Surinaamse journaliste en cameraman bedreigd

96

PARAMARIBO, 27 apr – Het is alles behalve het ideaal van de journalist, zelf in het nieuws komen omdat je bedreigd wordt. Het is precies wat radio- en televisiejournaliste Gail Eyk nu overkomt. “Ik wordt al enkele weken telefonisch en met sms’jes met de dood bedreigd”, zegt Eyk. Directer is de bedreiging van cameraman Anthony Etman, net als Eyk werkzaam bij het medium Apintie.

Etman werd een vuurwapen tegen het hoofd gehouden. Het gebeurde toen hij per bromfiets van huis vertrok. Twee mannen, ook op een bromfiets, kwamen zijn richting uit met een boodschap voor Eyk: “Zeg aan Gail dat ze moet ophouden, anders gaat ze dood.” De twee waren weer even snel vertrokken als ze verschenen. Eyk heeft geen idee waar het vandaan komt. Een dag voor het incident met Etman was er een item over twee vechtende vrouwen.

Het betrof een filmpje dat verspreid wordt per telefoon. Het filmpje zou wel eens problemen kunnen opleveren voor één van de vrouwen. Die slaat genadeloos en tot bloedens toe in op de ander. In het nieuwsprogramma In de Branding zegt Eyk dat de bedreigingen veel eerder begonnen, namelijk kort na de stille loop tegen amnestie. Apintie heeft daar uitgebreid verslag van gedaan, inclusief een live uitzending van de loop. Intussen is een klacht ingediend bij de politie.

96 REACTIES

 1. SCHANDE laat Gail niet vermoorden, fawaka met onze vrije mening, ze is een JOURNALIST, ze doet haar werk laat Gail met rust zeg. Die cameraman zal echt geschrokken zijn met een gun bedreigd worden, ik weet uit ervaring helaas hoe dit voelt… als gail iets overkomt staat het land hier op springen.

  Regering HELP doe wat !!!! s.o.s. emergency


  Maak melding

 2. Je merkt dagelijks dat de moraal van vele lieden tot onder het nulpunt is gedaald. Deze misselijkmakende actie vraagt om een stevig onderzoek en aanpak van de politie. Gail heeft 1 professionele fout gemaakt door van te voren niet te melden dat de getoonde beelden van de vechtende vrouwen wel eens schokkend zouden kunnen zijn. Maar mijns inziens gaat het om de reportage van de stille mars tegen de amnestiewet. Daarin heeft zij en haar cameraman op professionele manier verslag gedaan. Maar deze saka-saka’s proberen op deze manier invloed uit te oefenen op de journalistieke onafhankelijkheid van de verslaggever(s). Schandelijk. Waar gaat dit heen, Suriname? Of denkt nu iedereen amnestie te krijgen voor zijn misdaden?


  Maak melding

 3. Nog verder zakken dames en heren, een journalist die moreel verval ter discussie stelt wordt met de dood bedreigd.Een journalist die haar werkt doet en een reportage maakt van de stille loopt tegen de aanname van een moorddadige amnestiewet die massamoordenaars uit de gevangenis moet houden wordt met de dood bedreigd.
  Waar gaat het heen met Suriname? Met de keuze van een moordenaar als president hebben een deel van de Suriname moreel verval ingezet, en ze zakken nog verder weg.


  Maak melding

 4. Het is natuurlijk niet goed te praten, maar dit soort zaken zal je krijgen wanneer een medium zich als propogandamachine gaat gedragen, met leugens, verdraaiingen, beledegingen en opruuing enz. Mensen zullen op een gegeven moment daar behoorlijk zat van worden, dit is een koekje van eigen deeg, die opruiing kan natuurlijk overslaan en de andere kant kan denken dat het maar tegerugbetaald moet worden.

  De boodschap is overduidelijk, HOU ER MEE OP, als medium hoor je objectief en eerlijk te zijn, en zeker niet als propogandamachina te fungeren.

  Een gedduldig volk moet je niet veels te lang op de proef stellen.


  Maak melding

 5. Tsja, wie met pek omgaat wordt ermee besmet. Wie weet wat voor criminele figuren betrokkene is tegengekomen bij de demonstratie. Misschien is het verstandig de volgende keer gewoon thuis te blijven.


  Maak melding

 6. Afu Sensie ,
  Je moet jou schamen idioot dat je bent.
  Ik heb nooit gehoord dat Clifton limburg alias LIMBO is bedreigd voor de leugens en bedrog die hij dagelijks de eter in gooide, zelf president venetiaan werd op de korrel genomen dan druk ik mijn zacht uit. Iedere journalist moet in alle vrijheid zijn werk kunnen doen.
  Een ieder heeft het recht om door drukpers of communicatiemiddelen zijn gedachten of gevoelens te openbaren en zijn mening te uiten, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. Artikel 19 van onze grondwet.
  Volgens die paarse varkens hebben hun alleen het recht om andere te intimideren , beledigen via hun gecontroleerde media en op de podium.
  Afu Sentie naar mijn mening ben jij ook zo een paarse varken.
  A.U.B


  Maak melding

 7. Dit is schandalig!

  Kondremangs,

  Kom op voor de journaliste!

  @ Gail,

  Het geeft aan dat je goed bezig bent anders loeren ze je niet. Laat je niet bang maken.


  Maak melding

 8. Altijd triest zulke zaken, in welk land dan ook, maakt niet uit, en dan is het aan het justitieel apparaat in het land om wat te doen, en aangezien de gemeenschap klein is in Suriname weten ze vast wel wie die gasten zijn, en wat ik vooraf wat altijd heb gezegd,sorry dat ik het weer even aanhaal met het proces van 82 vanaf toen , ja heeft men op juridisch gebied totaal gefaald en nu is het een heisa van sus en dit en dat kan niet, en weet ik veel, nu wordt iemand bedreigd een journalist
  en ik wil zien of er iemand opgepakt gaat worden en wat verder. Maar goed het blijven vervelende zaken, en wat doe je eraan.


