Bouterse: “Verzoening moet bij jezelf beginnen”

125

PARAMARIBO, 6 mei –“Verzoening moet bij jezelf beginnen. Laat mensen me niet voor de gek houden. We hebben respect voor dat waar ze zeggen voor te vechten. Maar hebben ze respect voor de honderden Indianen en Marrons die dood zijn gegaan, voor politieagenten en militairen die hun werk deden?” Dit zei president Desiré Bouterse tijdens de ‘Eenheidsmanifestatie’ op het Onafhankelijkheidsplein. Hij vindt zichzelf dan een beter voorbeeld.

Met zijn voormalige aartsvijanden Ronnie Brunswijk en Paul Somohardjo is het nu dikke vriendjes wezen. De twee leiders van respectievelijk A Combinatie en Pertjajah Luhur, werden zowaar uitgenodigd op het podium. “Hier is de verzoening van het volk, dit is gekomen door de onzichtbare hand”, riep Bouterse tijdens een omhelzing met de twee. Anderen zouden minder oprecht zijn. Die doen maar alsof er niet meer doden vielen door de geschiedenis van Suriname heen.

En al helemaal niet in de jaren tachtig, ten tijde van de zogenaamde Binnenlandse oorlog. Daar vielen tientallen burgers, militairen en politieagenten. “We hebben respect voor de nabestaanden van deze mensen. Het zijn zeker maar vijftien mensen die in de afgelopen driehonderd jaren dood gingen. Wie houdt wie voor de gek”, aldus Bouterse. Hij weet zeker dat er meer achter schuilt. “Waar het bij deze mensen om gaat, is de politieke en economische rust verstoren. Het is misdadig.”

Bekijk ook:


125 REACTIES

 1. de heer Bouterse : ” Het zijn zeker maar vijftien mensen die in de afgelopen driehonderd jaren dood gingen. ”

  … mi gado …


  Maak melding

 2. je zou bijna denken dat je terug in de tijd bent 40-45
  wat een grote bek heeft deze man…en die 2 gluiperts…kontlikkers van deze man..drie totaal gewetenloze schepsels die niks maar dan niks het gevoel hebben.
  Al die uitspraken van een dictator en het is en blijft raar dat zo`n vuile vent het volk zo kan manupuleren…hij scheld het ene uit maar kijk niet eens om naar dat stomme paarse volk en nu erbij dat volk van die vogelverschrikker van een somo..alias bek en nek. het toppunt van hypocrieten.
  De verdoemenis van Suriname is ingeluid. helaas helaas..


  Maak melding

 3. Die gast is echt verdorven. Die labaria gaat anders piepen als z’n eigen geliefden worden vermoord dan pas gaat hij misschien de pijn v.d. nabestaanden begrijpen.
  M.b.t. de vermoorde militaire: Het was Bouterse die ze de strijd ingevoerd heeft om een persoonlijke vete met Brunswijk uit te vechten, hij is dus medeverantwoordelijk voor hun dood. Bovendien is sneuvelen het risico v.h. vak van militair zijn. Ook blonk het Surinaams leger tijdens de binnenlandse oorlog uit in het vermoorden van ongewapende burgers, veel respect heb ik dus niet voor het Surinaams leger dat uitblinkt in ’t plegen van coups en ongewapende burgers vermoorden.


  Maak melding

 4. Misselijkmakend!!! Drie criminelen op het podium.

  Gestoorde psychopaat, een president onwaardig. Verzoening en vergiffenis?????. Iedereen wordt nu als staatsvijand bestempeld. Misdadig als mensen opkomen voor hun rechten en de waarheid willen achterhalen.

  Bouterse zet zichzelf en Suriname weer voor de wereld aardig te kijk.


  Maak melding

 5. Bouterse:

  ”Het zijn MAAR vijftien mensen die in die driehonderd jaar dood zijn gegaan. Hebben ze ooit gedacht om een stille mars te lopen voor de militairen en politie?”

  mi gado, mi gado … mi masra gado !


  Maak melding

 6. Bouterse is een idioot.Hij heeft geen verstand en brengt Suriname naar de afgrond.Bouterse moet zich schamen en verantwoording afleggen bij de rechter over de december moorden.Suriname komt nooit vooruit met zo een leider die geen verstand heeft van niets alleen maar van wapens om mensen doden.Bouterse aan alles komt er een eind.In Suriname gaat er nooit vrede zijn zolang je nog aan de macht bent.


  Maak melding

 7. Beste Kondremangs,
  Deze retoriek hebben we al tig keren gehoord in de jaren 80…..voor degenen, die dit nog niet weten of willen weten!!!!!
  Precies ala Chavez en de Castro bende …….
  GROOTHEIDSWAANZIN TEN TOP van DiDiBrie.
  Drugsveroordeelde en medemoordenaar Ronnie heeft voorspeld, dat ze tot 2030 zullen regeren en verkrachter Somo heeft aangegeven, dat zonder PL(lees POR LAI)geen regering mogelijk is in Su…..
  Wel,Kondremangs: een GROTERE soap kan je niet hebben .Maar ZEER FUNEST(helaas opnieuw) voor land en volk……
  De 3 zg untouchables denken, dat ze onschendbaar zijn en immuum voor ALLES en IEDEREEN…..in ieder geval en dat geeft toch ENIGE troost…..alleen zal dit grote negatieve gevolgen voor Suriname hebben…..DE GESCHIEDENIS HERHAALT ZICH…..ook zij zullen een dag doodgaan(hoe??? weten we nog niet…….maar de tands des tijds begint al te werken……)
  Maar zoals ik altijd zeg:
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 8. Schaamteloos en Walgelijk.

  Jij als opperbevelhebber moet je schamen dat je niets hebt gedaan voor die padvinders van je.
  Jij bent degenen die moest zorgen voor verwerking en een schadeloos stelling voor jou padvinders, niet het volk.
  Maar jij bouterse hebt helemaal niets gedaan,daarom lijden ze vandaag allen aan een ptts syndroom en dat is jou schuld.
  Jij hebt de oorlog veroorzaakt, samen met die brunsie.
  Oprotten met je achterlijke retoriek!

  Jij bent de Landverrader van Suriname,
  jij bouterse.
  Walgelijk mens.


  Maak melding

 9. Dit is ook een bedreiging van iem die zich pres noemt!

  “President Desi Bouterse haalde vanavond op het Onafhankelijkheidsplein fel uit naar mensen die een stille mars lopen. Hij merkte op dat er zoveel mensen overleden zijn, maar er wordt alleen maar aandacht gevraagd voor vijftien mensen die dood zijn gegaan. “Al loop je honderden marsen. Vandaag was er weer een mars met 100 zoveel mensen. Je misleidt de kinderen”, zei Bouterse.”
  bron starnieuws.

  Deze man heeft openlijk en publiekelijk de mensen die mee hebben gedaan aan de stille mars en de kinderen die gisteren hebben geprotesteerd bedreigd.
  Meer kan ik er niet van maken. En dat noemt zich pres.
  Alleen als je angstig bent flik je dit soort dingen.

  Dagelijks wordt er in de rest van de wereld tegen de zittende regering geprotesteerd, maar nooit heb ik een President van welk land dan ook zo’n misselijk makende bedreiging horen uiten.
  Dat doe je alleen als je bang bent.
  Maar hij heeft zijn mond vol van vrije meningsuiting.
  Vrije meningsuiting wanneer het in je straatje past.

  Walgelijk sujet.
  Die bakroe kralen om je nek gaan je niet helpen.
  Het recht zal zegevieren.


  Maak melding

 10. Dat is geen president, dat is een slechte cabaretier.

  Deze man is een joke. Mijn hekel aan hem gaat bijna over in medelijden. BIJNA, want hij moet nog steeds aan de galg.


  Maak melding

 11. Deze clown als president van Suriname. Stuur deze beelden de wereld rond en elke land zal zich afvragen hoe deze criminele psychopaat, moordenaar en drugshandelaar tot president van Suriname is gekozen.


  Maak melding

 12. Opvallend publiek dat was op komen dagen . Dit waren zeker ‘echte’ Surinamers. Geen blanken, lichtkleurigen en allochtonen zoals de deelnemers door Lackin tijdens de stille tocht werden omschreven


  Maak melding

 13. Deze toespraak van moordenaar Bouterse doet mij denken aan toespraken van de eens zo mochtige Gaddafi. Iedereen weet wat met Gaddafi is gebeurd.

  Ik zie hier Bouterse die heel onsamenhangend wat onzinnige uitspraken doen. Een man die weet dat zijn dagen in vrijheid geteld zijn en zich zo probeert te verzetten.
  Deze man heeft met deze toespraak nu meer olie op het
  vuur gegooid dan hij zelf van bewust is.Met deze toespraak bewijst hij Suriname een slechte onheilspellende daad.
  Zij die nog niet wakker zijn zullen zich hardop moeten afvragen of deze president waardig is, natuurlijk niet hij moet opstappen.


