Surinaamse gevangenen vragen Bouterse gratie

55

PARAMARIBO, 24 jul – Een groep gedetineerden heeft gratie aangevraagd bij president Desiré Bouterse. Dit meldt de Times of Suriname. Hoewel gratieverzoeken normaal zijn, valt de reden deze keer wel op. De gedetineerden vinden het memoreren van twee jaar regering Bouterse een mooie gelegenheid.

In augustus is het inderdaad twee jaar geleden dat Bouterse aantrad. Ook de motivatie mag er wezen. Volgens de gedetineerden willen zij Bouterse graag ondersteunen in dit ‘jaar van actie.’ In een brief aan het staatshoofd wordt de bereidheid geuit zich ‘tot het uiterste’ in te zetten. En voor wie nog morele bezwaren zou hebben, de heren tekenen aan niet betrokken te zijn geweest bij recente berovingen en moorden. Op een eerder gratieverzoek is nooit gereageerd.

55 REACTIES

 1. Hhahahaah ai boi dit kon je verwachten.Ik zou zeggen gooi de gevangenissen leeg,Dan begint iedereen met een schone lei.
  Boutje is nu schaakmat.Waar is zijn vriend van toen Haakmat?


  Maak melding

 2. Het moet echt niet gekker worden!!!!!
  Ma ja, deng mang dies eh prakserie: if ala moordenaar e wakka na doro seeh, dang foe san deh mie moes foe sdong ien seeh??????
  Ze gaan zich tot het uiterste inzetten om BAAS te helpen bij zijn praktijken.
  Suriname is straks een grote jail (gevangenis) vol met criminelen. En de celhuizen worden dan bewoond door de niet-criminelen. Wie kan deze nonsenserij in hemelsnaam stopzetten!!!!!!


  Maak melding

 3. Ik bedoel als zijn zoon Gratie kreeg dan willen zijn vrienden dat ook.

  Zo lang ze zeggen ik beloof eeuwige trouw aan u baas !

  Niet aan Suriname

  Maar aan u Want U bent Suriname.


  Maak melding

 4. Whahahaaa dit was natuurlijk te verwachten. Een criminele staatshoofd die zichzelf amnestie heeft verleend kan moeilijk deze verzoek afwijzen. We glijden af naar de rand van de afgrond. Blijf vooral stemmen op die megalomane leider…


  Maak melding

 5. Gevangenen zijn ook mensen die een fout hebben gemaakt en uit je fouten word je wijzer er is bij voorbeelt gratie gegeven aan gevangenen die voor 1december 2010 zijn gevonnist en er zijn mesen die de zelfde tijd als andere vast zitten en de zelfde straf hebben gehad en toch andere eerder zij vrij gekomen ik denk dat iedereen de zelfde recht heeft en gelijk moet worden behadelt als de president deze gratie geeft dan denk ik dat hij gelijk staat er zijn ook heel wat gezinnen die op hun echtpaar zitten te wachten er zij ook heel wat kinderen die zitten te wachten dat hun ouders vrij komen iedereen krijgt een tweede kans


  Maak melding

 6. “Volgens de gedetineerden willen zij Bouterse graag ondersteunen in dit ‘jaar van actie.”

  Ja tuurlijk, ze willen graag verder gaan met het beroven, verkrachten en vermoorden van anderen en het intimideren van politieke tegenstanders van Bouterse.

  “En voor wie nog morele bezwaren zou hebben, de heren tekenen aan niet betrokken te zijn geweest bij recente berovingen en moorden.”

  Dat komt doordat ze jaren vastzitten. Zodra ze vervroegd vrijgelaten worden zal de criminaliteit nog verder stijgen.


  Maak melding

 7. De regering moet de sameleving beter informeren over het gevangen wezen en dat er internationaal ook regels zijn bijvoorbeeld het 2derde uitzitten van een straf die niet meer word toegepast onder de vorige minister werd het wel toegepast en er werd wel rekening gehouden aan internationale mensen rechten zelf een moordenaar heeft het recht om mens te zijn anders was de president er nu ook niet


  Maak melding

 8. @ Melvin,
  Het overgrote deel v.d. gevangenen zal vast en zeker bestaan uit recidivisten d.w.z. criminelen met een lange strafblad en meerdere veroordelingen op hun naam. Hoeveel kansen wil je dat soort tuig blijven bieden. Op een gegeven moment moeten ze gewoon levenslang opgesloten worden om de rest v.d. smaenleving te beschermen of permanent opgeruimd worden.
  Dat geleuter van je over mensenrechten voor criminelen mag je voor jezelf houden want toen die criminelen bezig waren met het beroven, vermoorden en verkrachten van anderen hadden zij totaal geen respect voor de mensenrechten van hun slachtoffers dus hun recht op het beroep op mensenrechten hebben ze met hun criminele daden zelf verspeeld.