  Maak melding

 9. De bedreigingen begonnen na de stille loop?
  Ah, dan a sori keba. Komt geheel vanuit de paarse hoek. Kan niet anders.
  What’s next? A la 08 december journalisten liquideren?

  Niet alle NDP’ers zijn crimineel, maar wel de meeste criminelen zitten of stemmen voor de NDP.


  Maak melding

 10. Was te verwachten,het is begonnen.de diktatuur neemt nu serieuze vormen aan,want ze zegt het begon na de stille tocht dus is het voor mij duidelijk.
  Maar ze moet gewoon doorgaan,en niet zoals sommige aanhangers van de diktatuur zeggen dat ze moet thuis blijven.
  Want het volk heeft recht op eerlijk nieuws en niet eenzijdig nieuws.


  Maak melding

 11. Wie met pek omgaat wordt ermee besmet zegt gevoelloze flamoes a,z.
  Dino Bouterse is bevriend met mega drugs crimineel Piet.W en de uitleg is dat Suriname een klein land is waar iedereen elkaar kent.
  anna, jou criminele massamoordenaar president gaat om met dictators, drugscriminelen, oplichters en mensenrechtenschenders. anna ik vindt het heel opvallend dat jij deze spreek woord gebruikt of weet jij niet wat pek is ????


  Maak melding

 12. Sranang man, we moeten ons de mond niet snoeren. Gail, we staan achter jou, houden van je en je doet je werk naar behoren. De journalisten doen hun werk! KPS, doen jullie je werk en pak die boeven. Laat je niet bang maken want journalisten doen hun werk. Overal ter wereld worden de journalisten bedreigd maar kan het niet geloven in ons swietie sranang!!!! Anthony, je bent een sterke, camera en goede persoon! Goed zo, de nieuwe wet! Ben ik blij ermee. Ik werd vaker bedreigd en uitgescholden geweest in het verleden en nu kan ik bescherming zoeken bij de KPS. Ga zo door, Gail en Anthony. Tang bong, mie swietie sranang.


  Maak melding

 13. Anna_Z heeft iets tegen journalisten en de vrijemeningsuiting.

  Bouterse aan de macht en de bedreigingen van deze beroepsgroep nemen weer toe.


  Maak melding

 14. Via de wandelgangen vernomen dat het wederom om een
  virtuele doodsbedreiging gaat, die TTheo toch, die
  maakt overuren!

  De bron wist te melden (hij/zij), dat deze informatie
  via anna_zuigeling de wereld in gestuurd is!

  “Vrijdag 27 april 2012 om 09:05 uur, door anna_z”

  Die anna_zuigeling, die schaart zich met deze poosting
  definitief onder de CRIMINELEN!
  En! Is verworden tot anna_zorgenkind!

  Let op de tijd van de poosting van A_zorgenkind 09h05,
  die zit dus toch op haar uitkering te wachten.

  WAARHEID EN VERZOENING NOH!!!
  Ondertussen bedreigen ze rustig verder!!!


  Maak melding

 15. Sowieso kan ik zeggen dat de beelden van mishandeling walgelijk, afschuwelijk en onsmakelijk zijn. Ik hoop dat de dader de gevangenis in kan gaan en een les moet zijn voor anderen.
  Dit zeg ook iets over de waarde en normen van die mensen en de rest die het goed keurt.Er is een uitspraak die zegt: man boven man, vandaag is het mij en morgen voor jou.

  =


  Maak melding

 16. De jaren 80 beginnen weer te herleven, toen werden er ook 5 journalisten vermoord onder leiding van deze zittende president, en nu weer worden journalisten bedreigd, en als het tegen zit vermoord, en dit noemt zich zelf een vrede lievend volkje. en het is bijna voorspelbaar uit welke hoek deze bedreigingen vandaan komen.
  Het begint steeds meer op een dictatuur in dit land te lijken, en voor dat het hier steeds erger gaat worden, en er een onleefbaar klimaat gaat onstaan, word het tijd dat die moordenaar Bouterse opgehaald gaat worden, net als zijn collega Charles Taylor uit Afrika.


  Maak melding

 17. Lieve mensen. Dit is toch de normale gang van zaken in een dictatuur. Als je het systeem aan de kaak stel wordt je met de dood bedreigt. Het moet kunnen om te demonstreren tegen een moorddadige regiem. Maar wij weten van het verleden dat Bouterse hierop met terreur antwoord. Hij en zijn handlanger moeten weten dat dit soort zaken niet ongestraft blijft.
  Charles Taylor heeft er aan moeten geloven. Vroeg of laat komt die Bouterse ook aan zijn trekken. Het recht zal zegevieren. Tot die tijd blijf ik lekker in mijn polder waar ik volledig vrij ben. Laat die Anna_z maar lullen.


  Maak melding

 18. GAIL WE LOVE YOU.
  De beschaafde, fatsoenlijke Surinamers met normen en waarde over in wereld staan achter jou.
  Geen enkele dictator en massamoordenaar en hun volgelingen kunnen het vrije woord stoppen laat dat duidelijk zijn.
  En aan die paarse honden die het goed keuren dat journalisten en camera mensen worden bedreigd in Suriname wil dit kwijt Hoever kunnen jullie nog zakken? stelletje gewetenloze addergebroed.


  Maak melding

 19. Ik had het volk opgeroepen om in actie te komen tegen de manipulators die tegen de ontwikkeling van Suriname zijn . Nu hoeft de regering niets te ondernemen tegen deze lieden . Wij klaren de klus wel .
  Zodra zij met onruststoken bezig zijn worden zij direct aan-gepakt . Zij gaan meedoen met de ontwikkeling van het land of zij vertrekken uit Suriname . Geen plaats meer voor Zwartepieten in Suriname .