  Maak melding

 14. Wat een podium. 3 grote criminelen die zelfs aankondigen nog 30 jaar Suriname in een criminele greep te houden. En wat een dom volk(voornamelijk NDP-rs) dat klakkeloos achter deze bende aanloopt. Suriname schaam je!!! En wanneer je goed luistert staat het psychopatische gelul van Bouta vol met dreigementen. En zo probeert deze psychopaat angst te zaaien onder het volk, zijn tegenstanders(strijders voor de rechtstaat)en vooral de rechters die 11 mei zich moeten uitspreken. En hoe was het ook weer:”Hij zou Cyrill Daal cash terugbetalen en het kleingeld mocht hij houden”. En we weten hoe het afgelopen is. Die massamoordenaar Bouterse heeft persoonlijk Cyrill Daal vermoord en heeft het geslachtsdeel van Cyrill Daal afgesneden. Geen twijfel mogelijk dat is namelijk het kenmerk van een psychopaat. En het is zeker dat Bouterse een narcistische psychopaat is van het ergste soort. En die 2 andere criminelen, Brunswijk en Somohardjo zijn opportunistische slijmballen. Opsluiten die 2 misdadigers en financieel kaalplukken.
  Wat een instelling van die Somohardjo: if you can’t beat them, join them!!


  Maak melding

 15. Beste Afro: ik ben het helemaal met je eens.

  Deze toespraak zou het einde kunnen inluiden want daar stond een gedrogeerde president de meest onzinnige uitspraken te doen. Geen touw aan vast te knopen: hij maakte zichzelf en Suriname voor het oog van de wereld volkomen belachelijk.


  Maak melding

 16. Het blijft lachen met die negativisten.

  Het is over en uit met jullie, de President heeft gesproken tegen bijna 60.000 Surinamers en zijn boodschap was overduidelijk nl;

  Zolang hij Desi Delano Bouterse heet, zal het jullie niet lukken het land te de-stabiliseren.

  Jullie zijn uitgemaakt voor landverraders en vijanden van het volk.

  De Teerling is geworpen. Jullie mogen inpakken of tot lente van dagen blijven doorspartelen op waterkant, maar aan de macht komen jullie NOOIT MEER.

  De GROOTSTE VOLKSLEIDER OOIT VAN SURINAME, de President van Suriname oftwel VOORIE, BEVE, BAAS, Oom Desi, DE heeft gesproken.

  De grote Surinaamse VOLKSMISLEIDERS oftewel de fronters, hebben geen poot meer om op te staan. Want zoals Brunswijk al zei a President disi tranga en we blijven in de regering tot 2030.

  NDP, PL en ABOP samen zullen altijd in de regering zijn, want geen enkele andere combinatie zal ooit een regering kunnen vormen. De VHP’ers zullen zoals ze gewoon zijn eieren voor hun geld kiezen en aansluiting zoeken.

  Negativisten vooral blijven lachen, jullie zijn het toch niet verleerd????????

  By the way, komop met die thumbs down, hou je niet in, blijven drukken.


  Maak melding

 17. Beste Dada aanhangers (hihi),…zo bouw je een land op!!!

  ……..Ga Potverdorie WERKEN……….

  Landbouwer overspoelt Nickeriemarkt met tomaat en kool

  ,,,,Zo heeft Jurawan circa 20.000 bananenbomen, 10.000 cassavebomen, 15.000 pollen kool en 5.000 kratten tomaat om binnenkort te oogsten,,,,,


  Maak melding

 18. 60.000 is nogsteeds veel meer dan die paar honderd van jullie stille mars.

  Als jullie nou niet zo hypocriet waren en ook stille marsen hadden gehouden voor alle doden, hadden jullie ook zeker 60.000 mensen op de been kunnen brengen.

  De Surinamers zijn jullie hypocrisie zat, maar dat snappen jullie slimmerikken nou net niet. Jullie zijn nl. veels te slim.


  Maak melding

 19. mensen als je goed kijk is die man gewoon high bedoel de president
  en wat betreft die pae somo die man is net als het weer waar hij kan likken daar sluit hij zich aan.


  Maak melding

 20. wie is wie aan het misleiden ????

  Vraagt een van slimmerikken.

  Nou dan maar deze goal scoren voor open doel.

  De MISLEIDERS zijn de pajongwaaiers en de lakeien van de kolonisator die het land proberen te de-stabiliseren, de fronters dus.


  Maak melding

 21. Deze hele vertoning is Misselijkmakend zoals eerder is vermeld. Bouterse probeert zijn hachje te redden door het volk achter zich te krijgen als de EU in Suriname aanwezig zou zijn.

  WAT EEN BEDREIGING OP HET PODIUM. LET MAR OP DE WOORDEN 1980 taferelen.


  Maak melding

 22. He heb je mijn President horen zingen, VREDE, VREDE VREDE MUSU de nanga WI.

  Mooi he, ik hoop dat jullie allemaal ook vrede hebben in jullie hart. Ik heb vrede en ben een tevreden mens.

  Wie geen tevreden mens is, EEN ZWART HART HEEFT, RANCUNEUS EN HAATDRAGEND IS druk op de THUMBS DOWN.


  Maak melding

 23. Jopie Pengel reisde af naar zijn geboortedorp en zei:..

  …….WAARDELOZE LANDGENOTEN……….

  Thans zijn de nazaten te vinden op het Plein!!!!!


  Maak melding

 24. Ik vind dit wel weer een domme vergelijking het is juist begonnen met die staatsgreep,dus ik denk dat hij zichzelf nou een beetje voor de gek houdt.
  Hoe kun je verzoening EISEN en doen alsof aan de kant van de verantwoordelijken geen enkele schuld gegeven kan worden.
  En dan nog een amnestiewet aan te nemen om dit te bekrachtigen, nou sorry dit is weer zo een schandelijke vertoning.
  En wat brunswijk en sommo betreft vraag mij af hoe zij aan een politieke functie zijn gekomen en wat ze daar doen.
  De politici maken er wel een grote rotzooi van.
  Het is gewoon de rechters moeten gewoon hun werk doen en het proces afhandelen en uitspraak doen .
  Dan pas kan er over verzoening gesproken worden en er rust komen.
  Wat er in het verleden gebeurd is kun je niet terug draaien er zijn dingen die afgehandeld moeten worden en als bout. verder regeerd of niet als het in het belang van het land is dan maar,dat is aan het volk zelf wat zij willen.
  Inplaast daarvan duurt het langer en wordt het alleen maar erger gemaakt door bedreiging en intimidatie en is verzoening ver weg te zoeken.


  Maak melding

 25. wat een schandalige vertoning.
  Titel van dit filmpje is DDB en zijn aapjes.
  Hij weet dat hij nu geduchte tegenstand krijgt dames en heren daarom reageert hij zo, precies als in de jaren 80.
  Bouterse zijn reactie geeft aan dat hij dom en niet geschoold is.
  Ik wil de jongeren in Suriname die dit net bezoeken dit laten zien.http://www.youtube.com/watch?v=L94yCS8VooY
  Dit zijn die mensen die het over manipuleren hebben.
  http://www.youtube.com/watch?v=F7f6m-nEK9k&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=bbSOT7qoffY


  Maak melding

 26. Die taal van gisteravond was weer typisch bout..
  Suriname was gisteravond even weer in de jaren 80.

  Maar, the undergang van deze president is slechts een kwestie van tijd. Of hij nu juridisch of politiek ten onder gaat…. Links om of rechtsom, het komt er aan.

  Ik denk dat de uitdaging er hem in zit, om het volk dat daar domweg voor die paarse adder zit te applaudiseren, her op te voeden.
  De mensen die daar gisteravond stonden zijn namelijk misleid en weten nu niet beter.

  Don’t hate them, just educate them.


  Maak melding

 27. Het wordt tijd Dada dat jij gaat inzien dat jou aanhang een REM is op de ontwikkeling!!!

  Het mannelijkdeel is Spanhoek-Gast!!
  Het vrouwelijk deel is dagelijks collectief bezig met haar uitstrijken in afwachting van jou belofte…

  ….een huis voor iedereen…..wie gaat dan werken????


  Maak melding

 28. Larry gister was 5 mei 2012. Ik ga je persoonlijk onder mijn hoede nemen om je te educaten. We beginnen vanaf nu met de juiste datum en jaartal.

  I don’t hate you, ik neem je niets kwalijk, ik begrijp dat je niet anders kan, meer zit er niet in.


