Bouterse krijgt petitie voor anti-corruptiewet

55

PARAMARIBO, 29 aug – President Desiré Bouterse heeft de petitie tegen corruptie in ontvangst genomen. De petitie voorzien van zo’n zevenduizend handtekeningen is overhandigd door Carl Breeveld, parlementariër en voorzitter van de politieke partij Doe. “De president heeft me gezegd niet gelukkig te zijn met een bericht in de pers”, zegt Breeveld.

Het betreft een krantenartikel waarin bericht werd dat Bouterse de petitie niet ontvangst wilde nemen. Bouterse weigerde de pers toe te laten bij de ontmoeting met Breeveld. Deze kon achteraf geen verklaring geven, omdat hij die kennelijk ook niet kreeg van het staatshoofd. Of het besluit de pers te weren, te maken heeft met het bericht is niet duidelijk. In de petitie wordt gevraagd dat het wetsvoorstel tegen corruptie aan het parlement wordt voorgelegd.

Evenals zijn voorganger, Ronald Venetiaan, trok Bouterse het wetsvoorstel in. Breeveld vond een handtekeningenactie nodig om pressie uit te oefenen. De wet moet vooral politici dwingen zuiverheid te betrachten. Voor Breeveld heeft het uitstel land genoeg geduurd. Hij heeft Bouterse dan ook gevraagd haast te maken. “We hopen dat ons verzoek wordt gehonoreerd om het wetsvoorstel binnen een maand behandeld te krijgen.”

Bekijk ook:


55 REACTIES

 1. DADA heeft idd geroepen,,een ware kruistocht tegen corruptie,,…maar tja, die “arme” man was al jaren niet meer op “vakantie” geweest, en dus is hij nu bezig met een inhaalrace hierbij bezoekend alleen maar corrupte landen en betaalt hij gaarne 135.000 US$ p/maand aan de SLM!!!


  Maak melding

 2. Kow loekoe sang bassi oe doe nanga a torie diesie, ie abbie altijd sma lek now de sang e bigien lul a fesi, tak wang lo maars, mek deng mang seti torie, someni soema dja ini ptatta e tak wang lo fromoe, go dape go tak nanga bassi, dat oe no doe oeng frede no ka,tapoe nanga taki wang lo dong sani, na sjing torie….


  Maak melding

 3. Heeft hij die petitie met zijn tien vuile vingers aangenomen.
  Baja, dan is het water naar zee dragen.
  Of had hij handschoenen aan?

  DOE jullie moeten duidelijk kleur bekennen.
  Dat gehannes zet geen zoden aan de dijk.
  Besmette figuren mogen absoluut niet in de politiek.

  Vecht voor een nieuw kiesstelsel.
  Zo krijg je meer invloed en kun je het vuil wegwerken.


  Maak melding

 4. Een bericht uit de krant:

  “PARAMARIBO – Pertjajah Luhur leider Salam Paul Somohardjo heeft gisteren langdurige gesprekken gevoerd met Nederlandse groothandelaars van basisgoederen. De toppoliticus vertoeft in Nederland en is op doorreis naar Indonesië en Italië”

  Deze betrouwbare “toppoliticus” heeft in de afgelopen 2 jaar ondanks zijn vele door de Surinaamse gemeenschap betaald snoepreisjes naar vooraal zijn vrouw in Indonesie nog geen enkel resultaat geboekt in het binnenhalen van een investeerder.

  Ik noem dat ook een ernstige vorm van corruptie. Deze man heeft totaal de kennis niet om in gesprek te gaan met internationale investeerders. Die lachen hem uit met zijn 3 jaar lagere school.

  Kan hij een overzicht geven van kosten en baten van zijn snoepreisjes naar Nederland, Indonesie en nu weer Italie?


  Maak melding

 5. Whahahahahahahahaha, Bouterse (een v.d. meest corrupte figuren in Suriname) die een anti-corruptie petitie in ontvangst neemt, wat een goeie grap is dat toch 🙂

  Let op m’n woorden, die petitie zal gewoon ergens in een bureaulade verdwijnen.


  Maak melding

 6. Henkie mi boi, hou je met je eigen zaken bezig, we weten dat Somo niets voorstelt, maar wat heb jij in te brengen in Surinaamse zaken, laat die gasten, ze merken het wel wanneer het spaak loopt. Dan zien ze wel, Wij jij, en nog en nog meer commentaar etc, ze gaan gewoon door op hun manier.


