donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname leent vijftig miljoen extra voor weg

Suriname leent vijftig miljoen extra voor weg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 dec – Suriname krijgt een lening van vijftig miljoen dollar voor de weg tussen Meerzorg en Albina. Dit meldt de Ware Tijd. Het geld komt bovenop schenkingen van de Europese Unie en het Franse ontwikkelingsagentschap AFD. Extra voorzieningen op en langs de weg, die volgens de regering Bouterse-Ameerali nodig zijn, kunnen nu worden aangebracht.

Het gaat onder meer om het versterken van de weg, zodat zwaarder verkeer er overheen kan. De Fransen hadden eerder geweigerd meer geld bij te leggen. Suriname zou zelf moeten inkomen als extra voorzieningen nodig werden geacht. Er is uiteindelijk aangeklopt bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB. ”Wij hebben besloten de overheid extra geld te lenen voor het project”, zegt Marco Nicola, IDB-vertegenwoordiger in Suriname.

Het geld maakt deel uit van een leenpakket van driehonderd miljoen dollar. Het pakket moet de ontwikkelingsplannen van de regering helpen financieren. De Fransen doen mee aan het project, omdat de weg leidt naar Frans Guyana. Het onderlinge personen- en vrachtverkeer heeft baat bij verbetering van dit gedeelte van de Oost-Westverbinding. Frankrijk overweegt een belangrijk deel van de zeevracht van en naar hun kolonie via Suriname te sluizen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
  1. Alle landen lenen geld en daar is in principe niks op tegen. Het wordt pas erg als landen volledig op de pof leven. Zie de VS en de EU waaronder Calimerostan. Daar stort het pofsysteem op dit moment als een kaartenhuis in elkaar. Daar is ook de crisis mee begonnen. In Suriname zal het zo’n vaart niet lopen. De reden? Grondstoffen!!!!!!


    Maak melding
  2. tlalalalalalalla..leve deze legeling zingen de chinesen die het werk waarschijnlijk gaan uitvoeren, want die domme aanhangers roven en stelen liever naast feesten.Ieja baja, een tweede racebaan zal het ook worden, met de kans ook nog wederom beroofd te worden.


    Maak melding
  3. Weg is weg!

    De verbinding tussen Meerzorg en Albina heeft een goede, verharde weg nodig. Dat staat buiten kijf. Men is er al aan begonnen en een deel doen de Chinezen, een deel doet een Nederlands bedrijf en een deel doet een Surinaams bedrijf. Het gedeelte wat het Surinaams bedrijf al gedaan heeft is afgekeurd en moet overnieuw. Deze aannemer heeft tientallen jaren wegen gemaakt in Suriname zodanig, dat hij ze over een jaar weer mag herstellen. Dubbele inkomsten dus.

    Heb geen bezwaar tegen deze lening als het geld maar op de juiste plekken en voor het juiste doel gebruikt wordt.
    Verder moeten langs deze weg minste 6 (zes)politieposten om de zoveel kilometers komen.
    Bij twee van de constant bemande (24/7) politieposten twee benzinestations met een kleine supermarkt mogelijkheid of eethuis.

    Zeer belangrijk is dat men vanaf een bepaald gedeelte tol moet heffen. Dat kan bij 2 van de politieposten. De opbrengsten zijn voor onderhoud van de weg.

    Dat de Europese Unie en de Fransen aan bij betalen geeft aan hoe nodig herstel van deze verbinding is.
    Maar geleend geld moet ooit worden terug betaald. Weten we al hoe we dat gaan doen? Of is dat niet in de begroting opgenomen?


    Maak melding
  4. Anna_Z ” Daar is ook de crisis mee begonnen. In Suriname zal het zo’n vaart niet lopen. De reden? Grondstoffen!!!!!!”