  Maak melding

 29. Ik heb alleen geluid en geen beeld van het filmpje aangezet, want alleen de retoriek is misselijkmakend, en aangezien ik geen grote teil bij de hand had, heb ik het beeld weggelaten.Ik heb er nog steeds een ranzige rotsmaak aan overgehouden.
  Ik ben in tegenstelling tot velen blij met deze vertoning.
  DDB heeft zijn ware gezicht getoond aan Sur. en de wereld. Monumentaal dom, grenzeloos oppervlakkig, geen greintje ruggegraat, moet onmiddelijk door de plee gehaald worden, eerst met een dweil overheen, en dan langdurige ontsmetten met dikke bleek.En het publiek!!!!!!!!!!!!!wat een arm en zielig sneuvolk is dat.Ongeschoolde tokkies die rijp voor de psychologenpolitie en een langduring verblijf in een heropvoedingskamp. I rest my case….


  Maak melding

 30. De Super Clouw van Surimaribo was weer ‘goed’ op dreef!!!! Wat had hij tot zich genomen vóór dat hij op de podium ging ????

  En zijn makke lammetjes waren wéér goed aanwezig. Volgens sommigen van hun waren er 60.000 mensen daar aanwezig…….hahahaha….tellen kunnen zij ook niet. Wat kunnen wij van zulke mensen verwachten ????

  En zij riepen wéér uit volle borst….NA Wang Hiep Hiep Hoereeeee……….want nadenken,kritische beoordelen kunnen zij toch niet !!!! Bouta heeft Super subtiel gevaarlijke uitspraken gedaan !!!!! Hij laat opdeze manier dé Geest uit de fles ontsnappen !!!! Is héél gevaarlijk vóór de goede sfeer in het land. Hoe kan hij over verbroedering praten ???

  Ga goed luister !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 31. Hij geeft niet dat Rutte en Wilders wat zeggen.Maar de kinderen die geprotesteerd hebben,steken hem.Want zij zijn stuk voor stuk veel beter dan zijn eigen nazaten en dat doet pijn.Deze kinderen kunnen ook vele van die misiekaka’s en bouwvals in hun zak stoppen.En dat steekt.Zo erg dat ze besproken worden op een podium en niet dat het beleid van de regering wordt uit een gezet.De kinderen hebben bout op hun eigen wijze zo een heel harde schop gegeven.

  Cobie.


  Maak melding

 32. Sabidierie.

  Je hebt gisteravond een flinke portie dope mogen ontvangen, dus je voelt je nu gesterkt en kraait op volle toeren.

  maar…
  We don’t hate you, we nemen je niets kwalijk, we begrijpen dat je niet anders kan, meer zit er niet in.

  “Jullie zijn uitgemaakt voor landverraders en vijanden van het volk.”
  Geld dit ook voor je eigen fam, want er zitten zeker een aantal tussen, die wel besef hebben van normen en waarden.
  Onthou bovenstaande zin goed, want als de rapen gaar zijn, moet je niet huilie huilie komen doen.
  En gaar zullen ze zeker worden, het is een kwestie van tijd.

  btw wat heeft je pres persoonlijk voor jou gedaan, dat je het zo voor hem opneemt?
  Heb je een laptop en een huis ontvangen, of was je bang voor de kritiek van de Internationale community en heeft je baas je nu onterecht gerustgesteld met zijn “wijze” demagogisch gebrul?


  Maak melding

 33. Voor wie het niet weet:

  Er is in Suriname al een aantal (langer dan 15) een sluipende polarisatie aan de gang. ik heb het dan niet over 8 december. Waar ik het wel over heb zijn de volle evangeliegemeenten die als paddenstoelen uit de grond zijn gerezen. Ze maken deel uit van het plan van Bouterse om de macht te grijpen. Hij heeft daar stelselmatig aan gewerkt. Dat deed hij eerst door zich zogenaamd te bekeren en vervolgens binnen de gemeenten zijn mannetjes klaar te stomen. Het is niet zomaar dat een aantal van zijn (voornamelijk marron) parlementariërs “bekeerd” zijn of voorganger zijn. Binnen die gemeenten heerst er kadaverdiscipline. Wat de voorganger zegt wordt blindelings uitgevoerd. De volgelingen van die gemeenten zijn voornamelijk arme creolen en marrons die slecht geschoold ziijn. Binnen de gemeenten wordt ze wijsgemaakt dat “god” dienen ze materiele welvaart zal brengen. Ze worden aangemoedigd om een simpele opleiding te volgen en worden ook vaak in dienst genomen door rijkere gemeenteleden als schoonmaakster en tuinman etc. Een aantal wordt uitgekozen om een eigen gemeente te beginnen waarvan ze “voorganger” worden. Omdat die persoon uit hun midden komt, aanschouwen ze met eigen ogen dat het “loont” om de god van de volle evangelie te dienen. Immers, hun leiders hebben hun kleur en komen uit hun voort. Via deze instituten worden ook huizen, banen, scholen etc. geregeld. Uiteraard geniet maar een klein deel ervan, want zoveel banen zijn er niet. Degenen die “niets” krijgen wordt verteld dat het “hun tijd” nog niet is, dat god “andere plannen” met ze heeft, of dat ze harder moeten bidden.

  Wie denkt dat binnen die kerken moraal en fatsoen wordt bijgebracht heeft het mis. Verkrachte vrouwen die zich “bekeren” wordt gezegd dat ze geen aangifte moeten doen en niet naar een psychiater moeten gaan. Er wordt voor ze gebeden en ze MOETEN leren vergeven. In die “kerken” zitten veel arme mensen, dus ook veel (kruimel)dieven etc. het wemelt er van de (ex)junks etc. Vaak zijn het mensen met psychische nood. ze worden op grote schaal misbruikt als vee. De gemeenten zijn eigendom van grotere organisaties zoals “Gods Bazuin” van Steve Meye. De eigendommen staan op naam van deze mensen. Vaak wordt zelfs van de arme volgelingen gevraagd om kapotte gouden sieraden te doneren (tienden). “Goud is het slijk van de aarde”, je hebt het toch niet echt nodig”, “van god krijg je tien keer zoveel terug”. 9ditzelfde fenomeen is in Nederland bekend van de familie Maasbach)

  Bovenstaande is een religieuze variant van de manier waarop nagenoeg alle partijen zich in Suriname hebben schuldig gemaakt: mensen aan zich binden in ruil voor materie (die de meesten nooit hebben gekregen).

  Binnen de gemeenten werd stilzwijgend door een klein groepje gedroomd om Suriname in zijn geheel tot een “land van God” te maken; oftewel om de hele Surinaamse staat te maken tot één grote volle evangeliegemeente. Die droom wordt langzamerhand steeds duidelijker uitgesproken.

  Altijd al hebben personen en groepen Bouterse gebruikt om hun doelen te verwezenlijken. meestal waren het mensen die binne het bestaande olitieke bestel hun kans niet kregen. Bouterse wist dat hij gebruikt werd, maar had hun kennis nodig omdat hij die zelf niet bezat. het was dus steeds een kat en muis spel (wie bijt wie eerst). Dat is ook de reden van de zoveel vrijages en de bijna evenveel goedmakingen met een aantal personen (o.a. Badressein Sital, Mijnals, laurens Neede, Frank Playfair, Ernie Brunings, Jules Wijdenbosch, Goedschalk (Centrale Bank) etc.) Deze heren kwamen ook steeds terug omdat dat hun enige uitweg was/is. Ze zijn tot elkaar veroordeeld. Als het instort gaat iedereen er aan.

  Momenteel(AL VIJFTIEN JAAR)zijn de volle evangeliegemeenten de nieuwe bondgenoten. Het zaaien heeft zijn vruchten langzaam maar onmiskenbaar afgeworpen. Het grote gevaar is echter dat er een groep in opkomst is die zich sterk voelt. Te zijner tijd zal ook deze groep Bouterse terzijde zetten en zonder hem hun plan willen vervolmaken. Het doel van deze mensen druist echter in tegen de seculiere staat. Het zal ze nooit lukken om dit te bereiken, daarvoor zijn er teveel moslims en hindoes in Suriname. Het kan echter wel uitlopen op een sterke polarisatie.

  De mensen op het plein zijn niet “zomaar” wat NDP-ers. Het zijn mensen uit de volle evangeliegemeenten die naar hun voorganger hebben geluisterd en naar het plein zijn gekomen.

  Dat ze zo makkelijk meegaan en geen gevoel hebben met de nabestaanden is omdat de slachtoffers van Bouterse(en niet alleen die van 8 december) voornamelijk behoorden tot de geschoolden/intellectuelen van Suriname. Niemand van degenen die daar staan heeft zelfs ook maar een ver familielid dat is vermoord. Voor hun zijn de slachtoffers de gescholden, de rijkeren, de beter gesitueerden, kortom: alles wat zij zelf niet zijn.

