Ministerie van Buitenlandse Zaken past reisadvies Suriname aan

45

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft haar reisadvies voor Suriname gisteren aangepast. Op de website van het ministerie is de rubriek ‘Onveilige Gebieden’ gewijzigd. Ook worden reizigers in Suriname geadviseerd waakzaamheid te betrachten in verband met een toename en verruwing van de criminaliteit.

“In het gebied rond en tussen de plaatsen Albina en Moengo dient men aandacht te houden voor de mogelijkheid van criminele activiteit van aldaar opererende bendes” luidt het gewijzigde advies van het ministerie.

Het ministerie beveelt reizigers aan informatie in te winnen alvorens naar dit gebied te reizen.

45 REACTIES

 1. als de gemeenschap zijn of haar dorp wilt blijven laten voelen als veilig en welgemeend; dat moet het zo zijn dat eventuele toeristen en vakantie gangers in hun woongebied zich veilig moet kunnen wanen zowel overdag als s,nachts. deze woongebieden moeten zich gauw gaan bezig houden met buurtwachten zoals in tamanredjo dat al gebeurt; vakantie gangers voelen dan al een stukje veiliger wanneer dit plaatsvind; en bovendien krijgt zo,n omgeving een goede naam terug…dus djoeka,s nu heb ik eindelijk een reden om jullie bij naam uit te schelden, want jullie hebben je omgeving onveilig gemaakt voor vakantiegangers..ik weet hoe jullie zich misdragen als jullie met de auto,s de oostwestverbinding onveilig maken ook tijdens het rijden en roekeloos gedrag met dodelijke aflopen…canawapiobo maken jullie ook onveilig, ik ga jullie binnenkort als ik daar ben dan persoonlijk kapot schieten als jullie niet een beetje normaaal gedragen; ik heb niets tegen bosland creolen maar als zij abnormaal doen en hun land te gronden richten dan moet men maatregelen nemen. de meeste bosland creolen zijn harde werkers en sommige gaan zich als moordernaars en verkrachters en roven gedragen en zo krijgt iedereen een slechte naam in suriname…het ergste voorbeeld zit in het parlement en door hem gaan jongeren zich ook misdragen…


  Maak melding

 2. Is er wel een grondig onder zoek naar die genoemde crimineele activiteiten gedaan of is het maar negatieve publiciteit om de surinamers in twijfel te brengen als zij hun land willen bezoeken of om voorgoed te blijven ?
  Natuurlijk zijn er binnenlandse en stats bewoners die het voor een ander verziekt,en die lui zijn om te werken,maar daar moet justitie wat aan doen met harde aanpak en straffen.
  De politie moet het waken’d oog van het volk zijn met ondersteunde kracht van militaire hulp om die negatieve praktijken te kunnen aanpakken .


  Maak melding

 3. dus als je afreist naar Albina da krijg je een liaan om je nek,

  als je gaat naar Commewijne da krijg je het water tot aan je nek,

  als je wandelt in Par’bo met halsketting da wordt je ontnekt,

  als je geluk hebt da hoor je Lachin brullen uit zijn nek,

  maar vooraf ben jij door duur SLM flink genekt 🙂 🙂


  Maak melding

 4. Als ik als toerist in Rotterdam of Amsterdam rondloop, heb ik meer kans beroofd te worden dan tussen Parbo en Albina. Vaak zijn deze berichten politiek gekleurd en bieden geen basis voor een reeele criminaliteitsweergave. Het is ook bekend dat het ministerie van Buza bij de beoordeling van asielaanvragen vaak verkeerde adviezen veverstrekt over het land van herkomst. De staatssecretars van asielzaken neemt
  deze adviezen dan ook klakkeloos over bij de afwijzing van een aanvraag.


  Maak melding

 5. Boi, in Paramaribo met name a fromoe, in de avond, mie sabie wang lo ka e psa tapoe stratie, overdag ook trouwens. Ook dit gedoe zal zo blijven en zelfs erger worden. Moelijk uit te roeien.


  Maak melding

 6. @booster

  Niet mee eens.
  De binnenlandbewoners zijn nog steeds even vriendelijk en schoon.
  Zowel de boslandcreolen als de indianen.

  Het zijn meer de stadsbewoners die zich in criminele circuit bevinden.


