Surinaamse diplomaat ambieert hoogste post OAS

10

PARAMARIBO, 16 aug – Carrièrediplomaat Albert Ramdin wil een gooi doen naar de post van secretaris-generaal bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Zijn ervaring als diplomaat moet enig gewicht in de schaal kunnen leggen. Dat gaat ook op voor zijn ervaring als tweede man bij de regionale organisatie. Bovendien zijn er ook de ambities van de Caribische groep.

Die streeft ernaar de komende jaren meer topposities in te nemen. “Ik zou wel ja zeggen om secretaris-generaal te worden. Simpelweg omdat we een goede basis hebben gelegd om te zeggen dat het Caribisch gebied de leiding van de organisatie in handen moet krijgen”, zegt Ramdin tegenover de Ware Tijd. Om gekandideerd te worden heeft hij de steun nodig van Suriname en de rest van de Caribische landen. Dat wordt flink lobbyen de komende tijd.

Ramdin kan bogen op ruim tien jaar ervaring bij de OAS. Hij is al twee keer gekozen tot assistent secretaris-generaal. Suriname kan dit meenemen bij het lobbyen. Het politieke getij lijkt uitermate gunstig. “Ik heb vele geluiden gehoord, waarbij men zegt dat het tijd is dat het Caribisch gebied leiding geeft aan de OAS. Secretaris-generaal is mogelijk, alleen is het nog te vroeg om posities in te nemen”, aldus Ramdin. Zijn huidige functie loopt tot 2015.


10 REACTIES

 1. Het is goed dat mensen grote ambities hebben, zeker. Maar wat zal deze man het zwaar krijgen als hij deze post krijgt, onder bewind van BAAS in Sur. Hopen dus dat per 2015 een betrouwbare regering het voor het zeggen heeft in Sur. Andres wo ké.


  Maak melding

 2. Ramdien heeft al bewezen niet geschikt te zijn voor deze hoge post, anders zou hij een andere visie gehad hebben betreffende die omstreden amnestiewet die overhaast is ingevoerd.


  Maak melding

 3. Laten wij met zijn allen hopen dat in 2015 deze man, Ramdin verdwenen zal zijn uit het radar samen met zijn baasje.Ze mogen asiel aanvragen ergens in Cuba,Venezuela,Afrika,Haitie, Argentinie of China.Ze moeten weg,ergens ver weg.


  Maak melding

 4. Nu krijgen wij inzicht van de dubieuze opstelling
  van deze Carrière opportunist. Hij heeft nu zilver,
  maar wil voor goud!!!

  Indien Canada en USA over een veto mandaat beschikken!
  Toepassen!!! De man is te glad!


  Maak melding

 5. Sorry Albert, deze posten worden bemachtigd door lobbyisten van de hoogste machten, onze bacoven winkel machthebbers hebben “zero credibility” en de rest van de OAS gaat niet voor een voorzitter uit een land waar de staatshoofd een veroordeelde drugshandelaar en multiple couppleger is die zichzelf net gratie heeft gegeven. Het spijt mij zeer om u deze slecht nieuws te geven. Gewoon hopen op een nieuwe gelegenheid als baasje achter de tralies zit, suriname een echte democratie wordt zonder een waardeloze parasitaire leger dan heb je misschien meer kans om voorzitter te worden van de OAS of VN. In de tussentijd ga ergens een phd doen.


  Maak melding

 6. @ koosje als je geen ka te doen hebt doe het niet hier. functioneer die man als ass reed onder het bewind bouterse je hebt echt niks te schrijven ipv je blij bent dat het land dan hoger op de internatinale ladder komt begin je gelijk met modder te gooien, ma js kan aan je school opleiding liggen.


  Maak melding

 7. @philip

  Nu maak je mij nieuwsgierig.
  Welke opleiding heeft jouw baasje dan genoten en heeft hij het verdiend die hoge post die hij zomaar bezet houd heden?Hoe staat het met jouw opleiding dan?Ligt het hoger of lager dan die van je baasje?
  Denk je dat een aantal cijfers op papier ons in de praktijk verder brengt?Hoe staat het met de mensenrechten situatie in ons land?Ben jij je wel bewust ervan hoe zielig het voor ons uitziet sinds feb 1980?


  Maak melding

 8. Ray
  @philip

  Nu maak je mij nieuwsgierig.
  Welke opleiding heeft jouw baasje dan genoten en heeft hij het verdiend die hoge post die hij zomaar bezet houd heden?Hoe staat het met jouw opleiding dan?Ligt het hoger of lager dan die van je baasje?
  Denk je dat een aantal cijfers op papier ons in de praktijk verder brengt?Hoe staat het met de mensenrechten situatie in ons land?Ben jij je wel bewust ervan hoe zielig het voor ons uitziet sinds feb 1980?

  kan aan mij liggen, maar ik oordeel niet over mensen hun intelligentie. ik zeg alleen kaan aan de opleiding van ….. liggen. ma eenmaal jij mijn scholing aan de orde stel, ik weet dat in dat van uit dat debiele instituut waar jij vanuit los ben gelaten men geen zaken als dit aan de orde stelde. Nieuws

  AlgemeenEconomieKunst & CultuurMilieuOoggetuigePolitie BerichtenSamenlevingColumns

  Diederik SamwelNita RamcharanRappaSandew HiraSport
  Startalk
  Foto’s
  — Albitrouw en Sampie worden dinsdag toegelaten tot DNA — Bouva: Brief Minov-staf ‘serieuze hint’ — Jeugdzaken met tienermoederproject naar districten —
  Waarom Jharap voorstander is van privatisering Staatsolie 17 Aug, 10:00
  De legendarische directeur van Staatsolie Eddie Jharap geeft zijn visie over waarom hij voorstander is van een gedeeltelijke (20 tot 30%) privatisering van Staatsolie. Hij heeft een uitgesproken mening over privatisering van staatsbedrijven.

  Jharap heeft op 16 augustus deelgenomen aan een panel-discussie van de VHP over privatisering van staatsbedrijven in het algemeen en Staatsolie in het bijzonder.

  “Mijn opvatting over deze kwestie heb ik als volgt verwoord:

  1. Er zijn verschillende redenen en doelstellingen en methoden om een staatsbedrijf te privatiseren. Mijn aandacht gaat naar: HET TERUGDRINGEN VAN DE POLITIEKE INVLOED IN DE OPERATIONELE EN ECONOMISCHE BESLUITVORMING van het bedrijf.

  2. Voor mij is werken voor de Staat en een staatsbedrijf een heel bewuste keuze geweest. Ik wilde mijn talenten ten dienste stellen van de gemeenschap. Hierbij werd ik gedreven door de drang om te bewijzen dat ook staatsbedrijven efficiënt en productief binnen de boezem van de Staat konden functioneren. Staatsolie werd mijn model.

  3. Het uitgangspunt voor de oprichting van Staatsolie was de opvatting dat natuurlijke hulpbronnen eigendom zijn van het volk en de opbrengsten daaruit maximaal ten goede van het volk moesten komen. Voor aardolie werd bepaald dat die middels staatsbedrijven tot ontwikkeling gebracht diende te worden. Deze opvatting is verankerd in de vigerende Mijnwet en de Petroleumwet. Staatsolie werd opgericht en is met bezieling, geweldige inspanning van het personeel en met steun van de gemeenschap ontwikkeld tot wat het vandaag is. Het volk is trots op Staatsolie.

  4. Helaas zijn niet alle mensen ENGELEN. Er is altijd druk op Staatsolie uitgeoefend voor enge belangen, vooral door mensen die tijdelijk in het bezit zijn van politieke macht. Deze druk is in loop der jaren, naarmate Staatsolie financieel-economisch belangrijker werd, toegenomen en de gezonde economische ontwikkeling van het bedrijf dreigt in gevaar te komen.

  5. De bedreigingen zijn vaak subtiel, maar soms kunnen zij heel grove vormen aannemen. Denk maar aan de pogingen van de regering Wijdenbosch in 1997 om het belangrijkste vermogen van het bedrijf, de oliereserves in de grond, te verkopen.

  6. Waar voorheen Staatsolie heel vrij en zelfstandig zijn operationele beslissingen, onder toeziend oog van een deskundige RvC, kon nemen, heeft vandaag de politiek haar greep op het bedrijf opeenvolgend vergroot, door volledige controle van de Aandeelhoudersvergadering, de Raad van Commissarissen en heel spoedig van het gehele bestuur.

  7. De zojuist genoemde situatie kan, een toevallige regering met meer oog op haar korte termijn politieke belangen, gemakkelijk verleiden om operationele maatregelen binnen het bedrijf, zonder enig tegenspel, te laten nemen en uitvoeren die uiteindelijk nadelig kunnen zijn voor de toekomst van het bedrijf.

  8. Het volk van Suriname is trots op Staatsolie, niet slechts vanwege de financiële bijdragen, maar vooral omdat het bedrijf ook een functie heeft van “licht-toren”, een wegwijzer, die jongeren de weg wijst en inspireert om ook hun droom te realiseren. Staatsolie moet daarom nog heel lang gezond en efficiënt worden gehouden.

  9. Ik geloof dat de kansen van het voortbestaan van Staatsolie vergroot worden als het bedrijf gedemocratiseerd wordt: dat wil zeggen als een deel van zijn aandelen door verkoop in het bezit komt van kleine investeerders in de gemeenschap. Deze aandeelhouders kunnen van binnenuit helpen om ongezonde politieke besluiten tegen te gaan. zie je hoe het gesteld is met ons sins 1980!!!!!!!


  Maak melding

 9. philip, Wij moeten ons echt niet druk maken om onze fantast Ray en overige fantasten, van wie hun clip klaarblijkelijk alweer vastzit. Laten zij zichzelf blijven afvragen wie en wie geschoold is. Mie granma bo takie: ie lerie te’ kong dong dang, als men zogenaamd geschoold is, zoals men beweert. By the way: hoe zit het met Ray z’n cowboy van weleer van de USA (Reagan) die daar twee (2) termijnen met z’n cowboy-diploma heeft volgemaakt????? Uncle Ray, dan oeng mag tek’ oeng kans toch in jouw bananenrepubliek Su. Ray wij willen met z’n allen graag begrijpen en geloven dat jouw tendentieuze dubbele moraal rol als fantast, een zeer zware en moeilijke is, evenals die van jou mede fantasten, dagelijks op dit forum. Mie granma bo’ takie: na so law e bigieng! Al is het een klein beetje: heb respect voor de keuze van het volk. Zo kun je jouw genezingsproces ook een duwtje in de rug geven. Ray, mie no hoop a clip fie’, nanga den fantast matie fie’, fas’ adjeng.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.