  Wie het Suriname van de afgelopen 15 jaar kent, weet dat er geen moraal meer werd bijgebracht in het gemiddelde gezin. De maatschappij bracht materieel te weinig voort dus werd het motto: pak wat je pakken kan, hoe je het pakt doet er niet toe.

  We hoeven dan ook niet te verwachten dat er veel jongeren zijn die de anti-amnestie beweging zullen steunen.

  De mensen met fatsoen en moraal in Suriname zijn ver in de minderheid.

  Tot mijn spijt moet ik zeggen:

  IT’S GONNA GET A LOT WORSE BEFOER IT’S GONNA GET BETTER.

  Het meest beangstigende scenario is dat Suriname en zijn bevolking materieel zal welvaren, echter zonder de bijbehorende moraal.


  Maak melding

 34. De laatste stuiptrekkingen van een massamoordenaar.
  Er moeten drie partijen één geestelijk-lijder bij elkaar komen en een paar honderd man op de been te brengen.
  De bevolking is Bouterse al zat, benzine en de eerste levensmiddelen gaan met een paar centen naar beneden belachelijk voor woorden.
  Bouterse en brunswijk en somo samen , hier zie dat Bouterse een principeloze HOND is .
  waren het niet deze zelfde lafaard die hij met wapens de mondt wilde snoeren? sterker nog hij had grote smoel hoe somo Vene chanteerde en nu heeft zich zelf in chanteer bare situatie gezet, zo slim is Bouterse


  Maak melding

 35. Je hebt een flinke portie dope ontvangen, de referentiekader van Esmerald, mijn stelling klopt dus helemaal meer zit er niet in, dit is alles wat de vijanden van het volk in hun mars hebben, valse beschuldigingen, bedreigen, beledigen, leugens, achterbaksheid en hypocriet tot op het bot en dat noemen ze normen en waarden.

  Esmerald mijn Familie en ik hebben veel meer normen en waarden dan jij en die vijanden van het volk ooit zullen hebben. We misbruiken het leed van de nabestaanden niet voor politieke doeleinden, we houden van ons land Suriname en hopen dat het nu eindelijk ontwikkeld gaat worden door de huidige regering.

  In tegenstelling tot jullie vijanden van het volk die juichen als weer een leugen wordt verspreid dat EU sancties gaat nemen, die verdrietig worden als Frankrijk projecten wil financieren, onnozole gasten dus die de hele dag op waterkant bivakkeren om de meest negatieve berichten over Suriname en Surinamers te plaatsen. Wat krijgen jullie precies daarvoor terug.

  Sorry ik vind jullie stuk voor stuk een stelletje idioten.


  Maak melding

 36. Beste mensen, o wat zijn wij toch goed geïndoctrineerd.
  Blijf Suriname maar bekijken door een westerse bril. Nogmaals die kritiek die je uit is waardeloos en voorzaakt alleen maar onrust onder surinamers. Door te insinueren dat alleen zwarte creolen Boutherse aanhangen en dus dom zijn. Is eerste graads discriminatie. Boutherse probeerd in ieder geval surinamers hun zelfwaarde te laten inzien. De rest van de surinaamse bevolking (niet zwarte creolen) hebben het beter dan de zwarte creolen. Hoe kom dat? Is altijd zo geweest ( de zogenaamde eliten)zitten niet maar te zeuren over bla bla bla. Ze zorgen ervoor dat in die chaos ze die zwarte creolen voorbij streven. Zij hebben de beste posities in het land, omdat jullie ( zwarte creolen) je laten misleiden.Net als vroeger tijdens de slavernij. We praten, roddelen te veel en weten het altijd beter. Maar als er actie ondernomen moet worden zijn we nergens te bekennen.” Mi dati no go hati mi skin gi wan trawan”. Hoe zo samenbundelen, hoe zo samenwerken? Die witte man weet precies hoe hij die kraboe mentaliteit van ons naar boven moet halen. En daar maken ze telkens weer gebruik van. Kijk goed! Wie ogen hebben die zal zien. Wie oren hebben die zal horen. Durf naar jezelf te kijken en laat je niet afleiden door wat anderen zeggen. Spreek vanuit je hart, spreek vanuit je intuïtie.Maak gebruik van situaties om te leren. Economisch gaat het ietsje beter in Suriname dan bijvoorbeeld in het westen. Het is positief probeer daarin mee te gaan inplaats van het verleden dat ons nergens heeft gebracht steeds op te rakelen. Je vindt het ook toch niet leuk dat wanneer je een grote fout heb begaan in je liefdes relatie, maar desondanks jullie besloten hebben toch verder te gaan. Het absolute irritant is als oude koeien uit de sloot gehaald worden.Dit is funest voor de relatie.Zo ook met de december moorden en andere surinaamse moorden. Ze mogen de economische welvaart van het land niet blokkeren. We moeten leren uit het verleden en ervoor zorgen dat het niet meer gebeurd. Niet door de persoon die daarvoor op dat moment politiek verantwoordelijk was, steeds te beklagen, waardoor stilstand optreedt.Ondertussen zijn anderen achter de schermen bezig onze rijkdommen mee te nemen. Zonder dat we het door hebben, omdat we altijd maar bezig zijn oude wonden open te maken en elkaar het leven zuur te maken. Denk aan de toekomst van je kinderen. Dat is iets wat het westen ons geleerd heeft. “En dat is toch goed” Straks moeten onze kinderen het overnemen van de ouderen. Begin hun te leren hoe het moet. Boutherse blijf niet eeuwig hij is al in de 60.
  Vrede zijn met ons allen.


  Maak melding

 37. @midete,

  CHAPEAU!!!!!!!!!!!!

  Dit mogen de bewonderaars van DiDiBrie in hun zak steken………
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 38. Alle toespraken van DDB, ook die van 5 mei, en het reshuffelen van de regering tonen feilloos aan dat DDB totaal niet veranderd is. Nergens toont DDB ook dat ij toegeeft dat er fouten gemaakt zijn, dat 8 december nooit herhaalt mag worden. Sterker nog het lijkt er veel meer op dat wij aan de vooravond van een nieuwe … staan.

  Mensen gebruik jullie verstand, lees en luister eensaandachtig naar zijn uit spraken. Kijk eens goed naar zijn handelen. Deze man is zwaargestoord en de geschiedenis zal zich herhalen als hij niet gestopt wordt.

  De 5 mei toespraak was werkelijk beschamend.


  Maak melding

 39. Moet ik deze man zien als mijn president. Hij is bezig verdeel en heers te zaaien. Hij heeft veel van Nederland geleerd. Hij roept steeds weer dat Ned. verdeelt en wat doet hij? Een paar mensen hebben zelf niet te eten en gaan daar op het plein van alles uitkraaien. Wees maar blij dat je familieleden hebt die jou economisch steunen. Een grote mond heb je “Oom D”Taylor had ook zo’n grote mond. Oom D, vraag vergiffenis aan het volk. Vrede tussen Brunwijk en Somo en jij is een vrede van eigen belang. Wat doen jullie voor het volk? Jij hebt mooi praten en men tuint erin. Wat jij doet reken jij de ander aan. Meneer Daiy, je grote mond zal je niet vrijpleiten. Je probeert mensen in Nederland en Suriname uit elkaar te drijven. Weet u het gaat u niet lukken. Gebruik God niet voor je vieze spelletjes. Je geestelijke leider heeft nogal veel aan jou te leren. Ik weet niet of hij dat kan, daar hij niet beter is.


  Maak melding

 40. @MIDETE: dank voor deze eye opener, er ging een wereld voor mij open.
  En ja wat zal ik ervan zeggen. Voor de volgelingen ( de armen van geest) geldt hoogstwaarschijnlijk: Als je alleen een hamer hebt, lijkt alles op een spijker.En wie je nergens voor staat, zwicht voor alles in het leven..


  Maak melding

 41. Mar het is water naar zee dragen, met deze geindoctrineerde negativisten, ze weten niet beter. Het zijn stuk voor stuk racisten die het Surinaamse volk en in het bijzonder het deel niets gunnen.

  Het is ze een doorn in het oog dat Suriname economisch vooruitgaat en stabiel is, ze kunnen dat niet hebben, lees de reacties op het artikel van de EU die maatregelen gaat nemen, het is een grote hosanna, zo blij zijn ze. Maar stuk voor stuk zullen ze verklaren dat ze van Suriname houden en willen dat het juist goed gaat, zo hypocriet zijn ze.


  Maak melding

 42. @ESMERALD: No spang met SABIEDIRIE die roept maar wat, niet uit de slechtheid van het hart, maar uit de domheid van het verstand..