  Maak melding

 7. Goed dat het ministerie van Buitenlandse Zaken deze informatie doorgeeft. Vergelijkingen met andere landen zijn niet relevant, er is ook geen Nederlands neokolonialisme in het spel zoals hier gesuggereerd wordt. Nederland heeft de verantwoordelijkheid voor zijn burgers (ook de Suri’s met rood paspoort) en wil ze wijzen op mogelijke risico’s. Dat men dan vervolgens toch op reis gaat naar deze gebieden, is de eigen verantwoordelijkheid. Door de lange tenen van veel van onze mensen wordt dit niet begrepen en dus reageert men emotioneel. Een paar jaar geleden zijn wij door een junk beroofd in het centrum van Paramaribo en dat was geen fijne ervaring en dan zijn wij nog geboren Suri’s die land en volk kennen.


  Maak melding

 8. Esmerald mi Gudu..mee eens,

  maar je moet niet gaan boeven vangen daar in het dorp, anders krijg je O I C toestanden!!!

  Opstandige Inlandse Consorten 🙂 🙂


  Maak melding

 9. ik vind die waarschuwing wel geplaats jebent niet altijd veilig in suriname je kan je sieraden niet openlijk aan trekken merken ze dat het nep is krijg je nog een echte pakrammel vraag aan surinamers die daar wonen praten er zelf over verder albina lijkt op getto dan voel ik mijn veiliger in bijlmer damsko en rotje en ik vind niet dat wij de boel voor de gek houden kom op mensen niet zo naief en ook niet zo voorbarig die dingen gebeuren gewoon groetjes tang boeng dombo


  Maak melding

 10. Klopt als een bus…en het is niet iets van NU…

  De weg tot Moengo is redelijk veilig…
  Zij die beamen dat de weg van Moengo naar Albina en andersom veilig is …..wel ik zou zeggen neem je vrouw en dochter maar mee als toerist/of ondernemer en probeer in de avond uren de route te overbruggen…

  waarom moet de waarheid steeds verdedigd worden ??


  Maak melding

 11. We moeten niet doen alsof het in de grote steden van NL veilig is. De berichten van vele toeristen die worden beroofd bereiken de gewone burgers nauwelijks. Het gaat voornamelijk om roofovervallen en andere vormen van zware criminaliteit. Tuurlijk gebeurt er in Suriname ook een roofoverval, maar dat is geen reden om dit land af te schilderen als onveilig. Aruba werd tijdens de verdwijning Holleway waarbij Joran van der Sloot de hoofdverdachte was, ook meteen als onveilig gekwalificeerd. De toeristensector ondervond veel last van deze premature en ongefundeerde berichtgeving.


  Maak melding

 12. @Ghandi
  Het is de taak van elke governement om zijn burgers reisadviezen te verstrekken , vooral in de landen waar de criminaliteit hoog ligt en ook toeristen slachtoffers kunnen worden. Het is een bewezen feit dat in Suriname ook toeristen slachtoffers gemaakt worden. De goverment hier zegt niet het is jullie verboden te reizen naar Suriname…ze zeggen alleen maar ..je mag reizen maar op eigen risico,ze geven een waarschuwing mee. dat is alles.


  Maak melding

 13. Dit negatief reisadvies was toch al een tijdje bekend?

  Staat me bij dat het al zeker 2 jaar geleden was bijgesteld van ‘oppassen waar je gaat en staat’, naar ‘sommige gebieden kan je beter niet betreden’.

  Natuurlijk is het niet zo dat je te Moengo direct wordt opgehangen als witman 🙂 Maar de Nederlandse taak heeft de plicht haar ‘onderdanen’ te beschermen en voor te lichten op de gevaren van buitenlandse tripjes.

  Gezien vanuit dat licht, klopt het advies wel; Suriname is geen lui-lekker-land meer, maar een land met een enorme schoonheid en waar tegelijk een reële dreiging vanuit gaat [in vergelijking met andere toeristische landen ter wereld].


