Vakbondsleider wil nieuwe Nationale Partij Suriname

43

PARAMARIBO, 21 apr – Er moet een nieuwe Nationale Patij Suriname, NPS, komen. Dit stelt voorzitter Ronald Hooghart van ambtenarenvakcentrale CLO. De huidige partij onder leiding van ex-president Ronald Venetiaan heeft afgedaan. De ambities van de massa lopen er schipbreuk. Hooghart neemt het voortouw in een beweging die moet uitmonden in de ‘echte’ NPS.

De beweging, Nyung Partij Suriname, wordt tegelijkertijd ook de politieke vleugel van de vakcentrale. “We komen met een vernieuwde NPS en we wilden al lang een politieke vleugel, dus wordt het een mix”, zei Hooghart tijdens een bijeenkomst van de vakcentrale. Hoe de beweging precies uitpakt, zal de komende tijd blijken. Hooghart had tot voor kort ambities voor het voorzitterschap van de NPS.

Hij lijkt nu buiten de boot te vallen. Zeker de huidige partijtop is niet bepaald ingenomen met Hoogharts hartelijke betrekkingen met Desi Bouterse. Hij ziet de aanstaande bestuursverkiezingen niet eerlijk verlopen. “Als de voorzitter zegt dat er een consensuslijst komt, weten we dat er gemanipuleerd zal worden.” De NPS moet zijn oude glorie herwinnen en daar gaat Hooghart hard aan werken de komende tijd.

43 REACTIES

 1. Hahaha hoogie onze dorps gek.
  Duidelijk dat deze man op macht belust is.voorzitter clo en ook nog voorzitter nps hahah joe na wang law man hoogie.
  Gelukkig dat je geen voorzitter word van de enig echte NPS,want je bent onbetrouwbaar.


  Maak melding

 2. Lijkt mij een hele slechte plan omdat figuren als hoogie niet betrouwbaar zijn en ook geen enkel moraal hebben.
  Hoogie komt bij mij over als een onbeschofte figuur.


  Maak melding

 3. de nps loopt al 50jaren achter gezien de denk wijze dus het is tijd voor verandering maar de huidige voorzitter is koppig we benne benieuwd.


  Maak melding

 4. Deze is even (voor zo ver hij deze bezat) zijn verstand
  kwijt! Nyung Partij Suriname (NPS), kan dus nooit de
  beoogde naam zijn! Zien jullie het al?!
  De komende verkiezingen kunnen wij op twee partijen
  stemmen die NPS heten!

  Wat dacht de opportunist van:

  HZF = Hoogie Zit Fout
  HBP = Hoogie’s Box Partij
  HVB = Hielenlikker Van Bouta
  VVA = Voorstander Van Amnestie
  HMV = Hoogie Moordenaars Vriend

  Het moet niet gekker worden!


  Maak melding

 5. Probleem is alleen dat de CLO al eeuwen wordt geleid door meneer Hooghart en de NPS juist af moet van de eeuwige leider zoals je het nog hebt in Noord Korea. Partij democratie ter ondersteuning van een nationale democratische staat!


  Maak melding

 6. Het wiel opnieuw uitvinden proberen vele ndpidioten in volle overtuiging.De oliedomme aanhangers krijsen ieja, een kleine, een grote, een kleingrote eeehh. maar waar moeten ze onder worden geplaats? Onder al die ndp ezelskarren. Hahahhahaahahhaahhaha


  Maak melding

 7. laat die gek oprotten naar de ndp daar kunnen ze nog wel een gek gebruiken laat die hooghart zijn bek houden of ik beuk hem in elkaar die klootzak


  Maak melding

 8. Dat ding wordt een veronrustende ontwikkeling. Steeds meer Surinamers die geweld omarmen.Jenny die de oppositie het parlement uit trapt. Hoogie die zijn broeder aftuigt.


  Maak melding

 9. Hooligan Hoogie wil een nieuwe partij stichten. Hij mikt dan vooral op mensen die op hem lijken.

  a. Als hij het over hun uiterlijk heeft is dat geen vooruitgang maar juist een teruggang in de tijd. Jonge Surinamers denken niet meer zo eng etnisch en zullen hem daarom aanraden in Afrika een NPS op te gaan zetten.

  b. .Als hij het over hun karakter heeft, maakt zijn NPS niet veel kans, want Surinamers (of ze nu op Heethoofd Hoogie lijken of niet) zijn over het algemeen niet zo onbetrouwbaar,onbeschoft en boertig als Hofnar Hoogie.


