vrijdag, juni 14, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Niets fout’ met grond voor parlementariër

‘Niets fout’ met grond voor parlementariër

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 nov – Met de toewijzing van een lap grond aan parlementariër Amzad Abdoel (NDP) is niets fout. Dit zegt minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Juridisch zit de toewijzing binnen een jaar na aanvraag, helemaal goed. Dat er zo’n dertig personen ook hetzelfde stuk grond hadden aangevraagd, lijkt niet zoveel uit te maken. Voor RGB staat het geval Abdoel nu zelfs model.

De man voldeed aan alle wettelijke vereisten, met compleet aanvraagdossier. Vandaar ook de relatief supersnelle afhandeling. “Dit is wat ik wil hebben voor de rest van de burgerij. Ik wil ook hebben dat zij binnen een jaar kunnen beschikken over hun bereidverklaring (van de staat dat die in principe bereid is een bepaald stuk land af te staan, red.)”, zegt Kromosoeto tegenover de Times of Suriname. In de praktijk ervaart die burgerij het toch heel anders.

Parlementariërs van vooral de coalitie halen vaker uit naar RGB. Bepaalde ambtenaren zouden grondaanvragen opzettelijk ophouden. Dit obstakel is kennelijk geneutraliseerd in het geval Abdoel. Volgens Kromosoeto doet RGB zijn best ook andere aanvragen vlotter af te handelen. De aanvraag van de politicus is in het parlement aangesneden door Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP). Die noemde de toewijzing een beloning voor de steun aan de amnestiewet.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. ˜Een eventuele veroordeling van president Desi Bouterse zou dit land in een ongekend grote politieke crisis storten. Dat laat Amzad Abdoel optekenen. 🙂

  Hij geeft toe dat het besluit om amnestie te verlenen, een van de zwaarste is die hij blijkbaar in zijn politieke carriere heeft genomen. Maar die beslissing weegt niet op tegen de politieke problemen die zouden ontstaan als de rechter Bouterse waarschijnlijk had gestraft. 🙂 bron Dagblad Su

  Kromo mi gudu…joe denki mi e jang sardien noh 🙂


  Maak melding
 2. R.G.B. minister het makelijk te zeggen dat abdoel aan de wettelijke aanvraag compleet was,die jullie eisen . MAAR r.g.b. als iemand in de politiek is weet hij toch alle wegen te bewandelen.dat weet zelf een kind van 10 jaar.Er waren meer dan 30 aanvragen die meer dan 1 jaar of langer hadden ingediend ,en men kan van alle 30 zeggen dat ze niet aan de aanvraag voldoen ,dan hadden jullie hun op de hoogte moeten houden,dat ze niet aan de eisen voldoen .dan hadden ze op een corrupt manier ingediend,die zou wel de eisen voldoen


  Maak melding
 3. geven wij het kado aan soortgenoten,…dan weer aan geloofsgenoten!!!!

  Kromo…heb jij tijdens het slachtfeest Abdoel in de moskee verblijdt met `s lands eigendom?????

  akbar akbar akbar 🙂


  Maak melding
 4. Het blijft maar LIEGEN EN BEDRIEGEN naar de bevolking toe.
  Elke dag lees ik weer tot mijn verbazing wat die corrupte regeringskliek opnieuw bedacht heeft om zichzelf te verrijken.
  Wat een afschuwelijk land is dit!!!!!!!!!!


  Maak melding
 5. Het was Geven en Nemen politiek.
  De 28 landverraders was iets beloofd voor hun Stem in ruil voor het tekenen van de bouta amnestie wet.
  ‘Ik geef je grond, en jij zet je handtekening onder mijn amnestie wet’, zei bouta en toen was de deal onderling gesloten tussen de duivels.


  Maak melding
 6. De politici in Sur.weten hoe ze zich geliefd moeten maken bij het volk.Een eerlijke burger wordt vroeg of laat beroofd van de bezittingen.Maar degene die een scheve schaats rijden,worden het land toevertrouwd.Suri’s houden echt van criminelen.Ook de nieuwe chinezen leren snel zich bemind te maken bij het volk door alle prijzen goed op te schroeven.

  ps.
  misiekaba liet zich uitbetalen in goud voor zijn initiatief van de amnestie wet.Die loopt met een gouden tand rond nu hahaha.

  Cobie.


  Maak melding
 7. Whahahaaaaa…..
  Die investering zal miesikaba duur komen te staan . Hij zal het moeten betalen met zijn Gouden tand strakjes!
  Aan criminelen die zijn gouden tand graag uit zijn mond zou willen slaan ,zal er geen gebrek zijn!

