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 13. Laat Somo zijn Partij gebouw die hij bij de Haven heeft gehad of gestolen en al dat grond die hij genomen of gestolen heeft , ook op corrupte manier VERKOPEN en met dat GELD kan de DIJK van Commewijnne wel gebouwd worden en ik weet zeker dat hij nog geld over houd,voor zijn oude dagen,
  CORRUPTIE EN SOMO die horen bij elkaar.


  Maak melding

 14. Tommy, maak je niet ongerust. Die dijk gaat komen net zoals die 18000 huizen en die highway naar Brazilie en Zanderij. Net zoals die computers voor alle school kinderen. Dus ga je maar weer elke dag inzetten om aan een stuk grond te komen zoals jouw collega Aboel.


  Maak melding

 15. @Brada Lal,
  In de jaren 80 en 90 ging het op de zelfde manier.
  Het zijn de zelfde criminelen en misleiders, enige verschil is dat sommige nu hun.militaire pak hebben ingeruild voor een nette pak,het zijn allemaal recidivisten.
  Degenen die de geschiedenis van Bouterse kennen kunnen dit beamen.
  Kijk naar de truk die hij met 25 nov wil uithalen om het in nickerie te houden.
  Bouterse behandeld onze landgenoten als een selletje domme ezels.


  Maak melding

 16. De minister weigert het parlement verantwoording af te leggen. Dat is arrogantie ten top. In feite is het voor de overige coalitie genoten duidelijk dat hun belangen niet zijn veiliggesteld. Ze voelen zioh bedrogen en niet onterecht. Bouterse is nu aan zet, maar laat niets van zich horen. Dat duidt erop dat hij ook boter op zijn kale kop heeft.


  Maak melding

 17. maar dan hoe staat het met de vier gezinnen die moetn verhuizen te Marienburg op last van partijgenoot Sjak Shie?????? hebben zij geen recht op een woning?? om mensen een vertrekpremie van srd 20000 aan te bieden om een nieuw huis op te zetten. wie houdt wie voor de gek? deze smomohardjo is maar een parasiet


  Maak melding

 18. El Somo weet wel van wanten, want na El Vene, legt hij nu DDB het vuur na(der) aan de schenen.

  El Somo kent zijn klassiekers, zolang NDP met Bouterse en Nieuw Front tegen over elkaar staan, is hij de winnaar of anders gezegd mister Suriname.

  Het wordt een heel ander verhaal als Bouterse uit de politiek stapt, want dan is ook El Somo geschiedenis.


  Maak melding

 19. “Men wil doen voorkomen alsof we dom zijn”, zegt Tamsiran. Dat is een gegeven anders waren jullie niet in zee gegaan met de paarse ezels, en didibrie trekt zijn kar voort met ezels als jullie!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.