  Maak melding

 10. consensuslijst NPS van Vene:
  voorzitter = Pater Choennie
  1st ondervoorzitter = Pater De Bekker
  2de ondervoorzitter = B Goede
  penningmeester = R Wijdenbos
  voorzitter wetenschappelijk bureau = G Spong

  Lang leve de NPS


  Maak melding

 11. Hooghart gaat een mati van hem in het openbaar te lijf omdat die zich afvraagt waarom hij voor amnestie is….lijkt me in de huidige situatie een prima basis voor leiderschap


  Maak melding

 12. Ronald Hooghart wilt z’n zakken vast nog meer vullen en dan is een carriere in de Surinaamse politiek de juiste weg daarvoor want Surinaamse politici zijn wereldkampioenen als het gaat om zakkenvullen en opportunistisch gedrag.
  Het verschil tussen Surinaamse politiek/politici en een hoopje hondenstront is nihil.


  Maak melding

 13. Straks volgen nog velen dit voorbeeld, iedereen kan een politieke eenmansfractie oprichten, alleen oliedommelingen zullen zich aangesproken voelen en paramangs.


  Maak melding

 14. Vanaf die Henk Arron de zaak overnam nadat Jopie overleed, en toen dat gelul van hem voor november 1973
  van if wo winie dawo fri, vanaf toen vond ik de NPS een shit bende en tot nu toe, want het is hun schuld en met name die klojo van een Arron dat Suriname er nu zo uitziet, toen jaren later hadden we die Vene, kaba baja, bigi lip meer niet, een hoop gebral, en niets meer. en nu loopt er weer eentje rond en kraait maar wat, lachen hoor zeker weten. Hier is de politiek een groot vraagteken vooral na vanmiddag maar dape ini sranang is het al jaren!!!!
  een maars!!! Wordt nooit goed.


  Maak melding

 15. Hooghaart..een nieuwe partij??? allemensen…deze man kan nauwelijks uit zijn woorden komen…en ik sluit mij aan bij Wikkileaks en Soer nr 1 en vooral bij Vene.


  Maak melding

 16. Zaterdag 21 april 2012 om 12:50 uur, door wikkileaks

  Wikkileaks broeder; jij hebt helemaal gelijk ! Hooghart is absoluut nier méér te vertrouwen !!! Die man praat met één verborgen agenda ! Met een dubble tong sinds hij die “WASSIE” heeft gehad van Desié Delano Bouterse. Hij denkt niet meer in landsbelang !

  Hij denkt nú alleen maar in het belang van een zéér klein deel van de Surinaamse gemeenschap ! Vul het zelf maar in……in wiens belang. Zó heb ik Ronald Hooghart niet gekend van uit de school banken. Ja, zolang ken ik Hooghart al. Hij is van zijn geloof gevallen ! Wat is er met Hooghart gebeurt de laatste half jaar???? Wie kan mij dit vertellen ????

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !)


  Maak melding

 17. De kapitein Vene van de NPS Titanic heeft dat stoomschip letterlijk om het hoekje geholpen. Nu wordt er schoeisel op de zeebodem gevonden.


  Maak melding

 18. ik heb de “leken” henk molenaar, wikileaks, deteminist en ander niet horen spreken over wilders die het oh zo goede kabinet van nederland om zeep heeft helpen brenegen. vooral die henk molenaar met dit soort dingens moet jij jou bezig houden niet met su. su is voor de su’s. ptata is voor de ptata.


  Maak melding

 19. Las net een paar zaken die hooghart voorstaat. Zoals vaste gasoline prijs etc. Kan daaruit alleen concluderen dat we te maken hebben met een clown.


  Maak melding

 20. Hooghart je hebt een slecht hart en een slecht geheugen
  Alla sma san go start vanuit de NPS e trong wang flop.
  Hoogie nu pas begrijp ik PRESIDENT Vene zijn gedrag je=
  gens jouw hoogka…..rt al die tijd de PRESIDENT behoed
  de ons voor dit verraad.Hoogie joe trong gewoon laaghe.
  Joe lassie alla strepie en overal.En wat mij betreft hoogie mie benne benieuwd echt fa a san o flop dus zou ik zeggen starten maar met je nwe partij ik word toch nooit lid.Ik zal 2 dingen NOOIT afstand doen (zeg nooit nooit)maar
  mi sabie zeker dat wat er ook gebeurd ik nooit afstand zal doen van mijn geloof en politieke partij.Hooghart dus waka joe pasie.Odi.
  glenny.


  Maak melding

 21. Beste Kondremangs,
  Laat meneer Laaghart EERST komen uitleggen, wat hij met de kavels gedaan heeft van het CLO project, die onder de frontregering aan de CLO is geschonken……jaja ,meneer Laaghart, we weten dat jij vanuit je woning aan de ramsoedhweg steeds naar rachid doekhie gaat aan de Leysweg gaat om zaken te regelen……3 minuten lopen, he????
  Dat je een aanhanger bent van DiDibrie;dat weten ze in grundjari ALLANG; daarom wordt je NIET vertrouwd door vene en co….je hebt nu al door, dat je coup binnen de NPS NIET gaat lukken om die partij onder te brengen bij de njang dringie prisie bende ….dus wil je een eigen partij stichten….ga je gang; opgeruimd staat netjes!!! Waar zal je hoofdkwartier zijn???? Benjaminstraat???Adviseur Julleke alias graai in de staatskas???
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 22. @ ilovesu,
  In Suriname van nu ben je een slechte bestuurder als je geen strafblad hebt en geen vriend bent van criminelen en massamoordenaars,zover zijn ze al gezakt in Surimaribo.


