Canadese multinational druk met PR bij buren

3

PARAMARIBO, 18 jan – Het Canadese Suparna Gold Corp. heeft een heus public relations programma in uitvoering bij omliggende dorpen. Dit meldt de Times of Suriname. Het doelgebied van de multinational, Sarakreek, is al in de onderzoeksfase strategisch genoeg bevonden. De buren mochten al een verlanglijstje indienen.

En dat terwijl het goud winnen nog moet beginnen. Daar is weliswaar een overeenkomst met de regering voor nodig. Het weerhoudt het bedrijf er niet van een proactieve aanpak aan de dag te leggen. Parlementariër Ronny Asabina is blij: “Het is niet dat we ze met open armen ontvangen, maar we zien dat ze willing zijn.” Hij vertaalt de aanpak als inzicht dat de voordelen aan beide kanten moeten vallen. Het is in elk geval een goed begin.

Het Sarakreek-gebied ligt op de zogenaamde Greenstone gordel. Die wordt algemeen gezien als een strook met enorme hoeveelheden gouderts. Het wingebied van het eveneens Canadese Iamgold ligt op dezelfde gordel. Dat geldt ook het Merian project van New Mont. Iamgold haalt ruim veertig procent van zijn totale goudproductie uit Suriname. Suparna Gold Corp. is optimistisch. Een groot deel van het voorwerk is al gedaan door Orion Resources NV, dat de exploratierechten doorverkocht.

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. Virago 535

  “THE GREENSTONE Gordel”
  Voorziet in ruime percentages multinationals over grote hoeveelheden GOUD.

  De buren leveren een verlanglijstje in !
  De regering levert een win-win voorstel in!
  Ik lever een golden smile in!!


  Maak melding

 2. Het gevolg, verdere vernieteging van eco en het bos, naast kwikvervuiling. het moet niemand in de toekomst gaan verbazen wanneer er veel misvormde craturen zullen ontstaan zowel bij mens,dier en gevolgte, naast insecten. Ma kut, aan dovemans oren gezegd, vanwege de valse schittering en het slijk der aarde waaruit we zelfs afkomstig zijn en ooit weer een worden wanneer het sterfelijk lichaam vergaat. Maar de werken der mensen gaan voort, goed of kwaad zal het gevolg zijn, en bij deze ziet het niet al te best uit voor al degegen die in het bos wonen..zie afrika. hahahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.