Rusland: Suriname mag niet weer kolonie worden

33

PARAMARIBO, 18 jan – Suriname moet ervoor waken niet opnieuw een kolonie te worden. Dit zegt ex-minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Niet dat Nederland die richting op zou koersen, De dreiging ligt dit keer dichterbij huis. En Suriname zou ook nog zelf de hand kunnen hebben in de nieuwe kolonisatie.

Het heeft allemaal te maken met de Petrocaribe-overeenkomst. Deze overeenkomst met Venezuela bergt zekere gevaren in zich, waar niet al te licht mee mag worden omgegaan. “Mijn mening is dat Suriname driehonderd jaar lang kolonie is geweest van Nederland. We zullen ons niet in een positie mogen brengen, waarbij we een vervanger hebben van Nederland”, zegt Rusland tegenover de Times of Suriname. Het gaat dan vooral om de financiële voorwaarden.

Die zijn op het eerste gezicht zo aantrekkelijk dat makkelijk te veel wordt afgenomen. De terugbetalingsperiode is ruim. Menig land in het Caribisch gebied zit al diep in de schuld. Suriname mag niet die weg opgaan en moet op zijn belangen letten. Rusland vindt de overeenkomst op zich prima. Het voorwerk was al grotendeels af tijdens zijn ambtsperiode. De kunst is omzichtig genoeg te zijn. “Het is een goed initiatief, maar we mogen ons niet in de schulden jagen bij een land. Dat is een addertje in het gras.”

Bekijk ook:


33 REACTIES

 1. uuhh??

  Ik vind de heer Rusland een zeer gewaardeerd ex-minister maar zijn opmerking is toch wel een beetje krom.
  De heer Rusland zegt dat zijn ministerie zelf initiator is geweest van het plan en het voorbereidend werk ook al te hebben gedaan.
  En nu zegt hij dat Suriname moet uitkijken geen kolonie
  te worden van Venezuala?? maar dan hoe dan?

  Voorbeeld; ik ben een vader. Mijn dochter komt naar me toe om te vragen om een huis te kopen en of ik borgstelling wil leveren. Ik ga daarmee akkoord en ik
  start de procedure daarvoor af.
  En wanneer mijn dochter eenmaal dat huis heeft gekocht
  zeg ik tegen haar; ‘ja dochter, eigenlijk ben ik niet zo blij met deze constructie want je zit bijna je hele
  leven aan een schuld’. Dat is toch zo krom als wat.
  Een beetje mosterd na de maaltijd.
  Zo kan je de opmerking van de heer Rusland ook een beetje vertalen en daarom snap ik er niks van.
  Dat zal wel weer met politiek te maken hebben.


  Maak melding

 2. Virago 535

  “Het is een goed initiatief,maar we mogen ons niet in schulden jagen bij geen enkel land”.

  Opgepast voor :diepe schulden,technical bankrupt.


  Maak melding

 3. wat een gladdekker. toen hgij zelf minister was, was het allemaal prima! en nu is hij geen minister meer, dus is niet meer goed. hij keurt zijn eigen werk af?? waar was hij TOEN met zijn gedachten??? zeg heel wat van deze Mini-ster.


  Maak melding

 4. Met de komende megaschulden aangegaan door de marionettenregering met onberechte misdadigers aan het hoofd beginnen vele domme aanhangers het pad der misdaad te zijn als zijnde lonende. Ma kut, dit is alvast een voorgerecht voor alle domme aanhangers, op de rijk geworden parasieten en poepvliegen na.die worden ook slachtoffer van de misdaad………..

  Twee mannen hebben vanmorgen rond kwart over 8 een poging ondernomen om een overval te plegen bij Financiën in het gebouw van het beveiligingsbedrijf PPS aan de Burenstraat. Zij hebben intimidatieschoten gelost en zijn ervandoor gegaan met een geldtrommel. Hierbij is niemand gewond geraakt.

  een ex-militair, verklaarde dat hij op een gegeven moment gebeld is door een man die zich voordeed als Dino Bouterse, die dringend geld nodig had, omdat zijn vader uitlandig was. Dino’ zou de verdachte hebben gestuurd om SRD 4000 bij hem op te halen.

  Man mishandeld door dieven
  VES tevreden met devaluatie SRD
  …..ma kut.ze hebben eindelijk de misleiders die ze verdienen………misdadigers.


  Maak melding

 5. Laten wij deze oproep van G.Rusland niet te lichtzinnig opnemen.
  Ik herhaal een criminele regering die haastig opzoek is naar herkenning is chanteerbaar.
  Een criminele regering die geen verantwoordelijkheid wil leggen in het parlement en zich heeft laten omringen door jaknikkers is een gevaar voor de staat suriname,De dictatuur licht om de hoek gezien de vrienden waarmee Massamoordenaar Bouterse omgaat.