  Maak melding

 7. Beste Ferdinand Hossenbux:

  Als jij mij duidelijk maakt wat jou zaken zijn waarmee je mee bezighoudt op dit forum, hoor je van mij waar ik mij mee bezighoud.


  Maak melding

 8. @Ray2, als je oprecht en bovenal eerlijk tegenover jezelf bent moet je met concrete, heldere voorbeelden van corruptie door Bouterse gepleegd voor de dag komen. Indien je niet waar kan maken wat je beweerd, ben je ongeloofwaardig of beter gezegd onbetrouwbaar met je berichtgeving.Ik ga niet akkoord met beweringen als” ik heb horen zeggen “.Wees een man,een echte heer en kom met heldere feiten voor de dag omdat je anders laat blijken dat werkelijkheid en fantasie bij jou niet gescheiden zijn.


  Maak melding

 9. Beste Henk,

  De taken zijn goed verdeeld,..alsook de strategie!!

  DADA verklaart Nederland de oorlog..
  SOMO slijmt met de NED. handelaren…immers, zonder MAMA’S borsten kunnen wij niet!
  WIJDENBOSCH gaat doen huilbuien in NEDERLAND!!

  Als DADA bij de oorlogsverklaring ook had gezegd: MIJN KABINET REIST NIET AF NAAR NEDERLAND,…dan pas was hij een “grote-leider” geweest!!!


  Maak melding

 10. Je vrouw op de loonlijst van de staat plaatsen voor het lieve sommetje van SRD 8000 per maand, omdat ze lintjes moet doorknippen is: corruptie.

  Je zoon hoofd maken van een zogenaamde Counter Terrorist Unit waarvan alleen pa en zoon het nut van inzien. Iedereen weet dat bajesklant Dino financieël geaccommodeerd moest worden. Hoe noem je een dergelijke daad? juist ja, corruptie.

  En natuurlijk staat deze criminele president niet te springen om zoiets als een anti-corruptie wet. Klip en klaar.


  Maak melding

 11. Beste Pasew:

  een grote leider moet de volgende eigenschappen bezitten:

  onbesproken gedrag
  respect voor de rechtstaat
  Eerlijk en betrouwbaar
  Heeft gezag door zijn wijsheid ( niet door zijn UZI)
  Wordt gerespecteerd in binnen- en buitenland
  Heeft goede opleiding
  Is de ideale huisvader ( voedt zijn kinderen goed op)
  Zet het landsbelang boven zijn eigen belang
  Verbindt alle bevolkingsgroepen
  Betaald netjes zijn belastingen
  Treed in overleg met parlement en legt verantwoording af

  Ik hoor graag aan welke eigenschappen de president van Suriname voldoet…….


  Maak melding

 12. @ RobG
  Al kom ik met duizend voorbeelden voor je, NDPers en Bouta fans zoals jij zullen ze toch niet willen accepteren en geloven. Steek je kop maar eens uit het zand en open je ogen, dan zal je er vanzelf achter komen hoe corrupt jouw leider en zijn trawanten zijn.


  Maak melding

 13. Inderdaad zonder pers en een berisping voor meneer Breeveld dat ze de berichten in de media niet leuk vonden. Het beloofd wat, afgezien van het feit dat het verhaal over de kruistocht tegen corruptie een bermverhaal was van een fantast. En dat Carl Breeveld nu die kruistocht begonnen is, is extra zuur….heel zuur.


  Maak melding

 14. @RobG

  Je baasje heeft moord gepleegd op onschuldige burgers ,idioot!!
  Is dat niet strafbaar,waarom dan amnestie met alle geweld gedaan te krijgen als je onschuldig denkt te zijn ,is dat geen vorm van corruptie?
  Al de schuldigen van dec 1982 genieten van een hoge post in Suriname die ze nooit verdiend hebben. is dat geen corruptie te noemen?
  De vele snoepreisjes gewoon zomaar..is dat geen corruptie.
  De show te Boxel opgezet door bouta en co ..is dat geen corruptie.
  DE GEHELE NDP REGERING IS CORRUPT!
  Whahahaaaaa …Somo die gaat in zijn eentje zaken bespreken in Nederland..HEEFT hij wel een verstand,heeft hij hersenen?
  Denk jij dat hij wat geeft om de surinaamse bevolking?
  Hij wil bij zijn Amina zijn en pronto ook.
  Doe somo de groetjes hoor RobG ,wanneer hij weer komt met vakantie in Suriname….hahahaaaaaa


