Vicepresident Ameerali: 2011 was goed jaar

20

PARAMARIBO, 29 dec – 2011 was een redelijk goed jaar voor Suriname. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Het is in elk geval een aanzet geweest tot beter. In 2012, maar ook in de daarop volgende jaren moeten de resultaten te merken zijn.

Zoals van de bezuinigingen op de uitgaven. “We hebben het inkoopbeleid efficiënter gemaakt’, zegt Ameerali. Hoewel er nog geen vast programma is, moeten de aankopen zoveel mogelijk centraal. Uiteindelijk moet het nieuwe beleid zijn beslag krijgen. In 2011 is ook het zogenaamde Verbeteringsprogramma uitgevoerd. De voornaamste kenmerken waren de devaluatie van de Surinaamse dollar en een verhoging van de brandstofheffing.

Over de uitkomsten zijn de meningen verdeeld. De regering slaagde er wel in de grote achterstand in het betalen van schulden in te lopen. De schulden, grotendeels gemaakt onder de vorige regering, waren regelmatig onderwerp van felle debatten. De intussen afgetreden minister van Financiën, Wonnie Boedhoe, klaagde steen en been. Volgens Boedhoe leek het dweilen met de kraan open. Steeds weer doemden er ‘nieuwe’ schulden op, die op een of andere manier verborgen leken.

Bekijk ook:


20 REACTIES

 1. Een redelijk goed jaar voor de vice president en zijn oplichters bende.
  Je bezuinig maar je smijt met gemeenschapsgeld.
  Jou inkoop beleid in efficienter stuur de stukken naar het parlement of geeft de pers inzage in wat jij beweerd dat noemen transparant beleid, wat eerder beloofd was.
  Volgens mij is wonnie afgetreden om persoonlijke reden of is dat ook zo grove leugen? Ik vraag mij af met wat voor Mega schulden deze boeven de volgende regering gaat opzadelen.


  Maak melding

 2. Een kinderhand is snel gevuld.
  Lees op Nospang de soap rond het afketsen van de deal met Food Fats Fertilizer Hydrabad omtrent het oliepalm bedrijf.

  Het amateurisme en de corruptie druipen hiervan af.


  Maak melding

 3. Zonder twijfel was het een goed jaar voor ten eerste de ‘first lady’, Steve Meye, Abrahams en last but not least Ballast Nedam; niets concreets doen en een bom duiten ontvangen. Voor hen is het een droom die uitgekomen is, voor het Surinaamse volk neemt de nachtmerrie steeds ergere vormen aan. Het is te hopen dat er een eind komt aan al die ‘mooie’ dromen in 2012.


  Maak melding

 4. Zeerzeker voor deze geplaatste marionetten, ndp en co, ook de parasieten en brugmannetjes. Het land, volk maar bovenal de oliedomme stommelingen die deze moordenaarsregering veridenen schijten een buffel. Komend jaar schijten ze een nijlpaard. Oei,whaai hoie…we pina no K.


  Maak melding

 5. 2011 was inderdaad een goed jaar voor Suriname. Vooral de mentale dekolonisatie zal de pijler worden van het nieuwe denken in een toekomstige progressieve Surinaamse staat. Just free your mind and the rest will follow.


  Maak melding

 6. Ik zag hem van de middag bij de owrujariviering van Defensie. Ameerali is een heel gewone man.

  Eerder huurden wij een faciliteit bij KvK&F om er een lezing te verzorgen, toen hij er nog de scepter zwaaide.

  De regen kwam op die avond met bakken tegelijk naar beneden en de zaal was ondergelopen.

  Wat mij bij is gebleven is dat himslf met zwabber en dwijl alles eraan deed om de zaak weer droog te krijgen. Neen bekakt is hij niet! Van hem kunnen een hoop van ons hier aan de Waterkant nog wat van leren.

  Het zal wel gaan met Suriname met zo’n man op die positie.


  Maak melding

 7. Suriname bouw jij niet op door het land als lafaards van op een afstand van 8.000 kilometers met lange afstandsraketten te bestoken.

  De huilers op dit forum zijn blijkbaar goeddeels lieden wier familie eertijds van de vleespotten van dit land profiteerden.

  Wel jere dja, “die tijd is voorgoed achter ons!” Stelletje verwende kleuters!