  @Jacobus


  Maak melding
 8. @MAMS
  Waarover heb jij het in God’s naam?Weet jij waarom wij nooit vooruit komen in Suriname?
  OMDAT SLECHTS 1 DEEL OPKOMT VOOR ALLES EN IEDEREEN EN HET OVERGROTE DEEL BLIJFT ZWIJGEN!!
  Als de moslims niet willen schreeuwen dat de bevolking onrecht wordt gedaan of voor de gek gehouden wordt door de ndp regering wil niet zeggen dat de rest ook ZWIJGEN moet.
  De zweijgers blijven zwijgen door alles heen..dec moorden,amnestie enz…en toch zien ze geen redenen waarom ze het zwijgen moeten opgeven en hun stem moeten laten horen.
  Horen ,Zien en zwijgen,
  Horen is zilver ,zwijgen is Goud,
  Neen hoor,zo gaat het al lang niet meer toe,althans niet in de praktijk en ook niet in Suriname!
  Wij laten ons stem horen heden!


  Maak melding
 9. Wanneer je je politieke macht wilt behouden, en daarbij ook nog eens rijkelijk beloond word met een stuk domeingrond van 14.000 vierkante meter grond, dan verdwijnd ineens al je principes, en dat is gebeurd bij deze grote huichelaar Abdoel, die afgelopen week nog tijdens een vergadering in de assemblee dood leuk loopt te verkondigen, dat het voor te veel mensen te moeilijk wordt gemaakt om aan een stukje grond te kunnen komen, en deze farizeer krijgt binnen 1 maand een lap grond van 14 km, daarom is het niet verwonderlijk dat mensen grond gaan occuperen, dat is een lochisch gevolg, en dit soort huigelaars die iedere dag weer lopen te verkondigen met hun dagelijkse cliche, dat ze zo voor het volk bezig zijn, maar eigen belang komt toch wel op de eerste plaats, en dan gaan we kijken of we nog tijd hebben voor dit arme volk, wat telkens weer misleid word door deze paarse bende.


  Maak melding
 10. Ik blijf erbij mensen die ooit groot grond hebben gekregen en niets ermee doen en puur voor de winst doen moeten die teruggeven. Vooral mensen die in de politiek zitten moeten het goede voorbeeld geven..

  Niet vreemd dan kansarmen dan gaan occuperen, want politici die eigenlijk al alles hebben, stelen legaal, dit noemt men hebzucht, en de echte behoeftigen stelen illegaal omdat deze arme mensen niet anders kunnen….


  Maak melding
 11. lees goed wat hij zegt! die van abdoel is een model! dus ik denk, dat de duizenden mensen die jaaaaaaaaaaaaaaaaren wachten voor hun papieren, binnen een jaar geregeld wordt! maar geloof het wel of niet. Dis na politiek taal!!!!!!!!!!1


  Maak melding
 12. Hahahaha…..Met de toewijzing van een lap grond aan parlementariër Amzad Abdoel (NDP) is niets fout.
  NDP betekend toch NEX DE Phout…hahahaha.
  Onze pejeboer vind dat het normaal is, vast en zeker fam van die andere tjokro die koko.

  Zo helpen de ministers elkaar te verrijken, en de bevolking mag toekijken. Amzad abdoel klaagt niet slachtfeest is net voorbij, en hij wordt DIK beloond.
  maar niet door hun god, maar zijn collega tjokro die koko ( namens de NDP natuurlijk )

  Wh


  Maak melding
 13. toch zeg ik dat dit geen zuivere coffie is.
  waar rook is is vuur ..hoeft niet altijd zo te zijn maar ik denk dat er ook duistere dingen gebeuren binnen de gelederen van de ndp ,en waar bouterse niets van af weet ..maar toch blijft hij natuurlijk de hofd verantwoordelijke .

  ik weet niet als het waar is dat het te maken heeft met die amnestie wet ..ik mag hopen dat het niet waar is .het is pijnlijk te ervaren dat sommigen al jaren op een stuk grond wachten en anderen die gelieert zijn aan een partij snel een stuk grond krijgen .
  nogmaals ik weet niet als het waar is ,de oppositie kan met sprookjes verhalen komen en je trapt erin .
  ik ga geen vinger wijzen dat andere partijen het ook deden anders ben ik fout bezig ,verbeter de wereld begin bij je eigen zegt men toch .hopelijk wordt de soep niet zo heet opgegeten als het gediend wordt .

  ik blijf hopen dat het ons land goed gaat al hebben wij onze zwakheden wij blijven elkaar steunen en hopen dat het de goede kant op gaat.
  bouta ik geef jou het voordeel van de tweifel
  kraktie .