  Maak melding

 15. Als de president vam Su die petitie ondertekend,,dan zal hij zijn woord ook tot waarheid moeten maken ,,en bevolking veiligheid moetten garanderen,en criminele,,corruptie in het land de kop in drukken


  Maak melding

 16. De domme mensen reageren weer met domme opmerkingen,alleen wil ik zeggen dat Somohardjo slimmer is dan velen van jullie die over hem zeiken,zo zeggen we dat in het nederlands endaarom is hij minister en goed ook zo kan hij ook de javanen helpen,want zo is het altijd gegaan in suriname en is nu zijn beurt om dat te doen is geen coruptie,hier heb je coruptie en daar heb je kabels,na mi takie,jullie domme praters hier die altijd wat willen zeggen met jullie ezelverstand,jullie zijn al verdwaald in nederland,ik woon ook hier hoor,maar ik haal suriname niet naar beneden,en jullie die zo praten willen graag daar wonen en misschien hadden jullie familie vroeger die zo waren en nu de kans niet meer hebben,dan we jaroesoe!na mie takie


  Maak melding

 17. Beste neetjeman: Als Somo aanhanger maak je hem maar direct minister. Volgens mijn laatste informatie is hij geen minister.

  Je bedoelt dus dat Somo veel slimmer is dan zijn slaafse aanhangers/volgelingen?

  Dat lijkt me niet zo moeilijk.


  Maak melding

 18. Surinamers werken, wonen, betalen belasting en mogen gebruikmaken van hun stemrecht in Suriname.
  Mensen met andere nationaliteiten doen alsof.
  Ik ben ook geen Brit omdat ik elke dag BBC News kijk, (gebrekkig)engels kan en een engelse vlag heb staan in een vaas in de woonkamer?


  Maak melding

 19. Neetjeman joe ,joe dong ai boeng dong, je taki tak oenoe abi boeriki jeje, die foe joe komopo uit a go foe a boeriki. Volgens mi ie de na kolera e male, male go morofara. Dem tap joe tego dape, boeriki jesi langa
  jo go foeroe boeng foeroe.


  Maak melding

 20. Ray joe dati ie no sab sang joe moe tak moro soso dong
  soso kkkkk, neks moro, go taigi bassi joe srefi sai je tak dja, dat joe no doe ie frede no kkkk, a sai baja nanga joe, go bai wang tra jeje na dot ippie, en tang dape.


  Maak melding

 21. @Was Was Godo

  Mie sabie you atie e broedoe te soema e karie joe basie wan ogrie man.Hai kisie mooi!
  you tekkie partij gie ing ,so njang ka ooktoe namens ing.Sa you e spang dang?
  ps
  als je baasje stront te incasseren krijgt moet je het ook met hem delen,netzoals van ..lief en leed samen delen..Die zogenaamde goeie dingen wil je wel met je baasje delen ,maar de beloning[straf] voor zijn slechte daden daar ren je weg van ,dan heb je plotseling geen tijd voor. Whahaaaaaaa….
  Was Was Godo go njang ka jere!


  Maak melding

 22. Ai Ray wo sakking djie makandra, ik weet niet waar je zit, ik zit in ptatta en ga en kom en doe wat ik wil,
  zeg wat ik wil en denk, ie sabi sang joe moe doe, taigi baas, fa joe e denki abra eng ini eng fesi dang aw poroe ka djie, ka na joe dus dobroe kkkkk
  somei soema wani taki bassi mo dede, Gado o poer eng te a teng doro, joe joe Ray joe e siekie, tang ini kolera, dape na joe oso, tingi fowroe sa njang joe…. mi e go na Sranang koirie doe alla sani dape, switie
  ai sakking kong me wakti, da me bering kong baka.


  Maak melding

 23. @Was Was Godo

  Arkie noh brada,a baasje foe joe e sabie sang a people foe Suriname en mie wannie foe hem. A sabie datie hem moesoe verdwijn innie na santaboma gie altijd,a moesoe kotie ing strafoe foe ing ogrie .
  Sai de you denkie a crimineel gie hem srefie Amnestie? Ie baasje denkie moro fara da you e doe,jere.
  You mag kong koirie innie na switie sranang mie ne gie ka om you.Kande baasje abie wan lai gie you.You potie a lai inie na gogo foe you foe smokkel ing na p’tata.
  Baja ,wasie a gogo boeng jere anders a go mix nanga bruin spul inside a gogo foe joe.
  Whahahahaaaaaa….