  Maak melding

 20. tijdens militair dictatuur werden 5 journalisten gemarteld en doorzeefd met kogels, nu is dezelfde dictator van toen weer aan de macht. Hij is dit keer wel via democratische wijze aan de macht gekomen, maar uit zijn handelingen en uitspraken lijkt hij nog steeds op die zelfde dictator van toen.

  Clifton Limburg met zijn Koude Oorlog politiek die mensen ophitst tegen Gail Eyck(vergeet niet dat SRS de officiele staatszender is)
  Ook info-act doet me denken aan de staatszender van Libie die alleen positieve dingen van het land liet zien. De oorlog in Libie was zoveel maanden gaande maar de staatszenders liet niets daarvan zien. Als je naar Info act en SRS luistert dan merk je ook niets van de amnestiekwestie die suriname al zoveel weken in een greep heeft


  Maak melding

 21. “Vrijdag 27 april 2012 om 12:56 uur, door TTheo”

  Je blijft leren! Ik wist niet dat er computers met
  toegang tot het Internet in Wolffenbuttel geinstalleerd
  zijn! Je moet toch echt geestelijk in de war zijn wil je zo’n poosting plaatsen!
  Voer voor een justeelonderzoek naar de betrokkenheid van
  deze geestelijk in hoge nood verkerende CRIMINEEL!!!


  Maak melding

 22. Wikkileads, je beledigt de honden uit de dierenwereld. Wat een hond kan doen voor de mens, kan geen mens meer doen voor de mens. (een hond is God’s creation, het spiegelbeeld van dog)

  Ttheo, geen bezwaar als je de zwartepieten uit dit land wilt. Dat betekent wel dat het aantal inwoners in Sur danig zal verminderen, aangezien de grootste meerderheid bestaat uit zwartjes. Hmmm misschien zorgt dit dan inderdaad voor ontwikkeling??? Geen idee.


  Maak melding

 23. @ANNA_z onze voodooposter schrijft: “Wie weet wat voor criminele figuren betrokkene is tegengekomen bij de demonstratie”.
  Hoezo Annabel? was je toevallig daar als mol onder de demonstranten?


  Maak melding

 24. Logisch doen de terroristen dat!! Ze willen de waarheid niet naar buiten komt!!

  Deze bedreigers moeten in de zee gegooid worden zoals Bijnladen. Dit soordt gasten verneukt alles! en wie weet dat zij ook iets op zijn geweten hebben.


  Maak melding

 25. Het is heel erg dat die dame bedreigd is, maar we moeten niet gaan doen alsof Gail een goede journalist is. Een soort van ondermaats verslag doen en journalistiek zijn twee verschillende zaken. Als persoon, in de media, een referentie maken naar iets wat jij denkt dat ermee te maken heeft, is volledig out of the context. Dat zeg je tegen de politie en basta. Of is het een scenario om nu Limbo buiten spel te zetten?


  Maak melding

 26. Dezelfde ontwikkelingen als in jaren tachtig.Een ieder met het minste verstand weet uit welke hoek deze bedreiging komt. De Suribabwaanse of ndpmethode wordt schering en inslag.Vele oliedomme aanhangers zullen ook zwaar te lijden hebben onder deze moordenaarsregering.


  Maak melding

 27. @W. Whome

  Er wordt overal ter wereld weleens een journalist bedreigd en dat is tegenwoordig geen wereldnieuws meer. Maar sommige berichten zijn nogal suggestief en dat is meestal het werk van de riooljournalistiek. Jij verzint er overigens ook lustig op los maar dat neem ik je al lang niet meer kwalijk. Bij gebrek aan argumentatie nemen sommigen het niet meer zo nauw met de waarheid. Triest, maar de wereld draait gewoon door. En wat de tijd van mijn reactie betreft: ik kon vannacht de slaap niet vatten en toen dacht ik: laat ik eens een reactie schrijven om Whome lekker pissig te laten worden. Gezien jou nogal zwakzinnige azijnpisserige reactie is dat meer dan gelukt. Bedankt!!! 😉


  Maak melding

 28. Vele oliedomme oliedomme oliedomme ndp en co aanhangers zullen ervan lusten. Suribabwe of ndpaarse ontwikkelingen op snel. Helaas ervaren vele rechtgeaarde surinamers het duister gevolg van de oliedomme ndpaanhangers, moordbedreiging. En ze hoeven niet te rekenen op Misidjan, de marionet voor hulp en onderzoek, want elke koe weet dat dies na wang ndplink.


  Maak melding

 29. Door al die laag bij de grondse en criminelen-aanbiddende NDP aanhangers gelden er geen normen en waarden meer in Suriname. Zware criminelen komen in de hoogste politieke posities terecht i.p.v. in de gevangenis om te boeten voor hun misdaden. Door de Amnestywet waarbij moordenaars en folteraars een carte blanche hebben gekregen voor hun grove misdaden geldt in Suriname het recht v.d. sterkste. Het zou dus van gezond verstand getuigen als iedereen (en dan met name iedereen die anti-Bouta is) zichzelf gaat bewapenen want als je ongewapend bent dan ben je een easy target en kan men je makkelijk en zonder al teveel tegenstand uit je bed sleuren en vervolgens martelen en executeren (net zoals in december 1982 is gebeurd).
  Die Amerikanen hebben het goed bekeken met hun recht op wapenbezit, dat recht is onder meer bedoelt geweest om de burgers de middelen te geven om zich te verweren tegen een tirannieke overheid en ik zie de Surinaamse Staat steeds verder afglijden richting een autoritaire Staat.


