NiNsee sluit de deuren op 1 augustus 2012

16

Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW) heeft de subsidierelatie met Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) beëindigd. Het NiNsee is voor negentig procent van zijn inkomsten afhankelijk van rijkssubsidie. Zonder die inkomsten kan het instituut de doelstellingen onmogelijk realiseren.

NiNsee meldt daarover in een persbericht: “De komende maanden zullen worden gebruikt om de activiteiten af te bouwen en, voor zover mogelijk, over te dragen. We zullen geen nieuwe activiteiten ontwikkelen, alleen nog op projectbasis. De komende maanden richten we ons op de finale afwikkeling van de overdracht van de lopende activiteiten. De enige activiteiten die doorgaan zijn de Nationale Herdenking en het Keti Koti Festival op 1 juli. De deuren van het kenniscentrum voor het slavernijverleden gaan dicht op 1 augustus 2012”.

Het bestuur zal zich inspannen om met ondersteuning van de gemeente Amsterdam en middels fondswerving een doorstart te maken in sterk afgeslankte vorm. De jaarlijkse 1 juliherdenking en -viering van de afschaffing van de slavernij zal in stand worden gehouden. Het bestuur blijft intussen druk uitoefenen op de verantwoordelijke autoriteiten en politici om de rijkssubsidie voor het NiNsee voort te zetten.


16 REACTIES

 1. @Zucht

  30 uur per week? Laat me niet lachen want iedereen op dit forum weet dat je niet werkt. Iemand die werkt hangt niet de hele dag op een forum.


  Maak melding

 2. @BRINTA & Hardcore hebben jullie ook nog een mening over de topic ? En misschien is achter de p.c. hangen wel mn werk weten jullie veel vooral om jullie nietsnutten en ndp-groupies in de gaten te houden.. Ik zeg nogmaals opdoeken die handel. Subsidievreters die geen enkel doel dienen dan hun eigen portemonee spekken, zoals vrijwel alle zeurallochtonenorganisaties.


  Maak melding

 3. @Zucht

  Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat jij werkt en zeker niet met computers. Je reacties tonen aan dat jij niet behoort tot de allerintelligentsten op dit forum. Jouw PVV-taal bevestigt mijn vermoeden dat je laaggeschoold bent en ongetwijfeld al tientallen jaren werkloos bent. Dat verklaart waarschijnlijk je frustraties en je onweerstaanbare drang tot aandacht, desnoods negatief. Ik kom je bijna overal tegen met nietszeggend kinderachtig geschrijf dat geen enkel doel dient en het begrip zeurallochtoon past wel erg goed bij jou. Ik denk dat je pc alleen gebruikt wordt om van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat allerlei fora te bezoeken en je meestal in slecht Nederlands geschreven rommel daar achter te laten. Je moet goed begrijpen dat niemand daarop zit te wachten en bij mij roept het doorgaans medelijden op. Misschien is het hoog tijd voor ander ‘werk’ op je pc.


  Maak melding

 4. @DEMOLITION: Had je verder nog wat? bijvoorbeeld een mening over de topic? Schijnbaar zit jij ook 1×24 op dit forum, want als dit niet zo was, wist je ook niet dat ik volgens jou altijd op foras zit, dus DEMO je bent door de mand gevallen……ook jij bent dus net als al de andere ndp-groupies een zeurallochtoon van de bovenste plank…….En weet je zeker dat ik pvv-er ben en niet van het front national of de Europeesche afdeling van de KKK?


  Maak melding

 5. @Zucht

  Twee reacties van je:

  “@BRINTA & Hardcore hebben jullie ook nog een mening over de topic ? En misschien is achter de p.c. hangen wel mn werk weten jullie veel vooral om jullie nietsnutten en ndp-groupies in de gaten te houden.. Ik zeg nogmaals opdoeken die handel. Subsidievreters die geen enkel doel dienen dan hun eigen portemonee spekken, zoals vrijwel alle zeurallochtonenorganisaties.”

  “@DEMOLITION: Had je verder nog wat? bijvoorbeeld een mening over de topic? Schijnbaar zit jij ook 1×24 op dit forum, want als dit niet zo was, wist je ook niet dat ik volgens jou altijd op foras zit, dus DEMO je bent door de mand gevallen……ook jij bent dus net als al de andere ndp-groupies een zeurallochtoon van de bovenste plank…….En weet je zeker dat ik pvv-er ben en niet van het front national of de Europeesche afdeling van de KKK?”

  Zoek de overeenkomsten:

  [1] “ndp-groupies”

  [2] “een mening over de topic”

  [3] inhoudsloos

  [4] totale onzin

  [5] op de man

  [6] vaag

  [7] herhalend

  [8] woorden van Henk Molenaar gebruiken

  [9] kinderachtig

  [10] totaal niet relevant

  Met andere woorden: Je bent een niksje!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Het is jammer dat dit gebeurd,maar vooral dat wij dit laten gebeuren. Verder vind ik dat Ninsee als organisatie niet de geschikte mensen heeft om deze organisatie te leiden. Ze werden gesteund door de blanke onderdrukker,de volledige waarheid vertellen werd dus heel moeilijk voor deze mensen. Dus waar kozen ze voor,om jongere Surinamers te kleineren omdat ze zoveel dachten te weten. Als Ninsee had moeten blijven bestaan dat had de Almachtige heus wel zijn werk gedaan.. Natuur ne sribi… You do bad,bad will follow you..


  Maak melding

 7. Beste lezer,

  Mijn hart maakte zojuist een driedubbele achterwaartse salto toen ik de reacties las.
  Als het mogelijk zou zijn u ervan te doordringen van het feit dat dergelijke forums niet bedoeld zijn om vetes te bezegelen,zou ik het bijzonder graag in een persoonlijk onderhoud (buiten dit verhaal) nader toelichten.
  Helaas voel ik me machteloos over dergelijke communicatievormen die de eenheid en totale verbroedering van onze natie niet ten goede komt.
  Wij hebben allen een mening en wat de een vindt zal de ander moeten respecteren.
  Het is de bedoeling dat wij een mening geven over hetgeen ons als nieuws bereikt.
  Niets meer en niets minder.

  Ik respecteer u allen

  Edward R. Kowid


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.