  Maak melding

 24. Als men niet met bewijzen kan komen,moet men geen anderen zwart maken.
  Sommige mensen op deze forum willen wat schrijven maar weten niet precies hoe het hoort .
  Kunnen jullie niet met bewijzen komen dan moeten jullie niets meer schrijven over baas hebben jullie dit begrepen.

  Groetjes,


  Maak melding

 25. @Sjang

  Dan kan je liever gelijk voor ons verklaren waarom Baas amnestie nodig heeft?
  Want voorzover wij weten vecht een onschuldige nog altijd even hard door om zijn onschuld te bewijzen en zijn eer in de maatschappij te herstellen die schade hebben opgelopen eerder. Een onschuldige verschijnt altijd voor de rechter en in de rechtszaal als hem zo wordt opgedragen.Hij gaan heus niet met vakantie en bovenal zou hij geen getuigen hebben die amnesia lijders zijn per toeval.
  Je baasje is het omgekeerde van alles.
  Hij is SHULDIG,GUILTY.


  Maak melding

 26. ee Ray fa je screfi ini djompo baka toch no mek grap¨¨ jere bika mi no lob a torie dati, ik ga via de voordeur naar binnen, nanga joe whahaaaa, na deng loeber e reageer so, ma efin, bassi o tang, nog even
  wellicht joe kan go seti torie dape, je gaat het niet redden, do broko jo maars,tang pe joe de je zegt joe ne gie ka om mij, goed zo, ik heb schijt aan jou, bassi no abie notie djie mi, a abie a koegroe djie joe, foe soet eng go ini joe ….. mi e was a go ala dee, die foe joe lai free free ka oso free free…. soso tingi Ray me smeer joe mi gado, poes kong.


  Maak melding

 27. Het in ontvangst nemen vd petitie is al een probleem, een groter probleem is dat hy NIET kan lezen, het grootste probleem is dat de petitie straks door een andere geboefte wordt voorgelezen en dat het vervolgens in de vuilnisbak beland. Het roven, liegen en bedriegen is zodanig ingeworteld dat het niet meer opvalt. Hoe gaat een rover/moordenaar/dealer een andere rover/moordenaar/dealer alszijnde z’n eigen vrienden berispen !!


  Maak melding

 28. Ee Surinam Patriot, je sponser Ray no, ie sie fai dong toe, alla deng boel shit sai joe e waka taki, mi na las teng, no, joe na las ede, lek wang bakroe, ie sabie, toch bakroe, en joe pran wang was was godo now now ondro mi saptia, boi te deng marbonzoe o free gwe go soekoe joe do soet joe go broko….. joe jeje de ini jo gorogoro…..


  Maak melding

 29. front moe loekoe boeng if na wet go in …passen jullie op te tellen front …wie kaats moet de bal verwachten …er worden geesten gewekt die men niet gaat kunnen bezweren mie mag me bar oeng .


  Maak melding

 30. Bouterse reist alleen naar corupte landen haaaaa het verbaast me niet. Hij denkt als de pers er bij komt hoe kom ik hier uit met al die intervieuws.haaaaaa.


  Maak melding

 31. Die anti-corruptie wet gaat er niet komen. Anders kan elke willekeurige Surinamer elk parlementslid van corruptie beschuldigen en dan is het einde oefening voor deze regering.


  Maak melding

 32. Wat ironisch, dat een Corrupt figuur als Bouterse die op een onrechtmatige wijze president is geworden,doordat hij al veel eerder achter de tralies had moeten zitten met zijn eveneens corrupte paarse bende een petitie betreffende antie corruptiewet in ontvangst moet nemen, lachwekkend.


  Maak melding

 33. Kiri soboe moord, mishandel, foef’oe anga lee, anoe foer anga broedoe. Da joe o tak mi anga mi krin krin verstan moe waka a joe baka now maa noh boeriki!!!!! Aaai Was Was Godo fika mi j’ee HahahaaaaaHatcheeeeee


  Maak melding

 34. DOE partij, ik steun alle mensen die corruptie willen tegengaan. Maar denken jullie niet naif
  dat baasje bobo jullie gaat helpen terwijl hijzelf bezig is om zo snel mogelijk rijk te worden?
  Waarom maken jullie niet een lijst van de top 10, 100, 1000 meest corrupte Surinamers.
  Moet toch niet zo moeilijk te zijn. Gewoon rondrijden in Paramaribo en de grootste huizen met de meeste bewaking uitzoeken en dan uitvinden wat ze voor hun leven doen.
  Voorbeelden zoals somo, wijdenbosh, baasje bobo zijn toch makkelijk in kaart te brengen


  Maak melding

 35. Fadso, ie no fatoe toch no mek grap, no spang tek a dei
  so langa a warang ete, ini Sranang Bassi de deng fesimang, stree deng moesoe stree, bika baka 2015, wang tra soema o paar a boto dape, dang disie boto kang soengoe, dang kondre kaba. Deng marbonzoe fo mi
  mi e wakti deng ini mi Godo.