  Maak melding

 30. Met onberechte mensenrechten schenders,moordenaars,drugsbonzen en rovers verwordt het als in Zimbabwe. Ernstig geestelijk en moreel verval zullen zulke ernstige gevolgen met zich meebrengen, Ook wetsverachting zal grove vormen aannemen, naast stijgende misdaden en moorden. Vrede,rust en voorspoed liggen niet in het verschiet voor al die oliedomme aanhangers van onberechte misdadigers. Tjek joe ai lokoe. Ook de valse ndp apostelen die het volk dit voorhouden zijn door de mand gevallen. Hoe kunnen ndp gelinkte voorgangers zo blind zijn? Simpel, ze zijn bezeten van geldzucht. Men is terug in de jaren tachtig, zevenmaal erger zal deze periode worden ervaren door allen die stemden, di di bri en co.


  Maak melding

 31. Cattenacio!

  Italiaanse keiharde, nietsonzienende verdedigingsstijl om er van te kotsen.
  Zo zijn er op dit forum posters die alles wat fout en slecht is voor Suriname verdedigen op deze zeer kotsmisselijke Italiaanse wijze.
  Dit zijn mensen die door al het kwaad in zich niet meer helder kunnen denken en moreel verval niet kunnen of willen erkennen.
  Het bedreigen van een journalist(e) moet op dezelfde wijze worden bestraft als het doden van een dienst doende politieagent: levenslang!
  Sinds 8 december 19moorden is Suriname alleen maar achteruit gegaan qua moraal en alleen maar vooruit gegaan qua immoraliteit, moordlust, criminaliteit en corruptie.

  Waar gaat dit in Godsnaam eindigen?


  Maak melding

 32. Let op walgelijk makende reacties van Anna_Zoeloe. Bijlmertrash zonder enig moraal.

  En onze Ttheo geeft gewoon toe “Wij klaren de klus wel ”

  Beide lieden behoren tot het schuim der natie.


  Maak melding

 33. sinds de aanname van de amnestie-wet is de dictatuur 100 % ingezet,kon niet uitblijven..

  nogmaals amnestie voor wie voor wat,je moet eerst be-oordeeld ver-oordeeld worden alvorens je amnestie krijgt..

  ik ben bang dat avond klok komende is,het wordt al behoorlijk warm in su.

  de democratie is zoek geraakt..vrije menings uitting vergeet het maar..


  Maak melding

 34. De enige waarheid die telt in jou ogen zijn die van jou criminele president.
  Overal in de wereld worden mensen op de vlucht doodgeschoten dus dat mag ook in Suriname, overal in de wereld worden media gebouwen in brand geschoten en journalisten van huis gehaald gefolterd om daar na standrechtelijk te executeren.
  Gaat u rustig slapen dames en heren anna en Bouterse letten om u toko, twee figuren met nul procent aan menselijke waardes.


  Maak melding

 35. Hee fok iedereen die beweert dat zij voor opruiieng zorgt en niet haar verslag heeft gebracht naar behoren. Ik persoonlijk was ook de stille mars aan het verslaan… en heb haar te werk gezien… het mag niets daarmee te doen hebben maar sindsdien wordt ze lastiggevallen en bedreigd, laten ze een tegenmars houden dan, dan ga zien hoe mooi ze deze ook zal verslaan (verslag maken toch) Het was al voor de mishandel video….. elke keer dat gezeur dat er maar een paar 100 man bij de Stle waren A NO TRU YERE ik was er BIJ…. men moet NIET zeuren en al zeker haar werk niet belemmeren….schande dat een JOURNALIST wordt bedreigd, LAAT HUN MET RUST. Dit is een DEMOCRATISCH land toch, geef daar verdorie blijk aan !!!!!

  SCHANDE blijf met je poten van hun af !!!!!


  Maak melding

 36. anna_nachtzuster, wat dacht u van deze;

  OP DE VLUCHT DOODGESCHOTEN!!!

  “Bij gebrek aan argumentatie nemen sommigen het niet meer zo nauw met de waarheid.”

  Ook in deze categorie?!


  Maak melding

 37. ANNA Z je bent law no, je komt uitleggen dat een JOURNALIST maar in het vervolg thuis moet blijven ?????? Volgens mij spoor jij niet helemaal, een journalist die geen verslag mag maken en thuis moet blijven ….

  whaaaahaaaaaaahaaa yeah right lang leve de democratie toch Anna Zet ??? Door deze zelfde democratie is DDB president, dus in jouw geval moet je de democratie omarmen, en niet alleen de lusten maar geen lasten….

  idioot


  Maak melding

 38. Gail het zijn alleen maar opruiers en opportunisten.
  Gail voor de zoveelste keer is bewezen dat de DiDiBrie
  en aanhang slappe knieen heeft.Soso nanga geweld ding
  wanie mik ding srefie waar,maar dat gaat niet werken.
  Gail deze zelfde Limbo had na de verkiezing met zijn grote BEK gezegd dat hij de regering kritisch zou volgen die huichelaar.Nu zien we hoe kritisch of hij de regering volgd.Soso kauwmierie(nonsens)a beest e leg uit samen met die andere honden zoals Cherwin,Shitoe,nanga onderwijzer Vinkie jaja mie gado als ik die Vinkie hoort denk ik bij mezelf aibaja a onderwijzer dies lever soso boerikie af.Want zulks doms kan ik me niet voorstellen dat iemand(oud onderwijzer)kan spuien.
  Gail vanuit mijn luiestoel is het makkelijk te zeggen ga zo door,maar kijk toch uit meid voor deze honden,wan
  ze kunnen niet tegen het buitenland en buitenlanders
  maar iesie of ze jou willen pakken weten ze je te vinden dus nogmaals meid KIJK GOED UIT en STERKTE.Odiii
  Glenny.


  Maak melding

 39. Anna_pfffffff Wha Ha. Verzint weer wat. Eeen journalist mag schrijven wat hij/zij wil. De rechter bepaalt wat mag en niet mag.
  ===
  Aangifte

  Politiewoordvoerder Humphrey Naarden bevestigt de kwestie.Hij zegt contact te hebben gehad met Eijk en Etman deed aangifte op bureau Geyersvlijt.