  Maak melding

 6. Ik kan heel goed begrijpen wat hij bedoeld ,de meeste grote projecten worden door grote buitenlandse maatschappijen gedaan .
  Sur. neem gote leningen aan deze leningen worden niet voor niets gegeven ze willen er wel wat voor terug.
  En als sur.denkt deze schulden terug te betalen met de bodemschatten,dan wordt het surinamse volk wel flink benadeelt.
  Sur. is de werknemer van het buitenland ze krijgen loon om de bodem schatten uit de grond te halen voor de export aan het einde krijgen ze pensioen van 10 euro en blijven achter met een lege beerput die ze als vis vijver kunnen gebruiken.
  Sur. moet zijn houding veranderen en zelf een en ander ondernemen en niet gaan bedelen bij de buren,want zij handelen ook alleen uit eigenbelang.
  Ze weten allemaal dat er veel uit sur. te halen valt zonder er veel voor terug te geven.
  Dit komt omdat elke regering en deze die geweest is te zwak en aan zich zelf denk en niet aan de toekomst van het land en het volk.
  Het volk komt ook niet vooruit als zij elke keer een slecht voorbeeld krijgen,copieer gedrag.
  Suriname is rijk het hangt gewoon af van de juiste GOED OPGELEIDE GESCHOOLDE mensen met een vlekkeloos gedrag op de juiste post en niet een paar mensen die op straat worden opgepikt en de popie joopie uithangen.
  In het belang en de imago van suriname


  Maak melding

 7. Wiki???
  zegt: “Een criminele regering die haastig opzoek is naar HERKENNING is chanteerbaar”
  “een criminele regering die geen VERANTWOORDELIJKHEID wil LEGGEN in het parlement is…bla..bla..”
  “de dictatuur LICHT om de hoek gezien de vrienden..bla..bla..”

  Ben je niet bang dat je weleens aangeklaagt kan worden vanwege het door het slijk halen (door de modder slepen) van een GEVESTIGDE NAAM?


  Maak melding

 8. Wie kan mij alsjeblieft uitleggen wat meneer Rusland
  bedoelt in godsnaam??
  Die man heeft toch zelf dit plan bedacht en voorbereid?
  Hij vindt het zelf een prima deal ook nog.
  Was hij tijdens zijn ambtsperiode van plan dat schuld
  binnen vijf jaar af te betalen dan??
  Dat zou toch uitermate dom zijn?
  Wanneer je een lening op gunstige voorwaarden kan afsluiten ga je toch niet zeggen dat je die lening het liefst wil afsluiten op basis van ongunstige voorwaarden.
  Want dat beweert meneer Rusland eigenlijk.

  Sinds wanneer wordt je automatisch een kolonie van een ander land wanneer je daarmee een langlopende lening hebt??
  Waar haalt meneer Rusland toch die ‘wijsheid’ vandaan?
  Ik denk dat meneer Rusland zichzelf wat veren in z’n eigen kont wil steken zo van; ‘ ik ben de man, want ik heb dit plan bedacht en voorbereid’.
  Alleen zijn interpretatie is niet echt je van het.


  Maak melding

 9. Onderpand!
  Bij demeeste leningen hoort een onderpand. Dat wil zeggen dat je je onderpand kwijt bent wanneer je de lening niet kan terug betalen. Simpel!
  Rusland wil waarschuwen voor het in onderpand geven van onze bodemschatten want hij weet bliksemsgoed dat Suriname nooit meer een kolonie van welk land danook wordt.
  Waar wij wel voor moeten uitkijken is dat we niet het zoveelste distrikt van Brazilie worden. We hoeven maar een militair strategische fout te maken of de Brazilianen bombarderen ons tot distrikt nummer zoveel.
  Zeker wanneer we onze zeehaven hebben en de Oost-West verbinding geheel is opgeleverd. Dan kunnen we de leningen niet aflossen en wordt ons land opgeeist door een ander ver land hetgeen de Brazilianen niet zullen pikken.


  Maak melding

 10. Meneer G Rusland weet het zelf nog niet maar ook hij is een kolonie van de NPS ! Ook al heeft hij zogenaamd in de VS of Canada z’n diploma gekocht, ook hij is een figurant van de NPS.
  Deze Oelewappers van de NPS zijn zo bekrompen en lichtzinnig dat ze zelf niet door hebben dat de partijleiding hen misbruikt als kop van jut en schietschijf van de huidige regering.

  Ruth W. kan niet al te veel zeggen want zij is Ov van DNA, Vene heeft veel minder te zeggen want ene Leo heeft hem als de grootste loser van Suriname omschreven richting Nederlandse regering en parlement.

  Wat rest zijn de enige zielepoten van de NPS (Rusland en van Coblijn) die de zaak zgn moeten gaan herstellen.
  Ook de rebelse Hooghart is helemaal klaar met de leiding van de NPS omdat hij weet dat ze zeer onbetrouwbaar zijn.