  Maak melding

 43. Sabidierie,

  Das geen antwoord.
  Wat heeft bouterse persoonlijk voor jou gedaan?
  Ik wacht!

  Ik probeer je nl tegemoet te komen in je lofzang.
  Ik probeer te begrijpen wat je drijfveren zijn.
  Leg ons uit wat heeft hij voor jou en eventueel je fam gedaan?
  En wat doe jij eraan om Suriname op te bouwen.

  Niet erom heen draaien, just answer the questions.


  Maak melding

 44. Esmerald wat een brutaliteit. Wij zijn geen gelijkgestemden, jij hoort in het rijtje vijand van mijn volk thuis, jij hebt geen liefde voor mijn land, je respecteerd de keuze van mijn volk niet. je bent destructief en de-stabiliserend bezig, jij gunt mijn volk niet de ontwikkeling die ze verdienen.

  Ik VERACHT typisch als jou.


  Maak melding

 45. Sabidirie,

  Pech voor jou, maar ik heb er zin in.

  dus…
  Als het goed gaat in Suriname dan is niemand zo blij als de Surinaamse Nederlander itt tot wat jij beweert.

  Weet je wel:
  – de surineds die daar percelen hebben.
  – de surineds die daar van die prachtige huizen bezitten
  – de surineds die als ze op vakantie zijn ook na 18:00 uur
  vrij kunnen rondlopen.
  – de surineds die zonder gevaar voor eigen leven vrij kunnen
  rondrijden in hun huurauto’s.
  – geen straten die blank staan tijdens je vakantie.
  – de surineds die zaken doen met Suriname.
  – de surineds die pakketten en geld opsturen voor fam
  – geen gesjouw meer met cadeaus.

  Niemand zo blij als de Surinaamse Nederlanders.
  We kunnen niet wachten als het zover is……
  wij blij, jij blij.


  Maak melding

 46. Esmerald, jij denkt dat je namens de SurNeds moet praten.

  Wel ter informatie de meerderheid van de SurNeds dragen Suriname een warm hart toe.

  Ze respecteren de keuze van het Surinaams volk, ze hopen dat Suriname eindelijk ontwikkeld wordt en noemen het Surinaams volk niet dom.

  Deze grote groep SurNeds zit niet te juichen als ze horen dat de EU sancties wil treffen en zijn niet verdrietig dat Frankrijk projecten willen financieren.

  Ik heb alle respect voor deze groep SurNeds, de rest van het gepeupel kan mij gestolen worden.


  Maak melding

 47. Sabidirie,

  Plotseling ben ik brutaal.
  Wel verhip, wat krijgen we nou.

  Jij bent brutaal,
  Suriname is niet van je vader, heb jezelf wel een stukkie grond, of wacht je op bouta, whahahahahaha.

  Wij blijven komen en gaan wanneer het ons blieft.

  Dag sabiso
  Ik hou wel van je hoor, bosies en brasas……mwoeaaaaahh.


  Maak melding

 48. Volgtens DDB en zijn Topregeringsjunta gaat de EU praten over Economische policy.
  Nou dat kan wel kloppen, en tegen het einde van dat gesprek word er nog even tussen neus en lippen door gezegd, O ja en nog even dit, Voor dat we verder gaan met de economische policy zorg ervoor dat die amnestiewet teruggedraaid word, anders zwaait er wat……


  Maak melding

 49. Owww sari torie?
  Surineds die al die punten die hierboven zijn opgenoemd doen of hebben in Su. Hoera voor hun.
  Maar volgens mij zitten die surinamers in Su niet meer op ons te wachten. Ze hebben het beter dan ‘ons’. Die surineds die mooi weer gaan spelen in Su. de meesten zijn uitkeringstrekkers. Niet dat ik ze benij. Maar als je, je eigen mensen vooruit wilt helpen doe je het op een andere manier. Inplaats van dozen met levensmiddelen die daar in overvloed zijn, stuur je boeken of matriaal dat nodig is om hun kennis uit te breiden. Vooral op internationaal niveau, zodat ze suriname ook vanuit een ander perspectief kunnen bekijken.


  Maak melding

 50. Dat is het probleem van Bouterse: Hij maakt zich nergens druk over. Suriname wordt te schande gezet voor de hele wereld en zijn reactie is : ‘Denk je dat ik mij druk maak….”

  Wat een kansloze pauper deze Bouterse


  Maak melding

 51. Esmerald je bent brutaal door aan te dringen op een antwoord.

  In Suriname zijn jullie negativisten welkom, Surinamers zijn een vriendelijk en liefdevolle volk.

  Ik zie het al voor me, lekker genieten met de Surinamers, bosies en brasas, om eenmaal weer in Nederland te zijn na je vakantie, op waterkant Suriname en de Surinamers het ergste toe te wensen, ja zo hypocriet zijn jullie ook weer.

  Maar toch als niets in Suriname goed is en de Surinamers niet deugen, waarom zou je daar naartoe gaan, is Spanje of Griekenland niet leuker?


  Maak melding

 52. Sabidieri meissie je klinkt als een dom blondje zouden we in Nederland zeggen.

  Oja Esmerald En Midete,
  Ben blij dat er nog dat er nog ladies is Suriname zitten. Thnx voor jullie betoog kan er steeds meer van genieten.
  Ik mag best wel lijden als jullie onze lieve president incl. Volgelingen goed kunnen kwellen.

  Thnx uit het natte Columbia. Ben over 4 dagen weer in Su en wie weet heeft een van jullie tijd voor een drankje


  Maak melding

 53. aahh…het is duidelijk dat Bouta totaal geen moeite heeft met wat hij in 1982 gedaan heeft.Dat laat hij weer duidelijk zien.

  En wat ook duidelijk is is dat hij zijn arme volk die daar op het plein staat misleid. Die luisteren alleen maar naar gladde praat en juichen voor zijn polarisatie taal. Arme zielen..

  Hij praat over Rutte en Wilders . Hij loopt duidelijk achter.

  Alweer een aanval op de media..arme Starnieuws met naam en toenaam. ( Suggestie: Nita ..open een forum op je website dan komen we je en vue steunen)

  Ronnie en Paul made a big mistake!!


  Maak melding

 54. Sabiedirie,

  Je durft geen antwoord te geven dat hebben Pinto en paraman ook nooit gedurft.
  Jij bent er wel degelijk beter van geworden. Was het toch een laptop om jullie propoganda hier te verkondigen. Heb je nu helemaal geen respect meer.? Vroeger betaalde men jou om genomen te worden maar nu naai je ons voor noppes.
  Dus hou je respect bij jou en je familie thuis en ga niet iedereen die het niet met jou eens is voor alles uitmaken.

  Verschil tussen jou en de ladies is het volgende:
  Een stuk weiland.


  Maak melding

 55. Als men goed naar Bouterse luister, zal men gauw erachter komen dat hij zich zelf tegen spreekt met woorden die hij zelf gebruikt.


  Maak melding

 56. henk molenaar

  Als je op de Surinaamse lente wacht dan zal je lang wachten. Bouterse wordt ondersteund door de meerderheid van het Surinaamse volk. Heb jij dat nog niet door. En zolang het volk het wil, zal hij aanblijven.


  Maak melding

 57. Het kan nog eens gevaarlijk worden in Suriname als de krijgsraad anders beslist dan wat die 3 boeven op het podium verwachten.
  Als je hoort hoe de ophitsing plaatsvind zal het niet lang meer duren dat de eerste slachtoffers gaan vallen.


  Maak melding

 58. @ Sally
  Je zegt het niet goed.
  Bouterse wordt ondersteund door die domme massa in Suriname. Kijk hoeveel partijen bij elkaar moeten komen om een paar honderden (mensen) bij elkaar te rapen.


  Maak melding

 59. Ja Lalbhadoer ,de vijand is geidenteficeert…en de vijanden zijn zij die alles en ook alles doen,al zouden ze het hele land destabiliseren,de economie waaraan wij zo hard werken kapot maken,alleen maar om hun enge doel te bereiken.


  Maak melding

 60. Sally: “Bouterse wordt ondersteund door de meerderheid van het Surinaamse volk. Heb jij dat nog niet door. En zolang het volk het wil, zal hij aanblijven”

  Ieder volk krijgt de leider die het verdiend.

  Blijkbaar verdient Suriname niet beter………..


  Maak melding

 61. Hij heeft met deze domme speech degene die nog een klein beetje hoop in deze moordenaar hadden duidelijk gemaakt dat hij niet veranderd is, en dat hij de zelfde meedogenloze dictator is van de jaren 80. wolf in schaapskleren.