  Maak melding

 23. Beste NPSers
  Wij (de nps)zijn niet opzoek naar schietschijf voor Bouterse. Dus moet Gregory Rusland GEEN let wel GEEN voorzitter worden van de nps. We lezen de kranten(De
  West Keerpunt)en velen van de lezers-npsers snappen wat er geschreven staat en Gregory Rusland weet dat ook
  Gregory was een goede minister zoniet een van de beste van NH in de laatste 10 jaar.We weten dat er ook iets niet klopt met Armand Zunder.Deze is ook minister geweest in de jaren 80(Botersachte DiDiBrie periode)en viel in ongenade bij DiDiBrie.Dus mi gado toch NPS op dit moment kun je je geen fout permiteren,want ook in Su zou je voor 2015 verkiezingen kunnen hebben met die hele lowhart in hun achterzak(had de arbeidersklasse opgeroepen om er op het plein te zijn bij de indiening en ter ondersteuning van de amnestiewet. En wat de wereld zag was nul komma nul)In elk geval dan kan men zaken doen met Leeflang.Russel v en o ja Fernald oud minister,trouwens Leeflang die beweegt nu al aardig met en tussen het volk als vakbondsman,maar komen jullie echt niet met een vr.Ruth die al een jaar en een dag zegt geen voorzitter tewillen worden tot een mnd geleden in ABC actueel en wat nu blijkt wel ondervoorzitter te willen worden blijf toch aub zoals u bent en waar u bent.Partij genoten nogmaals we kunnen ons geen fout permiteren oeng tjek a zaak boeng.Odi
  Glenny


  Maak melding

 24. wikkileaks
  @ ilovesu,
  In Suriname van nu ben je een slechte bestuurder als je geen strafblad hebt en geen vriend bent van criminelen en massamoordenaars,zover zijn ze al gezakt in Surimaribo.

  Jij staat synoniem voor een hoop K@! Wordt je niet moe om zoveel onwijsheden bij elkaar te brijen?


  Maak melding

 25. Logisch dat hij DDB bewierookt!
  Hij geeft zelf aan dat zijn salaris met SRD3000 is opgetrokken.
  Zo zie je,in Su is een ieder te koop.


  Maak melding

 26. Belangenverstrengeling!

  Vakbondsleiders die zich met de politiek inmengen of politieke funkties willen bekleden moeten hun funktie van Vakbondsleider beeindigen.
  De voorzitter van een Vakbond die tevens voorzitter is van een politieke partij is schadelijk voor onderhandeling en voor het vertrouwen. Suriname heeft meer bekwame mensen met onbelaste bagage en deze man wil voor God in de politiek en het vakbondswezen gaan spelen?
  Wordt wakker Surinamers, wordt wakker NPSers. Je zal zien dat hij een paar baantjesjagers mee krijgt die denken ergens hoog in de Ambtenarij te eindigen. Zo is het in Suriname nu eenmaal.


  Maak melding

 27. Deze Hooghart heult met de vijand. Zijn hoogdravende taal heeft hem de politieke nek omgedraaid. Hij kan beter het lidmaatschap van de NPS opzeggen en zich aansluiten bij de NDP. Daar hoort hij thuis!!!


  Maak melding

 28. dpatr,

  Het gaat in de Nederlandse politiek om standpunten en verantwoordelijkheden. Wilders heeft zijn standpunten niet allemaal willen prijs geven. Hij denkt aan de belofte die hij aan zijn kiezers heeft gedaan. Ik ben helemaal geen Wilders man.

  Maar als ik hem moet vergelijken met die graaiers en misdadigers in de Surinaamse politiek die geen enkel standpunt nog verantwoordelijkheidsgevoel mee dragen en het volk alleen maar voor de gek houden, dan kies ik voor de keus van Wilders om op te stappen. Want dat zie ik in Suriname nooit gebeuren met die boeven die het volk gekozen heeft. Die blijven plakken!


  Maak melding

 29. Is opvallend hoeveel mensen hier Hooghart niet meer te vertrouwen vinden, terwijl ze die man jarenlang hebben misbruikt voor hun eigen belangen. Toen was Hooghart top.

  Hetzelfde voor Brunswijk. jarenlang de Surinaamse vrijheidsstrijder bij uitstek, en op het moment dat hij niet meer wil meewerken aan een zinloze missie, wordt hij bij het grof vuil gezet.