  Maak melding

 36. Bouterse heeft er goed aan gedaan om de petitie zonder toeters en belletjes,met veel bombarie en pram-pram,inclusief loeiharde luide sirenes,enz. in ontvangst te nemen. Corruptie is een verschijnsel dat moeilijk te bestrijden is. Binnen bepaalde kringen is het eerder de norm dan een uitzondering.Hij zal dus niet aanwezig zijn op elke plek of tijdstip waarop er corruptie wordt gepleegd .Het valt en staat met de houding/opstelling van de machtigen, leidinggevenden binnen het overheidsapparaat.


  Maak melding

 37. Henk mi boi, ik reageer op mijn manier op wat ik dan hierboven lees qua onderwerp, en dat mag een ieder, maar ben jij bij de gesprekken van Somo aanwezig geweest, zo komt het bij over, ken je hem, spreek je hem, tenminste de manier hoe jij overhem praat, we ik dan en nog meer mensen weten dat deze man al in mrt 82 onder de grond had moeten liggen, toen dec dat jaar ontsprong ie de dans, nu is ie op zijn manier bezig in Suriname, ja wat moeten we ermee, wij kunnen niets doen, helaas.


  Maak melding

 38. @RobG
  Natuurlijk heeft bouta de moordenaar, stilletjes deze petitie in ontvangst genomen zonder de aandacht te trekken van de bevolking.Hij schaamt zich natuurlijk dat de petitie aan hem is geboden want hij is zich er heel erg van bewust dat hij surinaams grootste corrupteling is.
  Hij moet nog nagedacht hebben van;kijk,de bevolking vraagt mij,de kat, om het melk voor ze te bewaken!


  Maak melding

 39. Aan President Bouta van de republiek Suriname,

  Het is ook ons land, jij bent gekozen om het volk te vertegenwoordigen je begrijpt toch wel hoe het moet.
  Stop corruptie nu en bouw het land op in plaats van het te late afbreken door corrupte personen.

  Kamper


  Maak melding

 40. @Ray, ook president Bouterse zijn voorganger de heer Venetiaan nam ooit ook zonder veel toeters en belletjes een anti-corruptie petitie in ontvangst.Als ervaren politicus moet je heel voorzichtig met dit soort vraagstukken omgaan.Men kan op afgerekend worden.Dat is ook een van de reden waarom Venetiaan thans op een oppositiebank moet plaatsnemen.Ik hoop dat hij nog heel lang (tiental jaren) daar op de oppositiebanken mag blijven zitten.


  Maak melding

 41. @Kamper

  Kamper mijn grote vriend, goed verwoord.
  Nu nog de arowaakse vertaling of is hij een caraib, of een warrow-indiaan, anders snapt hij het niet.

  “Aan President Bouta van de republiek Suriname,

  Het is ook ons land, jij bent gekozen om het volk te vertegenwoordigen je begrijpt toch wel hoe het moet.
  Stop corruptie nu en bouw het land op in plaats van het te late afbreken door corrupte personen.”


  Maak melding

 42. @ RobG,
  Het verschil tussen Bouterse en venetiaan is dat Bouterse Transparantie en het aanpakken van de corruptie verkiezingsbeloftes van Bouterse zijn,
  Als een duveltje uit een doosje komt hij met zijn amnestie wet die binnen een paar dagen door het parlement is gejaagd.


  Maak melding

 43. Corruptie is onderdeel van de politiek in Su.Drugs, moorden stelen het volk ligt er niet wakker van. Onze leider weet niet beter. Zijn zoon heeft hij ook zo opgevoed. Geef hem een diplomatiek paspoort dan kan hij vrij drugs en wapens internationaal vervoeren.Piet Wortel zorgt wel voor de kleding van Bouta. Hij is daar kind aan huis. Wat een land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.