  Maak melding

 14. nederland is weer verkeert bezig als het om suriname gaat .nederland telt minstends drie miljoen pedofielen dan ben ik minschien aan de lage kant hoor .zelfs de regering staat toe dat er een pedo partij werd opgericht zonder dat de nederlandse bevolking in opstand is gekomen .en ze willen het hebben over criminelen in suriname .ik ben liever mijn laptop kwijt dan dat mijn kinderen worden misbruikt door die nederlandse pedofielen die onzichtbaar zijn .nederlandse leraren ,bad meesters ,sport leraars
  kinder oppas al deze gasten zijn een gevaar voor kinderen .sla de krant open of kijk op het internet en weet je genoeg hoeveel van deze gasten voor de nederlandse rechter moeten verschijnen wegens het misbruiken van weerloze kinderen .nederland moet zich schamen op advies te geven aan nederlanders dat ze moeten uitkijken voor criminaliteit .normen en waarden zijn zoek in dat zogenaamde rijke nederland .
  criminaliteit in nederland is erger dan in suriname .holleider wordt in nederland overal ontvangen als een koning om te komen vertellen wat hij allemaal heeft gedaan .laat nederland eerst in eigen huis kijken voor ze suriname bekriticeren .er is heel heel veel mis in nederland .ik wil niets verbergen wat niet goed gaat in su maar nederland is de laatste die het over suriname moet hebben .geen enkel beroep in nederland waar kinderen aan te pas komen is veilig .er zijn heel veel billen neukers in dit land en kinder misbruikers .


  Maak melding

 15. Als dat maar goed gaat.
  Wees blij dat Nederland het reis advies aanpast en zeik niet zo over het hebben van een kleur.
  Had Nederland deze niet aangepast dan hadden andere landen deze gewoon overgenomen.


  Maak melding

 16. In het vorige reisadvies stond dat je de palmentuin s,avonds moets mijden. Dat is eruit.
  Vergeet niet dat zo,n reisadvies voor de blanke toerist wordt geschreven.
  Twee jaar geleden is er nog een Nederlandse toerist vermoord.

  De 54-jarige Nederlandse toerist Hans Janssen uit Tilburg is op zaterdagavond 25 december doodgeschoten in Paramaribo. Hij liep rond elf uur ’s avonds met zijn vrouw naar het appartement in de Jessurunstraat waar het echtpaar logeerde.

  Plotseling stopte een auto naast hen en een man rukte de tas van de vrouw weg. De man probeerde de tas terug te pakken, terwijl hij de vrouw vroeg weg te rennen. De rover haalde daarop zijn wapen tevoorschijn en schoot de man neer. Het slachtoffer bloedde dood op straat. Hij is volgens de politie neergeschoten met een zwaar kaliber wapen.


  Maak melding

 17. Ted,

  Als toerist is nergens ter wereld je veiligheid gewaarborgd. Het Vaticaanstad misschien ja.
  Maar daar houdt het mee op.

  Zelfs ons geliefd Amsterdam en Nederland kunnen er wat van.
  Lees onderstaand bericht maar uit een Nederlandse krant.
  Suriname zou eigenlijk ook een veiligheidswaarschuwing moeten geven over Amsterdam.

  Laatste update: 5 april 2012 15:18 info
  AMSTERDAM – Amsterdam behoort tot de Europese hoofdsteden met de meeste moorden en andere onnatuurlijke doden per inwoner.
  Foto: NU.nl/Francina Heida – Pijl Het staat op de vierde plaats, aldus een woordvoerster van de Europese statistische dienst Eurostat donderdag.

  Amsterdam telde in 2007-2009 gemiddeld 3,65 van zulke doden per 100.000 inwoners. Alleen het Litouwse Vilnius (7,90), het Estse Tallinn (6,03) en de stad Luxemburg (4,24) tellen meer moord en doodslag. Brussel staat op de vijfde plaats met een gemiddelde van 3,09.

  Het allerveiligst is Valletta, de hoofdstad van Malta. Daar was bijna geen enkele onnatuurlijke dood gerapporteerd.

  Inbraken

  Buiten Amsterdam lijken de inwoners hun leven een stuk zekerder. Nederland als geheel zat in 2009 rond het EU-gemiddelde. Met totaal 179 moorden staat Nederland op de 11e plaats.

  Nederland scoort verder slecht met het aantal inbraken. Met 92.256 inbraken in 2009 staat ons land op de vijfde plaats van de EU-landen. Ook met berovingen komt Nederland boven het Europese gemiddelde uit. Maar met het aantal gevangenen in dat jaar staat ons land in de Europese middenmoot.


