Illegale grensoversteek Suriname-Guyana blijft

8

PARAMARIBO, 16 aug – De illegale ‘Backtrack’, de grensdoorgang in Nickerie, wordt gehandhaafd. Dit meldt het kabinet (werkbureau, red.) van de president. Van plannen om de doorgang te sluiten, si geen sprake. Wel komt er strengere controle op het personenverkeer met buurland Guyana. Parlementariër Rashied Doekhie (NDP) ziet de Backtrack voorlopig niet dichtgaan.

Weliswaar is er de duur betaalde officiële oversteek tussen beide landen. Voor deze veerdienst hebben de EU en de regeringen van beide landen miljoenen neergeteld. De Backtrack is berucht om de smokkelpraktijken van al decennialang. “Het zal moeilijk zijn deze route te sluiten, omdat het zijn nut bewezen heeft”, zegt Doekhie tegenover de Times of Suriname. Pogingen er controleposten te plaatsen liepen om allerlei redenen spaak tot nog toe.

Doekhie gelooft toch dat het er nu wel van zal komen. Het Bureau Nationale Veiligheid wil binnenkort de controle opvoeren. Er komt speciaal veiligheidspersoneel. “Het is een proces. Wat we willen weten is, wie komt en wie gaat”, aldus Doekhie. Volgens het kabinet van de president wordt vooral ‘weloverwogen’ te werk gegaan. Er wordt terdege rekening gehouden met “sociale, culturele, historische en familiaire banden.”


8 REACTIES

 1. Tuurlijk waarom ga je het voorkomen als je zelf belang bij hebt? Net zoals men alle corruptie toelaat en de coke handel. Zelf de officiële grensovergangen zijn een grap. Je komt als toerist het land binnen en je kan nergens de douane vinden, sommigen om niet in problemen te komen, gaan helemaal thuis bij de dounier om een stempel te kunnen krijgen.


  Maak melding

 2. 1980 en alle troep?! Nooit van gehoord!!!

  Hoeveel tegenstrijdige berichten zijn er de laatste
  dagen over ons neergestrooid?! Loopt dit Fascistisch
  regiem op haar eind?! Of?! Lopen enkelen binnen dit
  Fascistisch regiem op hun laatste benen?!
  Het moet niet gekker worden!!!


  Maak melding

 3. Doekhie heeft gelijk dat de back track moet blijven. Ik ken een geval waarbij een politicus in zijn penis was gebeten door een liefje en was die per back track naar guyana voor behandeling. Dus dat.


  Maak melding

 4. De smokkelaars en hun stromannen aan de macht willen dat natuurlijk niet. Backtrack bestaat natuurlijk al lang en heeft een economies bestaansrecht. Maar een beetje legaliesatie dmv passpoort controle en duane kan toch geen kwaad. Waarom doet het leger en politie niets aan? Midden in Coronie willen ze wel controleren terwijl de jongens uit het leger aan de straatkant masturberen.


  Maak melding

 5. Men kijkt teveel naar Guyana maar hoe staat het dan met de franse – en braziliaanse grens? Er gaan per dag meer dan tweehonderd fransen visaversa oversteken. Het gebeurt hetzelfde hier met de doaune in Albina.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.