  Maak melding

 9. @ Ray2
  Je hebt gelijk,maar toch kan je ze nog 1 kans gunnen toch.Laten ze zich aansluiten bij de CTU hihihihih,dan kunnen ze van hun hobbie hun beroep maken Hahahaha


  Maak melding

 10. @Melvin, je praat raar baja. En de slachtoffers dan ? Hebben die geen recht dan? Kinderen die opgroeien zonder ouders omdat ze slachtoffer zijn geworden van een misdaad. “Bezint eer ge begint” Iedereen heeft recht op een tweede kans nadat je je straf hebt uitgezeten. Amnestie is typisch iets voor bananen republieken.


  Maak melding

 11. (@melvin 24/07/2012 om 14:40 em 14:47 uur):

  Maar je schrijft ook niets over de slachtoffers alsmede hun nabestaanden.
  Trauma’s en nogmaals trauma’s hebben deze mensen opgelopen.

  je denkt toch niet dat de slachtoffers “Steve Meye Wonder” in de arm zullen nemen om de ‘pijn’ te laten verlichten en ook nog schadevergoeding te zullen eisen van deze CRIMINELEN.
  @melvin: Wees gegroet!!!


  Maak melding

 12. Ik ben voor. Als een meervoudig moordenaar die ook nog andere misdrijven tegen de staat heeft gepleegd (en daarmee bedoel ik niet 8 december, 8 december zie ik als één geheel, ik doel ook nog op Ormskirk, Keerveld, …… , Piko Sabajo, Inspecteur Blagrove, Inspecteur Gooding ….. ) meerdere malen amnestie krijgt, heeft iedereen recht op minimaal gratie.

  Sterker nog, waarom geven we geld uit aanrechters en advocaten? Opdoeken die handel! Voortaan allemaal naar de volle evangelie kerken!


  Maak melding

 13. @Ray2

  Niet druk maken om Mevin en zijn domme ,idiotische filosofie over hoe de criminelen een tweede kans te geven. The next president kan 1 van deze criminelen zijn als ze de kans krijgen.Hun slachtoffers die zij gemaakt hebben aan hun handen die hebben ze nooit een tweede kans gegeven. Ik veronderstel dat onder deze gratie vragende criminelen ook moordenaars en verkrachters bij zitten,naast de daagelijkse kruimeldieven en oplichters.Melvin zijn hart vloeit over van begrip voor de wederhelften van de criminelen en hun kroost ,had hij maar ook een moment gedacht aan de wederhelften van de slachtoffers gemaakt aan de handen van deze criminelen en ook aan de kinderen van de slachtoffers die geleden hebben aan handen van deze criminelen en die nu verder moeten gaan zonder hun vader of moeder,broers of zusters.Had hij ook maar een momentje gedacht aan de slachtoffers die verkracht werden en nu een leven leiden vol met trauma en angst.
  Niet om niks blijf ik zeggen dat de volgende presidentskandidaat uit Santo Boma zal komen met als supporter Melvin achter hun.Sinds mei 2010 lijkt het alsof deze criminele ndp regering olv de onberechte crimineel een groot hart heeft voor de geboeften te Santo boma. Misiedjonko die organiseerde familie day voor ze en dan heb je bouta de crimineel die aanzich zelve gratie verleend maar niet alvorens zoontje meriba te vereren met gratie.
  Soort zoekt soort,in hem ,bouta de crimineel,hebben de gevangenen van Santo boma hun redder en beschermer gevonden.
  Hij ,bouta de crimineel,de GRATIE god.
  Schande en nogmaals schande


  Maak melding

 14. Heb zelf tussen dat tuig wat nu gratie vraagt, onschuldig vast gezeten, dat tuig is te slecht om te branden, net als deze president, voor het vuurpeleton is de enige oplossing, ben je voorgoed verlost.


  Maak melding

 15. Soms weet ik niet of ik moet lachen of verdrietig moet zijn om die berichten uit Suriname. Maar misschien is het eenvoudiger dan ik denk. Want als je de duivel aanbidt dan lach je om dit gratieverzoek. Als je God aanbidt dan ben je verdrietig, denk ik. Vrij komen om te moorden, roven en verkrachten! Nee, dat nooit!


  Maak melding

 16. rustig aan….gratie is nog niet verleend.,
  zy die bv doksen,eenden, ezels,geiten hebben gesteeld mogen vryuit gaan.
  Verkrachters, moordenaars, geweldenaars never maar tja de press is zelfs een grote crimineel net als zijn zoon.
  Broeders in SU waarom o waarom vertonen jullie lammeren gedrag (mak als een lammetje)….

  Wat is er met jullie stem gebeurd ??

  Ik heb in elk geval geen stem meer.


  Maak melding

 17. Ik zou het niet doen als ik de president was, laat ze hun straf maar lekker uitzitten, dit is toch bizar voor woorden, je pleegt een feit een strafbaar feit en nu vraag je om gratie, puur gelul,en als de president dat toch gaat doen dan is het hek van de dam, dan jo sie mooi torie, dan gaat bij wijze van spreken heel boma voor gratie.


  Maak melding

 18. @F.Hossen -Bossen buxs

  Je baasje zal zeker denken van ;
  ‘no mang ik ga mijn eigen amnestie niet in gevaar brengen hoor en vooral niet mijn,pseudo presidentschap.
  Met hun achter de tralies zullen er geen presidentskandidaten zijn ,en mijn troon en die van mijn zoon als mijn opvolger is niet in gevaar.Met de anderen LOS,zal het wemelen van presidentskandidaten gezien de voorkeur van het surinaams volk en verder zegt hij;ik zeg het niet zomaar hoor ,maar uit ervaring.Eigenlijk hoor ik ook daar thuis in een cel van 1×1,maar geniet nu omdat de voorkeur van de surinaamse bevolking in mijn voordeel valt en mijn soort,op mij, surinaams meest gevreesde crimineel.

  Zie je de dillema waarin hij nu verkeerd Hossen -bossen buks?
  Het is hem en zijn zoon VS de om gratie vragende criminelen.


  Maak melding

 19. Reactie op Ray, je bent de zoveelste onder je valse naam die in de fout gaat, je hebt het ook over mijn baasje, hier woon ,in ptatta, ik heb niets met Suriname, en de president, die mensen daar moeten hem aanbidden en hem toezingen,het zal mij een zorg zijn wat er gebeurt, alleen geef ik mee dat er nog landgenoten zijn die geloven in een 8 dec proces, boelshit, nooit meer, schrijf het op, o ja je schreef baasje, een hond heeft toch een baas of zeg het maar,
  mis ik wat, maar no spang in 2015 is de president weg,
  dang do kkkkkkk dape, want veel gaan strijden om de macht, do kier deng srefi, of die chino´s hebben alles dan in handen, volgende week begin ik met chinese les te volgen in Amsterdam, voor als ik weer in Surinmae ben, dat wordt de voertaal, hou vol, 2015 is ie weg!!!!


  Maak melding

 20. @F.Hossenbux
  Je bent heel foutief bezig ,Broer Hossenbux,heel verkeerd.
  Als surinamer geloof ik,Ray, en samen met mij nog velen, in het 8 dec strafproces tegen de serial killer van Suriname , de misdadiger bouta.
  Wij gaan ons geloof in deze voor geen moment verzwakken maar vol houden tot het einde,tot THE END van Bouta de zware crimineel als hoofdstuk uit de zwarte geschiedenis van Suriname.
  Een hond heeft zijn baasje. Een baas heeft zijn hondje ,in Suriname noemen we ze de schoothondjes.
  bv.baas bouta en zijn schoothondjes,lackin,brunsie en somo.
  Als je niet valt onder deze categorie dan moet je ook de wil tonen dat het menens betekend met jouw. Gewoon de dec zaak steunen met heel veel optimisme .
  Met jouw ben ik het niet zeker. Je lijkt net een zwevende kiezer.Please, kies een zijde en maak duidelijk aan wiens zijde je staat. Sta je aan de zijde van gerechtigheid of geeft je juist het recht een pakslaag met het zo down zijn ,het lijkt alles jij alle vertrouwen in geloof in rechtvaardigheid heb verloren. Een beetje enthusiasme is een beetje aanbevolen aan jouw hoor.
  2015 gaat het volk kiezen,het gaat een eerlijke en geheime verkiezing zijn waarbij het volk het beste kandidaad zal kiezen ,een eerlijke,zonder strafblad kandidaat zal het zijn met alle antecedenten onderzoek op plaats.Het zal geen verkiezing zij zoals wij gekend hebben in 2010…baka doro verkiezing,achter gesloten deuren wel te verstaan.Neen alles zal volgens principe en methode lopen in 2015,zoals wij van een echte ,eerlijke verkiezing verwachten.


  Maak melding

 21. …en dan nog F. Hossenbux…ik geef je een plusje voor je reaktie op mijn commentaar aan jouw gericht,gewoon als teken van bemoediging voor een positieve kijk op zaken in de toekomst.
  Het dec strafproces zal onverkort doorgaan.


  Maak melding

 22. @Melvin…ze verdienen een tweede kans?? waarom neem je niet paar bij jou een huis?? Een goede manier toch voor een tweede kans,..succes


  Maak melding

 23. Ik snap de hele commotie niet. Gevangenen vragen gratie aan. Dat is toch niet verboden.

  @Ray

  De zwartste bladzijde uit de geschiedenis van Suriname is de genocide op ruim 500.000 Afrikanen. Je woont waarschijnlijk tussen afstammelingen van de daders. Ga je anansitories maar in India vertellen. Het uitschakelen van een handjevol landverraders een seriemoord noemen geeft al aan hoe gestoord je bent.


  Maak melding

 24. @Sugar Ray
  Ik praat niet over de geschiedenis die wij uit de eeuwen oude geschiedenis boeken lezen maar de geschiedenis die ik heb mogen meemaken.
  Ga jij je maar troosten en je voor de gek houden door jezelve aan een eeuwenoude geschiedenis vast te klampen en een smoes te bedenken hoe je geliefde moordenaar ,de serial killer uit de modernste geschiedenis van Suriname ,uit de gevangenis te houden.Als of een handje vol landverraders niet genoeg zijn om als criminelen gezien te worden in een dun bevolkte land in Suriname. Ga je Anansi torie in Afrika vertellen,MOORDENAARS AANBIDDER, daar worden ze ze in grote getallen afgemaakt door hun mensen zelf ,maar ja dat is vogens jouw niet erg want he, in Afrika met zijn vele inwoners is het afmaken van honderden bijmekaar geen nieuwigheid,volgens jouw maar is het normaal.


  Maak melding

 25. De gedetineerden willen dat zij Bouterse graag ondersteunen in dit ‘jaar van actie.

  Over drie jaren zijn de andere grote criminelen aan de beurt!!

  Een crimineel begrijpt de andere crimineel beter denk ik!! Maar om welke criminelen gaat het? Zal Bouterse niet tevreden zijn met de bovenstaande ondersteuning? Ik geloof dat hij, hen goed kan ge(mis)bruiken.

  @@ Roy Hmmmmmm, wat wordt het? waren zij misschien, hetzij direct of indirecte handlangers van Bouta?
  Ja inderdaad de (kruimeldiefjes) de doksiechor, moergachor, rotidief, kraboedief, Twa-Twa, Dansmeester, foefoermang foe bana, casaba etc. een tweede kans krijgt na een forse boete en van tijd tot tijd een meldingsplicht!!

  But what about the bigboys, de zware Calibers?? Bouta weet wel raad mee, want hij is er ook een van!! we zullen het even moeten afwachten!!


  Maak melding

 26. Dada aub mi boi,

  GOOI DE DALIAN HET LAND UIT, want je krijgt s’lands patriotten die maar effe daar op het plein dient te worden “ingezegend” door Steve, en dan gaan zij als “bekeerden” het land tillen naar grotere hoogten 🙂 , zowaar zeg ik dat hun geboorte valt onder de noemer GODSMIRAKEL 🙂 🙂


  Maak melding

 27. Reactie op Ray, ik verkeerd bezig ik praat niemand na, een mening geef ik en hoe ik denk, mensen kunnen voor mij toch niet gaan bepalen, dat ik moet zeggen wat zij zeggen, Ray kom op, nee mang, dan kunnen we inrukken met z´n allen, ja toch, no weer joe ede, na 2015 is ie weg, alleen wat krijg je tra free free maar srefi ka!!!
  Wel jammer, en dat het niet loopt met het proces daar, heb je te danken, aan die patjakkers van rechters en nog meer daar, daarom zal het niets worden, neem dat van mij aan. Maar no spang, loek joe torie, en geniet
  van elke dag, echt, doe dat maar…..


  Maak melding

 28. De DNA zal antwoord moeten geven, immers zij heeft laten zien dat zij verdachten van moord ongestraft wil houden.
  Ze kon de uitspraak van de rechter niet afwachten, want dan was de hoofdverdachte met enkele van zijn adviseurs in de gevangenis terecht gekomen.
  Het grote verschil tussen de hoofdverdachten van moord en de detineerden is dat laatste groep veroordeeld zijn en dat bij hoofdverdachte geen geloof hadden in zijn onschuld. DNA heeft haar wettig bestaan misbruikt om 15 moorden ongestraft vooralsnog te laten.


  Maak melding

 29. Het huidige kiessysteem moet op de schop. De Marrons hebben veel te veel zetels in de DNA, terwijl grote delen van deze kiezers niet meer dan een bosland lagere school hebben gevolgd, vaak niet afgemaakt en nauwelijks Algemeens Beschaafd Surinaams Nederlands kunnen spreken, schrijven en begrijpen.

  Er moet een evenredigheid kiessysteem komen in het heel land, hierdoor komt elke kiezers beter tot haar/zijn recht.

  Het huidige kiessysteem komt vooral de lijders, hun familie en vrienden ten goede als ze eenmaal gekozen zijn. zie naar gratie verlenen, domeingronden, functies/ambassadeurs,directeuren op ministeries, of staatsbedrijven, adviseurs,reshuffeling, enz.

  Ook moet men gaan nadenken of niet mensen die een bepaalde percentage aan belasting betalen mogen stemmen en minimaal een afgemaakte middelbare school opleiding hebben. Hierdoor krijg je ook betere geschoolde mensen die over politiek praten en kunnen beter opkomen voor hun eigen belangen en nationale problemen en belangen. Hierdoor worden leerlingen op het voortgezet onderwijs ook gestimuleerd harder hun best op school te doen en een diploma te behalen.

  Suriname wordt op dit moment geregeerd door criminelen of een roversbende. Ga zelf na wat heel veel lijders van de politieke partijen op hun kerfstok hebben of veroordeeld zijn, nationaal en internationaal of van worden verdacht.

  De Politieke Partijen Doe en NS moeten een combinatie aan gaan bij de volgende verkiezing van 2015.
  Jongeren in Wanica en Paramaribo van 15 jaar en in 2015 mogen gaan stemmen en ouderen moeten een eigen politieke partij oprichten en zich aan sluiten bij de
  combinatie van Doe en NU. Ook vrouwen organisaties moeten dit doen en hun plaats opeisen in de politiek, waardoor hun eigen wensen, doelen en belangen kunnen worden verwezenlijkt.

  Het huidige politieke kiessysteem deugt niet, maar geen enkele regering of coalitie die er tot nu toe is geweest of komt zorgt ervoor dat er een eerlijke en betere kiessysteem komt. Iedere coalitie heeft baat zoals het nu is of was. De verliezers zijn de kiezers, die mondddood worden gemaakt en in een wurggreep worden gehouden, thans van 2 blokken, NF en NDP. De dessajongens en meisjes en marrons komen het best tot hun recht en zullen altijd in de coalitie zitten met dit kiesstelsel.

  Een alternatief zouden:
  Doe, Nu, jongeren die in 2015 mogen stemmen en anderen kunnen hierin verandering brengen en hun plaats opeisen en verdienen in de coalitie.


  Maak melding

 30. @Surinam patriot
  Hier ben ik, de enige echte originele Ray.
  Ray2 is ook goed ,hij is op en top een rechtgeaarde surinamer. Mie lobie hem.

  Sugar Ray is gewoon Zomaar.Bah!Een moordenaar aanbidder die verstoken zit in de geschiedenis die eeuwen teruggaat.Hij weigerd de realiteit heden onder ogen te zien.Hij durft het gewoon niet.
  Ray 3 is goed want die had Ray 1 op zijn donder gegeven eens hier op het forum.

  Dus, ik ben de echte RAY zonder een nummer. Gewoon Ray .
  .


  Maak melding

 31. Baap reh baap, wat krijgen we nu weer op ons hoofd? Dit wordt letterlijk: meer criminelen buiten dan binnen. Maar ja, een leider geeft het voorbeeld, in dit geval is het een leider die laat lijden!!!! Hoe dramatischer kan het nog worden hier?????


  Maak melding

 32. Tja als de echte moordenaars door onze domme bevolking al in een presidentiële woning worden geplaatst tja, dan ga ik ervan uit dat Santanomo Boma alleen geschikt is voor zakkenrollers en de kleine criminaliteit.
  En de kokosnoten die op deze zeepsop handelaar hebben gestemd nu niet zeuren want deze criminelen hebben net zoveel recht als jullie Messias.
  Jullie Messias was ook niet aanwezig bij de december moorden toch?


  Maak melding

 33. Dinsdag 24 juli 2012 om 20:17 uur, door passant

  Jongeren moeten eerst geschiedenis leren en niet op een Messias stemmen met bloed aan zijn handen!


  Maak melding

 34. Als iemand die 15 moorden gepleegd heeft en gewoon vrij rond loopt, dan mogen anderen dat toch ook.
  Althans in Suriname. Opruimen dat zooitje


  Maak melding

 35. @passant.
  Wat een onzinverhaal over “lijders”. Is dat dan goed Algemeen Beschaafs Surinaams Nederlands?
  Je gebruikt een term die niet eens bestaat.
  Ook de term ABN is al jaren verouderd en is vervangen.


  Maak melding

 36. Film?

  Deze regeerperiode in Suriname is niet echt, maar een film. Een film die de droom weergeeft van ongeschoolde mislukkelingen die toch nog iets bereiken in de ideale maatschappij. Met veel leed en ellande voor anderen.
  Boeven die boeven gratie verlenen en boeven die eerlijke mensen tot boef bombarderen. Lucky Luke en de Daltons zullen wel balen van deze film.
  Gelukkig is dit in 2015 afgelopen.


  Maak melding

 37. @Musk

  De vorige regeerperiode onder de geschoolde Venetiaan was inderdaad een slechte B film. Heel geschoold gaf men toen buitenlandse bedrijven het mandaat Suriname compleet leeg te roven en de voormalige kolonisator mocht zich als neokolonisator gedragen. Gelukkig is dat nu allemaal voorbij en kunnen we ook na 2015 onze goedlopende film verpletterend voor de redimusus blijven regisseren. Onze film is populair bij de Surinaamse bevolking en het handjevol zetels van front en co is straks alleen nog maar een vinger. De opgestoken middelvinger wel te verstaan. 😉 😉


  Maak melding

 38. Gratie gevraagd
  Gratie verleend op voorwaarde:
  Dat je 3 jaar lang niet in contact komt met de justitie en een baan van de staat aangeboden krijgt!
  Een baan metteen na gratie verlening of samen met gratie verlening!


  Maak melding

 39. Wat wordt de titel van de film jongens?

  Liar liar 2
  Witte poeder
  De witte indiaan
  Dino de zeepsop handelaar
  Mijn papa is een moordenaar
  Amnestie


  Maak melding

 40. @Piet Paniek

  “Wat wordt de titel van de film jongens?”

  Piet in paniek door diepe penetratie van achteren door het paard van Sinterklaas.

  Een prachtige titel voor de slechte B film onder Vene. 😉


  Maak melding

 41. Plofkip,

  Je tekst zegt voldoende waar je hart van vol is!
  Alleen een echt ziek geest kan iets met dieren bedenken bah bah.
  Ik hoop dat de dieren jou zullen negeren viespeuk.
  Gewoon bah…….
  Laat je geiten, kippen en paarden met rust viezerik en blijf van je hond af!


  Maak melding

 42. neer knallen als het roofmoordenaars zijn.. .gratie welke gratie geef je aan roofmoordenaars ..of kinder verkachters deen kogel kunnen ze krijgen .

  front ging te keer toen die vier rovers werden neer geknalt ..ze dachten heisa van te maken nu hoor je niets meer .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.