  De zaak is ook onder de aandacht gebracht van waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. “We doen er alles aan om het tweetal te achterhalen”, aldus de politiewoordvoerder.-.
  ==

  Maar Bouterse geeft wel amnestie


  Maak melding

 40. Had niet anders verwacht van die vervoeilijke schoften die nu het land regeren. En dan hebben ze die ongeschoolde idioten die ze in een ban kunnen swepen hun vervoeilijk werk te doen om te gaan bedreigen, vermoorden, stelen.
  Nee, dit is te erg voor woorden. En normaliter geef het grof vuil niet veel aandacht maar ik zou ene anus Z willen megeven het internet te gebruiken zijn/haar kennis te verrijken inplaats van een heleboel rotzooi neer te typen.


  Maak melding

 41. Met onberechte, zichzelfs amnesty verlenende wetverachtende moordenaars aan de macht dankzij de vreselijk stinkend rijk geworden ndp parasieten en djangopoepvliegen worden bedreigingen schering en inslag, net als ten tijde van die mislukte revo.
  Ook zal de wetsverachting toenemen onder jong en oude paarselingen. Geestelijk,moreel verval blijven niet achter, jonge paarselingen gaan het pad der misdaad zien als werkelijk pad naar rijkdom. Suribabwe in wording.


  Maak melding

 42. Ik heb de video bekeken en vraag mij af wat voor recht de belager heeft om zo tekeer te gaan. Was de andere partij een sterkere grotere vrouw dan waren de rapen gaar en zouden beiden op straat rollen.
  De belager moet zich schamen om een weerloze zo te mishandelen. Zelfs in de dierenwereld gebeurt dit niet. Als je jezelf reeds hebt overgegeven door niet terug te slaan en je gezicht af te dekken dan moet de andere partij stoppen.
  De omstaanders zijn allemaal lafaards om niet in te grijpen, tenzij er personen aanwezig waren die de aanrander in bescherming namen met een wapen of zo.
  Sranang waar blijven wij. Vreoeger was zoiets ondenkbaar.
  Kan ik lezen dat de p+olitie dit heerschap heeft opgehaald en te santo Boma heeft gepolaatst in afwachting van haar straf?


  Maak melding

 43. SAchandalig dat zo iets weer in SME gebeurt, en walgelijk dat er lage figuren zijn die ook nog eens de gore moed hebben het goed te praten of bagetaliseren.

  Ja DDB heeft veel geleerd. Maar hij is niet veranderd. De 8o’s zijn terug. 😡 😡


  Maak melding

 44. Anna_z: Over riooljournalistiek gesproken: Hoor eens wat die zogenaamde perschef van het kabinet van de president allemaal de ether inslingerd. Volkomen suggestief, zonder enig respect liegt en bedriegt hij alles en iedereen. De perschef is een grote leugenaar en manipulator. Ik vraag mij af of hij over journalistieke vaardigheden beschikt. Omdat je toevallig een praatprogramma bij een radiozender hebt gehad ben je blijkbaar goed genoeg om perschef van het kabinet te worden. Ieder woord van Limburg is door een ander ingegeven, dat is zeker! Limburg gaat ervan uit dat iedereen die niet voor hem is, tegen hem is. Onzin. Heeft met respect te maken. Maar deze man heeft geen zelfrespect, laat staan respect voor een ander. Een vette sukkel is het, meer niet. Het wordt tijd dat hij ook “gereshuffeld” wordt.


  Maak melding

 45. Gail, je wordt bedreigd door een chimpanchee.Jaloezie is iets verschrikkelijks.Wij luisteren graag naar jou en vinden jouw uitzendingen geweldig.Eerlijk, geen verdraaiingen en leugens.Dank zij jouw programma’s zijn wij vandaag op de hoogte van al het gebeuren hier in dictatuurland.We zijn alert en als iets jou overkomt is Suriname zeker klein.Niemand die het zal pikken.We hebben heel veel bewondering voor jou.Gado de nanga joe mi sisa en a sa blesie joe.Zie je niet waarop hij lijkt?Op een granaat die op het punt staat te ontploffen.Hij heeft zoveel geld (Vloekgeld)zitten eten en zijn buik wordt met de dag groter en groter.
  Om bepaalde delen van zijn lichaam te zien moet hij voor de spiegel staan.Hahahaha.Wat een onding. Shame paarse ezels.Shame.Dit is jullie ondergang en zij moet het gelag betalen.Duivels

  Danitia


  Maak melding

 46. @Henk Molenaar

  Als er een zwarte man in jouw natie van schuim door de politie in elkaar wordt gemept omdat hij gebruik maakt van zijn recht om te demonstreren dan hoor ik je niet. Op z’n minst ga je de zaak bagatelliseren. Dat heb je al meerdere malen reeds aangetoond. Nu heb je natuurlijk het hoogste woord. Heel veel journalisten in Suriname zijn gek op sensatie en verdachtmakerijen. Deze zou zomaar eens tot die groep kunnen behoren. En uhhhh… om Bijlmertrash te zijn moet iemand er op z’n minst wonen. Misschien je billenmaatjes Wikileaks, Zucht of jij zelf soms?


  Maak melding

 47. Ik heb nog aan Baas gezegd.
  Baas doe die soorte dinge niet meer.
  Deze keer ga je misschien geen amnestie krijge.
  Maar misschien gaan deze dinge toch weer werke.
  Toch is iedereen al bang.


  Maak melding

 48. Suriname is in nog geen 2 jaar tijd afgegleden naar een niveau dat je kan vergelijken met een aantal Afrikaanse bananenrepubleken. Graag hoor ik van Anna_ en TTHeo en Afrikaanse kakkerlak naar de oorzaak en reden van dit enorme verval waardoor er weer angst en wantrouwen heerst in heel Suriname.