  Maak melding

 62. Bouterse ook de waarheid vertellen begint bij jezelf, en niet telkens naar anderen wijzen, en Surinaamse Nederlanders en Nederland de schuld geven van jouw falend beleid, want wanbeleid is ook een beleid, alleen vernietig je daarbij het land Suriname.


  Maak melding

 63. Zondag 6 mei 2012 om 17:37 uur, door Bryan

  Beste Bryan,

  Bouta probeert jullie/jou keer op keer, te beinvloeden om ten koste van jullie én het land zijn gelijk te krijgen/halen en om onder zaken ,onder uit te komen !

  Daar gaat Bouta alleen om. Ronny Brunswijk en Somohardjo heeft hij allang om gekocht. En hij is met duistere zaken bezig, die absoluut niet goed is vóór land én volk ! Deze mensen zijn géén waarachtige Surinmamers . Kortom het gaat hún alleen om eigen belang ! Ga moeite doen om dit te begrijpen.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijheid !!!!)


  Maak melding

 64. Vijanden van het volk, knechten van de kolonisator’. Zo omschreef president Desi Bouterse landgenoten die kritiek hebben op zijn bewind. Dat deed hij tijdens een zogenaamde ‘eenheidsmeeting’, zaterdagavond op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo.

  Duizenden uitzinnige aanhangers woonden de politieke meeting bij. Vanuit het hele land werden honderden gratis bussen ingezet om hen naar het centrum van Paramaribo te brengen, waar gratis eten en drinken werd uitgedeeld.

  De politieke bijeenkomst stond officieel in het teken van eenheid en verzoening. Om die te bereiken werd een gemeenschappelijke vijand opgeroepen: het buitenland. “Suriname staat onder aanval van buitenlandse machten. Daarom doet het goed te ervaren dat het volk achter mij staat”, stak Bouterse van wal.

  En wat doet met vijanden van het volk: die sluit je op in Fort Zeelandia, die martel je en knal je neer op de vlucht.

  Wat een heerlijke president heeft Suriname toch.

  Dom, wreed, onbetrouwbaar en zo voorspelbaar.


  Maak melding

 65. Ja hoor schoft! En het MOORDEN begint bij jullie!!!

  Zie onderstaand URL hoe verzoening door onze strot
  geduwd moet worden!!!

  http://www.stopfoiegras.be/facts.php

  En dit met behulp van die andere MOORDENAAR, die alleen
  zijn goudconcessies voor ogen heeft en diegene die een
  ambassadeurspost voor zijn Amina wil behouden!

  De rest van de Surinamers worden voor debiel
  aangezien!


  Maak melding

 66. Bouterse: “Decembermoorden? No big deal”
  Stelletje mierenneukers! Azijnpissers! Mug tot olifant-makers! Al die ophef over vijftien afgeslachte politieke tegenstanders, dat gaat toch nergens over? Big deal, er gaan vaker mensen dood. Aldus Desi Fouterse die de ophef over de decembermoorden niet begrijpt. En inderdaad, waarom zou u daar moeilijk over doen? Niks aan het handje, dit hoort simpelweg bij de realiteit die Bouta heet. Hij zou het zo weer doen, als het moest. Vijftien politieke tegenstanders doodvermoord onder leiding van Bouterse, terwijl zijn huidige regering hem er alvast preventief van heeft vrijgesproken met de amnestiewet. Niet verrassend. Bouta is niet bepaald een Kindersurprise, qua ‘holy shit waar komt dit ineens vandaan?’. Als Holleeder politieke ambities had gehad, waren de politieke moorden in Nederland waarschijnlijk ook niet bij RimPimPim Fortuyn gebleven. What you see is what you get. Suriname heeft democratisch gekozen voor Dictator Desi de Drugsbaron, klaar. Daar hoort het chronisch schouderophalen om moordpartijen bij. Net als het vrijlaten van zwaar criminele vriendjes. In de speech tijdens de verzoenings- en eenheidsbijeenkomst in Parimaribo vinkte Bouterse gelijk nog wat zaken van de dictatoriale checklist af. Nederland en in Nederland woonachtige Surinamers werden weggezet als de Grote Vijand die destabiliserende krachten loslaten op Suriname. Wij/zij-denken: check. Gezamenlijke vijand: check. Complottheorieën die om een sterke leider vragen: check. En na al het haatzaaien stelde Bouterse zijn volk gerust door te zeggen dat hij dikke matties is geworden met grote landen als Brazilië en Mexicoke, dus fuck Nederland. Aldus de leider van het Libië van Zuid-Amerika, hier rockend & bouncend op video. Iemand enig idee wanneer de Surinaamse lente van start gaat?

  uit GeenStijl


  Maak melding

 67. domme henky panky molenaar. Wie dom geboren is zal dom blijven. Politiek is te ingewikkeld voor jouw. En respekt hebben voor andersdenkenden , nog meer.


  Maak melding

 68. Beste Sally: je bent het vuil onder de laars van moordenaar Bouterse. Je vertegenwoordigt het slechte in de mensheid en je bent er nog trots op ook.


  Maak melding

 69. President Desi Bouterse zei dat Hooghart zijn speciale gast was voor de avond. Hij heeft hem gevraagd om het woord te richten tot het volk. De CLO-voorman werd door conferencier Guno Ravenberg aangekondigd als de “grootste vakbondsleider van Suriname”. Hooghart zei dat “de witte mensen ons verdeeld hebben gehouden”. Hier moet een einde aan komen.

  Natuurlijk het is de schild van de ‘witte mensen’.

  Wat een kansloze paupers


  Maak melding

 70. geen woord of teken tot verzoening met mensen die anders denken
  wel verzoening met twee duivels op de poduim .
  met berm taal en duivelse uitspraken kan je de harten van het volk niet overwinnen.
  het volk in de maling nemen dat is pas misdadig
  god heeft u wederom op de proef gesteld
  om te bewijzen dat u uw medemens die anders denken aan de duivel wilt voeren.


  Maak melding

 71. Bouta je zult geen vrede hebben in de hel!! je gaat wel
  200 voet ten onder in de grond! samen met die brunsie en somo want jullie zijn een en al een potnat! Je gaat inderdaad alles doen om De Hel door de vuurzee heen te bereiken!

  De Paradijs gaat je zeker niet lukken!!


  Maak melding

 72. Wat een vertoning zeg!
  Echt iets voor een zelfingenomen klootzak!
  Werkelijk te zielig voor woorden!
  Waarom blijven de Surinamers zo dom om dit stuk ongeluk te blijven steunen?
  Begrijpen ze nu werkelijk helemaal niets daar?
  Allemaal vertoon van een brulaap!


  Maak melding

 73. @ Piet Paniek,

  Dus velen van onze voormalige landgenoten wonen al zolang in Holland, dat ze langzamerhand blond beginnen te worden?

  Ye kir mi boi !
  Degenen die nog twijfelden, de beelden spreken voor zich.
  wat de jongeren demonstratie betreft, dat waren kinderen en familieleden van de Front oppositie.
  Als je goed naar hun woorden luistert, dan zie dat ze gewoon herhalen wat hun oom en tante zeggen.
  Zeker de helft bestond uit volwassenen, bij mij in de straat wonen zelfs meer jongeren, dan die daar rond liepen.


  Maak melding

 74. Zo krijgt Bouterse zijn plein vol:

  mei 2012 – 1:03 am / Suriname
  beantwoorden
  Er zijn mensen met gratis bussen opgehaald… vervolgens kregen velen een kadootje van SRD 25,00 of vanuit Nickerie zelfs SRD 50,00. Daarna hebben jullie gratis muziek, eten en drinken gekregen. In de diverse Christelijke kerken vallende onder de heer Meye zijn de mensen uitgenodigd te komen naar de Brasa dey avond, inclusief gratis eten en drinken…
  Die mensenmassa is geregisseerd en gekocht. Als jouw president die mensen die betaald zou laten komen, zou hij het met 500 domme niet-nadenkende volgelingen moeten doen…


  Maak melding

 75. Gronman,

  Jij mag dit zelf interpreteren zoals het u uitkomt.
  Dat is pas vrijheid ofnie?

  Ik bedoelde het als een uitdrukking voor die malle meid die normaliter iets anders voor haar dagelijkse kostwinning doet.

  Grtn uit Columbia en het is hier goedkoop nie normaal.


  Maak melding

 76. Gronman: Suriname 2012 = Nazi Duitsland 1933

  Intimidatie van politieke tegenstanders en andersdenkenden. Het creeeren van gezamenlijke vijand: Holland, blanken en Surineds. Bedreiging van onafhankelijke media.

  Bouterse = Hitler
  Linbo = Goebels
  Dino = SA


  Maak melding

 77. Ik doe het in het nederlands zodat iedereen het kan begrijpen:

  De tijger is het meest beangstigende dier in het Surinaamse bos. Als hij brult, sidderen alle dieren.

  Wat de dieren echter niet weten, is dat de tijger ALLEEN BRULT ALS HIJ IN PROBLEMEN ZIT.


  Maak melding

 78. Jezelf vergeven is heel mooi, een ander vergeven ook, vergeving van God is ook heel mooi, de konsekwentie is dan ook: wees dan ook zo goed om je terug te trekken Bouta, dan laat je pas zien dat je echt ver-geeft……


  Maak melding

 79. En zo is dat President Bouterse.

  En als het de zwarte pietjes en sinterkaasjes niet bevalt dan gaan ze toch lekker naar hun congrescentrum “Cockring” Warmoestrati 96 Amsterdam of de kippenhok van tarzannetje gestoorde henkie.

  Het belang van allen staat nu voor op en dat is het belang van de meerderheid.


  Maak melding

 80. Ik meen te horen het gebrul van een afrikaanse leeuw uit Zimbabwestan, terwijl ik dacht: The lion sleeps tonight….in het hol van de leeuw.


  Maak melding

 81. De grootste misleider ben jij bouterse. Echt, Surinamers hebben STRONT in hun ogen. Blind, dom, en stom. Ik schaam me diep.


  Maak melding

 82. @Henk Molenaar,

  Front wordt toch altijd gesteund door Nederland en jou soort types, misschien moeten jullie de volgende keer wanneer er weer een witte mars of jongeren manifestatie gaan houden, subsidie aanvragen bij de Nederlandse ambassade,of jij houdt een collecte onder de sympathisanten van het Front op dit forum.
  Dan kunnen jullie ook bussen huren, mensen tegen betaling laten op draven en mensen van gratis eten en drinken voorzien.
  Immers in Nederland hebben ze meer geld dan in Suriname en beetje van dat stontjie monie kunnen jullie best missen of niet?


  Maak melding

 83. @Gronman,

  Beste Gronman,

  Verdiep je eerst voordat je zomaar dingen op dit forum de wereld in smijt.

  Ga jij lekker samen met Bouterse jezelf verzoenen voor alle fouten die je gemaakt hebt.
  En maak ook meteen even het door jouw ontvangen geld even terug over naar Nederland!


  Maak melding

 84. Gronman,

  Betekend dat een ouwe man die een IQ heeft van een 6 jarige.
  Ik ga met alles accoord als ik maar mijn snoepjes en pilletjes krijg.


  Maak melding

 85. @ Gronman,
  Bouterse wordt gesteund door oplichters, drugs criminelen, dictators en mensenrechten schenders.Nu jij weer.
  Voorbeeld.
  Chavez,Teodoro Obiang,Ahmadinejad, Dino Bouterse, Wijdenbosch,Alibux, E Boereveen.


  Maak melding

 86. Ze zijn allemaal op hun hoede de drie musketiers, de vraag is welke van ze gaat zelf moord plegen.Ik denk zelf dat kroepoek als eerste spoorloos wordt en dan kodjo plotseling in het binnenland verdwaald.


  Maak melding

 87. @ Dirkje,

  Over verdiepen gesproken,ik weet zeker dat ik dat niet hoeft te doen, en hoeft me met niemand te verzoenen omdat ik vergevingsgezind ben.
  Door mij ontvangen geld zou ik nooit terug hebben overgemaakt, als ik dat ontvangen had.
  Als je niet weet door welke landen jouw geliefde Holland is rijk gemaakt, dan moet jij je duidelijk gaan verdiepen.

  Mé go wroko bakka, pauze kebah !!


  Maak melding

 88. dit geld voor de gene die poep in hun mond hebben.

  Er moet vreden zijn in suriname en wie het doet maakt niets uit zolang de economie in su bloeit dan is alles goed.

  Ned is jaloers voor de mensen die niets anders te vertellen hebben blijf maar in jullie negatieviteit god bless suriname


  Maak melding

 89. Wat is er met het volk van Suriname gebeurd? Geloven ze na de vorige regering nog steeds niet in hun eigen kracht? Een ding staat vast en dat is dat de Kosmische kracht boven elke menselijke macht heerst.Wat we vandaag hebben kunnen we morgen weer kwijt zijn….en als we ons leven in handen van iemand anders leggen kan zelfredzaamheid alleen maar moeilijker worden.


  Maak melding

 90. @gronman,

  Wie ben jij om mij dirkje te noemen?
  Ken je mij?

  Je bent al net zo’n schoft als jou Bouterse, ook geen besef van menswaardigheid!
  Zak lekker in de Boutersestront waarvan jij blijkbaar helemaal tot een hoogtepunt komt.
  De waarheid is erg hard, en dat jij daar niet tegen kan is aan niemand anders dan aan jezelf te wijten sukkel.
  Kom van je luie reet en ga werken, dan doe je iets goed voor je land!


  Maak melding

 91. @Dirkje,

  Ik werk en betaal belasting in SU, en daarnaast hossel ik ook een beetje. ( niks illegaal hoor )
  Verder ben ik een trotse man die z’n best doet, om mijn gezin te onderhouden, aan uitschelden en beledigen doe ik ook niet.
  Ik geef alleen mijn mening wanneer ik kan, vandaar dat ik niet altijd op dit forum te vinden ben, ik heb belangrijkere dingen te doen.
  En Dirkje, 1 ding moet je weten, als je in SU niet werkt, ga je ook niet vreten.
  We hebben hier geen stontjie en geen voetselbanken.

  @ Wikkileaks,

  Het wordt echt tijd fu yu drai wan tra poku, want het wordt te eentonig.


  Maak melding

 92. Dinsdag 8 mei 2012 om 23:20 uur, @Gronman,

  Laat die asielzoekers zwarte pietjes en sinterkaasjes. Ze zullen het nooit snappen vanwege de wrok en diep gewortelde haat die ze hebben jegens Suriname en zijn bevolking die hardwerken en hosselen.

  Eigenlijkmoet ik zeggen dat ze nu al beginnen te hosselen, want hun mati Wilders komt straks aan de macht. Kijk naar wat er in Griekenland heeft plaats gevonden.

  Zwarte pietjes begin een tweede baan te zoeken, want jullie gaan het hard nodig hebben.


  Maak melding

 93. Verzoening vereist schuld erkenning en een gemeende belofte om je te beteren. Verzoening kun je niet afdwingen maar slechts verzoeken.

  @Gronman
  Als je de voedselbank in je buurt zoekt moet je het wel goed spellen.


  Maak melding

 94. @ Gronman & Afrikaanse leeuw,

  Ten eerste heb ik absoluut geen diep gewortelde haat jegens Suriname en het surinaamse volk, in tegendeel, ik ben met een Surinaamse dame getrouwd en we hebben samen 3 kinderen.
  Zou ik dat doen als ik een intense hekel heb aan Suriname en zijn bevolking?
  Ik ben niet alleen verliefd geworden op mijn vrouw, maar ook op dat mooie land waar ik heel graag kom.
  Waar ik alleen een probleem mee heb is Bouterse met zijn clan.
  Het is jammer dat jullie niet willen inzien wat hij allemaal kapot maakt in het mooie Suriname.
  De hele wereld valt over jullie heen vanwege het simpele feit dat Bouterse denkt weg te komen met zijn verleden, een verleden dat niet onbestraft mag en zal blijven.
  Wees nu eindelijk eens oprecht en open je ogen, dan zal je inzien dat het allemaal 1 grote schijnvertoning is wat Bouterse vertoont!
  Doe je ogen open, kijk om je heen en je zult uiteindelijk wakker worden met een enorme kater!
  Stap uit jullie roes en maak weer iets moois van jullie o zo mooie land.
  Laat het niet naar de bliksem helpen door een veroordeeld persoon met zijn clan.
  Lees wat de wereld schrijft, en geloof me of niet, dit komt niet zomaar uit de lucht vallen.
  Neem afstand van de gevestigde orde en ga voor vooruitgang en laat jullie svp nieet terug gooien in een donker en vooral angstig verleden.


  Maak melding

 95. Woensdag 9 mei 2012 om 01:09 uur, @Dirk,

  Dirk jouw woorden,

  De hele wereld valt over jullie heen vanwege het simpele feit dat Bouterse denkt weg te komen met zijn verleden, een verleden dat niet onbestraft mag en zal blijven.

  Neem afstand van de gevestigde orde en ga voor vooruitgang en laat jullie svp nieet terug gooien in een donker en vooral angstig verleden.

  Mijn woorden,

  De wereld valt al meer dan dertig jaar over Suriname een proces dat meer dan dertig jaar geleden had moeten plaats vinden, intussen crepeert de bevolking van Suriname al meer dan dertig door de sancties van die zogenaamde wereld van jou.

  Begrijp goed dat wij Surinamers die loze beloftes al meer dan zat zijn en het boeit ons niet meer wat jullie zogenaamd rechtvaardig vinden. Aids onder de bevolking heeft alleen maar kunnen toenemen dankzij de sancties van die zogenaamde rechtvaardige wereld van jou.

  Dat wij onze rug naar jullie hebben gekeerd komt door die levens lange gevangenisstraf (de zogenaamde sancties van uit Holland) die een ieder in Suriname raakt en dan durf je ons en onze president hier de les te lezen !

  Suriname red zich zelf wel in en uit deze crepeer situatie.

  Als je niet begrijpt wat ik bedoel vraag de gemiddelde Surinamer of zij last ondervinden van die sancties en of deze rechtvaardig is voor het Surinaamsvolk dat in feite een straf opgelegd gekregen heeft uit de gedachtengang dat “Als we Bouta niet kunnen pakken dan pakken we de bevolking in hun portemonnee! Wellicht komen ze in opstand” ?

  Je moet niet vergeten dat duistere machten (de zogenaamde huurlingen die een reputatie hebben van verkrachten en moorden) in die periode plannen hadden om Suriname in te vallen. En ik bedoel niet Brunswijk, maar ga terug in de tijd en zoek dit op.

  De meerderheid van de Surinaamse bevolking was niet zodanig bang voor Bouterse (hij is een van ons) die zich gelukkig niet schuldig heeft gemaakt aan massa verkrachtingen onder de bevolking, maar meer bang waren voor die huurlingen die zich openlijk hebben geuit op tv, iets dat jullie zogenaamd zijn vergeten.

  Dat was de grote angst die er leefde onder de Surinamers en het is zeker een van de voornaamste redenen waarom velen hun richting Nederland hebben gekozen. God zij dank is het niet zover gekomen.

  Tussen de doden van die eerste coup poging van Brunswijk had je ook een paar blanke boys. Vraag de ouderen die kunnen je het boven genoemde bevestigen en die zogenaamde wereld van je zal wel al deze documentatie vernietigd hebben voor de volgende generatie.

  Dus als je het niet erg vindt hou je bezig met je kinderen die geen weet hebben en dingen waar jij weet over hebt met andere woorden dus niet met de geschiedenis van Suriname.


  Maak melding

 96. @afrikaanse leeuw,

  Beste afrikaanse leeuw,

  Dank voor je reactie, alleen jammer dat ook jij zo verschrikkelijk verblind bent door alle loze beloftes van jou Bouta!

  We hebben het vandaag de dag niet meer over iets dat meer dan 300 jaar geleden heeft plaats gevonden, dus waar jij en ik totaal geen schuld aan hebben.
  Nee, we hebben het over het feit dat Bouta jou wereld alleen maar slechter maakt door snel even een wet aan te nemen en daarmee zichzelf en zijn handlangers ontdoet van strakvervolging.
  Dat hij jullie nu om vergeving vraagt is een duidelijk geval van bekkenen.
  Een bekentenis in het feit dat hij weldegelijk bij de decembermoorden in 1983 betrokken is geweest.
  Zie je dat dan echt niet?
  Ik heb de vraag al eens eerder gesteld, waarom vragen om vergeving als je niets gedaan hebt?
  Het is zo in en in triest dat jij jezelf zand in de ogen laat strooien door Bouta en zijn clan, net als zovelen in jou mooie land.
  Wat de dag van morgen ook moge brengen, ik hoop oprecht voor jou en de rest van het surinaamse volk dat de schuldigen berecht zullen worden en dat suriname weer zal worden gezien als een fantastisch land waar het goed toeven is, zonder angst voor berovingen en moorden door de regering!
  Open je ogen afrikaanse leeuw en je zult gaan inzien dat ik het serieus goed voor heb met jou mooie land.
  Moge God almachtig je veel wijsheid geven.
  Het ga je goed!


  Maak melding

 97. Vrijdag 11 mei 2012 om 00:25 uur, @Dirk,

  Beste Dirk,

  Net zoals in Nederland het leed van de Joden vervolging ons allen diep raakt moeten wij de zelfde inlevingsvermogen mogen tonen voor het leed en de omgekomen slaven tijdens de NL Surinaamse slaven periode. Dus zo simpel gaan wij Surinamers in vergelijking met de NL er niet mee om.

  Met jou uitspraak hierover raak je niet alleen mij, maar vele Surinamers diep in hun ziel. Ondanks het zolang geleden is eren en herdenken wij onze voorouders die misbruikt, gemarteld en verkracht zijn voor eigen gewin en rijkdom van eigen natie.

  Verder over de decembermoorden:

  Ik ben er niet ter plekke bij geweest toen die mensen werden geexecuteerd door een stel militairen die naar mijn mening ook op andere straffen hadden kunnen komen, maar laten we zeggen dat Bouterse wel degelijk opdracht heeft gegeven en zijn wil de trigger heeft getrokken en hij anno 2012 om vergeving vraagd dan wil en heb ik hem deze vergeven net zoals wanneer de NL regering vraagd om vergeving voor hun betrokkenheid tijdens de NL Surinaamse slavernijperiode.

  Ik vergeef Bouterse omdat ik erger kwaad met eigen ogen heb mogen aanschouwen en daar is het aantal van de decembermoorden niks bij alhoewel iedere dood en moord vreselijk is en moet worden berecht.

  Het kwaad waar ik over spreek had voorkomen kunnen worden als de autoriteiten wat harder hun best hadden gedaan, maar omdat ze geen God zijn heeft het kunnen plaatsvinden.

  Bij deze gebeurtenis speelde hebzucht en angst zaaien waardoor anderen die hier net zoveel en zelfs meer weet van hebben dan mij zwijgen.

  Angst zaaien door bijbelse verhalen te vertellen die niet in onze Christelijke bijbels voorkomen, maar de betrokkenen zich wel als een Christen ziet.

  Verder moeten de dossiers worden geopenbaard, want het zal de situatie alleen maar kwaad doen door het te verbergen voor publiek. De manier (die volgens mensen als jij) om het kwaad in het hart te bestrijden.

  Ik ben niet bang (maar houdt het voorlopig voor mijzelf) en ik vindt dat wij over de duivel moet spreken zonder angst en gevolg, want in het hier en na heb ik en jij God aan mijn zijt.


  Maak melding

 98. Zoals eerder geschreven, moge God almachtig je veel wijsheid geven.
  Ik heb destijds in Libanon gezeten en heel veel ellende gezien en meegemaakt.

  Daarom pleit ik ook dat de daders berecht moeten worden, vooral voor de nabestaande van de vermoorde mensen.
  Ik hoop werkelijk diep uit mijn hart dat alles ten goede zal keren in jou prachtige land.


  Maak melding

 99. Zaterdag 12 mei 2012 om 00:51 uur, @Dirk,

  Suriname is geen Libanon en Libanon is geen Suriname !

  Gezien je ervaring in Libanon denk ik dat je begrijpt wat en wie ik bedoel met die Fake Christenen:

  Angst zaaien door bijbelse verhalen te vertellen die niet in onze Christelijke bijbels voorkomen, maar de betrokkenen zich zelf als een Christen ziet.


  Maak melding

 100. Zaterdag 12 mei 2012 om 00:51 uur, @Dirk,

  Suriname is geen Libanon en Libanon is geen Suriname !

  Gezien je ervaring in Libanon denk ik dat je begrijpt wat en wie ik bedoel met die Fake Christenen:

  Angst zaaien door bijbelse verhalen te vertellen die niet in onze Christelijke bijbels voorkomen, maar de betrokkenen zich zelf als een Christen ziet !


  Maak melding

 101. Een president die pater choenni beledigd is president onwaardig. Na yu chin choenni wang kong pur mie.
  Hiermeel bedoelt hij Pater Choennie die voor gerechtigheid staat. Als je de klemtoon verkeerd legt heeft het woord “choennie” een ander connotatie in het sarnami hindustani.


  Maak melding

 102. Deze moordenaar moet zicht schamen en geen onzin uitspreken.Deze Drugsdealer moeten ze opsluiten punt uit.Dat zo iemand President kan worden in Suriname is onvoorspelbaar.Vind je het gek dat ze Suriname niet serieus nemen in de wereld.


  Maak melding

 103. Dirk dirk dirk….voordat je de durf toont mensen een stempel te willen opplakken wil ik je een eenvoudige vraag stellen:Hoe kwam het ook weer dat suriname aan die bouterse periode kwam??? Probeer dat eerst eerlijk te weergeven en dan verder te gaan met je moralisatie praatjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.