  Maak melding

 18. Shanice,

  je hebt helemaal gelijk wanneer je zegt dat nergens ter wereld veilig is. Zelf in je woonkamer ben je nog niet veilig. Veiligheid kan je vragen aan de heer daar boven.

  Maar ons geliefd amsterdam? ik hoop dat je nieuw amsterdam van ons suriname bedoelt of niet. Maar niet de nederlandse toch?


  Maak melding

 19. Nederland moet weten dat de relatie van Suriname en Nederland is als die van een ruiter op een paard. Ook als erin Suriname op dit moment een nep mo(zes) is, moet Nederland weten hoe de relatie was van Mozes met de Farao ten aanzien van de Surinamers en Nederlanders, de gezamenlijke geschiedenis.

  Nederland is in het oneindige in het kwadraat onveiliger dan Suriname of andere bacovenlanden en het is dus onzin dat deze demissionaire minister van Buitenlandse uitkraait als het gaat om waakzaam te zijn aan surineds en studenten die naar Suriname gaan voor vakantie of stage te lopen. Overal is er gevaar en moet men waakzaam zijn.

  Als je geen gevaar wilt lopen, kan je je kop maar beter in een zak stoppen en op de kast gaan zitten in de slaapkamer, maar dan nog is er gevaar dat je kan stikken in de zak over je kop als je niet voldoende of geen zuurstof kan in ademen en er een op hopen van koolzuurgas ontstaat in de zak over je kop.

  Suriname is één van de veiligste landen in het Caribischgebied. Het gewest Nederlandse Antillen van het Koninkrijk Der Nederlanden is vele malen onveiliger dan Suriname. Daar moet hij een gewijzigde reisadvies afgeven aan Koningin Beatrix en naaste familieleden. De politieke situatie en sociale nood onder het gepeupel op de moessoneilanden schreeuwt om hulp, omdat de criminaliteit zich daar in de hoogste gelederen heeft genesteld op dit moment alleen maar aan zichzelf denkt.


  Maak melding

 20. De waarheid kan je trachten te verdoezelen maar het is zo.Wat triest hieraan is dat heel Oost Suriname kapot wordt gemaakt door een groep ongeletterde mensen.Hun lijder bepaalt wat daar plaats kan vinden een staat binnen een staat.Beter gaan ze van Moengo weg en terug naar Langa Tabbetje.Buitenlandse investeringen worden met hand en tand buiten gehouden.Wat niet bij die lijder door dringt is dat hij nooit welvaart in de regio kan brengen. Hij kan eten wat voor handen is en vernietigen dat is zijn ware aard.Marowijne herbergt alles in zich om een welvarend district te worden hij heeft geen geld van Paramaribo nodig voor de economische ontwikkelingen.Maar denk je dat deze mens dat kan “NEEN”voetballen roven mensen slaan kenmerken van zijn ik.


  Maak melding

 21. een heleboel surinamers en surneds hier op de forum voelen zich aangesproken; wel ga dan meteen dan wat aan doen, als je zo medelijden hebt met marowijne en alle narigheid dat wel eens plaatsvinden. ik ken de omgeving heel goed ik ben geweest en hebt daar ook gewoond. ik vind het ook niet leuk dit te moeten horen dat het weer in het nieuws is op een negatieve manier..daarom is er ook een politiepost op stolkertsijverts gekomen om de mensen meer rust en veiligheid te waarborgen…


  Maak melding

 22. Anne, in Ned is het ook bille op straat vooral in de avond, een hoop maars wang lo ka fromoe enz, maar het nou eenmaal zo, als ik over straat ga heb ik altijd een wapen bij me, soema kong ka gelijk, me soetie maars
  no problem, na so ai go now.


