Snelle opsporing Surinaamse rovers hoopgevend

12

PARAMARIBO, 13 jun – De snelle opsporing en aanhouding van de gewelddadige bende juweelrovers geeft hoop. Vijf van de zeven verdachten zijn al veilig achter slot en grendel. De politie klaarde het zaakje binnen ongeveer een etmaal. De aanhouding op zich is al een hele daad. Nog belangrijker is de impact.

De boude manier waarop de heren te werk gingen, verraadt een minachting. De samenleving en zijn instituten, ook de politie, mogen van hen de pot op. Gewoon overdag, te midden van een menigte een winkelcentrum binnenschieten. Kennelijk denkt men ermee weg te kunnen. Daar zal wel een reden voor zijn. Door het kordaat ingrijpen, moet ten minste duidelijk zijn dat de samenleving kan terugslaan. Dat is bepalend voor het veiligheidsgevoel.

HHet is hetzelfde signaal dat ook de burger opvangt. Anders dan de zware jongens, vertaalt de burger het naar angst en onzekerheid. Als instituten blijk van zwakte geven, werkt het door op het geheel. Zeker weten dat waarnemers met kwade plannen, zich nu herbezinnen. Bij de roofoverval werd ruim anderhalf miljoen dollar aan sieraden buitgemaakt. Een groot deel van de buit is intussen terug gevonden.

12 REACTIES

 1. Bedankt aan een ieder bijdrage om die doelen te bereiken. Nieuwe JenP Minister en een strakke aan pak
  Precies zo moet men actief verder door gaan.
  Bij elke roofoverval, inbraak, mishandeling en moord gevallen etc etc, moeten die bandieten gelijk opgepakt en opgesloten worden.
  Veiligheid van elke burger in dit land is ook een grootste taak v/d Regering. Dit mag nooit en te nimmer verzwakt worden. Ik begin nu blij te worden.
  Alle gewapende machten die voor de veilig heid van de Burgers zorgen, moeten ervoor zorg dragen dat de bandieten bang worden om straf bare feiten te plegen.
  Een ieder mens moet op een eerlijke manier gaan werken(zweten) om aan zijn brood(Geld) te komen.


  Maak melding

 2. Een dikke pluim voor de politie en vooral voor deze minister.
  Criminelen die in staat zijn mensen angst aan te jagen en andere levens in gevaar te brengen dienen uitgeroeid te worden!


  Maak melding

 3. Te erg met deze rovers dat n bende leden die 45 jaar oud is jongens van 20 en 30 school dat ze moeten roven terwijl hij hun vader kon zijn.plas hij ze leer ga jullie werken ga school maar dan leer hij ze roven, jammer voor degene die der in zijn getrap vecht niet achter wereldze dingen je laat alles achter hier waar is dat geld sieraden alles is hier op aarde gebleven.ik vind het we’ll jammer dat ze op zo wijze dood zijn gegaan.maar ja dat hbb ze zelf in handen gewerkt het hoefde maar ja dus jongens studeer werk en wees tevreden hoe je ben en met je ouders.dan zal god je zegen wees niet hebzucht op n ander ding want zo begin stelen en roven.


  Maak melding

 4. goed zo minister er lopen nog meer rond oplossen deze mensen i tranga commentaar heb je altijd van degenen die ook zo zijn als de rovers


  Maak melding

 5. Geen doodstraf, heeft geen zin, is de politie er snel bij, schiet ze gewoon naar de filistijnen. Dit scheelt
  tijd en een rechtzaak, ze gaan dan de cel in, je moet ze nog te vreten geven ook, dus neer maaien, en dumpen.
  Echt ik vind het strak van die politie daar, dat moeten die wouten ook hier gaan doen, want reken maar er loopt hier wat rond, zo.En die gasten hier boi, deng mang tjadding. moeilijk torie!!!!!


  Maak melding

 6. Ja dit hadden ze allang moeten doen.
  De criminelen weten ze dat ze met vuur spelen.
  Kijk als je een appel jat op de marktstand zeg ik okee maar als je doelbewust een particulier huis binnendringt met de bedoeling op zoek te gaan naar geld en sieraden indien dit niet gevonden wordt, wordt vrouw des huizes of dochter verkracht in het bijzijn van de man/vader of worden ze allemaal vermoord dan zeg ik voor zo een zware misdrijf bestaat maar een straf …………
  Leef en laat leven of anders opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.