    kleuterklas redenatie……


    Maak melding
  5. Hooo…waar zijn de grote monden,wij zullen en kunnen alles zelf doen.Geld geleend?Bij wie weer europese….???jongens schuw de waarheid niet,suriname met zulke leiders kunnen en zullen niets alleen.Blaffen dat kunnen ze heel goed.Elkaar in de haren vliegen en soms letterlijk(zie somo,en brunswijk,enz…)Vooruitgang moet er zijn,maar niet 20 casino,s,en malafide autohandelaren die alles kunnen maken en breken.deze weg heeft na een paar maanden gegarandeerd gaten en verzakkingen,er is en zijn geen inspectie,s,die de gasten in de gaten houden.Er wordt in het wilde weg het asfalt geperst.Al de wegen en infrastructuur die eerder zijn gemaakt,vertonen na tijdje ellende,hoeveel moet er nog geleend worden,eer suriname goede wegen enz…heeft.op het ogenblik is het een grote feest op het ministerie van open bare werken van meneer abrahams,vrienden en familie..feestje,s baja.vergunningen en zowat alles worden er weggegeven,daar hoor je niemand wat over schrijven.Suruname vooruit ,natuurlijk maar de praktijk laat wat anders zien.Surinaamse politici dulden geen surinamers met kennis(uit het buitenland)in suriname,nee,een goed voorbeeld ,een tijdje terug kwam uit duitsland een neuroloog van surinamseafkomst(de man heeft een zeer grote faam in duitsland)in suriname om een paar operatie,s te doen,daarbij probeerde hij ook enkele veranderingen te brengen in het systeem,nog geen 8 maanden daarna werd ie bekritiseerd,en delaan uit geschopt.Vervat rotterdam is ook bezig de oever aan de commewijne te herstellen,zijn jullie(en dan bedoel ik die bouterse aanhangrs)gaan kijken hoe proffesioneel dat geklaard wordt,het verschil van de uitvoeringen van het werk van de chinezen,en meneer batalie is hemels breed.De nieuwe brug van hogerhuisstraat….daar zijn ook BLANKEN aanwezig voor het heien,vakantiegangers maak je ogen open en zie dat die grote bekken ,niets en ook niets allen kunnen.


    Maak melding
  6. Volgens ANNA_Z is geld lebnen om projekten te financieren en niet weten hoe je het terug gaat betalen niet op de pof leven. Say no more…… keep on dreaming i rest my case.


    Maak melding
  7. Mensen,
    Aan de orde is de reconditionering van onder andere het wegvak van Moengo naar Albina, die tijdens die vuile oorlog met steun van sommigen hier te forum, met een motorgrader werd opgengeript!

    Zulks in navolging van de vernietiging van productie structuren te Baboenhol/Patamakka/Victoria, Afobakka-lichtmasten etc..


    Maak melding
  8. Nu wij toch wegen gaan aanleggen dan moeten wij het goed doen.Wat wij tot dus ver hebben aangelegd,stelt niets voor.Het zijn gewoon het verlengde van de oudsher bestaande buriki pasie.In die styling zijn ook de bruggen gebouwd.Net alsof het verkeer niet gaat toenemen in de toekomst.Dus laten wij een weg aanleggen met meerdere banen,loop-en fietspaden en voldoende parkeerhavens langs de weg in geval van panne.Het Afobakkaweg
    incident heeft ons geleerd dat we dat ook nodig hebben[op de nieuwe High Way].In bebouwde gebieden oversteek bruggen en of tunnels.En de brug over de Marowijne moet ook meerdere banen hebben.Dan hoeven wij een lange tijd niet te verbreden.Tijd doet er niet toe,dat gaat er altijd zijn.

    Cobie.


    Maak melding
  9. Hoge verwachtingen olievondst voor de kust
    dinsdag, 27 december 2011 03:55

    Paramaribo – Oliemultinational Kosmos Energy zal in 2014 de eerste exploratieput boren voor de kust van Suriname. Dit is besloten na intern overleg met Staatsolie Maatschappij Suriname. Op 13 december werden de contracten ondertekend voor exploratie in Block 42 en Block 45 die middels een relatief kleine strook met elkaar verbonden zijn. Er is USD 30 miljoen uitgetrokken voor de …

    opstartfase, maar Kosmos zal tot wel USD 120 miljoen moeten neertellen om een put te boren. De kosten voor het voorgenomen exploratieproject zijn hoog vanwege de aard van het gebied waar er onderzoek zal worden verricht.

    Het gaat om diepzeeboringen van tot wel 3 kilometer diep. De maatschappij werkt samen met een andere Amerikaanse maatschappij, Murphy Oil, om de onderste uit de kan te halen in het vrijwel onbekend gebied. De contracten die met Staatsolie zijn gesloten, hebben een geldigheidsduur van 30 jaar.

