Surinaamse kunstenaar Marcel Pinas feestelijk onthaald

5

De Surinaamse kunstenaar Marcel Pinas is gisteren in Utrecht feestelijk onthaald in de arena van Station Overvecht. Er waren optredens van de Surinaamse zangeres Denise Jannah en Surinaamse Close Harmony van Jaden. Pinas kwam op 28 augustus op Schiphol aan en reisde direct door naar de Utrechtse wijk Overvecht.

Hij is verkozen tot Young Global Leader, een benoeming voor opmerkelijk jonge leiders door het World Economic Forum in Genève. Als artist in residence woont en werkt hij in Overvecht tot en met 28 september. Via zijn werk wil Pinas het publiek kennis laten maken met het gedeelde slavernijverleden van Nederland en de Marron (naar het Surinaamse oerwoud gevluchte slaven).

Vandaag, zondag 9 september, wordt in Galerie SANAA aan het Jansdam om 15.00 uur de solo-expositie Maroon culture relocated van Pinas geopend. Daar heeft hij een week gewerkt aan een installatie van totems en flessen. Er hangen ook diverse schilderijen die nog nooit in Nederland te zien zijn geweest.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Een geweldige Surinaamse kunstenaar. Maar ik vind toch dat jullie met dit artikel Pinas te kort doen.
  Met zijn werk stimuleert hij kinderen door actief samen met het aan kunst te doen en met zijn werk vraagt hij ook onder andere aandacht voor de binnenlandse oorlog, de gevolgen van de kwikvergiftiging door de goudwinning.
  Ik ben zelden zo onder de indruk geweest van de schoonheid van kunst met een boodschap.


  Maak melding

 2. Meneer Marcel Pinas is een voorbeeld voor vele Surinamers,als het gaat over het blijven stimuleren van de jeugd in Su. d.m.v.deze groep te betrekken bij zijn werken.Die als doel heeft te weten wie je bent en vanwaar je komt.De jongeren uit voornamelijk het binnenland worden hierbij nauw betrokken om via kunst zich te laten vormen en zodoende goede burgers van ons geliefd land te mogen worden.Hij is een wereldleider in mijn ogen.Wij als Surinamers mogen trots op hem zijn.Gefeliciteert Su.Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 3. BRAVO!!!Zo hoort het.Zo gaan Surinamers in Nederland(de Blakka Bakras)met onze overzeese landgenoten om!Wat een onthaal,wat een eerbetoon!Wat een niveau!No wang mang ê sjie wang blakkamang,maar een SURINAMER!
  (Dit is geen Ranomie of Rijkaard of Gullit:DIT IS MARCEL PINAS:MADE IN SURINAME)DIT IS VAN ONS!!!
  DIT IS NOU HET VOORBEELD,VAN WAAR EEN “KLEIN VOLK” GROOT IN KAN ZIJN.
  Dit is een opsteker voor zowel de hr.Pinas als voor het organiserend en ontvangstcomité!NOBLESSE OBLIGE!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.