  Maak melding

 49. En maar steeds roepen Swieti Sranang,ai Srannag Swieti! Wel Swieti ? Swieti me M….. is Suriname anno 2012 werkelijk Swieti !!!! Alleen máár intimidatie én angst zaaien !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 50. Gail Eyk maakte met haar berichtgeving en beelden omtrent de stille tocht duidelijk, dat het volk niet accepteert, dat politici zich laten misbruiken om moordenaars van hun verdiende straf te vrijwaren. De stille tocht is een keerpunt in de surinaamse samenleving, die als volgt verwoordt kan worden: Goed- of kwaadschiks, Bouterse dient uit de surinaamse samenleving te verdwijnen. Het leger spijtoptanten die het mogelijk hebben gemaakt, dat hij president werd, is groeiende.


  Maak melding

 51. Wat heeft Bouterse te maken met al deze bedreigingen?
  Wie en waarom? Als het aan Bouterse ligt zal hij nooit,nunca deze opdracht hebben gegeven om te bedreigen cq intimideren.Er kan een vraag rijsen van welk hoek deze dreiging komen.Het kan ook komen van zijn tegenstanders.Of van…(zelf invullen)


  Maak melding

 52. anna_z, je verraad je zelf. Zo zie maweer dom reageert op Henk Molenaar. Jammer maar denk steeds weer dat je een lage niveau hebt als het gaat om goed te communiceren.


  Maak melding

 53. @Johannes

  De redimusu’s zullen elk incident gebruiken om hun propaganda te broadcasten. Het internet leent zich daar natuurlijk uitstekend voor. Lekker anoniem vanachter hun tweedehandscomputertje typt de ABB (Anti Bouterse Brigade) haar orakels en propaganda om vervolgens heel nonchalant op “send” te klikken en daarmee het internet te vervuilen. In elk akkefietje met een journalist in Suriname zien zij een bevestiging van het disfunctioneren van de democratie. Dat deze gedachten volstrekt belachelijk zijn wil er bij deze vooringenomen kolonialen maar niet in. Met oogkleppen op verzinnen ze de meest walgelijke en hersenloze insinuaties en van enige zelfreflectie is totaal geen sprake. Volgens deze bende anti-Surinamers is alles de schuld van Bouterse. Als er een journalist struikelt over een bananenschil, door een kennis in elkaar wordt gemept, zich verslikt in een kippenbotje: het is allemaal de schuld van Bouta. Wat een stelletje zoute pannekoeken!!!!!!! 😉


  Maak melding

 54. Johannes,
  Blijf het maar ontkennen eens zullen jullie erachter komen Wie die paarse landverraders zijn.Tijdens de stille tocht stonden ook een paar van die ongeschoolde en ongeleid projectiel langs de weg.


  Maak melding

 55. @Johannes,

  Ik zou er maar niet zo zeker van zijn dat jouw bout geen opdracht tot intimidatie van Gail Eyk en haar cameraman heeft gegeven.

  Als we dat eens aan de journalisten Jozef Slagveer, Bram Behr, Frank Wijngaarde en Lesley Rahman konden vragen noh?

  En wat voor types lopen achter een president die 3 x in zijn leven voor amnestie in aanmerking komt en een gevangenisstraf van 11 jaar boven zijn hoofd heeft hangen?

  Ga eens nadenken…


  Maak melding

 56. Hallo jullie schrijven maar wat maar jullie weten niet eens wie die dame is.
  Dit blijkt duidelijk dat sommige mensen in dit forum niets anders te doen hebben dan maar schrijven en schrijven.
  Ik zou jullie aanbevelen om een beetje tegaan vissen,en laat andere mensen familie met rust.

  Groetjes.


  Maak melding

 57. Anna_Z: Je reactie van 16.24 u. is een absoluut zwaktebod.

  Johannes: Nee, zulke dingen doet Bouterse niet. Het braafste jongetje van de klas.


  Maak melding

 58. Zaterdag 28april 2012 om 15:24 uur, door anna_z

  anna_z ;Zijn wij zó slim, of zijn jullie zó dom ???!!!
  Kun je niets beters doen ??? Vertel, wat zijn je hobby`s en wie zijn je vrienden, dan zullen wij vertellen wie jij bent.

  Groet,Ram Ram,Goeda hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 59. Wrm zeggen jullie altyd dingens van bouta? Wt heeft die man weer gedaan,laten jullie bouta met rust.gail jok na venitiaan sit a goup disi nanga gail.als er een sms kom van bedreiging wr is dat nummer,want een nummer gt zeker verschijnen.


  Maak melding

 60. Zie hier het Suribabwaans verwordend panorama.

  A Combinatie jongeren verliezen vertrouwen in Bouterse.( Domme aanhangers die waren gewaarschuwd voor het gevolg van hun oliedomme keuze).

  Het Nationaal Jeugdparlement is geschokt bij het zien van beelden van de zware mishandeling van de jongedame Nathali. Zij is afgetakeld door een andere jonge vrouw, Donna. Voorzitter Daryl Boetoe van het jeugdparlement zegt aan Starnieuws dat hij geschokt is door de beelden die hij zag op Apintie televisie. Hij noemt deze gebeurtenis zeer schokkend en vindt dit gedrag ‘onmenselijk’. Boetoe vraagt de overheid om gepaste maatregelen hiertegen te treffen.
  De daderes is een fervente ndper. A fout noh? Of a fout na neks. Tjssssssss. krijsten enkele ndpmotjos, laat ons hoor. Geen wonder dat dit soort vrouwen lid zijn van een onberechte mensenrechten schendende moordenaar. Wat een land. Op naar Suribabwe met de donkerpaarse karavaan gertokken door oliedomme ndpezelinnen.

  VP geeft particuliere en private sector veeg uit de pan. ( Hoogmoedige Paultje ziet ze al vliegen, of is er sprake van machtsdronkenschap, leidt tot principeloosheid.)

  President zet BEP uit de coalitie. Deze opportunisten waren gewaarschuwd, geloof en vertrouw nooit onberechte mordenaars en wetverachters.