  Maak melding

 23. @Fronters

  Het op gang brengen van een gezonde discussie op dit forum wordt door de frontkudde steeds op chaotische wijze verstoord. Ze zijn allemaal ook gestoord en verstrooid. Maar je kunt deze afvalligen van het front niet kwalijk nemen .Ze zijn met deze verarmde cultuur die de nps en vhp ze heeft bijgebracht groot geworden.
  Front betekent in èèn woord Chaos en Corruptie. Let maar op de chaos die ze hier proberen te veroorzaken bij elk thema. Afdwalen van onderwerp hebben zij ontdekt. Ordinair gedrag en politiek incorrecte houdingen demonstreren ze iedere keer. Fronters nogmaals het gaat om de inhoud. Niet het beledigen van anderen in het belang van jezelve weegt zwaarder maar op een fatsoenlijke en correcte manier jou mening accentueren.Scheldwoorden, krachttermen komen aan de orde van de dag tot leven bij deze schandeloze frontkudde vandaan.Inplaatst van te laten blijken op een normale en humane manier om te gaan met vrije meningsuiting maken deze waardeloze tuigen misbruik van het sociaalmedium. Demonstrate your skills.
  Choose it, or you`ll loose it!


  Maak melding

 24. het zijn bepaalde mensen die door dit soort overvallen binnen een dag rijk willen worden. Werken willen ze nooit!!! en deze mensen moet je opsluiten en de sleutel weggooien. Opgeruimd staat netjes en is een waarschuwing voor de volgende overvaller.


  Maak melding

 25. Neetje,

  Ik ben in Amsterdam geboren en getogen.

  Ondanks alles blijft Amsterdam (Nederland) daarom toch mijn stad. Daarom het woord ‘geliefd’.
  Overigens, Suriname staat wat dat betreft (geliefd zijn) bij mij op een goede tweede plaats.

  Over veiligheid gesproken;
  Recentelijk vond in Amsterdam binnen 1 week tijd vijf brute roofovervallen plaats. Het zakkenrollen van toeristen in Amsterdam Centrum is schering en inslag geworden.
  Deze dingen verschijnen niet eens meer in de krant omdat het dagelijkse kost is geworden.
  Ik reis veel met de trein en op sommige stations in Nederland wordt bij binnenkomst van de trein gewaarschuwd voor zakkenrollers.

  Dus nogmaals, veiligheid is zeer betrekkelijk, dat geldt voor Suriname maar zeker ook voor Nederland!


  Maak melding

 26. Het is onmogelijk om een gezonde discussie met EZELS te voeren.
  Laat Suriname op zijn beurt een aangepaste reisadvies richting Nederland geven net als de visum in de jaren tachtig.


  Maak melding

 27. Ik ben zakenman en ik heb mijn kantoor in Singapore.
  2 maanden geleden moest ik in Aruba zijn voor zaken en ik moest via Schiphol reizen.
  Op schiphol aangekomen is op een moment van onachtzaamheid mijn aktentas gestolen met al mijn papieren en paspoort. Zoiets verwacht je eigenlijk niet op schiphol.
  Ik heb bij de marechaussee aangifte gedaan en ik kreeg te horen dat er op Schiphol inderdaad criminele bendes actief zijn die loeren op toeristen die een moment van onachtzaamheid hebben. Het is dus een bekend feit bij de Nederlandse autoriteiten dat toeristen op schiphol worden beroofd.
  Zouden toeristen dan ook niet een waarschuwing moeten krijgen op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken van Nederland over deze gang van zaken op Schiphol?


  Maak melding

 28. @Miguel Hasrat
  Het is ontzettend vervelend dat u uw eigendommen bent kwijtgeraakt.Men dient altijd van andermans spullen af te blijven.
  Het is een ongeschrevel regel dat u altijd op uw spullen moet waken waar u dan ook bent.
  Dit leer ik mijn kinderen sinds jongs af aan.


  Maak melding

 29. Volgens mij gaat dit artikel over het reisadvies Suriname.??

  Maar Oké

  De leefkwaliteit in Amsterdam is er op vooruit gegaan ten opzichte van vorige jaren. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van Mercer naar de leefkwaliteit in 221 wereldsteden. Wenen heeft net als vorig jaar de beste leefkwaliteit ter wereld. Bagdad in Irak bungelt onderaan de lijst.
  Beste leefkwaliteit: Europese steden domineren de top 25

  Europese steden zijn goed vertegenwoordigd in de top 25 van wereldsteden met de beste leefkwaliteit. Wenen staat, net als vorig jaar, op nummer één, gevolgd door Zurich en Auckland in Nieuw- Zeeland. De nummers vier en vijf worden ingenomen door München en Dusseldorf. Amsterdam is een plaats gestegen ten opzichte van vorig jaren en eindigt op de 12e plaats. Bagdad neemt de 221e plaats in. Marijke Have, Senior Consultant Global Mobility Benelux bij Mercer licht toe: ‘Met ons onderzoek naar de leefkwaliteit bekijken wij steden vanuit het oogpunt van de expats die er geplaatst zijn. Er wordt onderzoek gedaan naar 39 factoren. Deze factoren zijn bijvoorbeeld beschikbaarheid van internationale scholen, geschikte woonruimte en voldoende recreatie mogelijkheden. De mate waarin een stad de zaken goed op orde heeft bepaalt de plaats in de ranglijst. Werkgevers die personeel uitzenden naar het buitenland gebruiken ons onderzoek om de vergoeding voor verminderde levensomstandigheden te bepalen.’

  2011


  Maak melding

 30. Ben in April en Mei twee maanden in Suri geweest en heb me nog geen miuut onveilig gevoeld.De Surinamers houden je wel op de hoogte waar je niet moet gaan lopen Savonds in Paramaribo,geen probleem.


  Maak melding

 31. Roy,

  Misschien had ik mijn aktentas met een handboeien vast
  moeten zetten aan m’n hand bij aankomst op Schiphol. Dan was mijn aktentas waarschijnlijk inderdaad niet gestolen.
  Maar omdat ik ervan uit ging dat Schiphol gevrijwaard
  was van criminele aktiviteiten was ik inderdaad minder alert. Ik denk dat iedereen dat wel heeft op Schiphol.
  Ik reis al jaren via Changi Airport, Singapore en nimmer is mij zoiets overkomen. Qua alertheid is mijn gedrag op Changi Airport dus niet anders dan op Schiphol Airport.
  Kennelijk is op Schiphol dus extra alertheid geboden.

  Maar eigen schuld of niet Roy, alles is te voorkomen als je iets van te voren weet.

  Bij mij gaat het hierom dat wanneer je als autoriteit
  weet dat er een kans bestaat dat je egens beroofd kan worden dan dien je dat bij voorbaat kenbaar te maken.
  In dit geval op de website.

  Waarom wel een waarschuwing geven voor bijvoorbeeld Albina, Suriname en niet voor Schiphol waar kennelijk de kans dat je beroofd wordt behoorlijk aanwezig is?


  Maak melding

 32. @Miguel Hasrat
  Stelen lijkt mij toch iets anders dan beroven..

  Feit is dat u altijd op uw spullen moet letten.
  Ik hoop dat uw spullen toch terechtkomen bij u via de politie alhoewel de kans heel klein is vooral als het om waarde volle spullen gaat.


  Maak melding

 33. Roy,

  Feit is voor mij dat de kans dat je van je spullen bestolen wordt op Schiphol zeer aanwezig is.
  meer dan op andere luchthavens.
  Voortaan zal ik op Schiphol geen seconde mijn ogen op mijn spullen verliezen.
  Bedankt voor jouw tip.


  Maak melding

 34. @Miguel Hasrat.
  De gelegenheid maakt de dief.
  Wedden dat je door onoplettendheid overal jouw aktetas kwijtgeraakt zou hebben?
  EIGEN SCHULD!

  B.t.w.ik was niet zolang geleden op Schiphol!Indien je er vaak bent,moet het je ongetwijfeld zijn opgevallen:
  1.dat er steevast bij de BALIES,de GATES en op de TREINPERRONS(zelfs in de treinen)wordt omgeroepen op je spullen te letten en
  2.gewaarschuwd voor zakkenrollers.
  3.De marechaussee neemt vaak je koffers mee,indien ze onbeheerd worden aangetroffen;bij aangifte van vermissing wordt er een stevig woordje met je gevoerd over jouw onoplettendheid!

  We moeten ook mee helpen en niet alles in de schoenen van de staat proberen te schuiven.Nederland is niet heilig en treft daarom wel voorzorgsmaatregelen!


  Maak melding

 35. Medusa,

  Bedankt voor de aanvulling.
  Ik ben in elk geval blij dat de autoriteiten onderkennen dat reizen via Schiphol niet zonder enige risico is.
  En als Buitenlandse zaken hun website aanpassen dan ben ik een tevreden mens.

  Nu weet ik wel genoeg dat het mijn eigen schuld is.
  Nogmaals voortaan zal ik op Schiphol mijn spullen
  met argusogen in de gaten houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.