  Somohardjo dan, ook zo eentje van wie de meesten op dit net vonden dat hij terecht onderdeel uitmaakte van de regering Venetiaan. Nu ook hij tot inkeer is gekomen, krijgt hij van alles naar zijn hoofd geslingerd.

  Suriname wenst op haar eigen manier te werken aan haar ontwikkeling.

  Hooghart, je bent als een klein kind misbruikt door die oude politici, je was goed om het vuile werk op te knappen, maar ze minachten je achter je rug. Je was te volks om serieus genomen te worden en mocht er zeker niet bij zijn als de koek werd verdeeld.

  Je bakt Vene een mooie poets en die grappenmaker van Jack Kross, moest eigenlijk verhaal gaan halen bij Venetiaan….waarom hij jou zo behandeld heeft.


  Maak melding

 30. Mijn wens is dat Mr Hooghart de Voorzitter wordt van de NPS en ook daarmee slaagd.
  NPS,ers en leden opgelet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Zoals ik bij mijn eerdere reakties verteld had dat de huidige NPS een Nederlandse Partij is en ook krijsgevangenen van hun. Ze zijn verplicht in het voordeel van Nederland te werken en ze moeten Suriname weer Kolonie maken van Nederland. Dus Surinamers moeten weer slaaf worden.
  Aangezien wij surinamers niet meer willen dat er een Nederlandse Partij in Suriname opereert en de huidige NPS Leiders/Assembleeleden dat innerlijk ook willen, moeten de alle leden/kiezers massaal de Hr/Mr Hooghart ondersteunen om ze te verlossen van Nederland.
  NPS Voorzitter/Ex President/NF Ronald Venetiaan had tijdens de laatste verkiezing in 2010 op een sluwe manier opzettelijk de 2 twee partijen van de NF nml de VA en AC eruit weggehaald, zodat de NF de verkiezing verliest en dit als de Grootste voorbeeldige, omdat hij 100% wist dat wanneer de Nieuw Front de verkiezing zou winnen Suriname verloren zou gaan. Dus Sur zou weer kolonie van Ned worden. En ik denk dat geen enkele Surinamers dat willen hebben.
  Mensen leden/kiezer volgt aub U Politieke GURU en verlost hun van de Nederlandse Valgreep.
  De Huidige Assemblee Leden gaan dit niet aan jullie vertellen, anders gaat Nederland boos op hun worden.
  Ik had voor de verkiezing aan de NPS Leider een aantal brieven gestuurd om hem op de hoogte te stellen wat ze in de Toekomst te wachten staat en hij had mij heel goed begrepen.
  Denk goed na, NF had 5 + 5 = 10 jaren (2 Regeer periodes achtereen volgend geregeerd en hoe kan 2 partijen de NF Combinatie verlaten. Zoals Nederland Vieze Politiek met hun speelde hadden ze deze keer ook een vieze politiek met hun gespeeld. Dus ze hadden deze keer geschoord en gelijk de winnaar geworden. Ze weten ook precies dat Ned in het verleden slechte daden had verricht (Coordinator/opdrachtgever/hoofdverdachte).
  Volk van Suriname zorg ervoor dat er nooit en te nimmer een Nederlandse Partij in Suriname opereert.
  Bewaak Uw mooi land van zulke kalamiteiten.
  Een Partij waarvan de Leiders en de Assemlee leden die constant/geregeld naar Nederland op en neer gaan is een probleem en verdenking, dus U begrijpt wat ik hiermee bedoeld.
  Stem aub op Mr Hooghart. Stem aub op Hr Hooghart.


  Maak melding

 31. De NPS is ooit opgericht door een Neanderthaler uit een drassig poldertje aan de Noordzee. Na de zweep kwam er stemrecht en mochten de Creolen stemmen op deze van oudsher oranje partij. Een partij die vooral Creolen een gevoel van meedoen moest geven. Dat deze partij nu nog bestaat is eigenlijk een schande voor Suriname. De NPS dient zich helemaal niet te vernieuwen. Opheffen lijkt me vele malen realistischer. Daarbij mogen ze die andere koloniale oranje partij, de VHP, ook meenemen.


  Maak melding

 32. Kijk zelf maar hoe de eigen achterband van de NPS er na 40-jaren bij loopt. Het is de meest gebeten hond van deze samenleving. Opheffen de club van the very innercircel! Alleen hun kinderen genieten, althans hebben genoten van de geneugten van dit land. Overigen moeten zich in allerlei handstandjes wringen om hetzelfde gedaan te krijgen.


  Maak melding

 33. De NDP is opgericht door een stelletje landverraders redi musu,drugscriminelen, moordenaars, dictators, anti democraten die steeds laten zien wat voor inborst ze hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.