  Maak melding
 14. Kromosoeto is wat mij betreft van zijn voetstuk gevallen. Ik vond hem altijd een capabele en integere man die in de verkeerde parij zat. Nu zie ik dat hij òf net zo corrupt is, òf te laf om eerlijk te zijn.


  Maak melding
 15. Zowel Abdoel als Kromosoeto hebben zich schuldig gemaakt aan corruptie en vriendjes politiek. Dat is een niet te vergeven zonde door volksvertegenwoordigers. Wat zou het de president van republiek SU eren als hij beide heren het dwingend advies geeft om hun functies neer te leggen en uit DNA te stappen. Sorry, voor deze twee geen amnestie!
  Hetbbijkomend voordeel is voor Mustadja, twee ambtenaren minder!


  Maak melding
 16. over puinhoop gesproken, lees dit eens:

  Paramaribo – Bewoners van volkswoningen worden steeds inventiever om afspraken in de overeenkomsten te ontlopen. Volgens Roy Sporkslede, hoofd van de woondienst, lopen er een aantal rechtszaken tegen mensen die zich niet houden aan de regels. “Het is moeilijk om de problemen aan te pakken, want tijdens de eerste zitting zeggen ze: ‘Maar ik betaal toch op tijd’.” Dat is volgens het hoofd ook zo, maar in het contract staat aangegeven dat de woningen niet aan derden verhuurd mag worden.

  Sporkslede vertelt uit dat bij controle op de verschillende projecten hij op verschillende situaties stuit. De meeste bewoners hangen wel gordijnen op, maar in het huis zijn bijvoorbeeld slechts een paar tuinstoelen te zien. Daarnaast zijn het de buurtbewoners die als boodschappers functioneren. “Zodra zij mijn rode auto zien, bellen ze elkaar”, zegt het hoofd. Tijdens een eerder bezoek van de krant aan het woonproject op Richelieu klaagden enkele bewoners over een woning die overwoekerd was met onkruid. Wayne Djojopawiro, die naast het verlaten huis woont, vroeg zich af waarom niemand de woning onderhoudt. De bewoner van het huis is volgens hem een jaar geleden overleden en sindsdien staat het leeg. Het hoofd is bekend met deze zaak en garandeert dat onderzocht wordt wie de betalingen voldoet. “Er wordt nog steeds gestort, maar het is ons nog niet gelukt te achterhalen wie het is”, beargumenteert de leidinggevende. Om de bevolking tegemoet te komen, worden huurders in staat gesteld ook gewoon een betaling per kas te doen. Hierdoor hoeft de huurder niet per se aanwezig te zijn, maar kan volgens Sporkslede bijvoorbeeld ook de buurvrouw het bedrag storten. Daarnaast storten sommige mensen door de lage huurprijs van 275 Surinaamse dollar in één keer een hoog bedrag. Deze omstandigheden maken het voor de instantie moeilijker om achter de mensen te komen. “Maar de administratie werkt er keihard aan”, garandeert Sporkslede. Hoeveel leegstaande woningen op de verschillende projecten staan, is tot nu toe onduidelijk. Daarnaast mag de woondienst de woningen niet openbreken tenzij de rechter daar toestemming voor geeft. Sporkslede bevestigt dat er duizenden geregistreerden zijn voor de volkswoningen, die voorlopig echter niet beschikbaar zijn.-.

  Bron DWT online


  Maak melding
 17. Het is jammer,dat Bouterse niet ingrijpt, hij heeft een regering weggewerkt die hij van dezelfde praktijken beschuldigde, maar helaas gaat zijn regering nog een grotere stap verder. Belangenverstrengeling, “vriendjes” politiek, liegen, bedriegen, graaien en corruptie blijkbaar is alles toegestaan. Meneer Bouterse, moet oppassen dat hij zijn geloofwaardigheid niet gaat verliezen. Hij is nog populair,en door zijn charisma trekt hij veel mensen naar zich toe,ik hoop alleen dat hij niet ook zijn ballen verspeeld aan zijn zogenaamde ‘vrienden” want die zullen er uiteindelijk ook voor zorgen dat hij plat op zijn smoelwerk gaat..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES