‘Suriname moet eigen twinning-faciliteit beginnen’

29

PARAMARIBO, 3 jul – Suriname zou een eigen projectenfonds voor ngo’s kunnen beginnen naar het model van de Twinning-faciliteit Suriname Nederland. Dit zegt Henry Ori, projectadviseur van de Uitvoeringsorganisatie Twinning-faciliteit Suriname Nederland, UTSN. Er hoeft niet op Nederland te worden gewacht. Het vele geld dat nu verdiend wordt aan exporten, kan deels naar projecten. Dat zou meer dan terecht zijn.

De overheid die toch al met alles bemoeit, zou haar bedje gespreid vinden. Met UTSN bleek al veel kwaliteit bij ‘gewone’ burgers aanwezig te zijn. Mensen konden projecten in uiteenlopende sectoren uitvoeren. “Ik ben voorstander van een eigen Surinaamse inzet. Mensen zijn in staat zelf projecten uit te voeren, hebben Nederland niet nodig”, zei Ori in het televisieprogramma To the Point. Via UTSN zijn ruim honderd projecten uitgevoerd.

Daar is in totaal acht miljoen euro aan besteed. Weliswaar ging een groot deel naar transport, wat veel kritiek oplevert. Maar het kan niet anders als partners zo ver van elkaar wonen. Ook in Suriname zijn de afstanden naar projectgebieden enorm. Ori gelooft dat als er nu geld vrij zou komen, dat weer welbesteed zou zijn. De les van UTSN is daar. “Willen we ontwikkeling brengen in Suriname, dan graag met de mensen in de districten, ze zijn vindingrijk genoeg.”


29 REACTIES

 1. Theoretisch zit het met Henri wel goed.
  Maar hij is geen man van de praktijk.

  Veel praten maar nog heel weinig gepresteerd.
  Dit idee is kansloos.


  Maak melding

 2. Wat doet deze man eigenlijk, eerst op onderwijs proberen binnen te komen en nu in eens zich bemoeien met exporten en handel????? De benaming is UTSN, en de N staat toch voor Nederland? Waarom moet men dan niet op NEderland wachten? Ja, niet wachten, mar samenwerken! Mie ne begrijp a mang diesie.


  Maak melding

 3. Er hoeft niet op Nederland te worden gewacht. Het vele geld dat nu verdiend wordt aan exporten, kan deels naar projecten. Dat zou meer dan terecht zijn.

  De overheid die toch al met alles bemoeit.

  Wat gebeurt anders dan met het vele verdiende gelden??
  Dat de regering met alles bemoeit is een oude verhaal!!
  Wordt ook gezegd dat er mensen Nederland niet nodig heeft! Wauwwww! Ik wil het zien!!

  Een oproep tegen een ieder!!!! Geen enkele hulp vanaf nu naar SU in welk vorm dan ook! dan wil ik zien wat er gebeurd?

  Ori ju, ju ede Porie!!

  Te gek voor woorden!! Hij heeft te veel geslapen en gedroomd denk ik!!! Ik hoop niet, dat hij nogsteeds aan het slapen is!! Is hij een Joker?? vraag ik mij werderom af!!


  Maak melding

 4. De beste stuurlui staan altijd aan wal. Veroordelen is hun beste wapenfeit.

  Al die mensen die steeds direct reageren op bijdragen van anderen, op ideeën van anderen, op initiatieven van anderen,…. wat is jullie trackrecord?

  Waar zijn jullie ideeën? Niets en niemand is goed genoeg, alles is puin in jullie ogen, maar ik heb jullie op niets concreets kunnen betrappen.

  Jullie partijen hebben jarenlang de kans gehad om iet te creëren, iets te doen, jullie met je grote mond en die alles beter weten hebben al die tijd NIETS gedaan.

  De mensen in Suriname hebben daar kennis van genomen en hebben besloten hun leven en hun land anders in te vullen.

  Mijn bigi sma zouden zeggen; konman nanga donman ben habi wan stre, ma di donman kon koni, konman ati e bron!

  Jullie beurt is over, get over it! nu is het de beurt aan anderen. Andere wegen, andere bezems en als het je niet bevalt zou ik zeggen wat malle henkie altijd zegt; ‘dan ga je toch weg, blijf je toch weg. Blijf dan in Nederland waar alles van goud is.

  Ik begrijp werkelijk niet waarom jullie je nu druk maken. Bevalt het je niet? smeer hem maar!


  Maak melding

 5. @ Ik vraag me af: In dit geval is ORI de beste Stuurlui!!

  Het enige waarop jij, de beste stuurlui(Ori) concreets kan betrappen, is dat hij eerste is, wier wegvlucht, wanneer de schip aan het zinken is!

  Dit soort poor ede mangs laten ons barsten als droge verongelukte Awarie’s op straat!! Laat je niet pakken!!Ik ben ook een van de SU’s in SU!!! en als je zegt, laat ze verder gaan, dan zijn dit soort porie mans, die jou naar de mallemoer heen sturen en dat is verder gaan!! En om te kunnen begrijpen, is er een beetje hersenen en verstand nodig!!

  En jawel!! de mensen maken zich druk, omdat er noncense gezegd wordt!Gewoonweg uitkraaien.

  Stempropoganda nu al??????


  Maak melding

 6. Labaria,

  Wat ik zeg is dat ik alleen maar commentaar hoor van mensen hier op het forum. Ik ken Ori niet maar hij heeft iets gezegd waar ik iets mee kan, Goedkeuren en of afkeuren. Maar ik zal dat altijd onderbouwen.

  Verder zal ik ook mijn idee voor alternatieven geven zodat er iets positiefs en productief uit komt. Wat ik de laatste tijd alleen maar zie en dat is ook weer in jouw bijdrage te lezen is afzeiken, neerhalen en dan vraag jij je af waarom er geen vooruitgang is.

  Het is ALTIJD zo geweest. men heeft ALTIJD commentaar maar een eigen bijdrage ho maar.

  Of het is, a man no bun, mi sabi a man pa, a dat ben…

  A man no bun, a man…..

  Waardeloze bijdragen zijn dat, leiden ons nergens naartoe. Is super negatief en als je dat niet kunt zien dan is er geen hoop meer voor jou.

  Ori heeft gesproken en als jij niet verder komt dan dat a man pori, neem me niet kwalijk maar dan spreek je tegen een spiegel lijkt mij.

  Wat is jouw alternatief? Wat is jouw trackrecord?

  Laat me dat dan tegenover dat van Ori zetten en dan spreken we weer.

  Ik ben benieuwd naar de lange termijn visie van vele van die anti mensen. En vooral welke rol zij daarin zouden spelen. Want commentaar leveren is makkelijk, pak dat stuur! doe iets!

  Of ben je bang om afgebrand te worden, ben je bang je nek uit te steken omdat je wel eens geconfronteerd kunt worden met gevallen zoals jij zelf?

  Ik heb respect voor mensen die initiatief tonen en fouten durven maken, meer dan voor mensen die niets doen om maar geen fouten te maken maar ondertussen iedereen afbranden die iets oppakt.


  Maak melding

 7. Weer een paar pissers die het niet willen begrijpen.
  Nou…nou….nou….of wacht misschien begrijpen jullie dit…Bryan zegt:”alles begint met een idee,zo is alles begonnen”

  …..En nog wat…uit onderzoek is gebleken dat de meeste criticasten en pessimisten vaker dood gaan aan hartfalen….dus opgepast..denk aan je hart.


  Maak melding

 8. Ik vraag mij af, waarom @@@ik vraag mij af & co niet begrijpen wilt dat niet heel Suriname, maar een alliantie van geboefte met een bevoordeeld kiessysteem koersen richting verval van SURINAME, en met nog ongeveer 150 weken te gaan zij alleen maar hebben over >>> luchtkastelen investeerders <<<<


  Maak melding

 9. Deze Orie is een zeldzame inktvis.
  Orie, de ‘afgewezen’ onderwijsdeskundige en toerisme deskundige, heeft weer een ‘goed’ plan bedacht!

  Ondertss wordt de eerste jachthaven in aug opgeleverd.
  Een jachthaven die onbereikbaar zal zijn voor de ‘gewone’ man. Immers ie moes foe abie wan boto.
  Prachtige jachthaven, de volgende vakantie ben ik als een stier daar te vinden.

  Blijf maar katten op de surineds, de bakra’s gaan ondertss gewoon door met hun toerisme plannen…….


  Maak melding

 10. Henk, Zucht, Wiep ding & Overige Anti-Dada’s…..

  De AeX waardering op dit forum leert dat wij scoren zwaar in de min,..SNIK SNIK SNIK 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 11. @passew,

  Die hangmat-vriendin van je is in p’tata.
  ’t rent van de ene pc naar de andere om de indruk te wekken, dat het stikt van de paarsen hier op het forum, ekte struisvogel-politiek.
  Steek je kop maar in het drijfzand, dan komt alles goed.
  Wij weten wel beter.

  De onzekerheid neemt toe, men is radeloos.

  Zeg nou zelf, als je zo zeker was van je zaak, dan zou je je niet druk maken om een handjevol surineds.
  Of niet dan…

  @ passew and crew
  Twijfel nooit…., je hartje zit nog steeds op de goeie plek!


  Maak melding

 12. # ik vraag me af ik begrijp jouw stelling wel!! Ik zeg het niet zomaar!!! laten wij dat voorop stellen!1 het zijn een en al boeven der boeven! dat is de ervaring welke ik gehad heb!! Ik laat mij niet tweekeren uitnaaien!! dat ik de stelling! Na de ene boef komty de andere. Dus de ene is erge dan de andere. En inderdaad, als ik in de spiegel kijk, dan zie ik achter mij alleen de boeven staan!!

  Wat jij ook zei over initiatiefname en durven fouten te maken, moet ik je zeggen, dat zij eenmaal de verkeerde mensen zijn en maken altijd fouten!! Noem iets goeds??

  Ik begrijp even niet wat anti mensen zijn!! leg eens uit. De stuur zou ik heel graag met beide handen willen aangrijpen, maar die Aasgieren geeft jou de mogelijkheid absoluut niet!! Het zijn Saddisten!! Ben Wel bang mijn nek uit te steken want, anders gaan ze afhakken!! en dat doen normale mensen niet! is dat anti mensen???? Ik heb genoeg(55 jaren) mijn bijdrage geleverd in SU. Misschien was je(nog) niet geboren.

  Het enige wat je krijf is bbeloftes op beloftes en dan komt uiteindelijk geen ene shit!!

  Neem de reactie’s onderin door, na jou reactie op mij en concludeer zelf!! Succes! Oh, ja!! Die Orie is een boef, ga erachterheen en je komt er wel!!!Hij komt en laat zooitje achter voor de opvolgers!!!


  Maak melding

 13. Esmerald,

  Dan zou je wel heeeeeeel veel pc moeten aanschaffen
  alleen maar om indruk te kunnen maken op dit forum?
  Dan moet men daar wel heeeeeel veel voor over hebben hoor. of niet?

  Jij bent een oprecht persoon . Vertel eens eerlijk. Is dat jouw taktiek om plusjes te kunnen scoren.
  Dan heb je nu in elk geval je meerdere gevonden
  in die ‘ptata -hangmat- vriendin’ van passew. whoehaaa..

  Esmeetje, Esmeetje,

  ‘Wie is het mooiste van dit forum’?
  Dat kan je wel raden. Dat is Esmerald!
  Van mij hoef je geen plusjes te scoren hoor.
  Bij mij sta je altijd in de plus…superplus .. (hi, hi..)

  lieve groetjes


  Maak melding

 14. @ Pasew weet je nog de gezegde? wie het laatst lacht, lacht het best!!

  Met de AEX waardering komt goed, want het zijn de meeste laatbloeiers om te kunnen snappen. Snap, snap, snapie??

  Die dada’s zullen de Hazepad en Antilopenspoor kiezen!! The Road Runner! Miep, miep woeeeeeeeemmmmm!!!!


  Maak melding

 15. @ Esmerald weet je nog, dat Nederland een Inktvis tijdens de WK op de BBQ had gezet? Nou het is heerlijk als je inktvis op steengrillen zet met Citroen erbij. MMMMMMMMM!!

  Paul was dood, want die wist te veel!! Brazilie zou kampioen worden!! hi, hi


  Maak melding

 16. Effe rekenen!!!

  Som: € 8.000.000,–
  Aantal projecten: 100(naar beneden afgerond)

  Per project gemiddeld € 80.000,–. Van dit bedrag ging het grootste deel op aan transportkosten. Henri Ori, dat kan onmogelijk een noemenswaardige ontwikkeling zijn.


  Maak melding

 17. @pasew

  “Henk, Zucht, Wiep ding & Overige Anti-Dada’s…..

  De AeX waardering op dit forum leert dat wij scoren zwaar in de min,..SNIK SNIK SNIK”

  Vanuit Ocer is aan de paarse meelopers gedecreteerd, dat men op WKN moet inloggen en alle ‘Anti-Dada’s’ dient af te waarderen. Personen als Henk Molenaar en Zucht die altijd zwaar in de plus scoorden, krijgen opeens enorme negatieve waarderingen. Netals op het forum van WKN moeten zij die hun kop weigeren in Bouta’s achterwerk te steken, overschreeuwd worden. WKN blijft het vehicle, waar zonder angst voor intimidatie, de waarheid over de moordenaar en drugscrimineel Desi Delano Bouterse op ongezoute wijze gezegd zal worden. Bouta is simpelweg bang voor zijn tegenstanders op WKN, omdat hij totaal geen grip – niet vatbaar voor de intimidatie van zijn gepeupel – op hen heeft.


  Maak melding

 18. @ Henk de Mol, je bent een echte mol. Je steekt je kop op om kritiek te leveren, maar je duikt onder wanneer men je vraagt om op argumenten te reageren.

  Ik heb altijd een met een beschaafde (neutrale)toon gereageerd, ondanks dat wil je mij ridiculiseren. Zegt meer over jou dan mij.

  Ook nu voer je een klucht op al dan niet in samenspraak met die (naar zijn zeggen psychologisch oderlegde)alles-snapper met spijsverteringsproblemen.

  Als jullie een waterkant willen met uitsluitend anti-bouta meningen so be it, maar accepteer dat er in SME mensen leven die wel pro-bouta zijn.

  Ikzelf ben niet pro niet contra Bouterse. capice!


  Maak melding

 19. No mang, over Ori geen kwaad woord, a mang NO porie!!! Hij is een harde werker. Goede ideëen. Sarie torie, deze man had hoge verwachtingen van de VHP, maar die partij heeft hem als een baksteen laten vallen!!!! VHP wil meelopers en ja-knikkers. Deze man Ori had veel jongeren kunnen mobiliseren voor de VHP. Maar tja, deng mang skot eng en niet gehonoreerd in een hoge plek binnen de VHP. En dat terwijl hij een hele goede baan in NEd heeft opgezegd, om zich vanuit de VHP in te zetten voor Suriname!!! Ik hoop dat hij zijn draai nog vindt in Sur en eindelijk ook gewaardeerd wordt door een goede functie ipv deregelijke adviseursfuncties die nietszeggend zijn.


  Maak melding

 20. @Lasede_Bouta

  Je denkt toch niet dat onze president zich iets aantrekt van alle nonsens van die zieke Surineds hier. Dit is misschien leuk voor jullie maar niemand anders interesseert het een malle moer. Stop met zo belachelijk te doen. Jullie hebben te veel fantasie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.