    De investering wordt als hoge risico beschouwd vanwege de dure exploratiefase. Kosmos Energy heeft internationaal van zich doen spreken door het ontdekken van een grote olie- en gasvoorraad voor de kust van Ghana dankzij geavanceerde technologie. Voor de maatschappij werd Suriname interessant toen andere maatschappijen voor de kust van Frans-Guyana op olie zijn gestuit.

    Er is geconstateerd dat de kust van de Guyanas ongeveer de zelfde geologische structuur heeft als het Afrikaanse land. De Surinaamse overheid ziet verwachtingen voor het vinden van olie voor de kust van Suriname naar boven bijgesteld met het gegeven dat Venezuela een grote olievoorraad heeft en Frans-Guyana ook aangetoond heeft over een commerciële winbare hoeveelheid te beschikken.

    Schattingen zijn dat voor de kust van de Guyanas er 15,2 miljard barrels aardolie voorkomen, maar nog niet ontdekt. In Saramacca zijn in 1982 naar schatting 1 miljard barrels olie geïdentificeerd.
    (B.Chandralall

    Vandaar dat de raffinaderij wordt uitgebreid . Te weg naar zee en nickerie is ook olie aangetroffen . Verder wordt Suriname begeleid door de wereldbank en het IMF zodat het niet buitensporig kan lenen en gegarandeerd schulden kan terug betalen .


    Maak melding
  10. Vreemd 2 jaar terug liepen Anna_zeur en matie steeds te schelden dat er niet geleend mocht worden, beweerde DDB bij hoog en laag dat in het kader van : geloof in eigen kunnen” alles binnenlands gefinancieerd zou worden.Zelfs het leningplafond moest met spoed en alle geweld verhoogd worden.

    Tegenwoordig zien dat DDB, zonder veel succes, probeert buitenlandse leningen af te sluitn. Van waar die plotse en enorme verandering?


    Maak melding
  11. @Henk Molenaar

    “kleuterklas redenatie……”
    Is dat de manier om mij duidelijk te maken dat elke tegenargumentatie bij jou ontbreekt?

    @anne
    Ga er maar rustig van uit dat ik Calimerostan heel goed ken. Gelukkig heb ik inmiddels dat kille bekrompen polderlandje verlaten. Maar ik wens je wel veel geluk in jouw “aardse paradijs”. En dat is echt niet kleinerend bedoeld.


    Maak melding
  12. @neus

    Ik ben altijd tegenstander van “tai hori batjaw de” leningen van de frontperiode. Dat waren loze leningen zonder effect en rendement. Als je kijkt naar de staatsschulden van de verschillende landen op aarde dan kom je leuke dingen tegen. Projecten uitvoeren zonder leningen lijkt me onmogelijk. Jij als economisch wonder moet dat toch weten. De VS hebben een gigantische staatsschuld, net als Calimerostan. In de lijst komt Suriname nog niet eens voor. Waar hebben we het eigenlijk over. Het kan zijn dat ik iets over het hoofd zie. Maak het me dan duidelijk.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_staatsschuld


    Maak melding
  13. Suriname is op dit moment niet in staat om
    uit eigen middelen projecten te financiëren
    omdat Suriname simpelweg het geld niet voor heeft. Zo simpel is het.

    Suriname is in potentie een rijk land ( heel veel delfstoffen)maar helaas kan suriname op dit moment niet zelf de financiën opbrengen om het land op een goeie manier in te richten.
    Daarom kan Suriname niet anders dan de kapitaalmarkt op te gaan (geld lenen).
    instanties en landen die aan Suriname geld lenen zijn geen filantropische instellingen dus die willen geen risico nemen om hun geld niet terug te kunnen krijgen. Deze geldschieters maken dus een risico analyse mbt tot de geldlening.
    Op basis van de natuurlijke rijkdommen van Suriname lopen deze geldschieters weinig tot
    geen risico.
    Op termijn (het ontginnen van de delfstoffen)
    zal Suriname zeker in staat zijn langlopende leningen in een keer af te lossen.