  Man vrijgesproken van overval. Vrijspraak in 120 kilo drugszaak .Opmerkelijk dat sinds de amnestywet vele verdachten op vrije voeten worden gesteld na een paar dagen arrest. Of hebben ze hun donkerpaarse lidmaatschap op zak, als vrijbrief ter bediening van de misdaad?

  “De regering schenkt geen aandacht aan problemen van de landbouwers.Enkelen onder hen zijn paarse domme aanhangers. Die moordenaaraanbidders hebben het te druk met hun duistere belangen, na misleiding van hun domme paarse stemvee.

  Woensdag nieuwe regeerteam bekend.( Marionetten die graag baas zijn bille likken)


  Maak melding

 61. Het is een kwestie van tijd of de topcrimineel zal vluchten naar Venezuela.
  Hoeveel mensen denkt hij nu te kunnen intimideren, ik vind het heel goed dat deze journaliste dit naar buiten brengt.Als een schaap over de hek is volgen de anderen.
  Wij moeten intimidatie in ons land door een machthebber niet meer accepteren.Die intimidatie komt van de hoek die anmestie zo nodig wilt.
  Intimidatie in opdracht van de capo di tuti D.D.Bouterse.

  Overigens kunnen wij simpel de herkomst van de smsen aan de journaliste laten onderzoeken.
  De topcrimineel weet immers dat zijn tijd geteld is, de geest is al uit de fles.
  Mensen durven nu openlijk te zeggen dat DD Bouterse moordenaar is, zelfs zijn domme aanhangers geven dit nu toe.


  Maak melding

 62. @ Kolokolo

  dit is echt SUPER BITCHI gedrag.Ik heb vernomen dat de gangster opgepakt werd en intussen amnestie heeft gehad.Ze zat maar negen dagen vast.In hoeverre dit waar is weet ik niet.Deze gangster heeft dubbel talent.Ze gaat wel degelijk met de mode mee:VOLG DE LEIDER/LEIDSTER.Mama Sranang ai kre .Is dit het gedrag van de jeugd?De toekomst van morgen?Moet wel zeker een abra-brokie meid zijn.

  Danitia


  Maak melding

 63. Ik vind dat de Bouta aanhang wel consistent moet blijven. Als DDB de messias, de enige echte, die Suriname tot ontwikkeling kan brengen, dan mag hij ook el verantwoordelijk gehouden worden voor alle bananenschillen waar journalisten in Suriname over struikelen. Je bent Superman of je bent het niet


  Maak melding

 64. anna,
  Wie denkt dat wijsheid duur is, weet niet hoe duur domheid kost. Iemand die in de jaren 80 de gebouwen van de kritische media in Suriname in brand heeft laten schieten met zwaar militaire materieel is dom, iemand die kritische journalisten zonder vorm van proces heeft afgeslacht is dom.Iemand die geen uitnodiging stuurt naar media die hem niet naar de mond willen praten geeft zo aan dat hij de zelfde domme en onverdraagzame inborst heeft als in de jaren 80.Domme mensen zijn vaak onverdraagzame mensen.


  Maak melding

 65. Dada deed het op de TV…op de vlucht…

  ..zijn aanhangers doen het vlug op de brommer,maar immer is er sprake wapen,..wapen waar mee men…!!!!


  Maak melding

 66. @R.Lalbhadoer

  “anna_z ;Zijn wij zó slim, of zijn jullie zó dom ???!!!
  Kun je niets beters doen ??? Vertel, wat zijn je hobby`s en wie zijn je vrienden, dan zullen wij vertellen wie jij bent.”

  Een leuke quote van trainer Louis van Gaal. Leuk leuk leuk!!!! Je schijnt geinteresseerd te zijn in mijn hobby’s zie ik. Mijn hobby is koken en ik lig ook graag in mijn hangmat. Ik heb niet zoveel vrienden want die vreten en zuipen al heel snel mijn ijskast leeg. Ik ben soms net zo dom als ik slim kan zijn en dat vind ik persoonlijk wel prettig. Gelukkig weet ik niet alles want het lijkt me vreselijk vermoeiend om alles te weten. Hopelijk heb je nu genoeg informatie om de negatieve beeldvorming rondom mij om te buigen naar iets positiefs.

  “Groet,Ram Ram,Goeda hafies (Veel wijsheid !!!)”

  Daar snap ik eigenlijk geen klote van. Kun je me eindelijk eens een keer uitleggen wat dat betekent. Ik weet wel wat “groet” is en “wijsheid’ snap ik ook nog wel: maar “Ram Ram, Goeda hafies” klinkt voor mij als koeterwaals. Ik heb op school namelijk nooit Libanees geleerd. 😉


  Maak melding

 67. ER IS HOOP,…Beste Mensen, !!! Er Is Hoop!!!

  De medische wetenschap is bijna zover om al die Negatieve genen in onze lijf te elimineren en om te zetten naar engelen EIGENSCHAP!!!!

  Straks kennen wij geen..

  Taliban Idiotie..
  Africaanse Toestanden..
  Indiase Dalith Taferelen..

  Een WonderWereld zonder trek mijn haar en sla mij verrot op Apintie….

  Straks is de wereld zo vredelievend en dus ZOOOOO SAAAAI,…He Bah BAH BAH BAH 🙂

  Geen Rasicme,Geen oorlog,Geen Armoe,Geen Vrouwelijke besnijdenis,Geen kind soldaat,Geen Kinderarbeid,Geen Buitenvrouw 🙂 🙂 😉 🙂


  Maak melding

 68. Wikileaks heb je jezelf weleens in de spiegel bekeken,zoniet steek dan je hand in eigen boezems,dan bedenk je jezelf 2x eer dat je anderen ezels gaat noemen.Want eerlijk waar jij trekt op zeker geen volle zalen met je hersenen.
  Tis me opgevallen dat niemand een eigen mening mag hebben jouw mening telt en geen ander,weet je dat het een ondemocratische houding van je is.En jij maakt anderen steevast uit voor dom of what so ever.Zeg je dat ook tegen je Hollandse vrienden,als je ze sowieso hebt,zij die voor die racist Wilders hebben gestemd.Ikke niet hoor een ieder mag zijn eigen partij hebben al ben ik het niet eens over hun partij-politiek maw rechts of links,heb geleerd dat te respekteren.
  Doe dat eens een keer ipv jouw mening steeds maar op te dringen.


  Maak melding

 69. Beste zwarte pietjes en sinterkaasjes,

  Zijn jullie Jort Kelder vergeten ?

  Bij hem vlogen er kogels door zijn Qoute 500 ruiten.

  Barent en Van Dorp, waar een van ze klappen kreeg.


  Maak melding

 70. Wie geloven dat onberechte mensenrechten schenders, moordenaars,drugsbazen rust,vrede en voorspoed zullen brengen zijn idioten, op de zeer rijk geworden parasieten,marionetten en vals apostelen in dienst van deze misleiders. Leve Suribabwe. Moreel en geestelijk verval, stijgende misdaad/moord/roof/geweld/mishandeling/vernieling. Allemaal dankzij de oliedomme keuze der aanhangers van de onberechte moordenaars. Opmerkelijk is dat de daders deze marionettenregering op handen dragen, naast ook enkele slachtoffers. Wat een land, wat een leider. Dang wat dang, is fout noh? Of a fout a no neks. Zo leiders zo ndpvolk. Sterr de fope stree didibri na oeng fesimang.Iaiaiaia….balken vele ndpaarse ezels en ezelinnen.


  Maak melding

 71. Zondag 29 april 2012 om 13:24 uur, door anna_z
  anna_z; ha ha ha……ja, diagnose vast gesteld.Hoog geschoold,géén vrienden……kan ook geen vrienden maken. Weet niet hoe je van het leven moet genieten.Is hier op zoek naar aandacht en liefde .Gaat niet lukken, ha ha ha……

  Doei doei siesa anna-zuur ????


  Maak melding

 72. Heb gehoord van Jongeren massa bijeenkomst op 5 mei.
  Protesten tegen Amnestiewet gaat nu ook bij die jeugd beginne.
  Lijk wel op die jare 80. Met al die jongere tege Bouta.
  Zij wille onse NDP jongere breen wosje.
  Door die meisje Sharona Lieuw On is organisatie gedaan.
  Al die stoute kindere moet strafwerk van school krijge minister.


  Maak melding

 73. Er zijn inderdaad een aantal mensen die steevat alle geweld en intimidatie in su goedpraten.
  Deze bouta aanhangers waren veelal in su in 1980 actief als de volksmilitie. Ze maakten zich al schuldig aan intimidatie en het verlinken van anderen.
  Deze groep van mensen moet nog een keer onder de loep genomen worden welke rol die hebben gespeeld bij de proloog naar de moorden toe. Er is genoeg foto materiaal van al die (nsb)parades die ze hebben gelopen in die tijd.


  Maak melding

 74. Beste zwarte pietjes en sinterkaasjes,

  Zijn jullie Jort Kelder vergeten ?

  Bij hem vlogen er kogels door zijn Qoute 500 ruiten.

  Barent en Van Dorp, waar een van ze klappen kreeg.

  Zwarte pietjes en sinterkaasjes, vandaag maak ik er weer eens een mooie dag van en ga koninginnedag feesten (een van de mooiste dagen van het jaar) natuurlijk in een oranje shirt, want ik doe en spreek nog steeds wat ik wil.

  Voor de rest:

  Lang leve ons Suriname !!

  Lang leve de Koningin van Oranje !!


  Maak melding

 75. Beste aapjes van de NDP zijn jullie vergeten hoe media gebouwen in opdracht van jullie criminele president in brand zijn geschoten?
  Beste Paarse aapjes zijn jullie vergeten hoe journalisten op 8 dec 1982 zogenaamd op de vlucht zijn neergeschoten. @ die Afrikaanse aapje, hier in Nederland keuren wij geweld tegen journalisten af, in Suriname wordt het aangemoedigd door figuren die een voorbeeld functie hebben. Het zou Die Paarse APEN van de NDP sieren als zei de bedreiging op een vrouw, en journalist zouden afkeuren.


  Maak melding

 76. Maandag 30 april 2012 om 14:18 uur, @zwart pietje wikkileaks,

  Ik hoop dat die “Bazooka Party” van jullie in “De Cockring Warmoestraat 96 Amsterdam” je goed heeft gedaan.

  Verder zwart pietje “Wikivloeibareiontlasting”, deze mensen moeten ze oppakken, pillen geven en behandelen in een behandelcentrum voor verwarde mensen en alleen als zij genezen zijn dan mogen ze weer deel uitmaken van deze vrije wereld, want zij weten namelijk niet wat ze anderen aandoen.

  Dit is een methode dat zeer effectief is en er wordt geen geweld gebruikt.

  Daar zijn onze specialisten voor.


  Maak melding

 77. deze mensen hebben hulp nodig ,we hebben in suri een lauw mang oso daar horen ze thuis .en laat mij een ding zeggen deze beesten moeten haar met rust laten,maar waarschijnlijk zit er iemand anders achter deze twee idioten ,vergeet niet schatje boontje komt voor zijn loontje


  Maak melding

 78. Maar wie is die limbo-figuur die overal op het net wordt besproken?
  Als zelfs de US Ambassador opmerkingen maakt, tsja dan zit je echt fout.

  Ik heb begrepen dat deze man middels Koreaans-model, het volk probeert op te hitsen en collega’s bedreigd.
  Ik zeg probeert, want het doek is gevallen.
  Ongeschikt.

  Vandaag op de Internationale Dag van de Persvrijheid, krijgt deze limbo ontslag, die brief is onderweg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.