  Maak melding

 8. Een goed jaar , Suriname staat op haar eigen benen . DD. Bouterse is president en sterk in het zadel. 5% is weg , 20% is weg . DD.Bouterse heeft er 30% voor Suriname er uitgehaald . Nu staan de misleiders met lege handen . De trend is gezet , Multinationals zijn vanaf heden niet meer de baas in Suriname. Zij gaan flink meer betalen voor onze grondstoffen anders mogen zij vertrekken . De volgende stap is toegang verwerven tot markten voor afzet van onze goederen. 2012 wordt vooral een doe jaar voor de regering van Suriname en onze geliefde Zijne Excellentie President van Suriname DD. Bouterse . Met gods wil . Altijd ,Altijd ,Altijd !!!!!
  Verder; ondanks de fouten van de gewezen president Venetiaan . Zal hij de komende week toch de Surinamers verenigen in de DNA om Sinterklaas af te schaffen in Suriname.
  Groot moment zal dat zij in de geschiedenis van Suriname . De afro-Surinamers moeten niet met zich laten sollen , nergens ter wereld .De laaghartige raciten verschuilen zich achter een zogenaamde kinder-feest . Hoe achterlijk moet je wel niet zijn , om niet te kunnen in zien, dat met pieterbaas men gewoon de zwate afrikanen wordt bedoeld .
  Wij zijn nu baas in eigen huis , oprotten dus met je stinkende sinterklaas !!!!


  Maak melding

 9. Het was heel goed ja.De vliegen om zich heen hebben hun zakken goed gevuld.Er is een lening aangevraagd om de weg naar Albina te renoveren.De Minister van OW is weer de eerste persoon in 2012 die miljonair wordt in Suriname.Terwijl jullie rijker worden stikken de ziekenhuizen, bejaarde tehuizen en vooral Huize Betheljada.Zijn deze dubbel-gehandicapte kinderen geen mensen?Wie doet wat voor deze arme kinderen?Waar blijft die grote mond van Steve Meye en Tante Jenny.
  Zien zij niet hoe moeilijk Huize Betheljada het heeft.Een eenmalige schenking is niet voldoende.Deze kinderen moeten elke maand voorzien worden van levensmiddelen.Volk van Suriname, kom op.Geef ook wat aan deze kinderen.

  Danitia


  Maak melding

 10. Hhahahaahahaa, paramanpinto en TTheo e kiri mi boi. Het is toch minachtend hoe deze criminelen met de bevolking opgaan alles is duurder in het land en praten over een goed jaar, goed jaar voor wie paramanpinto en TTheo leg ons dat uit met jullie grote NDP snuit wat merkt de bevolking in hun portemonnee.Wees blij dat er dat er nu veel surinaamse toeristen in het land zijn.


  Maak melding

 11. Hoe maakt een Afro-Surinamer als THeo zich volkomen belachelijk : Let dit: “ondanks de fouten van de gewezen president Venetiaan . Zal hij de komende week toch de Surinamers verenigen in de DNA om Sinterklaas af te schaffen in Suriname.
  Groot moment zal dat zij in de geschiedenis van Suriname””

  Volgens onze betaalde DNP propagandis is het afschaffen van Sinterklaar een groots moment in de Surinaamse geschiedenis….

  Wat een joke!!!


  Maak melding

 12. ……….DE OGEN……..

  Mahatma Gandhi,..zo overtuigend,zoveel kracht in die blik!

  M.L.KING,…zo energiek zijn rollende ogen tijdens een toespraak,.. een vastberadenheid als van een rots!

  N.Mandela,..een uitstraling van warmte uit die ogen waar ook koele kikkers zich door behagelijk gaan voelen!

  ,,,,,,,,en dan de ogen van ameerali,,,,,,,,

  je komt ze vaak tegen op een begrafenis,..

  zo koud,..zo levenloos..en om het te compenseren gaat hij DE VLOER DWEILEN daar bij Ocer,..en de ZOUTVLEES aanhang was in grote getale hiervan getuige zegt Paraman

  ……DE BLINDE BELIEVERS VAN BOUTA…..


  Maak melding

 13. @Paraman,…..het is hier een open forum voor alle sranangmangs en we hebben allemaal een vrije mening mang,..dat maakt Suriname een mooi land


  Maak melding

 14. Onze anna_z:

  “Just free your mind and the rest will follow”

  Doe dat dan ook!!!

  En ze gaat verder: “Vooral de mentale dekolonisatie zal de pijler worden van het nieuwe denken”.

  De enige die hier 123 keer per week het woord (de)kolonisatie gebruikt is onze Anna_Z(ot)


  Maak melding

 15. Stof tot nadenken voor alle Surinamers.

  Onze nederlaag was altijd inbegrepen in de overwinning van de andere;onze rijkdom is altijd de oorzaak geweest van onze armoede,doordat onze rijkdom de voorspoed van andere tot voedsel diende….In de koloniale en neokoloniale alchemie verandert het goud in oud ijzer en het voedsel in vergif….en dit moet een keertje veranderen.

  Regering doe je ding,je hebt het in elk geval begrepen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.