Continu gerommel met goud ondanks ordening

14

PARAMARIBO, 3 mrt – Het gerommel met goudrijke gebieden gaat ononderbroken door. Ordening mag dan hoog van de toorn worden geblazen, het is alsof er nooit een regeringswisseling was. Die indruk wordt alleen maar versterkt met het laatste schandaal. Volgens de Ware Tijd is een rijke ader in het Lawagebied, in Oost-Suriname, gesluisd naar een Arabische investeerder.

Het betreft het in Dubai gevestigde Amarant Mining. Formeel wordt het allemaal ontkend, uiteraard. “Wat ik zo via via heb gehoord, is dat naar buitenlandse partners is gezocht om kapitaal en knowhow binnen te brengen en dat is niet vreemd in deze business”, zegt presidentieel veiligheidsadviseur Melvin Linscheer. Van een zakelijke overdracht zou geen sprake zijn. Maar binnen de Aluku-stam, de traditionele bewoners van het gebied, heerst onzekerheid. Hun aanvraag om er te mogen mijnen, is genegeerd.

Eerder publiceerde de Ware Tijd al een artikel over een vergunning voor het Surinaamse Boms. Dit bedrijf van een partijgenoot van president Desiré Bouterse, mocht gaan mijnen in hetzelfde gebied. Nu komt een buitenlands bedrijf in beeld. De Aluku voelen zich genomen. Het is een sentiment dat maar al te zeer gemeengoed werd de laatste jaren. Een sentiment dat volgens de huidige machthebbers, plaats zou maken voor ‘transparantie’. Het toverwoord daarbij: ordening.


14 REACTIES

 1. Dit is het gevolg van degenen die dachten dat deze regering voor rust,vrede en voorspoed zouden zorgen. Integendeel zien we activiteiten door rijke ndp en co parasieten en poepvliegen, maar de domme aanhangers daar worden overgeslagen. Gevolg: vroeg of laat barst de bom en dan is er weer een binnenlands conflict. Leve dus de aanpak van de regerende boeven, gekozen door domme aanhangers die het pad der misdaad opgaan.


  Maak melding

 2. Het zal nooit goed komen met het goud die onder de grond ligt van Suriname. Er is geen DAADKRACHT, dit omdat “sommige” leiders ook aandelen in dat goud hebben. Zelfs denk ik:::::

  =Alle binnenlandbewoners verplaatsen en alle illegalen de deur uit sturen.
  =Een ieder, ook de binnenlandbewoners werken allen voor de regering en niet voor zich zelf.
  =Keihard belasting betalen
  =Leiders mogen geen aandeel in het goud hebben en al dat goud wordt geregistreerd wat gewonnen wordt.
  = Een pas systeem invoeren

  Zolang men vies bezig is zal men de ander de waarheid ook niet kunnen vertellen hoe het eigenlijk moet.

  WAAROM GAAT HET WEL GOED MET DE ORDENING IN EEN ANDER LAND WAAR GROTERE ZAKEN GEDAAN WORDEN, MAAR IN SURINAME NIET?? ZELFS DENK IK AAN VRIENDEN DIENSTEN EN VRIENDJES POLITIEK.

  == Wat de ander goudbedrijf heeft gedaan voor de omliggende bewoners en de belastingen die zij betaald hebben, zouden de binnenlandbewoners dit nooit voor elkaar kunnen krijgen. Ik weet dit uit ervaring en tot heden gebeuren smerige zaken die niet kunnen en waar helemaal geen belasting voor wordt betaald.
  =Grongma slaapt niet en zal terug vechten.


  Maak melding

 3. vroeg of laat komen de bewonders van dit gebied zich geen ndp knollen en citroenen verkoepen. Ze gaan over tot protestdemonstraties en als er slecht een dode valt te betreuren verbranden ze de hele troep. Dan worden jonge onervaren soldaten op hun afgestuurd en .were back in the eigthies, maar dan zevenmaal erger.


  Maak melding

 4. Melvin Linscheer,..laat je niet uit over zaken die niet geschoeid is op jou leest,hou je liever bezig met de veiligheid van zijne goddelijkheid, dan ben je al satanisch bezig!!!

  Vwb goud:
  *Dada is goudeerlijk..
  *Dada heeft een hart van goud..
  *Dada belooft graag koeien met gouden hoorns..
  *Dada vist liever met een gouden hengel..
  *Dada berooft onze goudvelden!!


  Maak melding

 5. Suriname, is en blijft de komende jaren één groot Djoegoe Djoegoe !!!! Waarde én Normen zijn ver te zoeken !!! Integere Surinamers zijn er gewoon weg niet te vinden in Suriname ! Niemand kan mij tot nu aan een naam helpen .

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 6. Ik geef het u te doen om die dieven hier onder controle te houden. Bouterse moet op zijn kivive zijn! Al die glibberige figuren om de man heen?


  Maak melding

 7. DDB en matie zijn weer volop bezig het land te plunderen. Wanneer krijgen we inzage in de lijst met consessie en mutaties die deze regeerperiode zijn bekrachtigd??


  Maak melding

 8. Zootje ongeregeld!

  Een partijgenoot van de president mag met BOMS mijnen en ook een Dubai onderneming. De Aluku worden weggezet en de oorlog kan weer beginnen.
  Zolang dit zootje ongeregeld aan de macht is, zullen vrienden en familie alsook tjoekoe-betalers hun gang kunnen gaan. Jammer!


  Maak melding

 9. Door de onbekwamheid van deze hersenloze president en regeringsleden wordt het goud weer weggegeven. DD mag alleen surinaamse staatsbedrijven het goud laten dlevenzodat we ook 100% winst hebben en als ze de kennis niet hebben dan gaan ze die maar op doen. van mijn part moeten ze het wiel zelf maar uitvinden.al doet de buurman het met een vracht wagen als wij het zelf met ene kruiwagen moeten doen vind ik eht prima want dan doen we het teminste wl zelf en kunnen we vanuit daar verder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.