    Een staatsschuld is een onderdeel van de economie van elk land. Elk land heeft dus een staatsschuld. Dus zelfs ‘rijke’ landen zoals Amerika en Nederland hebben staatschulden.
    Geen enkel land kan een gezonde economie opbouwen zonder staatsleningen aan te gaan.
    Het hebben van een staatsschuld en het aangaan van leningen is dus onlosmakkelijk
    verbonden met het inrichten en de economie van hetland. Voorbeeld, als Nederland geen geld had geleend op de kapitaalmartkt (pensioenfondsen) was het onmogelijk om de verschillende banken te redden. Anders zou de economie van Nederland als een pudding ineenstorten.
    Suriname valt nog onder een ontwikkelingsland dus Suriname is thans zeker nog zwaar afhankelijk van geldschieters.
    Zonder leningen aan te gaan zal er nimmer economische ontwikkeling ontstaan in Suriname.
    Op termijn zal Suriname steeds minder lenen omdat de productie (met geleend geld) op gang zal komen waardoor Suriname zelf allerlei binnenlandse projecten kan financiëren. Er zal een een overschot ontstaan op het betalingsbalans.
    Op korter termijn zal zeker een financieringstekort bestaan maar dat zal
    op langer termijn zeker worden ingelopen en opgeheven.

    Op dit moment is het voor Suriname onvermijdelijk om geld te lenen van allerlei financierders. Maar wanneer de economie van Suriname eenmaal vlot is getrokken zal dat alleen maar economische voordelen voor Suriname opleveren.

    Sommige mensen maken zich terecht zorgen om
    de leningen die Suriname aangaat omdat je geleend geld ook terug moet betalen.
    Tegenover schuld moet er altijd sprake zijn van bezittingen. Gelukkig is Suriname gezegend met natuurlijke hulpbronnen zodat
    je er van uit kan gaan dat het aflossen van het geleend geld geen problemen zal opleveren.
    Suriname staat in de top 20 van de rijkste landen in de wereld qua natuurlijke hulpbronnen.
    Maar je moet wel eerst investeren wil je profiteren van de natuurlijke hulpbronnen.
    Om dat weer te kunnen bereiken is het dus nogmaals onvermijdelijk om geld te lenen op de kapitaalmarkt.

    Op dit moment is Suriname aan het kruipen
    maar uiteindelijk zal Suriname fier en trots overeind staan.


    Maak melding
  14. Je moet lenen naar jou financiele daadkracht, mijn zwarte broeder verdienen 10 srd en leven als iemand die 50 srd verdiend, mijn Hindoestaanse en javaanse broeders verdienen 10 srd en leven als iemand die 5 srd verdiend.
    Ik hoor die kudde nog schelden over kasreserve van vene, nu wordt er geleend terwijl die domme kudden in armoede wordt gegooid, wat merkt de samenleving van die miljarden die worden geleend in hun portemonnee. Eddy djarap maakt van niets iets groots, Bouterse maakt goed draaiende land een een land met armoede , moreel verval en een onveiligheid.


    Maak melding
  15. ANNA_Z @ Suriname komt niet op de lijst voor.
    kan wel kloppen behalve de IDB de Islamatische bank en andere malafide geldschieters wil niemand met Suriname in zee.En 1 van de voorwaarden van bonafide geldschieters is een goed economisch beleid en stabiele politieke situatie en Sur. voldoet aan geen van beiden.


    Maak melding
  16. Mensen, is de volgende zin uit dit bericht nl; “Frankrijk overweegt een belangrijk deel van de zeevracht van en naar hun kolonie via Suriname te sluizen” jullie ook opgevallen.

    Ik denk dat Frankrijk geen andere keus heeft en dat ze heel veel lading met als eindbestemming het westelijk deel van Frans Guyana, in PBM zullen transhippen.

    Maw Suriname zal gaan verdienen aan Frans Guyana om de volgende redenen:
    – diepgang beperking voor grote zeeschepen in de haven van Desgrad de Cannes (nabij Cayenne).
    – relatief lage transport(doorvoer)kosten indien transhipment via PBM plaatsvind in vergelijking met transport vanaf Cayenne.
    – meer inkomsten voor de haven, en overslagbedrijven, en overige toeleveranciers in PBM.
    – Indien er verder ook nog tol wordt geheven (voor bv onderhoud van deze weg) zullen er ook neven inkomsten worden gegenereerd.
    – met deze nieuwe route zullen er ook nieuwe diensten ontstaan waarbij kleine Suri ondernemingen baat bij zullen hebben.