  Indien Henk Arron nog had geleefd zou hij exact kunnen vertellen wat voor gespuis er binnen de NPS de dienst uitmaken en de scepter zwaaien !


  Maak melding

 11. Ik zie niets verkeerds of tegenstrijdig in de waarschuwingen geuit door Rusland. De naam van de deal is hetzelfde, maar de Surinamers die de deal uiteindelijk gesloten hebben zijn niet dezelfde die het voorbereidend werk gedaan hebben, de huidige leiders van het land hebben in het verleden bv. met hun goudswaps en het willen verkopen van Staatsolie duidelijk laten zien dat ze het niet zo nauw nemen met het sluiten van deals die op korte termijn veel geld opleveren (voor hen persoonlijk, wel te verstaan), maar het land daarna in zeer grote problemen kunnen brengen of ons (het volk) heel duur kunnen komen te staan.


  Maak melding

 12. Die zogenaamde (gevestigde) naam waar jij het over hebt is al besmet met bloed, drugs, genocide, vernedering, onderdrukking en massamoord.
  Hij haalt zich zelf door het slijk door zijn criminele zoon Dino Bouterse te benoemen als hoofd CTU,zijn liefje ontvangt 8000 srd per maand, zijn adviseurs zijn beide oplichters van de staat suriname, Alibux, en J Wijdenbosch.
  Hij verleend gratie aan zijn stiefzoon.
  Hij legt geen verantwoordelijkheid af in het parlement en wat zorgelijk is, zijn de landen die hij bezoek, landen waar onderdrukkers en mensenrechten schenders aan de macht zijn.Dus jou criminele president haalt zich zelf door het slijk.


  Maak melding

 13. een voorbeeld dichter bij huis zijn de leningen die mensen afsluiten met hun huis e/o erf als onderpand. de bank leent dat graag. bij het minste of geringste zijn de mensen hun huis en/o erf kwijt. dat is waar rusland voor waarschuwt. zowel mede als tegenstanders moeten serieus omgaan met zo’n waarschuwing. wanneer de onteigening begint is er vaak niets meer aan te doen. het gaat niet alleen om venezuela maar ook om india en vooral china


  Maak melding

 14. De kans dat Suriname een kolonie wordt van een van de buurlanden is niet onmogelijk.

  De kans dat Suriname binnen 50 jaar door Brazilie wordt geannexeerd is levensgroot.

  Ik heb grote zorgen over de weg Paramaribo- Zuidgrens Suriname (de Trans-Atlantic Highway)en de brug over de Corantijn rivier. Een goede vriend en tevens naaste medewerker van DDB vind mijn zorgen nogal overdreven.

  Wat zijn mijn zorgen?

  1. De huidige Surinaamse bevolking bestaat voor ruim 10 procent uit Brazilianen. Delen van Paramaribo zijn ver-Braziliaans. Het is de enige bevolkingsgroep in Suriname die zelfvoorzienend is in zijn dagelijkse levensbehoeften.

  2. Door een directe verbinding met Suriname dwars door het Amazone gebied is de reistijd Brazilie-Paramaribo slechts een dag. De toestroom van nog meer Brazilianen is een direct gevaar voor de republiek Suriname:

  A. Door ontwrichting van het sociale leven, aangezien de huidige bevolkingssamenstelling overslaat in een meerderheid van de immigranten uit Brazilie en

  B. Het gevaar van een ongekende milieu-ramp in het zuidelijke deel van Suriname. Suriname kan onmogelijk de toestroom van een nog grotere groep goudzoekers reguleren en bewaken. De bewaking van de zuidgrens met Brazilie valt helemaal weg.

  C. Inmenging in binnenlandse politieke aangelegenheden door de Braziliaanse overheid zal toenemen, met gevaar van het opeisen van gelijke rechten door de (nieuwe) Braziliaanse meerderheid van de bevolking.

  Ten aanzien van de brug over de Corantijn zijn de bezwaren:

  A. Toename van de criminaliteit in Suriname, met name in Nickerie, door de aanzuigende werking van Guyanezen.

  B. Politieke instabiliteit die de brug teweeg zal brengen in het buurland Guyana, wegens het geschil met Venezuela over de territoriale wateren. Venuzuela en Guyana hebben al jaren een dispuut over het olierijke zeegebied dat tussen de twee landen ligt. Venuzuela claimt een deel van Guyana op, met name de regio Essequibo. In het verleden zijn al militaire acties door Venuzuela uitgevoerd om dit gebied te annexeren.

  Het is niet uitgesloten dat Hugo Chavez en Desi Bouterse een duivelspact hebben gesloten om Guyana in de tang te nemen. Een brug over de Corantijn, indirect gefinancierd door Venuzuela (zie overeenkomst olie-leveranties) kan de droom van beide heren laten uitkomen: een win-win siutatie. Suriname herovert met steun van Venuzuela het Tigris gebied en Venuzuela met steun van Suriname het olierijke Essequibo (geschatte reserves ca 15 miljard barrels).

  Zowel Hugo Chavez als Desi Bouterse zijn militaire machthebbers en beiden hebben een hekel aan westerse instituten. Ze kiezen allebei bij voorkeur voor een militaire oplossing, de prijs die uiteindelijk voor betaalt wordt is onbelangrijk. Alleen het uiteindelijke resultaat telt.


  Maak melding

 15. Milton Fleur.
  Laten wij De namen noemen van de mensen die rond jou president hangen dan kunnen we zien wie gespuis en onbetrouwbaar zijn Ok?
  Alibix,Jules Wijdenbos,Dino Bouterse,Linscheer,E.Boereveen,Dillip sardjoe,R.Doekhie,R.Parmessarga allemaal eerste klas oplichters en criminelen.


  Maak melding

 16. Wiki???
  Uit je reactie op mijn posting blijkt dat je heel erg dom bent, of je bent obsessiev en eenzijdig gefixeerd op slechts 1 ding waardoor je allerlei stommiteiten uitkraait.
  Je laat in elk geval wel zien dat je onbegrijpelijk dom bent.
  Ga zo door!


  Maak melding

 17. Klets praat van mr.Rusland.su moet zakelijk zijn meer niet.men kocht eerst van barbados en su heeft altijd en direct betaal aan barbados.nu mag Su in 90dagen betalen aan venezela goed koper en krijgt su % terug in een fonds,voor de oudtjes.SURINAME moet zakelijk zijn,of Su nou bij kees koop of jan betalen moet su toch.


  Maak melding

 18. Inderdaad niet veel aandacht besteden aan de opmerking van Rusland. Hij is passé. En maak je niet druk noch hij, noch Coblijn zullen de voorzitter van de partij worden. Hooghart is niet representatief genoeg voor de partij. Eerder een functie als beheerder van het gebouw en terrein, meer niet.


  Maak melding

 19. In de jaren 80 werd ook het zelfde gezegd, niet veel aandacht besteden aan de anti revolutionairen de gevolgen van die misdadige machtsgreep zijn meer dan 30 jaren nog voelbaar in binnen de samenleving.
  Ik had de stille hoop dat die ezels geleerd hadden om je open te stellen voor kritiek want zo leer je meer, maar helaas steken ze hun kop massaal in het zand als in de jaren 80.


  Maak melding

 20. Donderdag 19 januari 2012 om 20:35 uur, door wikkiLeaks

  Milton Fleur.
  Laten wij De namen noemen van de mensen die rond jou president hangen dan kunnen we zien wie gespuis en onbetrouwbaar zijn Ok?
  Alibix,Jules Wijdenbos,Dino Bouterse,Linscheer,E.Boereveen,Dillip sardjoe,R.Doekhie,R.Parmessarga allemaal eerste klas oplichters en criminelen.
  Sribihoost,
  We’re doing what we can with what we have. Waar was je toen onze pijamdrager de leiding had. Jij leeft nog steeds van een sociale uitkering. Foei toch.


  Maak melding

 21. Wanneer het om de voorzitterschap van die faitte boedel de NPS gaat zijn blijkbar alle strijdmiddelen geoorloofd
  Met deze “bezorgdheid” slaat Rusha de plank volkomen mis.


  Maak melding

 22. Paramanpinto,
  wanneer wordt jij een klein beetje wijs mi boi.
  Wie Durf het openlijk op te nemen tegen Jou Baas bij de NDP laten wij het daar over hebben.


  Maak melding

 23. Musk (woe 18 jan. 22.05)
  ‘Ze bombarderen ons’, wie bedoel je met ‘ons’?
  In Brazilië spreekt men één taal, met uitzondering van inheemse talen en voor meer dan 90% zijn ze katholiek. En in 70%, of meer, van de Brazilianen stroomt inheems bloed.
  Suriname is een Afro-Aziatische enclave op het Amerikaanse continent. Kijk de Braziliaan goed in het gezicht en kijk wat je ziet. Je ziet Zuid Amerika, dwz. indianen in hun bloed. En wat zie je in Suriname? dat hoef ik je niet te vertellen, want dat weet jij genoeg.
  Wie is dan de buitenlander?


  Maak melding

 24. Suriname en zijn domme politici zijn dom. Waarom betalen jullie je rekeningen niet aan Venuzuela, de olie is toch verkocht en betaald punt uit. Dat Suriname een kolonie van china ook aan het worden is beef dat ook toe. De chinezen behandelen de Surinamers met minachting. De Brazilianen buiten de goudvoorraden uit en hebben geen loyaliteit met Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.