    Maw; deze 50 miljoen euri is chickenfeed op de verdiensten die komen zullen.

    Alleen zal er een degelijke weg aangelegd moeten worden geschikt voor vrachtwagens met laadgewichten tot 50 a 55 mton.
    Ook zou er een nieuwe container terminal (zeehaven)aangelegd moeten worden voor het verwerken van de ladingstromen.

    Er is dus naast deze weg nog genoeg te doen in Suriname !


    Maak melding
  17. nr.9 Paraman,

    Praatjes vullen geen gaatjes, dus ook al dat gepraat van jou niet!
    En helemaal de gaten in de weg niet.
    Heb je nu al die tijd de gaten weten te ontwijken, totdat er iemand gevonden is die geld wil lenen om deze dicht te maken?
    Wat heb je al die tijd zitten doen?
    Je hebt het over zaken die meer dan 26 jaar geleden gebeurd zijn en nu pas aangepakt worden!

    Is jouw president nu bezig met de Waterkant opknappen, omdat hij die destijds aan flarden heeft geschoten?
    En hoe zit het met Albina?

    In Nederland is na het bombardement op Rotterdam meteen begonnen met het opruimen en herstellen van de stad!
    Als men daar de mentaliteit had van jouw soort Surinamers, dan hadden ze moeten wachten tot eind jaren 40, begin jaren 50 tot Amerika met geld en goederen over de brug kwam!!


    Maak melding
  18. Milton Fleur,
    Overweegt heet dat en dat betekend niet dat het al vast staat want in jou waanidee haal jij overwegen en zeker weten door elkaar om jou luchtballon de hemel in te prijzen.


    Maak melding
  19. wikkiLeaks, ik heb mijn stament onderbouwd met twee feiten en minimaal drie redenen waarom dit project geoorloofd is en zeker een succes zal worden.

    Vind het jammer voor jou want je doet je uiterste best, maar het valt op dat je niet out of the box kunt denken. Je zit gevangen in een bepaalde denkpatroon maar het wil bij jou niet lukken om een andere positie of point of view in te nemen mbt je denkwijze.

    Bij vele van jou collegae anti Bouterse posters is het klip en klaar en overduidelijk dat hun intelligentie nivo en algemene ontwikkeling ver beneden niveau is maar jou schat ik toch ietwat hoger in waarde.

    Tip: probeer ook eens groots, out of the box en vanuit een andere ooghoek (de zogenaamde paradigmaverschuiving) te denken brada want dat kan een gehele nieuwe wereld voor je openen.


    Maak melding
  20. Gudo Themen “Op dit moment is Suriname aan het kruipen maar uiteindelijk zal Suriname fier en trots overeind staan.”

    Sorry Gudo: Suriname ligt nog steeds in een hangmat


    Maak melding
  21. Suriname krijgt een lening van vijftig miljoen dollar voor de weg tussen Meerzorg en Albina. Dit meldt de Ware Tijd.

    Waarom gaan zij lenen als de inkomsten van de Surinaamse overheid blijven toenemen !!!Dit valt niet met elkaar te rijmen !

    Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


    Maak melding
  22. hahahahaah de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet Milton Fleur mijn kritiek op Bouterse is gebaseerd om zijn misdadige verleden en zijn megalomane heden, jou manier van aanbidden van Bouterse is op drijfzand gebaseerd zie hier het verschil tussen ons.
    Intelligente mensen moedigen geen dictatuur, moord ,drugshandel en onderdrukking aan.
    Ik sta aan de kant van het recht en jij staat aan de kant van onrecht.


    Maak melding
  23. Ja natuurlijk, de IDB is ook niet achtelijk om te weigeren.Ze weten drommes goed als ze het niet doen dat de Chinezen klaarstaan op welk manier dan ook te investeren. De Amerikanen weten heel goed wat de Chinezen in Suriname willen.

    Als er toch geen andere alternatief is, dan heb ik liever de Amerikanen dan de Chinezen.

    Met de Amerikanen kan je tenminste verstaanbaar communiceren….als je begrijp wat ik bedoel.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES